PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.2 Twingo Yardım

Mpower
29-08-2015, 08:35
Merhabalar 1.2 Twingo aracım var performansından memnunum fakat daha fazlası da hoşuma gider.
Öncelikle aracımın motoruna gerekli işlemleri yapıcam,aldığım güç çok önemli değil 10 beygir bile alsam bu arabaya fazlasıyla yeter zaten şu haliyle bile gayet iyi gidiyor ilk 3 vites :D motoru bitirine kadar kullanıp sonra swap işine girme planım var

1-Bu araca kısa sanzuman nasıl yapabiliriz yani bir şekilde dişli oranlarıyla oynanabilir mi yoksa yeni şanzuman mı gerekiyor ? (2. vites de 75 civarı yapıyor)
2-Bu araca yazılım olur mu ?
3-headers nasıl olmalı ?
4-Araca custom radyatör yapılabilir mi bakır radyatör bulamadım hiç bir yerde.Büyük radyatörü de sığdıramıyoruz şarj dinamosu engel oluyor
5-Kapağı işlemeye versek daha sağlam bir kapak elde etmiş olur muyuz ? Not:kapak taşlandı yağ yaktığı için

https://www.youtube.com/watch?v=Tg-tAwO9bLk Örnek olması açısından 2 kişi jetta da

Mpower
29-08-2015, 15:12
işte bu arabanın tek sevmediğim yönü kimse ne yapılır nasıl yapılır bilmiyor ben dahil :D

omrasm01
29-08-2015, 15:13
işte bu arabanın tek sevmediğim yönü kimse ne yapılır nasıl yapılır bilmiyor ben dahil :D

Valla ilk defa duydum gördüm :D

ByMuSt!
29-08-2015, 15:40
bende twingo bakıyorum konuyu takipteyim :D

gemsazr9
29-08-2015, 16:23
sanzıman tabiki kısaltılır clio rslere yapıldığı gibi .

Mpower
29-08-2015, 16:26
O zaman ben yaptiklarimi paylasayim araba 8v orta susturucudan sonrasina kumandali egzoz yaptim denedigimiz araclardan kistas alarak konusuyorum hem kapali hem acik denendi egzoz 1 boy ileriye tasiyor aravi en az simdi egzoz sistemini yenilicem orta iptal sona kadar duz sonda orjinal son susturucu olucak
Acik hava filtresi hic bir sey degismedi orjinal hali sicak cekiyordu acik hava filtresi ile yine sicak cekiyor fari cikartirsam is gorcek farin 5-6 cm arkasina taktim
Headers yaptıricam son olarak bakalim ne kadar farkedicek

Mpower
29-08-2015, 16:27
sanzıman tabiki kısaltılır clio rslere yapıldığı gibi .

Onlar da nasil yapiliyor abi peki ?

gemsazr9
29-08-2015, 17:01
dişlilerle oynanıyor . r9 dişlisi vs hangi aranın uygunsa o takılıyor . renault son dişli vs birşeyler yazınca çıkar . ama teknik birşey . beşeşler sanayide avcı renault servisi vardı eskiden duruyorsa güzel şanzımandan anlıyordu . bir sor istersen

Mpower
30-08-2015, 08:18
dişlilerle oynanıyor . r9 dişlisi vs hangi aranın uygunsa o takılıyor . renault son dişli vs birşeyler yazınca çıkar . ama teknik birşey . beşeşler sanayide avcı renault servisi vardı eskiden duruyorsa güzel şanzımandan anlıyordu . bir sor istersen

Nerede abi burası ?

gemsazr9
30-08-2015, 09:55
bu işlerle uğrasıyor demiyorum . benim şanzımanı yapmıştı zamanında memnun kalmıştım eski bir usta beşevler küçük sanayide avcı özel renault servisi mustafa avcı .

meganes
30-08-2015, 11:08
2.vites 75 ise dahadamı kısaltacaksınız ��

Mpower
31-08-2015, 10:38
2.vites 75 ise dahadamı kısaltacaksınız ��

Yanlışım olabilir aslında ilk iki vites de problem yok sorun 3. vitesde başlıyor
Örneğin 1.vites son devirde 2. vitese attığım da araç devi 4500 de yakalıyorsa 2 den 3 attığımda 3.000 de yakalıyor yığılıyor araba sonra devrini alınca hızlanmaya başlıyor
Devirler tahmini araçta devir saati yok

immortalboss
31-08-2015, 12:29
Bence para biriktirip güzel işler çıkarılabilir.Şimdi orjinal binmeye devam et.Rs 172 motoru konursa tadından yenmez.Eğer o zor bulunur derseniz laguna motoru da olur sanırım.Tabi bu arada şanzıman olayını bilmiyorum.Güzel bir şanzıman da olursa tadından yenmez.

Mpower
31-08-2015, 21:06
Bence para biriktirip güzel işler çıkarılabilir.Şimdi orjinal binmeye devam et.Rs 172 motoru konursa tadından yenmez.Eğer o zor bulunur derseniz laguna motoru da olur sanırım.Tabi bu arada şanzıman olayını bilmiyorum.Güzel bir şanzıman da olursa tadından yenmez.

f7r hatta k4m bile iş yapar bu arabada çünkü 800 kilo bakalım kısmet

KÖROĞLU
03-09-2015, 08:09
Aşağıdaki linkte çok detaylı fotolar var, yapılmaz değil ama iyi bir usta lazım.

RS koymak güzel fikir ama k4m fazla fazla yeter.

800 kg için RS fazla gelir bence. Yürüyende de ciddi değişiklik gerekir.

http://www.twingotuningforum.de/ein-umbau-von-mir-t-8719.html

Mpower
03-09-2015, 16:48
Aşağıdaki linkte çok detaylı fotolar var, yapılmaz değil ama iyi bir usta lazım.

RS koymak güzel fikir ama k4m fazla fazla yeter.

800 kg için RS fazla gelir bence. Yürüyende de ciddi değişiklik gerekir.

http://www.twingotuningforum.de/ein-umbau-von-mir-t-8719.html

Abi uğraşmayı dtı alıcam arabayı bu hafta içinde satarım yuksek ihtimal arabayla birlikte 11.000 var biraz daha ekleyip kamyonet bile olsa alıcam bir tane