PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Oto Yikama Dukkani Nasil Olmali Fikirlerinize İhtiyacim Var

RafetAraç
31-08-2015, 06:03
Merhabalar. 2 ay sonra insallah kendi dukkanim olan oto yikamayı acmak istiyorum. Oto yikama detayli temizlik ve pasta cila iside yapicam. Daha once pasta cila deneyimim oldu yaklasik 15-20 arası araç yaptim fakat bu sefer kendi yerimi acacagim icin en kaliteli malzemeleri kullanarak en duzgun isi cikartmak istiyorm ortaya. Sizlerden istegim nasil bir yol izlemeliyim. Bu konuda tecrubesi olan şunu şöyle yaparsan bunu böyle yaparsan daha iyi olur diyebilecek bu isi yapan abilerm mevcut sitede. Ornegin tazikli su tabancasini supurgeyi ahtapotu hangi marka ve model almaliyim. Hangisi uzun süre ve daha dayaniklidir , hangisi beni yarı yolda birakmaz. Musteriler dukkana geldiginde ne gibi istekleri ihtiyaçları olur. Mesela cay kahve icebilecekleri ve oturup gazete okuyup tv izleyebilecekleri bekleme salonu tarznda bi yerde yapmak aklimda var. Bunun haricinde müşterilern ne gibi ihtiyaclari istekleri olur.Bu konuda bana verebileceginiz tavsiyelere bilgi ve fikirlere ihtiyacim var. Bu arada yer kendi yerimiz kira degil. Evimizin altindaki iki adet dukkani kullanicam. Biri detayli temizlik ve pasta cila icin digeri ise sadece yikama icin kullanılacak. Yer istanbul silivri-selimpasa. Simdiden yorumlarinz ve fikirleriniz icin teşekkürler.

Ers
31-08-2015, 07:35
Öncelikle su için güzel bir filtreleme sistemi kullanman gerek.
yıkama yerlerine şebeke suyu yasak artezyen kullanman gerek diye biliyorum yalnış ta olabilir bir araştır istersen.

Ben şahsen kahve içip gazete okumak yerine , boya koruması yapılmış aracımın, düzgün bir şampuan, yıkama eldiveni ve kurulama bezi ile yıkanmasını yada yıkayabilmeyi isterim. boş bir alan olsun su olsun verim kullanım ücretini ben kendim yıkasam şahane olur.
ama ülke şartlarında çok mümkün değil sanırım bu durum.
tabi ki bu müşteri portföyü ile alakalı. yoksa anahtarı al en 20 dk ya geliyorum diyende çok.

HaKo
31-08-2015, 08:08
forumda 3-4 tane konu var bu başlık altında biraz araştırırsan işine yarar yazılar bulabilirsin.

CTG
31-08-2015, 08:22
Arabama ozen gosterilsin isterim bir de bekleme bolumunde sigara icebilmek :)

Malzemenin en kalitelisi arastirma ve paraya bakar ama arabaya iyi davranan yikamaci/usta vs. parayla bulunacak bisey degil

SGTI
31-08-2015, 08:32
Musterilerin isteklerine cevap verebilmelisin.Benim surekli gittigim yikamaciya langirt niye koymuyosun abi buraya dedim bekleyen zaman gecirir.Haklisin dedi haftasina langirt getirdi.Bide eleman secimi cok onemli maliyeti dusurmek icin hic is bilmeyen adam getiriyolar, yetistirmiyorlarda adami.Buda isin duzgunlugunu bozuyor.

kelalper
31-08-2015, 08:33
apartman altlarında artık yıkama açma izni vermiyorlar diye biliyorum. Malzeme konusuna gelince en kalitelisini de alsan çok yoğun kullandığın zaman bozuluyor. Ahtapot kalitesi çok önemli değil. Zaman ayarı olsun yeter hortumları kaliteli alırsın işini her şekilde görür. İç temizlikte tornado çok önemli o yüzden kaliteli almaya bak yoksa sürekli bozuluyor kafasındaki rulman dağılıyor. Her zaman yedeği olsun. Polisajda ya makita ya da dewalt alacaksın dewalt daha uygun fiyatlı. Ama bu demek değil ki makita bozulmuyor o da bozuluyor. Makitanın servisi daha da kötü. İş yoğunluğun ne olur bilemiyorum ama yıkamada kullanacağın su kompresörünü en iyisini almaya çalış küçük makine işimi görür diye düşünme sürekli çalışmaya dayanmaz. 2 tane süpürge alman macburi o yüzden birini kuru diğerini ise kuru ıslak tipte alman gerek. Detaylı temizlikte en büyük masrafın ama ışıklandırma olucak haberin olsun.

sinanbaysal
31-08-2015, 09:24
konu takıpteyım

grkm
31-08-2015, 10:00
Geriye kalan herşey için de bana ulaşabilirsiniz :)

RafetAraç
31-08-2015, 10:01
Öncelikle su için güzel bir filtreleme sistemi kullanman gerek.
yıkama yerlerine şebeke suyu yasak artezyen kullanman gerek diye biliyorum yalnış ta olabilir bir araştır istersen.

Ben şahsen kahve içip gazete okumak yerine , boya koruması yapılmış aracımın, düzgün bir şampuan, yıkama eldiveni ve kurulama bezi ile yıkanmasını yada yıkayabilmeyi isterim. boş bir alan olsun su olsun verim kullanım ücretini ben kendim yıkasam şahane olur.
ama ülke şartlarında çok mümkün değil sanırım bu durum.
tabi ki bu müşteri portföyü ile alakalı. yoksa anahtarı al en 20 dk ya geliyorum diyende çok.

