PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Formula 1 Monza GP

Canselmo
05-09-2015, 15:31
http://www.classiccartoursinternational.co.uk/images/monza-circuit_000.jpg

Biraz önce sıralama turları bitti... Sıralama şu şekilde

https://pbs.twimg.com/media/COJExToWEAAnI6m.jpg:large

Ferrariler düne göre gelişmişler ve yarın galibiyet alabilirler diye düşünüyorum.

Rai kendine geldi vetteli geçerek ..

Williams'ın en avantajlı olduğu pist bu olmalıydı cunku duzluk hızları cok daha iyi fakat bekledikleri sonucu alamadılar.

Rosberg'de baba olduktan sonra bi yavaşlamış gördüm :D Cocuk oldu artık dikkatli surmeliyim diyo galiba :D

Hamilton bildiğimiz hamilton ne kadarda sevmesem yaptıkları ortada

Yarış Pazar 14:45

997TT
05-09-2015, 17:54
Soyle diyim,biraz milli duygularin verdigi gaz var...

Canselmo
05-09-2015, 19:23
Soyle diyim,biraz milli duygularin verdigi gaz var...

Aahaha o gaz +20 hp galiba :D Düzlüklerde mercedesle aynı hıza sahiplerdi

Canselmo
05-09-2015, 19:25
Ayrıca Rosberg in aracının motoru değişerek eski kullandıgı yaklaşık 6. kez piste cıkmış motoru takmışlar ondan yavaşım demeye getirdi

bason
05-09-2015, 19:51
Ferrari'nin pisti zaten ayarlar da hiç sıkıntı çekmemişler belli ki. Bu kadar yakın olabileceklerini düşünmüyordum bende. En azından bir süre gri lerin arasına kırmızı renk atılmış gibi oldu. Lotus ve Force india lara dikkat etmek gerek. Yarışa renk katacaklardır. Williamslar için uygun pist denilebilir. Lastik sorunları oluyor onlarında. Ferrari lerin yarışı kazanabilcklerini düşünmüyorum ben...

ghibli06
05-09-2015, 20:10
ilk 3te 2 kırmızı olur bence...

halilcan9455
05-09-2015, 21:42
Mercedes ve ferrari motor güncellemesine gitti.
Yalnız Rosberg'e takılacak olan yeni motorda sorun tespit edilince Hamilton yeni , Rosberg eski motor ile bu haftasonunu geçirmiş olacak.
Ferrari yeni güncelleme ve pist avantajı ile Rosberg i geçmeyi başardı ancak hala güncel mercedes motoru yani Hamilton'un gerisinde.
Yarın zevkli bir yarış bizi bekliyor..

atituti
05-09-2015, 21:57
formula 1 hala devam ediyor mu ? :) en sevdiğim pistlerdendir kendisi , yıllar sonra göz gezdirdim , tanıdık 3-5 kişi var eskiden tüm pilotları tüm takımları arabaları direktörleri tanırdık simdi malesef bana göre teknolojinin iyice bokunun cıkmasıyla f1 eski heyecanını yitirdi.düzlükte hızlanma tuşumu ne var nos mu o :)

bason
05-09-2015, 22:07
DRS var arka kanat açılıyor sürtünme minimuma iniyor önde ki aracında hava koridoruna girince 15-20 km hız farkı oluşuyor...bellş bölgelerde aktif hale gelebiliyor ve kullanılabilmesi için iki pilot arasında 1 sn ve altı bir fark olması lazım...

B16
05-09-2015, 22:24
Eski motor, yeni motor farketmez. Rosberg hala aynı Hamilton geçen sene sıralamada kaybediyordu bu sene o açığını da kapattı.

Raki'nin de sözleşme uzadı acaba onun rahatlığı mı var?

997TT
06-09-2015, 00:07
0,7 sec den az olmasi gerekiyor.
Arka kanat 2 parcaya bolunuyor,asil yere basma kuvvetini saglayan parcanin direnci dusuyor. Cunku araclar arka arkaya gelince downforce kaybeder arka kanat acilarindan dolayi. Bu bertaraf olur...
Yarisi kacirnamak icin erkenden yola cikacagim Ankara'dan...

onur_si
06-09-2015, 11:55
yarışı izlemek isteyenler burdan izleyebilirler
http://www.vipleague.me/motorsports/95559/1/skysports-f1-%7C-skyf1-%7C-sky-sports-f1-%7C-sky-f1-live-stream-online.html

Canselmo
06-09-2015, 12:33
http://turkiyef1.com da türkce yayın veriliyor

ghibli06
06-09-2015, 13:15
geçtik bakalım ekran başına :) Monza kaçmaz tifosiler için...

bason
06-09-2015, 13:16
0,7 sec den az olmasi gerekiyor.
Arka kanat 2 parcaya bolunuyor,asil yere basma kuvvetini saglayan parcanin direnci dusuyor. Cunku araclar arka arkaya gelince downforce kaybeder arka kanat acilarindan dolayi. Bu bertaraf olur...
Yarisi kacirnamak icin erkenden yola cikacagim Ankara'dan...

