Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisörü Milden Kısalttırma
Arkadaşlar merhaba,
aracımda 3cm yay var ve ön sag amortisörüm patlak. araçtaki salınım ve sekme korkutulacak seviyede. bu noktada milden kısaltmanın çözüm olabileceğini okudum.
peki yeni alacağım ön amortisörleri kaç cm kısalttıracağımı nasıl bileceğim?
milden kısaltmak dedikleri bu mu?
bu işlemi nerde yaptırabilirim? avrupa yakası olursa harika olur.
teşekkürler
bu arada amaç aracı daha fazla alçatmak değil. sadece amortisörün patlamasını engelleyerek, şu ürkütücü sekme sorununu çözmek
Orjinal Yaylara Dönmek niye gelmiyor? aklınıza Araba ne ?
orjinal yaylara dön olsun bitsin.
Neden macera arıyorsun ki ?
arac nedir yay markası nedir taktıgınız amörtisörcüyle konuşmuştum bu mil kesme olaynı gereksız demişti sertleştirmek sorunuzu çözer
Arkadaslar arac 2012 elantra
amortisor : maysan mando.
Orjinaller saka gibi ama 3cm yayla patliyolar
Arkadaslar arac, uretim hatasi denilebilecwk olchde yol tutmuyor. o yuzden mecbur kalmadikca orjinal yaylara donmek istemiyorum ancak bu sekme ve kolay patlayan amortisor problemini asamazsam el mahkum.
bikac yerde yaylarla kullanilan orjinal amortisorlerde problem oldugu, bu sebeplede eger uygun amortisor varsa onun kullanilmasi, yoksa amortisorlerin kisalttirilmasi gerwktigi yaziyor ki zaten konu icerigi de bu konuda bilgi almak.
konu hakkinda bilginiz varsa soyleyin ancak konunun acilis amacina deginmeden "oorjinal yaylara dön" gibi super fikirler belirtmeyin.
takdir edersiniz ki 3cm yayi gkruntu ya da istanbul sartlarinda yilan gibi gezmek icin takmadim.
mikelazi
31-07-2015, 16:53
dostum 3cm yayınsa yeni alacagın amortisörleride milden 2,5-3cm.kısalt bu işi tornacılar yapar.sakin 3cm.lik yay için amortisörlerini sertleştirme arabayıda dagıtırsın.ben şuan 3cm eibachı milden 2cm kısaltılmış oem amortisörle kullanıyorum. ne konfordan nede yol tutuştan taviz veriyorum.
Arkadaslar arac 2012 elantra
amortisor : maysan mando.
Orjinaller saka gibi ama 3cm yayla patliyolar
hyundai amörtisörler berbat lar acayip yumuşaklar bende era var onda yay taktım 4 sıfır amörtisör le takmıştım 15 günde patladı sertleştirme yaptım 35 ila 40 bin km dir kullanıyroum :D