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Bizim oradaki musteri portfoyu genellikle anahtari al ben geliyorm birazdan seklinde :) kendisi yikamak isteyen insan sayimiz az malesef. Evet boya korumasi yapilms araca cift kova yontemi ve kaliteli bir sampuan ile yikama yapmak daha dogru olur. Sonucta her gelen musterinin araci boya koruma yapilmis olmayack.Bu fikriniz icin tesekkur ederim.

serkanaygün
31-08-2015, 10:05
Benim yıkamacılarda en çok takıldığım nokta arabayı yıkamaya / kurulamaya alan elemanın milletin arabalarını haldır huldur kullanmasıdır. Özellikle de yeni gittiğim yerde buna çok dikkat ederim. Çalıştıracağın elemanların sadece hizmet verdiğini / o an kullandıkları aracın sahibi olmadıklarını kavramaları gerekiyor. Onun dışınca ben çay kahve olayına çok takılmam. Arabasını yıkatan adam eğer ilgili ise o çay kahveden ziyade arabasına nasıl muamele edildiğini görmek isteyecektir, ilgisiz adam zaten üst postlarda denildiği gibi al anahtarı ben yarım saat sonra gelirim diyor. Bekleme noktasından araca yapılan işlemlerin izlenebilmesi / görülmesi de önemli bu noktada. Bir de jantlara kapı altlarına sürdükleri bezleri saçma sapan bir şekilde camlara falan sürmesinler yeter :)

Umarım istediğin gibi kafana göre bi yer açabilirsin.

Berkan
31-08-2015, 10:31
herşeyin haricinde ayrı bez şart

kaporta bezini torpidoya cama(yada tam tersi) vurursan corbaya döner mok gibi olur o iş.

en ayar oldugum araç yıkanmadan önce bir yıkamacının digerine su beze bir sus tut hikayesi. yere at ver tazziği beze, sözde temizlensin sonra sil arabayı :Deli:

kaportaya - kaportanın kapı içlerine uzanan kısmına ayrı, cama ayrı bez şart

RafetAraç
31-08-2015, 10:33
Musterilerin isteklerine cevap verebilmelisin.Benim surekli gittigim yikamaciya langirt niye koymuyosun abi buraya dedim bekleyen zaman gecirir.Haklisin dedi haftasina langirt getirdi.Bide eleman secimi cok onemli maliyeti dusurmek icin hic is bilmeyen adam getiriyolar, yetistirmiyorlarda adami.Buda isin duzgunlugunu bozuyor.

Eleman konusunda senelerden beri oto yikama yapan duzgun bi abim var. Onunla beraber calisacaz insallah. Dediginiz gibi eleman konusu gercekten onemli. Hem isini ciddiye alip severek yapabilmeli hemde cani sikildikca telefon acip bugun gelemiyecm şu gün gelemiyecem deyip yaninda calisan adami yari yolda birakmamali

RafetAraç
31-08-2015, 10:38
apartman altlarında artık yıkama açma izni vermiyorlar diye biliyorum. Malzeme konusuna gelince en kalitelisini de alsan çok yoğun kullandığın zaman bozuluyor. Ahtapot kalitesi çok önemli değil. Zaman ayarı olsun yeter hortumları kaliteli alırsın işini her şekilde görür. İç temizlikte tornado çok önemli o yüzden kaliteli almaya bak yoksa sürekli bozuluyor kafasındaki rulman dağılıyor. Her zaman yedeği olsun. Polisajda ya makita ya da dewalt alacaksın dewalt daha uygun fiyatlı. Ama bu demek değil ki makita bozulmuyor o da bozuluyor. Makitanın servisi daha da kötü. İş yoğunluğun ne olur bilemiyorum ama yıkamada kullanacağın su kompresörünü en iyisini almaya çalış küçük makine işimi görür diye düşünme sürekli çalışmaya dayanmaz. 2 tane süpürge alman macburi o yüzden birini kuru diğerini ise kuru ıslak tipte alman gerek. Detaylı temizlikte en büyük masrafın ama ışıklandırma olucak haberin olsun.

Bilgilerinizi ve tecrubelerinizi zaman ayirip benmle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Zaten polisaj icin rupes marka makine kullanacak kadar profesyonel degilim suan. Dewalt dediginiz gibi simdilik isimi gorur diye dusunuyorum. Ayrica detayli temizlikte en buyuk masrafn isiklandirma olucak demissiniz biraz daha bilgi verebilirmisnz bu konu ile ilgili. Isiklandirma olarak ayakli projektor ve normal tavan ile duvar aydinlatmasi yapmayi dusunuyodum floresan seklinde. Acaba daha mi farkli olmali yada benm dusuncem mi yanlis isiklandirma konusunda ?

RafetAraç
31-08-2015, 10:42
herşeyin haricinde ayrı bez şart

kaporta bezini torpidoya cama(yada tam tersi) vurursan corbaya döner mok gibi olur o iş.

en ayar oldugum araç yıkanmadan önce bir yıkamacının digerine su beze bir sus tut hikayesi. yere at ver tazziği beze, sözde temizlensin sonra sil arabayı :Deli:

kaportaya - kaportanın kapı içlerine uzanan kısmına ayrı, cama ayrı bez şart

Evet hocam en basta dusundugum sey bez konusuydu zaten. Oto yikama ile ilgili yazilan yazilardada hep bez sikayeti gelmiz. Her alan icin farkli ve duzgun bez kullanicam ayrica yerde tazikli suyla bez yikamak hem bezin cabuk yipranmasina hemde bezin yerdeki ufak tefek tozu tasi toplayarak arabanin kaportasini sildiginde kilcal cizikler olusmasina sebep veriyor. O yuzden bu yikama isinin en onemli ekipmanidir bez. O konuda cok dikkatli olucam. Tesekkurler yorumunuz icin.

kelalper
31-08-2015, 11:24
Bilgilerinizi ve tecrubelerinizi zaman ayirip benmle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Zaten polisaj icin rupes marka makine kullanacak kadar profesyonel degilim suan. Dewalt dediginiz gibi simdilik isimi gorur diye dusunuyorum. Ayrica detayli temizlikte en buyuk masrafn isiklandirma olucak demissiniz biraz daha bilgi verebilirmisnz bu konu ile ilgili. Isiklandirma olarak ayakli projektor ve normal tavan ile duvar aydinlatmasi yapmayi dusunuyodum floresan seklinde. Acaba daha mi farkli olmali yada benm dusuncem mi yanlis isiklandirma konusunda ?

