Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel okul kitapları yardım
Beyler bıktım bu özel okullar resmen soyguncu.
Kuzey doğa kollejine gidiyor. Ana sınıfını bitirdi bu sene 1. sınıf okuyacak. Senelik 24.000 TL para ödüyorum okula ve 1. SInıf kitapları tam tamına 2.900 TL tutuyor.
Tek satan yer doğa store farklı bir yerden alma şansı yok. Duyduğuma göre kadıköyde bazı yerlerde falan birebir kopyalarını 200 300 tl ye bulma şansı varmış ama bu olaylar hakkında hiç bir fikrim yok.
Nereden bulunur ne yapılır? Okula yığınla para veriyorum. Üstüne kıyafetlerini doğa storeden alıyorsun. Haftanın her günü aynı şeyi giymiyor bu cocuklar.
Pazartesi - Cuma okul forması - 600 TL x 2 (Yazı ayrı, kışı ayrı takım)
Salı - Perşembe doğa eşofman takımı - 500 TL x 2 (2 farklı renkli takım)
Çarşamba - Serbest - Ne giydirirsen.
Bu takımlardan en az 2 tane olması lazım pisleniyor çünkü. Yazı kışı da ayrı takımlar en az 3000 4000 tl lik giysi masrafı var.
Kıyafetleri herşeyi geçtim. 1. sınıf üstünde sadece yazı olan kitaplara (Mantık seti hariç) 2.900 TL vermek baya koyacak bana sinirlerim bozuldu.
Bulunma şansı var mı bunların başka bir yerden?
halilcakir
03-09-2015, 15:07
Bulunurda Olgar sonra çocukla dalga geçerler "aa seninkiler neden böyle" falan diye benden söylemesi...
Çocuk aklı yani çünkü
Bulunurda Olgar sonra çocukla dalga geçerler "aa seninkiler neden böyle" falan diye benden söylemesi...
Çocuk aklı yani çünkü
1 e 1 kopyasından bahsediyorum uyduruk cart curt olmayacak.
Örneğin ingilizce seti yurt dışı markası doğa tr ye getirirken üstüne Doğa damgası basıyor. İngilizce seti 1.500 tl ye satıyor aynı marka yurt dışından alırsan bire bir 140$ tutuyor. Sadece üstünde Doğa logosu olmuyor.
Yanlız tr de alamıyorsun çünkü doğa ile anlaşmalı olduğu için son kullanıcı satışı yok.
klasik okul mantığı burdan baska yerden alınan kitapla yada kopya vs. kitapla sokmam derse sokmam tribi olmaz heralde daha 1.sınıfta
omrasm01
03-09-2015, 15:10
Sıçarım böyle okula, abi çok iyi devlet okulları var benim bildiğim . bu kadar parayı biriktirsen üni için daha iyi olmaz mı ?
klasik okul mantığı burdan baska yerden alınan kitapla yada kopya vs. kitapla sokmam derse sokmam tribi olmaz heralde daha 1.sınıfta
Araştırdım veliler cok dertli herkes bir sonraki sınıfa geçen cocuğun ailesinden alıyor kitapları. Boşa para çünkü yerine aileye yeni kıyafet falan alıyorlar. Çok saçma resmen 100 tl lik kitapları 1000 tl ye kakalıyorlar.
Kadıköy vapur iskelesinden yukarı doğru çıkarken aktarcılar mı ne var solda. Onun arkasında zamanında kitapçılar vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Oraları kurcala.milla kurcala.
Bana böyle nokta atışı lazım. O kadar iş arasında çıkıp kitap aramakta saçma geliyor. Zaten problem bu gidip kitap arayacağıma neyse vereyim parasını alayım modunda oluyorsun.
Böyle cocuğunu doğaya göndermiş aynı sorundan müzdarip bir arkadaş vardır belki forumda. Daha önceden araştırmış olabilir. Böyle bilgiler lazım bana :) Yoksa akmarın altıda kitapçı diyen cok oldu ama gidip araştırmak falan üşeniyorum lanet girsin.
63owen63
03-09-2015, 15:19
Kitap listesi var mı elinde ? Bizim üniversitenin çocuk üniversitesi kısmından bir bakınayım bir ben.
Yer olarak da, beyazıt sahaflar ve kadıköy akmar pasajından kitaplar kovalanabilir.
