Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖNERİLER FİKİRLER TAVSİYELER( isim slogan )
prodorian
04-08-2015, 09:18
Arkadaşlar
yıllarca otomobil satan birisi olarak bu sefer masanın farklı bir tarafına geçip Kısa süre önce bir otomobil filo kiralama firmasın da satış müdürü olarak işe başladım.l
şirketimizin adı ATA FİLO KİRALAMA.
Aslında işe başlamamda ki sebep kısa dönem kiralama departmanını kurup kurumsallaştırmak olacaktı.
kısa dönem için araç parkımızı hazırladık geçici olarak ATA CAR RENTAL olarak faliyetlerimize devam etmekteyiz. fakat istediğimiz DAHA ORJİNAL BİR İSİM ve SLOGAN. bunun için bir PR çalışması yaptırıyoruz benim şirket için de ki iddaa ettiğim şey buradan bir isim ve slogan bulacağım.
şimdi burada ki yaratıcı arkadaşlarım kardeşlerim hepinizin aklına gelen slogan ve isimleri benimle paylaşmanızı istiyorum her cümle bizim için çok önemlidir.
* ATA isminin devamını aramaktayız
* orta ve lüks sınıf araçlar kiralamaktayız
Eğer ki firmanın ismini ve sloganını buradan bulabilirsem fikir sahibi arkadaşımı bir akşam çok güzel bir yemekte eşi ile birlikte ağırlayacağım.
saygılarımla
painkller
04-08-2015, 09:37
Basligi okudugumdan beri aklimda donen tek sey
Gelin ATA binmis ya nasip demis. Hayirli ugurlu olsun, umarim burdan cikar.
Anladigim kadariyla sirketsel bir isim olmali, yani agirlikli olmali ATA gayet kisa oze ve akilda kalici bir isim bence.
serkanaygün
04-08-2015, 09:41
Benim aklıma RentAta geldi ama.
AyrtonSenna
04-08-2015, 09:53
ATA CAR RENTAL PROFESYONEL ARAÇ KİRALAMANIN AYRICALIĞINI BİZİMLE YAŞAYIN
ARAÇ KİRALAMADA 7/24 KESİNTİSİZ HİZMETİMİZİ ATA CAR RENTAL İLE TERCİH EDİN
UZMAN KADROMUZ VE GENİŞ ARAÇ FİLOMUZ SİZ DEĞERLİ ATA CAR RENTAL MÜŞTERİLERİNE HİZMETİNİZE HAZIRDIR
Bunun gibi birşeylerde olabilir:D
Araç kiralamanın ATA 'sı biziz, rent a car bizim işimiz tarzı bişey olabilir :D
Abi bende PR okuyorum ama daha çömezim fakat düşünücem vakit bulabilirsem.İsim ATA mı olucak iilaki ?
Benim aklıma RentAta geldi ama.
Bana güzel geldi ama 2 sert ünsüz üst üste olunca okunması ve akılda kalıcılığı azaldı. "Renata" olabilir.
Bir de slogan Türkçe mi olucak ?
Bana güzel geldi ama 2 sert ünsüz üst üste olunca okunması ve akılda kalıcılığı azaldı. "Renata" olabilir.
RenATA Big Brands. Huge prestige misal
dragon07
04-08-2015, 10:33
ATA LUXURY CAR RENTAL
ATA EXCLUSİVE CAR RENTAL
ATA LUXURY CAR COLLECTİON
Şİfaen yardımcı olur inşallah
Car-ata
ata-car rent a car
alihan_27
04-08-2015, 11:14
Atamobil geldi aklıma.
Atan kadar saĞlam arabalar burada :)
AK-ATA ...
ATA-KAN ...
FIRST-ATA..
aklıma bunlar geldi. iyi günler
Ata isminin devamı olarak;
"Atabey" ya da "Atak" isimlerinizi kullanabilirsiniz.
"Atabey" için slogan bulamadım ama, Atak ismi için "Şimdi ATAK zamanı" olabilir diye düşündüm.
Kolay gelsin.
Slogan ingilizce olursa araçlar +5bin lira mı olur ?
dragon07
04-08-2015, 13:17
ingilizce olunca insanlar bi *** var sanıyo kardeş pazarlama taktigi
hATAta rent a car
Atamızdan yadigar biz de ata rent a car
sahibine göre kişneyen at-a rent a car
ehveniser1903
04-08-2015, 13:34
şimdi şöyle düşünelim.
Ata aslında gayet şık bir isim.Sektörün gerekliliği olarak yanına Rent A Car veya Car Rental eklemeniz gerekiyor.
Daha farklı bir isim derken,Ata isminin devamıyla nasıl birşey düşündüğünüzü anlamadım.
AtaHan Rent a Car gibi mi
Ata Luxury Rent a Car gibi mi istiyorsunuz ?
slogan bulmak kolay iş.
prodorian
04-08-2015, 14:24
Abi bende PR okuyorum ama daha çömezim fakat düşünücem vakit bulabilirsem.İsim ATA mı olucak iilaki ?
evet kardeşim isim ATA olacak.
prodorian
04-08-2015, 14:26
arkadaşlar isim başlangıcımız ATA olacak devamı ingilizce de olabilir türkçe de olabilir.
sloganımız da ingiliz ce olabilir.
