PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polisaj Makinası Sorgulama

Çöllü
11-08-2015, 22:56
Arkadaşlar Merhaba

Aşağıdaki linkte bulunan DeWalt marka polisaj makinasını nasıl bilirsiniz iş yaparmı kol ağrıtırmı?

3 ayda bir cila atacağım kendi aracıma Hobi amaçlı olarak.. Bununla birlikte alacağım araç çok ağır olmasın ve üzerine yüklenincede boğulmasın istiyorum..

Başkaca tavsiyelerinizede açığım özelliklede fiyat/fayda denkleminde yukarı sırada olanlara..

http://m.istanbulbilisim.com.tr/dewalt-dwp849x-polisaj-makinesi-fiyati,72111.html?gclid=CIvIlcHxoccCFXQatAodnJUNww

Konuya yazanlara şimdiden teşekkür ederim.. Keyifli Forumlar..

bymurat___61
11-08-2015, 23:03
takıpteyim :)

Çöllü
11-08-2015, 23:47
http://www.genisreyon.com/modules/catalog/products/pr_01_399489_max.jpg

Malzemenin aslı bu şekilde

grkm
12-08-2015, 00:12
Dewalt rotary tipteki makinalar icinde en basarili olanlardan biridir. Kendimde bu makinayı kullanıyorum yaklasik 100 saatlik tecrubem var kendisiyle ve sorunsuz arızasız şekilde ilerliyoruz :)

aslan
12-08-2015, 07:12
İlk makinan olacaksa çok agır olur ve seni yorar

kelalper
12-08-2015, 08:20
sadece cila uygulamak ve parlaklık almak istiyorsan o zaman rupes gibi herhangi orbital makine tercih edersen hem yormaz hem de daha iyi sonuçlar elde edersin.

Bizde burada aynı Dewalt modelini kullanıyoruz. Dün bir tanesi benim ellerimde can verdi. Sinyallerini vermişti çok ısınıyordu. Servise gitti garantiden sorun yok kabloyu değiştirdik dediler. Dün en sonunda dağıldı. Şimdi yeniden servise götürücem ama tamir olmaz heralde. Memnun muyum memnunum. Değişmesede garantiden gene gidip aynısını alırım. Makita çok pahalı.

enes28
12-08-2015, 08:41
Bende düşünüyorum daha önce hiç kullanmadım takipteyim

Çöllü
12-08-2015, 10:29
İlk makinan olacaksa çok agır olur ve seni yorar

Aynen ilk makinam olacak ama bundan önce hep elle yapıyordum uygulamayı herhalde ondan daha yorucu olmaz?

Ahmet.S
12-08-2015, 10:37
Bende bu makinadan almak istiyorum ruudvan bu makinayı önerdi.

http://www.detail-box.com/LHR-21ES,PR-408.html

TheAce
12-08-2015, 10:50
96 senesinden beri dewalt ve flexin yetkili servis ve bayisiyiz. 2011 senesinden itibaren aktif olarak servisteyim. sıralama yapmak gerekirse

1-rupes lhr 21
2-flex pe 14-1 veya pe 14-2
3- dewalt dwp 849x
4- makita 9227cb

fiyat performans olarak dewalt ve makita tercih edilebilir, makitanın yan sanayi parçası da bol, ama ağırlık söz konusu ise flex yada rupes tercih edilmeli. bu makinelerin hepsi de ağır hizmet tipi profesyonel makineler.

Çöllü
12-08-2015, 11:00
Bende bu makinadan almak istiyorum ruudvan bu makinayı önerdi.

http://www.detail-box.com/LHR-21ES,PR-408.html

Rupes Güzel makina zaten Ehil kişilerin ağzından ilk çıkan oda, o fiyat be yahu hocam 3 tane Dewalt eskitilir o paraya ki ben 3 ayda bir yapacağım bu işlemi hadi makinanın verdiği rahatlıkla iki ayda bir olsun.

Ahmet.S
12-08-2015, 11:12
Rupes Güzel makina zaten Ehil kişilerin ağzından ilk çıkan oda, o fiyat be yahu hocam 3 tane Dewalt eskitilir o paraya ki ben 3 ayda bir yapacağım bu işlemi hadi makinanın verdiği rahatlıkla iki ayda bir olsun.

fiyat konusunda hem fikiriz bende alırsam belki senede 3 kere kullanıcam.Bence 1 sene geç alın rupes alın tecrübe etmiş arkadaşları dinlemek gerekiyor birde iyi mal aldığınız zaman ömürlük oluyor.

HaKo
12-08-2015, 11:13
ben black&deckerin makinesini aldım yukarıdaki fotodaki modelden ama çok ağır nasıl sizce makine ? pek araştırmadım alırken.

