Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışına ilaç gönderme
Merhaba
Babamın şirket ortağı, işimiz için Nijeryada. Salazopyrin diye bir ilaç kullanıyor her gün. İlaçlar bir şekilde bitmiş, buradan oraya kargoyla da gönderemiyoruz. Ne yapacağız, bilen eden varsa yardımcı olursa çok makbule geçer. Sağolun.
Online alışveriş sitelerinden satın alıp kargo adresi olarak Nijerya gösterseniz olmaz mı?
Draniela
28-07-2015, 19:02
Merhaba,
Nasıl olacağını bilmiyorum ama aklıma bir fikir geldi.
Orada ilaç ile ilgili bir forum sitesi vardır. Üyelik alıp durumu anlatsanız belki oradan biri çıkıp yardım eder.
Şöyle ki, biz ilaçları saklasak gizlesek kargoya versek bile orada gümrükte açıyorlar. Nijerya sonuçta adamların uyuşturucu/drug konusunda sıkıntıları olduğu gibi boko haramın da eline geçmemesi için sıkı tutuyorlar. İlacı orada aramışlar ama bulamamışlar, yok yani. Bir pilota ulaştık, götürebilirse bavulunda o götürecek bakalım. Yine de zaman hiç belli değil.
Geçmiş olsun aynı durum benimde başıma geldi. FAS'a ilaç göndermem gerekiyordu. DHL kargo ile görüştüm gümrükte kalabilir sıkıntı olabilir dediler en mantıklısı biri ile ulaştırmanız söylemişlerdi. İnşallah pilotta ulaştirir.
AlwaysFast
29-07-2015, 00:27
Bence kargoyla gider.Şöyleki başıma geldiği için söylüyorum yeşil reçeteli ilaçlar Xr'de yüksek sinyal veriyor ama bu tarz hafif ilaçlar da problem olmuyor.Geçer diye düşünüyorum açıkçası.
PTT Kargo ile Avustralya ya gönderdim ben, reçete istiyorlar alıcının adına, gönderecekleriniz aynı ilaç sa bir kutu hariç diğer kutuların içini koyun böylece yükte hafif olur.