PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Modifiye Araçlara Ceza Yağdı

ÇALIŞKAN
17-08-2015, 16:55
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aydın ili genelinde 10, 11,12 ve 13 Ağustos tarihlerinde kaportaları, egzozları, ışık donanımları ve lastik ebatlarında değişiklik yapılmak suretiyle modifiye edilen araçlara yönelik belirli bir plan çerçevesinde denetim gerçekleştirdi.

Aydın ili genelinde modifiye araçlarla ilgili olarak yapılan 4 günlük denetimde 82 araç trafikten men edildi, 228 araca ise 72 bin TL ceza kesildi.

http://www.haberler.com/aydin-da-modifiye-araclara-ceza-yagdi-7605783-haberi/

ES353
17-08-2015, 17:00
şuan gündem modifiye ya pkk mış şehitlermiş canlı bombalarmış kimin umrunda zaten bu pkk falanda hep modifiyecilerin işi

SerkanYazgan.
17-08-2015, 17:01
Adamlar haklı, hele geçen gün yan verirken jantı ayrılan şahini gördükten sonra diyecek birşey bırakmıyorlar. Modifiyeyi hepimiz seviyoruz ama geceleri egzoz patlatmalarına sövmeyen var mı? Hız konusunda kurşunla yarışmaya çalışanlar falan filan hiç hoş şeyler değil.

SerkanYazgan.
17-08-2015, 17:02
şuan gündem modifiye ya pkk mış şehitlermiş canlı bombalarmış kimin umrunda zaten bu pkk falanda hep modifiyecilerin işi

Sende onun konusunu açsaydın onada yazardık birşeyler, belki ülkenin tüm sorunlarını açtığın konuda çözerdik.

atituti
17-08-2015, 17:05
varex kumandası arayacağınıza terörist bombası arayın.

levent
17-08-2015, 17:05
Alanya'da da ötmeyen 2 egzozdan arkadaşlarım yedi cezaları :)

997TT
17-08-2015, 17:15
Ozellikle on arka sislerini acanlara-cakma 8-9000K lik xenonlarla goz delenlere-geceleri egsozu bagirtip milleti uyandiranlara-makas atarak kendini pilot ilan edenlere daha cok yazarlar insallah...

AşkınS.
17-08-2015, 17:36
Şahsen bende ön sis açma hastalık derecesinde. Yapacak bisey yok rahat edemiyorum. Gündüz farım yok, ***** f458 alacak param da yok :) bizde kendimize gore birseyler yapiyoruz.

painkller
17-08-2015, 17:40
ön sis olayı bendede mevcut sırf bu yüzden gündüz farı için mevcut olan ledlerden alıp h3 led taktım. Ama gel gelelim bunun gündüz farı olduğunu anlatmam imkansız. ve aracımda gündüz farıda mevcutken bu durum onlarda sis denilebiliyor. O yüzden modifiye araçlara cezadan önce trafik polisi olan kişi veya kişilerin kendilerini bu konuda geliştirmeleri veyahut bu konuların kesin kurallara dayandırılması gerekiyor.

OrcunInce
17-08-2015, 17:44
Şahsen bende ön sis açma hastalık derecesinde. Yapacak bisey yok rahat edemiyorum. Gündüz farım yok, ***** f458 alacak param da yok :) bizde kendimize gore birseyler yapiyoruz.

Benim de gündüz farım yok, f458'im de yok, ama ön sislerimi açmıyorum.
Önündeki ve karşından gelen adamın görüş mesafesini piç etmeye hiç birimizin hakkı olduğuna inanmıyorum.

997TT
17-08-2015, 17:47
On sis farlarinin uretim amaci belli,yogun bir isik huzmesini onune dagitmasi.
Karsidan gelen adama inanilmaz rahatsizlik beren bir seyi,mod yada gelistirme olarak gorulmesini aklim almiyor.
Once kendi sislerimi acip kapiyorum 2-3 kez anlamazsa Uzun farlari aciyorum gozumu aldigi icin,kimi anliyor kimi de niye yaptin diye soruyor. Bende sis farlarinizi actiniz icin gorus dusuk,daha iyi gormek icin uzunlari actim diyorum...
Polisler tabiki bilgili olmali ancak bizde bilincli mod yapan kac kisi var? Zaten F458'im yok,gunduz farim yok mantigiyla gidersek daha cokk ceza yeriz. Kurunun yaninda yasda yanar.
Bu uygulamalarin dahada artmasi,gerekirse tum yillara Eds kurulmasi en buyuk dilegim...

ES353
17-08-2015, 17:58
Modifiyeyi savunmayalim arkadaslar bazi arkadaslarimiz rahatsiz oluyor sessiz lutfen

OrcunInce
17-08-2015, 18:01
Modifiyeyi savunmayalim arkadaslar bazi arkadaslarimiz rahatsiz oluyor sessiz lutfen

sis farı açmak mı modifiye?
olaya çok farklı açılardan baktığımızı düşünüyorum.

painkller
17-08-2015, 18:03

haklılarda, bende onlardan biriyim. Biri çıkıp ta önümde gece saati bam bam güm gidince veya farlarını bırakıp dünyayı aydınlatırcasına yaktığı bilmem kaç kelvin sisleriyle geziyorsa pardon piyasa yapıyorsa bende modifiyeye karşıyım.

ES353
17-08-2015, 18:03
sis farı açmak mı modifiye?
olaya çok farklı açılardan baktığımızı düşünüyorum.

Benim vurgum size degildi ayriyetten arabada ampul degisimide modifiyedir kanimca

İstanbul
17-08-2015, 18:05

Bazıları cidden rahatsızlık veriyor,daha dün Maslak Shell'den benzin alıyorum,kırmızı bir S 2000 geldi,araba rolantide çalışırken gaza yükleniyor,nasıl bir egsozu varsa bir ses çıkıyor zannedersin 5 metre üstünden F 16 geçiyor,öyle bir ses,100 liralık benzin aldı,yine bağırta bağırta gitti arkasından bir ton küfür yiyerek..polis olsam en ağır cezayı veririm çevresini ciddi şekilde rahatsız eden böyle tiplere

Onamdar
17-08-2015, 18:13
Sis açınca ne oluyor cidden anlamıyorum ama hani yaktığın yolda zaten bi yeri aydınlatmıyor sadece karşındakine önündekine rahatsızlık. Dağdasındır ormandasındır gece yakarsın anlarımda şehir içi yada normal şehirler arası aydınlatmalı yollarda sis niye yakılır gerçekten çözemedim.

Birde otobanda çok denk geliyorum arka sis yakanlara bu kadar manasız bişey görmedim ben hayatımda.

ÜSTÜNERC
17-08-2015, 18:33
ön sis gene neyse hemen yanından geçip gidiyorda şu arka sisi yağmursuz ve sis olmadığı halde açanlara sesleniyorum,gerçekten küfür yiyorsunuz gerek yok yani.Güzelde görünmüyor.Kimsenin gözüne tecavüz etmeye gerek yok.

darkmoon
17-08-2015, 19:00
On sis farlarinin uretim amaci belli,yogun bir isik huzmesini onune dagitmasi.
Karsidan gelen adama inanilmaz rahatsizlik beren bir seyi,mod yada gelistirme olarak gorulmesini aklim almiyor.
.

sise xenon koymasalar yada o beyaz abidik gubidik ampülleri takmasalar açsalar gene fazla göz almaz.. ama sislerin açılmasına karşıyım xenona gelince farda mercek varsa göz almaz halojende olsa o yüzden mercekli farda karşı değilim ama farda mercek yoksa şiddetle karşıyım adamın gözünü mahvediyor.

