PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da trafikte ‘mobil ihbar’ hattı

erdem
26-08-2015, 12:30
hürriyet.com.tr'den alıntıdır.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, vatandaşların, Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) görüş alanı dışındaki trafik kural ihlallerini görüntülü olarak sosyal paylaşım ağları aracılığıyla ihbar edebilmesi için "533 155 0 155" ve "552 155 0 155" numaralı iki cep telefonu hattı aldıklarını bildirdi.

Gezer, Gayrettepe'deki Trafik Şube Müdürlüğü'nde yeni başlatılan cep telefonu şikayet hattı uygulaması ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

İKİ CEP TELEFONUNA İHBAR

Trafik Komuta Kontrol Merkezi'ndeki kameralar sayesinde kent trafiğinin ve yoğunluk haritasının izlendiğini, ihbar üzerine trafik ekiplerinin yönlendirildiğini anlatan Gezer, merkezde, EDS'lere yansıyan trafik kural ihlallerine ilişkin ceza işlemlerinin tespit edildiğini kaydetti.

İstanbul trafiğine nefes aldırabilmek için vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Gezer, vatandaşların, EDS'lerin görüş alanı dışındaki trafik kural ihlallerini görüntülü olarak ihbar edebilmesi için "533 155 0 155" ve "552 155 0 155" numaralı 2 cep telefonu hattı aldıklarını aktardı.

VİDEO VE FOTOĞRAFLARLA BİLDİRİM

Mesut Gezer, "Bu hatlarımızı iki bilgisayara adapte ettik. Vatandaşlarımızın gözlemlediği trafik kural ihlallerini bize göndermelerini talep ediyoruz. Bunu 'Yollarda insanlarımız ölmesin, yaralanmasın' diye düşündük. Vatandaşlarımızın desteğiyle bunu tesis etmek istiyoruz. İhbarlar bu hatlar üzerinden bize sosyal paylaşım ağları aracılığıyla video ve fotoğraf şeklinde geliyor" diye konuştu.

Vatandaşların görüntülerinin önemine değinen Gezer, "Araç sürücülerinin suç işler hale gelmemesi ve yolları kafalarına göre kullanan, trafik kurallarını umursamayıp ihlal eden sürücüler için güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Trafikteki kural ihlallerini, daha etkin şekilde vatandaşların da desteğiyle çözmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, başka illerden de görüntü geldiğini hatırlatarak, uygulamanın İstanbul için geçerli olduğunu söyledi.

Gezer, İstanbul'da 120 sivil, 400 civarında mobil ve yaklaşık 200 motosikletli ekiple trafik ihlalleriyle ilgili ihbarları değerlendirdiklerini kaydetti.

BarKing
26-08-2015, 13:03
Bu demek oluyorki: Zaten adam gibi trafik kurallarını uygulayamıyoruz, Biz arada tek tük çevirme yapıp yolalım sizi, işimizi vatandaş yapsın bizim yerimize...cidden bi halt olmaz bu türk trafik polisinden zaten e5 teki radar kanser eder adamı... hepsi rant için.

johnie
26-08-2015, 13:22
Bu demek oluyorki: Zaten adam gibi trafik kurallarını uygulayamıyoruz, Biz arada tek tük çevirme yapıp yolalım sizi, işimizi vatandaş yapsın bizim yerimize...cidden bi halt olmaz bu türk trafik polisinden zaten e5 teki radar kanser eder adamı... hepsi rant için.

Dostum, bence vatandaş yapsın bizim yerimizden ziyade ;

Hafta sonları, bebekte çekilmeyecek yerler - Cadde bostan sahilde çift sıralı araçlar, mangal yapanlar.. Bisiklet yolunu kapatanlar vs mevcut. Adamlarda doğal olarak bunlara yetişemeyeceğinden dolayı bence çok güzel bir uygulama. Uygulamadan ziyade ne kadar konuya uyulacağı. Böyle bir şey var ama iyi güzel ama arandıktan sonra ne kadar uygulanacağı önemli..

