Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput Korumanın Başıma Açtığı İş
eexelanss
05-08-2015, 14:28
Yaklaşık 2 Aydır garajdan hiç çıkarmadığım bravoma bugün biraz detailing yapayım dedim.
Önce kil uygulaması ardından polisaj ve cila çektim..
Aracı aldığımdan buyana ön kaputta koruma vardı. Yani dört yıldır aracın üzerinde duruyordu ve artık rengi felan solmuş berbat bir hale gelmişti. Bütün işlerim bittikten sonra boya koruma yapan bir arkadaşıma götürdüm çıkarsın diye.
Korumayı uzun bir çalışma ile çıkarıdık ama kaputunda içine ettik..
Hem 4-5 yılın verdiği bir süre zarfı hemde malzemenin kalitesiz oluşundan sanırım boyayı mahvetmiş..
Mecburen kaputu boyatacağım..
Resimler
http://i.imgur.com/WSHjJW3.jpg
http://i.imgur.com/VI2IMWM.jpg
http://i.imgur.com/SMk9dX7.jpg
http://i.imgur.com/xv0yqpQ.jpg
OrcunInce
05-08-2015, 14:50
Koruma filmlerinin hepsine kılım.
Yapmayın yaptırtmayın, boyaya güzel bir koruma atın yeter.
Mehmetmert
05-08-2015, 14:52
Keske kaput korumaya elle pasta yapsaydiniz neredeyse ilk gunku haline geliyor.Birde cikartirken nasil bir yol izlediniz.
Cok kotu olmus gecmis olsun
yilmazcatalbas
05-08-2015, 14:55
Geçmiş olsun da biraz şaşırdım nasıl söktünüz filmi
%100 katılıyorum
imprezaWRC
05-08-2015, 16:22
Kamyonlardan sıçrayan taşları ne yapacağız ?
Ben o filmlere kıl değilim çünkü LLumar'ın filmini yaptırmıştım 7 sene sonra aracı sattığımda halen en ufak solma ve kabarma olmamıştı. Biraz paraya kıymak gerekiyor ve işi yüzüne gözüne bulaştırmayacak birine yaptırmak gerekiyor. İstanbul'da da bu işi hakkıyla yapan 2 kişi var biri Tanzer biri de Ahmet. (@Üsküdar)
Kaput filmlerine cila uygulaması yapılabiliyor hatta boyasız trimlere sürülebilen çoğu nano teknoloji üründe film üzerine uygulanabiliyor; ki ben öyle yapmıştım. Ayrıca, sonax'ın ve birkaç markanın film ve folyolar için özel ürettiği qucik detailer, pasta ve cila ürünleri de mevcut.
Film var diye de ilgisiz davranmamak lazım. Malesef o da ilgi ve şevkat istiyor. Otomobilin var derdin var. Yağını, suyunu, cilasını...vs'ni eksik etmeycen bu iş böyle malesef.
Kamyonlardan sıçrayan taşları ne yapacağız ?
Ben o filmlere kıl değilim çünkü LLumar'ın filmini yaptırmıştım 7 sene sonra aracı sattığımda halen en ufak solma ve kabarma olmamıştı. Biraz paraya kıymak gerekiyor ve işi yüzüne gözüne bulaştırmayacak birine yaptırmak gerekiyor. İstanbul'da da bu işi hakkıyla yapan 2 kişi var biri Tanzer biri de Ahmet. (@Üsküdar)
Kaput filmlerine cila uygulaması yapılabiliyor hatta boyasız trimlere sürülebilen çoğu nano teknoloji üründe film üzerine uygulanabiliyor; ki ben öyle yapmıştım. Ayrıca, sonax'ın ve birkaç markanın film ve folyolar için özel ürettiği qucik detailer, pasta ve cila ürünleri de mevcut.
Film var diye de ilgisiz davranmamak lazım. Malesef o da ilgi ve şevkat istiyor. Otomobilin var derdin var. Yağını, suyunu, cilasını...vs'ni eksik etmeycen bu iş böyle malesef.
hakan bey sizi bir ara ilker usta ile tanıştırayımda bu işi hakkıyla yapan 2 kişi kontenjanına 1 kişi daha ekleyin.
bu arada ben resimleri görmüyorum.
çok araba sökülüyo ben sorun çıkan görmedim aslında.
bu arada şeffaf kaput filmleriyle alakalı bilgi vereyim.
şeffaf filimler ikiye ayrılır.
pvc film ve poliüretan film
pvc filmler daha çok dönebilen yapıda olan mikronu pu ya göre daha az olan filmlerdir.
