Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf7 80-90km hızda başlıyan uğultu

Batum
03-08-2015, 17:05
Vw golf 7 dizel manuel aracımda daha çok şehir içinde farkedilen ve herzamanda yapmayan 70-80-90 km hızlarda başlıyan motor tarafından veya orta vites kısımlarında gelen bir uğultu mevcut.

yesil
03-08-2015, 17:50
Benim polo gti aracımda 1800 2000 devir arasında giderken bir uğultu geliyor ama ben kompresör sesi diye düşünüyorum.

Batum
03-08-2015, 17:56
Benim polo gti aracımda 1800 2000 devir arasında giderken bir uğultu geliyor ama ben kompresör sesi diye düşünüyorum.

Bende bulamadım böyle bir ağlama tarzı ses var boşa alınca kesiliyor..
Servise götürüp teste çıktık birkaçkere birtürlü bişey diyemediler şanzıman veya başka bişey kalıcak deneyerek bakıcaz diyorlar saatide 130 tl yaptırmazsanda tespit ücreti ödetiyorlar.

Batum
03-08-2015, 21:45
Video ekledim ses belli oluyor normal değil gibi bence ama servis normal gibi başka araçlarada bakıcaz dönüş yapıcaz dedi, dönen eden yok.

Burak
03-08-2015, 21:56
Sanzimanin içindeki grup bilyalari uğultu yapıyor olabilir.

Le10ur
03-08-2015, 22:00
golf 7 dızeller 5 ılerı mı ben mı oyle gordum

Gko
03-08-2015, 23:43
golf 7 dızeller 5 ılerı mı ben mı oyle gordum

manuelleri 5 ileri evet. 110luk dizel motorda 6 ileri var

drivertech
03-08-2015, 23:53
Doğuşta çalışan bir kişiyle konuşmuştum hatta almaya niyetlendiğim sıralarda böyle bir sesten dolayı arabalar geri çağıralacak problem var gibi birşeyler demişti genel bir araştırma yapmak lazım bilgi bulabilirsem yazarım büyük birşey değildir umarım

slowmotion
04-08-2015, 01:21
Benim poloda bu ses vardi, bilyeden geliyordu. Degistiler garantiden. Kontrol ettirin

RSX
04-08-2015, 10:06
Boşa alınca susuyorsa belki gergi bilyalarıda bozulmuş olabilir ? 1. ve 2.viteste de 2000 2500 gibi başlıyor mu ses ?

Batum
04-08-2015, 10:14
Doğuşta çalışan bir kişiyle konuşmuştum hatta almaya niyetlendiğim sıralarda böyle bir sesten dolayı arabalar geri çağıralacak problem var gibi birşeyler demişti genel bir araştırma yapmak lazım bilgi bulabilirsem yazarım büyük birşey değildir umarım

çok iyi olur 3 ayrı yetkili servise gittim teste çıktık hiçbirinin bilgisi yok hatta birisi normal hepsi böyle bile dedi.!

Batum
04-08-2015, 10:16
Boşa alınca susuyorsa belki gergi bilyalarıda bozulmuş olabilir ? 1. ve 2.viteste de 2000 2500 gibi başlıyor mu ses ?

net bişey söyleyen yok malesef herkes kendi bildiğini söylüyor deneyerek bulunur diyorlar.
1.2. viteste pek duyulmuyor var az asıl 3. 4. viteste başlıyor

Batum
04-08-2015, 10:18
Benim poloda bu ses vardi, bilyeden geliyordu. Degistiler garantiden. Kontrol ettirin

tam aynı sesmiydi? hangi bilya değişildi ?
servis formu varsa yapılan işlem ordan belli olabilir.

erh
04-08-2015, 10:18
sanzıman bilyalarında problem var.. internette gearbox whining diye aratırsan benzer bircok sey gorebilirsin..

Batum
04-08-2015, 10:21
sanzıman bilyalarında problem var.. internette gearbox whining diye aratırsan benzer bircok sey gorebilirsin..

araç manuel, baktım bulamadım aynı sesten.

