Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisi olan arkadaşlar yardım !
arfkrlngc
30-07-2015, 08:14
Arkadaşlar forumda birçok abimizin ve kardeşimizin kedi-köpek beslediği hakkında bi konu okumuştum diye hatırlıyorum. Benim aksaray malaklısı cinsi 3.5 aylık dişi bir dostum var. Şu ana kadar gelişiminde herhangi bir problem yoktu ancak 2 gündür iştahsızlık kulaklarında belirgin bir şişme var. sürekli su içiyor. bu sabah istifar etti ve içinden beyaz bir kancalı kurt çıktı buna sebeb bu parazitmidir yoksa başka birşey mi var daha önce böyle bir tecrübe edinen oldumu lütfen yardım ? Şimdiden herkese teşekkürler .:(
Köpeğin ilk alındığı zaman 1. ayındaki aşısını yaptırdınız mı ? Eğer yaptırmamış iseniz iç parazit bile olabilir. Şuan için gözüken en acili veterinere götürmeniz.
Dostum burdan alacağın tavsiye bir yere kadar yardımcı olur.
En güzeli al yavruyu direkt veterinere götür. Kötümser olmayım ama kurt çıktı yazmışsın, umarım iyileşir.
Durum biraz kritik göründü bana. Vakit kaybetme.
arfkrlngc
30-07-2015, 08:23
Köpeğin ilk alındığı zaman 1. ayındaki aşısını yaptırdınız mı ? Eğer yaptırmamış iseniz iç parazit bile olabilir. Şuan için gözüken en acili veterinere götürmeniz.
Kuduz aşısı hariç tüm aşıları yaptırıldı veterinerede götüreceğim iş yerinde olduğumdan ve izin alamadığımdan ön bilgi sahibi olmak istedim .
Kuduz aşısı hariç tüm aşıları yaptırıldı veterinerede götüreceğim iş yerinde olduğumdan ve izin alamadığımdan ön bilgi sahibi olmak istedim .
sanırım yediği birşey dokunmuş olabilir. İç parazit
https://www.google.com.tr/search?q=k%C3%B6pek+i%C3%A7+parazit&biw=1366&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI0b32nZyCxwIVBDcUCh0OEgj3
İç parazit olma ihtimali var. hiçbir şekilde vakit kaybetmeden veterinere götürmeniz gerekiyo. durumu atlatsa bile anatomik olarak bozukluklar bırakabiliyo bu durum.
arfkrlngc
30-07-2015, 08:38
Şuan da veteriner bi arkadaşımla görüştüm sanırım gençlik hastalığına yakalanmış olabileceğini söyledi. Eğer net olarak hastalığını öğrenebilirsem sizleride bilgilendiricem arkadaşlar gerçekten üzücü oluyor umarım hiç bi arkadaşım böylesi bir durum yaşamaz . hepinize ilgi alakanız için çok teşekkür ediyorum.
iç parazit olabilir ama acele etmeniz lazım kucukken o isler sakaya gelmiyo tanıdık vs varsa alıp gotursun, inş kötü bişi yoktur geçmiş olsun şimdiden
arfkrlngc
30-07-2015, 08:59
iç parazit olabilir ama acele etmeniz lazım kucukken o isler sakaya gelmiyo tanıdık vs varsa alıp gotursun, inş kötü bişi yoktur geçmiş olsun şimdiden
şuan yönlendirdim bi arkadaşımı umarım ciddi bişeyi yoktur bende merakla bekliyorum çok teşekkür ederim .
Insallah hıc bıseyı kalmaz kotu bıseyı yoktur gecmıs olsun
çiğ et, sucuk, sosis gibi şeyler tetiklemiş olabilir.
acil olarak veteriner hekime başvurun lütfen
arfkrlngc
30-07-2015, 11:00
Insallah hıc bıseyı kalmaz kotu bıseyı yoktur gecmıs olsun
verdiğimiz parazit hapı etkisiyle şuan biraz daha rahatlamış ve yemek yemeye başlamış. veterinerimizde ilaç yazmış ve iğne vurmuş şuan beklemedeyiz çok teşekkür ediyorum .
arfkrlngc
30-07-2015, 11:01
çiğ et, sucuk, sosis gibi şeyler tetiklemiş olabilir.
acil olarak veteriner hekime başvurun lütfen
hekim tavsiyesi üzerine çiğ olan hiçbirşey yedirmemeye özen gösteriyoruz ancak yediği birşeyin rahatsız ettiği söylendi
hekim tavsiyesi üzerine çiğ olan hiçbirşey yedirmemeye özen gösteriyoruz ancak yediği birşeyin rahatsız ettiği söylendi
ona kalsa şuan ne verirseniz yer zaten hep aç :)
kuru mamadan şaşmayın çok fazla yemek verirseniz mamaya burun kıvırır ilerde bide saatinde vermeye dikkat edin
arfkrlngc
30-07-2015, 11:33
ona kalsa şuan ne verirseniz yer zaten hep aç :)
kuru mamadan şaşmayın çok fazla yemek verirseniz mamaya burun kıvırır ilerde bide saatinde vermeye dikkat edin
evet her saniye yemek yemeye hazır gelişim aşamasında olduğundan :) Ayrıca ırkı itibariyle doymama hissi içerisinde. Aman keşke yesinde başka bi sıkıntı olmasın besleriz Allahın izniyle :)