Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : seramik uygulama

ahk
19-08-2015, 08:02
seramik pro 9h diye bir ürün var bu ürünü nerden temin edebilirim veya bundan daha iyi bir seramik ürünü var mı? İzmir'deyim burdaki seramik uygulama merkezlerini beğenmiyorum (biraz da fiyattan dolayı) kendim satın alıp yaptırmak istiyorum.

[RaCeR]
19-08-2015, 08:41
http://www.akmanlargrup.com.tr/ceramicpro9h.html

ido
19-08-2015, 09:20
bende dusunuyorum seramık kaplama yaptırmayı ama 1000 tl gıbı rakamlar duyunca ıster ıstemez vazgecıyorum uygulaması zormu kendımız uygulayabılırmıyızz konuyu takıpteyım

TaGo
19-08-2015, 09:30
Hakan seramik Pro biziz olum. Bizimi beğenmiyorsun :) bu hafta tadilat bitsin seramik olayını cinciğüne kadar devam. Ama bak 9h tamamen çok maliyetli sen 4h yaptıracaksın

TaGo
19-08-2015, 09:35
Ceramic Pro profesyonel bir ürün. Perakende satılmıyor. Sebebi eğitimini almamış kimsenin zor uygulaması. Yanlış uygulama oldu ise yerinden ürünü uzaklaştıracak tek şey polisaj. Malesef Ceramic Pro 1000 tl ye dahi uygulanamaz. Malzeme inanılmaz pahalı. Bı arada şunuda söyliyeyim ben izmirde gerçek seramik uygulamayı en ucuz 1800 é buldum. Diğer daha ucuza olanlar seramik değil. Moda olarak bu ismi kullanıyor.

ahk
19-08-2015, 09:35
benim neyim eksik leyn neden ben 9 yaptıramıyorum boyum mu kısa ahahaha :) Sende ne marka var?

TaGo
19-08-2015, 09:37
Hakan ceramic Pro işte. Biz akmanlar grubun izmirdeki temsilcisiyiz. LLumar cam filmi ile birlikte. Kanka 9h 5000tl lerde. Uygulama süreci 2.5 gün gibi

TaGo
19-08-2015, 09:39
Birde arkadaşlar bu fiyatlara takılmadan. Biz elimizden gelen en cüzzi rakamı yaparız

ahk
19-08-2015, 09:44
ben ürünü satın alıcam akmanlara ortaklık istemiyorum :) listede 4h diye bir ürün yok.

TaGo
19-08-2015, 09:47
Biri 4 kat demek diğeri 9 kat demek. Hatta 11 kat olanıda var. Sen bekle bizim şu eğitimler bitince. En sağlıklı şekilde hallederiz

M U R A T
19-08-2015, 09:59
İzmir de Maycar Ahmet abiyle görüşebilirsin japon Crystal Consept ürünlerini tr ye getirir ve uygulamasını yapar tavsiye ederim.
https://www.facebook.com/crystalcoat?fref=ts

ahk
19-08-2015, 09:59
9h a 500 çalışır :) bak reklam yapıcan ;)
şaka bi yana ne zaman bitiyo eğitimler birmotlardan kurtulsun ceramic pro

douu
19-08-2015, 10:13
1000 TL gibi rakamlar neye göre pahalı acaba :) işin içinde kusursuz polisaj yüzey temizliği boya düzeltme ve seramik koruma malzemeleri ve en önemlisi de minimum 2 günlük emek dahil olunca 1000 TL çok komik kalıyor. 2-3 sene kalıcılık cabası. normal bi koruma yaptırsanız 2 senede 4 kere yaptırmanız gerekecek ve seramik kadar korumayacak. seramik koruma ürününü alıp kendiniz uygulama fantazisine girmeyin derim. zaten 500-600 TL gibi rakamları bulursunuz en kötü ihtimalle. uygulama yapan kişilerin emeklerini rakam çok diyerek hiçe saymak doğru değil bence.

ido
19-08-2015, 10:21
http://www.boyassi.com/urun/gyeon-mohs---nano-gelismis-seramik-boya-koruma_1880.aspx?CatId=279 şu ürünü kullanılcak varsayalım kalan 700 tl gibi bi rakam bana 2 günlük işcilik icin ucuk geliyor sana ucuzdur saygı duyarım herkezin gelir düzeyine göre sanırsam

ahk
19-08-2015, 10:27
emek teşekkürler ödenmez farkındayız ama her iş için fiyat farklı olur bende böyle bir işlem için 400-500tl'den (ürün hariç) fazla vermeyi uygun bulmuyorum.

TaGo
19-08-2015, 10:29
Bu baya ucuzmuş. Tabi mutlaka işlevseldir. Bizim markada minumum maliyet 2 katı. Yüzey hazırlanması dahi sizin güncel yaptırdığınız detailing temizlemelerinden daha özenli olmak zorunda. Sebebi en ufak kılcal çizik unutsan dahi altta. Birdaha geri dönüp müdahale edemezsin. 9 kat olma sebebi çok ama çok parlaklık ve aynı zamanda derinlik vermek. Sırf bu işlem sırasında sıkıntı toz olmasın diye havalandırma ve kabin yapılıyor. Kısacası seramik bildiğimiz boya temizleme ve parlatmak işleminden çok ayrı. Kalıcılık 2 yıl. 1 yılda 1 kerede speed sprey ile yenileme yapılıyor.

douu
19-08-2015, 10:55
http://www.boyassi.com/urun/gyeon-mohs---nano-gelismis-seramik-boya-koruma_1880.aspx?CatId=279 şu ürünü kullanılcak varsayalım kalan 700 tl gibi bi rakam bana 2 günlük işcilik icin ucuk geliyor sana ucuzdur saygı duyarım herkezin gelir düzeyine göre sanırsam

düşüncenize saygı duyuyorum ama keşke bitse bu malzemeyi alınca. polisaj için gidecek pasta keçe sünger hare giderici sonra yüzey temizliği için kullanılacak alkol elektrik vs derken bu iş 700 lira para bırakmaz emin olabilirsiniz. bi keçe olmuş 70 lira. iyi bir polisaj süngeri 40-50 lira. iyi bi iş için bu malzemeleri sıfır açıyoruz. maliyet hesabı yaptığınız zaman emin olun hayal ettiğiniz gibi olmuyor.

douu
19-08-2015, 10:56
emek teşekkürler ödenmez farkındayız ama her iş için fiyat farklı olur bende böyle bir işlem için 400-500tl'den (ürün hariç) fazla vermeyi uygun bulmuyorum.

bu işin maliyeti 400-500 TLden fazla abicim. Bu işi yapan herkesten de aynı fikri alabilirsiniz.

kelalper
19-08-2015, 12:09
o zaman direk ürünü getir arabanın üzerine uygulayalım. Ücrette almayalım. Araba sonrasında nasıl çıkar görmek istersen diyorum ben bedava uygularım sana. Bana 10 tane de kaliteli mikrofiber bez getireceksin. Pasta vs kullanmayacağım direk araban ne ise üzerine uygulama yapacağım. Yıkama vs de yapmayacağım.

Ben sana sırasıyla sayayim. Ön detaylı yıkama. arkasında gün ışığı altında detaylı kontrol. Arkasında boya makinesi ile boya kontrolü. Arabanın plastik aksamlarının maskelenmesi. Gün ışığı projektör altında arabanın bütün çiziklerinin giderilmeye çalışılması. Gerekirse 5 kat pasta yapılması ve ilk 2 pasta sonrasında yıkama ve arabanın yeniden maskelenmesi. Maskelerin çıkarılması. Lack prepare ile arabanın silinmesi. Yeniden motor dahil detaylı yıkanması. Kurutulması. Lack prepare ile yeniden silinmesi ve ph kağıdı ile arabanın kontrol edilmesi. Gerekirse yeniden alkolle silinmesi. Taş izlerinin rütuşlanması Seramik in arabaya uygulanması silinmesi kurutulması tekrar 1 kat daha atılması silinmesi. kurutulması. Daha sonra hybrid su itici cila uygulanması ve güneş ışığı altında kontrol edilmesi. Valla ben 1000 liraya elimi sürmüyorum arabaya. 1000 liraya sanmıyorum ki Mohs kullansınlar ki mohs uygulaması ciddi zahmetli malzeme.

kelalper
19-08-2015, 12:18

İşletme maliyetlerini biliyor musunuz acaba bunu yazarken. Seramik uygulaması yapılmış arabanın yanında ben başka araba ile uğraşmıyorum ki 4 arabalık yerim var süreklide etraftaki galerilerden arabalar geliyor yaptığım işin kalitesinden dolayı. Ben 1000 liraya arabaya elimi sürmem seramik yapacaksam. Emeğe saygı diyorsunuz ama yapılan emeği bilmeden emeğe bedel biçiyorsunuz.

ido
19-08-2015, 12:28
bende sana sole teklıfte bulunayım ben tum malzemelerı alayım sen sadece 2 gun ıcın ıscılık al hadı bakalım ne kadar 2 gün iscilik ?

mmustu
19-08-2015, 12:30
o zaman direk ürünü getir arabanın üzerine uygulayalım. Ücrette almayalım. Araba sonrasında nasıl çıkar görmek istersen diyorum ben bedava uygularım sana. Bana 10 tane de kaliteli mikrofiber bez getireceksin. Pasta vs kullanmayacağım direk araban ne ise üzerine uygulama yapacağım. Yıkama vs de yapmayacağım.

Ben sana sırasıyla sayayim. Ön detaylı yıkama. arkasında gün ışığı altında detaylı kontrol. Arkasında boya makinesi ile boya kontrolü. Arabanın plastik aksamlarının maskelenmesi. Gün ışığı projektör altında arabanın bütün çiziklerinin giderilmeye çalışılması. Gerekirse 5 kat pasta yapılması ve ilk 2 pasta sonrasında yıkama ve arabanın yeniden maskelenmesi. Maskelerin çıkarılması. Lack prepare ile arabanın silinmesi. Yeniden motor dahil detaylı yıkanması. Kurutulması. Lack prepare ile yeniden silinmesi ve ph kağıdı ile arabanın kontrol edilmesi. Gerekirse yeniden alkolle silinmesi. Taş izlerinin rütuşlanması Seramik in arabaya uygulanması silinmesi kurutulması tekrar 1 kat daha atılması silinmesi. kurutulması. Daha sonra hybrid su itici cila uygulanması ve güneş ışığı altında kontrol edilmesi. Valla ben 1000 liraya elimi sürmüyorum arabaya. 1000 liraya sanmıyorum ki Mohs kullansınlar ki mohs uygulaması ciddi zahmetli malzeme.

ulen arabayı sabunlayp durulayınca kurulamaya üşeniyorum ben bu ne böyle :)

B16
19-08-2015, 12:42

0 araç içinde bu kadar işlem mi gerekiyor ki bildiğim kadarıyla gerekmiyor. En fazla kil ve demir tozu sökücü uygulanmıyor mu?

Mehmetmert
19-08-2015, 12:43
Valla ben zr53 yaparken bayilcaktim,hele pastayi falanda kendimiz yapinca yikilmak uzereydim :D
Yika
Kille
Pasta
Ipa
Zr53
Sil,parlat,leke birakma,aman su degmesin falan 1 gun heba oluyor.He bana maliyeti 100 lirayi gecmedi ama cidden yoruluyor insan.Tabi zr53 Seramigin ozelliklede ceramic pronun yaninda ne oldugu belli olmayan cila gibi kaliyor ama olsun :) Yani o fiyatlara (5000tl) yaptirmam icin supersport sahibi olmam lazim sanirim :) Hatta 2k nin ustune ciktiginda fiyat direkt araci folyo kaplama cok mantikli geliyor :)

TaGo
19-08-2015, 13:23
Arkadaşlar seramik bence tam olarak anlaşılamamış bir sistem Türkiye'de. Şahsi görüşüm Premium d segmenti altında yaptıracak kişinin aracını çok sevmiş olması

kelalper
19-08-2015, 13:40
0 araç içinde bu kadar işlem mi gerekiyor ki bildiğim kadarıyla gerekmiyor. En fazla kil ve demir tozu sökücü uygulanmıyor mu?

0 araç içinde pasta cila yapıyorum. Pasta öncesi araba üzerindeki mumun giderilmesi gerek. Komple tinerli bezle siliniyor.Bir daha yıkanıyor ondan sonra kil sonra pasta cila. Kalın pasta değil ince pasta ve hare giderici yapıyorum muhakkak. Showroom ortamında ya da servisten çıkarken saolsunlar sildikleri bezler rezalet olduğu için kesin çizik oluyor araba üzerinde.

B16
19-08-2015, 13:47
0 araç içinde pasta cila yapıyorum. Pasta öncesi araba üzerindeki mumun giderilmesi gerek. Komple tinerli bezle siliniyor.Bir daha yıkanıyor ondan sonra kil sonra pasta cila. Kalın pasta değil ince pasta ve hare giderici yapıyorum muhakkak. Showroom ortamında ya da servisten çıkarken saolsunlar sildikleri bezler rezalet olduğu için kesin çizik oluyor araba üzerinde.

Nano ile seramik arasında çok fazla fark olucağını sanmıyorum. Yine 0 araç Cem abi (Hardcore garaj) pasta cila yapmadan nano uygulama yapmış.

http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/182890-hardcore-garaj-uygulamalarim-27.html#post7897438

kelalper
19-08-2015, 13:54
bende sana sole teklıfte bulunayım ben tum malzemelerı alayım sen sadece 2 gun ıcın ıscılık al hadı bakalım ne kadar 2 gün iscilik ?

malzeme hariç 1000 tl alırım.

kelalper
19-08-2015, 13:57
Nano ile seramik arasında çok fazla fark olucağını sanmıyorum. Yine 0 araç Cem abi (Hardcore garaj) pasta cila yapmadan nano uygulama yapmış.

http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/182890-hardcore-garaj-uygulamalarim-27.html#post7897438

herkesin yoğurt yeme şekli farklıdır. Benim prosedürüm bu. SS motors karşıdan özel uygulamalar için çekici üzerinde arabalarını bana yolluyorsa benim bir farkım var demektir.