Network
17-08-2015, 19:18
Cezalar böyle kesilince ben rahatsız oluyorum,

arabalarda yanlış ya da kurallara uymayan işler olabilir polis alsın bağlasın, ceza kessin vs tamam ama her şehrin ya da bölgenin belli bir asayiş yapısı vardır *****, böyle "toplu cezalar" vs olunca şaşırıyorum,
nedir durum, aydında ya da başka bir yerde modifiye işi almış yürümüş gitmiş mi, ortalıkta "modifiyeli araçlarla gezen serserilerden geçilmiyor" da böyle bir tedbir mi gerekmiş? o bölgeyi detaylı bilenler söylesin bir zahmet, istanbulda yıkılsın o zaman

bence son yıllarda iyice polisle arası açıldı artık toplumun, ceza kesseler para lazım birilerine ya da kota doldurmaları lazım vatandaşı mağdur ediyorlar diyoruz
lüks arabaları kayırıyorlar ceza kesmeye yemiyor diyoruz, memleketin başka bölgelerine insanlar yokluktan, işsizlikten mahvolurken yine aynı bölgede paranın alabileceği en kral arabalar ortalıkta sürekli, nedir bu işin aslı astarı sormuyorsunuz diyoruz,

gördüğümüz kadarıyla şu gezi olaylarında, lgbt muhabbetinde tomayla saldırıp millete takla attırıyorlar, kadınlara alabildiğine gaz sıkıyorlar ama başka yerlerde şehrin ortasında havai fişekle ateş ettiklerinde, her türlü adiliği yaptıklarında orada tomalarla milleti yerde sektirdiğini görmüyoruz, ne oluyor bilmiyoruz, gidip bunu yapanın kafasını eziyorlarsa onun da videosunu koysunlar destekleriz ama böyle olmuyor

belli bir süreden sonra devlet istediği kadar haklı olsun adaletsiz davrandığı için işin tadı kaçıyor, kes a..... k..... bu akşam sana para lazım buradasın, yarın ben yine gezeceğim diyor vatandaş... bakalım kavga gürültü nereye kadar gidecek...

onursumer
17-08-2015, 19:18
far yakma sis yak :D

AşkınS.
17-08-2015, 20:02
Sosyal mesajlar gelmiş hemen :) aldığınız araca egzoz koyup yaris pistine kadar ortalığı inleterek geliyorsunuz ? O zaman o araci cekici ile getirip pist içinde çalıştırıp gezeceksiniz. Ya da pist cikisinda araclarin yarisina ceza yazdiklarinda burda cikipta kimse kufur etmeyecek.Bendeki hastalık derecesinde, sisleri açmadan rahat edemiyorum. Yazacaklarsa bu yüzden yazsinlar problem yok :) örnek çok

OrcunInce
17-08-2015, 20:56
Sosyal mesajlar gelmiş hemen :) aldığınız araca egzoz koyup yaris pistine kadar ortalığı inleterek geliyorsunuz ? O zaman o araci cekici ile getirip pist içinde çalıştırıp gezeceksiniz. Ya da pist cikisinda araclarin yarisina ceza yazdiklarinda burda cikipta kimse kufur etmeyecek.Bendeki hastalık derecesinde, sisleri açmadan rahat edemiyorum. Yazacaklarsa bu yüzden yazsinlar problem yok :) örnek çok

Kim o bağırtarak gelen piste?
İstanbul Park'ta pist gününe katılmaya gelen adamların hemen hemen hiç biri böyle bir şeye alet olmuyor artık.
Zaten biliyor ki piste çıkacak, stresini atacak, şov yapacaksa da orada süresiyle yapacak. Dışarıda egzoz şov yapıp, 129301*2-4k kelvin sisleriyle caka satacak adamlar pek yok.

ersandeniz
17-08-2015, 21:11
Gece evimin onunde sifir cizen e30lara sahinlere 106lara kat kat fazlasi yazilsin insallah

Yigit-Y
17-08-2015, 21:15
Milleti rahatsız edici her türlü modifikasyon araca hersey mübah.

Ama pkk gündemde iken polis biraz boş iş peşine düşmüş

R.I.P
17-08-2015, 21:44
hiç denk gelmedim yaptıkları iyi olmuş çünkü akşamları belli saatten sonra 50 liralık egzosu ile saçma sapan işler yapanlara az küfretmemiştim

AşkınS.
17-08-2015, 21:57
İstanbul Park'ta pist gününe katılmaya gelen adamların hemen hemen hiç biri böyle bir şeye alet olmuyor artık.
Zaten biliyor ki piste çıkacak, stresini atacak, şov yapacaksa da orada süresiyle yapacak. Dışarıda egzoz şov yapıp, 129301*2-4k kelvin sisleriyle caka satacak adamlar pek yok.

Körfez pistinin çıkışına hiç denk geldin mi ? S2000ler 350zler yan yan girip üstüne de varexleri açık kesiciyle cikanlari cok gördüm hemde bu forumdan hepsi. Herkes bilinçli zaten. Youtubeda acip rollingleri draglari ya da drift videolarini izlerken ooo bravo deniyor ve şakşakcilik yapiliyosa ben kimsenin samimiyetine inanmıyorum.

AşkınS.
17-08-2015, 21:59
Ayrica rip nickli arkadaş egzoz fiyati iyi olan arac ses yapsın diyorsun yani öyle mi ? Bahsettigim olay tam da bu.adalet varsa herkese olacak.adam ferrosuna tubi takıyor oo bravo guzel ses.gtra akropovic takiyor oo bravo güzel ses. Onlara da laf soyliceksin arkadasim. Paraya ya da zevkine göre insanlari ya da yaptiklarini yargilamayacaksin.

OrcunInce
17-08-2015, 21:59
Körfez pistinin çıkışına hiç denk geldin mi ? S2000ler 350zler yan yan girip üstüne de varexleri açık kesiciyle cikanlari cok gördüm hemde bu forumdan hepsi. Herkes bilinçli zaten. Youtubeda acip rollingleri draglari ya da drift videolarini izlerken ooo bravo deniyor ve şakşakcilik yapiliyosa ben kimsenin samimiyetine inanmıyorum.

Körfezi cidden bilemiyorum ama İstanbul Park'a gelen ekipte ben pek böyle bir şey görmedim ki her organizasyonda oradayım..

onn_dear
17-08-2015, 22:03
Suriye plakali araclarda yanan ampul yok, gecenin karanlığında zifir zindan gidiyorlar, onlara birşey diyen yok tabi

R.I.P
17-08-2015, 22:13
Ayrica rip nickli arkadaş egzoz fiyati iyi olan arac ses yapsın diyorsun yani öyle mi ? Bahsettigim olay tam da bu.adalet varsa herkese olacak.adam ferrosuna tubi takıyor oo bravo guzel ses.gtra akropovic takiyor oo bravo güzel ses. Onlara da laf soyliceksin arkadasim. Paraya ya da zevkine göre insanlari ya da yaptiklarini yargilamayacaksin.

böyle rahatsızlık verici hareketleri yapanların genelde 50liralık egzosu olan araçlar olduğunu söyledim, 50 liralık egzosla ses yapmasınlar demedim.
ayrıca dip not = evimin çok yakınında motorcuların takıldığı bir cafe var oradaki harley kullanıcıları(gecenin bir vakti gazlayanları) için de geçerli aynı şey. 500ml lik pet şişe balkonda hazır elbet bir gün denk getiririm

Sadık Özyer
17-08-2015, 22:13
Demek ben ankarada olsaymışım rahmetli ile beni içeri atarlardı müebbett.