ATA yadigari ATA rent a car
Slogan, dedenizde bizden kiralardı rahmetlik
atarent car rental yav işte basit akılda kalıcı bitti gitti :)
slogan bulamadım, akşam yemeği yerine bigmac de keser :cool:
prodorian
04-08-2015, 14:32
şimdi şöyle düşünelim.
Ata aslında gayet şık bir isim.Sektörün gerekliliği olarak yanına Rent A Car veya Car Rental eklemeniz gerekiyor.
Daha farklı bir isim derken,Ata isminin devamıyla nasıl birşey düşündüğünüzü anlamadım.
AtaHan Rent a Car gibi mi
Ata Luxury Rent a Car gibi mi istiyorsunuz ?
slogan bulmak kolay iş.
ATA bizim şirket adımız ve buna devam istiyoruz luxury gibi
ama tabi daha orjinal şeyler.
Nightfish
04-08-2015, 14:35
Rent ATA Car
Sade, güzel :)
Rent a car bimde satılan peripella algısı yaratıyor insanlarda, geçmişte yaşanan senet-sepet vs.vs. mafya vari adamlardan dolayı "rent a car" yerine ata "privilege cars for your rent" şeklinde pazarlanırsa daha iyi bir algı yaratır. mesela sloganınız "as luxury cars we rentas you." Ata ismi yerinede daha kurumsal ve "patron şirketi" imajından kurtarabilecek bir isme yönelebilirsiniz. Ata Grup- Ata Rents- bakın sektörün aga babalarına "avis-point-yoyo-garenta" hepsi bu algıdan kurtulmaya çalışıyor.
Kemikleşmiş cümlelerden kaçının "yenilenen filomuz- saygılı şöförlerimiz vs vs vs." insan aklına 3 tane pertten araba toplayıp üzerine kiralık yazısı yazan ufak yazıhanede ki mafya olmaya çalışan-kurtlar vadisi izleyen- "PKK 10 günde biter ama Amerika ile İsrail izin vermiyor" diye düşünen hafif göbekli arabayı teslim ederken orayı çizmişssin burayı boyamışssın vb. diyip para kopartmaya çalışan adam algısını yaratıyor.
Bazen araba kiralamamak daha iyi reklam olabilir- yani slogan vs vs bir yana vereceğiniz ilanlarda-web sitenizde "Ata Grup ayrıcalıklı müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak adına rezervasyonu yapılan aracın kiralama iptaline karar verebilir" gibi sizi güçlü gösteren alfa karaktere bürünmenizi sağlayan şeylerde düşünebilirsiniz.
Yani insanlar sizden araba kiralamayı bir statü sansın maalesef ülkemizde işler böyle yuruyor.
prodorian
04-08-2015, 14:42
Rent a car bimde satılan peripella algısı yaratıyor insanlarda, geçmişte yaşanan senet-sepet vs.vs. mafya vari adamlardan dolayı "rent a car" yerine ata "privilege cars for your rent" şeklinde pazarlanırsa daha iyi bir algı yaratır. mesela sloganınız "as luxury cars we rentas you." Ata ismi yerinede daha kurumsal ve "patron şirketi" imajından kurtarabilecek bir isme yönelebilirsiniz. Ata Grup- Ata Rents- bakın sektörün aga babalarına "avis-point-yoyo-garenta" hepsi bu algıdan kurtulmaya çalışıyor.
Kemikleşmiş cümlelerden kaçının "yenilenen filomuz- saygılı şöförlerimiz vs vs vs." insan aklına 3 tane pertten araba toplayıp üzerine kiralık yazısı yazan ufak yazıhanede ki mafya olmaya çalışan-kurtlar vadisi izleyen- "PKK 10 günde biter ama Amerika ile İsrail izin vermiyor" diye düşünen hafif göbekli arabayı teslim ederken orayı çizmişssin burayı boyamışssın vb. diyip para kopartmaya çalışan adam algısını yaratıyor.
Bazen araba kiralamamak daha iyi reklam olabilir- yani slogan vs vs bir yana vereceğiniz ilanlarda-web sitenizde "Ata Grup ayrıcalıklı müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak adına rezervasyonu yapılan aracın kiralama iptaline karar verebilir" gibi sizi güçlü gösteren alfa karaktere bürünmenizi sağlayan şeylerde düşünebilirsiniz.
Yani insanlar sizden araba kiralamayı bir statü sansın maalesef ülkemizde işler böyle yuruyor.
kardeşim hepsine harfiyen katılıyorum.
Zaten bu algıyı deiştirmek için araba kiralayan müşterilerimizi önce ofisimize davet ediyoruz ki nasıl bir firma olduğumuzu anlasınlar zaten ofisimizi gören bize inanılmaz şekilde güveniyor bizde öyle senet sepet işi yok faturasız işlem yok kendi hakkımızı koruduğumuz kadar müşterimizin hakkını da koruyoruz bütün araçlarımız 2015 model ve düşük km ayrıca olmazsa olmaz ret a car kaskolu.
söylediklerinin hepsini çok büyük dikkat ile irdeleyeceğim.
