Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Macbook air kullanıcıları ?

Draniela
05-08-2015, 11:45
Biraz geç oldu ama almadan önce kullanıcısı varsa bir sormak istedim.
Aramızda macbook air kullanıcısı var mı ? Özellikle son çıkan modeli.

http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-air?afid=p238%257CsURk7IsjI-dc_mtid_187079nc38483_pcrid_82265408649_&cid=aos-tr-kwg-mac-slid-&product=MJVE2TU/A&step=config#

Vatan PC'den peşin ödeme indirimi aldım. Ve şu an pcyi ayırttım akşam gidip alacağım. İnternete bir çok yorum yapmışlar kimi iyi demiş kimi kötü demiş.

Mesela benim için hız çok önemli. Telefonda mesela ip6 kullanıyorum sorsak çoğu kişi karşı ama canavar gibi telefon. Tıka basa dolu olsun yine takılmıyor. Şimdi air'de böyle olacak bundan eminim. Onun dışında eklemek istedikleriniz var mı ?

Sormak istediğim şeyler var.
Oyun oynamayı bıraktım ama heroes of the storm , lol gibi moba oyunları kaldırır mı ? Zalman fanım var evde :D Kaldırırsa güzel olur ara sıra da olsa oynarım. Zaten canım sıkıldığında pc başına oyun oynamak için oturmaya üşeniyorum telefon daha rahat geliyor :) Wow ve hots açlığımı order and chaos ve vainglory ile bastırıyorum :)
Merak ettiğim nokta bu telefondan oynadığım mmorpg moba oyunlarını pc ile oynayabilir miyim ?
Gerçi her şekilde pcyi alacağım da merak işte.

Onun dışında pek merak ettiğim birşey yok casual bir cihaz. Uzun yıllar götüreceğine eminim.

Macbook air konusu bulamadım o yüzden açtım hem düşünen arkadaşlar varsa onlar için de güzel bilgi olur.

Selamlar

Draniela
05-08-2015, 12:04
http://www.vatanbilgisayar.com/macbookair-notebookcorei5-16ghz-4gb-128gbssd-133-intel-notebook-bilgisayar.html

bu arada indirim varmış :) nette son 14 adet nakit istediğim indirimden daha düşüğe alayım bari düşünen olursa buyursun

ozans
05-08-2015, 12:24
Bende 2012 modeli var. Pili bitmiyor şerefsizin, günlük işlerde oldukça hızlı. Mesleğimde de sorunsuz kullanıyorum. Yenileri oyun da oynatır, GPUları fena değil. Kapağını açtığın anda alet çalışmaya başlıyo, kapttığında uykuda. Vapurdasın, aklına birşey geliyo, aç kapağı iki satır kapa, yerine geri koy sonra. Telefon gibi kullanabiliyosun :)

Draniela
05-08-2015, 12:47
aynen öyle büyük artı canavar tam :) bu netten alma olayında herşeyiyle netle uğraşıyormuşsun sanırım. internette 2900 vatanda 3079 tl kafam karıştı. zaten yapı krediden havale yapamadım seçeneklerde yapı kredi yok anlamadım

dachosen
05-08-2015, 12:57
Şimdi bu macbook bu aletten daha hızlı ve daha mı üstün?

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-v7-nitro-core-i7-4710hq-35ghz-16gb-ram-1tb-hdd-173-2gb-w81-notebook.html?OM.zn=alternative_products-2&OM.zpc=VN7-791G-78M4

Caesar
05-08-2015, 13:03
Hostu lolü kaldırır ama laptopdan oyun oynamak ne kadar mantıklı orası ayrı.

Mac mutluluktur bu kadar açık ve net diyorum.

Caesar
05-08-2015, 13:04

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-v7-nitro-core-i7-4710hq-35ghz-16gb-ram-1tb-hdd-173-2gb-w81-notebook.html?OM.zn=alternative_products-2&OM.zpc=VN7-791G-78M4

Sadece mac olarak düşünme; Mac OSX herşeyen daha üstün. 6 senelik mac book pro'm var. Monster laptopdan çok daha hızlı işlem gerçekleştirebiliyorum.

