Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arefe günü yaptığım kaza ve sonrası

baskan
30-07-2015, 15:01
Arkadaşlar selam, geçmiş bayramınızı kutlarım.

16 Temmuz arefe günü tatil için çıktığım yolda, saat 18:50 sularında Çanakkale'nin Biga ilçesinde terminal lambalarında kırmızıda beklerken arkadan gelen Biga fen işleri müdürlüğüne bağlı kamyon duramayarak iki aracın arasına girmek kaydıyla benim sol önden aracıma, soldaki aracın sağ arkasına çarptı.
Kamyonun trafik sigortası olmadığı ortaya çıktı, saat 21:00 itibariyle araca trafik sigortası yapmışlar ancak polis tutanağında aracın sigortasız olduğu yazılmış. Bize araç görevde denildi lakin araç o esnada görevde olmadığı, şöförün akrabalarını resmi plakalı kamyon ile terminalden almaya gittiğini, kazadan sonra terminalden karakola gelen akrabaları söyledi.

Karakolda işlemlerin bitmesini beklerken bize aracı kesinlikle kaskodan yaptırmamamızı elden ne gerekiyorsa yaptırılıp, değer kaybı dahil parasını vereceklerini beyan ettiler. Aracın sol jant kırık ve aks yamulduğu için mecburen çekici ile Bursa'daki servise götürüldü, bu süreçte sürekli telefon görüşmelerimizde Biga belediye başkanı'nın ne gerekiyorsa yaptırın ve parasını ödeyin talimatı verdiğini söylediler.
Bizde bu söze güvenerek servis ile konuşmamız sonucu aracın sökülmeden net hasar rakamı çıkmayacağının bilgisini aldık ve aracın sökülüp tamir edilmesini istedik.

Tabi bu süreçte araçta toplamda 12.000TL'lik hasar çıkartıldı yetkili serviste ve eksper'den 8.000TL'lik değer kaybı fiyatı aldık.
Aracın işlemleri bittikten sonra mail yolu ile aracın 12.000TL hasarı + 8.000TL değer kaybı + 2000TL 10 günlük kiralık araç + 650TL çekici ücreti faturaları ile birlikte gönderdik. Tatil'im iptal olduğu için peşin ödenmiş 15 günlük hotel faturaları vs eklemedim.
İşlemler bitti, araç hazırlandı geriye birtek ödeme kaldıktan sonra belediye işi yokuşa sürerek şuanda ödeme yapmayacağını söyledi. Biz de işimizi sağlama alalım diye önceden kaskodan dosyayı hemen işleme alınacak şekilde hazırlatmıştık, tüm yapılan işlemler fotoğraflanıp dosyaya eklenmişti.

Telefon görüşmelerimizde şuanda sürekli bir oyalama taktiği uygulanıyor, biz size dönücez görüşüyoruz vs. gibi kelimeler kullanılıyor. Aracım ayın 16'sından beri serviste, 26'sında tüm tamiratı bitmiş şekilde serviste bekliyor.
Kasko firması yarın işleme dahil olacak ve hazırlanmış dosya yürürlüğe girecek, tabi bu süreçte sanırım kasko kendi parasını kurtarmak + dosya masrafları + avukat ücretleri vs. için mahkemelik olacak belediye ile. Ben bu süreçte aracımın değer kaybı (8.000TL) ve 10 günlük kiralık araç parasını (2.000TL) + manevi yıpranmayı nasıl temin edebilirim?

Kaskocum dün tekrardan yetkili kişi ile görüştüğünde bekleyin size dönüş yapacağız diyerek telefonu kapatmışlar. Arabasız kaldım onamı yanayım, sürekli oyaladıklarınamı yanayım, bayramım rezil oldu onamı yanayım yoksa yaptırın deyipte sonradan işi yokuşa sürdüklerinemi yanayım bilemedim. Çok şükür canımıza birşey olmadı, tek tesellimiz o şu anda..
Aracımda kaza esnasında kayıt cihazı vardı ve tüm kaza anı kayıda alındı. Kayıt direk dosyaya eklendi..

https://www.youtube.com/watch?v=WrN2McVnIaU

Slammed
30-07-2015, 15:06
Gercekten cok sikintili bir durum caniniza bisey olmadigi icin sanslisiniz ama neden durduk yere malada zarar gelsin belliki hayvan gibi gidiyormus umarim en kisa surede sorunlariniz cozulur tam anlamiyla kaostasiniz

tuzemen
30-07-2015, 15:10
çok geçmiş olsun umarım sıkıntısız çözülür işiniz. belediyenin yaptığı tamamen tutarsızlık.

bu arada aracınızda kullandığınız kayıt kamerasının modelini öğrenme imkanım var mıdır?

ef186
30-07-2015, 15:10
Hiç beklemeyip kaskodan açıcaktın onlar kasko ile işlerini halledecekti .
Değer kaybı konusu geniş kapsamlı bir konu kaskodan talep edilebildiği ile ilgili yazılar var idi ama iyi bir sigortacı bu konuda daha doğru yardımcı olur .

baskan
30-07-2015, 15:15
Hiç beklemeyip kaskodan açıcaktın onlar kasko ile işlerini halledecekti .
Değer kaybı konusu geniş kapsamlı bir konu kaskodan talep edilebildiği ile ilgili yazılar var idi ama iyi bir sigortacı bu konuda daha doğru yardımcı olur .