AşkınS.
17-08-2015, 22:19
böyle rahatsızlık verici hareketleri yapanların genelde 50liralık egzosu olan araçlar olduğunu söyledim, 50 liralık egzosla ses yapmasınlar demedim.
ayrıca dip not = evimin çok yakınında motorcuların takıldığı bir cafe var oradaki harley kullanıcıları(gecenin bir vakti gazlayanları) için de geçerli aynı şey. 500ml lik pet şişe balkonda hazır elbet bir gün denk getiririm

Bahsettiğin araçlar Tofaş galiba. Çünkü en kötü varex 200 lira.50x4.

fthdrn
17-08-2015, 23:00
yahu warex bi marka-modeldir, vanalı egzost diyin şuna.

PoWDeR!
17-08-2015, 23:12
ben de bi kaç hafta önce egzozdan ceza yedim 189tl.. 7 gün süre verdiler tabi ben o süreyi aştım :) 15 gün sonra cezamı ödedim tabi araç men edilmiş. meni kaldırtmam için trafiğe gittim onlarda beni muayene yolladılar :) orjin egzoz tak muayene gir falan filan ohooooo :) taktım orjin egzozo kat dahil hepsini taktırdım sıfır ses geziyorum.

MK8800
17-08-2015, 23:15
Baskasini rahatsiz eden her turlu modifiye adiyla yapilan sacma isleme ceza kessinler valla desteklerim , sis acan adama laf anlatiyosun selektor falan atiyosun anliyor bi turlu de hastanenin dibinde ya da toplu konut bolgelerinde gece 2 3 de kesiciyle gecen modifiyecinin ben amk yapacagi modifiyenin de amk , tabi bu modifiye de degil cahillik ayni hareketi firfir egsoz takip transitle yapan da var 458le yapan da var .

kadioglu
17-08-2015, 23:33
Valla lüzumsuz sis yakana özellikle de arka sis yakana çok kızıyorum. Elimden gelen gıcıklığı da yapıyorum. Bir de akdeniz bölgesinde motorcular modifiye yapıyoruz diye aynaları söküyorlar.Sonra arkalarını göremedikleri için dönüp bakmaya çalışıyorlar.Bu arada kafalarını ne taraftan çevirirlerse motor o tarafa kayıyor. İşte bunlara rastlayınca cinlerim tepeme toplanıyor. Bu nasıl bir modifiye anlayışıdır bir türlü çözebilmiş değilim. Sözün özü millete hava olsun diye yapılmaya çalışılan saçma sapan işlere modifiye denmesi hiç hoş değil. En temizi düzgün modifiye yaptırabilip onu da ruhsata işletebilmek.

braga26
17-08-2015, 23:36
benim merak ettiğm bi konu var süpersport olarak tabir edilen lüks araçlar (lambo,ferrrari.porche) ve harley davidson marka motorlar normal 50 liralık olarak tabir edieln sanayi tipi eksozdan daha fazla ses çıkartıyor en 2 mahalle öteden duyuluyor bunlara neden bişey olmuyor bi evrakları vs mi var

braga26
17-08-2015, 23:37
Valla lüzumsuz sis yakana özellikle de arka sis yakana çok kızıyorum. Elimden gelen gıcıklığı da yapıyorum. Bir de akdeniz bölgesinde motorcular modifiye yapıyoruz diye aynaları söküyorlar.Sonra arkalarını göremedikleri için dönüp bakmaya çalışıyorlar.Bu arada kafalarını ne taraftan çevirirlerse motor o tarafa kayıyor. İşte bunlara rastlayınca cinlerim tepeme toplanıyor. Bu nasıl bir modifiye anlayışıdır bir türlü çözebilmiş değilim. Sözün özü millete hava olsun diye yapılmaya çalışılan saçma sapan işlere modifiye denmesi hiç hoş değil. En temizi düzgün modifiye yaptırabilip onu da ruhsata işletebilmek.

çok akıllı bi arkadaşım silecekleri söktü neymiş görüntüyü bozuyormuş e dedim çamur olsa falan ne yapıcan kenara çeker silerim dedi değişik insanlar var bu şekilde

atituti
17-08-2015, 23:42

valla bence bu kadar emin konuşma :D

Sezgin
17-08-2015, 23:45
Suriye plakali araclarda yanan ampul yok, gecenin karanlığında zifir zindan gidiyorlar, onlara birşey diyen yok tabi

+1 Illa trafigi duzenleme taraftariysalar once bunlara cozum uretsinler. Zaten hala arap plaka olanlara durdurup ceza da yazamiyorlar okuyamadikllari icin. Sanki bizim trafigimiz bize yetmezmis gibi birde Etraf 34 SAA Plaka doldu

Tayfun.O
17-08-2015, 23:50

Senin kulaklarin cok çınlıyodur ellam. Sana yazılan ceza müstehaktır.

Ertekin
17-08-2015, 23:55
2 saat evvel daha başakşehir shell in içindeki atm den para yatırcam abime, abimi aradım ne kadardı falandı sorucam tam o esnada bir şahinmidir doğanmıdır nedir geldi , içinde 3 tane zibidi cayır cayır bağırtıyor arabayı durduğu yerde. Ses öyle böyle değil ne abimi duyabiliyorum nede abim beni.. Döndüm olanca sesimle (sesim harbi çok çıkar ) bağırtma lan şunu diye bağırdim bidaha basmadılar gaza. Yani bence uyarın.
Ayrıyetten polis iyi yapıyor. ben trafikte arkamdan sisler açık gelen olduğu zaman fren hyapıp önüme alıyorum uzunları yakıp dibine giriyorum. o hızlanırsa hızlanır yavaşlarsa yavaşlarım illallah ettiririm. pisliğe pislik. buda bir uyarı yöntemi. sizde uyarın..

Yigit-Y
17-08-2015, 23:56
Gulu seven dikenine katlanır.

Cezalariniz saray avlusuna yol olur.

Altın varakli su bardağı olur.

Devam edin paramız çok zaten sokağa atmak için. :)

Tayfun.O
17-08-2015, 23:58
benim merak ettiğm bi konu var süpersport olarak tabir edilen lüks araçlar (lambo,ferrrari.porche) ve harley davidson marka motorlar normal 50 liralık olarak tabir edieln sanayi tipi eksozdan daha fazla ses çıkartıyor en 2 mahalle öteden duyuluyor bunlara neden bişey olmuyor bi evrakları vs mi var

Kac tane lambo gordunde polisin kayirdigini gördün. Birisi bi taş atiyo herkes pesinden gidiyo. Sis mis yakmakla egzos takmakla bu işler olmuyo. Yapicaksan hakkını vereceksin. Ya da ben gibi hic bulasmiyacaksin. Modifiye anlayışı soba borusu takip birde 200 tl cakma varex takmakla olmuyor malesef.

Sadık Özyer
18-08-2015, 00:03
2 saat evvel daha başakşehir shell in içindeki atm den para yatırcam abime, abimi aradım ne kadardı falandı sorucam tam o esnada bir şahinmidir doğanmıdır nedir geldi , içinde 3 tane zibidi cayır cayır bağırtıyor arabayı durduğu yerde. Ses öyle böyle değil ne abimi duyabiliyorum nede abim beni.. Döndüm olanca sesimle (sesim harbi çok çıkar ) bağırtma lan şunu diye bağırdim bidaha basmadılar gaza. Yani bence uyarın.
Ayrıyetten polis iyi yapıyor. ben trafikte arkamdan sisler açık gelen olduğu zaman fren hyapıp önüme alıyorum uzunları yakıp dibine giriyorum. o hızlanırsa hızlanır yavaşlarsa yavaşlarım illallah ettiririm. pisliğe pislik. buda bir uyarı yöntemi. sizde uyarın..