Ozan Özer
26-08-2015, 13:34
Dün haberlerde izledim..100 araca cezai işlem uygulandı filan denildi..
Polislerin görevi uygulamaları tartışılır tabiki ama bu şekilde gerçekten ceza uygulanacaksa ben seve seve yaparım onların yerine.ŞEkerpınar-ÇAmlıca Gişeler yönünde trafikte beklerken emniyeti kullanan çakallardan bıktım artık.

fthdrn
26-08-2015, 13:45
whatsapptan mı yollayacağız ben anlamadım :D

BıD-Clio
26-08-2015, 14:25
whatsapptan mı yollayacağız ben anlamadım :D

aynen :D :D:D suan cevrım ıcı :D

johnie
26-08-2015, 14:46
Şimdi kendimden denedim de, sanırım web.whatsapp üzerinden hep online oluyor. Bence gayet mantıklı ve harika bir proje. İnşallah uyanlar olur, yollarlar da eksisini artısını görürüz..

fthdrn
26-08-2015, 14:51
vallahi emniyet şeridini kullananlar korkun artık. Önceden Twitterden videoları gönderiyordum fakat iplemiyordu emniyet. Şimdi bunun için bir sistem kurmuş olmaları gayet güzel birşey. Umarım suçsuz insanların canı yanmaz.

Berkan
26-08-2015, 14:51
bendeki sansla fotosunu yada videosunu cekerken bana ceza gelir seyir halinde telefon kullanıyorsun diye :D

takıldıgım kısım şimdi yolda makas atan biriyle, normal normal seridini degistiren birinin fotosunu atsak nası ayıracaklar .

997TT
26-08-2015, 14:52
3 tane yaptim.
Makas atarak giden swift ve typer. Eminiyet seridinden giden Ulusoy...

PiscocuK
26-08-2015, 14:55
süpermiş çok fazla şirket aracı ve şöförlerin mına kaydı..gavur malı gibi kullanıyorlar kiralıkları vs vs benim günümün yarısı tuzla merter arası geçiyor ben çok kullanırım bunu umarım emeklerimiz boşa çıkmaz

johnie
26-08-2015, 14:57
süpermiş çok fazla şirket aracı ve şöförlerin mına kaydı..gavur malı gibi kullanıyorlar kiralıkları vs vs benim günümün yarısı tuzla merter arası geçiyor ben çok kullanırım bunu umarım emeklerimiz boşa çıkmaz

abi Tuzla - Merter arası mı ? :O Arabayla her gün çıldırmıyor musun o yollarda ? :(
msx i sen almıştın, yanlış hatırlamıyorsam. Alıştırma için sanırım :) - O yol bitmez abi araçla ya :/

gcapraz
26-08-2015, 15:11
2 tane gonderdim. bakalim ne olacak...

fthdrn
26-08-2015, 15:19
seyir halinde telefon vb. aletlerle ilgilenmek yasak değil mi? Bize de ceza yazmasınlar :D

PiscocuK
26-08-2015, 15:24
abi Tuzla - Merter arası mı ? :O Arabayla her gün çıldırmıyor musun o yollarda ? :(
msx i sen almıştın, yanlış hatırlamıyorsam. Alıştırma için sanırım :) - O yol bitmez abi araçla ya :/

çıldırıyorum kardeşim.haftasonu ehliyet sınavım var ondan sonra aktif kullanmayı düşünüyorum motoru.Seneye de yamaha R25 son olacak daha büyüğünü düşünmüyorum

johnie
26-08-2015, 15:30
çıldırıyorum kardeşim.haftasonu ehliyet sınavım var ondan sonra aktif kullanmayı düşünüyorum motoru.Seneye de yamaha R25 son olacak daha büyüğünü düşünmüyorum

r25 çok güzel bir seçim olur abi. Ama düşünmüyorum deme o işin sonu yok.. Güzel, inş iyi geçer alırsın o çileden kurtulursun.

can2k
26-08-2015, 15:41
abi o zaman kesecekleri cezadan da vatandaşa % versinler
nasıl vergide şikayet edince ihbar tazminatı aliosun aynı hesap
otururum mahmutbey gişelere kurarım goproyu whatsapp instagram hatta emniyete dvd olarak çoğaltıp dağıtırım :D

SkY
26-08-2015, 15:45
umarım amacına uygun bir şekilde kullanılır ve işlem yapılır.

