Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene hk.
Selamlar..
Kafama takılan bi soru var 316 bi araca m52 328 motor koyduk diyelim muayeneye girdiğinde motor numarası farklı diye hafif kusurmu sayılıyor?
bi arkadaşımda e30 316 vardı 325 motoru koydular hafif kusur ile geçtiğini söylemişti. ve bu aracı yakın zamandada sattılar bir problem çıkmamış. böyle bişey varmıdır?
muratburunce
31-08-2015, 11:47
benim bildiğim motorun tekrar projden geçip belge alınması lazım aksi taktirde ağır kusurdan kalıyor
ghibli06
31-08-2015, 12:01
şimdi bazıları TUV ile ruhsata işlenmeyi aynı şey zannediyor... TUV motor numarası bulmakla uğraşmak istemiyor, zaten tescil onların işi değil, onlar araçların teknik uygunluğu ile alakalılar... motor numarasını bulamaz ya da okuyamazsa hafif kusurla geçiriyorlar ama bu olayı emniyet yakalarsa inceleme için 'kriminal'e gönderiyor 'çenc' e kadar yolu var bilginiz olsun...
Tuv motor no okuyamazsa hafif kusur 1 hafta önce götürdüm aracımı muayeneye
immortalboss
31-08-2015, 12:31
Motor numarasını okuyamazsa hafif kusur ama okuyup yanlış olduğunu onaylarsa başınız büyük derde girebilir.Hırsızlık,change olayları ile uğraşırsınız.En güzeli proje çizdirip ruhsata işlemek.Ama bunun da kanunu var sanırım.Belli bir silindir hacmi ve hp değeri aralığında swap yapabiliyorsunuz.
Selamlar..
Kafama takılan bi soru var 316 bi araca m52 328 motor koyduk diyelim muayeneye girdiğinde motor numarası farklı diye hafif kusurmu sayılıyor?
Motor numarasını bulamaz yada okuyamazsa hafif kusurla geçersin
Motor numarası farklı olduğunu farkederse emniyete bildirimde bulunabilir. O zaman hırsızlık, change vs süründürürler
driftboy
31-08-2015, 14:27
konu açılmışken bende sorayım, amcamda ilk sahibi olduğu bi slx var, muayeneye götürcem, kapı kenarlarında cam altlarında ufak ufak çürüme başladı ama çok büyük degil tabi. Muayenede bunlara bakıyolar mı ? Hiç daha önce böyle bi kusur duymadımda denk gelmedi.
konu açılmışken bende sorayım, amcamda ilk sahibi olduğu bi slx var, muayeneye götürcem, kapı kenarlarında cam altlarında ufak ufak çürüme başladı ama çok büyük degil tabi. Muayenede bunlara bakıyolar mı ? Hiç daha önce böyle bi kusur duymadımda denk gelmedi.
Sanmıyorum bir sorun olacağını TUV kusur listesinde gözükmüyor.
Benim şahinde çamurluk ağızları falan çürük içlerde de var 2 kere muayene ettirdim onlara bakmıyorlar.
Anladım ozaman bizim arkadaş şansliymis sanırım. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
CasabLanca
01-09-2015, 01:51
geçtiğimiz hafta muayeneye soktum aracımı, motor numarasına bakmadılar bile şaseye bakıldı sadece
fasterhan
01-09-2015, 11:12
çekme belgeli araçları trafiğe çıkartırken motor numarası okunmuyor kusuru olursa eğer emniyet ruhsat vermiyor bilginiz olsun....