PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba alirken iyi pazarlik edelim..

ta_one
14-08-2015, 04:48
Arkadaslar ilandaki arac sahibini aradim pazarlık ettik araci bana 38 bırakırmısın gel abi ayarlariz dedi neyse işyerinden izin aldim adami aradim yola cikiyorum ben diye abi yanliz 38 lira olmaz 38.500 olsun dedi nalet olsun tamam dedim tam arabaya bindim yola cikiyom abi araba abimle ortak abimlemlede bi konusurmusun sonucda onunda dedı ver numarasini dedim verdi aradim adamı 40.000 lira araç dedi abi kardesinle konustuk bu para dedi yersen boyle dedi varmi boyle sacmalık ilanda bile 39.900 yazıo dedim cevap vermedi alirsan 40 dedi
2 gun maassiz izin aldim onami yanayim
param altindaydi bozdurdum ettigim zararami yanayim
1 haftalik telefondan 500 lira zarar ettim bunami yanayim
tek karim kapora istememislerdi ... aman arkadaslar araç alirken tek agizla kesin konusun....
şuan sinirden gidip adamin agzini burnunu kırasim geliyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-satilik-temiz-seat-leon-red-acillll-218318607/detay/

ilan no:218318607

10.lincoln
14-08-2015, 06:07
tam dayaklık

yavuz364
14-08-2015, 06:32
Arkadaslar ilandaki arac sahibini aradim pazarlık ettik araci bana 38 bırakırmısın gel abi ayarlariz dedi neyse işyerinden izin aldim adami aradim yola cikiyorum ben diye abi yanliz 38 lira olmaz 38.500 olsun dedi nalet olsun tamam dedim tam arabaya bindim yola cikiyom abi araba abimle ortak abimlemlede bi konusurmusun sonucda onunda dedı ver numarasini dedim verdi aradim adamı 40.000 lira araç dedi abi kardesinle konustuk bu para dedi yersen boyle dedi varmi boyle sacmalık ilanda bile 39.900 yazıo dedim cevap vermedi alirsan 40 dedi
tek karim kapora istememislerdi ... aman arkadaslar araç alirken tek agizla kesin konusun....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-satilik-temiz-seat-leon-red-acillll-218318607/detay/

ben bile çok fena gıcık oldum şimdi ya adamı arayıp sen böle böle yapmışsın. bize de öyle birşey mi yapıcaksın flan mı desem die düşündüm yani :D

Fatih
14-08-2015, 06:41
Sağlam bi küfür etseydin. Haketmişler.

aslan
14-08-2015, 07:15
Sabah sabah o....pu ç ... gu derdim ona ama demiyorum

emrese
14-08-2015, 07:47
Adam yine insaflıymış 100 tl fazla demiş dün kuzenime otomatik polo almaya gittik ilanı 28500 olan arabaya 31000 dedi şerefsiz herif ilanı gösteriyoruz o yanlış olmuş diyor böylelerini egsoz borusuna sokacan

AliGizda
14-08-2015, 07:47
Ne insanlar var yaa, çok sağlam dayağı hakediyor.

KAYA
14-08-2015, 07:48
neler oluyor hayatta, tam sopalıkmış

SekoLive
14-08-2015, 07:49
böyle işler gördükçe iyi pazarlıkdan ziyade eş dost iyi tanıdıkdan araba almalı fikrim biraz daha kuvvetleniyor.

geçmiş olsun

svtec
14-08-2015, 07:53
valla antalyalı arkadaşlar alınmasın öncelikle.. beş parmak bir değil ama ben 4 kez antalya ile yapayım dedim hep yamuk adam çıktı nerde dolandırıcı düzenbaz helal süt emmemiş varsa denk geldi 2004 ten bu zamana hiç ticaret yapmadım benden sonra yapan arkadaşlarım da ağzı yandı töbe dedim bence ipin ucundan dönmüşsünüz.. antalyalı olupta düzgün adama lafım yok bizim gibi düşünene hiç lafın yok ama çakal çok antalyada ...

Runaway
14-08-2015, 07:56
Millet uzaya gider bizimkiler yerin dibine...

Draniela
14-08-2015, 07:57
Katıksızmış.

Draniela
14-08-2015, 07:58
İlanı aramak lazım 30 liram var olur mu vs. gibilerinden 15 20 kişi arasa kanser olur :D

mtahakorkmaz
14-08-2015, 08:02
forumdan bir çok kişi arayıp 30 verse ramak olarak illa fiyatı düşer :D yapmak lazım

özcan07
14-08-2015, 08:17
Eşinize dostumuz aratin bu adamı tam aradığım araba bu kümes yapıcam 20 bin olursa hayırlı olsun desinler biraz canı sıkılsın

Ome_RS
14-08-2015, 08:18
bu adamla güzel konusucan pazarlıgı yapıcan telefonda sonra dicenki bende nakit çok yok bir miktar para verim kalanı da y...ak la takas olurmu?.
sen ne diyon derse anladığın mamulden veriyorum sen y...k kafasısın ya belki lazım olur dicen.