EMG
19-08-2015, 14:09
Oo seramik en sevdigim

ido
19-08-2015, 14:11
malzeme hariç 1000 tl alırım.

işte benimde demek istedimi 2 gün için 1000tl çok fahiş bi fiyat benim gözümde 2 gün işcilik icin ben vermem asla veren mutlaka var onada saygı duyarım sen bu işi yapansın dışarda olsan emin ol sende 1000 tl vermessin bence

Bora Ergun
19-08-2015, 14:11
Araç sıfır dahi olsa bu çizik durumuna göre değişir fakat çiziksiz bir araç için bile finishing polish uygulanması lazım. Araçlarınızı teslim alırken fabrika çıkışı araç maksimum parlaklığa sahip bir şekilde teslim edilmiyor size. Fiyat konusu kişiden kişiye göre değişir fakat bir araca seramik koruma yapılması için o aracın belli bir segmente dahil olmasına gerek yoktur. Kişi o aracı severek almış sonunda.
Ürünlerin üzerindeki 4H 9H gibi değerler ürünün katlarını değil sertlik derecelerini belirtirler. H değeri yüksek ürünler çizilmeye karşı daha dirençli olurlar. İnsanların genel yanlışı uygulama fiyatlarını ürün maliyetlerinden yola çıkarak kıyas yapmalarıdır. İnanın ki seramik koruma yapılacak araca gösterilen/gösterilmesi gereken titizlik atom bombasının üretim sürecindeki titizlik kadardır :)

B16
19-08-2015, 14:12
herkesin yoğurt yeme şekli farklıdır. Benim prosedürüm bu. SS motors karşıdan özel uygulamalar için çekici üzerinde arabalarını bana yolluyorsa benim bir farkım var demektir.

Yeniköy motors'da ferahevler bağlar mevkisine arabalarını yolluyor ki yolladıkları yerin rupes veya flex makineden haberi bile yok hatta 3m pasta cila devam örnek alakasız ss size yolluyorsa farkınız olduğu anlamına gelmiyor. prodesör çok uzun ve ph kağıdı niye?

kelalper
19-08-2015, 14:43
SS motors sence ucuzum diye mi fulya da göztepeye araç yolluyor seramik yaptırmak için. Çekici parası vs hiç düşündün mü? Araba çekici üzerinde geliyor çekici üzerinde geri gidiyor. Çekicide kendi çekicisi değil Kamer getiriyor arabaları yani para ödüyor çekiciye. İşimi iyi yapmasam ve kendi etrafındakilerden çok daha düzgün iş yapmasam bana neden araba yollasın. Sence 300 lira 500 liraya mı seramik kaplıyorum. Benim sabah anahtarı çevirdiğim andaki masrafım günlük 800 tl. Kendi şampuanını getirenler için 2 kova sistemi ile araba yıkıyorum ve arabanın üst kısmı için ayrı alt kısmi için ayrı su kullanıyorum. Hangi Sonaxta ya da başka yerde bu şekilde araba yıkandığını gördün bilemiyorum.
PH kağıdı arabanın yüzeyinin ne kadar temiz olduğunu gösterir. Gözünle göremezsin ancak üzerinde kimyasal kaldıysa bunu ancak sana PH kağıdı söyler.

kelalper
19-08-2015, 14:56
Diğer sonaxlarda seramik işlemi yapıyor ama her gelen bana soruyor benim arabama seramik yapıldı ama var mı bakar mısınız diye. Bende yapılan işlemi görüyorlar ve şüpheleniyorlar kendi arabalarından. Ben bu işletmeyi almadan önce seramik yapılmıyordu. Ben mühendisim. Mühendis olarak farklılığımı yaptığım işte ortaya koyuyorum. Kenar mahalledeki her hangi bir yıkamacı değilim. Ya da her hangi bir sonax dadeğilim. Şu anda sonaxların hiçbiri tekneye hizmet veremiyor ben haftada 1 tekne temizliyorum. Kusursuzmuyum hayır değilim bütün insanlar gibi bizde hata yapabiliyoruz. Ama hata oranını min. da tutmaya çalışıyorum. Seramik işlemi yapan kaç yer acaba her 2 ayda bir müşterisini arıyarak ücretsiz bakıma çağırır acaba.

B16
19-08-2015, 15:03
Madem burdasın Alper abi sana da sorayım. Geçenlerde Bahçeşehir Sonax'a gittim. Sonax Turuncu ile yıkayacaktı bende Bathe vardı onunla yıkar mısın dedim. Bana kalkıp abi yok denetleme olursa başımıza iş açılır kendi şampuanımızı kullanmamız lazım dedi. Hadi iyi dedim. Aracı kuruladı, dedim kardeşim lastiklere cila sürer misin? Abi elimizde yeni bitti cila borcum olsun dedi bagajda var sür bari dedim takıntılı adamım lastikler parlasın isterim dedim yine denetleme dedi. Ne iş bu denetleme. Sen kendi şampuanı ile yıkamak istiyene özel sistem yapabiliyorsun da Bahçeşehir niye yapamıyor?

kelalper
19-08-2015, 15:04
şu da var. Çok fazla araştırıyorum ve soruyorum neyi nasıl yapsam daha iyi sonuç alırım diye. Sağolsun Onurcan ve Görkem hiç bir sorumu yanıtsız bırakmıyorlar. Hangi ürünün hangi arabada daha iyi sonuç vereceğini onlardan öğrendim ve ona göre uygulayıp sonuçlarını gördüm.

kelalper
19-08-2015, 15:44
Madem burdasın Alper abi sana da sorayım. Geçenlerde Bahçeşehir Sonax'a gittim. Sonax Turuncu ile yıkayacaktı bende Bathe vardı onunla yıkar mısın dedim. Bana kalkıp abi yok denetleme olursa başımıza iş açılır kendi şampuanımızı kullanmamız lazım dedi. Hadi iyi dedim. Aracı kuruladı, dedim kardeşim lastiklere cila sürer misin? Abi elimizde yeni bitti cila borcum olsun dedi bagajda var sür bari dedim takıntılı adamım lastikler parlasın isterim dedim yine denetleme dedi. Ne iş bu denetleme. Sen kendi şampuanı ile yıkamak istiyene özel sistem yapabiliyorsun da Bahçeşehir niye yapamıyor?

Bir kere lastiklere Gel kullanmak zorunda bitti diyemez. Sonaxın kendi şampuanını kullanması daha kolay. Tüpün içine atıyorsun zırt diye bas suyla köpük yapsın. Bende o şekilde çalışıyorum normalde. Ama kendi şampuanını getirenede hadi canım oradan demiyorum. Turuncu kötü bir şampuan değil ama içerisindeki silikon malzeme oranı düşük olduğu için fazla parlatmıyor. PH oranı dengeli araba üzerindeki korumaya zararı yok. Ama şıkır şıkır araba çıkarmaz.
Valla Sonaxın yaptığı denetimleri ben takmıyorum. Daha iyi hizmet verdiğim sürece ne şekilde hizmet verdiğim onları alakadar etmez. Beni kendilerine benzetmek yerine kendileri benim seviyeme gelsinler. Sonax tabelasını yarın indirir başka birşey assam bişey kaybetmem. Zaten müşterilerim hep aynı. Sonax olduğum için değil iyi hizmet verdiğim için ataşehirden kalkıp bana geliyorlar. Aynı berber gibi. Hani taşınırsın ama hep aynı berbere gidersin bu da aynı. Benim zaten günde 100 araba yıkayacak kapasitem yok. Adı üstünde Butik. Standartım hep yukarıda olsun ama ortalamam düşmesin ben onun derdindeyim.

Dediğim gibi buranın patronu benim Auton değil. Kalitemi düşürmediğim sürece bana neden daha kaliteli iş yapıosun diyemezler.

kelalper
19-08-2015, 16:05
işte benimde demek istedimi 2 gün için 1000tl çok fahiş bi fiyat benim gözümde 2 gün işcilik icin ben vermem asla veren mutlaka var onada saygı duyarım sen bu işi yapansın dışarda olsan emin ol sende 1000 tl vermessin bence

bende sana diyorum ki benim işletmemin anahtar çevir 800 tl günlük gideri var. Kira su elektrik eleman maaşı vs. o aldığım 1000 lira sence safi kar mı sanıosun. Yaw neden yaptırmiim benim şimdiye kadar arabalarıma harcadığım paraları nereden biliosun. Kendi arabamda premium paket işledim. Sadece uğraşacak vaktim olmadığı için seramik yapamıyorum. Premium paketin bana maliyeti en ucuz seramikten daha pahalı şu anda. 98 yılında vts im vardı ziebart yaptım. T4 aldım ses yalıtımına kadar ziebart yaptım. S70 aldım komple arkadaşım meguirs yaptı floryada. Megane RS aynı şekilde 2 kere yapıldı satana kadar. A6 boya hatasından yapılamadı. Arabamın arkasında her zaman sepet var. Sepette de sadece sonax ürünleri yok.

Ranthor
19-08-2015, 16:06
Nano nun adi seramik mi oldu?
5 bin lira sakin vermeyin delirdiniz mi? Markali urun gibi de degil ki koluma rolex gibi takayim. o kadar ise yarayip yaramadiginin teknik bir ispati da yok, kimsede o teknolojide alet yok.

Esas is altyapiyi cok iyi hazirlamaktan geciyor. Hakan in kullandigi haka huku mudur bedir o bile 150 dolardi, 3-4 sene gidiyor.

Opti-Coat uygulatin ya da , arabaniz pahali die seramik adi altinda size pahali cozumler sunmasinlar. araban bmw ise chip 1200 tl clio ise 500 demek gibi birsey.

1 sene dayanan urunleri kullanin 5 kere yaptirin.

Sertlik olayina neden takildiniz anlamadim, kimsenin yuzune bakmadigi kore mali aquartz da 11h mi ne sertifika var. Ayrica slika bazli degil, titanium oksit bazli..

ido
19-08-2015, 16:16
bende sana diyorum ki benim işletmemin anahtar çevir 800 tl günlük gideri var. Kira su elektrik eleman maaşı vs. o aldığım 1000 lira sence safi kar mı sanıosun. Yaw neden yaptırmiim benim şimdiye kadar arabalarıma harcadığım paraları nereden biliosun. Kendi arabamda premium paket işledim. Sadece uğraşacak vaktim olmadığı için seramik yapamıyorum. Premium paketin bana maliyeti en ucuz seramikten daha pahalı şu anda. 98 yılında vts im vardı ziebart yaptım. T4 aldım ses yalıtımına kadar ziebart yaptım. S70 aldım komple arkadaşım meguirs yaptı floryada. Megane RS aynı şekilde 2 kere yapıldı satana kadar. A6 boya hatasından yapılamadı. Arabamın arkasında her zaman sepet var. Sepette de sadece sonax ürünleri yok.

:) iş yerı kapısını actında 800 masrafı sen 1 kısıden cıkarcan galıba tıcaret bakıs acımız farklı bende kendı ısımdeyım her gun kapıyı actımda 500 tl gidio ama bunu 1 kısıden degılde 5 kısıden cıkıyo 1000 tl lik bı urun sattımda elıme kalan max 150 tl benım benım masrafım 500 diyipte % 500 koyamıyoruz.

Ranthor
19-08-2015, 16:23
Fiyat tartışmasını da anlamıyorum , iki adam gün+ dükkan malzeme harcayıp bir de vergi verip 400 tl ye kimse polisaj yapamaz. Yarım gün de megiuars 105 85 83 82 66 uygulayan yerlerr gidebilirsiniz tabi:)

kelalper
19-08-2015, 16:36
:) iş yerı kapısını actında 800 masrafı sen 1 kısıden cıkarcan galıba tıcaret bakıs acımız farklı bende kendı ısımdeyım her gun kapıyı actımda 500 tl gidio ama bunu 1 kısıden degılde 5 kısıden cıkıyo 1000 tl lik bı urun sattımda elıme kalan max 150 tl benım benım masrafım 500 diyipte % 500 koyamıyoruz.

iki gün çalışıcam ben o arabanın üzerinde ve benim sadece stüdyodan günlük kazancım 1000 lira civarında. Seramik yaptığım zaman başka araba yapamıyorum sana diyorum ama işi 5 dakikalık iş sandığın için halen verilen emeğe saygısızlık ediosun. Gidip mercedes e falan neden binio insanlar kalitesi için. Benim de bir kalitem var. Herkes 2 tane mikrofiber kullanırken ben her seramikte 10 mikrofiber kullanıyorum. Herkes tek seferde tek parça yaparken ben 30cmlik alanlarda çalışıyorum hata olmasın diye. Seni ancak ucuz yollu 150 liraya pasta cila yapan yerler paklar kardeşim. Bizim gösterdiğimiz ihtimam sana fazla gelio demek ki.

kelalper
19-08-2015, 16:42
Nano nun adi seramik mi oldu?
5 bin lira sakin vermeyin delirdiniz mi? Markali urun gibi de degil ki koluma rolex gibi takayim. o kadar ise yarayip yaramadiginin teknik bir ispati da yok, kimsede o teknolojide alet yok.

Esas is altyapiyi cok iyi hazirlamaktan geciyor. Hakan in kullandigi haka huku mudur bedir o bile 150 dolardi, 3-4 sene gidiyor.

Opti-Coat uygulatin ya da , arabaniz pahali die seramik adi altinda size pahali cozumler sunmasinlar. araban bmw ise chip 1200 tl clio ise 500 demek gibi birsey.

1 sene dayanan urunleri kullanin 5 kere yaptirin.

Sertlik olayina neden takildiniz anlamadim, kimsenin yuzune bakmadigi kore mali aquartz da 11h mi ne sertifika var. Ayrica slika bazli degil, titanium oksit bazli..