Utku85
05-08-2015, 13:10
Uzun yıllardan beri mac kullanan birisi olarak ben asla air almazdım.
Hafıza düşük, açılma kapanma süreleri uzun, keynote veya pp tarzında bir programla yüksek mb'lı sunumlar oluşturuken donuyor ve uzun sürede kendine gelemiyor.
Pil süresi diğer macbook'lara göre düşük.
Ama şimdiye kadar sadece PC kullandıysanız oldukça tatmin edecektir uzunca bir süre.

Air'ın esprisi tamamen inceliği ve diğer macbook'lara göre nispete daha kolay taşınabilmesidir.

MCN21
05-08-2015, 13:10
Ben detaylı yazayım :) Bahsettiğin oyunlar bile en düşük ayarda zevk vermicektir lol vs... Mac lerde directX desteği yok bu yüzden aynı ekran kartı windows da daha çok performans veriyor. Mac de oyun oynayanların hepsi cihaza bootcamp ile windows kurup oyunları windows da çalıştırıyor nerdeyse 2 katı performans farkı oluyor. Böyle bir düşüncen varsa 256 lık SSD ye yönel. Bunlar dışında şarj ve taşınılabilirlik piyasadaki en iyi cihazlardan. SSD teknolojisi standart ssd lerden bariz bir şekilde daha hızlı... iphone da oynadığın oyunların bazıları mac sotreda da var ama çok az sayıda o taraftan pek beklentin olmasın :) hayırlı olsun.

Caesar
05-08-2015, 13:14
Ben detaylı yazayım :) Bahsettiğin oyunlar bile en düşük ayarda zevk vermicektir lol vs... Mac lerde directX desteği yok bu yüzden aynı ekran kartı windows da daha çok performans veriyor. Mac de oyun oynayanların hepsi cihaza bootcamp ile windows kurup oyunları windows da çalıştırıyor nerdeyse 2 katı performans farkı oluyor. Böyle bir düşüncen varsa 256 lık SSD ye yönel. Bunlar dışında şarj ve taşınılabilirlik piyasadaki en iyi cihazlardan. SSD teknolojisi standart ssd lerden bariz bir şekilde daha hızlı... iphone da oynadığın oyunların bazıları mac sotreda da var ama çok az sayıda o taraftan pek beklentin olmasın :) hayırlı olsun.

Yanlış bilgi bahsedilen oyunlarda özellikle HOTS Blizzard tarafından Mac desteği verilen ve gayette performanslı olan bir oyundur.

Mac windows farketmez. Blizzardın tüm oyunlarını Macde yada Windows da oynayabilirsiniz.

Herhangi bir emulatore falan ihtiyac duymazsınız.

MCN21
05-08-2015, 13:19
Yanlış bilgi bahsedilen oyunlarda özellikle HOTS Blizzard tarafından Mac desteği verilen ve gayette performanslı olan bir oyundur.

Mac windows farketmez. Blizzardın tüm oyunlarını Macde yada Windows da oynayabilirsiniz.

Herhangi bir emulatore falan ihtiyac duymazsınız.

Billizard dan bahsetmemiştim :) Ama verdipin bilgiyide bilmiyordum hiç billizard oyunu kurmamıştım, saol bilgilendirme için :) Ama geri kalan oyunlarda dediğim duurm geçerli. Ne ufak oyunlardan cs:go ve lol de bile problem yaşıyacaktır.

ckrc
05-08-2015, 13:40
3200 TLye 2015 macbook pro satabilirim.
Kutusunda Sıfır-adınıza faturalı-apple tr 2 yıl garantili.

Draniela
05-08-2015, 13:59
Hostu lolü kaldırır ama laptopdan oyun oynamak ne kadar mantıklı orası ayrı.

Mac mutluluktur bu kadar açık ve net diyorum.