Er34
14-08-2015, 08:30
Bir miktar dövseydiniz sorun çözülürdü bence :)

gokcell13
14-08-2015, 08:31
Hergün farklı kişilerle arayıp 35 34 verin arabaya yıldırın :)

Maxi
14-08-2015, 08:31

Ben sana söyleyeyim ne olduğunu :)
muhtemelen eli ayağı düzgün tipin olmalı
birde yaşından ufak gösteriyorsundur

bizim insanımız
1 önyargılıdır
2 uyanıktır
3 tipine bakar
yani yüzeysel düşünür (iş görüşmelerinde de aynı şey olur)

seni tecrübesiz ve toy gördüğünden hemen yolmaya çalışır, uyanıklık genleri ön plana çıkar.
ama bilmezki sen onu cebinden çıkarırsın, siktir olur gider öyle takma kafana.

nereden biliyorum? çünkü aynı sorun bende de var.
bigisayarcı-elektronikçiyiz ama hayatımız sanayide geçti neredeyse
asla beni tanımayan çıkmacıya yada parçacıya gitmem başkası benim yerime gider
ben gitsem aynı şey oluyor adam tipe bakıyor sanıyorki ben işi bilmiyorum
halbuki aklını alırım ben orada onun

enes28
14-08-2015, 08:40
Nasıl bi kafa yapısı var bu şahısların acaba:)
Arabaya bir iki ay talip bulamayınca, olanı da sömürmeye çalışıyolar herhalde

1.8 turbo
14-08-2015, 08:48
araba almakta satmakta zor. kız kardesımın arabasını satcam aksam gormek ıstedıler ıyılık yaptım kalktım ortak bır noktaya arabayı goturdum baktılar ettıler tamam yarın sanayıde bulusup sonra notere gıdelım dedıler. ertesı gun ısı gucu bıraktım eve gıttım poloyu aldım sanayıye gıttım ne gelen ne gıden telefonlarıda acmıyorlar. bu kadar karaktersızlık olur mu. iş kaybına mı yanayım zaman kaybına mı

fore
14-08-2015, 08:50
araba almakta satmakta zor. kız kardesımın arabasını satcam aksam gormek ıstedıler ıyılık yaptım kalktım ortak bır noktaya arabayı goturdum baktılar ettıler tamam yarın sanayıde bulusup sonra notere gıdelım dedıler. ertesı gun ısı gucu bıraktım eve gıttım poloyu aldım sanayıye gıttım ne gelen ne gıden telefonlarıda acmıyorlar. bu kadar karaktersızlık olur mu. iş kaybına mı yanayım zaman kaybına mı

Aynen bende uğraşıyorum aynı şeylerle..

Hak vermeye başladım valla sahibindende atar gider yapanlara ilan açıklamasında.

Alın ustanızı gelin, arabayı hiçbiryere götürmem filan diyenlere..

Tamam satıcılar bi tuhaf ama alıcılarda ayrı cins..

sahnnn
14-08-2015, 08:54
VAlla bizim insanımıza iyilik yaramıyo. Araba için arayanlara hiç bi yere gelmem ustanla gel diyorum senin için kapı kapı gezemem.

Arenimo
14-08-2015, 09:03

Araba nasıl satılır ,

Arabayı ben garajımda tutarım gelir bakarlar olanı biteni söylerim asla ayağına götürmem kimseinin fiyatta anlaşırım içlerine sindilerse kopara alırım, öbür gün istenilen servise götürürüm söylediğim dışında bir şey çıkarsa ( ki asla çıkmaz ) olası durumlarda ya alınan kopara iade edilir ya da masraftan düşülür daha sonra notere gidersin satış çıkıyor mu sorgulanır , herhangi bir ceza borç vs araç üzerinde yoksa para havale edilir parayı hesabımda görürüm satışı veririm ,

babanızın oğluna araba satıcak olsanız bu prosedürü takip edin asla başınız ağrımaz

Ahmet.S
14-08-2015, 09:15
Araba nasıl satılır ,

Arabayı ben garajımda tutarım gelir bakarlar olanı biteni söylerim asla ayağına götürmem kimseinin fiyatta anlaşırım içlerine sindilerse kopara alırım, öbür gün istenilen servise götürürüm söylediğim dışında bir şey çıkarsa ( ki asla çıkmaz ) olası durumlarda ya alınan kopara iade edilir ya da masraftan düşülür daha sonra notere gidersin satış çıkıyor mu sorgulanır , herhangi bir ceza borç vs araç üzerinde yoksa para havale edilir parayı hesabımda görürüm satışı veririm ,

babanızın oğluna araba satıcak olsanız bu prosedürü takip edin asla başınız ağrımaz

Havale olayı çok önemli bence.

Arenimo
14-08-2015, 09:25
Havale olayı çok önemli bence.

para hesabına geçtiyse sorun yok havaleye araç plkası yazdırılırsa hiç sorun yaşamazsın isminle birlikte geri çekebilme şansları olamıyor bu durumda

KÖROĞLU
14-08-2015, 09:28
Başına gelene üzüldüm. Bağımlı çalışan insan için izin almak en büyük çiledir.