ATA daily rent power
ATA power daily, weekly vb ingilizce kısmını siz doldurun
Slogan'da rent a car da ki gücünüz hatta daha ilerisi, rent a car da ki ATA gücünüz, bir tık ilerisi rent a car da ki ANA gücünüz.
Reklam filmi konusunu da yazayım tatilden dönen çiftin aracı arızalansın, kenara çeksinler o sırada adam ne yapıcağını düşünürken ilerde ATATÜRK'ün resmi gözüksün hıaaa diye sevinç nidaları atarak ATA rent a car var dur arayım araba getirsinler olsun.
Şukumu masa üzerine bırakın
Tşk
Rıdvan
:icon_tup:
ilkay325i
04-08-2015, 14:44
ATA-R Olsa Değişik Olurdu :D
Şakayı bıraktım hadi
Bizim müşterinin OTO-PLAN diye şirketi var eskiden DO-CAR dı kuveytlilere kitledi şirketi :D onlar kurumsal firmalara kiralıyor OTO-ATA, ATA-OTO olmaz mı? İlla kraliçe eliyzabet gibi lüküsürü mi demek zorunda millet?
İngilizce isim arıyorsanız Ata Congratulation luxury rent a car ismi söyleyene %30 indirim yapın
prodorian
04-08-2015, 15:30
Şakayı bıraktım hadi
Bizim müşterinin OTO-PLAN diye şirketi var eskiden DO-CAR dı kuveytlilere kitledi şirketi :D onlar kurumsal firmalara kiralıyor OTO-ATA, ATA-OTO olmaz mı? İlla kraliçe eliyzabet gibi lüküsürü mi demek zorunda millet?
İngilizce isim arıyorsanız Ata Congratulation luxury rent a car ismi söyleyene %30 indirim yapın
kardeşim biz de filo kiralamayı satacağız zaten sadece günlük kiralama da ilerlemek istiyoruz:)
Ata olması biraz sıkıntılı fazla birşeyler üretilmiyor sanki Atamıza saygısızlık gibi algılanabilir
yoksa cok güzel ''Cardan Atam'' olabilirdi
prodorian
04-08-2015, 16:08
ATAmobile :)
vallaha bu ismi ya bulacağız ya bulacağız... :)
Slipshod
04-08-2015, 18:36
"ATA-LAY" lay lom galiba sana göre gezmeler :D
ciddi olarak bir şey bulursam tekrar yazarım :)
ARS yapın ata rent solutions gibi.
Low-Rider
04-08-2015, 19:13
hocam danışmanlık ücretini nereye keselim , maşallah her toplantı sonrası konu açıyorsun :D :p
yigitblr
04-08-2015, 19:24
ATTA biraz çocuksu ama mantıklı geldi bana:)
Bu abinin çocuğu olursa da foruma konu açar ben rizörvıd çekeyim Ünal koy modifikçi olsun
ATACAR.
Filo kiralamak bizim işimiz. Güvenilir kadromuz, son model araçlarımız, siz bireysel müşterilerimizin de hizmetinizde.
veya son cümle "artık siz bireysel müşterilerimizin de bünyemizi ziyaret etmenizi isteriz" şeklinde olabilir.
Pr mezunuyum. aslında bu iş 1 günde düşünülerek olacak bir şey değil. Özellikle isim sabit kalıp ki ATA isminden türetmek zor olur. İyice kafa yormak lazım. Slogan üzerinde biraz daha oynanabilir.
prodorian
04-08-2015, 20:19
[QUOTE=B16;7897439]Bu abinin çocuğu olursa da foruma konu açar ben rizörvıd çekeyim Ünal koy modifikçi olsun[/QUOTE
Bnce sen haddini aşma en doğrusu bu olur ;)
Filo kiralamada edindiğimiz tecrübeleri ve kazandığımız güveni sizlere de sunmak isteriz. Olabilir mesela.
Durup durup reklamlara kafa yorardım. İyi geldi bu konu bana. :D
prodorian
04-08-2015, 20:22
hocam danışmanlık ücretini nereye keselim , maşallah her toplantı sonrası konu açıyorsun :D :p
Foruma güveniyorum cok orjinal seyler cıkacağını düsünüyorum o nedenle açtım. Ücret konusuna gelince belki bir süpriz yaparız ;)
hondaperformans
05-08-2015, 07:12
Tavsiye eden arkadaşlar var...
Benim de aklıma aynısı geldi...
ATACAR oto kiralama.....
dragon07
05-08-2015, 07:51
ata butiq car rental
Sloganı bilmem ama mutlaka websiteside açın. :)
gelin ATA binmiş rent a car demiş
prodorian
05-08-2015, 12:58
teşekkürler yarın akşama kadar devam yarın toplanacağız bakalım.