Doğa kolejleri artık okuldan çok ticarethaneye dönmüş durumda
3.xxx kusur lira pesinatımızı geri alamadık 3 haftadır okuldan geri
kitap + servis + giysi fahiş fiyatları var
okulu değiştirmek mantıksız bir hareket mi olur sızce sonucta ıstanbulun veya türkiyenin en iyisi değiller ya ?
bi ögrenciye veya bı calısana ver abı bu lısteyı kıtapları bulsun 200tl ona versen fazladan halolur bence hıc sen ugrasma ;)
kadıköyde akmar var kitapçıların olduğu biryer. ünide bazı hocaların illa orijinal olacak dediği 80-100 tl'lik kitapları orada 20-25 tlye çok almışlığım var. sizin probleminizi orası çözecektir bence
alperkirman
03-09-2015, 15:53
lise veya üni olaydı fotokopi çektir eskilerden dicektimde junior için o olmaz :) tam ticarethane olmuş okul
Kuzey doğa kollejine gidiyor. Ana sınıfını bitirdi bu sene 1. sınıf okuyacak. Senelik 24.000 TL para ödüyorum okula ve 1. SInıf kitapları tam tamına 2.900 TL tutuyor.
Tek satan yer doğa store farklı bir yerden alma şansı yok. Duyduğuma göre kadıköyde bazı yerlerde falan birebir kopyalarını 200 300 tl ye bulma şansı varmış ama bu olaylar hakkında hiç bir fikrim yok.
Nereden bulunur ne yapılır? Okula yığınla para veriyorum. Üstüne kıyafetlerini doğa storeden alıyorsun. Haftanın her günü aynı şeyi giymiyor bu cocuklar.
Bu takımlardan en az 2 tane olması lazım pisleniyor çünkü. Yazı kışı da ayrı takımlar en az 3000 4000 tl lik giysi masrafı var.
Kıyafetleri herşeyi geçtim. 1. sınıf üstünde sadece yazı olan kitaplara (Mantık seti hariç) 2.900 TL vermek baya koyacak bana sinirlerim bozuldu.
Kadıköyde akmar pasajı var elinde liste varsa iki katlı pasaj içerisinde kitapları toplar çıkarsın.
Geçen sene kardeşimin okulunda da aynı durum vardı oda bir koleje gidiyor ikinci el ama sıfır gibi kitapları neredeyse beş de biri fiyatına bulduk. Birebir kopyalarda var çok çok temiz sıfır gibi ikinci ellerde var tercih senin.
Ama her dükkana gir sor ummadığın dükkanlardan çıkabiliyor bu kitaplar.
bir ust sinifa gecmis , artik gecen yilin kitapina ihtiyac olmiyacak kisilerden 2. el alinabilir
Suleyman
03-09-2015, 16:26
Yer olarak da, beyazıt sahaflar ve kadıköy akmar pasajından kitaplar kovalanabilir.
Bu iki yer dışında bulmanız zor gibi.
Benim velet de 5nci sınıfta. Bilfen. 25 gibi bir rakamla başladı 1nci sınıfa, 40'a dayandık bu sene. Servisi kitabı derken noluyoruz anlamıyorum.
Kendime bakıyorum; her senebaşında 2 numara büyük ayakkabı alınan bir çocukluğum oldu. Yazları donla derede yüzerdim. Bu rakamlar çok tuhaf geliyor ama ödüyoruz. Herşey çocuklar için.
Kitap konusuna gelince, eğer 1e1 aynısını bulamazsanız ben de orjinal alınmasından yanayım. Çocuklar çok acımasız ve bu yaşlarda bir o kadar da kırılgan oluyorlar.
okul da çalışan vs tanıdıklara indirim yapıyorlar mı bilginiz var mı ? Ya da daha uygun fiyatlara alması mümkün mü ?
1-2 tanıdık var doğa nın anaokulunda çalışan, onlara danışayım.
Listeyi pm atin akmara bakarim isterseniz
Varsa gidip alirsiniz
Ortaokulu TED'de liseyi Samanyolu'unda, başarı burslu okudum. Bizim zamanımızda ne kitap parası, ne kıyafet parası vardı. Yemek-servis-eğitim ödüyordu herkes. Bu Doğa ve Bilfen işi ticarete dökmüş gördüğüm kadarıyla.