Bu gün aracımın satışını veriyorum, kardeşimde vekalet olmasa izin alıp gitme şansım yok.

Senin başına gelenin bir benzerini yaşadım dün.

İşyerinde telefonla görüşme sıkıntı olduğundan güzelce msj yazdım.

Alırken de satarken de pazarlık yapmayı sevmem o yüzden hep tek fiyat sorarım.

Adama sordum 25 burdan olur araç başında konuşuruz. İyi de arkadaşım benim planladığım bir bütçem var

Uyuyor ise gelirim uymuyor ise vaktini çalmam. 1 saat geçmedi eleman fiyatı düşürmüş.

İstediğim araba, istediğim versiyon. Km düşük ama sahibi ilginç bir arkadaş :)

http://fs2.directupload.net/images/150814/dqvvd8zt.jpg (http://www.directupload.net)

KÖROĞLU
14-08-2015, 09:37
Bi de böyle ilginç arkadaşlar çıkmıyor değil :) Güzelce lafa başlayıp, 19 bin var aklında olsun diye bitirebiliyorlar.

Ölücülüğün efendi görünümlüsü.

Cidden almak/satmak zor iş.

http://fs1.directupload.net/images/150814/dwccbkql.jpg (http://www.directupload.net)

rekord2000
14-08-2015, 09:45
Elemanı arıyoruz hepimiz, "hocam görüntü belli araba da belli, 30 lira param var gelip alıyorum. Daha da üstünü etmez bu" diyoruz hep beraber, hayde aslanlar ayar edelim denyoyu :)

Erdem K.
14-08-2015, 09:48
herkesi kendimiz gibi sanıyor ama piyasada çoookkk karaktersiz var ... geçmiş olsun, bu tarz insanların ilanındaki araç size anlattıkları gibi çıkmayabilir, sanayilerde de zaman kaybedip sinir stres sahibi olabilirdiniz...

ta_one
14-08-2015, 09:52
Elemanı arıyoruz hepimiz, "hocam görüntü belli araba da belli, 30 lira param var gelip alıyorum. Daha da üstünü etmez bu" diyoruz hep beraber, hayde aslanlar ayar edelim denyoyu :)

Böyle bir hayir yaparsaniz sevinirim .... Beni gectik babamla bile konusmustu giyimime asiri dikkat ederim pastane isletiyorum goruntu ofsayt yani ama benim carsim sanayi sevgilimde arabamdir... Bide bana dioki dusuneyim haber edeyim dio allahtan aile terbiyem yuksek yarabbim sabir verdi sadece hakkimi helal etmiyorum diyebildim..m numaradaki cocuk 38 e de tav olay abisi denen serefsizde bitiyo arayin bi pazarlik edin sogudun gorsun:)

KÖROĞLU
14-08-2015, 09:54
herkesi kendimiz gibi sanıyor ama piyasada çoookkk karaktersiz var ... geçmiş olsun, bu tarz insanların ilanındaki araç size anlattıkları gibi çıkmayabilir, sanayilerde de zaman kaybedip sinir stres sahibi olabilirdiniz...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-bakimli-otomatik-brc-lpg-2017-muayene-eksiksiz-cz3-209044177/detay

yukardaki araç bana ait, bu gün satışı veriliyor. Burdan bi amca geldi 60 yaşlarında almak için. Rakam dedi 20.500 dedim. Tama dedi.

E dedim arabaya baktırmayacak mısın ? Yok ben sana güvendim.

Abi dedim öyle bir şey olmaz al arabayı götür nereye istiyorsan baktır yarın benim bilmediğim bir şey çıkar ben dedim arkamdan laf edilsin istemem.

Arkadaş adamı zorla servise gönderdik.

Yigit-Y
14-08-2015, 09:55

Yapıldı yüzüme kapattı :)

painkller
14-08-2015, 10:08
varmı böyle bir olay ya. böyle insanları aramayacaksın bile ilanı senelerce kalıcak bulursa bir keriz satar o zaman.

Yarbay
14-08-2015, 10:37
hahahhahaha,

en son bize böyle bir kelek yapanın numarasını eşinin ismini yazarak hayat kadını beyanıyla AVM deki wc kapılarına, duvarda grafiti yapan arkadaşlara verdim numarasıda yıllardır kullandığı şirket + şahsi hattıydı.

tavsiye ederim arayan arayanıydı duyduğum kadarıyla baş edene kadar çok çile çekmişti :) içimden bir güzel oh çekip gülmüştüm.. :)

rekord2000
14-08-2015, 10:39
"Sayıylamı veriyolar lan sızı?" dedı ve kapattı :D sahibinden de mesaj açık olsa ordan da deli gibi mesaj atacaktım da orayı kapatmış çakal :)

Kakus
14-08-2015, 10:40
hahahhahaha,

en son bize böyle bir kelek yapanın numarasını eşinin ismini yazarak hayat kadını beyanıyla AVM deki wc kapılarına, duvarda grafiti yapan arkadaşlara verdim numarasıda yıllardır kullandığı şirket + şahsi hattıydı.

tavsiye ederim arayan arayanıydı duyduğum kadarıyla baş edene kadar çok çile çekmişti :) içimden bir güzel oh çekip gülmüştüm.. :)

Aferin size.

