PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cuma Hutbesi 21.08.2015

ORHANAFACAN
22-08-2015, 17:12
Cuma Hutbesinde ben az kızmadım.
Kardeşliği zerre kadar bozmadım.
Türk'müş,Kürt'müş,Laz'mış farklı bakmadım
Bakanlara oku Hocam Hutbeni.

Ne varsa kabulüm Veda Haccında.
Müslümanlar o haccın ihracında.
Kafirlik,Münafıklık kıskacında
Sahtekara oku Hocam Hutbeni.

Cuma adabına uydum,dinledim.
Cumanın farzını ihlal etmedim.
Cumaya bu hutbe için gelmedim.
Sokaklara oku Hocam Hutbeni.

Ne bir imamım ben ,nede hatibim.
Ne özel eğitim aşmış katibim.
Dini bilgim varsa,Hakk'tan nasibim
Dindarlara oku Hocam Hutbeni.

Kutsal bir makamdır elbet şehitlik.
Şehadetine ederim şahitlik.
"Zalime dur demek" işte yiğitlik.
Susanlara oku Hocam Hutbeni.

Teröristte terörist,nankör dedim.
Teröre,hemde etnik terör dedim.
Olayları görmeyene" kör" dedim
Kör bakara oku Hocam Hutbeni.

ORHAN AFACAN
İzmir 22.08.2015

mert1612
22-08-2015, 17:17
Saldırın millet

fthdrn
22-08-2015, 17:19
bu cuma namaza gitmedim konu neydi ki ?
not: ciddiyim ben.

vectra-tuner
22-08-2015, 17:30
Cb nin her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım sözünü peygamber efendimizin S.a.v. nin de söylediğini hutbede bildirdi... Seçimden öndeki cuma ise MHP aleyhine hutbe okundu.. Irkçılık vs diyor ama alanen Mhp karşıtı idi.. Kürtçülüğe ses yok Türkçülük yasak kısaca, Bölücüleri T.c ve Türklüğü kaldırarak birde Atatürkü rehabilite ediceklerdi olmadı

ORHANAFACAN
22-08-2015, 17:32
Cb nin her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım sözünü peygamber efendimizin S.a.v. nin de söylediğini hutbede bildirdi... Seçimden öndeki cuma ise MHP aleyhine hutbe okundu.. Irkçılık vs diyor ama alanen Mhp karşıtı idi.. Kürtçülüğe ses yok Türkçülük yasak kısaca, Bölücüleri T.c ve Türklüğü kaldırarak birde Atatürkü rehabilite ediceklerdi olmadı

diyanetin 21.08 2015 tarihli cuma hutbe metni internette,aynen camide okundu,bana dokundu.

vectra-tuner
22-08-2015, 17:33
Atatürk adını kaldırarak yazıcaktım düzeltme olmadığı için buraya yazdım, Atatürk hava alanı da yıkılacak ve yerine içinde Atatürk adı geçmeyen yeni bir hava alanı olucak

ORHANAFACAN
22-08-2015, 17:33
Saldırın millet

saldırıya gerek yok. Isra suresinin başlarında akibetleri belli.

fthdrn
22-08-2015, 17:39
Ben seçim öncesi okutulan hutbede camiideydim ve hocaya Allahın evinde siyaset yapmayın diye bağırmıştım.
Bunlar gözünü iyice karartmış ama biz daha ölmedik çok şükür..

vectra-tuner
22-08-2015, 17:57
İslam aleminin bu halde olma sebebi zaten İslamiyetin Allah'a kavuşmaktan ziyade insanların kendi çıkarları dünya meseleleri için siyasete alet edilmesi. Peygamber efendimiz zamanında mezhepler mi vardı? O kadar çok hadis varki hangisi gerçek hangisi değil bilmek çok zor. Siyasete alet edenler herhalde hadis de uydurmuşlardır.. Müslümanlar birbirini kesiyor her pislik bizim coğrafyada, şimdiki hükümetin yaptıklarının 10 da birini Mhp felan yapsaydı herhalde oyu % 2 ye düşerdi

ORHANAFACAN
22-08-2015, 20:47
İslam aleminin bu halde olma sebebi zaten İslamiyetin Allah'a kavuşmaktan ziyade insanların kendi çıkarları dünya meseleleri için siyasete alet edilmesi. Peygamber efendimiz zamanında mezhepler mi vardı? O kadar çok hadis varki hangisi gerçek hangisi değil bilmek çok zor. Siyasete alet edenler herhalde hadis de uydurmuşlardır.. Müslümanlar birbirini kesiyor her pislik bizim coğrafyada, şimdiki hükümetin yaptıklarının 10 da birini Mhp felan yapsaydı herhalde oyu % 2 ye düşerdi

haklısınız müslim çok,mümin sayısını Allah bilir

ACYV
22-08-2015, 21:15
Hesapta İslâm'da ruhban sınıfı yok :) paralı imam mı olur. İndirilen din olmuş uydurulan din. Din satmasınlar insanlara garip gureba da inanıyor.

Mehmetmert
22-08-2015, 21:18
Diyanetin butcesinin saglik bakanligi veya milli egitim bakanligindam fazla olmasina hatta kalmayip 700 milyoncuk ek butce istemesine sasmamak lazim :) Br bakanlik degil bildiginimiz parti propagandasi olmus bir kurum haline donmus artik...

Yigit-Y
22-08-2015, 21:22
Orhan amca bu dinsizler bir gün cezasını bulur.

Kalemine sağlık