PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "dur" ihtarına uymadı vuruldu....

mrtngn
28-10-2008, 19:30
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10228496.asp?gid=229&sz=53804

motosikletle giderken dur ihtarına uymuyor ve polis ateş ettgide cocugu vuruyor...

smdi benim anlamadığım tamam dur ihtarına uymalıydı,uyulması gereken bi durum hata var tamam ama bu ülkede bu vatanın bayragını yakan,bu vatanı bölmek isteyen adiler polise ateş acıyor taş atıyor zarar veriyor bunları vurmuyolar öldürmüyorlar daa neden böle dur ihtarına uymayan vs. o kadar önemli olmayan olaylarda ateş ederler vururlar öldürürlerr...

sakın yanlış anlasılmasın benim vurulan cocuğun yaptıgı hareketi savundugum fln yok..tamam suclu ama bundan daha fazla suc işleyenler varkennnn nedenn buuuu !!!!

VeNoM_35
28-10-2008, 20:12
haberlere göre polis yere düşmüş kendi kendine ateş almış fln yazıyor ama bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası. neden bu dersen kader kısmet diyebilirim, öldürmeyen allah 10. kattan düşsen de öldürmüyo, sonra böle kaza kurşununa gidebiliyorsun.

-aykt-
28-10-2008, 20:14
Geçen sene Karşıyaka'da da olmuştu, benzer bir olay.

gökan
28-10-2008, 20:19
bune ya neye vururlar anlamadm insan yav bu hayvanmı...

mrtngn
28-10-2008, 20:19
tabiki kader,alınyazısı ama polis ateş ediyor belki durdurmak belki korkutmak için vs. ama benim gücüme giden bu memlekette o mermiyi beyninin ortasına hakeden binlerde soysuz varken...neden onlara sessiz kalıyorlar sadece göz yaşartıcı atıyorlar..beniim hazmedemediğim bu :ofk::ofk:

s.alican
28-10-2008, 23:02
ölen çocukla uzaktan arkadaştık:(iyiydi valla çok üzüldüm şok oldum:(:(ama bu çocukla aynı lisede okuduk düpedüz çağlayan lisesine gidiyordu ilkögretim mezunu yazmışlar acaba sorumlu dersi varda ondanmı:beuj::beuj:yoksa sallamasyonmu:icon_wack

Eriador
28-10-2008, 23:23
smdi benim anlamadığım tamam dur ihtarına uymalıydı,uyulması gereken bi durum hata var tamam ama bu ülkede bu vatanın bayragını yakan,bu vatanı bölmek isteyen adiler polise ateş acıyor taş atıyor zarar veriyor bunları vurmuyolar öldürmüyorlar daa neden böle dur ihtarına uymayan vs. o kadar önemli olmayan olaylarda ateş ederler vururlar öldürürlerr...

katılmamak elde değil ...

Safak
28-10-2008, 23:28
İnsan korkar; alkollüdür, ehliyeti yoktur, motorunun ruhsatı yoktur yanında, durup ceza yemek istemez, ceza yemekten ziyade memurla tartışmayı ya da laf anlatmayla uğraşmak istemez...

Suçsuz bir insanın, üzerinde silah yoksa, ya da sana karşı bir cisim kullanarak zarar vermek amacı güdmüyorsa, kaçsada, kaçmasada çekip silahı vurmak, ya da aynı niteliklerdeki bir insanı silahla tehdit etmek aciz ve probelmeleri olan bir insana yakışan bir eylemdir.

Polissen yakalayacaksın, işlemini yapacaksın...adliyeye sevkedecksin, polisin beline verilen silah, yada görvde taşıma izni, kaçanı vursun diye değil, caydırıcılık ve müdafa içindir. Kaçan bir insna akarşı ne müdafası bu :) adam kaçıyor zaten :)

Tabi insan düşünmeden edemiyor, polis ile arasında birşeymi vardı daha öncesine dayanan, bir anlaşmalık, yada bilinen şeyler, çekinceler, çekti vurdu adamı... konuşmasın die, anlatmasın die... bilemessiniz, yrn öbür gün bu polsi görevden alınmassa sizinde karşınıza çıkar, kaçarsanız arkanızdan sıkar, öldürü, yaralar, ailenize ateş düşürür...