ömürleri için pu dan daha az olduğunu ama en az 5 sene olduğu söyleniyor.tabi kullanım şartları önemli.
araç komple kaplanacaksa bu film kullanılır çünkü pu daha kalın ve dönme yetisi sınırlı yalnızca düz yüzey kaput -tavan gibi alanlar içindir.
pu - poliüretan filmler pvc lere göre koruma olarak kalınlığından dolayı daha başarılıdır fakat dez avantajları olarak tampon ve çamurluk kaplamada pek verimli değillerdir.
ömürleri daha öncedende yazdığım gibi pvc den uzundur .fiyat olarakta tabikide daha pahalıdır.
düzgün kullanılan kaput filmi üzerindeki portakal görüntüsü ve yansıma netliği negatifliği dışında kullanışlıdır.
filmlerinizin üzerine zaman zaman sıcak su dökün .zaman zaman üzerine qd cila yapın.
siz filmi temizlemez iseniz sararır.
film yaptırırsanız eğer mutlaka bitiş noktalarını arkaya doğru döndürülmesine özen gösterin ki zamanla folyo atmasın.
söyleyeceklerim bu kadar.
imprezaWRC
05-08-2015, 16:53
hakan bey sizi bir ara ilker usta ile tanıştırayımda bu işi hakkıyla yapan 2 kişi kontenjanına 1 kişi daha ekleyin.
bu arada ben resimleri görmüyorum.
çok araba sökülüyo ben sorun çıkan görmedim aslında.
bu arada şeffaf kaput filmleriyle alakalı bilgi vereyim.
şeffaf filimler ikiye ayrılır.
pvc film ve poliüretan film
pvc filmler daha çok dönebilen yapıda olan mikronu pu ya göre daha az olan filmlerdir.
ömürleri için pu dan daha az olduğunu ama en az 5 sene olduğu söyleniyor.tabi kullanım şartları önemli.
araç komple kaplanacaksa bu film kullanılır çünkü pu daha kalın ve dönme yetisi sınırlı yalnızca düz yüzey kaput -tavan gibi alanlar içindir.
pu - poliüretan filmler pvc lere göre koruma olarak kalınlığından dolayı daha başarılıdır fakat dez avantajları olarak tampon ve çamurluk kaplamada pek verimli değillerdir.
ömürleri daha öncedende yazdığım gibi pvc den uzundur .fiyat olarakta tabikide daha pahalıdır.
düzgün kullanılan kaput filmi üzerindeki portakal görüntüsü ve yansıma netliği negatifliği dışında kullanışlıdır.
filmlerinizin üzerine zaman zaman sıcak su dökün .zaman zaman üzerine qd cila yapın.
siz filmi temizlemez iseniz sararır.
film yaptırırsanız eğer mutlaka bitiş noktalarını arkaya doğru döndürülmesine özen gösterin ki zamanla folyo atmasın.
söyleyeceklerim bu kadar.
Linkleri görünür yaptım ama tıklayıncada açılmıyorlar. Linkler öldü mü nedir.
İlker usta ile de bir ara tanışırız. Şu anki zuzu için daha kaputa, farlara ve tamponlara bir halt yaptıramadım ama zaten şu ara yol yaptığı da yok. LLumar, 3M ve Xpel arasında kaldım. Daha önce LLumar kullandım memnun kaldım. Ama dediğim gibi şu an marka seçiminde kararsızım ve fiyatlardan da haberim yok. Abuk sabuk rakamlar vermek istemiyorum. Önerin varmı?
eexelanss
05-08-2015, 17:48
Keske kaput korumaya elle pasta yapsaydiniz neredeyse ilk gunku haline geliyor.Birde cikartirken nasil bir yol izlediniz.
Cok kotu olmus gecmis olsun
Kaput koruma aracı aldığımdan beri üzerindeydi (2011) Çok amatörce yapılmıştı zaten. ilk aldığımda söktürecektim ama hep üşendim. Zaten şu zamana kadar hep pasta yaparak idare ettim ama bu son zamanlarda iyice berbatbir hal almıştı.. Sararmaktan ziyade bölge bölge küçük küçük küf halinde lekelenmeler vardı. Pastayla felan çıkaramayınca söktümeye karar verdim..
Çıkarırken kendim çıkarmadım, tabiki profosyonel ellere bıraktım. Isıtılarak ve spreylerle çıkarıldı..
Uygulamada yanlış olacağını sanmıyorum çünkü yüzlerce koruma yapıp söküyorlar.