Octavia RS
03-09-2015, 19:15
Bende liseyi doğa kolejinde okumuş bir doğa mağduru olarak yazıyım,
Hayatımın tamamen boşa giden 4 senesiydi,keşke devlet okuluna gitseydim diye kendimi yiyip bitiriyorum şu aralar..
aaa bak doğada ingilizce var hemde haftada 16 saat oo mükkemmel yaaaaa diyen insanlara aldanmayın sakın,4 sene boyunca gördüğüm ingilizce resmen Elementary seviyesiydi..Bide gösteriş olsun diye ingilizce sınıflarını seviyelere ayırıyolar,A sınıfı **/is/are görüyosa bi üstü B sınıfı he/she/it görüyo...
Kitaplara bende zamanında baya para bayılmıştım fakat uygun fiyata Kadıköy/Akmar pasajında bulabilirsiniz tabi doğanın kitapları var mı bilmiyorum ama olma ihtimalide var bilginize..
Shadow_Dancer
03-09-2015, 19:36
Vay anasını rakamlara bak hele yaa..
Wankel Batu
04-09-2015, 00:36
bence doga okullarına okadar para vermektense istek vakfı veya işik kolejıne kayıt yaptırın hiç degilse verdıgınız paranın egitim olarak karsılıgını alın ilkokulu nasıl bilmiyorum ama liseleri tam fiyasko kuzenım atasehir dogadaydı gecelerı atasehirdeki kafelerden topluyorduk her gece genclerın oldugu ortam kotu disiplin yok düzen yok bostancıda assagı yukarı aynıymıs 4 sene ıngılızce gordu hazırlıgı gecemedı oysakı sbs sı cok yuksektı iyi bir anadolu lisesine gidebilirdi bi kac arkadasım daha var hiçbiri dogadan memnun degil ilkokulu bilemem ama gelecek yıllar için terciginiz dogadan yana olmasın
Bizim zamanimizda anadolu lisesi hazirlikta ayni dertten muzdariptik beyazitta ozbek han var gayet komik fiyatlara almistik ithal kitaplarin kopyasini
Hocam yorumumu mazur görün Bursa'da gayet başarılı devlet okulları var acaba istanbulda sistem mi bozuk cidden bilmediğim için soruyorum devlet okulları çok mu sorunlu 24 bin şaka gibi bi rakam ki giysisi kitabı ayrı ben %25 burslu 15800e makine mühendisliği okuyorum tabiki eğitim kurumu çok önemli ama bu Paraları birikim haline getirip lise ve üniversite çağında kullanmak daha mantıklı olmaz mı
Öz yeğenimde Ankara'da anaokulundan bu yana odtü kolejine yoluyorlar benim 21 Yaşında özel Üniversite'de okuyan Altında Arabası olan biri olarak onlardan daha az masrafım oluyor yıllık bazda
onursumer
04-09-2015, 05:52
Soktayim ben uniye ki muhendislik fakultesi bukadar para odemiyorum
aposport
04-09-2015, 06:42
2-3 tane çocuğun varsa durum daha vahim. Birini göndersen Doğa ya diğerinide göndermek zorundasın. Herşey x2... En iyisi hiç bulaşmamak.
çocukluğumdan beri kırtasiye işi yapıyorum doğa koleji kadar sevicisini hayatımda görmedim desem yeridir kitap fiyatları servis fiyatı yemek parası derken cok kalın bi hesap çıkartıyorlar, yerinizde olsam çocuğumu devlet okuluna gönderirdim
multispace
04-09-2015, 07:20
Fiyatlar cok fazla. Devlet okullarına göndermenizi öneririm. Ilk defa böyle bir okul duydum
Bende doğadan mezun oldum ilkokul öyle sen bide liseyi gör olgar abi. Pantolon bildiğin dockers ama fiyat 200 lira gidip dockerstan alıyim dersen onada izin vermiyorlar. Liseden ingilizce kitapları dahil bütün yılın kitapları 4000tl civarında.
Şuanda senin derdini en iyi ben anlarım abi. Bi care bulursun umarım.
Devlet okulunun gözünü seviyim ..
4 5 aile gidip bi maatbaacıda yaptırın matbacının elindede istediği zaman basacağı bi kalıp olur birebir yaparlar.
Arkadaşlar doğa koleji çalışanıyım , isteyen özelden mesaj atsın ben elimden geleni yaparım kayıt yada indirim konusunda ama son 5 senedir bize %50 olan indirim oranları değişti. Kitap konusunda bir soruşturayım, bir şeyler öğrenirsem haber veririm.