Hüzmesi düzgün ve gerçek gün ışığı veren spotlar kullanman gerek. Bizde de florasan var ve çalışırken ben kapatıp sadece gün ışığı veren spotlar kullanıyorum. Florasan çok fazla parladığı ve mavimsi bir ışık verdiği için araba üzerinde parlayıp gözün yanılmasına neden oluyor.

Diğer bir tavsiyede elektrik kablolarını ve hava hortumlarını tavandan sarkıt daha kolay çalışırsın.

RafetAraç
31-08-2015, 12:25
Hüzmesi düzgün ve gerçek gün ışığı veren spotlar kullanman gerek. Bizde de florasan var ve çalışırken ben kapatıp sadece gün ışığı veren spotlar kullanıyorum. Florasan çok fazla parladığı ve mavimsi bir ışık verdiği için araba üzerinde parlayıp gözün yanılmasına neden oluyor.

Diğer bir tavsiyede elektrik kablolarını ve hava hortumlarını tavandan sarkıt daha kolay çalışırsın.

Hee anladim o zaman gun isigi veren spotlari arastirayim ben. Ayrica hava ve elektrik kablolarinin tavandan sarkitilmasi cok cok mantikli. Hic aklima gelmemisti. Hava hortumu gercekten sikinti yaratiyor aracin icinde kullanirken kapilara ve kaportaya degdigi icin kilcal cizikler olusturuyor. Peki elektirk kablosunu nasl tavadan vericez yani duvardan versek daha mantikli olmazmi sonucta kablo zaten yerden gittigi icin herhangi bir temasi olmuyor aracla. Bu arada bilgiler icin cok cok sagolun gercekten işe yarayacak bilgi bunlar.

Berkan
31-08-2015, 12:39
lastikcilerde falan genelde olan kendini toparlayan makaralar var onları duvara monteleyebilirsin

anlatmak istedigimin örneği acısından : http://www.gardena.com/tr/su-yonetimi/hortum-araba-ve-makaralari/

RafetAraç
31-08-2015, 14:51
lastikcilerde falan genelde olan kendini toparlayan makaralar var onları duvara monteleyebilirsin

anlatmak istedigimin örneği acısından : http://www.gardena.com/tr/su-yonetimi/hortum-araba-ve-makaralari/

Evet olabilir hem daha modern bi goruntu olur hemde kolaylik saglar

erhanarici18
31-08-2015, 19:50
ne çay ne kahve ne kola ne langırt ne bekleme salonu hiç biri beni pek bağlamıyo
kışın bile soğukta dışarda beklerim, araba yıkanırken görmek isterim ince detaylar önemlidir benim hoşuma gider bunlar
mesela davlumbazlara su tutulması kapıların altının, menteşelerinin olduğu yerlerin silinmesi havalandırma ızgaralarının fırça ile temizlenmesi hava tutularak fazla suyun kıyıdan köşeden çıkarılması
bazı yerlerde bunlar standart şekilde oturtulmuştur ama bazı yerler bu dediklerimin hiç birini yapmıyo ve bende bida oraya gitmiyorum
örneğin g..ötü başı ıslak çalışanın oturup arabayı kurulamak için başka yere çekmesi gözümün içine baka baka gaza abanarak hızlı bi şekilde kullanması bida önünden geçmem bu dükkanın bazı yerlerin bu iş için adamı var arabayı diğer tarafa almak için
çalışanlar çok çok önemli
bu forumdaki hasta insanları çayla kahveyle memnun edemezsin :D :D :D

Yigit-Y
31-08-2015, 19:57
Vitrinde uygulama yapılmış hep bir araç olmalı.
Adam görünce vay bunlar işi biliyor denilir.

Gerisi hikaye bence fiyatda açılışa özel yaparsin.

İşinde düzgün yaparsan para her zaman kazanirsin.

Ozan Özer
31-08-2015, 21:27
Selimpaşa'da nerede olacak?
Kesinlikle bez olayı çok ama çok önemli..en kaliteli malzemelere ve en iyi mekana sahip olsan da çalıştırdığın elemanın kalitesi kadar Kalıcı olursun..

sky clio
01-09-2015, 00:08
Çoğunu arkadaşlar söylemiş zaten. Ben bu işi bilmem ama müşteri olarak fikrimi söyleyeyim :)
Bez olayına şöyle bir çözüm getirebilirsin. 5 tane ayrı yere kullanılacak bez çeşiti varsa mesela 5 farklı renk bez ile çözebilirsin. Çalışanlarda bilir standart olur kim nereye neyi sürdüğünü kullandığını bilir karışmaz. Devamlı gittiğim yıkamacıya bu olayı söyledim. Kendide çok rahat etti gelen giden de.

RafetAraç
01-09-2015, 05:42
Selimpaşa'da nerede olacak?
Kesinlikle bez olayı çok ama çok önemli..en kaliteli malzemelere ve en iyi mekana sahip olsan da çalıştırdığın elemanın kalitesi kadar Kalıcı olursun..

Selimpasaya geldiginizde saga dogru donen 90 derecelik bi viraj var hatta o virajin hemen saginda lastikci var onlari gectikten sonra otoban - e5 ayrimi var kopruye cikmadan once hemen oranin sag tarafnda yerimiz. Yani yolun uzeri hemen. Evet bez konusuna cok cok dikkat edicem zaten. En onemli sey suan benim icinde bez olayi.