0.7 sn yanlışınız olmalı... 2011 den bu yana değişmediyse 1 sn altı yeterli... Zaten yarışlarda drs zone ölçümlerinde 1 sn altına indirmeye çalışıyor pilotlar, yorumcularda buna bolca yer veriyor...

B16
06-09-2015, 13:28
0.7 sn yanlışınız olmalı... 2011 den bu yana değişmediyse 1 sn altı yeterli... Zaten yarışlarda drs zone ölçümlerinde 1 sn altına indirmeye çalışıyor pilotlar, yorumcularda buna bolca yer veriyor...

1 sn'den az olursa DRS aktif oluyor.

ghibli06
06-09-2015, 14:04
RAI kalkamadı, tebrikler...

B16
06-09-2015, 14:04
Rakiokenen kesin cenabet ya 2. giderken lastikleri biter yada 2. sırada kalkamaz

997TT
06-09-2015, 14:16
Yarısa yetısmek ıcın Ankara'dan uctum ve 10 dak kala bıra-pamesan ve fıstıgımla oturduk ekran basına....
0,7 yada 1 sec ,bılgı paylasırmısınız?

B16
06-09-2015, 14:23
Yarısa yetısmek ıcın Ankara'dan uctum ve 10 dak kala bıra-pamesan ve fıstıgımla oturduk ekran basına....
0,7 yada 1 sec ,bılgı paylasırmısınız?

1 saniye'den az olması gerekiyor 0.999 ile DRS butonu aktif oluyor.

ghibli06
06-09-2015, 14:35
RAI 1 gidiyor olabilirdi, araba çok iyi...

mrbars
06-09-2015, 14:47
https://www.formula1.com/content/fom-website/en/championship/inside-f1/rules-regs/Drag_Reduction_System.html

1 sn imiş.

At all times, the race director can suspend the system in poor weather conditions, or if there are yellow flags in the DRS activation zone.
Drivers are free to activate the DRS as they wish within the designated DRS zones during practice and qualifying. However if the DRS is disabled at any point during Q1, Q2 or Q3, it will remain disabled for the remainder of the relevant period.
During the race meanwhile drivers will not be able to access the DRS for the first two laps following the race start of a safety car restart.
After that period, they may only activate the DRS when they are within one second of the car in front (indicated via a dashboard light) at the DRS detection point.
The DRS will automatically be disabled (resetting the rear wing flap to its original position) the first time the driver uses the brakes after activation.

B16
06-09-2015, 15:02
RAI 1 gidiyor olabilirdi, araba çok iyi...

Aynı araç Vettel'de var ama onunla Hamilton arasında 21 sn fark var. Serhan Acar yorumu; Ferrari yarış temposun da Mercedes'e rakip değil.

997TT
06-09-2015, 15:02
O kadar km yı dıp gaz geldım sırf bu yarıs ıcın,sıralama turları heyecanlandırmıstı ama su Rai'i bi anlıyamadım arkadas...
Nerede bela yada sansızlık varsa bu adam ıcınde...
0,7 sec den az bılıyordum,1 imiş... Degısmedıyse eger yanlıs bılıyormusum...

ghibli06
06-09-2015, 15:09
Aynı araç Vettel'de var ama onunla Hamilton arasında 21 sn fark var. Serhan Acar yorumu; Ferrari yarış temposun da Mercedes'e rakip değil.

RAI kalkabilseydi startta HAM i geçerdi, fark da 21 saniye olmazdı...

ghibli06
06-09-2015, 15:19
ROS patlattı motoru, Mercedes cephesinde suratlar asıldı...

FET
06-09-2015, 15:21

Evet kesinlikle rakip değil Ferro 'nun motoru alev almıyor :D

ghibli06
06-09-2015, 15:26
RAI bence kalkışta sıkıntı yaşasa da, son sıraya düşmesine rağmen 5. olarak günün başarılıları arasına girdi... SC ve pitstop avantajları olmadan hem de...

