Orijinalini görmek için tıklayınız : Dükkanı bölümler ayırıp kiraya vermek
Ahmet Saraçoğlu
19-08-2015, 16:04
Arkadaşlar bi yakınımızın cadde üzerinde dükkanı var.kiraya vermek istiyor ama tek dükkan yerine bölümlendirip riski bölmek , kiralanabilirliği arttırmak istiyor.Su aboneliği önemli değil , wc yok.elektriğide tek abonelikte süzme sayaç ile çözücez ama prosedürde bilmediğimiz hukuki bi sorun mahsur var mı bölümlendirip kiralama konusuda?bu konularda bilgi sahibi arkadaş varmı?
Böldum, kiraya verdim diye sadece insaat islemlerini hallederseniz, kiraya verdiginiz kisilerin cikaracaklari isyeri ruhsatlarinda ve stopaj odemelrrinde sikinti cikacaktir.
Tadilat izni ve ruhsat izinlerini alirsaniz belediyeden, iki ayri tapuya bölup kiraya verebilirsiniz.
Eger bir tanesi depo olarak kullanilacaksa sikinti cikacagini sanmiyorum.
Bu iş belediyeden geçer sadece, yasal olarak bölmeniz için tadilat projesi yapılması gerek ve belediye onayı alınması lazım.
mimarsertac
19-08-2015, 16:48
Denildiği gibi tadilat projesi çizilip belediyeye verilecek dükkan resmi olarak bölünecek.
turkerrr
19-08-2015, 17:08
işyeri ruhsatı alamazlar ayrı kapı numaraları olmayacağı için. arkadaşların dediği gibi depo olarak kullanılabilir.
Ruhsatsiz calisacaksa sıkıntı yok.
Ruhsat alamaz bolumleri tadilat projesi yaptiracak ve tapularini cikartacak.
Devlet bu ahmet dosemeden bırakmaz :)