hndcrx
26-08-2015, 17:31
sofor mahallinden foto çekip gönderenlere de ceza gelebilir.***** araç kullanırken cep teli kullanmak da yasak :))))))))

johnie
26-08-2015, 17:35
otururum mahmutbey gişelere kurarım goproyu whatsapp instagram hatta emniyete dvd olarak çoğaltıp dağıtırım :D

devlet baba vermez - alır, unutma bunu :D

Kadyr
26-08-2015, 17:47
güzel uygulama inş sürekli kullanılır. şoför olarak değilde yan koltuktan gibi çekeriz resmi yada videoyu:D
birde makas atan nasıl anlaşılcak demişsiniz. sinyal verip geçen adam genelde kılı kılına geçmiyorki

turbo&quattro
26-08-2015, 18:05
Daha oncedende boyle birsey yokmuydu zaten yoksa benmi tanlis hatirliyorum? Twitter, facebook, mail adresine gonderin gibi birseyler vardi sanki.

berk34
26-08-2015, 19:12
E5 eds kamerasi kurdular , herkes tapagaz devam ediyor. Ilk once onlari devreye koysalardi.

///berke
26-08-2015, 19:26
Hayalindeki aracı alamayınca yolda gördüğü spor araçları, şerit değiştirirken yakalıp makas atıyor diye ihbar edeceklere selam olsun :)

Sezgin
26-08-2015, 19:37
Daha oncedende boyle birsey yokmuydu zaten yoksa benmi tanlis hatirliyorum? Twitter, facebook, mail adresine gonderin gibi birseyler vardi sanki.

Vardi ama dogrudan bir hat degildi. Mail olarak atiyorduk, sonra gelen cevap; fotograflar delil sayilamadigindan cezai islem uygulanamamaktadir.

Hem kendileri projeyi ortaya atmislardi zamaninda, hemde kendileri uygulayamamisti :)

Bu seferki biraz daha prof. Duruyor, umarim sureklilik ve sonuc saglar.

streetracer_nos
26-08-2015, 19:41
RANTingen strayze

GuneyOnur
26-08-2015, 21:06

Yoksa yeni bir istihdam imkanımı doğuyor ?:D

atituti
26-08-2015, 21:32
seyir halinde telefon vb. aletlerle ilgilenmek yasak değil mi? Bize de ceza yazmasınlar :D

sacmalık zaten mal emniyet trafikteki insanlara aptal muamelesi yapıyor , salak kadının biri cıkacak simdi whatsaptan resim yollıyayım derken sagındaki solundaki arabaya vurucak ya da telefonla oynayarak giden adamı biri durdursa eminiyete resim atıyorum diyecek vs. vs. yarın bunu deneyeyim motorlu trafik gördügümde telefonu cıkarıcam zaten kafayı cevirip hemen bakarlar arabanın içine , emniyete resim yolluyorum diyince ne dicekler bakalım.

ALPhan japan
26-08-2015, 21:38
saçma sapan bi uygulama olur sürekli abuk sabuk şeylere cezalardan bıktık zaten

HONDAHAN
27-08-2015, 16:16
Ben de tam konu açacaktım, çok güzel bir uygulama olmuş, duygularımıza tercüman olmuş.
Biz sıramızı beklerken emniyet şeridinden hak gaspı yapan şerefsizlerden bıkmıştım. Hele ki; bulunduğum şeridin, o emniyet şeridinden gidenler ilerde girdiği için durduğunu görmek krizlere, küfür, kıyamete sebep oluyordu. Bu yüzden onlarca da fotoğraf çekmiş ve tarih, saat, yer bilgisiyle İEM 'ne mail atmıştım ama başka bir konuda da dediğim gibi "tespit yetkili personel tarafından yapılmadığı için cezai işlem uygulanamamaktadır" diye cevap gelmişti.