Olay sadece sertlik olayı değil ki. parlaklık ve derinlik ve renk üzerinde kırılma ve su iticilik. Her bir ürünün kendine göre farklı özelliği var. Her ürün güneş ışığı altında da kendini toplamıyor. Sadece bir özellik üzerinden bakmamak gerek.

darkmoon
19-08-2015, 16:59
bu seramik kaç yıl kalıcıığnı koruyor araba üstünde.. eğer verilen paranın karşılığını amorti edicek bir süre koruyorsa aslında çok olmaz..
5-6 yıl koruyursa misal aslında verilen para çok değil.. her sene zaten detaylı temizliğe soksan 5-6 senede aynı hatta fazla para çıkar cebinden..

ido
19-08-2015, 17:07
iki gün çalışıcam ben o arabanın üzerinde ve benim sadece stüdyodan günlük kazancım 1000 lira civarında. Seramik yaptığım zaman başka araba yapamıyorum sana diyorum ama işi 5 dakikalık iş sandığın için halen verilen emeğe saygısızlık ediosun. Gidip mercedes e falan neden binio insanlar kalitesi için. Benim de bir kalitem var. Herkes 2 tane mikrofiber kullanırken ben her seramikte 10 mikrofiber kullanıyorum. Herkes tek seferde tek parça yaparken ben 30cmlik alanlarda çalışıyorum hata olmasın diye. Seni ancak ucuz yollu 150 liraya pasta cila yapan yerler paklar kardeşim. Bizim gösterdiğimiz ihtimam sana fazla gelio demek ki.

ben sana emegıne saygısızlık etmedım bu 1 senın gorusune saygı duyarım dedim dikkatli oku bence hatta senı konusmuyoz farkındasan genel fıyat konusuyoruz kendın dıyosun herkez 2 bez ben 10 bez kullanıyorum senı bılmem yaptıgın işi bilmem neden benimsedin ?...neyse uzatma gerek yok hayırlı işler sana herkezin kendi görüşü

TaGo
19-08-2015, 18:50
Ben ceramic Pro için konuşabilirim ancak. Arkadaşım diye uyguna yaparım eyvallah. Ama kabin şart, havalandırma şart, alt yüzey komple haresiz hale getirmek şart (önceki defalarca yıkama, pasta, polisaj yazmıyorum bile) ardından defalarca kürlemesini beklediğin katlar atıyorsun. Yani hazırlama kısmı bile ciddi zaman emek ve başka malzemeler.

Gelelim fiyat işine. En pahalı araç boyası glasco sikkens vs bir araç için 400 tl ama araç boyamak 6000 tl den başlıyor. Kendimiz boyuyormuyuz? Etin kilosu en pahalı bonfile markette satılmak 70 tl nusrete gidiyoruz porsiyonu 150 tl den pahalı yiyormuyuz? Yiyoruz. Biz neyi tartışıyoruz beyler??

i-vtec07
19-08-2015, 18:55
bırakın şimdi ya sanayide pasta cila 90 lira :D

şaka bi tarafa . bu iş le hobi olarak baya baya ilgileniyorum. şunu söyliyim ürünler gerçekten çok pahalı . ha yaptıracak olanlarada hak veriyorum valla 1000 + lira yüksek rakamlar .. ben vermem o parayı kolay kolay. ama dışarda mecbur kaldım diyelim ve yaptıracam o zaman o parayı(1000) gözden çıkarırdım çünkü masrafını biliyorum az çok. yani boşuna fiyat tartışması yapmaya gerek yok . nasrettin hocanın dediği gibi . sende haklısın . sende haklısın . oda haklı .

darkmoon
19-08-2015, 19:02
Etin kilosu en pahalı bonfile markette satılmak 70 tl nusrete gidiyoruz porsiyonu 150 tl den pahalı yiyormuyuz? Yiyoruz. Biz neyi tartışıyoruz beyler??

eti marine edip 3 gün buzdolabında bekletip mangalda mühürliyceksin bir taraf bir dakka diğer taraf bir dakka tam medium olucak.. şahane oluyor öyle.

pasta cila şart tabi.

R.I.P
19-08-2015, 19:25
ph kağıdını kuru araç boyasına temas ettirerek mi boyanın ph derecesini ölçüyorsunuz?
amacım açık aramak laf sokmak değil, sadece merak ettiğimden soruyorum

XoR
19-08-2015, 19:30
Ph kağıdıyla bize Hollanda da polis uyuşturucu testi yaptırıyordu :) cama kağıdı yapıştırıyorlardı hoh yapıyorduk renk değişirse pain in the ass :D

kuru kuruya yapılacağını sanmıyorum ph testinin araç üzerinde

Ae86
19-08-2015, 20:20
1000 TL rakam fazla geliyor ancak bu rakamı sizde aracınıza iyi bakarsanız en az 1,5 yıl için ödüyorsunuz.Bence 1,5 yıl için uygun bir rakam.Hesabı yaparken biraz da bu yönünü düşünmek gerekiyor.2 günde 1000 TL indir cebe öyle olmuyor. Nano ürün ve polisaj için harcadığın ürün maliyeti, elektirik, su gideri, kullandığın makinenin yıpranma payı (amortisman gideri), emeğin vs. Eline ürünü al sür olmuyor.Yüzeyi düzelt, yıkama ile arındır, iyice kurut ve durmadan ürünü uygula göründüğü gibi kolay değil. Emeğin pazarlığı olmaz ürün ve işi yapandan yana sıkıntınız yok ise.

Ranthor
19-08-2015, 21:50
Bu arada kendiniz de istediginiz uygulamayi yaparsınız, bir kaç ozel uygulama (zimpara rötuş vb) araç boyama gibi değil. Ama acaip yorucu uzun bir iş.

Kapali garajda i20 in 4 kapisini parca parca 4 gunde pasta yapip sonra anca crystal concept siox yapabildim. Daha tavani camurluklari duruyor. Sicaktan icim cikti, cizikleri de 100% almaya kasmiyorum. Kalin ve orta pasta yapip, ozel cleaner ile temizliyorum.

ayhanas
19-08-2015, 22:33
Seksenler dizisi basri gibi ;
Gün gelicek ,bu seramik korumada bitecek .
Ben sirf bu kasap uygulamacılar yüzünden 2009 dan beri uygulamalarimi kendim yapiyorum .Konunun özüne gelince harcanan emek , bazi uygulamalarda çöp olan bezler ,giden eldivenler , harcanan su ve arindirmak ıçin kullanilan kimyasallar araca atilan kil ,iron tarzi ürünler(bunlar şarttir bu ikisiz ben kendi adima polisaja başlamam ) ,ister istemez solunan sivilar ,panelin durumuna göre üstünde kalinan counting , polishing ,finishing ürünleri ve pedleri .
Konunun özü istenen fiyatlar 2000 tl normal .He bu işle hobi olarak ilgilenip ,ürünler satin alip tecrübe edip hobimin karşililigini aliyorum yeri gelince ama 5000 tl de bir uygulamaya vermem kasar satin alir eninde sonunda kullanmasini ögrenirim .Belki alakasiz oldu ama yazayim dedim işte.

Faruk_Vtec
19-08-2015, 22:43
bugune kadar elıne polısaj makınesı almamış kışıler ışçılık hakkında nasıl fıyat belırleyebılıyor gerçekten hayretler ıçınde kalıyorum..
(bunu bu sıte yada bu konu olarak algılamayan genel olarak konuşuyorum)

duz mantıkla basıt ornekler vermek ıstıyorum..

dışarda 2tl'ye satılan kutu kola bır mekanın çatısı altına gırınce %200 zamla 6tl'lere yukselıyor, extra bır emek extra bır ışçılık yok, buna kımse ıtıraz edıyor mu? etmıyor ama ış emeğe ışçılığe gelınce herkes ıtıraz edıyor..

urun 300tl o zmn 500tl'ye yaparlar bunu, hadı urun kadar ışçılık alsınlar 600 olsun...
1 gunluk 'vergı, stopaj, kıra, elektrık, su, yemek, personel ve dığer gıderler' emın olun 300'den fazla tutuyor..

detaılıng ışı full emek ışçılık ısteyen bır ış ve onun ıçın uygulama ucretı yuksek(normal) yoksa urun pahallı değıl, bızde sızın netten satın alabıleceğınız kapınıza kadar gelebılecek urunu kullanıyoruz farklı bışey değıl..

nasıl tunıng ışı turkıyede yurumuyorsa, detaılıng ışıde yurumuyor..

aracıma komple egzoz sıstemı yaptırdığımda 1500tl para verdım ama egzozcuya gıdıp demırın kılosu kaç para napıyorsun sen demedım, çunku harcayacağı emeğı alın terını bılıyorum..

hıç bır zamanda bılmedığın anlamadığım bır ış ıçın 'acaba ben nasıl yaparım?' sorusunu kendıme yoneltmedım, çunku o fıyatlardan duşuk o işçilikten yuksek ış yapamayacağımı bılıyorum..

madem egzozdan ornek verdım oyle devam edelım, mısal kendım yapmaya çalışsam egzoz sıstemını, boruları flanşları kaynak makınesını aldım, ne kadar tecrubem var kı? elımden geldığı kadar yaptım bıtırdım dıyelım..

sonucu az çok tahmın edıyorsunuz sanırım, borular yamuk yumuk kaynak yerlerınde çapaklar var egzoz aşağıya doğru sarkık duruyor, tmm belkı yarı yarıya mal ettım ama boyle olacağına hıç olmaması kanaatındeyım..

egzozcu yarım gunde 1500tl yı cebıne koyuyor, ben 2 gun uğraşıyorum o kadar para kazanamıyorum ama gıdıpte egzozcu açım demıyorum, onunda kendıne gore zorlukları var emınım, ben bu ışten anlıyorum bu ışten zevk alıyorum o o ışten anlıyor..

Faruk_Vtec
19-08-2015, 22:53
herkes bıldığı ışı yapacak bılmedığını yaptırcak kı ben para kazancam bende sana para kazandırcam..

şoyle bır soz vardır, bunu çoğumuzda bılırız zaten 'ben ucuz mal alacak kadar zengın değılım' bunu herkes yaşam felsefesı yapmalı, gunluk hayatta yaptıklarınızı duşunursenız herkes ıçın ornekler çokça vardır..

kısacası ıyı mal ıyı para, ıyı ışçılık = tecrube = para

detaylı temızlık ıçın fıyat sorup bılgı alıp, herkes 100 tl'ye temızlıyor dıye cevap almak gerçekten kufur gıbı gelıyor, muşterıme orayı tercıh etmesını soyluyorum, ısrarla orda yaptırmasını ve sonrasında bırlıkte ıncelememızı soyluyorum, fazla zaman geçmeden gerı gelıyor ve arac eskısınden daha berbat bı durumda..

pasta cıla ıçın fıyat verıyorum, sanayıde bılmem ne lakaplı usta 150 tl'ye yapıyor, ınanın nedenını açıklamaktan yoruldum artık, orayı tercıh etmesını soyluyorum ve 1 ay sonra gelıyor benm arabam eskısınden kotu oldu, kotu oldu tabı sılıkonla çızıklerı kapadı gerı çıktı kapamadan onceden polısajla parlatmaya çalışırken rds yaptı..

mercedese gıdıp cıtroen(kendı aracım cıtroen olduğu ıçın bu orneğı verıyorum) aynı segment arabayı sızın 3'te 1 fıyatınıza verıyor dıyormusunuz, demeye gerek yok gozle gorulur fark var dı mı? bızım ve dığer oto kuafor dıye adlandırılan uygulama alanlarının arabalarını bı yanyana koyup ınceleyın emın olun en az mercedes cıtroen kadar fark var..

şu da acı bır gerçek kı, sanayıde kı usta 2 saatte 150tl kazanırken, sızın çok dedığınız 5000 lıralık uygulamalarda bıle saat başı 75 tl'ye denk gelmıyor samımıyetıme ınanın..

evet herkesın butçesı bellı, herkes zengın değıl bende değılım ama sızden rıca edıyorum, ufakken anne babalarımızın dığer komşu çocuklarıyla kıyasladığı gıbı bızı dığer oto kuaforculerle kıyaslamayın..

hanı arabayı modıfıye edersınız en ıyı parçaları takarsınız sonra malıyetının çok çok altına verırsınız, yarım yamalak kalıtesız parçalarla toplanmış araclar ıse malıyetının kat kat ustune satılır ya ışte bızde oyleyız, hep en ıyısını yapıyoruz ama sokak arasındakı oto kuafor bızden çok kazanıyor...

her ış dışardan gorunduğu gıbı kolay değıldır ama dışardan oldukca kolay gorunen ve oldukca zor olan ışlerden bırıde detaılıng ve oto yıkama ışıdır..

bır yanlışım saygısızlığım olduysa affola...

ayhanas
19-08-2015, 23:08
Faruk alinti yapmamişin ama konu ile egzoz borusunu alakasi ne
kaynaga sarmiş olan bassin gitsin yapsin .Ben sarmişim polisaja elbette deneyerek kasarak ögrenicez .Mesela ben 2009 de tr de swiss wax yokken catir catir markanin diger ürünlerini diger markalar ile kiyasliyabilecek seviyedeydim .Yazayim dedim bu konu ustune konusmus oluruz .5000 tl 75 e de gelse bu piyasaya çok .He belki ayni konuşuyoruzdur .

Faruk_Vtec
19-08-2015, 23:19
Faruk alinti yapmamişin ama konu ile egzoz borusunu alakasi ne
kaynaga sarmiş olan bassin gitsin yapsin .Ben sarmişim polisaja elbette deneyerek kasarak ögrenicez .Mesela ben 2009 de tr de swiss wax yokken catir catir markanin diger ürünlerini diger markalar ile kiyasliyabilecek seviyedeydim .Yazayim dedim bu konu ustune konusmus oluruz .5000 tl 75 e de gelse bu piyasaya çok .He belki ayni konuşuyoruzdur .

abı sana yada başka bırıne lafım yok, bırılerıyle tartışmak yada kavga etmek ıçınde buraya gırıp yazmıyorum..

yapılan emeğı ışçılığı anlatmaya çalışıyorum, senı tanıyanlar ne kadar tıtız ve bılgılı olduğunu bılırler, uygulamaların zorluklarını wax surup sılmek gıbı düşünenler moral bozuyor sadece hepsı bu..

B16
19-08-2015, 23:22
faruk ne dolmuş be, çbs pasta yap devam faruk kim ipler school'u :D

edit: faruk 2tl'ye dışarıda satılan cola %200 zam ile 6 tl'ye değil 4'tl ye satılır. 6 tl olması için %300 zam gerekiyor.

ayhanas
19-08-2015, 23:28
Elbette kimse kavga etmiyecek .Mesela ben seçiyorum gelen içinden ama nedir su terk edilmiş araçlar gibi olanlara elimi sürmüyorum neden cünkü ne kadar yaparsam yapayim sökme işi olmadan olmaz buda hep risk e sonuç birde parcasi siparişle ise
hiç papaz olmaya gerek yok .Ama Allah size kolaylik versin hep derim arabasini yikatica sifir olucak zanneden insanlar var .