Aynen abi o konuda aynı fikirdeyiz. Aslında pc toplamayı düşünüyordum a dan z ye fakat oyun oynamak için vaktim yok o yüzden gereksiz benim için. İnternetten almaktan vazgeçtim 2899 - 3079 arada 180 lira var kargo işine girmeye gerek yok diye düşündüm. İş çıkışı gidip alacağım bakalım tecrübelerimi yine paylaşırım. Yıllarca sorunsuz canavar gibi çalışacağından eminim :)

Hots lol ü gidip saatlerce oynayacak durumum yok şuan olan laptop'ımdan bile girdiğimde en fazla 3 oyun oynarım. Oynayacağım zaman zalman fanın üstünde 2 oyun atarım olur biter.

Draniela
05-08-2015, 14:03
Karar verilmiştir işten çıktığım gibi gidip alıyorum baktım çok hoşuma gitti ileride kız kardeşime hediye eder prosunu da alırım. Şu an için durumuma en uygun air. Alırım ufak bir çanta nereye gidiyorsam yanımda gezdiririm. Daha işlevsel olur. Kullandıkça +larını -lerini paylaşırım.

SerkanKurt
05-08-2015, 14:04
al pişman olmazsın kesinlikle.

Draniela
05-08-2015, 14:33
al pişman olmazsın kesinlikle.

Ben de o yönde düşünüyorum. Retina olan macbook ile kıyasladım hız olarak air daha hızlı geldi. Umarım doğru tercih yapmış olurum

SerkanKurt
05-08-2015, 14:39
Retina nın ekran kalitesi muazzam daha iyi ama onu belirtiyim.

Çöllü
05-08-2015, 15:29

Hayır daha kullanışlı, daha ergonomik, daha Uzun ömürlü.. Hoş Acer da Rus ruleti gibidir ya batır iki günde kullanılmaz hale gelir, yada üstünden kamyon geçse bişey olmaz Evladiyelik Kalır.. Bu arada Makinede iyiymiş ;)

turbo&quattro
05-08-2015, 15:33
6 ayda bir laptop degistiriyordum taa ki 2012 de macbook pro alana kadar. Bundan sonra baska bir marka kullanacagimi hic sanmiyorum. Mac mutluluktur :)

can2k
05-08-2015, 17:18
ben de macbook prodan yanayım

kunteper
05-08-2015, 17:27
Benim ev arkadasi aldi macbook air, 4gb ramli olandan alma derim, onun haricinde guzel alet 3milyar veriyorsun sonucta :)

gcapraz
05-08-2015, 17:31
Mac mutluluktur.

Uzun sarj, kitlenme donma olayi neredeyse sifira yakin, akran kapat uykuda ac aninda acilsin bekleme derdi yok. Mac alipta pisman olani duymadim gormedim. Oyun icin yapilmis bir bilgisayar degil kesinlikle. Oyun disinda tum taleplerine pc ye gore daha iyi cevap verecektir.

Draniela
05-08-2015, 19:39
Aldım arkadaşlar :)

Şu an güncellemeleri yapıyorum. Dedim almışken magic mouse ile birlikte alayım onu da aldım canavar gibi oldu :)

Bakalım zamanla alışırım önce kısayolları bulup öğrenmem gerekiyor sonrası akar gider

turbo&quattro
05-08-2015, 19:56
Mac a alismam biraz zaman aliyor ama alisinca vazgecemezsin:) gule gule kullan.

TLH
05-08-2015, 20:31
Hayırlı olsun, takıldığın yerde pm atarsın abi yılların mac kullanıcısıyım

EMRIX
05-08-2015, 21:37
Ben de bir şey sormak sormak istiyorum Macbook'lar hakkında.Aslında bilgisayarlar ile aram çok iyidir fakat 2011 Late Macbook Pro da yaşadığım flash sorunundan bahsetmek istiyorum.Bilgisayarı aldığımda sistemde Yosemite (güncel en son os ) yüklü idi.Fakat okuduğum yorumlara edindiğim bilgilere göre Mavericks de daha performanslı ve sorunsuz bir kullanım alacabileceğim yazmaktaydı ve Mavericks kurulum kalıbını indirerek Yosemite den Mavericks'e downgrde ettim sistemi.Fakat şöyle bir sorun var ne zaman internetten bir video izlesem (misal twitch de takip ettiğim streamerlerin yayınları vb.) bilgisayarın iStat yazılımı ile gözlemdiğim 45-50 arası sıcaklığı çok geçmeden 70-80 leri görüyor.Bu duruma bazen bilgisayar kendisi müdahale ediyor ve beyaz hata ekranı vererek restart ediyor veya bazen olduğu gibi donuyor.Demek istediğim Mac de flash la ilgili bir uyumsuzluk mu söz konusu yoksa benim bilgisayarda mı bir hata var ? Bunun bir çözümü mevcut mu ? Kusura bakmayın uzun oldu ama teşekkür ederim şimdiden.