Her sene kitaplar degismiyormu :) benim ortaokul anadolu lisesiydi her sene degistirirlerdi kitaplari :)
O degilde benimde okul maratonu bu sene kres le basliyor :)
Hatunda daha simdiden kolej bakmaya basladi :)
hey maşallah bee paraya bak. çocuğu sanayiye gönderirdim parayla da all motors 106.
Şaka bir yana illa özel okul olacaksa istek vakfına vermenizi öneririm abi. Verdiğin paranın karşılığını sonuna kadar alırsın. Doğa ve bilfen işi ticarete dökmüş durumdalar. Durumu iyi olan insanlar sırf benim çocuğum doğada okuyor demek için veriyor artık. Yöneticilerde bunun farkında.
Olgar bey tamamen yanlış okul tercihi / dış sermaye ile kafa sayısını arttırmaya çalışan eğitim için değil para için çalışan yeni bir kurum doğa.
daha köklü eğitimi akademik halleriyle duyulmuş okulları tercih edin çocuklarınızın hayatları ile oynamayın, o yaşlarda onlara empoze edilen herbirşey ergenlik döneminde çıkıyor. bence okulu değiştirin acil
Doga'da ne verilen egitime ne de ortama degmez verilen para , kac sene okudum ama dogru duzgum bisey kazanamadim egitim adina , hocalar da bence ogretmenlik degil pazarlama mezunu alayi kolpacino , imkan varsa okulu degistirin
SekoLive
04-09-2015, 13:23
akmarda yüksek ihtimalle buluncakdır. bir iki kere aradığımız kitapları anadalu yakasında sadece orada bulmstuk.
bı arada okullar açıkken doğa kolejinin servislerine sabahları köprü geçişinde denk geliyorum. servis şöförleri bildiğiniz trafik magandalarından oluşuyor(iyileri varsa tenzih ederim) adamlar milletin üstüne araba sürmeler emniyet seridi ihlal etmeler her şeyden var. bi ara teçhizatlı çıkıp videolayıp gerekli yerlere iletecem okullar açılsın. cocugunuzu servise verdiyseniz dikkatli olun bu dediklerimi araştırın belki bu servisçilerle aynı kafadadır sizin cocugun serviside.
onursumer
04-09-2015, 13:37
Abi valla mumkunse degistir okulu , benim kuzenler hep kultur kollejinde okudu
Ben liseyi degil ama universitede senelerdir bitiremesemde kultur deyim baska okulada gittim kaydimi sildirdim ciddi fark var
abi beni yanlış anlamazsan bişey söylemek istiyorum , benle aynı mahallede okuyup ilkokuldan itibaren koleje gidenler barajı bile geçemedi ygsde , kolej demek iyi eğitim demek değil bence. ayrıca bu paralar çok astronomik. liseye kadar devlet okullarına gidip özel ders aldırsan daha başarılı olacağı kanaatindeyim
ahmetgurlek
04-09-2015, 14:47
özel okulların çoğu aynı. zaten fiyatlar yüksek. ankara'da bile 15.000'den başlıyor, bilfen falan kafayı yemiş 25-30 arası istiyor. şaka gibi rakamlar, benim 2 çocuğum var. yıllık o kadar para kazanmıyorum nerdeyse, allah'tan eşim öğretmen indirim alıyoruz, yoksa 2 çocuklu normal maaşlı bir çalışanın özel okulun önünden geçmesi bile zor. kitap vs de çoğunda aynı. ana sınıfı öncesi 5 yaşındaki çocuğu 1000 tl kırtasiye masrafı çıkartılıyor, ya 5 yaşında daha çocuk ya allah'tan korkun
///berke
05-09-2015, 17:48
Abi selam , ben lise kademesindeyim Doğanın üst baş , kitaplar yemek vs ayrı paralar ama ödediğin rakam çok fazla sanırım ilk okul kademesi daha pahalı ama pazarlıkla o verdiğin fiyatı çok aşşağılara çekebilirsin.Bu sene okula kayıt olacak arkadaşıma eski kitaplarımı vermek istedim illa ki herkes her sene 0 almak zorunda kalıyor ve o kitaplar çöpe gidiyor maalesef bizim kitaplar 1000 tutmuştu testler vs içinde ilk okulun fiyatları şaka gibi
///berke
05-09-2015, 17:56
Birde ilk okul , ortaokul kolejlerde çok samimiyetsiz, yapmacık ve monoton tavsiyem iyi bir devlet okuluna yazdırabilirsin iyi arkadaşlıklar kursun lise gibi yazdırırsın koleje ve dersleri iyi olsun vs diyorsan Doğa dan devam etmesini tavsiye etmiyorum
Kitapları aradıktan sonra başka bi yerden bulabilirsiniz uygun fiyata.İyice araştırın,umarım bulursunuz.