Faruk_Vtec
19-08-2015, 23:54
faruk ne dolmuş be, çbs pasta yap devam faruk kim ipler school'u :D

edit: faruk 2tl'ye dışarıda satılan cola %200 zam ile 6 tl'ye değil 4'tl ye satılır. 6 tl olması için %300 zam gerekiyor.

ınan ış yormuyor muşterı yoruyor knka..
yok bız durustuz ya, oyle şeyler yapamayız...

100 sayısına zam oranı eklenir ve çıkan sonuç 100'e bolunur.. 100+200=300 300/100=3
elde edılen sayı normal fıyatla çarpılınca zamlı fıyat elde edılır.. 3*2=6

yaa çokta onemlı deıl 4 lıra 6 lıra, adam emek harcamadan aldığı malı kat ve kat ustune satabılıyor mu? satabılıyor, bıttı..

Elbette kimse kavga etmiyecek .Mesela ben seçiyorum gelen içinden ama nedir su terk edilmiş araçlar gibi olanlara elimi sürmüyorum neden cünkü ne kadar yaparsam yapayim sökme işi olmadan olmaz buda hep risk e sonuç birde parcasi siparişle ise
hiç papaz olmaya gerek yok .Ama Allah size kolaylik versin hep derim arabasini yikatica sifir olucak zanneden insanlar var .

bızım pek seçme şansımız olmuyor abı, dukkanı dondurmek ıçın mecbur yapıyoruz, bazen malıyetıne bazen zararına..
amın abı Allah razı olsun, aynı duyguları paylaştığımıza sevındım.. :)

douu
20-08-2015, 00:11
Seramik korumayı hakkıyla yapan bir kişinin masrafı ortalama olarak :

Sıfır yün keçe:70tl
Sıfır polisaj süngeri:40tl
1 araca kullanılan pasta hare giderici vs: 60-100 tl
Seramik kaplama ürünü: 300tlden başlar.

Kullanılan alkol türevi ürünler, harcanan bezler, aracın 3 4 kere yıkanması,elektrik masrafı, çok büyük bir alan yoksa uygulama alanı işgali ve 2 gün emek. 500-600 tl belki daha fazla masraf edip biraz da bizim cebimize kalsın dimi bu para. Ürünü internet sitesi üzerinden görüp alır yaparım demekle bitse keşke bu işler..

douu
20-08-2015, 00:16
Ayda 6 civarı seramik uygulama yapıyorum. 12 gün anlamına geliyor. 10 tane de nano turevi is yapıyorum. Seramikten 700 nanodan 500 kazansam ihya olmuştum şimdiye. Yeni dükkanın borcunu harcini ödetiyor aslan gibi çok şükür.

Faruk_Vtec
20-08-2015, 00:24
Ayda 6 civarı seramik uygulama yapıyorum. 12 gün anlamına geliyor. 10 tane de nano turevi is yapıyorum. Seramikten 700 nanodan 500 kazansam ihya olmuştum şimdiye. Yeni dükkanın borcunu harcini ödetiyor aslan gibi çok şükür.

dıştan hesaplanan günde 500tl kar, ayda 15.000tl yapıyor, yılda 150.000tl desek, 5 yıldır bır fııl çalışıyorum 750.000tl yapar..

gelen typer'ların 4 renginden de aldım beyler, onumuzde kı hafta seramık fotolarını paylaşırım...

douu
20-08-2015, 00:31
Günde 500 degil Seramikten 700. Daha yikamasi vs var. 1000 diyelim:icon_tup:

Faruk_Vtec
20-08-2015, 00:35
Günde 500 degil Seramikten 700. Daha yikamasi vs var. 1000 diyelim:icon_tup:

kopuk 1tl, su 1tl, elektrık 1tl, günde 1000tl'den fazlası var eksığı yok...

ahk
20-08-2015, 07:46
konu neden buralara geldi anlamadım. Benim amacım ürünü satın alabilmek ve garajımda sürekli gittiğim nano vs. yapan kişiye burada yaptırtmaktı.
berberlerde 5'e kesende var 100'e kesende. Herkes ne kadar vermek istiyorsa o berbere gidiyor neden uzatıyorsunuz herkesin kazancı kendine allah daha çok versin.
Burada kimse oto kuaförüne şu fiyatı al diyemez ama alınan fiyata göre yer seçebilir. Ama hala nasıl buralara geldi konu anlayamıyorum.

fore
20-08-2015, 08:04
Peki iç-dış yıkama 25TL ya da 30TL'nin mantığı tam olarak nedir?
Onu da böyle maliyet kalemlerine döksek?
Çünkü bu işi kuaför olarak yapanlar elbet oto yıkama da yapıyor.
E madem yapıyor, seramik ya da nano için geliyorsambütün dükkan masrafını neden bana yüklüyorsun yazık değil mi?
Yıkamadan kar marjını da konuşalım?
İlk yatırım maliyetlerini konuşalım? (Sonax, ziebart için söylemiyorum, x bir oto kuaför için söylüyorum)

Kusura bakmayın ama 5000TL'lik bir fiyat olamaz, hatta max 500TL malzeme kullanılan bir uygulamaya 2 gün 1500TL işçilik de olamaz..

Erdem K.
20-08-2015, 08:07
seramik pro 9h diye bir ürün var bu ürünü nerden temin edebilirim veya bundan daha iyi bir seramik ürünü var mı? İzmir'deyim burdaki seramik uygulama merkezlerini beğenmiyorum (biraz da fiyattan dolayı) kendim satın alıp yaptırmak istiyorum.

abi neden Gyeon Q2 Mohs değil de pro 9h ?

bilmediğimden soruyorum :) koruma kat sayısı mı farklı ?

kelalper
20-08-2015, 08:23
Yıkama sadece size müşteri getirir. Yıkamadan para kazanılmaz eğer günde 100 araba yıkamıyorsanız. Sonax a göre yıkama maliyeti 17 lira eğer şebeke suyu kullanırsan ama gerçekte öyle değil daha yüksek. Uygulama kısmına gelirsek bütün işletmenin karını 1 müşteriden çıkarmıyoruz. Polisaj makinesini arabaya sürmek bir risktir. Sen istediğin kadar iyi usta ol full konsantre devam etmen 20 dakika sürer. Sonrasında rutine döner sonrada düşer yorgunlukla. Aynı yarışma gibi. İşte o konsantrasyonun düştüğü yerlerde makine hop bi anda elinden kaçıverir tam da kenar çalışırken. İstediğin kadar maskele 2000 devir dönen makine hop plastiğin köşesini kapar gider. Ya da yaptığın yerde çok sağlam macun vardır fark etmezsin hop patlar. Herşey muhteşem oldu dersin eleman arabayı yıkarken bi yerine zarar verir. Yaw ben 50 lira alacağım iş için gerizekalı çalışan yüzünden 400 lira para ödedim cam değiştirdim.

Mehmetmert
20-08-2015, 09:09
Valla sozum size degil yanlis anlamayin
-Kuyu suyunu kullaniyorlar
-Icinde ne oldugu belli olmayan deterjani dolduruyorlar.Zaten biraz basincli hava verdinmi hersey kopuruyor.
-Fis,vergi...vs hak getire zaten
-Aradada 100 liraya detailing diyip sozde biraz daha ugrasiyorlar,birazcik oralara buralara parlatici suruyor....vs uzar gider.

Imkanim olsa tamamen kendim yikarim,desarj oluyorum hem yikarken
-Gercekten on numara yikadigini bildigim,duzgun urunleri kullanan biryer bulsam ic-dis 30tl helali hos olsun ama yok.Egerki ben disarda araba yikatiyorsam ya hava soguktur,yada o an temiz olmasi gerekiyordur.Sizi tenzih ederim ama bazi yikamacilara 20 lira bile fazla :)

Berkan
20-08-2015, 09:17
Valla sozum size degil yanlis anlamayin
-Kuyu suyunu kullaniyorlar
-Icinde ne oldugu belli olmayan deterjani dolduruyorlar.Zaten biraz basincli hava verdinmi hersey kopuruyor.
-Fis,vergi...vs hak getire zaten
-Aradada 100 liraya detailing diyip sozde biraz daha ugrasiyorlar,birazcik oralara buralara parlatici suruyor....vs uzar gider.

Imkanim olsa tamamen kendim yikarim,desarj oluyorum hem yikarken
-Gercekten on numara yikadigini bildigim,duzgun urunleri kullanan biryer bulsam ic-dis 30tl helali hos olsun ama yok.Egerki ben disarda araba yikatiyorsam ya hava soguktur,yada o an temiz olmasi gerekiyordur.Sizi tenzih ederim ama bazi yikamacilara 20 lira bile fazla :)

işte bunları kullanırsan 20 30 liradan götürürsün ama benim senin gibiler 2.defa gitmez.bir daha yıkatmaz

kelalper
20-08-2015, 09:18
İş yerimde boşluk varsa yoğun değilsem stüdyo kısmında araba ile uğraşmıyosam kendi arabamı ben kendim yıkıyorum. Daha doğrusu yıkamak istiyorum ama çocuklar bırakmıyor. Dün 2 yıkamacı aynı anda tatil yapma gereği duyduğu için bende araba yıkadım diğer eleman ile . Ve müşteri beni yıkamacı eleman sanıp bundan sonra benim arabalarımı sen yıka dedi. Harbiden üzüldüm. Üzülme nedenim bütün yıkanan arabaları çıkarken kontrol etsemde elemanlar benim kadar iyi yıkayamıyorlar demek ki diyerek üzüldüm.

Kuyu suyu olayına gelince arıtma şart. Yoksa bende kuyu suyu kullanıyorum. Tanker ile kuyuyu doldurup oradan depolara çekip oradan arıtarak makinelere veriyorum.

douu
20-08-2015, 09:39
yıkama için beklenen 15 tl gibi rakamlar az. 30 TL gibi rakamlar da fazla. kuruluş bedeli 20-30 bin lira olan adam zaten giriş maliyetlerinde söz konusu değildir benim de gözümde. ama gerçekten iyi yatırım yapan adam ve standartların üzerinde iş yapan adam belirli bir ücreti hak ediyordur. alıntı yapmadım yukarıda yazan fore nickli arkadaşıma yazayım bunu da. 1500 TL işçilik veya 5000 TLye uygulama işleri afaki rakamlar. zaten bu tarz iş yapma yaptırma taraftarı ben de değilim. ama şöyle bir durum var. iş yeri açıyorsan 3 lira da kar etmelisin 300 lira da. mantık olarak baktığınız zaman şöyle düşünmeniz lazım. 3 lira maliyeti olan bi işten 1 lira 2 lira kar etmek her ticaret yapanın hakkıdır. 3 lira maliyete 10 lira kar etmeye çalışmak etik değil ben de onu savunuyorum zaten.

ben iş yerini kurarken franchise almadım. giriş maliyeti mesele değildi de aldığın marka tek ürüne zorunlu tutuyor. ben 10-11 çeşit ürün kullanacaksam eğer ve marka yetkilisi bana izin vermeyecekse gerek duymuyorum pek. giriş maliyetime bi sonax veya meguiars bayiliği elbet ben de alabilirdim. varsın bayilik olmasın iş kaliteli çıksın gerisi teferruat.

ahk
20-08-2015, 09:53
abi neden Gyeon Q2 Mohs değil de pro 9h ?

bilmediğimden soruyorum :) koruma kat sayısı mı farklı ?

bildiğim hiçbirşey yok internette arattığımda en çok o çıktı o nedenle yoksa daha iyi ise başka markada olur.

Erdem K.
20-08-2015, 10:54
bildiğim hiçbirşey yok internette arattığımda en çok o çıktı o nedenle yoksa daha iyi ise başka markada olur.

abi istersen Gyeon'u da bir araştır... ben de çok anlamasam da belirttiğim markanın seramik kaplama ürünlerinin kaliteli olduğunu ve tedariğini foruma üye detailingci Ankara'lı bir arkadaştan da yapabileceğini biliyorum.

sagi
20-08-2015, 18:28
Oo seramik en sevdigim

sen çok iyisin kenks ama sende pahalısın zalım :D

B16
20-08-2015, 21:30
İş yerimde boşluk varsa yoğun değilsem stüdyo kısmında araba ile uğraşmıyosam kendi arabamı ben kendim yıkıyorum. Daha doğrusu yıkamak istiyorum ama çocuklar bırakmıyor. Dün 2 yıkamacı aynı anda tatil yapma gereği duyduğu için bende araba yıkadım diğer eleman ile . Ve müşteri beni yıkamacı eleman sanıp bundan sonra benim arabalarımı sen yıka dedi. Harbiden üzüldüm. Üzülme nedenim bütün yıkanan arabaları çıkarken kontrol etsemde elemanlar benim kadar iyi yıkayamıyorlar demek ki diyerek üzüldüm.

Kuyu suyu olayına gelince arıtma şart. Yoksa bende kuyu suyu kullanıyorum. Tanker ile kuyuyu doldurup oradan depolara çekip oradan arıtarak makinelere veriyorum.

Abi kendini o kadar övdün ki Anadolu yakasına ilk geçtiğim zaman, bizim aracı yıkamaya sana getiricem. Ama övdüğün gibi çıkmazsa çok pis eleştiririm söyliyeyim.