Draniela
05-08-2015, 21:41
Mac a alismam biraz zaman aliyor ama alisinca vazgecemezsin:) gule gule kullan.

En fazla bir hafta sonra jet gibi kullanırım :) şimdiden sevdim teşekkür ederim

Hayırlı olsun, takıldığın yerde pm atarsın abi yılların mac kullanıcısıyım

Tamamdır anlaştık :)

Ama öneri varsa şimdi öneri alabilirim her konuda ? Mesela app store dan güzel uygulama vs çok kurcalama şansım olmadı.

TLH
05-08-2015, 21:58
Ben de bir şey sormak sormak istiyorum Macbook'lar hakkında.Aslında bilgisayarlar ile aram çok iyidir fakat 2011 Late Macbook Pro da yaşadığım flash sorunundan bahsetmek istiyorum.Bilgisayarı aldığımda sistemde Yosemite (güncel en son os ) yüklü idi.Fakat okuduğum yorumlara edindiğim bilgilere göre Mavericks de daha performanslı ve sorunsuz bir kullanım alacabileceğim yazmaktaydı ve Mavericks kurulum kalıbını indirerek Yosemite den Mavericks'e downgrde ettim sistemi.Fakat şöyle bir sorun var ne zaman internetten bir video izlesem (misal twitch de takip ettiğim streamerlerin yayınları vb.) bilgisayarın iStat yazılımı ile gözlemdiğim 45-50 arası sıcaklığı çok geçmeden 70-80 leri görüyor.Bu duruma bazen bilgisayar kendisi müdahale ediyor ve beyaz hata ekranı vererek restart ediyor veya bazen olduğu gibi donuyor.Demek istediğim Mac de flash la ilgili bir uyumsuzluk mu söz konusu yoksa benim bilgisayarda mı bir hata var ? Bunun bir çözümü mevcut mu ? Kusura bakmayın uzun oldu ama teşekkür ederim şimdiden.

Yosemite yazılırken maverickste varolmayan bir sürü yazılımla beraber yazıldı. Şöyle diyeyim telefondaki çağrıyı macbook'unuzdan falan görebiliyorsunuz, yanıtlayabiliyorsunuz bunun gibi bir çok özellik eklediler, e durum böyle olunca sistemin stabilliğide kayboldu, mavericks sade bi sistemdi. Evet mavericks çok daha hızlı ve stabil bunun sebebi belli.
Yaşadığınız probleme gelince bu yazılımsal bi problem gibi geldi bana. Yosemitede aynı problemi yaşadınız mı?

EMRIX
05-08-2015, 22:15
Yosemite yazılırken maverickste varolmayan bir sürü yazılımla beraber yazıldı. Şöyle diyeyim telefondaki çağrıyı macbook'unuzdan falan görebiliyorsunuz, yanıtlayabiliyorsunuz bunun gibi bir çok özellik eklediler, e durum böyle olunca sistemin stabilliğide kayboldu, mavericks sade bi sistemdi. Evet mavericks çok daha hızlı ve stabil bunun sebebi belli.
Yaşadığınız probleme gelince bu yazılımsal bi problem gibi geldi bana. Yosemitede aynı problemi yaşadınız mı?
Açıkçası Yosemite fazla kullanmadım aldıktan 10-15 gün sonra zaten bu süreç genelde makinenin nasıl bir kullanımı olduğunu kısayollar adına nelerin farklı olduğunu kısacası kurcalama ile geçirdiğim bir süreçti ve Mavericks'in daha seri olduğunu okuyunca direkt dönüş yaptım.Gerçekten de daha seri çalıştığını gözlemledim cihazın.Tek sorunum dediğim gibi Flash Player in işlemciyi çok yorduğunu (OS'da) ısındırmasının normal olduğunu okudum forumlarda ama sormak istedim acaba herkes de mi böyledir yada bu tarz bir sorun yaşayan var mıdır diye ? Sanırım tekrardan Yosemite geçişi yapacağım sizin de söyleminiz ile fakat Apple'ın politikasını biliyorsunuzdur yeni yazılımlar eski ürünleri öldürür çünkü adam retina Macbook satacak :) Bu yüzden sistemi güncellemeyi hiç istemesem de eğer sorunu çözerse güncelleyeceğim.