Ptesi birisini kadıköye göndercem bir baksın.
öğretmen olarak yazıyorum ikokul temel eğitimdir 1. sınıfta alınan eğitim önemlidir encokta öğretmen benım tavsıyem ılkokul 4. sınıfa kaar aynı okul ve aynı öğretmenle bitirmesi ikinci travsiyem özel okullardakı öğretmenler mebın kadrolu öğretmenı degıldır özel ogretmen adı ustunde kpps gırıp atanamayan özel okullarda calısır genelde ama kötudur anlamınada gelmezz eger cevrenızdekı bır okulda arastrma yapın öğretmenler arastrılıyor artık ıyı bır ogretmen varsa ona yazdırılıyor öğrencı devlet okulunda ama sız ben ılla özele gondercem dıyrsanız özelde kötü değil başarılar
Biz ozel universitede o paralari vermedik Allah kolaylik versin
Sti_Ozan
06-09-2015, 20:39
Lisenin 100 liraya sattigi setin 1-1 aynisini hatta daha kalin kaliteli yapraklisini 25 liraya aldim akmardan,hicte pisman olmadim,herkesinkinden daha orjinal duruyodu hemde israf yapmamis oldum cebimize para kaldi. Bence akmar pasaji bu konuda kesin ziyaret edilmeli,siyah-beyaz ve renkli olarak ikiye ayriliyo,renklinin tek sorunu o orjinalligi gosteren 1x1 kare parcasi bisey var adi gelmedi aklima herneyse o iste fotokopi oldugundan dandik duruyo gerisi 1-1 ayni. Hic yoktan gidin bi bakin derim. (Akmar pasaji/Kadikoy)
Anaokulundan orta sona kadar ted'de okudum. Lisede kendi isteğimle çıktım gittim o iğrenç yerden. Kitaplar falan aynı böyleydi, hatta *** var gibi college yazan amerikan futbolu antrenman montuma kadar alınıyordu. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da, bana diğer okullardaki arkadaşlardan hiç bir artısı olmamış. Boşu boşuna hayvan gibi para ödemiş peder. Keşke o parayı biriktirip beni hiç öss möss uğraştırmayıp yurtdışına göndereydi. Hadi o olmadı, en azından üniversiteyi bitirince bana bir iki dükkan bıraksaydı, ev bıraksaydı. Çok daha hayırlı olurdu.
En kralında okumuş biri olarak söylüyorum. Para tuzağı.
Yıllardır kırtasiye işindeyim listeyi yollarsanız en uygun şekilde bulmanıza yardımcı olurum.
///berke
07-09-2015, 11:04
Sahnnn abi pm attım
Okul önemli arkadaşlar. Eğitimin seviye ve kalitesi ile birlikte, sosyal iletişim de birçok okulda bu yaşlardaki çocuklar için daha önemli.
6-7 yaş ile birlikte çocuklar ebeveynlerinden ziyade, çoğu konuyu arkadaşlarından öğrenmeye başlıyorlar.
İlk küfürler, ilk cinsel bilgiler hep arkadaş çevresinden öğrenilir. Şimdi devlet okulları kötü, özel okullar iyi demek istemiyorum. Ancak özel okullarda ebeveynlere, çevresel faktörlere müdahale konusunda bir miktar daha az "iş" düşüyor gibi görebiliriz.
Ben ilkokuldan sonra özel lisede, Alman Lisesinde okudum, üniversite ise devlet. Benim zamanımda özel ilkokul yoktu, özel liseler de bu kadar pahalı değildi, makuldü. Öyleki ortaokulda ben 12 yaşındayken babam toplam tutarın üçte birini okul taksidini verirdi elime, cebe koyar öyle gider öderdim. Şimdi benim velede okul parasının üçte birini git öde diye versek, 10 yaşında gidip ilk arabasını alır; burada lastik ne almalıyım diye topic açar. Hayvanlaştı okul paraları.