Faruk_Vtec
20-08-2015, 21:49
aynen yıkama muşterı kazandırır ama muşterının %95'ı araba yıkatır %5 lık kısım uygulamaya araba getırır..

herşeyde olduğu gıbı bu ışte de gelır ne kadar çok olursa gıderde o kadar çok oluo..

arac başı malıyetı şoyle hesaplayalım, gunde 10 araba yıkıyorum ayda 300 araba 20tl den 6000tl, ay sonu 5000tl masrafım var(tek yıkama ıçın konuşuyorum) bana kalan 1000tl/300 araba= 3.33 tl

20tl'nın altına araba yıkıyorum dıyen varsa ordan koşarak uzaklaşın, kımse 20 tl'nın altına araba yıkayamaz, yapamaz boyle bır ıhtımal yok..

sakın bızı yanlış anlamayın, kımseye bı sıtemımız yok, anlatılmak ıstenen fahış fıyatlar dıye tabır ettığınız fıyatlar ışın hakkı olan fıyatlar detaılıngle uğraşan kımse %100 %200 gıbı kazanmıyor..

boyle bışey olsa yanı bu kadar karla ış yapsak, sızce de hepımızın altında super sport araclar olması gerekmez mı? hadı ben kazanamıyorum, dou kazanamıyor, alper abı kazanamıyor, bır kışı olsun kazanıp alamıo mu yada şu kışı yıkamadan para kazanıp şu aracı aldı dıyebıleceğınız ornek var mı..

yapılan emeğe ışçılığe karşılık %20 max %25 karla kazanc sağlamak çok duşuk bır değer..
kola orneğınde kı gıbı hıç bır zahmet olmadan %200 kar elde edılıyorsa, bu zahmetlı ış mın %400 karla olmalıdır..

yanı ornek verılen fıyatlara gore ış yapmamız ıçın, bızım sadece urun masrafımız olması lazım gerı kalan kıra elektrık su vb gıderler bedava olmalı,

yadı sızın tez'ınızden yola çıkalım, seramığın hakkı 500tl dou 1000tl'ye yapıyor dıe duşunursek, sızın duşuncenızle dou uygulama başına 500tl cebe ındırıyor..

ayda 6 tane seramık yaptığını soyledı (3000tl), 10 tane nano yaptığını soyledı (2500tl), kendısı burda sorun bakalım bu zaman kadar hangı ay sonunu 5500tl kar'la kapatmış..

ACYV
20-08-2015, 21:52
aynen yıkama muşterı kazandırır ama muşterının %95'ı araba yıkatır %5 lık kısım uygulamaya araba getırır..

herşeyde olduğu gıbı bu ışte de gelır ne kadar çok olursa gıderde o kadar çok oluo..

arac başı malıyetı şoyle hesaplayalım, gunde 10 araba yıkıyorum ayda 300 araba 20tl den 6000tl, ay sonu 5000tl masrafım var(tek yıkama ıçın konuşuyorum) bana kalan 1000tl/300 araba= 3.33 tl

20tl'nın altına araba yıkıyorum dıyen varsa ordan koşarak uzaklaşın, kımse 20 tl'nın altına araba yıkayamaz, yapamaz boyle bır ıhtımal yok..

sakın bızı yanlış anlamayın, kımseye bı sıtemımız yok, anlatılmak ıstenen fahış fıyatlar dıye tabır ettığınız fıyatlar ışın hakkı olan fıyatlar detaılıngle uğraşan kımse %100 %200 gıbı kazanmıyor..

boyle bışey olsa yanı bu kadar karla ış yapsak, sızce de hepımızın altında super sport araclar olması gerekmez mı? hadı ben kazanamıyorum, dou kazanamıyor, alper abı kazanamıyor, bır kışı olsun kazanıp alamıo mu yada şu kışı yıkamadan para kazanıp şu aracı aldı dıyebıleceğınız ornek var mı..

yapılan emeğe ışçılığe karşılık %20 max %25 karla kazanc sağlamak çok duşuk bır değer..
kola orneğınde kı gıbı hıç bır zahmet olmadan %200 kar elde edılıyorsa, bu zahmetlı ış mın %400 karla olmalıdır..

yanı ornek verılen fıyatlara gore ış yapmamız ıçın, bızım sadece urun masrafımız olması lazım gerı kalan kıra elektrık su vb gıderler bedava olmalı,

yadı sızın tez'ınızden yola çıkalım, seramığın hakkı 500tl dou 1000tl'ye yapıyor dıe duşunursek, sızın duşuncenızle dou uygulama başına 500tl cebe ındırıyor..

ayda 6 tane seramık yaptığını soyledı (3000tl), 10 tane nano yaptığını soyledı (2500tl), kendısı burda sorun bakalım bu zaman kadar hangı ay sonunu 5500tl kar'la kapatmış..

5 sene yıkama işlettik, yazılanların hepsi harfi harfine doğru, eksiği var fazlası yok. İşin içine giren bilir, dışarıdan hoş-beş...

Faruk_Vtec
20-08-2015, 21:56
şoyle yapalım bıde, bardağın boş tarafından bakalım, madem kar marjımız sızın duşunduğunuz gıbı yuksek, neden hıç kımse yıkamayı 15tl ye çekıp, seramığı 500tl ye çekıp surumden kazanmak ıstemesın?? yada neden boyle bırı yok pıyasada..

açık sozlu, net, durust bırıyım, ısteyen varsa ay başında gelsın benım dukkana kasaya otursun her akşam gunluk kazancı verım ona, ay sonunda odemelerı yapalım, elınde kalan parayı buraya yazsın..

3 yıldır fıyat lıstem aynı, her sene kırama ve gıderlerıme %10 zam gelıo ama ben kar marjımdan duşerek zam yapmadım, artık benı eksıye goturmeye başladı..

yaşam gerçekten çok zor, hayat pahallı, çok şukur evde aıleme bakma mecburıyetım yok yada evde ekmek bekleyen eşım çocuğum yok, Allah olanlara sabır guc kuvvet versın..

turkıyenın durumu bu, boyle nereye kadar gıdecek hepımız yasayıp gorcez, gene açık konuşım bu tarz bır ış duşunen varsa tum samımıyetımle soyleyebılırımkı elınde bır meslek yada başka bır ımkan varsa hıç duşunmeden onu yapsın..

bır arkadaşım benı dınlemedı dukkan açtı baştan sona sıfırdan yaptı, dışardan gorunduğu gıbı deılmış + muşterıyle uğraşmasıda cabası dıyıp 6 ay olmadan sattı..

başka bır arkadaşıma açma yapma etme dedım dınlemedı, işte çok para olduğunu ve kıskandığımı duşundu, max 1 sene verdım ve 11 ay sonra devrettı dukkanını..

bahçeşehır 3.cadde de kı meguıars 3 ayda bır el değıştırıo, el değıştıren son 4 kışı arkadaşımdı her bırı ayrı zararla kapattı defterı..

Faruk_Vtec
20-08-2015, 22:06
5 sene yıkama işlettik, yazılanların hepsi harfi harfine doğru, eksiği var fazlası yok. İşin içine giren bilir, dışarıdan hoş-beş...

mesajınızı okuyunca 'hıç yol ız bılmedığım yabancı bır ülkede kaybolmuş turıstın turkçe bılen bırını bulması kadar sevındım'...

abımle beraber 5 yıldır 7 gun çalışıyoruz, hıç bır extramız sosyal hayatımız yok, duşunulduğu gıbı para kazansak çoktan eleman alırdık ve sabahlara kadar çalışmak zorunda kalmazdık...

kelalper
20-08-2015, 22:33
Abi kendini o kadar övdün ki Anadolu yakasına ilk geçtiğim zaman, bizim aracı yıkamaya sana getiricem. Ama övdüğün gibi çıkmazsa çok pis eleştiririm söyliyeyim.

Ben yaptığım işi övmüyorum sadece uyguladığım prosedürü söylüyorum. Kötü araba çıkmıyor mu tabii ki çıkıyor. Eleman yorgun oluyor ya da sürekli birileri bişeyler soruyor yapması gerekeni unutuyor bende yoğunluktan dolayı kaçırabiliyorum kontrol edemiyorum öyle kaçıyor arada. Ben işletmemi swisswax a döndürmek istedim, detailing yoğunlaşsın araba yıkamakla uğraşmiim diye. Görüştük bazı yönlerde olumluda karşıladılar ama hali hazırdaki işletemeye yapmamı istedikleri yatırım maliyeti akıl almaz rakkamlarda. O paraya 2 tane ev alır kiraya verir başım ağrımadan para kazanırım.

kelalper
20-08-2015, 22:40

aslına bakarsan kazanan bir yer biliyorum ben. 8 liraya taksi yıkıyor. 30 kişi çalışıyor 24 saat .Taksilere detaylı iç temizlik yapıyor 2 saatte araba çıkarıyor gene 24 saat.Günde sadece yıkadığı taksi sayısı 150. 4 kompresörü var. Detaylı iç temizliği 75 liraya yapıyor. Genel temizleyici falan kullanmıyor direk köpük yapan el fısfısına sulandırılmış arap sabunu kullanıyor. Önünde sürekli sıra var ama 15 dakikada araba çıkarıyor.

Faruk_Vtec
20-08-2015, 22:49
aslına bakarsan kazanan bir yer biliyorum ben. 8 liraya taksi yıkıyor. 30 kişi çalışıyor 24 saat .Taksilere detaylı iç temizlik yapıyor 2 saatte araba çıkarıyor gene 24 saat.Günde sadece yıkadığı taksi sayısı 150. 4 kompresörü var. Detaylı iç temizliği 75 liraya yapıyor. Genel temizleyici falan kullanmıyor direk köpük yapan el fısfısına sulandırılmış arap sabunu kullanıyor. Önünde sürekli sıra var ama 15 dakikada araba çıkarıyor.

abı ayda 4500 taksı yıkar 8tl'den 36.000 lıra yapar, elemanlar asgarı ücretle çalışsa + sıgorta + yemek verse en kotu 1500tl masrafı var 30 Eleman'ın masrafı 45.000 lıra.

tabı elemanlar surıyelı maaş duşuk sıgorta yok, kulladığın urunlerı zaten tartışmıyorum, ne dıyım adam bı şekılde para kazanıyor ama ben böyle bı dukkan ışletemem..

douu
20-08-2015, 23:17

kanka şöyle söyleyim ben de ek olarak. 2011 sonunda başladım ben de bu işe. 2 tane eleman çalışıyor yanımda. biri sigorta ile günde 70 liraya diğeri 60 liraya mal oluyor. uygulamaları kendim yapıyorum onu yazmayım hadi. günlük kira giderim 80 tl. günlük elektrik ve su giderim 30 tl. etti 240 TL. 20 liradan araç yıkıyorum. büyük araç 25-30 falan desek işte günde bi iki tane denk geliyor çoğu zaman. yani büyük araçta gelirse günde 10 araba yıkadığım zaman ancak dükkanın günlük masrafı çıkıyor. yıkama için aldığım malzemeyi yazmadım. bi yıkamada köpük sıkınca bitiyor düşüncesinde olan zihniyet araç yıkadıgı yeri değiştirsin zaten. janta ayrı ilaç sıkıyorum. lastik parlatıcı ayrı. köpük ayrı. apc türevi ürünlerle koltukların yüzeyden silinmesi ayrı. içine koyduğun paspas kağıtlarından sıktığın kokuya kadar para. 240 hesaplamıştık. de ki hepsiyle 260 masraf ettik günde. ben 15 araba yıkıyorum ortalama. günde 300 tl. yani 40 tl kar kalıyor. 40/15 3 lira bile yapmıyor.

uygulama fiyatları üzerinde hesap yaparken de bence dikkate almak lazım olayı. gerçek anlamda bi uygulama için kullandığım malzemeler. (arkadaşlar da katılır.)

kil
iron out (demir tozu sökücü)
4 defa yıkama ( tabi ki normal köpüklerle değil)
yün keçe
finishing pad
boya durumuna göre 1-2 kat aşındırıcı
hare giderici
ipa
yüzey temizleyici
10-12 tane mikrofiber bez ( bezler kaplama ürünleri yüzünden sertleşip 1 kere kullanılma hakkına sahip )
maskeleme bantları
iç temizlik
motor temizliği ve koruması
kaplama ürünü

vs. maliyet hesabını tanıdığınız birilerine sorarak yapın ben yazmayim. ama burda yazanların hepsini kullanmadan seramik olmaz. elektrik su ve emek geri kalanı.

uzun lafın kısası iş dışarıdan gerçekten güzel görünüyor. ben de güzel gördüğüm için girenlerden değilim ama. ben bu işi seviyorum gerçekten keyif alıyorum. çok yorucu, belki girip çalışsam bi yerde çok daha fazla kazanabilirim. Ama iş benim için bi tutku boyutunda olduğu için hiçbir şey ırgalamıyor.

bu arada gaziantep üniversitesi iktisat bölümü mezunuyum. yani işi çaresizlikten falan da yapmıyorum :)

douu
20-08-2015, 23:22
abı ayda 4500 taksı yıkar 8tl'den 36.000 lıra yapar, elemanlar asgarı ücretle çalışsa + sıgorta + yemek verse en kotu 1500tl masrafı var 30 Eleman'ın masrafı 45.000 lıra.

tabı elemanlar surıyelı maaş duşuk sıgorta yok, kulladığın urunlerı zaten tartışmıyorum, ne dıyım adam bı şekılde para kazanıyor ama ben böyle bı dukkan ışletemem..

hacı günde 6-7 tane detaylı yapsa :) 75 liradan 450 de ordan gelir. aha sana 13500 tl daha. :)

Faruk_Vtec
20-08-2015, 23:27
hacı günde 6-7 tane detaylı yapsa :) 75 liradan 450 de ordan gelir. aha sana 13500 tl daha. :)

knka unutmuşum ben onu :) zaten dukkanın masrafı bı su bıde arap sabunu :D her turlu para bırakır..

Faruk_Vtec
20-08-2015, 23:33
bugun akşama doğru telefonum çaldı, arayan kışı uygulama yaptırmak ıstedığını ortak ark ve aracı yardımlarıyla numaramı bulduğunu soyledı, neyse..

geçen hafta merter meguıars'ta gold bakım yaptırdığını ve memnun kalmadığını soyledı..

ne kadar ucret odedığını sordum 400tl dedı, yarım gunde yanı 6 saatte mı aracı teslım ettıler dedım evet dedı :)

ıçını hıc ellemedıklerını sadece tozunu aldıklarını, dışı ıçın ıse sadece cıla parlaklığının olduğunu soyledı..

yapacağım uygulamayı aşama aşama anlattım ve uygulama suresının 2 gun sureceğını soyledım, verdığım fıyat 750tl..