43 yaşımda senin gibi olacağıma bileklerimi dikine keserim daha iyi.

Yigit-Y
14-08-2015, 10:42
Yarbay her konuda kafa açıyor.

Şaşırtmadı yine :)

SekoLive
14-08-2015, 10:42
hahahhahaha,

siz bu yaptığınızla adamdan ilerimi gittiniz alttamı kaldınız henüz karar veremedim

rekord2000
14-08-2015, 10:45
Ya konuya dönün bence beyler, o değil bizim pederın numaradan da aradık, cok zevkli lan bu :) dur amcamlara cıkayımda onlara da aratayım 5 dakka arayla :D " 30 dan yukarı bu araba etmez yaaa" falan deyin :D

Yarbay
14-08-2015, 10:50
Aferin size.

43 yaşımda senin gibi olacağıma bileklerimi dikine keserim daha iyi.

araba alacağınız adam sizden 1000tl kapora alıp ona rağmen daha yüksek teklif aldığı için arabayı satıp kaporayı vermemek için 1001 takla atıp 120km uzaktaki adrese çağrıp gelmeyince ne kadar medeni ve iyi niyetli olacağınızı bende görürdüm.

eşşeklik ettik adama güvendik o başka konu ve açıkçası konu ile ilgili bir daha olsa yine yapardım emin olun 1000 katını yine hakkeden son derece adi bir arkadaş çıktı sonunda.

Onurkk06
14-08-2015, 11:01
Geçenlerde arıyan adam arabayı senden 29.500 e alcam 31 e falan satacam edeceğim kar 1 1500 lira dedi bi gün içinde 15 kere aradı engelledim şerefsizi 30 bin liranın gram altına vermem dediğim halde her seferinde teli kapatırken 29.500 e bırakırsın deyip teli kapatıyodu :D

Kakus
14-08-2015, 11:10
araba alacağınız adam sizden 1000tl kapora alıp ona rağmen daha yüksek teklif aldığı için arabayı satıp kaporayı vermemek için 1001 takla atıp 120km uzaktaki adrese çağrıp gelmeyince ne kadar medeni ve iyi niyetli olacağınızı bende görürdüm.

eşşeklik ettik adama güvendik o başka konu ve açıkçası konu ile ilgili bir daha olsa yine yapardım emin olun 1000 katını yine hakkeden son derece adi bir arkadaş çıktı sonunda.

Sırf zamanında bu forumdaki büyüklerimden agresif olmamam yönünde uyarı aldığım için düzgün yazıyorum.

Hiç bir para, pul, mebla ticaret; insanın anasını, bacısını, karısını işin içine çekmeye sebep olamaz!

Utanın kendinizden.

braga26
14-08-2015, 11:18
yaklasık 2 ay önce ford connect arastırıyoruz bursadan bulduk aradık araç sahıbını dedık fıyat güzel az bi miktar düş gelelim 300-500 falandı tamam dedi bizde yola çıkıyoruz dedik.Eskişehirden çıktık yaklaşık 1 saat sonra aradı ya ben sıhhi tesisatçıyım şimdi satarsam aracım yok ben araç bulayım siz öyle gelin dedi gülermisin ağlarmısın işte

Yarbay
14-08-2015, 11:19
Sırf zamanında bu forumdaki büyüklerimden agresif olmamam yönünde uyarı aldığım için düzgün yazıyorum.

Hiç bir para, pul, mebla ticaret; insanın anasını, bacısını, karısını işin içine çekmeye sebep olamaz!

Utanın kendinizden.

benim eşimin teri ile kazanılmış parasıyla eşime alınmaya kalkılan arabada bana tokat atacak,salak yerine koyacak, vaktimi çalacak, ayıp edecek adamın hakkında napacağımı sana sormadım kardeşim.

açıkçası senide ilgilendirmez ve utanmıyorumda merak etme :)

Yigit-Y
14-08-2015, 11:28
yaklasık 2 ay önce ford connect arastırıyoruz bursadan bulduk aradık araç sahıbını dedık fıyat güzel az bi miktar düş gelelim 300-500 falandı tamam dedi bizde yola çıkıyoruz dedik.Eskişehirden çıktık yaklaşık 1 saat sonra aradı ya ben sıhhi tesisatçıyım şimdi satarsam aracım yok ben araç bulayım siz öyle gelin dedi gülermisin ağlarmısın işte

tesisatçıya kör tapa takmak gerekirdi :)

http://ebanyo.net/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x480/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/9/19_buyuk_17.jpg

ta_one
14-08-2015, 11:39
Hepinizin yorumlari ve destekleri icin cok cok tesekkur edeiyorum ama yeminle almakdan soğudum resmen ...

