Orijinalini görmek için tıklayınız : nissan 200sx arıza çok acill ankara
Merhabalar sizden bi konuda yardım istiycem. şimdi bunda 20 gün önce bi arkadaşım nissan 200sx s14 araç aldı arabayı alırken öyle detaylı inceletmedi. neyse getirdi arabayı bizde hani bir iki denedik arabayı bende 4 5 sefer yanladım araçla sonra ertesi gün araçtan 1. vites ve geri vitesteyken kavrama esnasında böyle bi sürtme sesi geliyo sanki araç çalışırken kontağı çevirince gelen sese benziyor tabi milletin dolduruşuyla olay bana patladı biraz. aracı dün bi servise götürdüler motor kulağı ve şanzuman kulağı kırılmış demişler neyse tamam dedim şanzuman kulağını ben karşılıyım yaptırdık. motor kulaklarında bişi yokmuş demişler bugün fakat araç titreme yapıyomuş 2 gündür ben görmedim 2 gündür aracı arkadaşımın anlattığı kadarıyla söylüyorum. neyse bugün bi yere daha götürmüşler arkadaşım ustanın yanında beni aradı ustayla ben konuştum usta baskı balatanın göbeğinin kırıldığını işte komple şanzumanın inip elden geçirilmesi gerektiğini söyledı 2.000 tl masrafı varmış falan filan dedi. araçta stage3 baskı balata varmış önceden falan bişiler söyledi. şimdi sormak istediğim şey böyle bi araba bir iki yanlamayla bu şekilde olurmu, bu sesin kaynağı nedir, ayrıca ankarada en düzgün kim bakar araca birde araç yürür durumda şaşmazdan çankayaya kadar geldi ve bu ses gelirkende 3-4 gün kullanıldı araç şimdiden teşekkürler...
RafetAraç
29-07-2015, 19:30
Geçmiş olsn
AliDogukan
29-07-2015, 19:33
Bir yerine bir şey olunca sikin sağolsun demeyecek kadar yakın olmadığım birinin arabasının direksiyonuna tövbe oturmam
Öncelikle ne kadar yakındınız ki bu kadar dert oldu arkdaşına yada yakın değilseniz keşke kullanmasaydınız. Olay biraz sizede patlamış olabilir. Neden aracı alırken baktırmamışlar doğru düzgün.
TolgaEsentepe
29-07-2015, 19:36
Bir yerine bir şey olunca sikin sağolsun demeyecek kadar yakın olmadığım birinin arabasının direksiyonuna tövbe oturmam
ders olmuştur. Geçmiş olsun
s14 alıyor baktırmıyor sonra sen bir iki yanlayıp balata yiyince senden parasını mı istiyor ? dostum yanlış anlama ama bu tarz insanlarla arkadaşlık kurmazdım.o araçlar zaten emekli spec kullanılan bir araçlar değil drift için kullanılan bir araç almış arkadaşın zaten canını almışlardır sizden önce sende patlamış ben olsam kesinlikle para vermezdim.
emrecanklc
29-07-2015, 19:43
Geçmiş olsun. Ankarada 200sx'i bilen tanıyan meray service var şaşmazda oraya gidip iyice bi baktırın derim.
Elinden ne geliyorsa ver parasını bi daha da arkadaşlığını devam ettirme derim..
İstanbul
29-07-2015, 19:45
Arkadaşınızın hatası öyle nadide bir aracı iyice baktırmadan almak,sonuçta bu Şahin-Doğan değil ki parçası bol ve ucuz olsun..sizin hatanız ise emanet araçla yanlamak..kardeş kadar yakın olduğum arkadaşlarımın araçlarıyla bile bırak yanlamayı,sürat dahi yapmam denyonun biri gelir çarpar da ben mahçup olurum diye
individual
29-07-2015, 23:52
Arkadaşlığını gözden geçir bence...
