PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AFR Değeri Zengin Çalışma

cem_subasi
05-08-2015, 11:01
Merhabalar

Tecrübeli kişilerden bilgi almak için buraya konu açmak istedim. AFR Değerleri ile ilgili bir yazıdan sonra bir kaç birşey sormak istiyorum. Aracım Colt CZT. Araçta ekstra olarak egzoz filtre intercooler yazılım mevcut. Sorunum şu aracım zengin çalışıyor normal rolantide benzin kokusu mevcut. Rolantide afr değerim 14,7 civarında fakat dip gaz da 10.4 -10.6 civari gösteriyor bazen 11,5 oluyo bazen 10.9 oluyor. Aracımı 1 bar basınçla yürütüyorum. Daha doğrusu Ex.Wastegate 1 barda açıyor.(peak 1,5) Aracımı dip gazda iken ve normal kullanımda sanki arkadan biri tutuyo ve bırakmıyor gibi.. Haftalardır bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Bazı arkadaşların oktandan olabiliceğini düşünüp yakıtımıza %20 tolien ekleyip kullanıp denememize rağmen pek bir değişim olmadı. Basınç kaçak testinide yaptık herhangi bir kaçak yok. Şunuda sormak istiyorum; afr bu değerde olduğundan %20 ethanol kullansam ( ethenol fakire çekiceğinden dolayı) herhangi bir problem yaşarmıyım. Yada ne yapmam lazım aracın başka nerde problem olabilir?

Teşekkürler

Oz`
05-08-2015, 11:11
Selamlar aracta yazılım ney var?

cem_subasi
05-08-2015, 11:25
Sizin yazılımınız var :)

Oz`
05-08-2015, 11:27
avans vuruyor olabilir ama 1.5 basmamalı 1.3 cont basmalı

cem_subasi
05-08-2015, 11:35
Yakıttamı sorun var peki yada yazılımsalmı yani ne yapmam gerekiyor?

Oz`
05-08-2015, 21:00
muhtemel yakıttan ziyade kaçak testi yapmayı denesen bir süper olur kanımca birçok hareketi avans vurma ve kendini kasmasının nedeni kaçak olabilir MAfli sistem olduğu için basıcaktır benzini yoksa coltun benzin basma durumu yok avans vurduğu zaman olmassa ugra göz atalım sikinti yok :)

cem_subasi
05-08-2015, 22:56
Kaçak testini zaten söylemiştin yaptırdım �� sanada uyarsa cumartesi sabah yanında olabilirim ��