RafetAraç
03-09-2015, 07:04
Yaninda extra olarak hali yikama isi de yapsam olurmu acaba. Alt katta hali yikama icin yerim var ve bu bolgede hali yikamaciya ihtiyacta var arastirmalarima gore. Sizin gorusleriniz nedir bu konuda. Iki is beraber yururmu ? Ve cok sermaya gerektirmiyor sanirim hali yikama isi.

aslanneron
03-09-2015, 07:46
Halı yıkama işi için kendi makinası var birde kurutmak için gerçekden büyük ve bolca halı asılacak yer lazım bana kalırsa onu farklı bir iş kolu olarak düşünüp değerlendirin

Berkan
03-09-2015, 07:47
bir halıyı paramparca edersen sonun iyi olmaz bayanlar tarafından ekipmanı ayrı sampuanı ayrı. her bayanın istegi derdi tasası ayrı kurutması vs. diyim birdaha düşün

murat-m
03-09-2015, 08:06
Öncelikle hayırlı olsun fakat halı yıkama işine bulaşmayın derim. Halı dertli iştir, bozulur, tüylenir, hav yüksekliği sünme yapar alırsın başına belayı. Kadınlarla uğraşmak. Üreticilier yıkama yapılınca garanti dışına çıkarıyorlar halıyı çünkü.

kelalper
03-09-2015, 08:17
ben tekstil mühendisiyim aslında senelerce de tekstilde çalıştım. Halı zaten yıkanmaması gereken bir ürünken bizde nedense halı yıkama diye bir kültür vardır. Elyaf yapısı gereği halı ipliklerinin su görmemesi gerekir. İstediğin kadar kurutmaya çalış nem kalır ve halıyı zamanla çürütür. İpliklerin boyanmasında kullanılan dispers boyar maddelerde aynı şekilde su ve kimyasal ile bozulmaya başlar. Yani halı yıkamak her zaman risktir. O yüzden sakın bulaşma.

fore
03-09-2015, 08:25
Ön camı içeriden düzgün silen ve yağ-iz bırakmayan yıkama baş tacıdır.. Henüz denk gelemedim..

RafetAraç
03-09-2015, 10:26
Yorumlarinz icin tesekkurler. Sizinde fikirlerinizi degerlendirdikten sonra vaz gectim hali yikama isinden. Fazladan riske hic gerek yok. Onun yerine yag degisimi yada ufak tefek aksesuar tarzi seyleri dukkanda bulundurmayi dusunuyorum. Koltuk kilifi paspas direksiyon kilifi cam ruzgarligi gibi. Daha mantikli ve risksiz is olur bence.

kelalper
03-09-2015, 11:55
Sana tavsiye çok fazla dallanıp budaklandırma. Köşe başı yıkamacı şeklinde iş yaparsan çok uğraşırsın müşteri kaybedersin. Sattığın mal kalitesiz çıkar müşteri kaybedersin vs. Boya bakım malzemesi sat şampuan sat ama o tip şeyleri koyma. Ben arabamı yıkatacak olsam o tip ürünlerin dükkandan uzak dururum. Benim tek ilave sattığım ürün kendi ithalatım yangın söndürücü ve 12/220V araç içi inverter. Paspas bile koymak istemiyorum sonax zorluyor.

Ae86
03-09-2015, 12:23
Kalitesiz malzeme ile 30 araç yıkayacağına 15 araç yıka fiyatı yüksek tut kaliteli malzeme kullan.Işıklandırman iyi olsun detayları kaçırma.Gün ışığı florasan gayet iyi iş görür.
Dewalt, makita iyi makinadır ancak ağırdır yan panelde yorar.Bütçen el veriyorsa bosch, rupes, flex rotary makine bakabilirsin.Çay kahve eyvallah ancak bunun için oda yapıp mekanı öldürme ufak bir yer yap self servis olsun.Artık müşteriler gözü ile her detayı görmek istiyorlar kazıklanmaktan yada zarar görmekten bıktılar.İstanbul da en iyi yardımı Görkemden alabilirsin.Detailbox sitesine bakman yeterli

rebeloghy
03-09-2015, 15:19
Yazılanlara katılmakla birlikte işletme öğrencisi olarak ekibinizi özenle kurun derim. Hem eli yüzü düzgün , kıyafetleri temiz ; hem de yaptığı işten keyif alan bir kadro bu işin önemli yanlarından biridir. Tshirt falan yaptırtıp kenarda temizlerini de yedekte tutarak çalışanlarınızın temiz gözükmesini , içine girdikleri arabayı da kirletmemelerini sağlamış olursunuz.

Çok çabuk kazanayım yatırımımı çabuk geri alayım yerine ekibinize iyi bakın, işini seven insanlar dahi olsalar karşılığını alamayınca motivasyon düşecektir. Günlük 100 lira verin demiyorum ama akşam iş bitimi bir şeyler içerek , yeri geldiğinde mangal yakarak vs şekillerde o ekibe güzel bakarsanız sizin mekanınızda yıkanan arabadan ve ortamdan keyif alır gelen müşteri.

Bir de ricam var ki işiniz tutar güzel para kazanırsanız , başta yola çıktığınız ekibin emeği gözünüzde küçülmesin ; çoğu patron gibi parayı ben koydum ben yaptım vs ben li cümlelere geçiş yapmayın :)

darkmoon
03-09-2015, 15:25
o yıkama işinden anladığım tek şey var en kaliteli en ultra lüks mekanıda açsan malzemeleride kullansan aracı yıkayan kurulayan adam doğru düzgün bir adam olmadımı araban rezil oluyor.. ismi var diye arabaları nerelere götürdükde aracın her yerinde havlu izleri durulama lekeleri v.b aldık çıkdık..

yıkamacılarında bazıları diyim çoğu demiyim çalıştırıcak eleman bulamıyorlar türkmen suriyeli çalıştırıyorlar onlarda çok gönülsüz isteksiz iş yapıyorlar..

RafetAraç
03-09-2015, 16:44
Yazılanlara katılmakla birlikte işletme öğrencisi olarak ekibinizi özenle kurun derim. Hem eli yüzü düzgün , kıyafetleri temiz ; hem de yaptığı işten keyif alan bir kadro bu işin önemli yanlarından biridir. Tshirt falan yaptırtıp kenarda temizlerini de yedekte tutarak çalışanlarınızın temiz gözükmesini , içine girdikleri arabayı da kirletmemelerini sağlamış olursunuz.

