PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oval tercihi infinity 9633i veya gto938

painkller
27-07-2015, 21:36
merhaba, bu ara arkadaki ovallerime kafayı takmış durumdayım. Jbl gto 938 veya infinity 9633i yi düşünüyorum. ikiside harman kordon imzalı aynı taban ürünler olarak gözüküyor fakat infinity benim aklımda daha kaliteli olarak yer etmiş durumda. 2 ürünüde kullanıp gözlemleyen birinden tercihinide alabilirsem arasında pek bir fiyat farkı yok ona göre tercih yapmak istiyorum.

önde 1 takım infinity midim var, komple infinity'e çevirme gibi bir amacımda var aslında. Görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.

TEQUILA
28-07-2015, 08:05
JBL GTO 938 'u bende düşünüyorum. Bu yüzden takipteyim. Dün Rıdvan' ın attığı linkteki ses çok başarılıydı.

Yaptığım araştırmada şuan en ucuz n11.comda buldum. Daha altında bir yerde bulursanız (k.k ile ödeme) haber verirseniz iyi olur.

http://urun.n11.com/hoparlor/jbl-gto-938-69-cm-oval-hoparlor-P16308346

alpeRS
28-07-2015, 09:13
938 modelini teyp cikislarinda kullandim 2 ohm olarak sıkıntı cikmadi,ses kalitesi olarak biraz yapay olsada fena degil genel olarak tiz ve bass agirlikli calan bir kolon amfiye surulecek ise 100 rms degeri var guzel is yapar.

painkller
28-07-2015, 09:54
ben önceden 6985 kullanıyordum amfi işin içine girince onları rafıma kaldırdım üzmek istemiyorum çünkü onları, şuan sierra ovallerim var fakat pek sarmıyor beni.
@tequila sayın abim ben 2.el almayı düşünüyorum istersen paslayabilirim 2.el 2 tane ürünüm var 140 liralara.
@alpers abi yorumun için teşekkür ederim. bas olduğu için tiz ve mid için bişey arıyorum orta sesler için yani. amfiden basları kısarsam yakalarım diye düşünüyorum 100 rms de 2ohmda sağlanacak bir değer amfim için. teşekkür ederim.

infinity ve jbl de harman kordon imzalı olduğu için aralarında ne gibi bir fark vardır merakımdan açtım konuyu. Arabamda bas ve mid infinity olunca infinitymi yapsak komple arabayı diye düşünüyorum.

Yarbay
29-07-2015, 07:44
her ikisinide dinledim kullanan kişide meslekdaşım ve açıkçası bence harman kardonun diğer ürünleri kadar iyi değiller.

belki komik gelecek ya hee diyeceksiniz ama sony xs-gs6921 onlardan 10 gömlek daha üstün hemde her anlamda.

yerinizde olsam 3ünüde test eder öyle alırdım,mutlaka ama mutlaka Sonyleri bir dinleyin derim ön yargılı olmadan.

painkller
29-07-2015, 08:36
Tesekkur ederim sayin abim. Dogrudur cunku duzgun biseye benziyor. Fakat sanirim hizli davrandim 2 takim inifnity aldim :/ tesekkur ederim deneyip gorecegiz bakalim. Herkese tesekkur ederim

TEQUILA
29-07-2015, 09:29
Sony fiyatları benim bütçemin biraz üzerinde aslında. Yine de benim kullanabileceğim tercihlerin arasında.

Infinity leri taktıktan sonraki yorumlarını paylaşırsan sevinirim.

Oğuzhan Ç.
29-07-2015, 14:34
Bir önceki aracımda 99 Civic Hb İnfinty 9633i kullanıyordum çok memnundum kesinlikle pişman olmazsınız :)

Yarbay
29-07-2015, 19:42
Sony fiyatları benim bütçemin biraz üzerinde aslında. Yine de benim kullanabileceğim tercihlerin arasında.

Infinity leri taktıktan sonraki yorumlarını paylaşırsan sevinirim.

selamlar,

eğer mediamarketlere giderseniz onlarda bu sony xs-gs6921 satıyorlar ve doğru adrese giderseniz test sephasında olan bulursanız canlı dinleyebilir test edebilirsiniz.

şahsen şöyle duydum kendi kulak tecrübemle.

JBL ler mat ve sönüktü ama bası güzel ama öyle çok aşağılara inmiyordu.

infinityler biraz daha net,tizi daha güzel ve canlı basslarıda bir derece daha iyiydi.