6 saatte uygulama yapıp 400tl kazanan bır kışı saat başı 65tl den fazla kazanıyor, ben toplamda 18 saat aracla ılgılenecem ve benım saatlık ucretım 41/42 tl'lere denk gelıyor + kullandığım urunlerde cabası..

bızım gıbı ışını severek yapan ınsanlar ıçın para ıkıncı planda olduğu surece bız para kazanamayız..

yeterkı muşterı memnun olsun dıye; kocaman mınıbusu 13tl'ye yıkadığımı bılırım, schollun pasta cılasını 150tl'ye yaptığım arabayı bılırım, komple a'dan z'ye 1 hafta uğraştığım nano gold bakımı 750tl'ye yaptığımı bılırım..

normal yıkama ıçın konuşuyorum; arac ıcınde ufak bır leke vardır alırım, bı yere pasta atılcaktır atarım, ufak bır ısteğı rıcası vardır yaparım, extra para almam..

kısacası esnaflık durust adam ışı deıl ben bunu oğrendım, bıraz kaba bır tabır olcak kusura bakmayın ama s.ken yaranıyor...

neyse deşarj olmam gerekıyordu, ıçımdekılerı doktum rahatladım..

Ae86
20-08-2015, 23:37
Herşey bir yana emeğin pazarlığı olmaz.Elde makina tuvalet yemek harici 7 - 8 saat durmadan detay yap yorgunluğu yapmayan bilmez.Allah herkeze sabır, sağlık ve hayırlı kazanç versin.

grkm
21-08-2015, 02:03
Detailingin iç yüzü gerçekten böyle. İşletmeleri bedeller konusunda yadırgadığınızı çok net görüyorum ama aynı eleştiriyi Sonaxtır , Meguiarstır v.b. tabela bayilerine, kullandıkları X ve kullanmadıkları A marka ürünlerle temizlenmesi için araçlarınızı emanet ettiğinizi de yok sayıyorum.

Hala bedelleri konusunda eleştirmeye devam mı ?

Ranthor
21-08-2015, 11:46
Herşey bir yana emeğin pazarlığı olmaz.Elde makina tuvalet yemek harici 7 - 8 saat durmadan detay yap yorgunluğu yapmayan bilmez.Allah herkeze sabır, sağlık ve hayırlı kazanç versin.

ilk yaptığımda bütün gece kollarım titredi, unutmak mümkün mü:)
boya koruma sürmek vb. Nasiol olsa bile yorucu değil, istersen 10 kat sür.. çizik almak çok bela iş, özellikle kapılar filan insanın beli tutuluyor.

İnsanın kendi aracı olunca boyayı da inceltmek istemiyor haliyle, az agresif pasta ile yapıyorsun çok uzun sürüyor bu sefer. Butik yerlerle çalışmak iyi o yüzden, zincirler genelde hızlı olması için agresif ürünlerle girişiyor..

EMG
21-08-2015, 16:50
sen çok iyisin kenks ama sende pahalısın zalım :D

Pahali bulan yaptirmasin kardesim :))

R.I.P
21-08-2015, 18:58
%20-25 gibi kârlar hiçte küçümsenecek oranlar değil, yaklaşık 2200 kişinin çalıştığı bir yerde mühendis olarak çalışıyorum, bu kadar büyük sermaye ve bir belde oluşturacak kadar iş gücünün bir araya gelip ürettiği üründeki kârlılığı bildiğim için diyorum. Ayrıca emeğinizi küçümsemiyorum asla ama 23:00-07:00 arası haftanın 6 günü 36-38 derece sıcaklık %55-60 nem ve 95+ desibelde çalışıp aldıkları ücretleri görünce dediklerinizi biraz garipsedim sadece.
Böyle bir kıyas bile yapmak yanlış belki ama konu Detailing Sendikası ile hükümet arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerine döndü.

TheAce
21-08-2015, 19:10
ticaretle kesişim noktasi internetten ucuza alışveriş yapmak olan insanlarin, "bu işin hakkı budur" minvalinde yazilar yazmasi cidden komedi.

Merak etmeyin sizden herkes daha zeki daha girişimci, kimse yaptigi ticaretten hayallerinizdeki parayi kazanmiyor bu rekabet şartlarinda.

Hangi iş olursa olsun, hiçbir iş göründüğü gibi değildir; en önemlisi de işin ehli ustalara emek verenlere paradan öte saygı duymak gerekir.

ceyhun737
21-08-2015, 19:48
%20-25 gibi kârlar hiçte küçümsenecek oranlar değil, yaklaşık 2200 kişinin çalıştığı bir yerde mühendis olarak çalışıyorum, bu kadar büyük sermaye ve bir belde oluşturacak kadar iş gücünün bir araya gelip ürettiği üründeki kârlılığı bildiğim için diyorum. Ayrıca emeğinizi küçümsemiyorum asla ama 23:00-07:00 arası haftanın 6 günü 36-38 derece sıcaklık %55-60 nem ve 95+ desibelde çalışıp aldıkları ücretleri görünce dediklerinizi biraz garipsedim sadece.
Böyle bir kıyas bile yapmak yanlış belki ama konu Detailing Sendikası ile hükümet arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerine döndü.

Çok yerinde bir yorum, kusura kalmayın arkadaşlar hwralde kimse yaptıgınız işi küçümseyemez ancak sanki biraz fazla abartmadınız mı?

erhanarici18
21-08-2015, 20:29
valla banada bu detailing işi çok pahalı gelirdi
bir ay araştırdım izledim yaparım bu işi dedim elim yatkındır böyle işlere
malzemeleri aldım polisaj makinasınıda bi tanıdıktan makinada makita iyi bi makina olmasına rağmen öldürdü beni
1. gün çamurluklar kaput 2. gün sağ taraf 3. gün sol taraf 4. gün tavan tamponlar günde 6-7 saat uğraştım sadece pasta cila işi bu bide daha detaylı iç temizliği ve motor temizliğide var
resmen azıma ..ıçıldı ben böyle yorgunluk yaşamadım yaptıkça alışılıyo son gün çok daha rahat yaptım ama yinede mükemmeli yakalayamadım harelerin %80'ini anca alabildim
şu andan sonraki düşüncem aldıkları para sonuna kadar hakkıdır forumdaki detailingcilerin
bugün sıfır veya sıfıra yakın bi araç alsam 1500 TL civarı verip uygulama yaptırabilirim değer çünkü hakkaten yapmayan uğraşmayan bilemez

kelalper
22-08-2015, 07:34

elemanların hepsi türkmen. 1000 liraya çalıştırıyor. iç temizlik kısmında da sıra var. Oradan götürüyor zaten.

douu
22-08-2015, 13:49

atladığın bi nokta var. %20-25 karı küçümsemedik. farazi konuşuyorum 700 lira para harcadığım bi işleme yaptırmak isteyen kişi hakkı 500 lira derse itiraz etmeyelim mi ? amme hizmeti mi yapıyoruz ?

asgari ücretle çalışan çok zor şartlarda evine ekmek götürmeye çalışan bir çok adam var. kuruşuna kadar helaldir o adamın kazandığı para. saygım sonsuz. burda kimse o adama laf etmiyor zaten. ben de orta 1den beri çok şükür babam annem her şeyimi karşılamasına rağmen her yaz tatilinde girdim çalıştım bi yerlerde. demir atölyesi de dahil. bu işe başlamadan önce çalıştığım yerde 600 lira maaş alıyordum. asgari ücret 700 lira civarlarında iken. para kazanmanın ne kadar zor olduğunu elbette biliyorum. ama atladığınız bi nokta var inatla kimsenin anlayamadığı. ben burayı açarken kredi çektim yatırım yaptım. ben bu iş yerini çalıştırırken burdan 3 tane eve ekmek götüren adamın geçimini sağlıyorum kaba tabirle. ben malzeme alıyorum o seramik koruma ürünlerinden adetli olarak. parasını peşin ödediğim malın parası bana 2 ayda belki 3 ayda dönüyor. ticaretle uğraşan adam anlıyor elbette anlatmak istediklerimi. bi de işin ekstra tarafı biz mal satmıyoruz hizmet satıyoruz. insanları bişeye ikna etmeye uğraşıyoruz. yeri geliyor ben ayda 5 bin liralık mal alıyorum. ve o kadar mal 3-4 ayda bitiyor. %20-25 kazanmayalım mı ?

cabriolet
22-08-2015, 14:13
insanları mesleklerinden soğutup kapattırıcaksınız dükkanlarını sonra arabanızı yıkatıcak yer aramak zorunda kalıcaksınız yav 20 liraya yıkadığı arabanın 15tlsi kar olsa nolur bütün gün kaç araba yıkıcak adamlar yada boya korumadan %50 kazansalar nolucak 2 günde 1 araba yapıyoruz diyolar bende eskiden bu işi yapıyodum açıkcası şuan açsam 100 liradan aşşağı araba yıkamam beğenmeyen si..irsin derim çok açık şekilde :)

Şuan aile şirketimizin ortağıyım ben o kadar kar etmiyorum yaptığım işten ama ben aynı gün içinde 10 firmayada mal satıyorum 2 günde 1 firmaya değil o yüzden yıkama yada detailing ile çalıştığınız başka işleri kıyaslamayın büyük firmalar büyük paralar kazanıyo kar marjıda az olsa :)

R.I.P
22-08-2015, 14:58
sizin kazancınıza veya fiyatlarınıza laf etmiyorum, sonuç olarak zaruri bir iş değil yaptığınız isterseniz %250 kâr edersiniz ve işine gelen gelir yaptırır ***** serbest piyasa koşulları. en son yorumumda da bahsettiğim gibi konu detailing sendikası ile devlet arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerine döndü (belkide ben öyle anladım) ona istinaden yazdım. benim gözümde bu işi hakkıyla yapanlar günümüzün zanaatkarlarıdır.

kelalper
22-08-2015, 15:46
bu iş o kadar sinir bozucu bir iş ki içine girdiğiniz zaman anlıyorsunuz. Yaw telefon ediyor yıkama fiyatı soruyor x diosun y olmaz mı diyor. Olmaz diosun küfür ediyor kapatıyor. Arabamı yeni aldım aman dikkat edin yıkarken diyor tamam diosun anlatıosun o zaman benim arabamı sen yıka diyor bana. Yıkama yapıosun ödeyecek arabasına koku asıosun yok ondan koyma california scentsleri görüyor bundan koy diyor. Onlar satılıyor diosun kaç para yaw hep burada yıkatıyorum zaten diyor ki ilk defa gelmiş. Bazılarıda bundan sonra burada yıkatırım dio. Sabah açarsın bayan arabası ile gelir camı açar ne kadar der. Günaydın hoşgeldiniz x lira dersin. Hiç bişey olmamış gibi geri vitese takıp gider. Ne teşekkür ederim ne bişey der. Dünya kadar şey sayarım böyle

ido
22-08-2015, 15:52
:) bunlar sadece sizin işe mahsus degil her işte mevcut esnaflık

Faruk_Vtec
22-08-2015, 19:54

2200 kışının çalıştığı bır yerın günlük kar'ı bızım yılık ciromuzdan fazladır..

her ışın kendıne gore zorluğu vardır, ben en zoru benım ışım off puff demiyorum, ışımı severek yapıyorum eğer yapmasam 1dk durmam kapatırım dükkânımı, hıç bır zaman çalışmaktan korkmadım, yanınızda çalışanlara Allah guç kuvvet en onemlısı sabır versın ışlerı zor..

yıkamaya gelen bır arabayla 30/45 dk arası temızlığı ıle ılgılenıyorum, arabadan kalan kazancım 3tl, emın olun çoğu arabada 3tl kalmıyor bıle :) çalıştığım ortamda yazın nem oranı 70/85 arası değışıyor butun gun havasız in gıbı yerde güneş görmeden çalışıyorum, kışın eksılerde olan havada ayaklarım su ıçınde donarken buz gıbı bezle arabayı kuruluyorum, amacım kendımı acındırmak değıl, konu uzadıkça uzar ama hala bazı arkadaşlar ınatla gereksız fahış fıyatlar ıçınde olduğumuzu çok para kazandığımızı düşünüyorlar benı uzen bu(duşunduğunuz gıbı para kazansak emın olun hıç bırımız buraya cevap yazmazdık kabuğumuza çekılıp konuyu okurduk)..

madem burası bır forum ortamı burda bılgı paylaşıyoruz herşeyı açık konuşuyoruz, bende sıze karşı net oluyorum, matematıksel açıklamasını yapıyorum ama sana ınanmıyorum dıyen varsa gelsın dükkânıma, her oğlen yemeğını tatlısına kadar soyleyecem çayımız kahvemız kolamız sodamızda var, 1 ay mısafırım olsun gelirken 1 kalem 1 defter getırsın yeter başka bışey ıstemıyorum..

yıkamadan kazancımız 20tl de 3tl yanı %1.5, %20'lık karda 3 gun boyunca (toplamda 36 saat) uğraştığımız bır araçtan kalan kar, 1000 lıra dıe düşünürsek 200tl kazanıyoruz ve saat başı ucretımız 5.5tl..

sızın elemanlarınız 8 saat çalışıyor sanırım, ayda 208 saat, asgarı ucretı 1200tl dıe düşünürsek saat bası 5.7tl ye denk geliyor, yanı %20 dıye çok gorduğunuz rakam aslında sızın zor şartlarda çalışan elemanlarınızla aynı oran ve bız 30 gun boyunca full seramık yapıp %20 kazanç sağlamıyoruz..