Tayfun.O
30-07-2015, 00:25
Zaten sıkıntılıdır siz de yanlayınca cortu çıkmış sanırım. Parasını verin Selamı kesin.
Emanet araba kullanmadım bundan sonrada inşallah kullanmak zorunda da kalmam.
chatlaxs
30-07-2015, 01:11
elalemin şeyiyle gerdeğe girilmez derler
debriyaj balatam bittinde balata çakmışlar benim haberim yok tabi..sonra aracta 1. agırlı titreme oluyordu,servisinde düzgün balata takılınca titreme kesildi ve halende sorun yok,,bu tür araçlar balatayı çabuk yiyo kesin o arac sahibide nasıl olsa satılacak ayağna ucuz yollu balata yaptırmıştır zorlayıncada sende patlamış,geçmiş olsun
Burak Mehmet
30-07-2015, 05:33
Bunla geçmis olsun...Meray servis Akın abi 200sx in erbabidir...
ilkay325i
30-07-2015, 06:55
Emanetin Ömrü Az olurmuş, Geçmiş Olsun
mekanik düzenek
daha önceden ufaktan çatırdamalar-kırılmalar-çatlamalar olmuştur en sonda size patladı
öyle yada böyle araç sizde patladı, siz yaptırmak zorundasınız malesef!
hiç sevmem emanet araba kullanmayı bu yüzden
painkller
30-07-2015, 09:13
Babamin arabasindan baska arabaya binmem, zorlamam. Biyerinimi kirdim param varsa yaptiririm yoksa yatsin kenarda sonra yaptiririz. Emanet malin cani burnunda atasozunu canlandirdi bende.
Umarim olaydan anlayan yer bulunur ve en az maddi zararla icinden cikilabilecek bir durum olarak sonuclanir. Gecmis olsun.
Mekanik konusunda yaşanan sorunları anlayıp iyi analiz eden bir ustaya arkadaşınızla gitmenizi ve yaptıklarınızı samimiyetle anlatmanızı tavsiye ederim.
Yaşanan konuların sizinle alakalı olup olmadığını netleştirebilirsiniz. Sizden kaynaklı ise masrafı üstlenir yaptırırsınız, değilse arkadaşınız karşılar.
Kendi açımdan bakıyorum, Eğer yukarıdaki dialog yaşandıktan sonra sorun benim kullanımımdan kaynaklı oldu ise tamamını üstlenirdim, değilsede elimden geldiğimce arkadaşıma yardımcı olurdum. Yaşanan olayı da kendime ders sayardım, bir daha tövbe ederdim.
masrafları da karşılamayın bence ağır bi küfür edin devam edin, değmez çünkü o tarz insanlara bi kuruş harcamaya
emanet arabala yanlamak baslı basına bı hata hemde anlamadıgım kadarıyla pek can cıger olmadıgınız bı arkadasınızın arabasıyla. normalde araba sızde cortlamıs masraf nolursa olsun sızın. ama etık olarak arkadasının ya araba zaten ıyı degıldı senın elınde kaldı canın sagolsun demesı lazım. eger demıoyosada gram ıtıraz etmeden parayı ödemen gerekır. aynısı benım cok yakın 2 arkadasımın basına geldı. bırı dıgerınden arabayı aldı (hastane olayı vardı keyfı degıl) araba eve donus yolunda conta yaktı 2-3 bın masraf cıktı. masrafı arabanın sahıbı cektı benım araba zaten corttu bılıyorum sana denk geldı sıkın sagolsun deyıp gectı gıttı.
benim kanaatimde araba zaten yorgun bi araçtı yani bende patladı arkadaşım eski bi arkadaşım yani hergün beraberiz fakkat arabaya acımadan binmedim yani klasik göbekten çıkarken yanlama onun haricinde öyle saatlerce yan sürmedim arabayı topu topu 5 sefer yanladım onuda saydık hani diycem arabayı çok sıksam art arda yanlasam eyvallahta her göbekten sonra 15 dk kadar nerdeyse yavaş yavaş düz gittik
Başkasının arabasında bu işlere giriyorsan oluşacak sorunlara göğüs gerceksin kardeşim.
