PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : C veya orta d sinifta en sessiz,yaltimli,lastik ve ruzgar sesi almayan araç ?

rebel
22-08-2015, 20:18
Arkadaslar c sinifta

1.Audi a3
2.golf7,yeni astra
3.volvo v40 ve c4 deniyor

D sinifta
1.audi a4,s60
2.passat,superb
3.c5 ve508

Ses yalitim ve konfor olarak bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz.Bu listeye katılıyormusunuz?
Sürenlerden geniş bilgi bekliyorum :)

dqn
22-08-2015, 20:22
Superb yazıldığı kadar sessiz bir araç değil.Yani en azından kendi passatım kadar sessiz değil.Diğerlerini bilemem:)

İbrahim33
22-08-2015, 20:24
premiumlar dışında golf oldukça sessiz , passatta sınıdınsa kafaya oynar , c5 falan hikaye. alfadan beklenmez ama giu.da oldukça sessiz.

Kadyr
22-08-2015, 20:25
passatı es geç diğerlerini hiç bilemem. passat okadarda yalıtımlı değil

SerkanYazgan.
22-08-2015, 20:26
Galiba son kasa passat sessizlik testinden baya iyi puan almıştı.

rebel
22-08-2015, 20:30
Arkadaslar c'yi c klasmaninda d'yi d klasmaninda degerlendirsek daha iyi olucak

Bu arada hepsi son güncel kasa olarak düşünebiliriz

Gar
22-08-2015, 20:49
V40 çok sessiz bir araç değil motor sesi çok fazla astra daha iyi ona göre(v40 d2)

100km ustu hızda v40 biraz daha iyi rüzgar sesinde

Makyajlı 1 serisi çok sessiz listede yok ama

İbrahim33
22-08-2015, 20:53
V40 çok sessiz bir araç değil motor sesi çok fazla astra daha iyi ona göre(v40 d2)

100km ustu hızda v40 biraz daha iyi rüzgar sesinde

Makyajlı 1 serisi çok sessiz listede yok ama

makyajlı 1 serisini kim görüp test etti ki listede olsun ? ben daha canlı görmedim bile :)

er1kan
22-08-2015, 20:53
kesinlikle s60 ı test etmeden diğerlerinden birini alma hocam hergün pişman olma....

Gar
22-08-2015, 20:56
makyajlı 1 serisini kim görüp test etti ki listede olsun ? ben daha canlı görmedim bile :)

Arkadaşım aldı 116d otomatik şuan 6bin kmde

i-vtec07
22-08-2015, 21:16
Yeni kasa A3 başa oynar bence

kickbuttowski
22-08-2015, 21:22
Citroën C5 HDi 165 FAP Exclusive 62 66
Audi A4 2.0 TDI DPF Ambition 61 65

En sessiz 30 araba içinde listedekilerden bunlar var

mrbars
22-08-2015, 21:29
Aynı araçta benzinli ve dizeller arasında muazzam fark var. Ses çok mühim ise, benzinli modeller çok önde.
Konfor konusu bir miktar subjektif bir konu. Son kasa 2015 Passat'a binmedim ancak bir önceki kasa 508 ve C5'ten dahi kötüydü. Ancak ara. otomatik olacaksa ve konfor mühimse C5 ve 508'in Auto6R modellerinden koşarak uzaklaşmak lazım.

rebel
22-08-2015, 21:55
Bunlar harici tabiki makul seviyede fiyat araliginda araclar da listeye dahil edilebilir.1 serisini test etmedim
Makyajli passat ve superb degil fakat bi oncekileri cok begenmedim ama millet cok begenmis.biz vw kullaniyoruz ama fanatiklik gibi geldi bana. Adam kullanmamis ama ooo passatsa iyidir diyor millet. D sınıfı olunca insan daha cok beklenti icine giriyor. Misal golf7 yi daha cok beğendim. Cunku c sinifi kalite belli biyere kadar. Beni en cok sasirtan kullanmadim ama kullanci yorumlarindan
508 c5 sessiz deniyor?
c segmentte yeni citroen c4 cok begenilmis golf kadar sessiz ve konforlu deniyor.
Fransizlar gercekten citayi bukadar yukselletimi ?
Digerlerini az cok biliyoruz ama benim merak ettigim
C4 e hdi aslinda .ama mcp sanzimanla kanser olurmuyuz ? :)
Son olarak 1 serisini denemedim test ve incelemede goremdim adam akilli

Dipnot:Araclar dizel olarak dusunulmeli bu arada.

