Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanan Parke Tamiri Yardımı

Evrenoz
25-08-2015, 20:55
Evde nargile keyfi yaparken ayağım takıldı ve nargileyi devirdim.. Kömürler yerlerde, yerler de parke..

Sonuç aşağıdaki gibi..

Bu nasıl tamir edilir? Tüm salonu değiştirmek istemiyorum, var mıdır bir çözümü? Maliyet nedir, yöntem nedir? Bilgisi olan var mı?

http://i.hizliresim.com/EqDrAv.png http://i.hizliresim.com/gA62pb.png http://i.hizliresim.com/Yl6qaD.png

özcan07
25-08-2015, 20:59
Tamir olmayacaktır ama marka model biliyormusunuz

Evrenoz
25-08-2015, 21:00
Maalesef bilmiyorum

özcan07
25-08-2015, 21:03
Bina yenimi peki parke eskimi yenimi bilmek açısından muteahhitten öğrenme şansı varmı

Evrenoz
25-08-2015, 21:05
9-10 senelik bir bina, parke de o kadarlıktır tahminimce

emp:)
25-08-2015, 21:06
Laminant parke ise yapacak birşey yok yenilenmesi gerek, normal parke ise bir güzel zımpara yapılıp üzerine verdik atıldığında sıkıntı çözülür.

Laminantlarda şöyle bir sıkıntı var renkler neredeyse her sene değişir, tonun-desenin devamını bulamadığınızdan dolayı komple değiştirmek zorunda kalırsınız.

Evrenoz
25-08-2015, 21:10
Laminant değil sanırım, bildiğimiz ahşap parke.
Çok da anlamam aslında ama tahta yani malzeme

zımpara - vernik düzeliyorsa rahatladım valla

Eworen
25-08-2015, 21:11
Fotolardan anlasildigi kadariyla zemin masif parke
Sistre cila islemiyle bi hayli gider cok islemediyse hepside gidebilir ama tum zeminin yapilmasi gerekli
Yani zimpara +cila..

Evrenoz
25-08-2015, 21:14
Pek derin değil yanıklar, yani dibe doğru pek inmiyor.
tüm zeminin yapılması derken zeminin tamamı mı zımpara cila yapılacak?
yoksa o bölge zımpara - tüm zemin cila mı?

Eworen
25-08-2015, 21:31
Lokal olmaz demek istedim yani olur ama olmaz diyelim yeni eski farki acayip ton farki falan olur
Burda nasil bi islem oldugunu guzelce aciklamislar
https://youtu.be/pWAtg-StDz0

Evrenoz
25-08-2015, 21:33
En kötü tüm salonun cilası patlayacak yani
nedir maliyeti acaba?

imprezaWRC
25-08-2015, 21:58
İnce bir zımpara üzerine rötüş kalemleri ile lokal olarak boyamayı dene en azından göze daha az batacaktır. Ben evde birkaç derin çiziği bauhaus'da satılan rötüş kalemleri ile anca ben göstersem fark edilir hale getirmiştim. Dolgu ürünleri de var, ayrıca 5-6 renk çeşidi de mevcut, en yakın olanı alırsın bir denersin. Tüm parkelere sistire, cila...vs yapmaya göre daha hesaplı ve az zaman tüketirsin. Yanık ile çizik aynı şey değil ama olmazsa da en fazla toplamda 30 TL harcamış olursun.

Evrenoz
25-08-2015, 22:00
O kadar çok leke var ki her birini boyamak damalı eşşek haline sokar salonu :(
zımpara - cila farz gibi kardeşim
Evin karşısında bi parkeci var, yarın ya da haftasonu çağırıcam baksın bi

STP
25-08-2015, 22:09
Nargileyi agzinla ic olm ahahahhaa :D

Eworen
25-08-2015, 22:16
Tek 1 oda oldugu icin sistrede serbest piyasa kosullari isler bi kac yerden fiyat almakta yarar var
Metrekare hesabi yapmayabilirler

ghibli06
25-08-2015, 22:24
öncelikle geçmiş olsun, az daha tutuşuyormuş parkeler...