TLH
05-08-2015, 22:32
Açıkçası Yosemite fazla kullanmadım aldıktan 10-15 gün sonra zaten bu süreç genelde makinenin nasıl bir kullanımı olduğunu kısayollar adına nelerin farklı olduğunu kısacası kurcalama ile geçirdiğim bir süreçti ve Mavericks'in daha seri olduğunu okuyunca direkt dönüş yaptım.Gerçekten de daha seri çalıştığını gözlemledim cihazın.Tek sorunum dediğim gibi Flash Player in işlemciyi çok yorduğunu (OS'da) ısındırmasının normal olduğunu okudum forumlarda ama sormak istedim acaba herkes de mi böyledir yada bu tarz bir sorun yaşayan var mıdır diye ? Sanırım tekrardan Yosemite geçişi yapacağım sizin de söyleminiz ile fakat Apple'ın politikasını biliyorsunuzdur yeni yazılımlar eski ürünleri öldürür çünkü adam retina Macbook satacak :) Bu yüzden sistemi güncellemeyi hiç istemesem de eğer sorunu çözerse güncelleyeceğim.

Yosemiteyi 2008 ve üstü bütün Apple ürünleri destekliyor, mac pro, imac, air...

EMRIX
05-08-2015, 22:40
Yosemiteyi 2008 ve üstü bütün Apple ürünleri destekliyor, mac pro, imac, air...
Hocam desteklemesi önemli değil ios 8 i iphone 4s de çalıştırıyor 6 Plus ta ama aynı performans ile mi çalıştırıyor ? Benim derdim elimde ki makineyi kasmadan seri stabil şekilde kullanabilmek.

CTG
05-08-2015, 23:19
oyun konusunu hiç bilmiyorum
onun dışında tek kelimeyle TAŞ gibi bilgisayar

MCN21
05-08-2015, 23:30
Termal macunu yenilemeyi deneyin :) o kadar eski cihazda ihtiyac vardır. Birde açmışken içini temizleyin belki tozlanmıs olabilir gpu devreye girincede kasıyordur sıcaktan.

Draniela
06-08-2015, 17:10
Şimdi de yeni bir olaya el atıyorum.

http://www.teknoblog.com/duet-ipad-macbook-ikinci-ekran-87530/

bunu yapan var mıdır ?

Draniela
14-08-2015, 12:36
Bu batarya ömrü ile ilgili bilgisi olan var mıdır ? sistem denetimlerinden güç kısmına gelince pili takip edeyim dedim maksimum enerji kapasitesi mi öyle bir seçenek vardı. En son baktığımda 7400 küsürlerden 7300lere düşmüş. Bu zamanla düşüyor hatta nette bi ss gördüm 4000 lere gelmiş. Kalibre etmek gibi bir şey okumuştum. Öyle mi yapmak gerekir ? Yoksa böyle giderse sıfıra kadar gidecek :D

Bu arada pcden çok memnunum acayip keyifli. Tek sıkıntım haricinin içindekileri öbür pcden buna atmak oluyor. Kendi formatına çevirdiği için mecbur 16 gb usb bellek ile tek tek taşıyorum :D Kanser ediyor o da

Thracian
14-08-2015, 14:20
Şimdi de yeni bir olaya el atıyorum.

http://www.teknoblog.com/duet-ipad-macbook-ikinci-ekran-87530/

bunu yapan var mıdır ?

