Orijinalini görmek için tıklayınız : Cnr expo güvenlik sorunu ?
mechanıcer
28-10-2008, 00:34
bıldıgınız uzere autoshow 2008 fuarını yenı gerıde bıraktık yanlız bırsey aklıma takıldı. fuarın ılk gunu sabah 8 de 3 arkadas yaklasık genıslıgı 1 metre yukseklıgı 25 cm olan 3 canta ıle ana kapıdan ıcerı elımızı kolumuzu sallayarak gırdık ve okadar guvenlık hıcbırsey sormadı sadece yaka kartlarımıza baktılar. sımdı soruyorum o uc buyuk valıze sıgabılecek patlayıcı ıle nasıl bı katlıam olurdu orda? caok rahat ıcerı sokulabılecek bı olaymıs onu gordum.
Low-Rider
28-10-2008, 00:39
valla cnr'ı bilmem ama güvenlik açığı çok var bir çok yerde.
bir gün yenibosna metro girişinde arkadaşımı bekliyorum ki orası baya bir yolcunun inip bindiği bir duraktır otogar'a da gittiği için bavulla,çuvalla giden çok olur.
arkadaşımı beklerken güvenliği izlemeye başladım,insanlar bavullarla gelip geçiyorlar adam rahat bir şekilde dedektör belinde asılı çekirdeğini yiyor.
Gittim yanına niye kontrol etmiyosun dedim , tek tek kontrol edince çok sıra oluyor dedi.
Sıra olursa olsun işini yap sen dedim , yetki bende bu kararı ben veririm dedi.
Bu kararı verebilcek durumda olsan basit bir güvenlik görevlisi olmazdın dedim sustu ve ondan sonra gelenleri tek tek kontrol etmeye başladı.
şunu iyi biliyorum. Asker bir tanıdıgım var rütbesi vs.. bana kalsın. Havalimanlarına tatbikatlarda yani gizli denetlemelerde herseyi sokabildiklerini söylemişti. El bombasından c4 e kadar. CNR falan hikaye yani heryere girebiliyorsun
Ya istedikten sonra cok kolay hersey...
Ama zenginlerin, üst kısım insanların zarar görecegini bilerek yapılmaz hicbirsey...
Hayatında hic Etilerde, Bebekte patlayan bomba duydunmu?
Tabiki hayır, fuarda da öyle birsey olmaz ;)
Low-Rider
28-10-2008, 00:50
Ama zenginlerin, üst kısım insanların zarar görecegini bilerek yapılmaz hicbirsey...
En güzel örnek.
4Levent-Taksim metro hattında k9 köpekler bekler,güvenlikler tek tek çantaları kontrol eder dedektörle ama yeşilköy-otogar hattıda yol geçen han'ı gibi.
mechanıcer
28-10-2008, 00:51
walla nebılım ole bugun dusunurken aklıma geldı yapılmazmıyıdı dıe bal gıbı yapılırdı
Zenginlerin oldugu yerde korkmayacaksın, garibana olur hep olan :)
şunu iyi biliyorum. Asker bir tanıdıgım var rütbesi vs.. bana kalsın. Havalimanlarına tatbikatlarda yani gizli denetlemelerde herseyi sokabildiklerini söylemişti. El bombasından c4 e kadar. CNR falan hikaye yani heryere girebiliyorsun
vay beee .
yavuz,levent metrocity & hsbc önünde patlayan bombayı unuttun sanırım.böyle olayların fakiri zengini mi olur,nerede daha çok kayıp verdirteceklerini düşünüyor şerefsizler.
Bir kez orada olmustur, istisnalar kaideyi bozmaz kardesim...
Orda olmasının sebebi de HSBC orda olmasıdır, cok insan oldugu veya yasadıgı icin degil...Amac orayı bombalamak, Leventi degildi...
Sokaga konulmus bombalarda genelde tercih ettikleri yerler düsük gelirli insanların yasadıgı bölgeler...
Bilemiyoruz tabiki, itlerin mantıgı ne ama bugune kadar bu böyle oldu.
Allah göstermesin, umarım bir daha hic olmaz hazırlarken ellerinde patlar bombalar insallah ;)
Leventteki patlamaya birebir şahit oldum,Allah kimseye göstermesin böyle şeyler.
bu şerefsizlerin fakir,zengin ayrımı yapacaklarını düşünmüyorum amaç belli zarar vermek ne şekilde nasıl olursa olsun.
valla cnr'ı bilmem ama güvenlik açığı çok var bir çok yerde.
bir gün yenibosna metro girişinde arkadaşımı bekliyorum ki orası baya bir yolcunun inip bindiği bir duraktır otogar'a da gittiği için bavulla,çuvalla giden çok olur.
arkadaşımı beklerken güvenliği izlemeye başladım,insanlar bavullarla gelip geçiyorlar adam rahat bir şekilde dedektör belinde asılı çekirdeğini yiyor.
Gittim yanına niye kontrol etmiyosun dedim , tek tek kontrol edince çok sıra oluyor dedi.
Sıra olursa olsun işini yap sen dedim , yetki bende bu kararı ben veririm dedi.
Bu kararı verebilcek durumda olsan basit bir güvenlik görevlisi olmazdın dedim sustu ve ondan sonra gelenleri tek tek kontrol etmeye başladı.
iyi kafana vurmadı dedektörü öle diyince :D
VteC_MaNiaC
28-10-2008, 10:24
Sence etiler veya bebekte patlayan bir bomba mesaj verme amacına ulaştırabilir mi bunu yapan örgütü ?
Low-Rider
28-10-2008, 11:09
iyi kafana vurmadı dedektörü öle diyince :D
ahaha sıkar o biraz :) zaten lafı yiyince aptal oldu işini yapmaya başladı
Walla Ankara Aşti'de güvenlikler aynı Low-Rider'ın anlattığı gibi kapı dedektörünün yanında bi sandalye üzerinde ya çene çalıolar yada çay kahve,adamlar ellerinde bavullar çuvallar kutular geçio ve kimseninde baktığı ettiği yok.Bigün havaalanında da başıma geldi,VIP'den iç hatlara yemek yemeye gidiodum,dışarda bi bavul sahipsiz duruo,bekledim önce kimse sahip çıkıcak mı die kimse gelmedi yanına(Bi dış hat uçağı yeni inmişti hani yolculardan biri sahip çıkar dedim)daha sonra ben iç hatların cihazdan geçtim alet öttü.Bizim THY'nin kıyafetlerinin düğmeler ötüodu,neyse adam bi daha geçer misin dedi,geçtim.Sonra adamlara döndüm ve dışardaki çantayı fark edip etmediklerini sordum.Fark etmemişlerdi bile,ki ben o paketi 10-15 dk izledim.Bende döndüm dedimki "Personele bu kdr kıllık çıkartıosunuzda dışardaki sahipsiz çantayı bi fark edemediniz mi?" Bunlar bi afalladı,hemen güvenlik şeflerini felan aradılar,sonra işte polis felan geldi....Yani bu güvenlikler o kdr ii eğitim alsalarda tam güvenlik sağlayamıolar.