pirasa
14-08-2015, 12:06
bende bu olayı anlamıyorum. neymiş adamın eşini olaya katmış. arkadaş adam adam değil ki zaten ona yapılan hakareti nasıl karşılamasını gerektiğini bilmiyor, daha doğrusu hakaret çok işittiği için normal bir şey sanıyor. fakat iş aileye gelince dünyada tek sevdiği değer verdiği şey olunca şahıs ne kadar umursamaz da olsa çıldırıyor, manevi tazminat dediğimiz şey bence budur. uyarımı yaparım sonra icraatide yerine getiririm, atarım cebime silinmeyen markör her yere yazarım. gece 2 gibi libidosu tepede bikaç genç arkadaş arasın onuda benden aldığı kaporanın kefareti olsun.

burakgunay
14-08-2015, 14:19
fakat karıştırılan bişey var, eşinin numarası değil satıcının numarası verilmiş. ben yapmazdım yine de başka isim falan yazardım yazacak olsam.

braga26
14-08-2015, 14:22
bende bu olayı anlamıyorum. neymiş adamın eşini olaya katmış. arkadaş adam adam değil ki zaten ona yapılan hakareti nasıl karşılamasını gerektiğini bilmiyor, daha doğrusu hakaret çok işittiği için normal bir şey sanıyor. fakat iş aileye gelince dünyada tek sevdiği değer verdiği şey olunca şahıs ne kadar umursamaz da olsa çıldırıyor, manevi tazminat dediğimiz şey bence budur. uyarımı yaparım sonra icraatide yerine getiririm, atarım cebime silinmeyen markör her yere yazarım. gece 2 gibi libidosu tepede bikaç genç arkadaş arasın onuda benden aldığı kaporanın kefareti olsun.

iyide abi kadının ne suçu var ihtimallerden konuşalım gece arasa birisa adını sallasa tutsa o adam kadını ne yapar aklınız kesiyormu.Tamam adam karakter yoksunu olabilirde kadının ne günahı var.Yanlış düşünüyorsunuz bence

burakgunay
14-08-2015, 14:23
iyide abi kadının ne suçu var ihtimallerden konuşalım gece arasa birisa adını sallasa tutsa o adam kadını ne yapar aklınız kesiyormu.Tamam adam karakter yoksunu olabilirde kadının ne günahı var.Yanlış düşünüyorsunuz bence

burası doğru bak aklıma gelmemişti.. haklısın.

braga26
14-08-2015, 14:24
edit sallamaya gerek kalmamış bayanın ismini vermiş zaten çok akıllı abimiz adamı bıldıgın p... yerıne koymus eşinide siz anladınız

Onamdar
14-08-2015, 14:40
Hazır bulmuşken sorayım
arkadaşlar daha önce sahibindenden hiç araç alıp satmadım racon nedir şimdi mesela adam 40 yazmış adama 36 dan mı başlamak gerek pazarlığa
Birde pazarlık nasıl yapılır hiç beceremem

Evrenoz
14-08-2015, 14:49
1 haftalık telefondan nasıl 500 zarar ettin orasını anlamadım

2jz
14-08-2015, 14:50

Dur arıyayım bende. Severim böyle adamlara pislik yapmayı.

eldorado
14-08-2015, 14:51
sizin yerinizde olsam giderdim 40bin liralik bi hasar bırakır gelırdım :)

gkhnyds
14-08-2015, 14:55
Ben müşterimi hiç üzmem, elimden geldiğince destek olurum :D

gokhan bey
Son ne düşünüyor sunuz
10 Haziran 2015
19:10

Mehmet Gökhan Aydaş
1000 inerim
10 Haziran 2015
19:16

gokhan bey
50 bin tl verebiliyorum. Bütçem bu kadar. yakiti nasıl? Tesekkurler
10 Haziran 2015
19:21

gokhan bey
Ilk sahibimisiniz?
10 Haziran 2015
19:29

Mehmet Gökhan Aydaş
40 günlük araç bayi 52 veriyor
Evet ilk sahibiyim
10 Haziran 2015
20:19

Mehmet Gökhan Aydaş
şu anda 3 tane galerici görmeden 50000 verdi. sıfırda 2 ay araç yok,led paketli araç çok az kaldı
Yeni gelecek araçlar yüzde 2 zam görecek ve bir kaç donanım eksik olacak
seat bayisine sorun lütfen. mesela arka cam koyulaştırılma için 600 tl alacaklar
Euro biraz daha çıkarsa araç bulamazsınız
10 Haziran 2015
20:21

gokhan bey
Led paketli az kaldi derken? Ben anlamadım .ayrıca fiyat olarak benim Bütçem buraya kadar. Yoksa arac icin eder bicmedim. Eger verebilir iseniz diye sormak istedim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
10 Haziran 2015
20:28

