PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İş ve kariyer planlama tavsiyesi hakkında fikirlerinizi almak istiyorum (inşaat müh.)



jnrjames
31-08-2015, 15:27
Değerli abilerim , arkadaşlar ve forum üyeleri

Lise yi takriben 2 yıllık inşaat teknikerliği okuduktan sonra bir müddet garsonluk, daha sonrasında yapı denetim laboratuarında "laboratuar teknikerliği"(yaklaşık 1 sene) , daha da sonrasında yapı denetim firmasında kontrol mühendisliği(yaklaşık 1 sene) yaparak kariyerime başlamıştım.

Eğitimimi geliştirmem gerektiğine inanarak DGS ile inşaat mühendisliğine geçiş yaptım ve 3 sene sonunda çok şükür mezun oldum. Sektörün ceremesini çekerek büyüyorum diyebilirim. Mezuniyetim den sonra eski çalıştığım firmada tekrardan kontrol mühendisi pozisyonunda inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım. 2 hafta kadar oldu.

Kırklareli de çalışıyor ve ikamet ediyorum. Yapı denetim sistemi büyük şehirlerde daha eski bi maziye sahip olsa da bulunduğum şehirde 4-5 senedir faaliyet göstermekte ve en başından beri içindeyim. Büyük çoğunlukla saha da görev yaptım ve kendimi saha üzerine yoğunlaştırmak istiyorum. Hedefim daha büyük şantiyelerde gelişmek ve pişmek. OSB bünyesinde ki fabrika inşaatlarını saymazsak genelde tipik konut inşaatlarında bulundum, kontrollerini gerçekleştirdim.

Bu sektörde(inşaat yapımı ile ilgili) olan forum üyelerimizden tavsiye ve yönlendirmeler bekliyorum. İş eninde sonunda büyük denizde boğulmak adına istanbul gibi şehirlere taşınmayı ve biraz sebaat etmeyi gerektiriyor. Sizler nasıl yaptınız? Ne aşamalarda zorluk yaşadınız?

Hatta ve hatta ola ki tavsiye edebileceğiniz, elimden tutabileceğiniz imkanlar varsa çok memnun olurum. Kız arkadaşımda istanbulda yaşadığı için hayatın o tarafa itmeye başladığını düşünüyorum.

internetimde sıkıntı olduğu için ve aktif çalıştığım için mesajlarınıza geç dönersem lütfen kızmayın. Şimdiden teşekkür ederim.

Enishan BAHAR

ResuscitateR
31-08-2015, 16:44
İstanbul'da çok yüksek maaşlara göz dikmeden büyük ve prestijli projelerde çalışmak. (Hastane vb.)
Mümkünse yeni başlayan şantiyelerde bulunup; mobilizasyon, hafriyat, fore kazık, altyapı, kaba-ince, mekanik, elektrik dahil imalatlarını baştan sona görmek.
Saha dışındaki işlere, o benim işim değil teknik ofis, dizayn ofis, satın alma, planlamanın işleri diyerek burun kıvırmamak. İçinden söve söve de olsa yapmak. Ezilmek. (Öğrendiğin her şey emin ol daha sonra karşına çıkacak)
Samimi ve Güvenilir olup kilit noktadaki insanların güvenini kazanmak. Kastettiğim yalakalık değil. (Bu da ileride "enishan şöyle bir projemiz var seni burada görmek istiyorum, nerede çalışıyorsan çık gel, maaşını sen söyle" denilmesine sebep oluyor)

Benim yaşadıklarıma paralel görüş ve düşüncelerim bunlar.. Başarılar..

jnrjames
31-08-2015, 16:58
Guzel tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Aynen dediginiz gibi basta evran isleri oldukca zor ve sıkıcı geliyordu. Dediginiz gibi ogrenmem gerektiginin farkina vardim ve o kanalada agirlik vermeye basladim. Simdi hedeflerimden biri de statik proje yapiminida ogrenmek. Takdir edersiniz ki saha bazli calisanlar proje cizimini , mevzuati vs unutmaya basliyorlar. Dediklerinizi cok iyi anliyorum tekrar tesekkur ederim

bason
31-08-2015, 17:01
İnşaat ta hakkaten ezilmek gerekiyor biraz... Bende benzer bir yoldayım... İnşaat müh de yetmiyor artık illa ki bir alana yönelmen ve yüksek yapmanı tavsiye ederim. Xsteel gibi rogramları efektif kullanarak/öğrenerek yurt içi/yurt dışında kendine güzel iş bulabilirsin bence. Sende biliyorsundur ilk önce deneyim geliyor maaşa fazla takılmadan iyi prjelerde birilerinin gözüne girmek çok işe yarıyor... Kolay gelsin...

ckrc
31-08-2015, 17:38
Iyi proje, yabanci dil, yurtdisi tecrubesi.
Yani irak, afganistan vs.
Maasa bakmadan adam tanimaya, is yapmaya calis gerisi gelir.

canozgur106
31-08-2015, 18:40
MaşAllah kardeşim azmine hayran kaldım..

rodya
31-08-2015, 18:50
Küçük düşün:)
Ekb + şantiye şefliği haklarını öncelikle hiç beklemeden al. Hatta yapabilirseniş güvenlik uzmanlığıını da al.
büyük yerleri bilmiyorum ama küçük yerlerin mühendisi memuru azdır. az çok sektörde olduguna göre bilirsin aylık ne kadar para geleceğini burdan:)

jnrjames
01-09-2015, 08:18
Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Yurt disi imkanim vardi ancak takdir edersiniz ki yas 30a yaklasti neredeyse. Rusya ve az.baycan da calisan arkadaslarim var. Referans oldular ancak gozum korkuyor biraz.

Yuksek lisans dediginiz gibi insani cok gelistiren birsey ama once hayatla ilgili gerceklestirmem gereken asamalari halletmem gerek. Yani hic calismadan etmeden suan yuksek lis. Yapmam imkansiz gibi gozukuyor. Yuksek lis. Yapabilecegim okula yakin bir is ile dediginiz mumkun olabilir tabi.

Mesela 3.havaalani icin cv biraktim. Umarim orada calisma imkani bulurum. Hayalimde ki is tanimi bu sekilde diyebilirim. Bu denli buyuk projelerde sorumluluk almak ama tabi ki cikar cikmaz kimse gel burada yuksel demeyecek. Zamana ve imkana ihtiyac var tabi bakalim.

Suan yapi denetimde faal calistigim icin yapi denetim disinda limon bile satamiyorum legal olarak. O yuzden santiye sefligi filan imkansiz suan. Ama gelisim adina is guv. Uz. Da alinmali haklisiniz.

jnrjames
01-09-2015, 08:19
Telefondan yazdigim icin imla hatalarim oldu kusura bakmayin, kullanici isimlerinizi alintida yapamadim.