NakkaSss
06-09-2015, 15:35
Mersoların lastik basıncı ile ilgili sıkıntısı var. İncelenmeye alındı her an sıralama değişebilir. :D

Canselmo
06-09-2015, 15:41
Mersoların lastik basıncı ile ilgili sıkıntısı var. İncelenmeye alındı her an sıralama değişebilir. :D

inş..... :D

bason
06-09-2015, 15:44
Bir sorun yaşanmadığı sürece bu pistte Hamilton'u geçemezdi Rai... Vettel 21 sn fark yedi Rai olsa olsa 15 sn yerdi maximum... Vettel ile Raikonen arasında uçan, kaçan farkı yok ki. 6 sn bile çom vettel Rai farkı bence. :D Mercedes çok tedirgindi zaten başlarına gelecekleri kestiriyordu Wolf reiz... Rosberg patladı Hamilton'ana da riske girme dendi... Ben Lotuslara çok üzüldüm... :( Renault alırda inşallah kendisi girer F1 e... Birde bu güncellenmiş motor muhabbeti nedir? Diğer takımlar güncel motoru kullanamaz iken, Mercedes'in yaptığı etik mi? Geçen sene Massa bize farklı motor veriyorlar dedikten sonra Sus pus yapılmıştı... Ferrari de de bu iş böyle yürüyorsa acil bir düzenleme yapılması lazım, ciddi bir haksızlık söz konusu...

B16
06-09-2015, 15:51
Güncellenmiş motor 4 motor üreticisine de verilmiş geliştirme haklarını kullanmaları anlamına geliyor. Güncel motor olayı önce üretici firma kendi aracında kullanıyor sonra diğer takımlara veriyor. Ferrari kanada da güncellenmiş motoru kullandıktan sonra Sauber'e verdi.

golgeoyunu03
06-09-2015, 15:51
yayını türkçe nereden izleyebilirim?

997TT
06-09-2015, 15:55
Eger bu 0,3 bar eksık bastıgı ıcın alıcagı ceza ıle sadece 0,042 sec ıle yıne bırıncılıgı alırsa cıdden sınırlenecegım!
Motor konusunda Merc ınanılmaz ılerıde,daha yenı set motora bu yarıslarda gectıker.
Bazı takımlar 3.motorda hatta 4. Almanlar yapmıs,helal olsun ama Hamılton sunlarda olmasa daha cok sevecegım....

Canselmo
06-09-2015, 15:56
Mercedes tedirgin lastik basıncları düşük cıkmış , buda ekstra bi yol tutuşu getirir düşüncesindeyim ne kadar etkiler bilemiyorum ama sonucta iyi veya kötü etki ettiği için hamilton'dan 1.liği almaları lazım.

Zaten son 3 tur kala hamilton vettel ile 23 saniye arayı acmış , takımdan zorla ve sakın soru sorma denildi lastik basıncları yüzünden diye düşnüyorum buda

bason
06-09-2015, 15:57
Güncellenmiş motor 4 motor üreticisine de verilmiş geliştirme haklarını kullanmaları anlamına geliyor. Güncel motor olayı önce üretici firma kendi aracında kullanıyor sonra diğer takımlara veriyor. Ferrari kanada da güncellenmiş motoru kullandıktan sonra Sauber'e verdi.

Oha! Kurala bak... Takımlar bunu kabul edip imza atıyor birde... :D Bu F1 de abuk subuk politika vs var. Adamlar boşuna yarışıyor gibi bir şey... Zaten üretici takımlar araçlarını motorun üstüne inşa edebildiği için ve kaynakları geniş olduğu için avantajlı...

B16
06-09-2015, 16:00
Oha! Kurala bak... Takımlar bunu kabul edip imza atıyor birde... :D Bu F1 de abuk subuk politika vs var. Adamlar boşuna yarışıyor gibi bir şey... Zaten üretici takımlar araçlarını motorun üstüne inşa edebildiği için ve kaynakları geniş olduğu için avantajlı...

Yakın zamanda Bernie amca motor fiyatlarına el atacak. Diğer takımlar şikayetçiydi ve aynı motoru vermediklerini söylemişti Williams, sonra da Williams'tan ikinci açıklama geldi Mercedes'i geçmeye çalışırken geçiş butonu'nu kullanmak için izin istiyoruz ama geri cevaplar Mercedes'ten çok geç geliyor o yüzden de onları pist üzerinde geçemiyoruz dediler. İlerde şeffaf yönetim ile aynı motor ve daha uygun fiyatlar oluşacak.