Abi sen değil miydin arabanı alacak adam arabayı almadan test sürüşünde kaza yapınca dövüp parayı alıp ama böyle olmadı diyince bir daha döven ? Belki ondan korkuyorlardır. Herkes bir değil işte pısırığı var deliyüreği..

Tayfun.O
18-08-2015, 00:04

Böylelikle sana sis yakma hakinin doğduğuna mi inaniyorsun.
Sis yakatim ,Sanrufu yarim acip bi de yayları kestik mi. Offf ne modifikli oluyor demi. Su forumda project cars başlığı var bi girip bakin isterseniz....

SerkanYazgan.
18-08-2015, 00:08
Ön sisini aç kardeşim bende açarım ama gündüz aç, park sis geziyorsanda gündüz gez. Tutupta akşam açarsan o sisi olmaz. Herkesin gözü çok iyi görmeyebilir, tek gözü %10 görüpte araba kullananda var bu memlekette. Yani ne kadar seversen sev ama karşındakinin özgürlüğünü kısıtlamadan, hayatıyla oynamadan kullanın bu mereti.

Bu arada inşallah tek şerit bir yolda ayarsız, merceksiz xenon far ve xenon sisini açmış biriyle karşılaşırsınız hele birde yol virajlıysa işte o zaman bizi anlarsınız.

dqn
18-08-2015, 00:13
Şimdi bir kaç satır bir şey yazcam ama herkes bir değil genelleme falan diyecekler ama ben daha istisnasını görmedim..

Ankara Yenimahalle'de oturuyorum.E30-36-46, şahin doğan, eski mersedesler hepsinden gına geldi..Bu mesajı yazarken bile şerefsizler bağırta bağırta geziyo.Geceleri uyku uyuyamaz olduk.Alayında kör eden xenonlar, abartı egzoz milletin karısını kızını kesen taciz eden tipler.Bunlara para cezası da değil hapis direk.Gecenin 1inde 2sinde egzoz açıp gezmenin yanlamanın zevki olmaz..Polisde bir şey yapmıyor ki.Anca benim cam filmime app plakama ceza kessin.Hoş ben bana kesilen cezayada razıyım ama şu çakallara bi ders verilsin artık.İvedik caddesinde kaldırımda yürürken bir insan korkar mı ya?Tek arabanın zor geçtiği yerde yanlamaya çalışıyorlar..

Tayfun.O
18-08-2015, 00:21
Şimdi bir kaç satır bir şey yazcam ama herkes bir değil genelleme falan diyecekler ama ben daha istisnasını görmedim..

Ankara Yenimahalle'de oturuyorum.E30-36-46, şahin doğan, eski mersedesler hepsinden gına geldi..Bu mesajı yazarken bile şerefsizler bağırta bağırta geziyo.Geceleri uyku uyuyamaz olduk.Alayında kör eden xenonlar, abartı egzoz milletin karısını kızını kesen taciz eden tipler.Bunlara para cezası da değil hapis direk.Gecenin 1inde 2sinde egzoz açıp gezmenin yanlamanın zevki olmaz..Polisde bir şey yapmıyor ki.Anca benim cam filmime app plakama ceza kessin.Hoş ben bana kesilen cezayada razıyım ama şu çakallara bi ders verilsin artık.İvedik caddesinde kaldırımda yürürken bir insan korkar mı ya?Tek arabanın zor geçtiği yerde yanlamaya çalışıyorlar..

Biz dogancilardan cok cektik. Simdi hondacilardan cekiyoruz. S*ktimin 1.4 motorlu arabayi adam fuze saniyo . 1.4 motorlu arabada bi zahmet bağırmasın.

DB18a2
18-08-2015, 00:22
Böylelikle sana sis yakma hakinin doğduğuna mi inaniyorsun.
Sis yakatim ,Sanrufu yarim acip bi de yayları kestik mi. Offf ne modifikli oluyor demi. Su forumda project cars başlığı var bi girip bakin isterseniz....

Parasını verde air yaptılarım

Tayfun.O
18-08-2015, 00:23
Parasını verde air yaptılarım

Lan sana o parayi versem cebe indirip yine kesersin hic tartismayalim.

Berkan
18-08-2015, 00:31
Abi sen değil miydin arabanı alacak adam arabayı almadan test sürüşünde kaza yapınca dövüp parayı alıp ama böyle olmadı diyince bir daha döven ? Belki ondan korkuyorlardır. Herkes bir değil işte pısırığı var deliyüreği..

aynen bir miktar döven ve iyi yapan abimiz Sadık :D

997TT
18-08-2015, 00:58
Hala on/arka sis farini acilmasini savunuyorsunuz ya,ustune gevrek gevrek sosyal mesaj veriliyor diyorsunuz. Suan ulke ne durumdaysa bu kafanin urunu. Sizde suc yok,45yildir duyarsiz olup en kalitesiz egitime mahkum edildigimizden sebeb.
Yay kestirmek en fizibil ve teknige uygunu. Arac ureticisi bizden iyimi bilicek. Egsoz mu? Varex mi? Hadi ordan!orta susturucuya sapla makasi bak ne ses veriyor. 1.6 motor 4.0 V8 gibi inliyor....
Uyuyan hasta yada bebemi? Amannn icerde cosuyoz kanka biz!!

ÇALIŞKAN
18-08-2015, 08:19
lastik ebatlarında değişiklik yüzünden ceza yazanıda ilk defa duyuyorum

anıl turan
18-08-2015, 08:22

gunduz fari bir tek f458 de mi var?

ayrica f458de sis farida yok sana gelmez zaten...

Berkan
18-08-2015, 08:49
Benim DRL'lerde led falan falan değil passatlardaki gibi sis farının içinde hep yanıyor.(iki bölmeli iç kısımlar drl dışlar sis) yani parkları acmadan sürekli sisleri acıkmıs gibi gezebilirsin :D

AşkınS.
18-08-2015, 08:58
Tayfun kardeş müstahaksa herkese yazacaklar. Yarış pistinin kapisinda bekleyen araçları baglayan polislere de kimse küfür etmeyecek. Anladin mi güzel kardeşim. Ayrıca modifik oldu diye yapmıyorum "ben istediğim" icin yapiyorum.ayrica merak etme sen ben neyi görüp neyi görmeyecegimi de cok iyi biliyorum :) Anıl turan sen cok yanlis gelmissin ayrica zaten f458 alacak param da yok o yüzden sorun da yok sana layık alir binersin

FB10ur
18-08-2015, 09:01
Hepsini bir yere kadar anlarımda arka sis açık gezmek nasıl bir kafa yapısı merak ediyorum. Hepimiz araçlarımıza bir şey yapıyoruz ama rahatsızlık vermek olayın tamamen kafa yapısıyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.

AşkınS.
18-08-2015, 09:02
Ya benim anlamadigim nokta bu forumda herkes bi anda illegal oldu :) zamaninda bu foruma ne videolar koyuldu oo bravo güzel ses, oo bravo güzel yanladin,trafige cikip rolling yapinca oo güzel gecmissin diyenler bu forumdan degil miydi yoksa ben mi yanlis geldim :)

HaKo
18-08-2015, 09:03

Marifetmiş gibi yazıyorsun bir de ısrarla. Millet sövüyorum küfür ediyorum diyo sen hala bende hastalık diyorsun. Küfür yemek hastalık hakikaten heralde.