sistre yapıp komple cila atılacak yoks anormal ton ve parlaklık farkı oluyor... metrekaresi 20-40 tl arası değişir, 40 m2 olsa salon bin lira gbi rakamları gözden çıkartmak lazım iyi bir iş için, sistre yapılırken bütün ev toz olacak özellikle de duvarlar, çok iyi izolasyon şart...

onursumer
25-08-2015, 22:25
sistre cila büyük ihtimalle çozer , bizim evi su bastığı zaman o şekilde kurtarmıştık ama tavsiyem sistre cila fiyatı alırken makınelerinıde sormanız bazı makineler ortalığı ciddi anlamda kirletiyor

rekord2000
25-08-2015, 22:30
Laminant mi, ahşap parke mi? Bunu netleştir, lamınantsa çok geçmiş olsun, ahşap parke ise sılıstre ve cila yapılarak ilk günkü haline döner, ve nargile iyiki devrılmıs dedirtir :) eski kerestecıden ufak bilgiler :)

fthdrn
25-08-2015, 23:05
Lokal olmaz demek istedim yani olur ama olmaz diyelim yeni eski farki acayip ton farki falan olur
Burda nasil bi islem oldugunu guzelce aciklamislar
https://youtu.be/pWAtg-StDz0

videoyu izledim de efsane oldu yahu. böyle bir işlem 110 m2 evde ne kadara patlar acaba bizim parkelerde bitmiş :)

Can's
25-08-2015, 23:20
aklıma gelmıstı boyle bırsey yapacagın abı o yuzden folyo ser demıstım nargılenın etrafına neyse kı hastanelık etmemıs yenge :D

fatihdurutuna
25-08-2015, 23:50
çok görünür bir yerde değil ise yapı marketlerde parke fonlu folyolar var hemen hemen her renk ve modeli var çizgileri uyşucak şekilde yapıştırsanız çözüm olabilir

mrbars
26-08-2015, 00:10
Geçmiş olsun.
Öncelikle kaç mm yanık olduğunu tespit edin. Bıçakla en ciddi yanan yeri biraz kazıyabilirsiniz. Eğer en derin yerde 2-3 mm gibi bir yanık varsa, sistre ile oldukça zor (detay bilmiyorum ama tüm parkeden 3 mm almak baya zahmetli) bir işlem olacaktır. (Her sistrede normalde 1 mm gibi bir incelme oluyor). Kalınlığı tayin ettikten sonra bir parkeciden/sistreciden telefonla dahi bilgi alabilirsiniz.
Değişim de istenmiyorsa, parke boyama gibi bir alternatif de olabilir.

Not: Masif demişsiniz ancak parke lamine ise (laminat demiyorum, 3 çeşit parke var; laminat, lamine ve masif), 3 mm sistre atılamaz diyebiliriz, 4 mm kadar üst ahşap kalınlığı olur.

Evrenoz
26-08-2015, 08:17
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar

sistre + komple cila şart sanırım. Eşyaları çıkarmak, koyacak yer bulmak..

Büyük dert var başımda :(

edit: şöyle bir baktım da; 3 parke fena durumda.. onlar kazınıp cilalansa; renk farkı da olursa olsun 3 parça parke için. bir sorayım bakalım gelecek ustaya mümkün mü böyle birşey

XoR
26-08-2015, 08:23
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar

sistre + komple cila şart sanırım. Eşyaları çıkarmak, koyacak yer bulmak..

Büyük dert var başımda :(

Fokurdatıp keyif çıkartırken iyiydi ama dimi :D :D

Geçmiş olsun moruk salondan ban yersin bu görüntü sonrası sana balkon yolları gözükür :)

XoR
26-08-2015, 08:26
Waxlı yüzeyler için: Çok derin yanıklar değilse bulaşık teli çoğunlukla bu lekenin çıkmasını sağlayacaktır. Bulaşık telini biraz su ve sabunla hafifçe ıslatarak etkisinin artmasını sağlayabilirsiniz.
Sonra waxlayın. Yüzey cilaları için: Zarar gören bölgeyi keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyın. Cilanın kazındığı ve yokolduğu alana çok az miktarda cila uygulayın.