Mehmet Gökhan Aydaş
türkiye nin kotası için led araç fazla vermeyecekler demek istedim. donanımları düşürüyorlar dünya çapında maliyetlerden dolayı. 2-3 ay araç yok adam akıllı.
10 Haziran 2015
20:33

gokhan bey
Anladim. Teşekkürler. vw grubu politikaları ve kur dengesizlik yaratıyor. hayırlısı olsun. 40 günde 3000 km iyi yapmışsın. Ilginize teşekkür. butce meselesi bu.
10 Haziran 2015
20:49

gokhan bey
adaşım bir tane 2014 dsg led paket almak üzereyim. Eger sen 50 ye birakir isen senin aracı almayi düşünüyorum. Yarın direkt gelip senin aracı alip döneyim.
11 Haziran 2015
21:29

Mehmet Gökhan Aydaş
Abi onu al o daha mantıklı bence :))

IbizaFR150
14-08-2015, 14:56
Alım satımlarda bu kadar pazarlık meraklısı bir millet ne duydum ne gördüm.
Aklınızda olan veya ederi olan neyse yazarsınız, uyan,beğenen gelir alır. Yok! İlla pazarlık yapılıp gerilecek ortalık, "dip fiyat ne", "araç başında nolur", "noterde noolur" vs vs...
Bu kadar boş bir muhabbet bi burda,bi Meksika'da bir de Romanya'da vardır. Bu tür arkadaşlar bakkaldan gofret alırken de pazarlık yapıyor diye düşünüyorum "abi burda yiyip,ikinciyi evde yesem ilkinin fiyatı noolur"

Gunes G.
14-08-2015, 15:00
Karsinizdaki insanin size yaptigi onun kalitesini, karsilik olarak sizin ne yaptiginiz da sizin kalitenizi gosterir.

O yuzden yorum yazarken ve hareket etmeden once durumu degerlendirirken hep bunlari dusunun, daha basarili ve kaliteli bir insan olursunuz. Kalite dogustan gelmez, parayla pulla satin alinamaz, sadece insanin kendini yetistirmesi ve davranislari ile ilgilidir.

2jz
14-08-2015, 15:10
Arkadaşın konusuna dönersek az önce leonun sahibini aradım. Arabayı detaylıca anlattırdıktan sonra konu fiyata geldi. Nakit 15 binim var kalanı gübre olarak öderim dedim. Ne gübresi diye sordu insan gübresi dedim. Yüzüme kapattı terbiyesiz :D

AliGizda
14-08-2015, 15:35
Ben bundan önceki arabamı satarken benzer durum geldi başıma. Cumartesi günü aradı adam beni abi bakmaya geliyoruz falan neyse geldi bu arkadaşıyla beğendiler dediler işte baktıralım falan dedim tamam götürdük bizim tanıdık servise baktılar ettiler tamam dedi kaporayı verdi bana nasıl heyecanlı adam anlatamam. Neyse benim kapı direkleri falan solmuştu boyatalım abi bunları falan dedi iyi dedim boyattım hemen serviste, kaportada bi kaç ezik vardı onları çektirelim falan dedim tamam onlarıda hemen orda boyasız düzeltmeyle yaptırdık neyse eleman fotoğraflarını falan çekti pazartesi şurda buluşuruz dedik sözleştik. Pazar günü yazdı işte bana kardeşim stepneyi unutma, yedek anahtarı unutma falan heyecanlı eleman belli. Neyse herşeyi koydum arabaya çıktım sözleştiğimiz yere gittim sabah arıyorum bunu uykulu sesi, işten izin almışım rica minnet neyse geldi bu yarım saat sonra kusura bakma uyuya kalmışım falan dedim ee napıyoruz noter nerde var ya para babamda parayı gidip alalım ondan falan dedim tamam gittik babasının durumdan haberi yok arkadaş kim falan dedim bunlar beni kafayamı alıyo neyse bi daha gösterelim dedi babası dedim tamam gösterdik ustalarıda okey dedi neyse babamı hastaneye bırakalım dedi ordan notere geçelim falan dedim bak izin öğlene kadar aldım sabah dedin bu saat oldu tamam tamam falan derken hastaneye gittik parkettim arabayı dedi babamdan parayı alıp geliyorum hemen indi bunlar aga 10 dakika oldu konuşuyolar hala kıllandım ben dedim bunlar beni kafalıyomu falan indim arabadan dedim bi sorun mu var ya yok Ali babam arabayı beğenmemiş falan dedim senmi bincen baban mı? Sonra yok ben vazgeçtim kaporadan benzin parasını kes ben işsizim falan, 200 lira vermişti bana 50 lira kesip üstünü vercekmişim. Dedim hee gönderirim sen bana hesap bilgilerini gönder. Kusura bakma falan dedim yok canım ne kusuru bana ders oldu bastım döndüm parayıda göndermedim sonra utanmadan mesaj atıyo göndermemişsin falan. Hiçbişey yazmadım üstelemedi. Buna ne yapmalı?