AşkınS.
18-08-2015, 09:07
Kafan güzelmiş gerçekten. Güle güle kullan

HaKo
18-08-2015, 09:09
Keşke senin de o kafan biraz güzelleşse de sende kullansan azcık.

AşkınS.
18-08-2015, 09:09
Ben madde kullanmıyorum teşekkür ederim. Siz böyle devam

AliGizda
18-08-2015, 09:10
Ön sis neyse de şu arka sisi yakanlara illet oluyorum abi, geçiyorum kıçına veriyorum uzunları, benim aracımda sis farı da yok eksozda yok gündüz ledi de yok. Sis farı açmadım açmamda, bana çok apaçi geliyo, net. Filmden ceza yedim ve hala ödemedim menini de kaldırmadım aracın. Bazıları dibine kadar hak ediyo. S virajının orda kendi hayatını geçtim orda toplanan insanların canını tehlikeye atanlarmı dersin, saçma sapan hareketler yapıp hava attığını zanneden ahmaklarmı dersin bunlara en ağır para cezasını vericeksin ki akıllansın. Gerçi af çıkıyo onlarıda düşürüyolar ya :)

MCN21
18-08-2015, 09:15
Olay surda kopuyor. Bu forumun binlerce paylasimi olmasina ragmen hala uyelerden ortaya cikip ben sislerimi kapatamam hastalik var bende diye biliyorlarsa, kimse gelip polisi egitsinler demesin. Her konuda bilgisi olan/yada oldugunu zanneden , bu islerin konusuldugu ortak forumda hala bu konularda fikir ayriligina dusmemiz uzucu. Bizim icimizde bile bu tartismalar varken disaridaki hondaya, sahine, peugeot ya yada herhangi bir aracin susturucusunu delip gezen adami yadirgamamak lazim.

Buraya kadar genel yazdimda Askins nikli arkadas hastalik hastalik diyorsunda arabanin icinde yanan sis farini bile gormuyorsun neden yakarsin? Yanmiyor olsa ancak kadrandaki isaretten anlarsin. Eger hastaligin oysa getir kadranini ucretini karsilariz. Sis bildirim isigini kontaga baglariz hep yandigini zannedersin. Tedavi olursun.

AşkınS.
18-08-2015, 09:17
Forumda herkes cem yilmaz :)

Yarbay
18-08-2015, 09:29
sis farı sis farı sis farı, konu sis farından ibaret.

bence canımızı hiçe sayarak akıllıca değilde aptalca hız yapıp makaslar atarak kendini artist sananlar

her köşede yanlarayak dönenler

egsozunu resmen inadına bilerek sabah 2 olmasını bekleyip ara sokaklarda bağıtıranlar

müziği saygısızca seviyede bangır bangır dinleyenler

bizi geçtik yarınlarımızın dünyasına sırf 2hp kazanacam diye kat iptali edip 1 yerine 50 araba kadar egsoz salınımı yapanlar için düşünülmesi gereken bir husus bu modifiye.

yemişim sis farını, sis farı bence çok daha mahsum bir illet.

AşkınS.
18-08-2015, 09:31
Hele şükür bahsetmek istediğimi biri anladı ağzına sağlık

anıl turan
18-08-2015, 09:32
on sis fari hastaligim yakmadan duramiyorum diyorsun, sonra forumda sen haric herkesi kafasi guzel oluyor...

senin mantiginla sana cevap verincede forumda herkes cem yilmaz oluyor...

ilginc tabi...

HaKo
18-08-2015, 09:34
çok cahilsin keşke ölsen

jeffy
18-08-2015, 09:44
Forumda herkes cem yilmaz :)

öncülük ediyorsun ;)

Ramcho®
18-08-2015, 09:44

başaksehir de 3 5 tane öle karaktersiz türedi bende çok rahatsız oluyorum her defasında polise sölememe ragmen adamlar bir şey yapamiyorlar. bi tanesini ibreti alem için döveceksin gol olcak.

bide bu aralar içinde aile olmasına ragmen üstüne sürme gaza getirme modasi da başladı hayırlısı olsun hakkımızda

MK8800
18-08-2015, 09:49
Ne kadar sisleri yakan gizemli bir erkek

burak_2885
18-08-2015, 09:54
Şu, "pkkyla bilmem neyle uğraşsınlar bıraksınlar arabacıları" kafasını yaşayamıcam hiçbir zaman :D

Ben ayarsız farlarımı bile açamıyorum ne sisi be karşim :/

Runaway
18-08-2015, 09:56
Lastik ebatını merak ettim çevreye nasıl bi zararı var acaba

HaKo
18-08-2015, 09:56
arabacıları bıraksınlar israille uğraşsınlar bence. Adamlar dünyayı yerinden oynatıyor. Ya da arabacıları bırakıp kutuplardaki foklarla uğraşsınlar , hepsi çok yalnız.

OMTechJr.
18-08-2015, 09:58
Hele şükür bahsetmek istediğimi biri anladı ağzına sağlık

Şimdi konuda herkesin bahsettiği şey farklı bir şey iken siz farklı bir şeyden bahsetmişsiniz, benim ki hastalık demişsiniz. İnsanların anlatmaya çalıştığı şey yerine başka bir şey anlayıp, başka bir şey söylemiş ve hele şükür birisi anlamış demişsiniz. Başka birisi anlayıp sizi anlatana kadar siz açıklayabilseydiniz zaten yanlış anlaşılmazdınız.

Tamam sis farı çok büyük bir şey değil. Egsozlar, yanlamalar, uçmalar, kaçmalar bunlar serserilik zaten. Sis farı yakan birisiyle bunları yakan birisi denk tutulamaz. Demek istediğinizi de çok iyi anladım hakta veriyorum. Ama işte sis farı da yakılmayı verse be..

Sadece sizin değil tüm herkesin yaktığını düşünün. Önceki postlardan birinde bir beyfendi yazmış %10 gören bile kullanıyor diye. E %10 gören adam giden değilde karşıdan gelense ne yapacağız. Adamın gözleri kamaştı yada yoruldu konsantrasyonu bozuldu siz sis farı yakıyorsunuz diye geldi kafa kafaya patladı. Nasıl alınır bu vebal. İkincisi gün içinde zaten yeteri kadar mesleki yada keyfi deformasyona uğruyoruz. İşler, çalışmalar, gereksiz insanlarla muhatap olmak ve daha yapacağınız bir çok iş varken oturup dinlenemeyecek olmak var birde üzerine trafikte insanları geren hareketler yapmakta tuz biber oluyor. Son olarak bir pazar günü gezerken hiç bir şey demeyecek adamlar, gün içindeki travma ile zaten sinirli haldeler. Toplum olarak sinir harbi yaşadığımız zamanlar zaten. Bu zamanlar böylece uzayıp gidecek.