Sigara yanıkları varsa kazıyarak temizlenir zımpara yaparak vernik ve cila sürülmelidir. Siyah lekeler ve mürekkep lekeleri varsa çelik telle ovarak bal mumu sürülebilir ahşap temizleyici ile temizleyip parlatma yapabilirsiniz hala lekeler duruyorsa sirke damlatın 1 saat sonra temizleyin cilalama ve parlatma yapabilirsiniz.

Berkan
26-08-2015, 08:27
3-4 metrelik parke görünümlü marley falan kestirip altına serseydin keske abi içerken :D

XoR
26-08-2015, 08:30
3-4 metrelik parke görünümlü marley falan kestirip altına serseydin keske abi içerken :D

Ölmüş adam kesilmez

http://aetherforce.com/wp-content/uploads/2014/10/Bob-Marley-Smoke-HD.jpg

Berkan
26-08-2015, 08:39
Ölmüş adam kesilmez

http://aetherforce.com/wp-content/uploads/2014/10/Bob-Marley-Smoke-HD.jpg

:hehe: davası olmaz ama ilerisi icin artık

Evrenoz
26-08-2015, 08:52
Fokurdatıp keyif çıkartırken iyiydi ama dimi :D :D

Geçmiş olsun moruk salondan ban yersin bu görüntü sonrası sana balkon yolları gözükür :)

Yokki evde balkon :/
Yeni binalarda paso Fransız balkon var, ona da ayak zor sığıyor

2. vukuata kadar ses etmez, 2. vukuatta nargileyle beraber beni de fırlatır muhtemelen camdan :D

Waxlı yüzeyler için: Çok derin yanıklar değilse bulaşık teli çoğunlukla bu lekenin çıkmasını sağlayacaktır. Bulaşık telini biraz su ve sabunla hafifçe ıslatarak etkisinin artmasını sağlayabilirsiniz.
Sonra waxlayın. Yüzey cilaları için: Zarar gören bölgeyi keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyın. Cilanın kazındığı ve yokolduğu alana çok az miktarda cila uygulayın.

Sigara yanıkları varsa kazıyarak temizlenir zımpara yaparak vernik ve cila sürülmelidir. Siyah lekeler ve mürekkep lekeleri varsa çelik telle ovarak bal mumu sürülebilir ahşap temizleyici ile temizleyip parlatma yapabilirsiniz hala lekeler duruyorsa sirke damlatın 1 saat sonra temizleyin cilalama ve parlatma yapabilirsiniz.

okudum bunu dün :D

Ne bileyim işte, gerçi ne kesersem keseyim düşen nargilenin kömürleri epey uzağa dağıldığından kurtarmazdı
ha ilk düştüğü yerdeki siyahlıklar olmazdı, ayrı :)

Anasını satayım bi de kömürün dağılacağı tuttu 50 parçaya
3 parça kömür düştüğünde de 3 parça kalaydı bu kadar büyük sıkıntı olmazdı

tylan
26-08-2015, 09:13
Parke %90 laminat hayatta çıkmaz geçmiş olsun

dkaya87
26-08-2015, 10:39
çok geçmiş olsun, hem yangın hem de aile faciasından iyi yırtmışsın abi.

yilmazcatalbas
26-08-2015, 11:04
abi geçmiş olsun verniğin yanmış kendin yapamazsın ama zor bir işlem değil. salonun kaç m2 söylersen bilgin olması için ortalama bir fiyat çıkarabilirim

Evrenoz
26-08-2015, 12:20
30m2 civarı ama tüm salona sistre düşünmüyorum. Tozu vs rezalet, uğraşamam.. Eşyaları salondan çıkarırsam evde koyacak yerim de yok

Bakalım bir olasılık bu parkeleri çıkarıp koltuğun altına koymak, koltuğun altındakileri çıkarıp buraya koyma bir fikir
Sorunlu olan 8 adeti ince zımpara yapıp cilalatmak başka bir fikir.. renk farkı olursa da olsun.. evden çıkarken ( ev kira ) tüm odalara sistre cila yapıcam zaten..