Çok çabuk kazanayım yatırımımı çabuk geri alayım yerine ekibinize iyi bakın, işini seven insanlar dahi olsalar karşılığını alamayınca motivasyon düşecektir. Günlük 100 lira verin demiyorum ama akşam iş bitimi bir şeyler içerek , yeri geldiğinde mangal yakarak vs şekillerde o ekibe güzel bakarsanız sizin mekanınızda yıkanan arabadan ve ortamdan keyif alır gelen müşteri.

Bir de ricam var ki işiniz tutar güzel para kazanırsanız , başta yola çıktığınız ekibin emeği gözünüzde küçülmesin ; çoğu patron gibi parayı ben koydum ben yaptım vs ben li cümlelere geçiş yapmayın :)

Tesekkur ederm hocam tshirt olayi aklimda zaten elbiseler is yerini temsil ediyor olacak. Zaten ilk zamanlar ben ve bir kisi daha calisacaz. Is yogunluguna gore elemana ihtiyac oldukca eleman alacagim. Yoksa is fazla olmadan yanimda 4-5 tane adamla birlikte calismaya gerek yyok. Cunku kalabalik her zaman sorunu beraberinde getirir idare etmesi takip etmesi zor olur.

RafetAraç
03-09-2015, 16:47
Kalitesiz malzeme ile 30 araç yıkayacağına 15 araç yıka fiyatı yüksek tut kaliteli malzeme kullan.Işıklandırman iyi olsun detayları kaçırma.Gün ışığı florasan gayet iyi iş görür.
Dewalt, makita iyi makinadır ancak ağırdır yan panelde yorar.Bütçen el veriyorsa bosch, rupes, flex rotary makine bakabilirsin.Çay kahve eyvallah ancak bunun için oda yapıp mekanı öldürme ufak bir yer yap self servis olsun.Artık müşteriler gözü ile her detayı görmek istiyorlar kazıklanmaktan yada zarar görmekten bıktılar.İstanbul da en iyi yardımı Görkemden alabilirsin.Detailbox sitesine bakman yeterli

Tecrubelerinizi paylastiginiz icin sagolun. Soylediklerinzn hepsini aklimn kosesine not ettim kesinlikle kulak ardi edilecek bilgiler degil

RafetAraç
03-09-2015, 16:49
Sana tavsiye çok fazla dallanıp budaklandırma. Köşe başı yıkamacı şeklinde iş yaparsan çok uğraşırsın müşteri kaybedersin. Sattığın mal kalitesiz çıkar müşteri kaybedersin vs. Boya bakım malzemesi sat şampuan sat ama o tip şeyleri koyma. Ben arabamı yıkatacak olsam o tip ürünlerin dükkandan uzak dururum. Benim tek ilave sattığım ürün kendi ithalatım yangın söndürücü ve 12/220V araç içi inverter. Paspas bile koymak istemiyorum sonax zorluyor.

Dogru soyluyosun abi ben bu kadar ince dusunmemistm :) cok fazla cesit cok fazla sorun getiriyor evet. Maksat musteri cekmek diye dusundum ben ama musteri kaybinada yol acabilir o da bi risk o yuzden risk almaya gerek yok

turbo&quattro
03-09-2015, 17:00
Buradaki herkes gibi bende aracimla ilgili olan hersey icin cok titizim. Gerek gittigim serviste gerekse yikamacida aracima neler yapiliyor hem gormek hem ogrenmek icin izlemeyi gerekirse bilgiler almayi seviyorum. Yikamacim 4 senedir ayni yer. Diger yerlerden ayri kilan en buyuk ozellikleri kurutma asamasinda bende bir bez alip detaylara girebiliyorum diger yerler gibi bekleme salonunda bekle cay kahve ic olayi yok. Artik alistilar benim killigima araci yikayip birakiyolar gerisini ben hallediyorum :D

aslan
03-09-2015, 17:10
Alt yıkama için yer müsaitse düşünebilirsin

KÖROĞLU
03-09-2015, 17:14
Bence (bir süre yaptı kardeşim, ona da söylediğim eksiklerini)

1-) Mekan önce göze hitap edecek. Kalite algısı önemli.

2-) Çalıştırdığın adamın eli yüzü düzgün olacak, az çok müşteriyle muhabbet gerektiğinde cümle kurabilecek. Ağzında sigara ile araç silmeyecek.

3-) Üst baş Standart olacak iş kıyafeti yani. En güzeli tulum. Yıkayan la içini silen ayrı olursa daha iyi olur.

4-) Asla ve asla müşteri arabasıyla saçma sapan hareketler yapmamalı. Bu çok önemli.

5-) Ek ürün satacak isen iyi bir raf sistemi olmalı.

6-) Araç kurulama ve cam bezlerinin üstüne basıp basınçlı su ile yıkamasınlar.

7-) Fazladan bez alıp kirlenenleri kimsenin görmeyeceği bir yerde muhafaza edip yıkayın.

8-) Dış yıkama malzemesini kaliteli ve ph açısından iyi bir şey kullanıp, bunu da özellikle vurgulayın.

9-) Personelinizle yüzgöz olmayın bunu ciddi söylüyorum, eleman - patron ilişkisini ne kadar korursanız iş o kadar iyi olur.

10-) İyi kazandığınız günlerde ufak ekstralar vermek kesinlikle motivasyonu arttırır.

11-) Müşteri aracından çöp dahi olsa sakın ha sakın almasınlar/Atmasınlar. Bu konuda müşteri çok dikkatli.

12-) Araç girişinde mutlaka kamera olsun hatta yıkanan yerde. Başımıza geldi adam boydan boya çizik (eski çizik belli) bize yıkmaya çalıştı. Kameradan gösterdik g.t olup gitti.

13-) iyi mal - iyi müşteri - iyi para denklemi bence her zaman geçerlidir. Allah kolaylık versin.

