Orijinalini görmek için tıklayınız : sebring 2.7
Ahmet Saraçoğlu
12-08-2015, 17:01
x type mı , s type mı , s320 mi , modeo mu derken bi anda hiç aklımda yokken sebringleri araştırmaya başladık.Km si emsallerine göre çok düşük olması (89000km) sebebiyle de şuan aldığım araca yönelip rotayı Marmarise çevirdik.Alır almaz kalorifer fan motorundan ses geldiği için marmariste onu hallettirdim , istanbulda da balataları değiştirdik.
Uzun uzadıya sürdüm , akşamına didim çanakkale rotası üzerinden istanbula geldik ama daha adam akıllı içerisine oturup inceleme fırsatı dahi bulamadım.İlk izlenimlerim sürüşü gerçekten çok keyifli.Konforu iç trim sessizliği vs beklediğimin çok üzerinde.Yürüyen yumuşak.Sert çukurlarda eski sonatamızdan da beetle dan da daha konforlu.İçerideki tüm plastikler sert.O biraz can sıkıcı ama kolay yıpranabilecek çok bi parça yok deri topuz ve direksiyon harici.Kadran ışığında yeşilden nefret ederim normalde ama arkadan aydınlatma olayını ve renk tonunu çok sade ve şık yapmışlar.
Dizel olmadığı için tork hissi düşük ama kickdown da motor devirlenme isteği ve homurtusu çok güzel.İlk çalıştırmada ek civiclerden hatırladığım ve çok hoşuma giden tiz bi marş sesi sonrası ince bi v6 homurtusu duyuluyor.Bi egzost yapılsa gerçekten çok güzel ses alınır.
Tam emin olamadım , bakamadım çünkü ama sanırım yolcu koltuğu altında orjinal bi amfi var.Ses sistemi uyduruk görünse de ses çıkışı çok başarılı.Sanırım bas falan var gizli biyerde.Pandizotun altı hoparlör taraflarında çok kalın çünkü.
Araç üzerinde prins lpg var.İlk başta prinsin kontrol tuşuna alışamadığım için bi 100 km benzinle gittik :D ama sornadan lpg ye alıp her deponun ortalamasını alınca 0.23 0.25 kuruşku rakamları gördüm ve şok oldum.Hep 0.40 kuruşa kadar kabulüm diyordum (lpgyi 2.09 - 2.15 tl aralıığnda aldım genelde)
Yarın plaka işlemlerimiz var.Bide detaylı temizliğe + deri bakımına ihtiyacım var.Onun harici mutlu mesut takılıyorum şimdilik.Rahat zamanda güzel fotolar çekip paylaşıcam inşallah.
http://i.hizliresim.com/ngrqzR.jpg
http://i.hizliresim.com/d2bVQr.jpg
http://i.hizliresim.com/WZYOBN.jpg
http://i.hizliresim.com/AqJjQQ.jpg
Allah kaza bela göstermesin.Keyifli bir araç seçimi olmuş.
Güle güle kullan Ahmet çok yakışıklı araç maşallah
Masallah güzel araçmış. Güle güle kullanın.
giriş seviyede amerikan olmuş :)
çok hoş görünüyor içten dıştan.
Slipshod
12-08-2015, 17:58
hayırlı olsun kazasız belasız. :) 'daş gibi' araba. :)
sercan doğan
12-08-2015, 18:32
maşallah farklı :)
Maşallah. yakıtta gayet iyiymiş :)
Maşşallah Taş gibi duruyor adeta :D
Gule gule kullanin guzel arac lpg dede baya az yakiyormus :)
darkmoon
12-08-2015, 19:04
ahmet on numara tercih olmuş kazasız belasız..
Ahmet Saraçoğlu
12-08-2015, 19:09
Saolun arkadaşlar , yakıtı şehiriçinde ne olucak merak ediyorum.en kısa zamanda ölçücem bi depoyu.yedek parça ve usta konusunda yardımınıza ihtiyacım var..Sarf malzemsi yedek parçayı tr girilşi harici ikinci bir kar eklemeden kimden alabiliriz?ist avr.yakasında bakımlarla ilgili kime güvenebiliriz?
darkmoon
12-08-2015, 19:13
bakım seti filtreler falan ebayda satılıyor set takım halinde sanırım en ucuz ordan alırsın.
ağırlık, motor hacmi ve mekanik olarak benim sonataya denk.
şehirler arası yakıt da denk zaten.
şehir içi 13-14 lt lpg harcarsın, güncel fiyatlar ile ben 30 kr civarında şehiriçi maliyeti olur muhtemelen.
hayirli olsun, iyi gunlerde kullanin.
turkiye icin marjinal bir tercih :D
sportwagon
12-08-2015, 20:18
Merak ettiğim bir araç iyi günlerde kullanın inşallah deneyimlerinizi başlık altında paylaşım bize de referans olur
MaşAllah hayırlı olsun, w126 duruyor mu ?
Ahmet Saraçoğlu
12-08-2015, 20:41
Teşekkür ederim arkadaşlar saolun
Şimdilik vosvosta w126 da duruyor.mercedesin tamponlar vs genel darbeler vardı ufak çaplı.boyaya girdi.Çıkınca planlarım var onunla ilgili:)
Maşşallah
Allah kaza bela göstermesin
su piyasa araclarının dısına cıkıp farklı arac alma cesaretını gosterenlere ayrıca saygı duyuyorum :)
çok guzel makına kazasız belasız kullan
Hayırlı olsun kardeşim.Parça konusun da ben yardımcı olmaya çalışırım sana sıkıntı yok.çok şık bir otomobil.