İbrahim33
22-08-2015, 22:01
c5 babamda vardı geçen ay sattık 4 sene kullandık sessizlik ve yalıtım konusunda kesinlikle passat daha iyi.

mrbars
22-08-2015, 22:03
rebel, şirket arabası olarak 5 senedir Auto6r şanzıman (Citroende adı MCP) kullanıyorum. İlk seneyi arabayı benzin döküp yakmadan atlatınca böyle terapi gibi oldu. Artık trafikte kavga etmiyorum, kimseye sataşmıyorum. Biri sıkıştırıyor, eyvallah diyorum; üstüme çıkıyorlar aman kardeşim kusura bakma diyorum. Tüm küfürleri şanzımana edince rahatlayınca pamuk gibi oluyor insan.

rebel
22-08-2015, 22:10
Citroën C5 HDi 165 FAP Exclusive 62 66
Audi A4 2.0 TDI DPF Ambition 61 65

En sessiz 30 araba içinde listedekilerden bunlar var

Merak ettiğim asil konu. Kagit uzeri desibel değerlerine bakinca
c5 a4 le ayni
C4 de golfle ayni. Golfde a3e baya yakin

Karsilastirma dizel olup konforlu ic malzeme kalitesi bolca yumusak olan kalitesinden daha elit hissettiren tok yol ve lastik sesi almayan c ve d de ilk 3 e oynayacak model listesi

Şu 2 aracida kullandim bu çok sessizdi ve bekledigimden cokdaha yumusak malzeme cikti diyebilicek

Test ettgim araclar
Misal a ve cla serisine test edip hayal kirikligi yasadim malzeme kalitesinden. Eski c serisi keza ole. Merso e den baslar tabusu aklima geldi
Bmw e90 bekledigimden daha dusuktu
Passat ve superb bekledigimden fazlaca sesli geldi
Golf7 passata yakındı
Leon baya sesliydi trim sesi var arabada
Fordlar aman allahim 150 de yanindako adami duyamassin o nasil bir ses :)
Pejolar sessiz degildi ama 508 e binmedim(merak ediyorum ).zaten beklenti dusuktu
Eski citroenler keza ayni c5 e binmedim ayni pejodako durum
Japonlarin alayi cok sesli. Hele honda. Ford ve hondayla uzun sure yuksek hiz adamda isitme kaybi yasatir :)
S40 bindim hayal kirikligi oldu. Focusa yakindi motorda sesli lastik seside var

Yani aslinda hepimiz ayni seyden nahsediyoruz.
Insan f30 f10 alir memnun olmayabilir beklenti cok yuksekse kutaphane bekleniyorsa...
Hic beklediğim kaliteyle karsilastim vallaha şok oldum :) gibi bi model bekliyorum :)

rebel
22-08-2015, 22:11
rebel, şirket arabası olarak 5 senedir Auto6r şanzıman (Citroende adı MCP) kullanıyorum. İlk seneyi arabayı benzin döküp yakmadan atlatınca böyle terapi gibi oldu. Artık trafikte kavga etmiyorum, kimseye sataşmıyorum. Biri sıkıştırıyor, eyvallah diyorum; üstüme çıkıyorlar aman kardeşim kusura bakma diyorum. Tüm küfürleri şanzımana edince rahatlayınca pamuk gibi oluyor insan.

Abi adim devran. O derece mi yav :( deme ole deme .

rebel
22-08-2015, 22:12
c5 babamda vardı geçen ay sattık 4 sene kullandık sessizlik ve yalıtım konusunda kesinlikle passat daha iyi.