Toplumsal yargıları değiştirmek yerine siz biraz değişseniz inanın hayat sizin adınıza da, sis farı yakmayanlar adına da daha rahat olur, herkes mutlu mesut yaşar :)

AşkınS.
18-08-2015, 10:04
Hepiniz mutlu olun sis farlarimi yakmiyorum ama konularinizi takipteyim :)

turkerrr
18-08-2015, 10:36
bol kelvinli xenon farlar ve açık olan ön arka sisler cahilce hareketler bu kadar düşüncesiz olunmamalı

Yarbay
18-08-2015, 10:49
arabacıları bıraksınlar israille uğraşsınlar bence. Adamlar dünyayı yerinden oynatıyor. Ya da arabacıları bırakıp kutuplardaki foklarla uğraşsınlar , hepsi çok yalnız.

adam yıllarca içimize iyi kötü aramaksızın, sicil sorgulamaksızın hırsızmı, şerefsizmi,tecavüzcümü bakmaksızın milyonlarca Suriyeli soktu.

yetmedi yıllarca Işid millitanları türkiye üzerinden yine sorgulanmaksızın Irak ve suriyeye geçiş yaptı.

ya silahlar cephaneler bile buradan geçiş yaptı suriyeye , gönderen biz yakalayan bile kendimiz olduk dünyaya rezil olduk :)

cihad işid adı altında Fransa militan geliyor onları bize geri gönderin dedi biz paris yerine Nis'e gönderdik hemde polis olmadan vede elleri serbest halde :)

biz 3 Mehmetçiğimizi Niğde ,Nevşehirde şehit edip yakalanan İşid militanını işid bize rehinelerimizi versin diye takas ettik adam daha döner dönmez facebook üzerinden kele kopardı yine dünyaya rezil olduk.

emin olun kaç senedir buradayım her boka her şeye amerikanın işi, israilin işi :)

halende milletimizin %45 bu adama oy veriyor ya, adam çıktı darbe attı ortaya resmen halen biz bu adama cumhurbaşkanı başbakan diyor lider olarak tercih ettiğimiz en ileri oy alan adam olarak tercih ediyoruz.

cidden cahil çok :(

Gunes G.
18-08-2015, 11:32
Her insan begenilmek, toplum tarafindan kabul gorup saygi gormek ister.

Kisinin yasadigi cevrede "sis fari acik sekil araba" saygi goruyorsa, yine kisinin o cevrede bunun yanlis birsey oldugunun bilincine varmasi icin cok ciddi kisisel gelisime ihtiyaci olur ki bu da Turkiye sartlari ele alindiginda cok dusuk ihtimaldir. Bu yuzden zaten zincirleme sekilde bilincsizce davraniyor insanlar.

Konu ile ilgili diyebilecegim, dandik insanlarin saksaklari ile tatmin olan, hayati boyunca dandik olarak kalir, en ufak bir ilerleme gosteremez. Bu memleketin genelinin saksakladigi bir seyler yapiyorsaniz bilin ki o yaptiginiz muhtemelen yanlistir ya da en iyi ihtimalle yanlis sayilmayacak ama dandik bir harekettir. Tabi bu bir genelleme oldugundan istisnalar mutlaka olacaktir, zorlayip bu istisnalari bulup sirf laf olsun diye yazmak icin harcayacaginiz zamani kisisel gelisime, empati yapabilmeye dair birseyler okuyarak harcayin.

Bir de lutfen "ben kimse icin degil kendim icin yapiyorum" muhabbetine girmeyin, farkinda bile degilsiniz demektir neyi neden yaptiginizin ki bu daha kotu, keza gercekten "sadece kendim icin yapiyorum" diyebilecek farkindaliga sahip bir insanin yaptiklari zaten dandik ve hatali olmaz, diger canlilara zarar vermez.

Hem etrafi rahatsiz edip, hem de hala kendim icin yapiyorum diyorsaniz, umarim dusunce yapinizda bir/bircok tuhaflik oldugunu artik goruyorsunuzdur.

Gelelim modifiye konusuna, bilincsiz insanlar yuzunden devlet bile modifiye konusuna on yargi ile yaklasiyor bu dogrudur. Ancak bunu duzeltmek yine bizim elimizde. Dogru duzgun insanlarin onderliginde, adam gibi gruplar/takimlar kurarak seviyeyi yine biz arttirabiliriz, bunu devletten beklemek bosa olacaktir. Ornegin Mustafa'larin drift klubune cok saygi duyuyorum keza drift aktivitesini ellerinden geldigince olmasi gereken yere tasimak icin ugrasiyorlar, bu konuda egitim veriyor ve isin dogrusunu ogretiyorlar. Bunun yaninda Bugra'nin yillardir kastigi pist organizasyonlari var elimizde, Korfezinden Istanbul parkina, dragindan time attack'ina kadar bir suru organizasyon ile ugrasti adam bugune kadar, ona da saygi duyuyorum bu emeklerinden oturu. Oturdugu yerden hicbir sey yapmadan "aabii adamlar parayi goturuyo yeeeaa bana ver bende yaparim yeea" diyenlere de cok aciyorum. Hicbir faydali katkin olmasin, uretkenligin sifir olsun, urettigin seyler hep yanlis yunlus seyler olsun, uzerine cik vizyon sahibi, bu ulkede motorsporlarinin bir yerlere gelmesinde emegi olan adamlara haddini bilmeyerek laf soyle, zavalli bir dusunce yapisi bu gercekten.

Bu ulkede motorsporlari kulturu henuz emekleme asamasinda, eger bu sekilde sebatla devam edilirse ben inaniyorum ki daha iyi bir yere gelecek, artan talep dogrultusunda da fiyatlarin dusmesi ile daha erisilebilir bir hal alacak. Tabi bunlar oyle birkac senede olacak seyler degil, belki bizim cocuklarimizin zamanina anca ortalama bir seviyeye gelir bu kultur.

Dusunun, bundan 10-15 sene once yaptigimiz konusmalar ne kadar da basitti. Yapilan draglari filan hatirliyorum, pist uzunlugu, sure mure hak getire, kim kimi gecerse o devam ediyordu. Rolling bile yoktu daha, sonra ufak ufak rolling muhabbetlerine basladik, gectim gecildim uc boy bes boy gibi daha sayisal veriler girdi hayatimiza. Bugunlere yaklastikca artik 100-200 sureleri, 60-130 mil sureleri gibi cihazlarla olculmus ve grafiklendirilmis cok daha detayli muhabbetler doner oldu. En yakin zamanda da pist surelerini saniyenin binde biri hassasiyetinde olcup bunlari konusur olduk.

Su son 15 senede tas devrinden roma imparatorluguna geldik, bundan sonraki 15 sene de ilerlemek istiyorsak, artik insanlari egitmemiz gerek ve bunu yine hepimiz elimizi tasin altina koyarak yapabiliriz. Gerek forumdan dogru ogretiler vererek, gerek toplantilar duzenleyip kulupler kurarak, gerek hata yapanlari yapici sekilde uyararak ve hatasinin farkina varmasini saglayarak. Ancak bunlardan sonra o caddelerde egzoz anirtanlarin sayisi azalma gosterir, yoksa her gecen gun katlanarak artacaktir.

Ha unutmadan bu isler icin para lazim diye dusunenlere, elinin altindaki araci optimum sekilde kullanmayi becermek icin en ufak bir modifikasyon ya da para harcamaya ihtiyaciniz yok, sadece yakit parasi ve istek lazim hatirlatirim.