Türkiye'de eğitim sistemi test üzerine kurulu. Lanet bir olay. Özel okullar da bu test sistemine göre eğitimlerin yönünü ve seviyesini daha iyi tayin ediyor. Dershanelerin de kapatılmasıyla, süreç daha da ayrımlaşacak.
Milli Eğitim'de her yıl alınan farklı kararlar, sistemler, müfredat değişikleri şaka gibi. Test üzerine kurulu saçma sapan bir eğitim sisteminde özel okullar bazı saçmalıkları yumuşatabiliyorlar. Bütün çocukluğu, gençliği testlerde yarış atı olarak geçen, üniversitede okurken 40'ın üzerinde özel öğrencisi olan biri olarak yazıyorum, bu coğrafyada bu kafalarla imkan varsa iyi bir özel okul maalesef bazı sistem hatalarını kendi içinde eritebiliyor.
Okul önemli arkadaşlar. Eğitimin seviye ve kalitesi ile birlikte, sosyal iletişim de birçok okulda bu yaşlardaki çocuklar için daha önemli.
6-7 yaş ile birlikte çocuklar ebeveynlerinden ziyade, çoğu konuyu arkadaşlarından öğrenmeye başlıyorlar.
İlk küfürler, ilk cinsel bilgiler hep arkadaş çevresinden öğrenilir. Şimdi devlet okulları kötü, özel okullar iyi demek istemiyorum. Ancak özel okullarda ebeveynlere, çevresel faktörlere müdahale konusunda bir miktar daha az "iş" düşüyor gibi görebiliriz.
Ben ilkokuldan sonra özel lisede, Alman Lisesinde okudum, üniversite ise devlet. Benim zamanımda özel ilkokul yoktu, özel liseler de bu kadar pahalı değildi, makuldü. Öyleki ortaokulda ben 12 yaşındayken babam toplam tutarın üçte birini okul taksidini verirdi elime, cebe koyar öyle gider öderdim. Şimdi benim velede okul parasının üçte birini git öde diye versek, 10 yaşında gidip ilk arabasını alır; burada lastik ne almalıyım diye topic açar. Hayvanlaştı okul paraları.
Türkiye'de eğitim sistemi test üzerine kurulu. Lanet bir olay. Özel okullar da bu test sistemine göre eğitimlerin yönünü ve seviyesini daha iyi tayin ediyor. Dershanelerin de kapatılmasıyla, süreç daha da ayrımlaşacak.
Milli Eğitim'de her yıl alınan farklı kararlar, sistemler, müfredat değişikleri şaka gibi. Test üzerine kurulu saçma sapan bir eğitim sisteminde özel okullar bazı saçmalıkları yumuşatabiliyorlar. Bütün çocukluğu, gençliği testlerde yarış atı olarak geçen, üniversitede okurken 40'ın üzerinde özel öğrencisi olan biri olarak yazıyorum, bu coğrafyada bu kafalarla imkan varsa iyi bir özel okul maalesef bazı sistem hatalarını kendi içinde eritebiliyor.
İELEV kaç para oldu acaba zamanında gidecektim ama avrupa kolejine devam etmiştim. Bence çocuğunuzda alman ekolü olan bir okul ile yetişmeli direkt olarak abitur ile gitsin hayatını kurtarsın :)
İELEV kaç para oldu acaba zamanında gidecektim ama avrupa kolejine devam etmiştim. Bence çocuğunuzda alman ekolü olan bir okul ile yetişmeli direkt olarak abitur ile gitsin hayatını kurtarsın :)
Şimdi baktım onlar da yardırmış maşaallah.
http://www.ielev.k12.tr/tr/kayit/okul-ucret-bilgileri_168.html
Abitur'a girmemiştim ben. Memleketteki sistemi sevmesem de hızlı yarış atı olmanın avantajından vazgeçememiştim :)
Ben orta sondayken öğrenciler arasında seks, sigara, bazı çok atarlılar arasında esrar ve pornografik materyal alıp yürümüştü. Hırsızlık bile vardı, itliğine sadece hem de. Dışarıdan görüldüğü gibi değildi. Şimdi nasıldır tabi bilmiyorum, ben orta sondan çıktığımdan beri 14 sene olmuş. Bi o kadar daha yaşamışım yani.