Mac minin yanına yapıyorum. Mini de 2 ekran daha mantıklı. Biraz kasıyor duet. Çümkü ipad in çözünürlüğü daha yüksek

Draniela
02-09-2015, 20:43
beyler macbook air'a iphone u bağladım ama fotoğrafları ancak içe aktar diye kaydedebiliyorum. Normal klasör olarak bulamadım gitti :D

900 tane fotoyu kopyaladım oradan 187 mb gösteriyor kaydettiğim yerde. Orjinal fotoları nasıl kesip alabilirim ? Ayar etti gece gece :D

MuratCan07
07-09-2015, 10:43
iyisi ne kadar diye bakiyim dedim pro 15 inc güzeli 9bin tl :D

buraek4
07-09-2015, 22:17
beyler macbook air'a iphone u bağladım ama fotoğrafları ancak içe aktar diye kaydedebiliyorum. Normal klasör olarak bulamadım gitti :D

900 tane fotoyu kopyaladım oradan 187 mb gösteriyor kaydettiğim yerde. Orjinal fotoları nasıl kesip alabilirim ? Ayar etti gece gece :D

Hocam bende su siralar mac düşünüyorum.benim icin önemli olan iphone ile senkrenizasyonu.nasil veri aktarimi kolaymi muzik foto alisveri.detayli bilgilendirisen cok sevinirim

Ken_Block
07-09-2015, 22:47
Nokia'dan iphone'a geçiş yaptım, sonra kendimi alamadım apple ürünlerinden içim dışım apple oldu :) iphone 6, ipad air, macbook pro ve imac kullanıyorum gayette memnunum.. IOS kullandıktan sonra windowsu aramayacaksın emin ol..

Draniela
08-09-2015, 09:33
Hocam bende su siralar mac düşünüyorum.benim icin önemli olan iphone ile senkrenizasyonu.nasil veri aktarimi kolaymi muzik foto alisveri.detayli bilgilendirisen cok sevinirim

beklediğimden çok üstün performans verdi. oyun oynayabiliyorum hemde hayvan gibi grafik açtım sıkıntı yok :D

örnek vereyim wowda high grafiklerde min. 60 fpsde oynuyorum sadece shadow kapalı. Akıyor resmen.

En sevdiğim olay telefonu pcden kontrol edebilmek. arama geliyor tak açıyorum pc den mesaj geliyor oradan yanıtlıyorum zaten whatsapp web de var o yüzden pc başındayken telefonla işin bitiyor :)

Draniela
08-09-2015, 09:33
Nokia'dan iphone'a geçiş yaptım, sonra kendimi alamadım apple ürünlerinden içim dışım apple oldu :) iphone 6, ipad air, macbook pro ve imac kullanıyorum gayette memnunum.. IOS kullandıktan sonra windowsu aramayacaksın emin ol..

Aynen virüs gibi :D param olsa ipad alıp 2. ekran yapıcam yani o derece :D

Şu benim foto atma problemine bir el atsana o zaman sen bilirsin :D

buraek4
08-09-2015, 15:38

Airdrop ile atamıyomusun?

buraek4
08-09-2015, 15:39

Draniela
08-09-2015, 15:43

ne yalan söyleyeyim airdrop' u daha önceden hiç kullanmadım bir bakayım akşama

buraek4
08-09-2015, 21:04
ne yalan söyleyeyim airdrop' u daha önceden hiç kullanmadım bir bakayım akşama

Iphonedan ıphone a denedim çok rahat oluyo veri atması.mac de nasıl senin yorumunu bekliyorum :)

Draniela
18-01-2016, 14:34
Konu biraz hort olacak ama kullandığımdan bu zamana olan düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Hayatımda ilk defa bir cihazı bu kadar sevdim.

Şimdi gelelim en temel soru olan oyun oynanıyor mu kısmına.
Ben blizzard oyunlarını oynuyorum. World of warcraft ve heroes of the storm başlıca oyunlarım HS yi falan saymıyorum. İkisi de canavar gibi. Wow oynarken full oynayamıyorum ama shadow hariç diğerlerini high gibi seviyelerde oynayabiliyorum. Raid BG yapmada sıkıntı olmuyor.
Not: Mac in altında zalman fan var.

Aldığım günden itibaren en ufak bir takılma olmadı. Nazar değmesin canavar gibi hızlı ben hiç bu kadar performans beklemezdim.