SametYkn
18-08-2015, 15:04
Bir hafta önce hayalimdeki 106 gti ı aldım bu hafta sonu cumartesi gecesi caddeye gittim yanımda kız kardeşim ve sevdiği bir kardeşim vardı tam 2 kez polis durdurdu. İlk çevirme s virajına gelmeden aldılar araçta orjinal ekzost var film yok full stok memura arabamı yeni aldığımı geçici belgem olduğumu söyledim trafik sigortamı sordu işlemleri başlattım evraklar pazartesi elimde olacak dedim sorgulama bile yapmadan iyi geceler deyip saldı. S virajına geldim artist bir polis memuru yanından geçerken dur dur diye bağırıp bizi tekrar durdu ve hemen az önce çevirmeden çıktım aracı da yeni aldım evraklar burada ruhsat pazartesi alacağım dedim sorgulama yapıldı mı dedi evet dedim aracı yeni almışsınız o yüzden söylüyorum o makasları düzelttirin araba çok alçak böyle kullanmayın dedi bende gülerek aa öylemi peki memur bey dedim evrakları verip saldı. Şimdi amaç nedir sen memur musun yoksa oto sanayide araba ustası mısın amacın nedir ne zararı var hiç bir kusur bulamayınca lastik ebatlarına bakıyorlar bu neyin kafası herkesin yaptığını desteklemiyorum çatlayan patlayan şahinler apaçi işi ekzostlar xenon ayarsız farlar arka sis farklarını yakanlar biride çıkıp ben hiç bunları yapmadım desin herkes yapmıştır. Burada kaç arkadaş arabasını fabrikadan aldığı gibi kullanıyor ki

Sis farını yak veya yakma diyemem ama ayarlarını yaptır gözünü sevim sis farı uzundan çok göz alıyor birde xenon takıyor benim arabamında sis farı ayarsız xenonlu ilk fırsatta ayarlatıcağım hiç yakmıyorum he arada işe yarıyor arka sisleri yakan arkadaşı uzunlarla birlikte kör ediyorum :)

Gelelim ekzost konusuna süper sport araçlar amerikan araçlar 600r ve üstü motorlar harley tarzı motorlar amerikan araçlar bunlara neden ceza yok bu ayrım neden ben varx taktıracam benim arabamı bağlayacak adam motorla sıka sıka polisin yanından geçecek eyvallah diyecekler neden ? Tabi ki benimde rahatsız olduğum ekzost lar var ama herşeyin de bir sınırı var

Birçok şeye şahit oldum arada polislerinde ne bulursa bağladığı oluyor s virajında eski kamaroyu bağladılar eksozttan araç sahibi orta yaşlı iş adamı tipindeydi ve polise benim arabam orjinal sistem eski amerikan olduğu için böyle çalışıyor demesine rağmen bağladılar arada böyle şeylerde oluyor.

Genel olarak bu işi yapıyorsak bir sınırı olmalı bir şey uygulanıyorsa herkese uygulanmalı yanan sis farına ceza kessinler ama app plakaya lastik ölçüsü farklı olan araçlara basık araçlara neden ceza yazıyorlar ki eksozt zaten yasak ama herkese yasak olmalı süper sportlarıda men etsinler motorlarıda men etsiner benim düşüncemde bu yönde

BurakOzdemir
18-08-2015, 15:30
Polis denen insan müsvetteleri meslektaşları şehit edilirken araba çeviriyolarsa yazıklar olsun. şu ortamda böyle saçma görev geldiğinde kimliklerini yırtmaları lazım.. (modifiye anlamında çevirmeden bahsediyorum)

OrcunInce
18-08-2015, 15:38
Arkadaşlar egzozlar sesten dolayı değil 'teknik değişiklik' yasak olmasından dolayı yasak.
Arabada teknik herhangi bir değişiklik yapmak yasal olarak yasak yani. İngiltere'de falan kan alırlar adamdan. Biz yine iyi binebiliyoruz.

Berkan
18-08-2015, 15:44
Valla 1-2 gün önce bir diavel geçti önümden üstündeki motor a-b sınıfı bir aractaki kadar zaten :D eğer duyduysaki imkansızdır iyi cınlamıstır kulagı kafede oturanların agzına agzına acılmaz o gaz artık egzozuda neyse yankı yapa yapa geçti 2 kere

HaKo
18-08-2015, 15:49
şu supersport bağlamıyorlar efsanesi nerden geliyor herkesin dilinde ? Gayet çatır çatır da alıyorlar kimsenin gözünün yaşına baktıkları yok.

CenkB
18-08-2015, 16:07
Ya benim en çok kıllandığım ise tehlikeli araç kullanan "modifiyeli" araç sürücülerine kesilen cezalar. Hiç mi trafiğe çıkmadınız ne şirket araçları ne orjinal arabalar makaslara giriyor sağa sola millete kafa tutuyor. Araçlara kesinlen cezalar bir şeyi değiştirmiyor. Sürücüyü takip etmenin bir yolunu bulup ona ceza kesmeliler.
Benim arabam çok olmasa da basık. Farlarım sislerim sarı. Kat. susturucusu üzerinde. Varsa bir filtrem var motorunda şununda buyunda başka bir değişiklik yok. Aracımdan ne ses çıkar ne başka birşey. Dışarıya fazla olmamak kaydıyla ş.içinde gece 10-11e kadar işler caddelerde müziğimi açarım ki, bunu bile müsait bir yerde ses şiddetini açarak denedim. Bu rahatsız etmez deyip kullanırım. Işıklarda sağa-sola döneceksem uyanıklık yapıp öne-yana geçmem, şeridi nereyse geçerim en arkasına beklerim 2. ışığımı. Ama polis gelsin "modifiye" bu. Tek kapı bu adı altında bana ceza kessin. Şükür şu an'a kadar ceza yemedim ama kesilen cezalar yazıkdır günahtır. Yoksa kimse akşam 12 de 1 de 2 de tesisatla evinin sallanmasını, egzozla çatara patara geçilmesinden memnun kalmaz bence ki ben çok şikayetciyim bu durumdan. Birkaç tane dengesiz var mahallemde. Ya da nası yapıyorlarsa 500 liralık motora 2 kişi binip çat çat bişeyi patlatarak geçmesi kimseyi memnun etmez. Zannetmiyorum. Kaldı ki bunun evde yatan hastası, bebeği olan var. Sabaha veya akşama kadar ağır işlerde çalışıp çok az uykuyla işe gidecek olan var.
Bu dengesizleri yakalayıp kesilsin ceza. Modifiyeli araçlara değil kişilere kesilsin bir şekilde. Her modifiyeli araç kurallara uymuyor diye bir şey yok.

Enes-x
18-08-2015, 16:09
Gelelim ekzost konusuna süper sport araçlar amerikan araçlar 600r ve üstü motorlar harley tarzı motorlar amerikan araçlar bunlara neden ceza yok bu ayrım neden ben varx taktıracam benim arabamı bağlayacak adam motorla sıka sıka polisin yanından geçecek eyvallah diyecekler neden ? Tabi ki benimde rahatsız olduğum ekzost lar var ama herşeyin de bir sınırı var

Bu anlattıkların eskidendi , bende 600cc racing kullanıyorum egzozda var.önceden dediğin gibi bize tolerans gösteriyorlardı hatta ona güvenerek caddede çevirmeye girdim ne gaz açmıştım ne bi taşkınlık, öncelikle durduğunuz için teşekkürler diyip aldı evrakları bi güzel yazdı cezayı.Sonraki günlerde gözlemledim lambo r8 corvette ferrari maserati hiç marka model ayırt etmeden egzozu cam filmi olan her taşıta durdurup yazıyorlardı cezayı.