halilcakir
07-09-2015, 14:41
öğretmen olarak yazıyorum ikokul temel eğitimdir 1. sınıfta alınan eğitim önemlidir encokta öğretmen benım tavsıyem ılkokul 4. sınıfa kaar aynı okul ve aynı öğretmenle bitirmesi ikinci travsiyem özel okullardakı öğretmenler mebın kadrolu öğretmenı degıldır özel ogretmen adı ustunde kpps gırıp atanamayan özel okullarda calısır genelde ama kötudur anlamınada gelmezz eger cevrenızdekı bır okulda arastrma yapın öğretmenler arastrılıyor artık ıyı bır ogretmen varsa ona yazdırılıyor öğrencı devlet okulunda ama sız ben ılla özele gondercem dıyrsanız özelde kötü değil başarılar
Ben ilokula başlarken ki herhalde işte 95 senesi idi galiba.İyi hatırlıyorum öğretmeni özellikle seçmişti bizimkiler ve gerçektende olay öğretmendi yani. Ha bende çalışkandım o zaman yaşadığım ilçenin 3.sü olarak anadolu lisesini kazandım zaten okulunda birincisi olarak mezun olmuştum ama iyi hatırlıyorum öğretmen o zaman bile en temel kriterdi bizimkiler için.
Doğa kolleji kitaplar yalan oldu. Sabah okulu aradım kitap listesini istemek için. Nelere para vereceğimi öğrenmek istiyorum dedim.
Toplamda 7 adet kitap var. 400 TL tutuyor geri kalan herşeyi Eğitim Seti, Deney Seti, Mantık Seti, Öğretici CDler, vs her hafta öğretmenleri tarafından cocuklara verilecekmiş. Yani herşeyi teslim etmiyor ibneler.
Dışarıdan temin edilemesin diye dersde ve alakalı haftalarda cocuklara verip eve yolluyorlar.
Kısaca bu sabah kitap parasını ödedim. Bir şişede viski aldım eve götürcem akşam tv başında demlenirken o kodumun mantık setleri nasıl 2000 tl eder onu düşüncem.
http://ih1.redbubble.net/image.5783939.1938/fc,550x550,cranberry.jpg
halilcakir
07-09-2015, 19:23
Doğa kolleji kitaplar yalan oldu. Sabah okulu aradım kitap listesini istemek için. Nelere para vereceğimi öğrenmek istiyorum dedim.
Toplamda 7 adet kitap var. 400 TL tutuyor geri kalan herşeyi Eğitim Seti, Deney Seti, Mantık Seti, Öğretici CDler, vs her hafta öğretmenleri tarafından cocuklara verilecekmiş. Yani herşeyi teslim etmiyor ibneler.
Dışarıdan temin edilemesin diye dersde ve alakalı haftalarda cocuklara verip eve yolluyorlar.
Kısaca bu sabah kitap parasını ödedim. Bir şişede viski aldım eve götürcem akşam tv başında demlenirken o kodumun mantık setleri nasıl 2000 tl eder onu düşüncem.
hahahahahhahahhaah :D okudum güldüm valla geçmiş olsun
dur bakalım biz neler görecez
hanım diyor bebek arabası 5700 lira bende dedim kaç hp miş ortalama ne yakıyormuş bakıyor yan yan :D
Arkadaşlar doğa koleji çalışanıyım , isteyen özelden mesaj atsın ben elimden geleni yaparım kayıt yada indirim konusunda ama son 5 senedir bize %50 olan indirim oranları değişti. Kitap konusunda bir soruşturayım, bir şeyler öğrenirsem haber veririm.
Merhaba
Anaokulu mantık seti almak mümkün mu ?
Abi benim yakın bi arkadaşım Japonya"da okuyor bugünkü kurdan bile sizinki kadar pahalı değil, insanlar şaşırmış.
haydaaaaa Doga koleji ararken yanlış gelinmiş
Abi otobus paramı ver ankaradan gelip kitaplari ariyim diycektim o kadar dertlendim ama neyse sağlık olsun
Merhaba
Anaokulu mantık seti almak mümkün mu ?
Bende mevcut ben sağlayabilirim size. İletişim kurun özel mesaj ile.
Şu son yaşanan TT'de gördüğüm en garip şeylerden.
Akıl sır almıyor arkadaş; TT nelere kadirsin.
BuğraTuna34
11-02-2016, 22:10
XX Doğa Kolejinde sınıf öğretmeniyim. 1'den aldım şuan üçüncü sınıfız.