Wankel Batu
14-08-2015, 15:38
Piyadada söz sahibi sadece bu maglum site butun piyasaya bu sitedeki ilanlar yol gosterıyor burda bu işlere kafa yoran bu kadar ınsanız bence piyasa bu siteden nasıl kurtarılır ne gibi alternatifler yaratılabilinir bunları konusalım bence

burakcan
14-08-2015, 16:51
şimdi sahibinden mesaj atıyorum temizse 30 vereyim diye sizde abuk subuk fiyat verin oda sinir olsun patates

burakcan
14-08-2015, 16:52
düzeltiyorum mesajı kapatmış şimdi arıyorum

R.I.P
14-08-2015, 17:03
40 günlük araç bayi 52 veriyor
şu anda 3 tane galerici görmeden 50000 verdi. sıfırda 2 ay araç yok,led paketli araç çok az kaldı
Yeni gelecek araçlar yüzde 2 zam görecek ve bir kaç donanım eksik olacak
seat bayisine sorun lütfen. mesela arka cam koyulaştırılma için 600 tl alacaklar
Euro biraz daha çıkarsa araç bulamazsınız
ciddi ciddi soruyorum şunu verdiler bunu verdilere inanan varmıdır gerçekten?
Ayrıca merak ettim Seat İspanya veya Doğuş oto çalışanımısınız?

buraek4
14-08-2015, 18:40
Valla şehir dışı araç alırken sağlam referansla eş dostta. Almak lazım.izmir içi bir araca bakmaya gittim adam sadece tamponlarda boya var başka hiç bişey yok dedi ustama götürdüm 5 parça boya çıktı expere fln soksak bir ton sıkıntı oyüzden şehir dışı alışverişe soğuk bakıyorum ben

Çöllü
14-08-2015, 18:54
Hazır Konya Altındayım Bulup Totoşun İndireyim mi lastiklerini sibop iğnelerini çıkartmak suretiyle :))

Hayır bu tip tırtıllardan sonra Leona karşı bakış açısı değişti allahtan Mk2 kadar sükse yapmadıda (yada yaptı paraları yetişmedi) o 35 yaş altı ergenlikle gençlik arasındaki girdapta sıkışmış kalmışlardan kurtulduk..

ta_one
14-08-2015, 23:24
Hazır Konya Altındayım Bulup Totoşun İndireyim mi lastiklerini sibop iğnelerini çıkartmak suretiyle :))

Hayır bu tip tırtıllardan sonra Leona karşı bakış açısı değişti allahtan Mk2 kadar sükse yapmadıda (yada yaptı paraları yetişmedi) o 35 yaş altı ergenlikle gençlik arasındaki girdapta sıkışmış kalmışlardan kurtulduk..

baskan cocuk 30 yasında abısı 37 yasında ergenlıkmı kalmıs bunlarda sence ...senın oldugunu bıleydım yanına gelırdım abı konyadan bagırsan duyulur antalya :)

ZX-636R
15-08-2015, 00:34
çok ADİl biriymiş

DeliceBirkan
15-08-2015, 01:17
gerçekten söylüyicek hiçbir şey bulamadım yazık ya bu insanlara gerçekten çok yazık

Sebring
15-08-2015, 01:45
Öncelikle çok geçmiş olsun.Moralinizi bozmayın,herşeyin hayırlısı vardır.
Şimdi,herkesin birtakım tecrübeleri,başından geçen abuk subuk olayları vardır mutlaka.Başımıza gele gele öğrendiğimiz bazı tecrübelerden sonra,bazı dikkat ettiğimiz konuları sizinle paylaşmak istedim.Lafım kimseye değildir.
-Önce almak istediğim marka-modeli belirlerim.Olmazsa olmaz aksesuar ve şartlarıma karar veririm.Bilmediğim markalarda tecrübelilerden + ve - lerini soruştururum.
-Önce yakın çevreme 'şu marka araba arıyorum,var mı tanıdıkta' diye sorarım.Sonra İnternet sitelerine başvururum.
-Kafama yatan 2.el alternatifleri elerken,önce uzak şehirdekileri elerim.Var ise yaşadığım şehirdekileri incelemeye başlarım.Ancak bulamazsam şehirdışına yönelirim.
-Önce arabayı değil,sahibini incelemeye başlarım.Biliyorsunuz sosyal medya çok gelişti,kimin adını guguli'ye yazarsanız illa ki bir şey çıkıyor.Feysbuk profili,instagram resimleri gibi datalar size satıcının nasıl bir insan olduğu hakkında fazlasıyla fikir verecektir.(Kimsenin yaşam tarzı,eğitimi,siyasi görüşü beni ilgilendirmez.Ben sadece insanlığa bakarım.)
-Sonra internet ilanını incelemeye başlarım.'Kızımı satıyorum' ,'Alemin gralı' gibi cümleler var ise,sigara paketli,içki şişeli fotolu ilanlar direkt değerlendirme dışı kalır.
-Sonra telefonla görüşürüm.Son derece seviyeli ve mesafeli konuşurum.Satıcı da seviyeli ise kendisinden arabayı görmek için randevu isterim.
-Randevu saatine biraz erken giderim ki,uzaktan kendi kendime sakin kafayla arabayı şöyle bir 'keserim'.Eğer bildiğim bir semt ise,tanıdığım da varsa önceden bakmasını isterim.
-Eğer sahibi bana arabayı anlatırken yemin etmeye başlarsa,Allah-Kitap demeye başlarsa,sormadığım halde bana 'ben emekli polisim-istihbaratçıyım-siyasetçiyim' falan derse o ortamdan direkt olarak uzaklaşırım.İş yapılan yerde hata olabilir,olur da.Yemin etmeye,Allah-Kitap demeye gerek hiç yok.Mesleği de beni bağlamaz.İnsan adam her meslekte insandır.Arabaya bakmaya giderken de ya tek,ya da 2 kişi giderim.Ben geldiğimde karşımda 'çakal sürüsü' görürsem direkt uzaklaşırım.
-Aklıma yattıysa,ustaya gitme talebimi söylerim.Anlattıkları ile ustanın dedikleri tutuyorsa seviyeli ve ticaret ahlakına uygun bir şekilde teklifimi sunarım.Arayı bulmaya çalışırım zaten.
-Anlaştıysak kesinlikle nakit para vermem,satıcının Adı-Soyadı,TC no ve araç plakası ile verdiği hesaba havale yapılır.Sonra noter.Ondan sonra herkes yoluna.
Çok bilmişlik etmeyelim.Biliyorsunuz ortalık terbiyesiz dolu.Kendime göre aldığım tedbirleri sizinle paylaşmak istedim.
Tekrar geçmiş olsun.