Eksi yön olarak 128 gb lık bellek bence adamı kanser eder. Şu an harici cık cık ötüyor değişim için garantiye vermem lazım içinde nereden baksak 500 gb lık dosya var. Bu dosyalar nereye sokulacak derler adama ? :D

Telefon görüşmelerimi mac ile yapıyorum eve geldiğimde telefonu bırakıp tekrar elime almıyorum. Umarım whatsapp ile entegre bir şey yaparlar ondan da kurtulurum. Çünkü whatsapp web kullanırken bağlantı kopuyor.

El Capitan'a upgrade şu an mac ve herkes kötü yorum yapmasına rağmen ben hiç problem yaşamadım.

Bir kaç ay sonra bir ipad alıp 2. ekran olarak kullanmayı düşünüyorum. Macte wow oynarken direkt yan ekrana geçip whatsapptan konuşabilirim ya da youtube tan video izleyebilirim. Bu şekilde kullanma ile nasıl bir performans kaybı olur bilmiyorum.

Not: İlk aldığım zamanlar biraz yabancılık çektim. Hatta şu fotoğraf atma olayına kanser olmuştum orjinal boyutlarla atamıyordum daha sonra olayı buldum önce aktarıyorsun fotoğraflar uygulamasından daha sonra tutup istediğin klasöre çekiyorsun :)

Merak ettiğim konu ise virüs programı bir reklam geliyor zaman zaman indirin kullanın iyidir vs. diye ama nette araştırdığımda mac i yavaşlattığını okudum. O yüzden şu an herhangi bir şey kullanmıyorum.

Şarjı biraz azaldı sanırım sürekli oyun oynamaktan. Bu konuda da sorum olacak wow vs. oynadığım zamanlarda direkt şarja takayım mı? Oyun süresi boyunca hep şarjda mı kalmalı mac ?

Thracian
19-01-2016, 00:36
Mac mini nin yanına ipadi dual bağladım. Biraz kasma oluyor yüksek çözünürlük olması sebebiyle. Ve boyutu biraz küçük kalıyor. Bağlantı için kullandığın kablo şarj etsede bir kaç saat sonra ipadin şarjı bitiyor.

Bunun yerine mönitor yada direk tv daha iyi olur.

Draniela
19-01-2016, 07:39
Yine dual ekran olarak mı ?

Olay tamamen oyun oynarken diğer ekrandan diğer işlemleri yapabilmek

grkm
19-01-2016, 09:45
MacBook (13-inch, Aluminum, Late 2008)
2,4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 1067 MHz DDR3
OS X El Captain 10.11

İşlemcili Pro var. Çoğunlukla stabil ve yeterince hızlı . Gündelik excel ve safari dışında ekstra birşey çalıştırmıyorum ancak son günlerde ciddi yavaşlama var. Özellikle Cold Start açılışlarda saç baş yolduruyor. Force Quit ekranı açık olmadan pc yi açamıyorum gibi birşey.

10.11.2 yükleyip yüklememe konusunda tereddütlüyüm. Tecrübeler nedir ?

Tunacan
19-01-2016, 09:53
Bizim biraderde güncellememe konusunda kararlıydı. Fakat takılmalar artınca mecbur kaldı. Şu anda bir şikayeti yok. Bende 10.11.2 kullanıyorum. Sıkıntısı yok..
Maclerde iphonelarda olduğu gibi güncelleme geriye götürmüyor sanırım..

Draniela
19-01-2016, 09:57
En ufak bir problem yaratmadı güncelleme. Ama internette çeşitli söylentiler var :)

efe-E
19-01-2016, 14:00
Early 2011 i7'li Pro var bende de. HDD'de sıkıntı yaratıyordu artık açılıp kapanma yaparken.

240 GB SSD taktırdım Görkemcim, bütün problemler çözüldü. Canavar gibi oldu yine alet.

RAM'i haftaya 4 GB'tan 8 GB'a çıkarıcam, zaten elin tornavida tutuyorsa kendin bile halledebilirsin.

Tavsiye ederim bu işlemleri sana da.

