Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 linea beyaz duman
arkadaslar aracımız 70 binde sıfırından beri bizde tek opetten yakıt alınıyor ortalma her 8 binde bakıma giriyor yetkli serviste aracımda cok sıkıstırınca arkadan duman atıyor birde sabahları ilk calıstıgında duman atıyor duman beyaz ve araba ilk calıstıgında gaz yemiyor gibi stop edecek gibi oluyor neden kaynaklı acaba ???
opetin yakıtını hiç begenmiyorum :(
fiat bu taktiği iyi oturttu sımdı ford da yapmıs bu isi surekli sıfır arac alanlara opetten yakıt aldırtıyorlar
konu dısı ama belirtmek istedim
insallah yakıt yollarından bir problem cıkmaz
yakıttan hiç sıkıntı yasamadım ama hayırlısı nedeni ne acaba servise gidip sacma sacma denek gibi kurcalatmak istemiyorumda arabayı :(
Selamlar Eskiden Shell den Mazot alırken stock Clio 3 arkasında kara dumanlar görüyordum. Opet e geçtim dumandan eser yok. Bence Opetin mazotu daha iyi
opetin yakıtını hiç begenmiyorum :(
fiat bu taktiği iyi oturttu sımdı ford da yapmıs bu isi surekli sıfır arac alanlara opetten yakıt aldırtıyorlar
konu dısı ama belirtmek istedim
insallah yakıt yollarından bir problem cıkmaz
Fiat ta ford da koc grubuna ait, opet te ayni sekilde :) yani opeti onermeleri normal.
Beyaz duman icin aklima gelem bir yerden yag yakiyor olabilir. Isininca gecmeside bence bunu destekliyor
Dumanin beyaz oldugundan emin misiniz siyah olmasin?
CasabLanca
15-08-2015, 01:58
araç belirli süre rölantide çalıştıktan sonra hafifce gaza dokunduğunuzda bolca beyaz duman bırakıyorsa enjektörler işiyor olabilir. mazot pompacısına gösterirseniz aracı net teşhis koyabilir
kesin eminim sabahları ılk calısmada beyaz duman ve gaz yememe olayı var :(
CorleoneTR
04-09-2015, 21:49
enjektörlerden olma ihtimali yüksek. bir kontrol ettirin
TOLGACANSAHIN
04-09-2015, 22:07
Enjektörlerden pompacıya kontrol ettirin enjektör pullarından vs olabilir.
mikelazi
05-09-2015, 08:13
Selamlar Eskiden Shell den Mazot alırken stock Clio 3 arkasında kara dumanlar görüyordum. Opet e geçtim dumandan eser yok. Bence Opetin mazotu daha iyi
bu durumun tersini yaşıyorum shell nitro 0 duman
dpf varmı?
1-mazot pompasi
2 - enjektör
3- pc ye baglayip sensorlerin kontrolu
Gecmis olsun caninizi sikmayin araba isleri boyle birgun aglatir birgun guldurur
By CrAzY
05-09-2015, 12:04
Siyah duman atıyosa Turbo beyaz duman atıyosa enjektörde önce yakıt istasyonunu değiştir fark etmezse enjektörcüye bi ugra.
Arac euro 5 motormu? partikül filtresi varmı araçta?
Siyah duman atıyosa Turbo beyaz duman atıyosa enjektörde önce yakıt istasyonunu değiştir fark etmezse enjektörcüye bi ugra.
beyaz dumanda turboda olabiliyor yağ verirse başıma gelmişti.
metin_1989
07-09-2015, 14:13
2013 senesınde 14 model doblo aldık sıfır fıyat doblo opetten kart verdıler %10 daha uygun yakıt alıcaksınız fln 1 yıl boyunca kullandık arac 25 bınde motor ındırdı yakıttan dolayı opet kabul ettı fıyat sıfır sandık motor koydu araca ekjektorlerden dolayı sıkıntı cıkmıs dedıklerıne gore aractan soguduk satıldı sonra ne olursa olsun depoya ıserım yınede opetten almam benım gorusum