PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Servisten temin edilemeyen parça

SbrKync
01-09-2015, 00:00
Merhaba abilerim kardeşlerim. Geçen günlerde Dacia Logan Mcv aracımızın bir anda kilometre göstergesi çalışmamaya başladı. Ama asıl problem bu değil. Araç ticari taksi ve buna bağlı olarak taksimetre de çalışmıyor. Servis problemin beyinden olduğunu söyledi ve 10 gündür araç serviste yatıyor. Aracın garantisi var bu arada. Parça ellerinde yok Romanyadan gelmesini bekliyoruz. Şimdi bu durumda dava açma olayına girildiğinde duyumuma göre servis zararı karşılıyormuş. En fazla 3 gün içinde parçanın gelmesi gerekiyormuş. Böyle bir durumla karşılaşan var mı doğruluk payı nedir acaba? En geç cuma parça gelicek ve 15 gün büyük bir zarar ticari için. Serviste çalışanlar vs. vardır diye düşünerek konuyu açtım. Yorumlarınızı bekliyorum.

2jz
01-09-2015, 02:00
Bildiğim kadarıyla parça temini için 45 gün süreleri var.

mrbars
01-09-2015, 07:57
30 günde tedarik ve işlem bitmiş olmalı.

byspeedman
01-09-2015, 08:06
Öncelikle geçmiş olsun aracınızın modeli nedir hangi serviste ve şae nosunu arızalı parçayı yazarsanız yardımcı olayım renaultta cotech olarak çalışıyorum

SbrKync
02-09-2015, 10:40
30 günde tedarik ve işlem bitmiş olmalı.

Biraz araştırdım da okuduklarıma göre dediginiz gibi 30 gün süre. Fakat tüketici mağdur olmasın diye 15 günü geçtiğinde tamir süresi bitene kadar yeni araç tahsis ediyorlarmış. Tabi araç ticari olduğu için böyle birşey de mümkün değil. Buna dair bir bilgi de bulamadım. Taksinin çalışmadığı günler nasıl kapatılacak bilmiyorum. Parçadan da hala bir haber yok maalesef.