Sana patlamış ve karşılamak zorundasın.
Arkadaşın adamsa, sen de adamsan, iyi bir dialoğunuz da varsa
Yarı yarıya yaptırırsınız hak geçmez..
Arkadaşın adam değilse, sen adamsan; yaptırırsın tamamını kesersin selam sabahı
Arkadaşın adam değilse, sen de adam değilsen; yaptırmıyorum der noktalarsın arkadaşlığınızı
Arkadaşın adamsa, sen de adamsan, iyi bir dialoğunuz da varsa
Yarı yarıya yaptırırsınız hak geçmez..
Arkadaşın adam değilse, sen adamsan; yaptırırsın tamamını kesersin selam sabahı
Arkadaşın adam değilse, sen de adam değilsen; yaptırmıyorum der noktalarsın arkadaşlığınızı
Aracin zararini karsilayip, dostlugunuzu gozden gecirmeye bakin.
Emanet arabayi surmem, taksi tutarim gerekirse her yerde taksi var.
Arkadasima araba vermem, hem boyle olaylar olursa arkadasligimiza zarar verirse hemde basina bir sey gelirse kendimi affedemem, ben arabayi vermesem kaza gecirmeyecekti diyerekten.
Bunu bilen arkadaslarimda araba istemez benden, bir yere birakmami-goturmemi isterler.
Ben zaten bi miktar para verdim şanzuman kulağı kırık dediler yaptırdım ama şimdi arabada ne çıksa bana patlıyo bugün götürdük şanzuman açılacak dediler bakacaklar artık bi miktar daha vericem zatende benm sorum arabanın mekaniğiyle ilgiliydi ama kimse o konuda yazmamış
birde şunu sorucam şanzuman bilyası hangi durumlarda dağılır?
Ben arabamı kimseye vermem. Kimseden de araba almam. Borç konusu da aynı şekilde.
Arkadaşlığınız patlayacaksa başka sebepten patlasın. Mahcup olarak ya da arkasından söylenerek değil.
Kartal3urak
31-07-2015, 08:52
Öncelikle Geçmiş Olsun..
Sağlam, Düzgün Bi Arabada Öyle 3-5 Apaçi Style Yanlamayla Şanzıman Kulağı Kopmaz, Şanzıman Sökülecek Hale Gelmez.. Alırken Bi Hevesle Alıyım da Nolursa Olsun Deniliyo, Bir de Piyasadan Azıcık Ucuza Düşünce Salya Ayrı Bi Akıyo Göz Görmüyo Sonra Bu Hale Geliyo.. Sende Patlamış, Sessizce Komple Yaptır Teslim Et Arabasını ;)
sadettin
31-07-2015, 09:01
şirzat tam anlamadım ama şanzıman içinde bronz bir parça varmış (2 gün önce merayda dediler) . o gündüz sıcaklarda daha fazla ısınıyo zorlamada içini dağatmış fln dediler ama tam anlamadım tekrar geçmiş olsun
şirzat tam anlamadım ama şanzıman içinde bronz bir parça varmış (2 gün önce merayda dediler) . o gündüz sıcaklarda daha fazla ısınıyo zorlamada içini dağatmış fln dediler ama tam anlamadım tekrar geçmiş olsun
sado ben arabayı gündüz sürmedim zaten de işte bakalım akıncılara bırakacak pazartesi günü
sadettin
01-08-2015, 08:55
sado ben arabayı gündüz sürmedim zaten de işte bakalım akıncılara bırakacak pazartesi günü
kanka tekrar geçmiş olsun geldiğinde tekrar gidicem arabanın yanına ucuza kapatmak için şaşmazı didikliyoruz
alperaslann
01-08-2015, 18:14
Geçmiş olsun