RafetAraç
06-09-2015, 13:05
Peki basincli su makinasini hangi marka model kullanmaliym seri yikama icin karcherin h serisi yeterli olurmu yoksa sanayi tipi buyuk makinalar olan rottest marka falanmi almam gerekiyo. Ayrica kompresor kac barlik alinmali ve kuru islak supurge hakkinda tavsiyeleriniz neler. Bu arada supurgede sessizlik onemli benim icin.

kelalper
06-09-2015, 14:09
Omax ın sitesine bakarsan detaylı herşey var. Yıkama makinesi tamamen yıkama kapasitenle alakalı. Sanayi tipi her zaman daha dayanıklıdır. Sıcak soğuk tipe gerek yok. Basınç işi biraz sıkıntı. Belediye denetimde 80bar ın üzerine izin vermiyor burada. Diğer yerlerde nasıldır bilemiyorum.

RafetAraç
06-09-2015, 14:26
Omax ın sitesine bakarsan detaylı herşey var. Yıkama makinesi tamamen yıkama kapasitenle alakalı. Sanayi tipi her zaman daha dayanıklıdır. Sıcak soğuk tipe gerek yok. Basınç işi biraz sıkıntı. Belediye denetimde 80bar ın üzerine izin vermiyor burada. Diğer yerlerde nasıldır bilemiyorum.

Omax nasildir kalite konusunda hic dusunmeden parayi basip gonul rahatligiyla kullanabilecegimiz bir markami ? Ayrica garanti servisi iyi hizmet veriyormu bu konuda fikriniz varrmi acaba ?

imprezaWRC
08-09-2015, 09:27

Tamamen bilmediğimden soruyorum, neden 80 bar üzerine izin vermiyor? Alt yıkama için ayrıca izin mi almak gerekli. Tabanca ucuna takılan extra aparatlar ile lifte bile almadan bu işi yapmak yine mi izin ile oluyor.
Meguiars Maslak'ta sıcak su bulunuyor; ben 1-2 kere gittiğimde orada sıcak su ile yıkamıştım. (kimseye yıkatmıyorum, neyse parası verip ben yıkıyorum, böyle müşteriye kim itiraz etsin :D )

P.S : Kaçtır sohbet etmeye birazda ucundan yardım etmeye ve zuzuyu yıkatmaya gelmek istiyorum sana ama bir türlü başaramıyorum. Tam bugün arayayım gideyim diyorum; başıma bilmem nerede bir iş çıkartıyorlar. Bu hafta Houston ile görüşüp gelmeyi deneyeceğim :D :D

RafetAraç
11-09-2015, 07:19
Omax nasildir acaba marka ve garanti servisi olarak ? Markanin makinalarini kullanipta tavsiye edecek olan varmi. Omaxtan almayi dusunuyorum basincli su ve kopuk tankini acaba saglammi urunleri. 200bar yikama makinasi yeterli olacaktr diye dusunuyorum. Kopuk tankinida 100 litre almayi dusunuyorum ama markanin kalitesi hakkinda hic bi fikrim yok o yuzden size bi sormak istedim. Ayrica tornador almalimiyim. Detayli temizligin olmassa olmaz urunumudur. Tam olarak islevi nedir. Bu konular hakkinda yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Orhan
11-09-2015, 08:12
Peki basincli su makinasini hangi marka model kullanmaliym seri yikama icin karcherin h serisi yeterli olurmu yoksa sanayi tipi buyuk makinalar olan rottest marka falanmi almam gerekiyo. Ayrica kompresor kac barlik alinmali ve kuru islak supurge hakkinda tavsiyeleriniz neler. Bu arada supurgede sessizlik onemli benim icin.

İşyerinde uzun yıllar rottest kullandık ciddi paralar harcandı kamyon yıkamada kullandık.
Şimdi yerli ürünler kullanıyoruz daha ekonomik ve açıkçası ben pek fark göremedim.
Tabi çin malı vs değil iyi kalite yerliler var

grkm
11-09-2015, 10:01
Köpük tankına kostik bazlı asidik, içine X Y Z kimyagerlerin ürettiği kimyasallardan koyulmayan bir yıkama diliyorum.
Bunun hesabı çok basit. Kostikli konsantre ürün araç başı yıkama maliyeti 0,05 ( yanlış okumadınız yalnızca 5 kuruş ). Kaliteli ürünün araç başı maliyeti 0,5 ( elli kuruş )

Sizler , bizler bunu sorgulamadığımız sürece bu katliam devam edecektir. Kostik dünyanın en ucuz ve en zararlı kir çözen asidik maddelerinden biridir. Plastik, krom , cam ve boya verniğine erdiği zararın bedeli yine biz araç sahiplerine yansımaktadır!

SekoLive
11-09-2015, 10:08
gördüğüm kadarıyla istanbulda iki yakaya orta bi lokasyonda butik yıkamacı ihtiyacı var.

bi cok kişi ünlü markaların ünlü mekanlarından bile memnun değil sırf ortam için gidilir olmuş yıkama kaliteleri düşmüş.

adam gibi yıkayan iç dış detaylarda zamandan ve temizlikden ince köşelere kadar kaçmayan gerekiyosa 40-50TL ücret alan bir dükkan olsaolsa müşterisi olur. her dk mahalle yıkamacısı gibi müşteri gelmese de günde 20den 10 araba yıkayacağına 40-50 bandından 4-5 araba yıkarsan aynı maliyete gelir. ama Silivri cok uç gelir istanbula...

yukarıda yazdıklarım bi risk, ama tutma ihtimalide bence var

RafetAraç
11-09-2015, 10:12
Köpük tankına kostik bazlı asidik, içine X Y Z kimyagerlerin ürettiği kimyasallardan koyulmayan bir yıkama diliyorum.
Bunun hesabı çok basit. Kostikli konsantre ürün araç başı yıkama maliyeti 0,05 ( yanlış okumadınız yalnızca 5 kuruş ). Kaliteli ürünün araç başı maliyeti 0,5 ( elli kuruş )

Sizler , bizler bunu sorgulamadığımız sürece bu katliam devam edecektir. Kostik dünyanın en ucuz ve en zararlı kir çözen asidik maddelerinden biridir. Plastik, krom , cam ve boya verniğine erdiği zararın bedeli yine biz araç sahiplerine yansımaktadır!