TT_BOY
12-08-2015, 11:24
Listeye 2.5 kg'lik Bosch GPO14CE eklenebilir.

TheAce
12-08-2015, 11:24
ben black&deckerin makinesini aldım yukarıdaki fotodaki modelden ama çok ağır nasıl sizce makine ? pek araştırmadım alırken.

daha servise gelmedi, ama black decker tamamen amatör ürünler üretiyor. profesyoneller dewalt amatörler black decker olarak çıkıyor bütün ürünler çinde üretiliyor black decker patentli olarak. fiyat olarak ne kadar verdiniz bilmiyorum ama 300 tl den fazla etmez.

milksop
12-08-2015, 11:53
peki makitanın hangi modelini tavsiye edersiniz.

TT_BOY
12-08-2015, 12:34
Bayrampaşadan bulduğunu al :)

milksop
12-08-2015, 13:33
Bayrampaşadan bulduğunu al :)

bayrampaşada çarpabilirler adamı :)

gokayy
12-08-2015, 14:24
yok mu söyle 100-200 liraya biz öğrencilere öneri :D

Çöllü
12-08-2015, 15:29
yok mu söyle 100-200 liraya biz öğrencilere öneri :D

Oda var da ne kadar iş görür ehli olan bilir kardeşim

http://www.hepsiburada.com/einhell-bt-po-1100-e-180mm-1100w-polisaj-ve-zimpara-makinesi-p-HREIN2093260

Çöllü
12-08-2015, 23:25
Listeye 2.5 kg'lik Bosch GPO14CE eklenebilir.

Öneri için teşekkürler buda iyiymiş gösden kaçırmayalım bunuda ekledim listeye

Bora Ergun
13-08-2015, 08:23
Sadece cila uygulamasi yapilacaksa orbital makine bakin.3 ayda 1 cila atmak icin rupes almak akil kari degil.Meguiars G220v2 ya da Flex 3401 bakin derim fiyatlari uygun temiz 2. El bulursaniz demeyin keyfinize

i-vtec07
13-08-2015, 08:38
bende performance power diye bi makine var . koçtaşta almıştım 1-2 kere deneme yaptım . uygun pad ve polısh ile amatör için güzel iş görebilecek bi makine diyebilirim . şuan 169 lira olması lazım . çok ağır değil .ama biraz çabuk ısınıyo sanki . gerçe antalya sıcağında çok normal .

sürekli kulanmaya gelmez ama ben gibi senede 4-5 kere kullanıcak olan amatör için iyi bi makine . 2 yıl garantiside var .

AvcI
13-08-2015, 14:27
amatör için alacağımız makina devir ayarlımı olması lazım ?

douu
13-08-2015, 14:34
amatör olarak kullanılacaksa bu tarz makineye pek gerek yok. bütçenizi zorlamadan alacak bolca makine var. magic marka makitanın kasa büyüklükleriyle aynı gayet dayanıklı bir makineyi 350 lira civarına alabilirsiniz. tedarik için de yardımcı olurum.

HaKo
13-08-2015, 14:38
96 senesinden beri dewalt ve flexin yetkili servis ve bayisiyiz. 2011 senesinden itibaren aktif olarak servisteyim. sıralama yapmak gerekirse

1-rupes lhr 21
2-flex pe 14-1 veya pe 14-2
3- dewalt dwp 849x
4- makita 9227cb

fiyat performans olarak dewalt ve makita tercih edilebilir, makitanın yan sanayi parçası da bol, ama ağırlık söz konusu ise flex yada rupes tercih edilmeli. bu makinelerin hepsi de ağır hizmet tipi profesyonel makineler.

öyle bir şeyye almıştım bende zaten 300 tl civarı , asıl soru iş görür mü görmez mi benim gibi bir amatör için. Zaten gidip bin TL vermem açıkçası bu makine için işim değil çünkü.

YavuzNaz
13-08-2015, 16:22
Birçok marka makina kullandım, son olarak Makita 9227 kullanıyorum, biraz ağır gibi gelebilir ama sanırım alıştığım için çok memnunum. Makine kullanım amacınız sadece cila atmaksa pahalı makinelerin hiç bir artısı yok, tavsiyem uygun ve daha hafif olan makineleri tercih etmeniz, Einhell, crown gibi markalar çok güzel iş görür, fiyatlarıda uygun.