Ben folyonun dandikliğine bağlıyorum. Bunlar resimde görünen kısımlar. Birde resimlerde görünmeyen ama gerçek gözle görünen pembe pembe yukardan aşağı doğru çizik mi desem boyanın mı rengi pembeleşmiş tam anlayamadığım bir durum var..
Durum içler acısı.. Resimlerde yine iyi görünüyor :)
Geçmiş olsun da biraz şaşırdım nasıl söktünüz filmi
Isı tabancası ile ısıtılarak söküldü..
eexelanss
05-08-2015, 17:52
ben resimleri görüyorum ama göremeyenler va rmı ?
ben resimleri görüyorum ama göremeyenler va rmı ?
Ben dns den dolayi goremiyorum saniri .imgur bnde acilmiyo.
@imprezawrc saydiklarinin hepsi iyi marka .ilker usta malzeme olduktan snr hepsini uyguluyor ama oracali satis sonrasi destekten oturu daha cok kullaniyor.diger markalar icin urun zamanla sorun cikarttiginda muhattap bulamiyorsun musteriye mahcup oluyosun diyor.oracal oraguardda en azindan distrubutor var burda direk mudahale ediyorlar diyor.
kelalper
05-08-2015, 18:28
arabası parlasın isteyen insanlar genelde kaput filmlerini söktürüyor. Haftada 2 ya da 3 tane film söküyorum ben burada. çok kalitesiz filmlerde maalesef altta yapışkan kalıyor. Onu da katran çıkarıcı ile çıkarıyoruz. Ama genelde zahmetli işler.
ozan gülle
05-08-2015, 21:50
Oncelikle gecmis olsun resimleri goremiyorum bende. Arabayi aldigimda 60 cm yaptim koruma gecen haftada cikartip komple kapladik arkadasimla kendisi bilgili bu konuda daha once audide falan calismis eski filmi ucundan tutup isitmadan cekip cikartti altinada pasta cila yapti yenisini yapistirdi sonu yasarmiyim diye dusunuyordum cok kolayca cikti yeniside boyle cikar korkma dedi yine ben ordayken pejo 301 in tavani kapliymis kaplamayi sokerken tavan boyasiz oldugu halde boyasi kalkti folyo kalitesizmis onun icinde olabilirmis bu arada belki bileniniz vardir 301 in tavaninda astar goremedim ben astar atmadan boyayamazlar herhalde ama boyanin altindan astar degil direk sac cikti
eexelanss
05-08-2015, 22:27
Oncelikle gecmis olsun resimleri goremiyorum bende. Arabayi aldigimda 60 cm yaptim koruma gecen haftada cikartip komple kapladik arkadasimla kendisi bilgili bu konuda daha once audide falan calismis eski filmi ucundan tutup isitmadan cekip cikartti altinada pasta cila yapti yenisini yapistirdi sonu yasarmiyim diye dusunuyordum cok kolayca cikti yeniside boyle cikar korkma dedi yine ben ordayken pejo 301 in tavani kapliymis kaplamayi sokerken tavan boyasiz oldugu halde boyasi kalkti folyo kalitesizmis onun icinde olabilirmis bu arada belki bileniniz vardir 301 in tavaninda astar goremedim ben astar atmadan boyayamazlar herhalde ama boyanin altindan astar degil direk sac cikti
Teşekkür ederim..
Bende malzemenin kalitesizliğinden şüpheleniyorum..
resimleri henüz gördüm.sanırım verniği almış folyo .
açıkcası zımparalayıp pastalar isen bi nebze kaybedebilirsin izleri.verniksiz boya olsa işin çok daha basitti ama yeni nesil opak boyalar ömürlü olsun diye yeni sistem vernikli yapılıyor.
eexelanss
06-08-2015, 08:06
resimleri henüz gördüm.sanırım verniği almış folyo .
açıkcası zımparalayıp pastalar isen bi nebze kaybedebilirsin izleri.verniksiz boya olsa işin çok daha basitti ama yeni nesil opak boyalar ömürlü olsun diye yeni sistem vernikli yapılıyor.
O görünenler fotoğraftan iz gibi görünüyor. Keşke öyle olsaydı malesef o kısımlar çukur.. Oraya dolgu yapılıp boyanması lazım.
yilmazcatalbas
06-08-2015, 08:47
Kaput koruma aracı aldığımdan beri üzerindeydi (2011) Çok amatörce yapılmıştı zaten. ilk aldığımda söktürecektim ama hep üşendim. Zaten şu zamana kadar hep pasta yaparak idare ettim ama bu son zamanlarda iyice berbatbir hal almıştı.. Sararmaktan ziyade bölge bölge küçük küçük küf halinde lekelenmeler vardı. Pastayla felan çıkaramayınca söktümeye karar verdim..