Başta çok kızdım, plakam takılı ki çoğu racingde plaka yoktur nerdeyse hiçbir motor çevirmede durmaz ben durdum hız yapmıyorum gürültü yapmıyorum ona rağmen men olduk trafikten.Şimdi düşünüyorumda kurunun yanında yanan yaş olduk.son zamanlarda ehliyetsiz kasksız abidik kubidik egzozlarla hep kesicide giden milleti rahatsız edip tehlikeye düşüren kiloyla değişik insan vardı caddede en azından onlardan temizlenmiş oldu.

braga26
18-08-2015, 16:39
Kac tane lambo gordunde polisin kayirdigini gördün. Birisi bi taş atiyo herkes pesinden gidiyo. Sis mis yakmakla egzos takmakla bu işler olmuyo. Yapicaksan hakkını vereceksin. Ya da ben gibi hic bulasmiyacaksin. Modifiye anlayışı soba borusu takip birde 200 tl cakma varex takmakla olmuyor malesef.

iyide ben kayırıyor demedimki ayrıca kaç tane lambo görüp görmediğim seni ne kadar enterese etti onu da anlamadım bilgin varsa konuş yoksa cevap verme

fthdrn
18-08-2015, 16:50
Subaruyu bağladılar subaruyu. Orjinal kanadı yüzünden...

997TT
18-08-2015, 16:56
@gunes sabirla aciklamis durumu.
SS lerin onsesinemin olun egzoz oldugu icin geliyor. Hic birisi stokda oyle bagiramaz! Hele motorlar,cogu egzozlu...
Yani yanlis... E simdi onlar yanlis yapti diye 1.6-2.0 arac suruculeri aracina sona borusu takmayi hak mi goruyor?
İki yanlis bir dogru etmez. Yapmayin baska ornekler gostermeyi.
Neymis bazi soforlerde tehlikeli arac kullaniyormus,polis onlari durdursun. Yani kendinde hak goruyor! Yahu genc kardeslerim yanlis oldugunu agzinizla soyluyorsunuz ama yapmak icin kendinizde hak goruyorsun... Okumus cahillik etmeyin,zamanla iyiye gitmeli kotu degil.
Bu tip abuk sabuk modifiye uygulamalari ve sacma sapan kullanan suruculer oldukca polislerden normal uygulama beklemeyin...
Ben neden Tuv onayli egsoz alip takiyorum,aracimi deli dana gibi bagirtamazmiyim? Be araclarim oldu,ozellikle son 10-12 yildir cevreye rahatsizlik beren aracim olmadi. Hos olsaydida apartman arasinda basmazdim..

chatlaxs
18-08-2015, 17:08
ön arka fark etmez adı üstünde sis farı hava yağışlı olur kar olur buz olur anlarım , günlük güneşlik havada önümde arkamda boşyere yakana basıyorum küfürü

10.lincoln
18-08-2015, 18:08
Subaruluların polisle imtihanı

http://www.hurriyet.com.tr/pazar/11313718_p.asp

SametYkn
18-08-2015, 21:59
evet ya bunu da duydum bizim ülkede her şey olur şaşırmıyorum

SametYkn
18-08-2015, 22:09
Bu anlattıkların eskidendi , bende 600cc racing kullanıyorum egzozda var.önceden dediğin gibi bize tolerans gösteriyorlardı hatta ona güvenerek caddede çevirmeye girdim ne gaz açmıştım ne bi taşkınlık, öncelikle durduğunuz için teşekkürler diyip aldı evrakları bi güzel yazdı cezayı.Sonraki günlerde gözlemledim lambo r8 corvette ferrari maserati hiç marka model ayırt etmeden egzozu cam filmi olan her taşıta durdurup yazıyorlardı cezayı.

Başta çok kızdım, plakam takılı ki çoğu racingde plaka yoktur nerdeyse hiçbir motor çevirmede durmaz ben durdum hız yapmıyorum gürültü yapmıyorum ona rağmen men olduk trafikten.Şimdi düşünüyorumda kurunun yanında yanan yaş olduk.son zamanlarda ehliyetsiz kasksız abidik kubidik egzozlarla hep kesicide giden milleti rahatsız edip tehlikeye düşüren kiloyla değişik insan vardı caddede en azından onlardan temizlenmiş oldu.

sana katılıyorum ama bizim ülkemizde iş yasa kanundan çıktı polis gözüne kestirdiği aracı hiç kusur bulamasa lastik ebatlarından bile ceza yazıp bağlayabiliyor ya arabayı kıskanıp ceza yazan polis duydum birebir yaşayan arkadaştan bir polis aracı beğeniyor diğeri arabayı trafikten men etme çabasında insanın siniri bozuluyor değil mi? zaten cadde denen yerde aracın spor bir araç olup full orjinal olsa da durduruluyorsun kaçma şansın yok işte hep kendini bilmez insanlar yüzünden caddede gezemiyoruz bu yüzden kurunun yanında yanan yaşlar olduk sonumuz hayır olsun

hndcrx
18-08-2015, 22:27
son 1,5 senedir yani bu kanun çıkalalı 1,5 sene oldu sanırım veya kanun demeyelim de bu kadar sert uygulanmaya başlayalı hesapladım sadece 400 km yol yapmışım.
o 400 km de sanırım arada sırada arabayı çalıştırıp turlama anlamında.Biliyorum çünkü trafiğe çıktığımda o arkadaki mugen kanadı(aracım civic vti) sök diyecekler.
aracımı da yeni boyattığım için o kanat sökülürse boyası kalkacak.Bakalım onlar mı kazanacak ben mi :)garajda yattığına göre onlar :)
ya da bilmiyorum belki ben abartıyorumdur kendi içimde.Çok fazla sayıda gezen modifiyeli egzoslu araç görüyorum ben açıkcası tırsıyorum gezmeye.

dasemert
18-08-2015, 22:41
Bilmediğimden soruyorum konuyu tam okuyamadım ama ss araçlarda egzozdan ceza yazmaları normal mi?Birçoğu zaten fabrika çıkışı o şekilde zaten

MK8800
18-08-2015, 22:50
Bilmediğimden soruyorum konuyu tam okuyamadım ama ss araçlarda egzozdan ceza yazmaları normal mi?Birçoğu zaten fabrika çıkışı o şekilde zaten

Ben egsoztan yedigimde men vermisti , bayiiden orjinal olduguna dair yazi alip goturdum cezayi iptal ettiler . Ama cahil ve egolu polise denk gelince yaziyor malesef

Dayı
18-08-2015, 23:03
Aşağıda ki haberde adı geçen Dr. Şafak tamami ile standart bir araç sahibi idi yanlış hatırlamıyorsam ve polisin çevirip "Utanmıyormusun birde doktor olacaksın dediğinde"; Bütün gece boyunca Gazi Üni.de, silahlı çatışmada elinden/kolundan yaralanan bir polis in ameliyatından çıkmış evine gidiyordu.

Subaruluların polisle imtihanı

http://www.hurriyet.com.tr/pazar/11313718_p.asp

Tayfun.O
19-08-2015, 00:44
Tayfun kardeş müstahaksa herkese yazacaklar. Yarış pistinin kapisinda bekleyen araçları baglayan polislere de kimse küfür etmeyecek. Anladin mi güzel kardeşim. Ayrıca modifik oldu diye yapmıyorum "ben istediğim" icin yapiyorum.ayrica merak etme sen ben neyi görüp neyi görmeyecegimi de cok iyi biliyorum :) Anıl turan sen cok yanlis gelmissin ayrica zaten f458 alacak param da yok o yüzden sorun da yok sana layık alir binersin

Herkes her istediğini yapamaz. Sırf sis farını seviyorsun diye açamazsın. Çakma xenon takamazsın. Aya selektör çakıyorsunuz anasını satayım. Düşünün biraz. Hak eden cezayı yer arkadaş .
Pistekilere yazılmış yazılmamış beni ilgilendirmez. Sen bura da sis farı açık geziyorum dediysen o cezayı da bu kadar kişinin baskısına da katlanacaksın.

hndcrx
19-08-2015, 08:48
sis farlarımı en son muayene istasyonunda açmışlardı:))))