Benimde amacım kaskodan yaptırmaktı lakin ne gerekiyorsa vereceğiz demeleri ve kamu kuruluşu olmaları sözlerine inanmama neden oldu. Kaza esnasında araçta trafik ve kasko poliçesi olmadığı için muhatabımız belediyenin kendisi sanırım.

@tuzemen
Kamera Dome GS90C

TigeR
30-07-2015, 15:18
Gecmis olsun umarim sorununuz hallolur. Bu arada kamera cidden iyiymis markasi nedir?

ercan26esk
30-07-2015, 15:24
bu devirde kendi kanından olana bile güvenmeyeceksin hele ki kamu kuruluşlarına onları sanırım daha az maliyetli bir fiyat bekliyorlardı rakam kabarık çıkınca işi yokuşu sürüyorlar tekrardan geçmiş olsun ...

SULTANOGLU
30-07-2015, 15:24
Çok geçmiş olsun.

ya böyle bir giriş yok böyle bir mantık yok. milletin ağzına sıçarlar trafiksiz bilmemnesiz olduğunda, belediye oluncada milletin canını yakarlar. valla siz devlet kurumuna iyi güvenmişssiniz ki elden belediye kurumu size çıkartıp nakit verecek bu parayı böyle bir durumda var. Millet herkesi düdüklemek peşinde olduğundan saniyesinde gözünün yaşına bakmadan kaskodan yaptırırdım.

K0213
30-07-2015, 15:29
Geçmiş olsun.

Bence iyi bir avukatla kamu davasına döner bu olay!

Day Walker
30-07-2015, 15:31
Kasko halletsin sen karışma. Ayrıca diğer masraflarını mahkeme yolu ile değer kaybınıda kaskoda iste kasko ödesin sonra karşı tarafa rücu etsin.

Tunacan
30-07-2015, 15:36
İyilik yap denize at. Deveyi diken, insanı .... diye boşuna söylemişler. Acımayacaksın bu devirde kimseye..

baskan
30-07-2015, 15:36
Çok geçmiş olsun.

ya böyle bir giriş yok böyle bir mantık yok. milletin ağzına sıçarlar trafiksiz bilmemnesiz olduğunda, belediye oluncada milletin canını yakarlar. valla siz devlet kurumuna iyi güvenmişssiniz ki elden belediye kurumu size çıkartıp nakit verecek bu parayı böyle bir durumda var. Millet herkesi düdüklemek peşinde olduğundan saniyesinde gözünün yaşına bakmadan kaskodan yaptırırdım.

Parayı nakit verecekler eyvallah dedik sonrasında farklı şeylerde çıktı ortaya. Mesela Belediyeden bana para havale yapılacak diyelim, sonrasında yeni bir başkan geldiğinde, eski dosyalar kurcalandığında bana 20bin küsür para gönderilmiş gözükecek haliyle. Sana bu kadar para gönderilmiş, ya açıkla yada bize borçlusun muhabbetleri dönüyor dediler..
Bu bayram ve sonrasında yollarda okadar çok kaza ve tehlikeler ile karşılaştımki anlatamam ve şunuda çok iyi anladım, Türkiye'de gerçekten sürücülerin daha sıkı kontroller ve eğitimler alması, her yıl piskoteknik ve psikologlardan oluşan bir heyetten rapor alması katii şart.

@TigeR
Dome GS90C

STP
30-07-2015, 15:41
Dawwalkeri dinle kardesim sen, o isin piridir
Cok gecmis olsun bu arada, mala gelmis olmasi sevindirici

kelalper
30-07-2015, 16:33
Develtten kdv yi geri alamıosun bi de kazanın parasını mı bekliosun.

Low-Rider
30-07-2015, 16:48
Geçmiş olsun, belediyeden para almak ölüm.

Umarım çözülür kısa zamanda.