Araba düz vitesmiydi ?
Dedigim gibi kesinlikle passattan beklenmedik bi yalitim var

Bu arada eski kasa passat kullaniyoruz. Insan hergecen gun kalite yukselcek sannederken ordan burdan caliyolar

İbrahim33
22-08-2015, 22:22
düz vitesti , mcp ye binecek kadar kafayı yemedik :D

rebel
22-08-2015, 22:24
Anladim saolasin. Bizde akil sagligi icin uzak duralim :) Bravo nasil ses konusunda c segmentinde ibrahim ?

SerkanYazgan.
22-08-2015, 22:42
Bravo dizel arkadaşımda var ama bana göre çok sesli özelliklede camlar açıkken benim clio 3 1.5 dci ye göre sesli geliyor. Bir araç alacaksan ve sessizlik istiyorsan önce benzinli modellere bakmalısın. Ayrıca b8 passat f30 ve c den felan yalıtım olarak db oranında iyi diye biliyorum. Tabi frekans gibi şeylerde önemli. Ben şahsen passatın sessizliğini seviyorum, önceki kasasıda dahil buna. Tabi sessizliği içinde gidip o paraları passata vermem orası ayrı :)

Bu arada passat 2.0 TDİ BMT Innengeräusch 130km/h 65,4 dB(A) gösteriyor.

Alttaki linkten teknik detaylarına bakabilirsiniz, en alt sayfada.
http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT5228_VW_Passat_Variant_2_0_TDI_BMT_Highline/VW_Passat_Variant_2_0_TDI_BMT_Highline.pdf

levent
22-08-2015, 22:49
Kütüphane istiyorsan

c Sınıfı - a3
D Sınıfı - a4

Kafaya oynar direk olarak. Biraz Google da noise level araştırılarak da görülebilir sonuçlar

İbrahim33
22-08-2015, 22:59
Anladim saolasin. Bizde akil sagligi icin uzak duralim :) Bravo nasil ses konusunda c segmentinde ibrahim ?

bravo dizel epey gürültülü. 120 nin üstünde uzun yolda forddan kalır yanı yok , iyi rahatsız eder rüzgar sesi.

dqn
23-08-2015, 10:01
Yeni116dyi test edip a3 aldık.116d de yalıtım denen şey yok.Gerçi genel olarak bmw'nin yalıtımı pek iyi değil.Yalnız A3'de passat kadar yalıtımlı değil.Passatı beğenmeyenler eski kasa kullananlar sanırım.

DOHC
23-08-2015, 12:12
Gürültü seviyesinde lastik hamuru, lastik deseni, asfalt yapısı da etken......

devil_berk22
23-08-2015, 13:58
a3 ve a4 derim ben

EmreYY
23-08-2015, 14:12
508 direk listeden çıkarılabilir.Yol lastik gürültüsünü geç şehir içi dolaşırken yağmur damlası sesini duyabiliryorsunuz cam açıkmış gibi

rebel
23-08-2015, 14:29
2015 passat degil ama 2013ne bindim bekledigim gibi degildi daha doğrusu beklenti yuksek oluyo oo bu passat bu d segmenti gibi...

Sanirim izalasyon isini en iyi audi basariyor

Yanliz noise level testine baktim leventin soledigi en dusuk acura. 140 km 63 db gibi bisey var.
Audi a8 de 64 db gosteriyo yuh dedim

bilalMW
23-08-2015, 14:32
Superb dizel o kadar sessiz değil. Ama octiva'nın 1.2 tsi 110 hp olanı cidden devir saatine bakmadan anlamıyorsunuz motor çalışıyormu diye.

Dookan
23-08-2015, 21:45
babamda 2011 dize c5 var.bende de 2010 c180. babamin aeaba benimkine 10 basar.ben bu kdr sessiz bi araba gormedim

M3CSL
24-08-2015, 11:23
Yeni passat yeni golf/a3 çok başarılı bu konuda,
f10 bmwde iyi ama a6ya göre nasıl ona bakmak lazım.