Mehmetmert
26-08-2015, 12:29
Tam onu diyecektim kuytu kosedeki parkeler sokulup oralara koyulabilirmi diye

Evrenoz
26-08-2015, 12:33
Bakalım, akşam usta gelecek. inşallah mümkün olur da tozsuz dumansız hallederiz işi

lnd_samet
26-08-2015, 12:49
daha önce başımıza geldi, yaptık, şöyleki yapacağınız işlem;
öncelikle köşeden sökeyim yerlerini değiştireyim yapamazsınız vernikler yapışmıştır sökerken kırılır birçoğu ve kilitli olduğu için parkeler baştan sona sökemeniz gerekecek bayaa bir iş çıkar.
en güzeli yanığın derinliğini tayin edip ince ince zımpara atıp parke dolgu vernikleri var caparol un filan, bildiğiniz dolgu yapar. onunla yada ne ağacıysa macunundan bulup tekrar dolgu verniğiyle üstünden geçmeniz lazım.

yilmazcatalbas
26-08-2015, 14:04
30m2 civarı ama tüm salona sistre düşünmüyorum. Tozu vs rezalet, uğraşamam.. Eşyaları salondan çıkarırsam evde koyacak yerim de yok

Bakalım bir olasılık bu parkeleri çıkarıp koltuğun altına koymak, koltuğun altındakileri çıkarıp buraya koyma bir fikir
Sorunlu olan 8 adeti ince zımpara yapıp cilalatmak başka bir fikir.. renk farkı olursa da olsun.. evden çıkarken ( ev kira ) tüm odalara sistre cila yapıcam zaten..

abi ben filli boya bayisiyim sadece yanan yerleri kazısan bile olur sentetik/selülozik dolgu vernikleri mevcut kazıdığın yerlerin dolgusu yapılır olur biter. komple sistre dediğin işlemde evde oturulmaması lazım hiç gerek yok ona.

redbull35
26-08-2015, 14:14
Sistre cila en mantıklı çözüm. Trio denen makina ile yapılırsa toz yok denecek kadar az çıkar. Yerli cila ile m2 si 15₺ civarı ithal cila ile 20₺ civarı işçilik tutar

Evrenoz
26-08-2015, 14:14
daha önce başımıza geldi, yaptık, şöyleki yapacağınız işlem;
öncelikle köşeden sökeyim yerlerini değiştireyim yapamazsınız vernikler yapışmıştır sökerken kırılır birçoğu ve kilitli olduğu için parkeler baştan sona sökemeniz gerekecek bayaa bir iş çıkar.
en güzeli yanığın derinliğini tayin edip ince ince zımpara atıp parke dolgu vernikleri var caparol un filan, bildiğiniz dolgu yapar. onunla yada ne ağacıysa macunundan bulup tekrar dolgu verniğiyle üstünden geçmeniz lazım.

Benim de korkum o.. Kilitli ise, yalan olur sökme işi..
Dün akşam bıçakla biraz kazıdım, epey gitti kazıdığım yerin siyahlığı.. Biraz daha kazısam tamamen kaybolacaktı.
Akşam usta baktığında eğer sökme yapılamayacaksa tek yol bu olacak sanırım :/

abi ben filli boya bayisiyim sadece yanan yerleri kazısan bile olur sentetik/selülozik dolgu vernikleri mevcut kazıdığın yerlerin dolgusu yapılır olur biter. komple sistre dediğin işlemde evde oturulmaması lazım hiç gerek yok ona.

Ben de öyle düşünmeye başladım, komple sistre olmaz evdeyken.
Değişim olamazsa yanan yerler ya da yanan parkeler ( totalde 7-8 parçaydı sanırım ) olarak müdahale edicem herhalde

evden çıkarkende temiz aldığım için temiz iade edeceğimden sistresi cilası o zaman yaptırırım.

R.I.P
26-08-2015, 14:39
geçmiş olsun, konu ile alakasız olacak ama közler biraz fazla değil mi?

Evrenoz
26-08-2015, 15:18
geçmiş olsun, konu ile alakasız olacak ama közler biraz fazla değil mi?

3 tane büyük vardı, lüle şapkası kullandığımdan büyük koymamda sakınca olmuyor
devrilince 3 büyük bi dünya küçüğe dönüştü :/