Sonyler öyle çok tizli değil öyle disco elektro flnlık değiller daha çok estrümental müzik için süper tizlere sahip ama cidden inanılmaz detaylı ve bassı tek ama tek kelime ile muazzam derim emin olun aracınıza binen herkes sub var sanar derim ben.

mutlaka test edin derim başka marka modele yönelmeden önce

TEQUILA
05-08-2015, 10:21
Oval kolonlarda Sony XS-GS6921'e karar verdim. Canlıda dinleme imkanım oldu, çok beğendim.

Mid takım için aşağıdaki ürün için yorumlarınızı rica ediyorum. Alternatif fikirlere açığım.
http://urun.n11.com/hoparlor/sony-xs-gs1621c-gs-seri16cm-ust-seviye-mid-takim-P29210999

Yarbay
05-08-2015, 10:36
Oval kolonlarda Sony XS-GS6921'e karar verdim. Canlıda dinleme imkanım oldu, çok beğendim.

Mid takım için aşağıdaki ürün için yorumlarınızı rica ediyorum. Alternatif fikirlere açığım.
http://urun.n11.com/hoparlor/sony-xs-gs1621c-gs-seri16cm-ust-seviye-mid-takim-P29210999

Selam,

Sony'nin gs serisi çok güzel ve ovalde resmen rakib tanımıyor derim ama önlerde ipek domlu olarak bence Morel tempo 6 yada Infinity 6500 cx biraz daha güzel olur.

moreller 550tl civarında ama çok çok iyi, infinityler biraz daha sony fiyatına yakın 320tl civarı ama extra 45tl verdiğine değecek kadar daha iyi çalıyor.

yorumum infinity 6500cx dan yana olurdu önlerde tizlerin güzel çalması lazım ve elinizdeki anfiden infinityler 3 ohm, 93 db olduğundan çok daha iyi faydalanabilecek daha verimli bir komp setidir.

TEQUILA
05-08-2015, 11:02
Morel Tempo 6 yı 300 TL'ye budum aslında. web üzerinden ginlediğim kadarıyla başarılı bir component

Yarbay
05-08-2015, 11:36
Morel Tempo 6 yı 300 TL'ye budum aslında. web üzerinden ginlediğim kadarıyla başarılı bir component

ben kullanıyorum 5 aydır ve bence tek kelime ile muhteşem infinitymiş,Pioneer sony bir yana bence Hertzin en üst modeli olan HSK dan bile başarılı bir set ve en önde olan ayrıntısı tweeterların size baş ağrısı yapmaması kulak cırmalamadan inanılmaz net,temiz notalar sunması.

fakat 300tl ye alınması bugün kü kurlarla 1 kg eti 25tlye almak gibi bir şey yani biraz şüpheli tabı sıfırsa, ben birkaç ay önce İsrail Tel Avivden Ankarada Komatek fuarına gelen misafirime aldırmıştım, İsrail fiyatı bile 420tl civarıydı.

murat_ileri
10-08-2015, 04:20
jbller hem 2 ohm hemde tizleri çok narin , bulma şansınız varsa impact yada onun emitasyonu potenza audio fiyat/performans bakımından degerlendirilebilir.

gitanesedat
25-11-2015, 16:47
Infinity bence :)

levent
25-11-2015, 18:27
6x9 ve gerçek ses diyorsanız size bir seçenek sunayım, fırsat bulursanız dinleyin. jbl, pioneer, infinity gibi baslı çalmaz ama bas varsa zaten öyle çalmasına gerek yok.

http://www.ozenhifi.com/clarion/hoparlorler/srg-serisi/325-clarion-srg6953r.html

anilatasy
28-11-2015, 09:58
6x9 ve gerçek ses diyorsanız size bir seçenek sunayım, fırsat bulursanız dinleyin. jbl, pioneer, infinity gibi baslı çalmaz ama bas varsa zaten öyle çalmasına gerek yok.

http://www.ozenhifi.com/clarion/hoparlorler/srg-serisi/325-clarion-srg6953r.html
dinleme şansım olmuştu gerçekten güzel ama dediğiniz gibi baslı çalmıyor tek bağlanırsa kulak tırmalar bir süre sonra
Bu arada infinty aldık jblden daha memnun kaldık tabi sistem ilerledi bu arada jbl p1222 bass jbl 75.4 amfi xetec mono amfi haline geldi

painkller
28-11-2015, 10:17

Abi dedigin gibi o donemde bunlari gorup, birazda fiyatini uygun bulabilseydim dusunmeden alirdim.Orta seslerde bosluk hissediyorum artik. 5-4 yollu galiba bunlar. 4ohmda 100rms istiyor ama, infinityler direnc sebebiyle cok karli.

Son sistemim Anil kardesimin yazdigi gibi oldu.