Focus4171
24-08-2015, 11:34
Kullandığım araçlar arasında Golf 7 ve Passat bir dizel araca göre gayet başarılılardı. Test sürüşüne gittiğimde yalıtımı baya iyi geldi bana bu araçların. Hatta araç içi sessizlikten artık dışarıdan ses arıyorsun bahane olarak diyebilirim. Benzinli modelleri hiç konuşmuyorum zaten çalışmıyor gibi :)

1.16d aracımda en az onlar kadar başarılı sessizlik konusunda. Fakat biraz sert olmasından kaynaklı trim ve yol sesleri var oda çok önemli değil benim için.

Focus 2011 dizel varken o baya sesliydi bu araçlar arasında. Listede son sıralarda yer alır benim için. Ama güzel araçtı herşeye rağmen.

Astra 1.3 CDTI baya başarılıydı sessizlik konusunda. Zirveye oynar bence bu araçlar arasında. Baya şaşırtmıştı beni :)

Yarbay
24-08-2015, 11:42
sessizlik ve konfor bence çok ama çok fazla göreceli bir şey.

A insanı 1.3 multijet Albea'dan inmiştir ona Toyota corrolla bile Bentley olur.

B insanı 25 yaşında Mercedes balina kasaya biniyordur sıfır araba aldım diye ümitlenip jetta çok sessliymiş der.

bence göreceli olacak olan yorumlara bakmaktansa adam gibi verilere bakmanızda fayda var, aşağıdaki gibi linkleri bulmak 2 dk sürüyor Google amca sayesinde:

http://www.auto-decibel-db.com/

ertantamer
24-08-2015, 11:47
Valla golf 7 1.6 tdi da kullandım. 2013 dü sanırım octavia 1.6 tdi dsg de. Kendi kullandığım 2012 c5 1.6 hdi var otomatik. Golf ve octavia dsg den dolayı zaten kusursuz fakat sert geldi bana. Octavia nın yanak kalınlığı baya az belki ondanda olabilirdi ama golfün ki eşşek kadardı. Biz 2 seridir c5 kullanıyoruz mutluyuz genişliği olsun konforu olsun. Herkes arabaya binince uyuma isteği geliyo. Fakat alıncaksa 2.0 hdi alınmalı evet şanzumandan dolayı biraz geri planda kalıyo.

Yarbay
24-08-2015, 12:01
keşke şu üreticiler farklı kitler olarak sunsalar araçları.

ya ben makas atarım, yanlarım, yok abuk zubuk 300km ye gel yokmu teste çıkanlar deyip testlerim tiplilere sert süspansiyon

ben en son makas atalı 3 sene oldu, aile taşırım, müzik dinlieyerek keyfimce sürrürüm diyene konforlu yumuşak süspansiyon verseler.

yani bunlar opsiyon olsa keşke, yıllardır octaviaya aşığım ama gerek Octavia gerek rapid bencede süspansiyonları çok sert yani gereksiz boyutda bir sert geldi bana sanki süspansiyonu biraz yumuşatılsa araç çok daha konfor kazanırmış gibi geldi çünkğ kabini sessiz,koltuklar rahat vs

zx6r
24-08-2015, 12:19
Diğerlerini bilmem ama A3'ü deneyin farkı göreceksiniz..

omco
24-08-2015, 13:01
1.5 yıldır a3 kullanıcısı olarak, yalıtım sınıfı için konuşursak gerçekten güzel. Ancak 120 civarı hızlardan sonra sürücü tarafından rüzgar sesi alıyor zaten bir önceki a3'lerde de bu sorun vardı ne yazık ki kronik. Benimki ambition, spor süspansiyon olduğu için attraction ya da ambiente araçlara göre biraz daha sert bu yüzden konfor olarak çok iyi diyemem hatta normal süspansiyonlu 3'lük eibach yay takmış bir tanıdığın aracı sanki biraz daha yumuşak bile diyebilirim. Başka bir arkadaşımın 16 jantlı ambiente aracı daha rahat doğal olarak ama benimde yol tutuşum daha iyi tabi. Kısacası 8v a3'ün tek eksisi 120'lerden sonra rüzgar sesi alması o kadar

turci
24-08-2015, 13:36
keşke şu üreticiler farklı kitler olarak sunsalar araçları.