Bu sene Williamslar pist üzerinde geçtikleri Mercedes'e pit yolunda geçildi. Britanya ve İtalya bariz örneği

bason
06-09-2015, 16:12
Şu Redbull'u öldürelim derken daha büyük bir canavar yarattılar... Lastik basınçları farklı olsada, ihraçta edilseler yine kazanırlardı... Gizli testler vs Şimdi nasıl toparlayacaklar acaba merak ediyorum... :)

ghibli06
06-09-2015, 19:11
ceza yok, HAM 1... uygunsuzluk var ama kitapta cezai karşılığı yok :)

997TT
06-09-2015, 20:46
Sasırmadım....
Hos olsada,0,4 sec ıle yıne gecıcektı ısmı lazım degıl...

initial-D
07-09-2015, 08:35
Bu hamilton nefreti nedir yaa :)

997TT
07-09-2015, 08:45
Yillardir sevmem,snop-kendini begenmis ve aglayan bir cocuktu...
Simdi olgunlasti herseyiyle ama nasil basladiysa oyle gidiyor bendeki hisler...

bason
07-09-2015, 10:49
Bende olgunlaştığını düşünüyorum... Özellikle yaptığı geçiş hamleleri beni rahatsız ederdi... Aynı tarz Vettel'de de var mesela... Bence geçiş hamlesi yapmıyor diğer pilotun üstüne kırıyorlar. Rai, Alonso, Schumacher de böyle bir şey görmedim ben... Etik olduklarını düşünmüyorum, bu yüzden de pek haz etmiyorum... Ancak başarıları ortada, bunları kimse inkar edemez...

997TT
07-09-2015, 11:06
Ham'in basarisi birazda arac ve takim kaynakli.
Karakteri ve surusu hosuma gitmiyordu eminim hatalarindan ders almistir ama icinde hala kalmistir.
Vettel-Rai yada baskasi,skandal isleri yok... Eskiden kalan birsey benimki.

bason
07-09-2015, 11:18
Skandal derken neden bahsediyorsunuz? Özel hayatı mı?

ghibli06
07-09-2015, 12:25
Bende olgunlaştığını düşünüyorum... Özellikle yaptığı geçiş hamleleri beni rahatsız ederdi... Aynı tarz Vettel'de de var mesela... Bence geçiş hamlesi yapmıyor diğer pilotun üstüne kırıyorlar. Rai, Alonso, Schumacher de böyle bir şey görmedim ben... Etik olduklarını düşünmüyorum, bu yüzden de pek haz etmiyorum... Ancak başarıları ortada, bunları kimse inkar edemez...

kesinlikle katılıyorum... formula3 de yarışırken de öyleydi, o zamanlar kendini diğer araçların aynı güçte olması, dolayısıyla geçiş için kendini riske atmasıyla savunurdu, artık öyle bir durum da yok ama tarz aynı... şu anda işler istediği gibi gittiği için konuşmuyor, ROS 2 yarış kazansın 'takım beni sattı' söylemlerine geri döner...

bason
07-09-2015, 12:29
Rai-MS ikilisinin bir mücadelesi var Brezilya da... Geçiş hamlesi- savunma hamlesi öyle olmalı... Ders niteliğinde gerçekten...

B16
07-09-2015, 12:29
Rosberg artık kolay kolay yarış kazanamaz. Psikolojik olarak Hamilton 10'a 0 önde.

Sinan'S2k
07-09-2015, 14:06
Hamilton sırf araba farkıyla kazanıyor. Vettel ile hiç 1. lik mücadelesi yapmadılar bile. Tur başına yarım saniye fark koyuyor. Bu kadar da fark olmaz. Hiçbir tadı tuzu kalmıyor yarışın. Şu an Formula 1 de tek takım var diğerleri figuran. Umarım gelecek sene ferrari ve diğer takımlar adına bu değişir.

bason
07-09-2015, 14:41
Hamiltondan öncede Vettel için aynısı söylenirdi arabayla kazanıyor diye... :D:D

Sinan'S2k
07-09-2015, 15:44
Hamiltondan öncede Vettel için aynısı söylenirdi arabayla kazanıyor diye... :D:D

Son yıllarda farklar araç farkıyla oluyor gibi geliyor zaten. Sürücülük 2. plana itildi. Mesela hızlanmalara bakıyorsun. Düzlüklerde önde olmasına rağmen Vettel 335-340 bandında giderken arkasından gelen Rosberg 345 bandındaydı. Böyle olunca da fark haliylen çok çabuk kapanıp açılabiliyor.