Yok hocam ne kostigi allah korusun :) bu isi hakkiyla yapacagim o konuda supheniz olmasin bu yuzden dls125 yada proteo kullanicam kopuk olarak.

RafetAraç
11-09-2015, 10:16
gördüğüm kadarıyla istanbulda iki yakaya orta bi lokasyonda butik yıkamacı ihtiyacı var.

bi cok kişi ünlü markaların ünlü mekanlarından bile memnun değil sırf ortam için gidilir olmuş yıkama kaliteleri düşmüş.

adam gibi yıkayan iç dış detaylarda zamandan ve temizlikden ince köşelere kadar kaçmayan gerekiyosa 40-50TL ücret alan bir dükkan olsaolsa müşterisi olur. her dk mahalle yıkamacısı gibi müşteri gelmese de günde 20den 10 araba yıkayacağına 40-50 bandından 4-5 araba yıkarsan aynı maliyete gelir. ama Silivri cok uç gelir istanbula...

yukarıda yazdıklarım bi risk, ama tutma ihtimalide bence var

Hocam silivride evet 40-50 cok cok ucuk olur. Hatta o paralar verilirmi sacmalama deyip gelen musteriyide cevirirler bizim burda :) hakki 20-25tl bizim buradaki piyasanin. Ama inanin burdaki 10 yikamacinin 9 u o parayi bile hakedecek sekilde yapmiyor isini.

SekoLive
11-09-2015, 10:22
Hocam silivride evet 40-50 cok cok ucuk olur. Hatta o paralar verilirmi sacmalama deyip gelen musteriyide cevirirler bizim burda :) hakki 20-25tl bizim buradaki piyasanin. Ama inanin burdaki 10 yikamacinin 9 u o parayi bile hakedecek sekilde yapmiyor isini.

rafet ben yoldan geçenleri o paraya yıka demedim :) ama bazı yıkamalara gidiyoruz 25 veriyorz cıkısda lanet olsun 50 veryimde sağdan soldan su gelmesin orda burda toz kalmasın diyorsun.

Batum
11-09-2015, 10:32
şimdiden hayırlı olsun.
herkes gerekeni yazmış zaten tecrübeli olanlarda belirtmiş.
bence en önemlisi uygun fiyat, yıkanırken aracı görebilmek ve en çabuk şekilde teslim.

RafetAraç
11-09-2015, 10:35
rafet ben yoldan geçenleri o paraya yıka demedim :) ama bazı yıkamalara gidiyoruz 25 veriyorz cıkısda lanet olsun 50 veryimde sağdan soldan su gelmesin orda burda toz kalmasın diyorsun.

Keske herkes sizin gibi dusunse :))

RafetAraç
11-09-2015, 11:24
İşyerinde uzun yıllar rottest kullandık ciddi paralar harcandı kamyon yıkamada kullandık.
Şimdi yerli ürünler kullanıyoruz daha ekonomik ve açıkçası ben pek fark göremedim.
Tabi çin malı vs değil iyi kalite yerliler var

Rottest dayaniklimiydi yani hocam tavsiye edermisinz ? Ciddi paralar harcadik demissiniz cok ariza yaptigi icinmi ciddi paralar harcadiniz ?

grkm
12-09-2015, 06:15
Yok hocam ne kostigi allah korusun :) bu isi hakkiyla yapacagim o konuda supheniz olmasin bu yuzden dls125 yada proteo kullanicam kopuk olarak.

Üstünüze alınmayın ama malesef bugün bilindik tabela bayilerinin %95'i bu yönteme devam ediyor. O yüzden herkese kendi yıkama kitini ( eldiven, şampuan, bez v.b) yanında taşımasını öneriyorum. Atas ürünleri tabiki bu asitlerden iyidir ancak yine düşük maliyetlere Ingiltere'nin kimyasal devi Valet Pro markasıyla da tanışmanızı isterim..

RafetAraç
12-09-2015, 08:40
Üstünüze alınmayın ama malesef bugün bilindik tabela bayilerinin %95'i bu yönteme devam ediyor. O yüzden herkese kendi yıkama kitini ( eldiven, şampuan, bez v.b) yanında taşımasını öneriyorum. Atas ürünleri tabiki bu asitlerden iyidir ancak yine düşük maliyetlere Ingiltere'nin kimyasal devi Valet Pro markasıyla da tanışmanızı isterim..

Hocam bana hem kiri kolay cikartacak hemde cilalama ozelligi olan bi kopuk lazim acaba valet pronun hangi modeli bu isteklerimi karsilar ?

RafetAraç
12-09-2015, 08:42

Hocam bana hem kiri kolay cikartacak hemde cilalama ozelligi olan bi kopuk lazim acaba valet pronun hangi modeli bu isteklerimi karsilar ?

Kutluhan
12-09-2015, 21:27
Bazı yıkamalarda ufak çamaşır makinası kullanıyorlar, tertemiz bezler mini 15dk sayesinde :) sizde değerlendirebilirsiniz. Yıkama yapan kişi ayağındaki ıslak postallar ve yarı ıslak tulumuyla arabama oturmaya kalkınca o yıkamaya bi daha gitmiyorum. Sizde dikkat ederseniz temizleyim derken koltuk ve taban halısını çamur yapmamış olursunuz. Bol kazançlar.

SpeedOfSound
12-09-2015, 21:50
Farklı iki iş yapana kadar tek iş üzerine yoğunlaşırsınız ,yaptıgınız işin eksik yönlerini görmenizde , sürekli yenilikci olmanızda faydası olacağını düşünüyorum.Yıkama için bilgi anlamında çoğu şey söylenmiş zaten, eklemek istediğim sıkıntısız düzenli bir şekilde yürümesi isteniyorsa benim görüşüm çalışana piyasaya göre biraz daha fazla ücret verip kalıcı bir şekilde çalışmasını sağlamak.Şimdiden hayırlı olsun .