Tunacan
30-07-2015, 16:54
Bu olaydan muhtemelen belediye başkanın haberi yoktur. Eğer bir avukatla ihtarname gönderirseniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Belediyelere mal veren bir şirket olduğumuz için güzellikle hiçbir sorunu çözemeyeceğinize inanıyorum.

sedat s
30-07-2015, 17:26
duzgun bı avukat bul tatıl paranı bıle alırsın

Evrenoz
30-07-2015, 17:31
Söz uçar, yazı kalır... Değil belediye başkanı çok daha üst makamlar dahi olsa "söz" uçar gider..
Hele siyasilerin günümüzdeki oynak halleri göz önüne alındığında.. Kesinlikle söz'e inanmamak, resmi olarak yapılması gerekenleri yapmak gerek.
Allahtan kasko ile görüşmüş ve dosya başlatmışsınız, kasko öder servis parasını sonra belediyeden bir şekilde tahsil eder.
Değer kaybı vb konular için ise muhtemelen dava açmak gerekir..

crazydog
30-07-2015, 18:25
Geçmiş olsun , direk kasko işleme başlasın geri kalanıyla kasko uğraşsın derim bende.

mert_can 41
30-07-2015, 18:58
Geçmiş olsun belediyeden ödeme almak çok güç olduğu için biz her yıl açılan ihalelerine girmiyoruz 1 yıl sonra anca zor zar alınabiliyo para allah kolaylık versin aracınızda kamera olması ve kayıtta olması nedeniyle hukuk yoluyla alırsınız paranızı ama bence onlar size bu kadar yokuş yaptıktan sonra araç hasar fiyatı değer kaybı otel parası araç kirasını falan ekleyip yüklü bir dava açardım geçmiş olsun.

individual
30-07-2015, 23:08
İş yaparken bile belediyeye güvenilmez.

Fatura kesip ürün gönderirsiniz allah bana ben size derler.

Geçmiş olsun kaskodan işlemleri devam edin bence.

MURAT_HLX
30-07-2015, 23:52
öncelikle geçmiş olsun,kasko kanalı ile işlemlere devam edin derim.

Korollacı
31-07-2015, 01:26
cok gecmıs olsun canınıza bı sey olmaması sevındırıcı. yerınızde olsam ıyı bı avukata basvurup butun belgelerı verırdım hatta yapamadıgınız tatıl ıcın odedıgınız ucretın belgelerınıde sunardım. zaten kamera kayıdında hersey apacık ortada kesın kazanırsınız sonrasını onlar dusunsun. tekrardan gecmıs olsun.

TT_BOY
31-07-2015, 08:39
Öncelikle geçmiş olsun , işleri kasko kanalıyla yürütmen çok daha sağlıklı olucaktır..
Arkadaşların sorduğu gibi araç kamerası marka modeli nedir , çekimi çok kaliteli ?

baskan
31-07-2015, 10:40
Bilgiler için teşekkür ederim. Bugün kasko işlemleri başlattı, gün içerisinde aracı teslim alabileceğim söylendi.
Ancak değer kaybı ve tüm masrafları almak için benim dava açmam gerekli gibi birşeyler söylediler, orayı anlayamadım. Benim tüm zararımı karşılamayacakmı kasko normalde?

Kameranın markası: Dome GS90C soran arkadaşlar için.

GKD
02-08-2015, 12:55
öncelikle çok geçmiş olsun bende hiç beklemeden direk kaskoyla hallederdim onlar halletsinler talihsiz bir olay tekrardan çok geçmiş olsun umarım en az zararla atlatırsınız

yilmazcatalbas
02-08-2015, 13:19
Geçmiş olsun işimiz gereği belediyelerden paranın istenildiğinde alınmadığını öğrendik... işin peşini bırakmazsanız aylar sonra size dönüş yapacaklar paranızı ödeyecekler ama ilgilenmezseniz biraz zor

DOHC
02-08-2015, 21:55
https://www.youtube.com/watch?v=BOS0KowTjKE

4.20 sizin kaza :).

baskan
03-08-2015, 11:43
Millet çalışıyor, derlemeye benim kaza'da girmiş gördüm şimdi. Bugün kısmetse alıyorum aracı kasko'dan dosya işleme alındı, ancak kasko değer kaybı için şuanda hiçbirşey demiyor. Arabayı servisten bir kurtarayım sıra ona gelicek.

dqn
03-08-2015, 12:58
Valla iyi niyetli davranmayacaktınız..İlk cümleden anladım paragrafın devamını.İlk günden resmi yola başvurup gereken yapılacaktı..Benim babamda büyükşehir belediysinde benzer olayı çalışanlardan biri babama tahsis edilmiş araç ile yaptı hemde alkollü bir şekilde.3 gün sonra işten attılar ve cezayı kestiler.Böylelerine acımamak gerek..Araba zaten resmi plakaysa polise söyledikten sonra hemen geliyor..Polis tutanağı tutup gerekeni yapacaktı.

Tekrar geçmiş olsun.Kasko mutlaka alır onlardan parayı.Artık onlar düşünsün.

Hasan Köksal
03-08-2015, 13:33
Geçmiş olsun allah yardımcınız olsun.