Faruk_Vtec
22-08-2015, 20:05
kimseyle polemiğe gırmeye çalışmıyorum yada sıdık yarısıda yapmıyorum sakın benı yanlış anlamayın ama yıkama ışınde para var detaılıng ışınde paranın a.ına koyuorlar dıye düşünenler yanlış düşünüyorlar bunu bılsınler..

eğer kendıne güvenen varsa, ben yıkama masrafını 3tl ye çekerım dıyorsa buyursun gelsın yarın, patron koltuğuna otursun ben eleman olarak çalışmaya devam ederım, araç bası bana 7tl versın kendısı 10 lıra alsın anasının ak sutu gıbı helal olsun, hıç sermaye harcamadan ayda mın 3000 lıralık masa başı ış ısteyenlere duyrulur...

hadı benı tanımazsınız etmezsınız daha once sızın gıbı duşunup şmdı yanlış duşunduklerını belırten arkadaşlar var hıç değılse bıraz onlara saygı duyun...

bu iş o kadar sinir bozucu bir iş ki içine girdiğiniz zaman anlıyorsunuz. Yaw telefon ediyor yıkama fiyatı soruyor x diosun y olmaz mı diyor. Olmaz diosun küfür ediyor kapatıyor. Arabamı yeni aldım aman dikkat edin yıkarken diyor tamam diosun anlatıosun o zaman benim arabamı sen yıka diyor bana. Yıkama yapıosun ödeyecek arabasına koku asıosun yok ondan koyma california scentsleri görüyor bundan koy diyor. Onlar satılıyor diosun kaç para yaw hep burada yıkatıyorum zaten diyor ki ilk defa gelmiş. Bazılarıda bundan sonra burada yıkatırım dio. Sabah açarsın bayan arabası ile gelir camı açar ne kadar der. Günaydın hoşgeldiniz x lira dersin. Hiç bişey olmamış gibi geri vitese takıp gider. Ne teşekkür ederim ne bişey der. Dünya kadar şey sayarım böyle

abı ınan abartmıyorum dukkanda donen muşterı muhabbetlerınden rahat bır kıtap çıkar, hele kı 5 lıra ıçın ne yalanlar söyleyen adamlar tanıdım şu dukkanda, artık ölsemde gozum açık gıtmem..

mustafa_a
05-10-2015, 22:04
6 sayfadır ceramic pro nun yararlarını okumaya çalışıyorum ama sanırım yarın detailing dükkanı açacak kadar bilgi sahibi oldum

i-vtec07
05-10-2015, 22:12
6 sayfadır ceramic pro nun yararlarını okumaya çalışıyorum ama sanırım yarın detailing dükkanı açacak kadar bilgi sahibi oldum

Seramik aslında ''nano'' boya koruma ile aracınız daha az kirlenir, yıkamak daha az vaktinizi alır . Uv ışınlarını engellediği için güneş yanığı oluşumunu geciktirir yada engeller . Ürünün özelliğine ve kalitesine göre kılcak çiziklere karşı korur .Başlıca yararları bunlar ..

grkm
05-10-2015, 22:33

Markalara pek takılmayın, bahsi geçen bayiler de bolca hatalı araç teslim ediyorlar.

ruudvan
05-10-2015, 22:43
Markalara pek takılmayın, bahsi geçen bayiler de bolca hatalı araç teslim ediyorlar.

ezber sisteminde eğitim alırsan hataya açık olman çok normal.
malzeme nedir.içeriği nedir.ne ile tepki verir bilmeden etmeden uygulama yaptım araba parladı.
oldu canım :D
her zaman derim zeytinyağıda sürsen araba parlar diye.

ocean0636
21-10-2015, 03:15
Bu seramik kaplamada ''carpro'' ve "rupes" nasıldır ?
Seramik öncesi polisaj uygulamalarında illaki Sıfır ped Sünger vb mi takılmalı, burada bunu yapacak bir yer düşünemiyorum.
Tahmini yarım gün - 1 gün(sabahtan akşama) şeklinde teslim süresi ve 1000-1500 lira arası fiyatlar var.
Ancak forumda 2 günden Sıfır malzemelerden ve 5-6 lira gibi fiyatlardan konuşuluyor.
Günlük olarak ciddi yol yapıyorum ve senede 2 kere boya koruma yaptırıp her Yıkama sonunda nxt wax vb attırmaktan bıktım. Çözümün seramik olacağını düşünüyorum ama hangi marka, fiyat işçilik uygulama vs tam olarak nasıl olmalı?

levent
21-10-2015, 04:32
Mert mesafeye yola ve işçiliğe vereceğin paraya acımadan götürüp forumda da ismi geçen/bilinen/örnek uygulamaları olan bir yere bırakıcaksın arabanı, 3-4 gün tatil yapacaksın tabiri caizse hacım.

Seramik uygulamanın kürleşme süresi kullanılan malzemeye göre değişiyor nacizane bildiğim kadarıyla, ama ortalama 2 gün sürüyor diyelim.

Normal bir uygulama yapmak zaten ( misal 105-205-glaze-wax ) yıkama ve temizlik hariç 6-7 saat sürüyor ortalama olarak, yarım günde veya 1 günde araba teslim ediyorum diyen adam ya seramik yapmıyordur ya da yapmayı bilmiyordur bence.

Misal Onurcan'ın uygulama yaptığı 420d 3 gün misafir olmuş :)

http://www.techturkey.com/forum/uygulamalar/190232-bmw-4-20d-genel-temizlik-ve-gyeon-mohs-seramik-boya-koruma-uygulamasi.html

Ranthor
21-10-2015, 08:26
daha once yazmistim seramik diye bir urun yok. fiyati kaktirmak icin yapilan taktik bu, insanlar nano diye satilan urunlerin uzaya goturmedigini gordu, para vermez oldu simdi seramik diye para veriyorlar ayni urune

douu
21-10-2015, 08:36
Bu seramik kaplamada ''carpro'' ve "rupes" nasıldır ?
Seramik öncesi polisaj uygulamalarında illaki Sıfır ped Sünger vb mi takılmalı, burada bunu yapacak bir yer düşünemiyorum.
Tahmini yarım gün - 1 gün(sabahtan akşama) şeklinde teslim süresi ve 1000-1500 lira arası fiyatlar var.
Ancak forumda 2 günden Sıfır malzemelerden ve 5-6 lira gibi fiyatlardan konuşuluyor.
Günlük olarak ciddi yol yapıyorum ve senede 2 kere boya koruma yaptırıp her Yıkama sonunda nxt wax vb attırmaktan bıktım. Çözümün seramik olacağını düşünüyorum ama hangi marka, fiyat işçilik uygulama vs tam olarak nasıl olmalı?

Yolun düşer mi bilmem ama düşerse eğer Adana'ya gelirsen aracının uygulamasini yapmak isterim. Dogukancokca instagram hesabım. Uygulamalar Hakkında fikir sahibi olabilirsin. Araç sayısı 4 veya daha fazla olursa uygun ortam olduğu takdirde yerinde uygulamaya da geliyorum.

Arenimo
21-10-2015, 08:45
siz detailing sektörü çok zor diyorsunuz da siz hiç tekstille uğraştınız mı :D ?? şükredersiniz ,

herneyse bu detailing işlerinde canım çok yandı, daha ben hakkıyla yapan yer pek görmedim 2 yer var memnun kaldığım ama yazıp reklam yapmiyacm , ama boş reklam çok var bu ara instagramda sıfır arabaları cilalayıp cilalayıp güzel fotoğraf çekenler çok moda , kimleri gördük duyduk uçuyo kaçıyo çok iyi işte böyle iyi araba yapıyolar vs vs diye , yalan , Türkiyede bu işi hakkıyla yapan yer ve kişi sayısı 1 elin 5 parmağını geçmez, bunu ne zaman dile geitrsem olur mu sen daha bizde yaptırmadın getir diye daha da belliyo arabanın anasını :D

Seramik mi ben arabada tek seramik bilirim o da seramik fren gerisi hikaye :D

d.berkay
21-10-2015, 10:45
daha once yazmistim seramik diye bir urun yok. fiyati kaktirmak icin yapilan taktik bu, insanlar nano diye satilan urunlerin uzaya goturmedigini gordu, para vermez oldu simdi seramik diye para veriyorlar ayni urune

Bu konuda maalesef yanılıyorsunuz.
Örneğin benim yetkili uygulama bayisi olduğum Gyeon Markasının Mohs+, Durabead ürünlerinin temelini oluşturan Mohs ürünü PHPS (Perhydropolysilazane) yapısındadır. Bunun yanında Modesta BC-09 ve Gzox Hi-Mohs ürünleri de bu yapıdadır.
Piyasadaki SiO2 yapıdaki tüm ürünlere Seramik der oldular ama bunlar glass coating/kristal kaplama ürünleridir.

https://en.wikipedia.org/wiki/Polysilazane

Ranthor
21-10-2015, 21:54
benim kast ettiğim o değil. seramik nano Teknoloji urunun bir otesi gibi bir algi yaratilmaya calisiyor.

simdi o bahsettiğiniz ürünler nano teknoloji kullanilarak yapilmadi mi? icinde siO2 var diye glass PHPS var diye seramik içeren kaplama diyebiliriz ama bu onlari sadece bir eksende ayristirmak olur.

ayrica seramik cam dan daha iyidir ya da kotudur demek de imkansiz, boyle bir karsilastirilma olamaz. Neye gore iyi?

Aquartz da titanium oksit iceriyor, o şimdi daha mi iyi? soft99 un icinde ne var bilmiyoruz, bu onu kötü mu yapiyor. Sadece bir özelliğe göre iyi kotü demek eksik olur.

Ben bunların pazarlama taktiği olduğuna inaniyorum, seramik kaplama yapacagiz diye insanlardan fahiş ücretler istiyorlar. 2 sene once de nano yapicaz diye istiyorlardi. Kullanicilar nano diye satılan urunlerin 10 kat daha iyi olmadigini sadece bir iki kat ( bu kucumsenemez ama anlatılanlar kadar olamadi) daha iyi olduğunu gördü, sıkıldı.

Uygulamacilarin yuzde 95 i zaten bilgisiz, kullanici da her yerde arabasini yikatiyor...

sonuc kaplama 6 ay sonra ozelligini kaybedince, yok ürün gitmedi sadece su itmiyor yok tazeliyici ürün sür kaplamayi onar.. Kaplamanin orda olup olmadığını anlama yolu da yok.. Acaba onariyor muyum baştan mi suruyorum derken, döndük başa.. Ne farki var şimdi, nano diye 1500 tl alamazsin demeye başladı tuketici, 500 tl ye yap zaten 6 ay sonra işe yaramiyor, param cebimde kalır diye karar verdi..

şimdi de seramik ürünleri ön plana çıkarıyorlar. Onlar da iyi urunler, senin dediğin ürünler de parasini sonuna kadar hak ediyor ama 3000 tl ye de kaktirmaya calisan bazi uygulamacilar can sıkıyor.

BARR
22-10-2015, 09:05
benim kast ettiğim o değil. seramik nano Teknoloji urunun bir otesi gibi bir algi yaratilmaya calisiyor.

simdi o bahsettiğiniz ürünler nano teknoloji kullanilarak yapilmadi mi? icinde siO2 var diye glass PHPS var diye seramik içeren kaplama diyebiliriz ama bu onlari sadece bir eksende ayristirmak olur.

ayrica seramik cam dan daha iyidir ya da kotudur demek de imkansiz, boyle bir karsilastirilma olamaz. Neye gore iyi?

Aquartz da titanium oksit iceriyor, o şimdi daha mi iyi? soft99 un icinde ne var bilmiyoruz, bu onu kötü mu yapiyor. Sadece bir özelliğe göre iyi kotü demek eksik olur.

Ben bunların pazarlama taktiği olduğuna inaniyorum, seramik kaplama yapacagiz diye insanlardan fahiş ücretler istiyorlar. 2 sene once de nano yapicaz diye istiyorlardi. Kullanicilar nano diye satılan urunlerin 10 kat daha iyi olmadigini sadece bir iki kat ( bu kucumsenemez ama anlatılanlar kadar olamadi) daha iyi olduğunu gördü, sıkıldı.

Uygulamacilarin yuzde 95 i zaten bilgisiz, kullanici da her yerde arabasini yikatiyor...

sonuc kaplama 6 ay sonra ozelligini kaybedince, yok ürün gitmedi sadece su itmiyor yok tazeliyici ürün sür kaplamayi onar.. Kaplamanin orda olup olmadığını anlama yolu da yok.. Acaba onariyor muyum baştan mi suruyorum derken, döndük başa.. Ne farki var şimdi, nano diye 1500 tl alamazsin demeye başladı tuketici, 500 tl ye yap zaten 6 ay sonra işe yaramiyor, param cebimde kalır diye karar verdi..

şimdi de seramik ürünleri ön plana çıkarıyorlar. Onlar da iyi urunler, senin dediğin ürünler de parasini sonuna kadar hak ediyor ama 3000 tl ye de kaktirmaya calisan bazi uygulamacilar can sıkıyor.

Birebir katılıyorum.

Ae86
22-10-2015, 13:02

Uygulama yapan biri olarak sonuna kadar katılıyorum.Müşteri arıyor seramik istiyorum bu uygulamayı yapınca aracım çizilmeyecek demi ? Darbe aldığında birşey olmaz demi? 5 yıl birşey yapmadan kullanırım demi ? Uyguladıktan sonra çakmak ile vursam videoda gösterdiler birşey olmaz demi?..... Acaip sorular alıyorum konu ile ilgili.Piyasada anormal vaadler veriliyor müşterilere.Telefonda yada yüz yüze görüştüğümde insanlara ürünleri ile ilgili bilgilendirmeye bilinçlendirmeye çalışıyorum ama bilinçsiz bu işi yapan insanlar yüzünden genel olarak nano ürünler hayal kırıklığı.

Bora Ergun
22-10-2015, 17:17
https://www.youtube.com/watch?v=aXW4A4F646o

https://www.youtube.com/watch?v=xR3XR1AMgvc

https://www.youtube.com/watch?v=3OQj5fKbCuQ

https://www.youtube.com/watch?v=wYsnZ3oZar8

https://www.youtube.com/watch?v=vlN0wEfa_hc

Daha da bir çok video var... 6 ayda bu ürünlerin özelliğini kaybettirebilmeniz için özenli bir çalışma yapmanız gerekiyor düşüncesindeyim.

kelalper
22-10-2015, 18:26
ilk seramik uygulamamı 23 mayıs ta yaptım. Araba sürekli olarak gözümün önünde haftada 1-2 yıkıyorum. Araba sürekli yan tarafta. Hala çakı gibi duruyor ne su iticiliği azaldı ne de parlaklığı gitti. Tek çizikte yok üzerinde. Buna karşı 2 ay önce kosiflerde seramik yapıldığı iddia edilen arabanın sahibi kosiflere dava açıcam diyo. Neden? 2000 liraya seramik yaptık demişler adama. Araba bez çiziği kaynıyor. Yıkayıp güneşe koyuyorsun araba dairesel çizik içinde. Arka tarafımda seat skoda servisi var adamlar 1000 liraya seramik + klima dezenfeksiyonu vs yapıolar. Yaptıran bana getirip soruyor bu araba neden sizden çıkanlar gibi parlamıyor diye. Bunun cevabını benim vermemi istiyor. Sinirlenip bana daha pahalıyım diye yaptırmayıp asıl işi oto tamircisi olan adama seramik yaptırıp sonucunun kötü olmasının nedenini benim bulmamı mı istiyorsunuz diyorum. Suratı düşüyor. Bi yardımcı olsanız diyor. Neye yardımcı olabilirim ki. Ne tür malzeme kullandığını bilmiyorum nasıl yaptığını bilmiyorum. En basiti siyah arabaya hare giderici yapmadan beyaz noktaları rötüşlamadan adama teslim etmişler. Hare var ama üzerinde seramik olduğu için hiç bişey yapamıosun. Bununda adı seramik. Gene arka sokakta başka herif tabela asmış seramikte kampanya herşey dahil 700 lira diye. Allah bilir herif pasta cila yapıp yolluyordur. Bi de bunlarla mücadele ediyoruz biz.

grkm
22-10-2015, 18:49
Yılmadan usanmadan doğruları anlatıp buna yöneltene kadar herkese bu işi anlatmaya devam eden bir yapının içindeyim. Günde alakalı alakasız ve abartısız 50nin üzerinde telefon alıyorum. Yakınen tanıyanlar telefon yoğunluğuma şahitler. Herkeste aynı kaygı ve aynı YANILGI.