RafetAraç
13-09-2015, 05:20
Tesekkur ederim arkadaslar. Soylediklerinizin bi kulagimdan girip diger kulagimdan cikmayacagina emin olabilirsiniz. Her turlu bilgi ve tavsiyeyi degerrlendirecegim

grkm
14-09-2015, 09:26

Köpük mantığı bu işin piri olan Ingilizlerce aslında cilalı yıkamaktan ziyade ön kir çözücü, güvenli eldiven öncesi yıkama olarak benimsenmiş. Valet Pro, Gtechniq, Auto Finesse hep bu tip şampuanlar üretmektedirler. PH dengeleri olduğu için mevcut araç cilasını , korumasını hiç bir şekilde çözmezler, nano uygulamalarda güvenle kullanılabilir haldeler. Advanced Neutral olan köpük oldukça yoğun ve seyreltme oranları yüksek bu anlamda ekonomik hale geliyorlar. Üzerine kovalı yıkamada Advanced Poseidon kullanıldığında istediğinden daha başarılı sonuç elde edebildiğini görebilirsin.

Bahsi geçen ürünler :

http://www.detail-box.com/ADVANCED-NEUTRAL-SNOW-FOAM,PR-427.html
http://www.detail-box.com/ADVANCED-POSEIDON-CAR-WASH,PR-430.html

Ancak illaki hem kir söksün hem de sonucunda parlaklığı sunsun dersen Adam's Polishes in Car Shampoo'su gayet güzel köpürüyor, kir de söküyor ve parlakta bırakıyor. Ürün normalde kova eldiven yıkama şampuanı ama yaptığı köpüğü ve yorumları aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://www.detailturkey.net/konu/adams-mavi-sampuan-ile-koepuek-banyosu.22075/

http://www.detail-box.com/Car-Shampoo-Gallon-378-Lt,PR-3.html

Orhan
14-09-2015, 09:52
Rottest dayaniklimiydi yani hocam tavsiye edermisinz ? Ciddi paralar harcadik demissiniz cok ariza yaptigi icinmi ciddi paralar harcadiniz ?

Çok kullanıldığı için arıza yapıyor nadiren
Günde 12 saat hiç kapanmadan çalışıyor. 2-3 yıl sıkıntısız çalışıyor sonra kafanın keceleri contaları vs değiştirip devam ediyoruz
Rottestin sıcak soğuk mazotlusunu dışarda normal soğuk sulusunu içerde yıkamada kullanıyoruz.
Açıkcası rottestten memnunum

RafetAraç
14-09-2015, 14:42
O zaman rottesti arastiraym cunku omax ile arasnda 2bin lira fark var hicte az bi para degil

e.bas
26-09-2015, 21:34
O zaman rottesti arastiraym cunku omax ile arasnda 2bin lira fark var hicte az bi para degil

karcher ın kampanyası hala devam ediyor incele istersen

http://www.karcher.com.tr/tr/kampanya_oto_yikama_paketi.htm

RafetAraç
27-09-2015, 07:43
karcher ın kampanyası hala devam ediyor incele istersen

http://www.karcher.com.tr/tr/kampanya_oto_yikama_paketi.htm

Tesekkur ederim hocam baktm simdi ama yikama makinasi cok alt sinif bi urun gibi geldi daha ust sinif urunlerine bakmak lazm karcherin saglamlik ve dayanim acisindan onlarada asiri fiyat cekiyorlar. Ayrica supurgeyide 3 motorlu almayi dusunuyorum daha fazla vakum gucu icin. Yani bu iki urunde baslangc seviyesi karcherin. Ozellikle yikama makinasi pek uzun omurlu olmaz gibime geliyor.

e.bas
27-09-2015, 11:09
Yaklaşık 10 yıldır aynı yerde yıkama işi yapan bir arkadaşım bu kampanyadan aldı 3 aydır memnun. yıkanan aracın içini çekmek için karcher 2 motorlu süpürgeliyi kullanıyor. birde 3 motorlu iç detaylı temizlikte kullandığı yerli süpürgesi var. bende oturduğum yerde yeni açılan bir AVM de yer kiraladım 3,500 tl ye nakit aldım bu iki ürünü. bakalım bizde kullanınca görücez sonuçları.

Hayırlısı olsun şimdiden. Allah utandırmasın.

RafetAraç
27-09-2015, 14:36
Amin hocam Tesekkur ederim sagolun. Bu karchern 2 motorlusunu almaktansa 3 motorlu omax marka bi supurge daha saglikli ve kiri tozu daha saglam cekecek gibime geliyor. Yikama makinasi olarakta omax dusunuyorum kaliteli ve saglammis urunleri. Ama yinede detayli arastirmakta fayda var cunku alternatif cok.

modify34
27-09-2015, 14:42
Silivri'de benimde yıkama dükkanım var 1.5 seneden beri yıkama ve süpürge olarak omax kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.

RafetAraç
27-09-2015, 15:03
Silivri'de benimde yıkama dükkanım var 1.5 seneden beri yıkama ve süpürge olarak omax kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
Silivrinin neresindesiniz ben selimpasadayim. Omaxin supurgesi nasil peki vakumundan memnunmusunuz ?

modify34
27-09-2015, 17:38
kolan hastanesi üstü cadde oto yıkama omax çok güzel uğra bi ara konuşalım

RafetAraç
27-09-2015, 19:10
Tamamdr abi sirnaktaym suan 25-30 gun sonra ugruyacam bilgi alisverisi yapalm abi senle gelince :) sen tecrubelisin oto yikama konusunda bizim oranin piyasasinida biliyosun :) telefon numarani yollayabilirsen bana ozelden gelince ararim seni musait oldugunda ugrarm yani abi.