Mehmetmert
01-09-2015, 23:23
Evet kulaklıkla izleyince ses direkt geliyor.Sanki araba semislick lastikle gidiyorda yada kışlık lastikle öyle bir uğultu var.
Normal değil,arkadaşların dediği gibi olabilir.Bence servise götürüp baskı yapmanız lazım.En kötü şikayetle ilgili bildiriminizi yapıp doğuşa mail atarsanız her şekilde geri dönceklerdir size :(

Batum
02-09-2015, 11:38
Evet kulaklıkla izleyince ses direkt geliyor.Sanki araba semislick lastikle gidiyorda yada kışlık lastikle öyle bir uğultu var.
Normal değil,arkadaşların dediği gibi olabilir.Bence servise götürüp baskı yapmanız lazım.En kötü şikayetle ilgili bildiriminizi yapıp doğuşa mail atarsanız her şekilde geri dönceklerdir size :(

servise gittim birkaçkere farklı farklı mehmet kardeşim,
kalmalı sökücez deniyecez diyorlar bilmiyorlar hiç duymamışlar bunu daha önce.
araç garantide olmadığından ve sadece ilk servis bakımı gözüktüğünden direk bir bakım şartı ve kaldığı süre saatlik ücret istiyorlar uçuk fiyatlar..
bozuk çıkan parçanın bir kısmını iyi niyetten karşılarlar diyor v.s v.s
kesin net bişey yok, olsa değiştirtecem. orda yüksek fiyat çıkıcak ondan bırakamadım.
nereye şikayet edeyim bunu ?

onur_S
06-09-2015, 20:11
Bendede vardi ayni sorun, vw in sanzimanlarinda oluyor boyle seyler sasmamak lazim dsgsi ayri manueli ayri dert. Iki kere tekerlek bilyasi degistirdiler sanzimanmis, saga sola donus yapinca azalirsa tekerlek bilyasi azalmazsa sanziman demislerdi bana o zamanlarda

Batuhan Gül
06-09-2015, 21:57
Buna çok benzeyen bir ses 2008 sorentomuzda da geliyordu. sizin gibi servis servis dolaşıp önce orta derecede olan lastiklerimi boşa değiştirdim. sonra ön bilye dediler onları değiştirdim yinede çözüm olmadı. en son olarak diferansiyel bilyelerinde çıktı sorun. dif. açılarak bilyeleri değiştikten sonra çözüldü (yanlış yönlendirmek gibi olmasın. sadece diferansiyele de baktırmakta fayda var derim)

Batum
08-09-2015, 16:08
Bendede vardi ayni sorun, vw in sanzimanlarinda oluyor boyle seyler sasmamak lazim dsgsi ayri manueli ayri dert. Iki kere tekerlek bilyasi degistirdiler sanzimanmis, saga sola donus yapinca azalirsa tekerlek bilyasi azalmazsa sanziman demislerdi bana o zamanlarda

aynen öyle sormayın.. tekerlek poryasını bende değiştim ondan değil bu farklı.
yıllardır forumlardayım okuyuz dsg den sorun olur diye tam otomatik arabamı satıp vag sevgimden manuel golf7 aldım buda böyle işte..
sizin araç neydi, şanzımanı komplemi değiştiler? herhangibir ücret talep ettilermi araç garantilimiydi?

onur_S
08-09-2015, 23:34
aynen öyle sormayın.. tekerlek poryasını bende değiştim ondan değil bu farklı.
yıllardır forumlardayım okuyuz dsg den sorun olur diye tam otomatik arabamı satıp vag sevgimden manuel golf7 aldım buda böyle işte..
sizin araç neydi, şanzımanı komplemi değiştiler? herhangibir ücret talep ettilermi araç garantilimiydi? garanti kapsaminda degildi o ara, ancak golf7 yi garantiden yaptirirdim ben olsam.
A3 1.4 tfsi di 2010, aldigimdan beri soguklarda 1 den ikiye nazik gecerdi, geri cirtlamadan zor gecerdi illa ki durdugu yerde 1-2 yapip geriye takardim. Rampa yukari 1 den ikiye sert sakin atmayin vaglar ozellikle cirtlaya cirtlaya senkromec bozar , bir cirtlar iki cirtlar bi bakmisiniz yarisirken 1-2 ye atarken ikide cartt diye kalir senkromec gider. 140 la giderken 4 e atar gibi kolayca ikiye gecer anlamazsiniz subap egilir, iki kere subap egdim ondan sonrada yaptirip sattim. Bilya sesi mevcuttu hafiften, usta diferansiyel vs diyordu teshis koymamisti acelem vardi sattik o sekilde uyguna. Ondan sonra subap mubap egmeyen normal kullanilan arkadasin jettasindada ayni olay olup sorun bilya cikinca olay anlasildi

Berkay Ekinci
04-10-2015, 14:10
Bilya derken,gergi bilyasımıdır bu?
Benimde aracımdada aynı uğultu mevcut polo tdi

onur_S
05-10-2015, 09:22
Bilya derken,gergi bilyasımıdır bu?
Benimde aracımdada aynı uğultu mevcut polo tdi

Teker bilyasi