ya ben makas atarım, yanlarım, yok abuk zubuk 300km ye gel yokmu teste çıkanlar deyip testlerim tiplilere sert süspansiyon

üreticiler mi yapacak bunu?
reklamını da; trafiğin içine etmek isteyenlere,cana kast etmek isteyenlere -makas line- opsiyonu.. diye yaparlar.

mantıklı ve gerçekçi olunmalı bence..

Yarbay
24-08-2015, 14:05
üreticiler mi yapacak bunu?
reklamını da; trafiğin içine etmek isteyenlere,cana kast etmek isteyenlere -makas line- opsiyonu.. diye yaparlar.

mantıklı ve gerçekçi olunmalı bence..

o yazıdan onu anladın ya diyecek bir şey bulamıyorum :)

orada fazlasıyla sert olan aracı yumuşatmak için keşke daha az agresif olan bir versiyon sunulsayı anlatık yazdığın gibi makasline bir VW değil arkadaş..

turci
24-08-2015, 14:21
yazınızdan öyle bir anlam çıkıyor, özellikle çabam olmadı.

üreticiler zaten sürüş tarzlarına göre çeşitli varyasyonlar çıkarıyorlar, daha ne çıkarsınlar.
amörtisörleri kaz tüyünden mi yapsınlar?

araçların hepsinde sportfahrwerk yok, isteyen S line R line alır.
ben konfor istiyorum diyenlere de seçenek sunulmuş,comfortline alınmalı o zaman.
gerçi o na bile 18 jant 225 taban koyunca konfor beklememek lazım..

Berkan
24-08-2015, 14:29
a3'ü ayrı tutuyorum ama onun dısında aa yine esamesi okunmasada ben kendi aracımdan (ceed) / kuzeni i30) acaip memnunum trim sesi yok. leventin dedigi noise level olarak bakarsak 74. motoru gayet sessiz içeride almıyor radyonun sesi normal derecede acık olsun gırgır sesini zor duyarsınız hatta arabaya binip arabaya binip diyen bile cok oldu

Yarbay
24-08-2015, 14:35
yazınızdan öyle bir anlam çıkıyor, özellikle çabam olmadı.

üreticiler zaten sürüş tarzlarına göre çeşitli varyasyonlar çıkarıyorlar, daha ne çıkarsınlar.
amörtisörleri kaz tüyünden mi yapsınlar?

araçların hepsinde sportfahrwerk yok, isteyen S line R line alır.
ben konfor istiyorum diyenlere de seçenek sunulmuş,comfortline alınmalı o zaman.
gerçi o na bile 18 jant 225 taban koyunca konfor beklememek lazım..

en baz model 16 jant eşşek kadar yanaklı Octavia = sınıfındaki diğer araçlara kıyasla çok sert.

buna varyasyon diyorrsunzu ya bende diyorum ki o varaysyon yok hocam zaten en yumuşak olarak alabileceğiniz bile sertt, keşke olsaydı, umarım 3üncü anlatışımızda anlatabilmişizdir?

siz sanırım Almanyada yaşıyorsunuz sorunda burda gerek birbirimizi dil gerek yol olarak anlamakta, bana bugün octaviayı senin tabirinle kaz tüyünden süspansiyonla sunsalar evet daha memnun olurum türkiye yollarında öylesi daha uygun olurdu demek istedim.

başka muhalefet olunacak konu yada anlaşılmayan nokta varmı, almanca Türkçe çevirmen getirelimi?