Kitap, kıyafet konularına değinmeyeceğim. İlköğretimde kurum %30, sınıf öğretmeni %70'dir. Önemli olan sınıf öğretmenidir. Hangi koleje gittiğinin bir çokta bir önemi yok. Oturmuş bir eğitim felsefesi, birikimi olan herhangi bir kurum olabilir.
Kesinlikle 1'den alıp 4'e kadar aynı öğretmende olmasını öneririm.
Eğer yardımcı olabileceğim bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım. Birde özel olmazsa merak ettim, öğrencimiz hangi kampüste öğrenim görüyor?
XX Doğa Kolejinde sınıf öğretmeniyim. 1'den aldım şuan üçüncü sınıfız.
Kitap, kıyafet konularına değinmeyeceğim. İlköğretimde kurum %30, sınıf öğretmeni %70'dir. Önemli olan sınıf öğretmenidir. Hangi koleje gittiğinin bir çokta bir önemi yok. Oturmuş bir eğitim felsefesi, birikimi olan herhangi bir kurum olabilir.
Kesinlikle 1'den alıp 4'e kadar aynı öğretmende olmasını öneririm.
Eğer yardımcı olabileceğim bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım. Birde özel olmazsa merak ettim, öğrencimiz hangi kampüste öğrenim görüyor?
Benimkini soruyorsan Atakentte.
Merhaba baybars bey size mesaj attım.
kırtasiyeciyim zamanında doğadan müşterimin ricası üstüne fotokopi çekmiştim normalde 1000 lira istemişlerdi 130 liraya mal etmiştik
Baybars bey. Sizin kitaplara ben talip olabilirmiyimo
Elit, guzel ve ozel bir okulda okuyorum. Ankaranin en nezih semtindeki en iyi anadolu liselerinden birinden geldim.(TOP 5 de)
Ilkokulu bilemem ama ozel ve kaliteli liseler kesinlikle fark yaratiyor. Bunu ben universitede gordum.
Benim lise akranlarim genelde ODTU-Bilkent- Ankara'da veya tasrada TIP sectiler.
Su an oturup 2 kelime konusamiyorum. Vizyonlari yok, gelecek planlari basit, gercekten cok basit. Hayalleri yok hicbirisinin.
Burun kivirdiklari puanla girdigim ve "babamin parasiyla"(forumda bazi arkadaslar cok takintiliyi bu baba parasina) okudugum ozel okulda edindigim tecrube, okurken dahi aldigim is teklifleri, yaptigim stajlar, baglantilarim sonucunda dereceyle ODTU mezunu arkadasim ona is bulayim diye taciz seviyesinde ulasmaya calisiyor.
Robertten, BILFEN'den Alev'den, St Joseph vsvs. universiteye gelen arkadaslarima bakiyorum hayat tarzlari, genel kulturleri cok farkli, cok guzel , ozguvenleri cok yuksek, hepsinin bir hobisi var, sporla ilgileniyorlar VE SIMARIK DEGILLER cogu mezun olmadan kacti kurtuldu buradan zaten erasmusla gidip kaldilar, ya yuksek lisans yapiyorlar yada yapacaklar. Onlar buraya hazir geldiler, biz zor yoldan ogrendik, onlar mevcut vizyon-misyonlarinin uzerine 15 koyduysa biz anca 10-12 koyduk
arastirma kulturunu gectim, kutuphane kulturumuz bile yoktu, (profa ismiyle hitap etmeye bile alisamamistim ben en basinda)
Kesinlikle ama kesinlikle marka okullara verilen paraya acimam ben, cocugum olacaksa tek cocuk olsun, benim universitede ailemin verdigi vizyon sayesimde ve kendi emeklerimle, ozguvenimle, girisimciligimle kazandigim degerleri, kazanimlari zor ve hazimsiz yoldan yani 5 senelik universite hayatinda degil 10 senelik egitim hayatinda kazansin.
Bu yaziyi, cocugunu ozel okutupta acaba bizi mi ufuruyorlar? diye dusunen abilerim icin yazdim, belki anlamiyorsunuz ama 22-23 yasinda o cocuklara cok buyuk katkisi oluyor.
PS; anaokulundan bu kadar ozel ve marka okullara karsiyim, yokluk gormeden varligin kiymetini anlamiyor insan.
Lise kesinlikle ozel, universite kesinlikle yurtdisi olmali ki benim cocugumun benden bir adim oteye gitsin, benim ona saglayacagimdan daha iyi bir hayati olsun.