Enes-x
29-10-2008, 00:16
Acemi bi polisde değil 10 yıldır görevdeymiş..Bunun adı cinayet başka açıklaması yok..

msensoy
29-10-2008, 00:25

motosikletle giderken dur ihtarına uymuyor ve polis ateş ettgide cocugu vuruyor...

sakın yanlış anlasılmasın benim vurulan cocuğun yaptıgı hareketi savundugum fln yok..tamam suclu ama bundan daha fazla suc işleyenler varkennnn nedenn buuuu !!!!

adamlar zaten öyle olmasını istiyor eğer polis vurursa adamların eline koz geçmiş olur ve bunu kullanırlar bu yüzden orada müdahale eden polisler çok daha dikketli oluyor normal bi olayda ise umursamaz rahat davranıyorlar ee bide bi tarafları kalktığı için böle oluyor doğal olarak

Berkan
29-10-2008, 00:33
ufacık kıza tecavüz edenler adliye raporuyla serbest kalıyo gidin onun kafasına sıkın bitane

VeNoM_35
29-10-2008, 00:35
ufacık kıza tecavüz edenler adliye raporuyla serbest kalıyo gidin onun kafasına sıkın bitane

evet ya çok daha önemli bir konu bence bu. adam bide çıkıp lagaluga konusuyor, haberlerde izleyen varmı röportajda neler dedi dingil ya... işte bu çok sinir bozuyor.

connectfun
29-10-2008, 00:40
gecenlerde de öle birşey olmustu tam olarak hatırlamıyorum ama jeeple kacan alkollu bir genci vurmustu polisler, bunlara gereken eğitim verlilmiyor veya texasta sanıyorlar kendilerini... tabiiki iyi polisler var tabii onlar da cok ama ..
lutfen texasta değiliz yaa görevleriniyaparken biraz mantık yurutmeyi becerin artık yazık insanlara :(

boosted_pug
29-10-2008, 00:43
bu ülkede böle saçma bi davranış war bazı arkadaşlar kurtlar vadisi gibi dizileri izleyip kendilerini polisin askerin üzerinde gördükçe bu böyle devam eder gider daha çok masun insan ölüp gider dur diyosa durucaksın kardeşim bu bukadar basit amerikada adam trafik kontrolü yaparken sana silahın namlusuyla yaklaşıyo arabadan inmene bile izin vermiyoken türkiyede adamlar arabadan inim polisi itip kakabiliyolar hatta daha ileri bile gidiyolar tabiki de polisler içindede artniyetliler yoktur demiyorum illaki çürük elmalar olucaktır ama bu konununda nekadar istismar edildiği ortada

vefat eden arkadaşa allah rahmet ailesinede sabır eylesin

_cAgdAsH_
29-10-2008, 01:17
bu polise hiçbişey olmaz zaten kılıfına uydurmaya baslamıslar hemen yere dustu ates aldı hepte öle oluyo zaten yarın öburgun mahkemde serbest bırakılır görewe de ıade ederler rahat olun.. Memlekette neyin düzeni warki bunun olsun sen 10 öss sorusu barajlı 2 yıllık okuldan cıkanın belıne sılah takar salarsan piasaya daha cok cocuklar ölür..

ALPER-VNS
29-10-2008, 01:56
buğra (ef186) görmesin bu konuyu direk benim kaçma hikayeme ben dememişmiydim alper efendi der :)

Dragger
29-10-2008, 01:59
buğra (ef186) görmesin bu konuyu direk benim kaçma hikayeme ben dememişmiydim alper efendi der :)

Ben demistim basta sanırım :D

ALPER-VNS
29-10-2008, 02:19
Ben demistim basta sanırım :D

haha :D seni unuttuk walla

Chatin
29-10-2008, 02:20
çok üzücü ve yapılan bütün yorumlara katılıyorum.. cidden sen gel elinde terör örgütünün köpeğinin posterini taşı birşey yapılmasın ama dur dedim durmadın diye gel sık..

e ne olacak o polisi tabiki meslektaşları bir kılıfa uydurup serbest bıraktıracak..

peki ölen cocuğa da uygun bir vicdan var mı?

erkin006
29-10-2008, 07:39
sıkılacaklara sıkmazlar,dur dedik durmadı diye elaleme sıkarlar...

o zaman terör örgütü yandaşlarına komple dur ihtarı ver durmayanı baştan aşağı öldür........

desibel
29-10-2008, 08:32

kesinlikle çok doğru bi yaklaşım

YusufB
29-10-2008, 09:26
Dün vurulan çocuğun yakını TV ye çıktı. Karakolda akrabalarına da: "karışmayın yoksa sizi de onun gibi yaparız" demiş polisler...