Ozan Özer
13-08-2015, 01:58
Farklı ve az bulunan otomobilleri seviyorum.Güzel bir tercih,yakışıklı araç.
Kazasız belasız kullanın,maşallah
Maşallah kardeşim, güle güle kullan, Allah kaza bela vermesin işallah...
Ahmet Saraçoğlu
13-08-2015, 05:48
Çok saolun abiler arkadaşlar , @ertekin abi saolasın , iletişime geçelim bakım zamanı.
Erdem K.
13-08-2015, 07:20
güzel bir otomobil, iyi günlerde kullanın ...
AliGizda
13-08-2015, 08:38
Gerçekten çok güzel ve çok keyifli bir araç almışsınız. Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler. Servis konusunda Jeep Garage var Bostancı' da Davut Usta gerçekten çok iyidir. Bizim Cherooke' lere hep o bakardı en son Grand Voyager vardı babamda yine ona getirmiştik ve isim yapmış güzel bi ustadır, tavsiye ederim.
Tekrar hayırlı olsun.
2000 yilinda (yada 99 sonu tam emin olamadim) TR'de ilk trafige cikan sebring i almistik Anneme :) O zaman bir Mercedes furyasi, S kasalarin estetik donemi. Bir tane C320 almistik ciftkurtlardan denemelik. Sonrasinda arabada sanzimani begenmedigi icin almaktan vazgecmisti babam. Vazgectigi gun, ondeki kamyonetten kurek camdan iceri girdi. Cok sukur hic bir sikinti olmadi ama test arabasinin icine edince biz, dediler gelin bu Sebring i alin..
Hatta ne alicagimizi bilmeden Showroom a gittik. Yeni kasa S500 duruyordu. Y plaka olunca "ulan babam s almis dedim arabanin icine atladim kurcaliorum falan, babam geldi; "napion lan?!" Diye :D
Megersem tesadufen ayni plakaymis, biz arkadakini aldik dedi ve sebring i gordum :)
Yasadigim hayal kirikligindan sonra arabayi hic sevmedim.. 2003 de ilk defa araba kaciricam, aldim Sebo'yu ve kullandim ilk defa. Ben boyle guzel ses hic duymamistim. Cok eglenceliydi. Yol tutusu virajlarda pek verimli deil, duz yolda bile yaylanir ama kullandigim en eglenceli arabalardan biridir..
2011 yilinin ilkbaharina kadar bizde kaldi. 110.000 km severek kullandik. Umarim sizde kendi aracinizi severek kullanirsiniz :)
Sebring gorunce hep hikayeler gelirde aklima kusura bakmayin :D
Ahmet Saraçoğlu
13-08-2015, 12:21
valla keyifle okudum süpermiş hikaye :D
300M kardeşi bu :)
Kazasız belasız kullan. Güzel seçim olmuş..
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın...bostancı jeep garage davut usta benimde tavsiyemdir.cherokee için hiç üşenmeden bakırköyden gidip gelirdim bakımlara..
ahmetbaha-drs
15-08-2015, 21:41
Maşallah Ahmet güle güle kullan, güzel duruyor :D F&F CarClean'e getir sen bunu komple detaylı ile sıfır km gibi keyifle binersin, kat.iptali filan bişeyde yaparsan o sesle ne mutlu olursun :D :D
Ahmet Saraçoğlu
02-09-2015, 20:57
kaç gündür görmüyordum , baba getirdi bu gün , giderken arkadan dinledimde , alt devirlerde güzel bi homurtu var gerçekten.Bokunu çıkarmadan o sesi ortalara da biraz çıkaracak ne yapılabilir?
Sendne korkulur Ahmet :) maşallah güzel tercih olmuş, güle güle bin inşallah, deri bakım konusunda görüşelim yardımcı olayım.
Emre Ekrem
03-09-2015, 10:34
Maşallah kazasız belasız.
kardeşim allah kaza bela vermesin güle güle kullan. nerde fantastik bi araba ahmet orada maşallah :)
Yakıt çok güzelmiş gerçekten.Hayırlı olsun.
Çok konforlu duruyor maşallah güle güle kullanın
Ahmet Saraçoğlu
04-09-2015, 07:05
Sendne korkulur Ahmet :) maşallah güzel tercih olmuş, güle güle bin inşallah, deri bakım konusunda görüşelim yardımcı olayım.
140 lara bayaa bi bakındım , sonra bunu görünce değişiklik olsun istedim.140 hala aklımın bi köşesinde duruyor ama :D , face den ulaşıyorum deri için.
Maşallah kazasız belasız.
teşekkür ederim.
kardeşim allah kaza bela vermesin güle güle kullan. nerde fantastik bi araba ahmet orada maşallah :)
saolasın , abi:D , seviyorum enteresan arabaları , şimdiden bi sonraki enteresan araba arayışındayım:D
Yakıt çok güzelmiş gerçekten.Hayırlı olsun.
Şehiriçi 33 35 krşlarda , tapa gazdada 40...beetle dan az :D
Çok konforlu duruyor maşallah güle güle kullanın
teşekkür ederim hocam saolun
Çok tarz bir alet, güle güle kullanın.
Nette bakındım çok alakası fiyatlar var , size kaça maloldu ?
Yakıt baya iyiymiş ş.içi 14 lt lpg ile yürüse baya ekonomik olur.