Çöllü
13-08-2015, 16:30
Sadece cila uygulamasi yapilacaksa orbital makine bakin.3 ayda 1 cila atmak icin rupes almak akil kari degil.Meguiars G220v2 ya da Flex 3401 bakin derim fiyatlari uygun temiz 2. El bulursaniz demeyin keyfinize

Flexin bu modeli 1200 küsur hocam

aliergun
13-08-2015, 17:05
Rupes için konuşursak tek makina olucaksa 21 yerine 15 almak daha mantıklı. Hobi amaçlı olucaksada rupese 1500tl vermek çok akıl karı değil.

levent
13-08-2015, 17:09
bende performance power diye bi makine var . koçtaşta almıştım 1-2 kere deneme yaptım . uygun pad ve polısh ile amatör için güzel iş görebilecek bi makine diyebilirim . şuan 169 lira olması lazım . çok ağır değil .ama biraz çabuk ısınıyo sanki . gerçe antalya sıcağında çok normal .

sürekli kulanmaya gelmez ama ben gibi senede 4-5 kere kullanıcak olan amatör için iyi bi makine . 2 yıl garantiside var .

Bende de var, ısınsa da komple kesmiyor enerjisini en azından bir de düşük devirlerde bayılıyor. Garantisi amatör kullanımda 5 yıl bu arada :)

kelalper
13-08-2015, 17:41
Birçok marka makina kullandım, son olarak Makita 9227 kullanıyorum, biraz ağır gibi gelebilir ama sanırım alıştığım için çok memnunum. Makine kullanım amacınız sadece cila atmaksa pahalı makinelerin hiç bir artısı yok, tavsiyem uygun ve daha hafif olan makineleri tercih etmeniz, Einhell, crown gibi markalar çok güzel iş görür, fiyatlarıda uygun.

sadece cila atmaksa neden orbital makinenin artısı yok. Ucuza orbital makine bulamazsınız ve orbital makineler her zaman çok daha iyi parlaklık verirler. Orbital makine ile zaten çizik gidermeye çabalamak sünger parçalamaktan başka bir işe yaramaz.

Çöllü
13-08-2015, 23:22
Arkadaşlar çizik giderme içinede yarasın istiyorum sadece cila için alıp çizik gidermeye çalışmak içinde başka bir makina almayayım

Arada rötüş yaptım diyelim onun fazlasınıda almaya yarasın en azından..

Mesela bu Bosch GPO14CE

Prof bir makina gibi duruyor, bçlgesel kılcal çizikleri gidermek için ve ufak tefek rötüş kenarlarındaki artan boyayıda almazmı..

Birde en ideal ölçü nedir bu makinalarda 15,18, 21 ?

Drft
13-08-2015, 23:34
hocam merhabalar ek iş olarak detailing işi ile ugrasıyorum tabi prof degılım bunuda ayrıca belirtmek isterim bu işi hakkıyla yapan sitede arkadaslar var ben sadece kendı gorusumu yazmak istedim elimde 4 adet makına var bosch gpo14ce , makita , meg g220 , markası belli olmayan birtanede piyasa malı var
eger sadece kendı aracını yapıcaksan orbıtal makınaya girme cunku cızık almak bıraz zor olur ve makıta ile bosch karsılartırırsak ben bosch derım en basta agırlık ebatlar ve kavrama olayı ve kesınlıkle markası servisi olmayan urun alma astarı yuzunu gecıyor.yazdıklarım tamamen kendı ızlenımlerım ve gorusum hayırlı geceler

kelalper
14-08-2015, 17:13
2 tane dewalt 1 adet rupes var kullandığımız. Geçen gün biri yazdığım gibi ellerimde can verdi servise bıraktım. Motor gitmiş. Ben de iş yoğunluğu yüzünden bugün tamamen dewaltlar arıza yaptığında arada kullanmak için Skil aldım 355 liraya. Bugün kullandım ve şöyle söyliim. Ne kadar dayanır bilemiyorum ama Dewalttan sessiz dewalt dan daha hafif. Devir ayarı çok rahat ve bastırınca devri kesin düşmüyor. Amatör olarak arada kullanmak için son derece uygun. Bundan daha ucuzuna bakmayın bence. Dediğim gibi yedek makine diye aldım. Sürekli kullanmayacağım.

Çöllü
14-08-2015, 23:31
2 tane dewalt 1 adet rupes var kullandığımız. Geçen gün biri yazdığım gibi ellerimde can verdi servise bıraktım. Motor gitmiş. Ben de iş yoğunluğu yüzünden bugün tamamen dewaltlar arıza yaptığında arada kullanmak için Skil aldım 355 liraya. Bugün kullandım ve şöyle söyliim. Ne kadar dayanır bilemiyorum ama Dewalttan sessiz dewalt dan daha hafif. Devir ayarı çok rahat ve bastırınca devri kesin düşmüyor. Amatör olarak arada kullanmak için son derece uygun. Bundan daha ucuzuna bakmayın bence. Dediğim gibi yedek makine diye aldım. Sürekli kullanmayacağım.