Baran^
29-10-2008, 11:06
Polislere söleyecek cok söz varda forum ortamı doğru ortam değil şimdi :)

McS_R53
29-10-2008, 11:21
aynısı o adamın çocuğunun bşına gelse?

Kemal_H
29-10-2008, 16:31
bu durum çok üzücü ama birazda polise hak verin yunuslar kolay kolay kimseyi durdurmazlar vede olayın yazdıgı yer pek tekin yerler değildir Antalya'da . muhakkak vardır dur demesinin bir sebebi ama tabiki bu demek değildirki dur dedim durmadı vurdum .. her iki tarafada geçmiş olsun

umut01
29-10-2008, 17:58
allah rahmet eylesin ölene ailesine allah sabır vesin.
polis ateş etmeden önce biraz düşünmeli bence. neresine kurşun atıyor ne şartlarda oluyor olay. sanki biraz kasıtlı gibi geldi bana olay. bir can bu kadar ucuz olmamalı.

kobeanil11
29-10-2008, 18:37
vurmak çok anlamsız ve acımasızca olmuş, yetkim var niye kullanmıyorum gibi bir saçma bakış açısına hizmet eden bir insanmış polis belli!
da eger adam gerçekten kaçtıysa da buna da bir anlam vermek mümkün değil, niye kaçıyo eger bir hatası yoksa, mesela alkollüyse, gidip çarpıp hiç suçu olmayan birini öldürmesi daha kötü geliyor bana, kaçmayalım eger çok haklıysak polisten!

Absinthé
29-10-2008, 22:11
Pkklı köpekler ateş açsın size ses çıkartmayın molotof yiyin kafanıza ses çıkartmayın...

Ama çevirdin durmadı diye sıkıyosun... Bu ne perhiz bune lahana turşusu...

Arkadaş tamam kaçtı diye sıkıyosun da biraz düzgün sık şunu ya... Direk kafaya doğru mu sıkılır yani... Elinizin ayarı yok mu nasıl polissiniz siz? Hiç mi silah kullanma eğitimi almadınız yaa... Allah Allah...

Cihan
29-10-2008, 22:20
Olaya ben de çok tepkiliyim. O yaşta bir adamı kaçıyor diye neden vuruyorsun. Bir de adam sana saldırmıyor silah çekmiyor bişe yapmıyor. Zaten korkmuş kaçıyor. Telsizin var ekibin var. Ver anonsu durdur. İlla macera yaşicaksan takip et. Büyük tehdit gördün canlı bomba gördün bişe gördün illa sıkacak mısın. Tamam sık. Havaya sık oraya sık buraya sık. illa adama mı sıkacan, eğitimsiz misin kardeşim film mi burası kafasına neden sıkıyorsun. Ben olaya inanın anlam veremedim. Olan gencecik bir çocuğa oldu. Sıkması gerektiği zaman sıkmayan, öldürmesi gerektiğinde öldürmeyen, diğer zamanlarda da kovboyluk yapan bir durumdayız. Gerçekten üzüldüm. Umarım hiçbirimizin başına gelmez.

dragon07
29-10-2008, 22:26
antalya yunuslar en telikeli insanlardır.her türlü pisligi yaparlar.antalyada motor sayısı fazla oldugu için yunuslar motorluları sevmezler.sürekli sürtüşme içindedirler kovalamaca felan her zaman oluyor böyle şeyler.döverler söverler tam bir şehir eşkiyaları hepsi.kısacası antalyaya geldiginizde trafik,asayişten çok yunuslara dikkat edin

Partyboy
29-10-2008, 23:28
Şimdi aslında burada insan dur ihtarını duymamış olabilir veyahut durmak istememiştir.Trafik kuralları çerçevesinde yazarsın cezayı plakasına evine postalarsın.Texas mı kardeşim burası gencecik çocuğa ateş ediyorsun,silahsız masum insanlara trafikte durmadı diye ateş açmak ne demek:ofk::ofk:Şimdi sen tut ilkokul mezunu adama bi üniforma ver bi de silah ver sonra o adamı trafik polisi diye sokaklara sal.Daha ögrenmemiz gereken çok şey var:ofk::ofk:

MoDVTeC
30-10-2008, 13:40
İşte devletde bu gibi hataların önüne geçmek için cmuk adında bi kanun çıkarıp polisin elinden bütün yetkileri alıyo böyle günahsız kişiler hayatını kaybederken gerçek suçlular ortalıkta cirit atıyo çok yazık...