Şimdi ise İst.Trf.Dntl.Şb.Md. özellikle bu iş için 2 tane hat tahsis etmiş ve sistemlerine entegre etmişler.
Çektiğiniz fotoğraf ya da videoları WhatsApp yoluyla, tarih, saat ve konum bildirerek yolladığınızda ihlal teyit edilip işlem yapılıyor.
Makası da video ile tespit edeceksiniz.
Siz tabiki çekim yapmayın, araç kullanırken yasak ! :D yanınızda oturan kişi yapsın !!! :D
Şahsen sevindim çünkü daha bu sabahtan kendini belli etti. Her sabah geneleve dönen, Maltepe Honda bayiinin karşısındaki emniyet şeridi bomboştu :D

*AddO*
27-08-2015, 16:28
O zaman uyuz olduğum arabayı emniyet şeridine güzelce fatoşlayıp watsaptan gönderim. Onlarda bu resme bakıp ceza gönderecek öyle mi :)
Bu sahtekarlığın önlemini düşündülerse güzel uygulama.

HONDAHAN
27-08-2015, 16:40
E dedim ya ; tarih, saat, konum bildiriminizden sonra teyit edip cezai işlemi uygulayacaklar diye.
Siz shopu yaptınız, o saatte o konuma en yakın eds 'den baktılar o araç o güzergahta değil..! Bence sahtecilikten ve birimleri gereksiz meşgulden siz ceza yersiniz. ;)

*AddO*
27-08-2015, 16:55
Bence anında kontrol edemezler, binlerce foto geliyodur onlara. Benim attığım resmi en iyi ihtimalle 1 hafta sonra araştırırlar.

KÖROĞLU
27-08-2015, 17:11
O zaman uyuz olduğum arabayı emniyet şeridine güzelce fatoşlayıp watsaptan gönderim. Onlarda bu resme bakıp ceza gönderecek öyle mi :)
Bu sahtekarlığın önlemini düşündülerse güzel uygulama.

Resmi gönderdiğiniz tarih aralığında o güzergahtaki kameralardan tespit etmiyolarsa yazmıyorlar ceza.

Gölcük yolunda önümde adam açmış sis farını kör olacağım nerdeyse attım ihbara sonra aradım. Dönüş yaptılar "güzargahta böyle bir araca rastlanmadı" diye

o gün bu gün atmıyorum ihbar'a foto.

arda-m
27-08-2015, 17:40
mobil uygulama vardı kaç kere engelli yerine park adres vs ,emniyet şeridi ihlali göndermeme rağmen hep ret maili geldi.Bundan da bir cacık olacağını sanmıyorum.Ha bir kere baktım polis ekibi var daldım önüne 40-50 tane fotoğraflı plaka verdim.Tek tek yazdı, umarım sahiplerine ulaşmıştır :)

Ufuk
27-08-2015, 18:34
Bi cacık olacağı yok. Ben mesela birine kılım babayiğit bi şopla oturturum emniyet seridine. Baksana olan arabaya öyle araç o güzergahta yoktu demişler. Olmayana var demeyecekleri ne ***** ?

Yekta
27-08-2015, 23:31
Troll değilse galiba gerçekten işe yarıyor :)

https://www.facebook.com/gulsah.dlr/posts/10206937330139359?pnref=story

Bi dvr kamera bağlayıp en sağ şeritte pusuya yatmak lazım :D

iynn-RS
27-08-2015, 23:51
yolda kapısir nal toplatirsin ,adam tutar video veker cezani yer oturursun :)

johnie
28-08-2015, 00:37
Bugün bisklete binmek için karşıya gittim. İdeal tepe, k yalı tarflarından döndük, dedik ki karşı şeritten gidelim.
Gel de ne gör, cafelerin olduğu yerde otobüs duraklarından kaldırımlara, bisiklet yolu üzerine araç park etmişler ve adeta pazarlıcak gibi dizilmiş.. Bende 1-2 tanesinin çektim, yarın buraya da eklerm - ekiplerede yollıcam. Gerçekten saygı mın S si yok ülkemizde.. Kaldırıma araba park etmek nedir ya ???

Kadyr
28-08-2015, 08:38
10 bınden fazla ıhbar eden olmus haberlerde gosterıyor. baya talep ve baya oç varmış demek trafikte

c.sar
28-08-2015, 08:40
10 bınden fazla ıhbar eden olmus haberlerde gosterıyor. baya talep ve baya oç varmış demek trafikte

Önemli olan onun cezaya dönüşmesi umarım güzelce işler.