M3CSL
15-08-2015, 14:23
Bundan dolayı 2. elde güvenilir kurumsal yerlerden almak gerekli sorun yaşamamak için. Kimseye güven olmaz bu devirde.

DOHC
15-08-2015, 15:34
Bundan dolayı 2. elde güvenilir kurumsal yerlerden almak gerekli sorun yaşamamak için. Kimseye güven olmaz bu devirde.

Ben 2000 yılında ilk arabamı DOD'dan aldım, inan piyasadan farkı yoktu..........

blackjack
16-08-2015, 16:16
bir kaç ay önce alacak olsaydınız benim 37 bindeki 2012 fr ı size 40 a verirdim..style paketlerin yol tutuşu ve fren olayları iyi değil..fiyatı fazla yani

tylan
16-08-2015, 20:15
Az önce aradım elemani arabanin durumunu anlattı etti dedim kardes ckale den gelicem en son ne olur ? 39 dedi. Sen hayatın da 39.000 i bi arada gordunmu lan dedim kapattım teli :D kendi çapım da al satcilik yapıyorum artık insanlara güven diye bişey kalmamış daha geçen hafta 95 Renault 9 um için birinle pazarlık yapmıştık 10 dedim 9500 e bıraktım 500 tl kapora aldım ptesi paranin geri kalanini verecek, alicakti satışıni. Neyse noter de buluştük adam yanına birini almış gelmiş arabada klima varmi hava yastigi var mı Abs varmi diye soruyor dedim abi o donanım olanlar 17-19 arası ben sana 9 liralık araba veriyorum yanindaki dayı hemen atladı ben bulurum 9500 e o donanimda R19 sen kaporayi Ucla dedi.Ben de bi organımi gostererek, gel alirsin kaporayi dedim bastım gittim ordan

M3CSL
18-08-2015, 09:49
Ben 2000 yılında ilk arabamı DOD'dan aldım, inan piyasadan farkı yoktu..........

Dodtan bahsetmiyorumda, adetleri o kadar yüksek olmayan ama güvenilir expertizli yerler var
örneğin
http://www.ikincielotomobilim.com/

fore
19-08-2015, 11:45
Valla sadece satıcıyı suçlamıyorum artık. İlanda öyle bir atar gider yapıcam ki kesin buralarda görürüm kendimi..

Eşiyle sorunlarını anlatan bıktırdı bu karı beni diyen, bulunduğu tarikatın toplantısına gitmek için araba bakan, kalben dost olarak araba isteyip ölü fiyat verip yanında hayır duası teklif eden, pazarlık sünnet diyip kökünden götüren, ben esnafım biz para kazanmayalım mı düş işte sen fiyatı diyen... Arsa bağ bahçe kağıthanedeki büfe tekel takaslarını zaten saymıyorum hiç..

Dert babası oldum araba satiyim derken anasını satiiim, bildiğin insan dramı dinliyorum 10 gündür. Şimdi anladım lüzumsuz muhabbet için aramayın diye yazanların neden yazdığını..

GuneyOnur
19-08-2015, 12:11
Dodtan bahsetmiyorumda, adetleri o kadar yüksek olmayan ama güvenilir expertizli yerler var
örneğin
http://www.ikincielotomobilim.com/

Satın aldığınız araçların mtvsini biz ödüyoruz diyerek kampanya yapan abes bir firma bence.Zaten ödemek zorundasın ödemessen satış olmuyor.

Ayrıca bu firmanın filosunda bulunan araçlar onlara yetkili servis bakımlı ve ekspertizli geliyor.Onlara kalan sadece aracımız ekspertiz ve km garantilidir demek oluyor.

Murat-R
19-08-2015, 14:46
Bari bende arim da uyuz edeyim elemanı :) 30 binden yukarı vermem diyeyim :D