Sanıyorum Boschun alt markası değilmi Skil? Birde yahu neredeyse bütün mavi (prof) modellerinin birde Yeşil (hobi) renkli olanı varken niye polisaj makinası yok boschun anlamış değilim..

TheAce
15-08-2015, 11:12
Sanıyorum Boschun alt markası değilmi Skil? Birde yahu neredeyse bütün mavi (prof) modellerinin birde Yeşil (hobi) renkli olanı varken niye polisaj makinası yok boschun anlamış değilim..

problem şu ki, makinelerdeki devir düşürücü reosta olarak değil elektronik kart olarak çalışıyor, yani makinenin devri düşünce gücünün mümkün olduğunca düşmemesi gerekiyor. bu sistemi yapabilmek için armatürde bir mıknatıs onun devir kontrol ünitesi ve elektronik kart gerekiyor ki bu maliyetli bir iş üretici için. bunları yapınca da yeşil ürün yine pahalıya gelecek maliyet yükselecek. piyasadaki çin malı ürünler direkt olarak potans aracılığı ile devri düşürüp kaldırıyor buda düşük devirde düşük güce sebep oluyor. normalde black decker da polisaj makinesi yok, daha yeni bir ürün getirdiler ama oda neredeyse o bahsettiğimiz çin malları ile aynı (attlas, einhell vs.vs.)

kelalper
16-08-2015, 17:06
bauhausda atllas falan da var ama elime alır almaz bıraktım. Ancak yüksek devirde çalışırsın devri düşmesin diye. Skil i dün bayağı zorladım. Düşük hızlarda devir dalgalanıyor bastırınca ama çok sıkıntılı değil. Ama motor bölümü harbi harbi çok ısınıyor. Alçak yerlerde ben genelde motor bölümünden tutup çalışıyorum boyumun uzunluğundan ve dizlerden dolayı. Elim bayağı bi rahatsız oldu.

Çöllü
27-08-2015, 09:33
problem şu ki, makinelerdeki devir düşürücü reosta olarak değil elektronik kart olarak çalışıyor, yani makinenin devri düşünce gücünün mümkün olduğunca düşmemesi gerekiyor. bu sistemi yapabilmek için armatürde bir mıknatıs onun devir kontrol ünitesi ve elektronik kart gerekiyor ki bu maliyetli bir iş üretici için. bunları yapınca da yeşil ürün yine pahalıya gelecek maliyet yükselecek. piyasadaki çin malı ürünler direkt olarak potans aracılığı ile devri düşürüp kaldırıyor buda düşük devirde düşük güce sebep oluyor. normalde black decker da polisaj makinesi yok, daha yeni bir ürün getirdiler ama oda neredeyse o bahsettiğimiz çin malları ile aynı (attlas, einhell vs.vs.)

Bu cevap daha iyi anlamama sebep oldu teknik bilgi için teşekkür ederim.. Büyük ihtimalle Bosch GPO 14Ce den yana olacak tercihim..

Çöllü
27-08-2015, 09:34
bauhausda atllas falan da var ama elime alır almaz bıraktım. Ancak yüksek devirde çalışırsın devri düşmesin diye. Skil i dün bayağı zorladım. Düşük hızlarda devir dalgalanıyor bastırınca ama çok sıkıntılı değil. Ama motor bölümü harbi harbi çok ısınıyor. Alçak yerlerde ben genelde motor bölümünden tutup çalışıyorum boyumun uzunluğundan ve dizlerden dolayı. Elim bayağı bi rahatsız oldu.

Skill boschun alt markası diye hep aklımın bi köşesinde vardı-şuan vazgeçtim.. Teşekkürler paylaşım için..

Çöllü
27-08-2015, 11:35
Bosch un GPO serisi iki farklı polisaj makinası mevcut; bunlardan biri 14CE diğeri ise 12E

İkisi arasındaki farkı bilen varmı arkadaşlar?

TheAce
27-08-2015, 11:40
Bosch un GPO serisi iki farklı polisaj makinası mevcut; bunlardan biri 14CE diğeri ise 12E

İkisi arasındaki farkı bilen varmı arkadaşlar?

gpo 12e 1250 watt

14ce 1400 watt ama 12 türkiyede var mı bilmiyorum :)

Çöllü
28-08-2015, 16:57
gpo 12e 1250 watt

14ce 1400 watt ama 12 türkiyede var mı bilmiyorum :)

İnternet üzerinden satılıyor hocam hangisini tavsiye edersiniz neden?

TheAce
29-08-2015, 10:12
İnternet üzerinden satılıyor hocam hangisini tavsiye edersiniz neden?

gpo 14 daha yaygın ve gücü daha yüksek olduğu için daha mantıklı geliyor, ama tabi aralarındaki fiyatları mukayese edip karar verirseniz daha iyi olur.