Kadyr
28-08-2015, 08:41
suruculer ıhbar yapmasın dıyor polıs o ıhbarı degerlendıremeyız kendıde suç işlemiş oluyor dedi. kolunuzu sağa getirin öyle çekin :)

Kadyr
28-08-2015, 08:41
Önemli olan onun cezaya dönüşmesi umarım güzelce işler.

zaman yer vs belırtılmesı gerekıyor dedı bundan dolayı %20 sine ceza uygulandı dedi

kimbubye
28-08-2015, 08:54
İyi güzel de araç içinde telefon kullanımı hani yasaktı :) yasağı başka bir yasağı delerek mi ihbar ettirecekler :D

Muharrem C.80
28-08-2015, 12:36
yolda kapısir nal toplatirsin ,adam tutar video veker cezani yer oturursun :)

:) Tam olarak aklıma ilk gelen bu.

Mahkemelere ekstradan süper iş yükü biner bunu uygulayamazlar mümkün değil. Ben kabul etmem, elin herifinin neüdüğü belirsiz amaçla çekip yollayacağını nerden biliyorlar. Ucu çok açık bunun 10k ihbarın 3te 1i gerçekse öp başına koy. Bu memlekette bunun uygulanması nekadar kolay? Herbirini edsden kontrolmü edecekler?. Bukadarmı işsiz o polis götünün üzerinde oturup bütün gün edsmi inceleyecek? Bakiyim geçmişmi geçmemişmi, cıksın adam akıllı alanda uygulamasını yapsın ozaman.

FK.Sub
28-08-2015, 12:38
Kaldırıma park eden yavşaklara cezai işlem uygulanıyordur umarım 2 tane attım dahada bir sürü elimde foto var.

K0213
28-08-2015, 15:02
emniyet şeridi kullanan herkesi şikayet edesim var!
ama devlete vergi, ceza, harç, pul vs ödememek ve ödetmemek için kimseyi görüntülemiyorum!

bu şerefsizler instagram, appsler ve şimdide bu tip uygulamalarla vatandaşın cebine daha ne kadar çok elimizi sokabiliriz diye yeni çalışmalar peşinde!
neredeyse gideri olmayan tek gelir trafik cezalarıdır ve son yıllarda trafik cezalarının artmasından cezalı hareket kapsamına alınan bir çok yeni ceza türemiş durumda ve bunlar asla toplum bilincini geliştirmek için yapılmıyor bence ve bu nedenle millet saraylarda saltanat sürecek diye kimsenin cebine elimi sokmam ve sizlerde kullanmayın bu tarz programları!

Hepimiz bu ülkenin müşterisi gibi her hizmete para ödeyerek yaşarken, devlette kendi kontrolünü kendi sağlasın! bu tarz yandaş yavşakları da zengin etmeyin derim ben ;)

K0213
28-08-2015, 15:05
sinirlendim anlamsız, yazdıklarımda biraz şifreli gibi olmuş ama eksik imlaları siz tamamlayın lütfen :)

DOHC
29-08-2015, 00:12
Mobese, EDS ile falan doğrulayacaklarsa ihbarları, işlerini doğru dürüst yapıp kendileri mobese, EDS'den cezaları yollasınlar............

mimarsertac
31-08-2015, 12:39
Kaldırımı park yeri olarak kullanan iki aracı fotoğraf, adres, plaka, tarih, saat olarak mesaj attım, Teşekkürler yazdılar. Herhalde yeterli bu şekilde ceza yazılması için. Çok güzel oldu bu uygulama. Sırf bunun için arabaya kamera taktırıcam.

Sezgin
31-08-2015, 14:05
Ben fotograf attim cumartesi gunu, emniyet seridi ihlali icin.Dun geri donus yaptilar. Sikayetiniz degerlendirmeye alinmistir diye.
Yer
Saat
Plaka
Suc
Seklinde bi acik mesaj yazdim. Heralde ceza yazilmistir.

63owen63
31-08-2015, 14:43
Bizim toplum, ahlaki olarak gerekli şeyleri içselleştiremedigi için 'iyi çocuk olma' egilimine girer, ve bu uygulama cidden uygulanırsa,çok caydırıcı olur..