_Emre_
07-06-2016, 23:34
Güncel olsun.
iPhone ve iPad kullanıcısıyım ama Macbook hakkında pek bilgim yok. Bu cihaz nasıldır iş görür mü, anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
APPLE MacBook Air MJVE2TU/A 13 128GB SSD 4GB Ram Intel Core i5 - Teknosa (http://www.teknosa.com/urunler/125032925/apple-macbook-air-mjve2tua-13-128gb-ssd-4gb-ram-in#product-features)

5500
07-06-2016, 23:37
Güncel olsun.
iPhone ve iPad kullanıcısıyım ama Macbook hakkında pek bilgim yok. Bu cihaz nasıldır iş görür mü, anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
APPLE MacBook Air MJVE2TU/A 13 128GB SSD 4GB Ram Intel Core i5 - Teknosa (http://www.teknosa.com/urunler/125032925/apple-macbook-air-mjve2tua-13-128gb-ssd-4gb-ram-in#product-features)

nerede kullanacaksınız? bende bir alt modeli var maşallah canavar gibi. 3 tane işletim sistemi çalıştııyorum.. Tek problem HDD 128 gb olması. ekstrem şeylerle uğraşmayacaksanız yeterlidir.

_Emre_
07-06-2016, 23:47
nerede kullanacaksınız? bende bir alt modeli var maşallah canavar gibi. 3 tane işletim sistemi çalıştııyorum.. Tek problem HDD 128 gb olması. ekstrem şeylerle uğraşmayacaksanız yeterlidir.

Film, müzik ve internete girmek için evde kullanılacak, öyle program vs çalıştırılmayacak. Bir de bu retina ekranlı proları tavsiye ediyorlar. Aradaki fiyat farkına değecek kadar bir özelliği var mıdır bu retina ekranın?

5500
08-06-2016, 02:33
Film, müzik ve internete girmek için evde kullanılacak, öyle program vs çalıştırılmayacak. Bir de bu retina ekranlı proları tavsiye ediyorlar. Aradaki fiyat farkına değecek kadar bir özelliği var mıdır bu retina ekranın?

tabiki var ama bu söylediklerin için fazla gelir prolar maddi olarak. ha param var diyorsan tabiki alabilirsin.

johnie
11-10-2016, 17:09
Alakasız bir konu ile ilgili bir soru socağım,

Soru mac klavyesi ile ilgili..

Win10 bilg da mac klavyesi kullanıyorum. Fakat bunda Euro - Dolar vs tuşları görmedim, bulamadımda.
Ekstra olarak, ses açma kapama vs tuşları var fakat her tuşa basarak denedim çalışmıyor. Ses açma kapamayı yapabilirsek harika olur, en çok işime yarayan o tuşlar..
Konu ile ilgili bilgili ve yardımcı olacak birileri varsa şimdiden teşekkür ediyorum.

Thracian
11-10-2016, 18:24
MacBook (13-inch, Aluminum, Late 2008)
2,4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 1067 MHz DDR3
OS X El Captain 10.11

İşlemcili Pro var. Çoğunlukla stabil ve yeterince hızlı . Gündelik excel ve safari dışında ekstra birşey çalıştırmıyorum ancak son günlerde ciddi yavaşlama var. Özellikle Cold Start açılışlarda saç baş yolduruyor. Force Quit ekranı açık olmadan pc yi açamıyorum gibi birşey.

10.11.2 yükleyip yüklememe konusunda tereddütlüyüm. Tecrübeler nedir ?

Google'a 'Macbook Late 2008 SSD Upgrade' yazın. En büyük ihtiyacınız 240GB SSD. SSD mac leri n ömrüne ömür katıyor. 120GB da işinizi görür fakat 120 hemen doluyor.

Eski kullanmadığın bi hard disk i her ihtimale karşı 'time Capsul yap. Sonra yeni aldığın SSD yi ye temiz kurulum yap. En son macbook tan söktüğün mekanik harddisk e harddisk kutusu al. mümkünse USB3.0 olsun. onu sürekli time kapsüle çevir. Sökülen harddiski pc den ayarla, daha sonra modeminde USB yeri varsa oraya tak oradan kablosuz time capsule çevir. Hayırlı uğurlu olsun