Çıkarırken kendim çıkarmadım, tabiki profosyonel ellere bıraktım. Isıtılarak ve spreylerle çıkarıldı..
Uygulamada yanlış olacağını sanmıyorum çünkü yüzlerce koruma yapıp söküyorlar.
Ben folyonun dandikliğine bağlıyorum. Bunlar resimde görünen kısımlar. Birde resimlerde görünmeyen ama gerçek gözle görünen pembe pembe yukardan aşağı doğru çizik mi desem boyanın mı rengi pembeleşmiş tam anlayamadığım bir durum var..
Durum içler acısı.. Resimlerde yine iyi görünüyor :)
Isı tabancası ile ısıtılarak söküldü..
Keşke önce kaynar su ile deneseydiniz. Isı tabancasıyla söktüğünüz halde bu hale geldiyse malzeme kalitesinden bahsetmeye gerek yok zaaten geçmiş olsun tekrar
cok gecmis olsun, minimin kaputunda araci aldigimda vardi. motor cok sicakken soktuk, altindaki seridi (scoop seridi) dahi kaldirmadi. ancak malzeme kalitesi hakkinda bilgim yok, ve henuz 1 senelikti folyo..
linkler bende kurbağalı dereye açıldı göremedim :)
eexelanss
06-08-2015, 11:02
Keşke önce kaynar su ile deneseydiniz. Isı tabancasıyla söktüğünüz halde bu hale geldiyse malzeme kalitesinden bahsetmeye gerek yok zaaten geçmiş olsun tekrar
Teşekkür ederim.
Dediğim gibi sökme işlemini kendim yapmadım, sürekli bu işle uğraşanlara yaptırdım..
Sağlık olsun tecrübe oldu işte.
eexelanss
06-08-2015, 11:06
linkler bende kurbağalı dereye açıldı göremedim :)
İlginçtir ben hepsini görüyorum..
Birdaha ekleyeyim belki görünür.
Bu resimler görünüyorsa tekrar ilk sayfaya ekleyim arkadaşlar.
resimlerin görünmemesinin sebebi imgur sitesinin engellenmiş olması.
dns değişikliğinde gözükecektir.
yada başka bir siteye yükler iseniz buradan rahatlıkla açılır.
bu arada çukur olmasının sebebi dediğim gibi vernik tabakasının sökülmesinden kaynaklı.
aslında lokal vernik atılabilinir oraya.
güzel lokalci bir boyacı bulur iseniz yama tineri ve vernik ile işi çözecektir .
sonrasında zımpara ve polisaj .
eexelanss
06-08-2015, 11:36
resimlerin görünmemesinin sebebi imgur sitesinin engellenmiş olması.
dns değişikliğinde gözükecektir.
yada başka bir siteye yükler iseniz buradan rahatlıkla açılır.
bu arada çukur olmasının sebebi dediğim gibi vernik tabakasının sökülmesinden kaynaklı.
aslında lokal vernik atılabilinir oraya.
güzel lokalci bir boyacı bulur iseniz yama tineri ve vernik ile işi çözecektir .
sonrasında zımpara ve polisaj .
teşekkür ederim..
aslında ber farklı bir dns kullanmıyorum ama yinede tüm imgur resimlerini görebiliyorum.
3-5 gün önce bende de görünmüyordu. resimleri görmeye başlayınca yasak kalktı diye düşündüm..
aliergun
06-08-2015, 20:50
fotoğraflardan ben yüzeyi biraz daha farklı görüyorum. sanki folyo sökülürken yapışkan kısmı komple kaputta kalmış gibi..çünkü film çekilirken ki spatula izleri duruyor gibi. o çukur olan yerde yapışkanı folyoyla çıkmış ve asıl görünmesi gereken boya yüzeyi gibi duruyor. yakından incelemek lazım.
ama eğer yüzey normal o görünen kısımlarda vernik kalktıysa lokal vernik atılarak daha düzgün görünür hale gelebilir.
SecretStyle
06-08-2015, 21:20
Geçmiş olsun...Bazı sitelerde boyasız kurtarıyorlar derin çizikleri vs. belki sizin aracınızıda kurtarabilirler o şekilde bir araştırın derim...