Biz azınlık olarak ya birşeyleri yanlış yapıyoruz yada doğru olana yönlendirecek yeterli duyuruları yapamıyoruz. Tek umutlu gördüğüm nokta 3-5 yıl önceki bilinçle bugünün algısı başka ama kurunun yanında yaş olarak yanıyoruz. Sebebi yine bilinçsiz uygulamacılar, 1i 1000 yapan 20 YILLIK ustalar.

Toplum olarak egomuzdan biraz sıyrılıp yeni fikir ve görüşlere açık olsak aslında işin rengi çok değişecek. Değişime kendi ön yargılarımızla başlamak ise cabası.

Öncelikle anlatmak istediğim şey bedeli ödenen herşeyin sorgulanabilir olması. Sormak bilmek istemek hakaret değil veya karşı tarafı aşağılamak değil çok doğal hak. Toplumca profesyonel değiliz, alınganız, güceniyoruz, aşağılanmış hissediyoruz. Üzgünüm ama bunlar yıkılmadan daha çok örnekler görüp mücadele edeceğiz.

imprezaWRC
22-10-2015, 23:24
Şu 1500 TL muhabbetine bir açıklık getirmek lazım. Sanki uygulama yapan 100 TL'ye toptan tüm ürünleri alıyor geriye uygulama yapan kişiye 1400 TL kalıyormuş algısı ortaya çıkıyor.
Bu işi hakkı ile düzgün malzeme kullanarak yapan ve tabiki forum üyesi olan arkadaşları da aynı kefeye koymamak lazım, sonra arkadaşlarımıza gidip 500 TL'ye yap diyenler çıkar; küfür et daha iyi.
Gyeon, Gtechniq, C Coat, Aquartz...vs yani kendini ispatlamış bilinen ve iyi sonuç veren markaların ürünleri biraz pahallı, bunun nedeni de gümrük vergileri ve döviz kurunun katlanmış olmasıdır.
Şimdi bu işi hakkı ile yapan arkadaş o 1500 TL içinde elektriği, suyu, kışın ısıtmasını, malzemesi ve tabiki 8-9 saat süren işçiliği ve belkide fizik tedavisi bulunuyor. Bu adam kar yapıyordur elbette ama eminim kendisine yetecek kadardır.

Her neyse gel gelelim şu isim işine, seramik, quartz, glass, titanium, sodyum, potasyum...vs şeklinde türlü türlü adlandırmalar var. Japon üreticilere bakarsanız ürünün içeriğine göre bu adlandırmayı yapıyorlar. Japonlarda bu iş oldukça katı ilerliyor, olmayan birşeyi yazamıyorlar.
Ama her ne hikmetse, burada ve Avrupa'da isteyen seramik diyor, isteyen granit diyor. Hatta X markanın ana üreticisi en üst ürününe glass coating diyor; ama o ürün Avrupa'da başka marka ile satılırken oluyor seramik. Buna ne deniyor adlandıramıyorum. Satılsın diye mi yapılıyor bilemedim.

Gelelim ürünün ederine karşılık toplanan istenen meblağa; xzilon'u ebayden komik bir paraya satın alabilirken burada uygulama için istenen meblağ 3.000 TL olursa adama çüş derler.
Nano teknoloji üretimi cilayı, uygulama yapan adam veya herhangi bir kullanıcı 300 TL'ye alıyorsa o zaman uygulama için 1500 TL istenmesi normaldir. Çünkü uygulama esnasında kullanılacak tomarla malzeme var.

Yeri geldiğinde yazdığımı yine yazayım; sattığım otomobilin camlarında 3,5 senedir çıkaramadığım ve sonunda pes edip zarar vermeye çalışacağıma faydasını göreyim dediğim x marka japon menşeeli yağmur kaydırıcı ürünü sanırım otomobilin yeni kullanıcısı keyifini çıkararak kullanıyordur. Zaten adamlar permanent bonding demişlerdi de ben inanmamıştım. Sadece cam pastası ürünü camdan çıkarabilir demişlerdi. Cam pastası hariç kimyasal namına ve aşındırıcı olarakta silecekleri kullanmıştım banamısın dememişti. Demem şu ki, bu işi japonlar biliyor, onlar yapınca vaad ettiklerini alıyorsunuz. Evet pahallı ama değiyor.
Arkadaşımın aracında Hikari Diamond kullandık, 6 ay oldu nasıl diyorum bir video çekte durumu göreyim diyorum, süper diyor başka birşey demiyor; adam yıkama esnasıdna hipnoza bağlıyor olacak ki her defasında videoyu unutuyor :D :D

İyi ürün, iyi uygulama ve iyi bakım = vaad edilen süre
İyi ürün, iyi uygulama ve kötü bakım = vaad edilen sürenin yarısında ayrılık
İyi ürün, kötü uygulama ve kötü bakım = birkaç ay sonra ayrılık
Kötü ürün, kötü uygulama ve iyi bakım = birkaç ay sonra ayrılık
Kötü ürün, kötü uygulama ve kötü bakım = hemen ayrılık

douu
23-10-2015, 00:44
Onlarca araca uygulama yaptım. Bi kaç tanesi de yakın arkadaşlarım. Ağızlarından çıkan tek söz her seferinde alacağı araç ne olursa olsun uygulama kesinlikle seramik olmalı.

Mayıs basında mohs+ uyguladığım araç haftada 2 kere yıkanıyor. Kapalı otopark falan da yok. Salı günü yıkadıktan sonra tüm ışıkları açıp kontrol ettik. 1 tane bile çizik bulunmuyor hala. Seramik kapla cam kapla veya daha üst malzeme çıksın onla kapla fark etmez. Arabaya iyi bakmadıktan sonra malzeme ne olursa olsun. Bu Adama ben tam sure etkili olması icin yıkama ürünlerini almasını tavsiye ettim. Yine aynı markanın Bathe+ şampuanını, kuzu postu eldivenini ve kurulama havlularını temin ettik. Düzenli olarak bununla yıkanıyor ve su iticiliği, parlaklığı ve çizilmeme özellikleri Nasıl anlatıyorsa ayni şekilde devam ediyor.

Bir başka örnek yine samimi arkadaşımın aracı üzerinden. Yeni kasa c180 aldı ve tereddüt etmeden bıraktı aracı bana. Yaptık ettik bitirdik aracı yine mohs+ ile. Koruma yaptıktan 3 hafta sonra on tamponu çarptı ve boyatması gerekti. Aracı boyayan kasap kaportacı maske yapmadan üzerinde boyayınca tüm araç boya tozu oldu. Asıl olay burda başlıyor iste. O boya tozu olmasına rağmen araç su iticiliginden en ufak bir kayıp yasamadı ve tam 4 yıkama sonra %80 oranında boya tozu kalmadı.

Seramik diye bisey yoktur ona bi isim koyulmuştur. Veya yapılan fiyatlar herkese bi başka farklı gelir bunlar hep düşünce meselesi. Markası cok önemli değil ama uygulama yaptığımız tüm araclarda inanılmaz güzel tepkiler aldık. Parlaması, su iticiligi, geç kirlenmesi ve çizilmemesi bence kusursuz özellikler.

Son bir örnek daha verim. Başka bir uygulama yaptığımız araç üzerinde kus pisliği ile alakalı sıkıntı yasadık. Prime uygulamasi yapmıştık. 8 gun boyunca otoparkta kalmak zorunda kaldı aracımız. Kus pisliği de kaldı haliyle. Güneş altında normalde 8 günde boyayı ne hale getireceğini tahmin edersiniz. Yıkadığımız andan itibaren nokta kadar hata kalmamış olması bence efsane bir dayanim. Ve bunu orta sınıf bir koruma ile yapıyor.

ayhanas
23-10-2015, 01:12
Tüm yazilanlarina ek detay olarak .Merak eden araclarina uygulatmak isteyen kitleye ; Bilin ki , bu tarz uygulamalarda araciniz kursun gecirmez olmaz .Zaman ve uygulama öncesi hazirlik işlemleri oldugundan, klasik uygulamalardan pahalidir .Bu tarz uygulamlarda altini iyi hazirlamaz iseniz , yüzeye tutunmaz .(Hakan abi yazmiş)Bu işlemler yikama temizleme bir iki saate bitmez .Kisa zamanda teslim diyenlere ,aldanmayin .(Bir iki saate hazir yalandir)
layiki ile yapilan uygulama sonrasinda düzgün kullanirsaniz vaad edilen süreyi yakalarsiniz.
Kurşun gecirmezde;
Sen günlerce sicak hava Güneş altinda kuş pisligini birakirsan elbette yanar .Sen böyle bir uygulama yaptirdin diye ,çalı cirpiya sürtme cizilir .Sen böyle bir uygulama yaptin diye, kuyu sulu petrollerde disdan su tutup, gazlarim kurur deme kireçli su lekeleri yapar.
(Bunlar benim denk geldiklerim )

ocean0636
24-10-2015, 00:16
Mert mesafeye yola ve işçiliğe vereceğin paraya acımadan götürüp forumda da ismi geçen/bilinen/örnek uygulamaları olan bir yere bırakıcaksın arabanı, 3-4 gün tatil yapacaksın tabiri caizse hacım.

Seramik uygulamanın kürleşme süresi kullanılan malzemeye göre değişiyor nacizane bildiğim kadarıyla, ama ortalama 2 gün sürüyor diyelim.

Normal bir uygulama yapmak zaten ( misal 105-205-glaze-wax ) yıkama ve temizlik hariç 6-7 saat sürüyor ortalama olarak, yarım günde veya 1 günde araba teslim ediyorum diyen adam ya seramik yapmıyordur ya da yapmayı bilmiyordur bence.

Misal Onurcan'ın uygulama yaptığı 420d 3 gün misafir olmuş :)

http://www.techturkey.com/forum/uygulamalar/190232-bmw-4-20d-genel-temizlik-ve-gyeon-mohs-seramik-boya-koruma-uygulamasi.html
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla 420d'e gerçekten ciddi emek verilmiş, çok beğendim. Araca genel olarak güzel bakıyorum kusursuz bir uygulama sonrası için problem yaşayacağımı düşünmüyorum ancak denildiği gibi Malzeme kalitesi ve işçilik gerçekten çok önemli. Bu kadar detaylı uygulama yapan yerler maalesef denildiği gibi Tr koşullarında bir elin parmağını geçmez, zannetmiyorum.

Yolun düşer mi bilmem ama düşerse eğer Adana'ya gelirsen aracının uygulamasini yapmak isterim. Dogukancokca instagram hesabım. Uygulamalar Hakkında fikir sahibi olabilirsin. Araç sayısı 4 veya daha fazla olursa uygun ortam olduğu takdirde yerinde uygulamaya da geliyorum.
Aynı Şehirlerde olsaydık mutlaka irtibat kurardım ancak sadece uygulama için farklı bir şehire gitmeyi düşünmüyorum, gene de teşekkür ederim. Yolum düşerse mutlaka haberdar ederim.

killererkan
09-07-2018, 09:58
önceki arabama Ziebart 4Levent şubesinde Seramik yaptırmıştım , Z-Gloss isimli bir ürün kullanıyorlar, birbuçuk gün sürmüştü uygulama , parlaklıktan ve dayanıklıktan memlundum. bir sene sonunda tekrar arayıp bakıma çağırdılar , ama o sırada arabayı satmak zorunda kalmıştım , 1 sene önce 1700 lira civarı para vermiştim. Daha sonra o ürünü kendim alıp denemek istedim , dışarı kendi marka ürünlerini satmıyorlar,sadece cilalı şampuanlarını satıyorlarmış.

immortalboss
11-07-2018, 07:46
Bu işleri bazen çok mu abartıyoruz diye düşünüyorum.Kimine göre x'den y'ye gitmek için bir ulaşım aracı,kimisi içinse çocuğu gibi.
Sonra arabanın keyif alınacak bir şey olduğunu anlıyorum ve takıntılar başlıyor.Benim de eklemek istediğim 1-2 şey var.
Bir malzeme kesinlikle hem ucuz hem de kaliteli olmuyor.
Bir işçilik hem hızlı hem de güzel,hem güzel hem ucuz olmuyor.
Hakkıyla yapılan bir polisaj + klasik wax ile koruma bile 2 günü çok rahat buluyor.(Eğer çok çok hızlıysanız akşama kadar işleri yoluna koyarsınız belki.)
Seramik(glass coating,mermer coating neyse...) ise başlı başına bir sanat.Gerçekten takıntılı bir insan için seramik kaplama ürününü araca sürmek için aracın hazır olduğuna inanmak çok zor.30 kez son kontrol yapıyorsun vs.Sanayide 200 liraya pasta-cila (Cila neyse artık onlar için) atan dolu hala daha.Veriyorsun aracı.Araç kirliyse kirli olarak işleme başlıyor.Çamurların üstüne pasta atıp tamamdır diyen adam biliyorum.Daha bu konuda çok gerideyiz kısaca.Çizmeden bir aracı yıkamayı,atletle donla,gazeteyle bu işin olmayacağını öğrenemedik.