Batum
24-08-2015, 14:54
golf7 yalıtımı gayet iyi diğer kullandığım araçlara nazaran ses rüzgar sesi çokaz.
fakat trim bazı sesler var kasislerden geçerken gacırdamalar v.s
birde arızamıdır sorunmudur bilinmeyen bir ses daha çıktı kaçkere servisede gittim net bişey yok garantiye girmez v.s çözemiyorlar.
konusuda vardı http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-aktarma-ve-frenler/206484-golf7-80-90km-hizda-basliyan-ugultu.html?highlight=

turci
24-08-2015, 15:33
@yarbay

görüşlerinize ters gelenleri muhalefet olarak adlandırmanız doğru değil.

herkes fikrini açıklamak için burada ve ilk postunuzu tekrar okursanız kendizi anlatmakta yanlış kelimeler kullandığınızı farkedebilirsiniz.

diğer yandan konfor kişinin beklentilerine ve kullanım koşullarına göre farklılık gösterebilir.
Türkiye koşullarında 16 jantın sert gelmesi,yol sesini içeri alması o aracın konforsuz olması demek değildir çünkü aynı araç Almanya koşullarında konforludur.
bir de bu taraftan bakmakta fayda var.

tercümana gerek yok rahat olun, polemiğe girmeyeceğim.

Yarbay
24-08-2015, 15:39
@yarbay

görüşlerinize ters gelenleri muhalefet olarak adlandırmanız doğru değil.

herkes fikrini açıklamak için burada ve ilk postunuzu tekrar okursanız kendizi anlatmakta yanlış kelimeler kullandığınızı farkedebilirsiniz.

diğer yandan konfor kişinin beklentilerine ve kullanım koşullarına göre farklılık gösterebilir.
Türkiye koşullarında 16 jantın sert gelmesi,yol sesini içeri alması o aracın konforsuz olması demek değildir çünkü aynı araç Almanya koşullarında konforludur.
bir de bu taraftan bakmakta fayda var.

tercümana gerek yok rahat olun, polemiğe girmeyeceğim.

dostum sen neyin anlatıyon? neyin peşindesin? amacın nedir? :)

tövbe yarabim ya, geyiğine keşke üretiler kişisel anlamda daha yumuşak set-up yapsalar dedik çıktın karşıma sabahtan beri neyin derdindesin anlamış değilim.

hee haklısın deyimde bi git gözünü sevim..

turci
24-08-2015, 16:05
:)

sana sert gelen araç bizim yollarda gayet soft diyorum,daha ne anlatayım?
adamlar herkesin totosuna özel araç mı üretsin?
olmadı yataştan yaylı yatak alıp koltuğun altına koyulmalı.
bu da bir fikir.

keyifli forumlar dilerim ;)

BARR
24-08-2015, 16:29
Şu konfor yumuşak sert muhabbeti kesinlikle herkesin öznel yorumu, arkadaşımın muhteşem konforlu şöle böle dediği Eibach yaylı aracı resmen Amerikan arabası gibi yaylanıyor, soruyorsun konforlu işte diyor için dışına çıkar.

Başkasının kazık gibi dediği arabaya biniyorsun bütün çukurları eğimleri sönümlüyor. O yüzden bu konfor yorumları hikaye, binip deniyeceksin hepsini kendin kıyaslama yapıcaksın.

AliDogukan
24-08-2015, 17:00
Bir arabanın konforlu olması da çeşit çeşit değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

Mesela ben içerisi kütüphane gibi olan arabaya konforlu derim.Süspansiyonları zıplatsa da sessiz olması benim için en büyük konfor unsuru.

Ahmet de ben arabanın içinde çukurlardan dolayı hiç kafamı sallamamalıyım,Mercedes reklamındaki tavuk gibi olmalıyım diyebilir.

Mehmet de benim için konfor unsuru koltukların yapısından ibaret,dötümü iyice sarsın sarmalasın rahat ettirsin diyebilir.

Kimisi şu şekil konfor ister,kimisi bu şekil konfor ister.Kimse herkesin konforuna karışamaz.