PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baba olmak...

VTEC®
31-10-2008, 18:05
Bunu bugün bir arkadaşımdan dinledim sizlerle paylaşmak istedim...

Birgün yıllarca gözü gibi bakıp büyüttüğü oğlunu evlendirmiş. Günlerden bir gün oğul babasının evine ziyarete gelmiş. Yalnızmış. Sohbet muhabbet ilerlemiş fakat oğul babasının geri kafalı muhabbetlerinden sıkılmış. Sürekli diken üstündeymiş. Bir fırsatını bulsamda evden çıksam diye aranıyormuş. Tesadüf o ki açık olan camın kenarına bir güvercin konmuş...

Güvercin camın önünde bir sağa bir sola gidip kendi kendine oyunlar yapıyormuş. Baba ile oğul güvercini izlerken baba sormuş:
Oğlum bu ne?
Güvercin baba... diye cevaplamış.

birkaç saniye sonra...
Oğlum bu ne?
Baba güverciiiin. demiş...

Oğul konuyu anlayamamışken baba tekrar sorar:
Oğlum bu ne?
Baba güvercin dedim ya!

Baba oğlunun yüzüne bakar birkaç saniye sonra:
Oğlum bu ne?
BABA SAĞIRMISIN!!! GÜVERCİN DEDİK YA!! der ağır bir şekilde babasını tersler...

Baba çok sakince yerinden kalkar... odasına gider... çekmecesinden yıllardır gününü gününe eksik etmeden tuttuğu günlüğünü çıkarır...

Günlükle birlikte oturma odasına gelir ve oğlunun yanına oturur... Oğlunun yeni konuşmayı öğrendiği 1.5 yaşında olduğu dönemlerde not tuttuğu sayfayı açar...
okumaya başlar...

"Oğlum bugün iyice konuşmaya başladı. Herşeye merakı var. Hatta bugün camın kenarına konan güvercinin ne olduğunu 38 kere sordu ve bende sabırla cevapladım..."

Oğlu geçirdiği büyük şok'un ardından birşey söyleyemezken... Babası oğlum ben sana yıllardır gösterdiğim sabrı sen bana sadece 4 kere güvercine bakarak ne olduğunu sorduğumda gösteremedin bide bana sağır muamelesi yaptın umarım sende evladın olunca beni anlarsın demiş...

meta-R
31-10-2008, 18:10
duygu yüklü...

Eriador
31-10-2008, 18:27
gerçekten çok iyi ... bağzen bizimde başımıza geliyor sinirleniyoruz parlıyoruz işte o anlarda hatırlanılması gereken bir öykü .

SONE-R
31-10-2008, 18:51
ah babam sağ olsaydı, köşede otursaydı,
bir karlı dağ gibiydi, arkamızda dursaydı... :( :( :(

babanız hayattayken kıymetini bilin, onu üzmeyin...

kobeanil11
31-10-2008, 19:18
gerçekten çok iyi ... bağzen bizimde başımıza geliyor sinirleniyoruz parlıyoruz işte o anlarda hatırlanılması gereken bir öykü .

aynen katılıyorum

DaRkNeSs-
31-10-2008, 20:39
bu öyküyü hatırlayacağım...

Mr.K
31-10-2008, 20:54
Bunu bugün bir arkadaşımdan dinledim sizlerle paylaşmak istedim...

Birgün yıllarca gözü gibi bakıp büyüttüğü oğlunu evlendirmiş. Günlerden bir gün oğul babasının evine ziyarete gelmiş. Yalnızmış. Sohbet muhabbet ilerlemiş fakat oğul babasının geri kafalı muhabbetlerinden sıkılmış. Sürekli diken üstündeymiş. Bir fırsatını bulsamda evden çıksam diye aranıyormuş. Tesadüf o ki açık olan camın kenarına bir güvercin konmuş...

Güvercin camın önünde bir sağa bir sola gidip kendi kendine oyunlar yapıyormuş. Baba ile oğul güvercini izlerken baba sormuş:
Oğlum bu ne?
Güvercin baba... diye cevaplamış.

birkaç saniye sonra...
Oğlum bu ne?
Baba güverciiiin. demiş...

Oğul konuyu anlayamamışken baba tekrar sorar:
Oğlum bu ne?
Baba güvercin dedim ya!

Baba oğlunun yüzüne bakar birkaç saniye sonra:
Oğlum bu ne?
BABA SAĞIRMISIN!!! GÜVERCİN DEDİK YA!! der ağır bir şekilde babasını tersler...

Baba çok sakince yerinden kalkar... odasına gider... çekmecesinden yıllardır gününü gününe eksik etmeden tuttuğu günlüğünü çıkarır...

Günlükle birlikte oturma odasına gelir ve oğlunun yanına oturur... Oğlunun yeni konuşmayı öğrendiği 1.5 yaşında olduğu dönemlerde not tuttuğu sayfayı açar...
okumaya başlar...

"Oğlum bugün iyice konuşmaya başladı. Herşeye merakı var. Hatta bugün camın kenarına konan güvercinin ne olduğunu 38 kere sordu ve bende sabırla cevapladım..."

Oğlu geçirdiği büyük şok'un ardından birşey söyleyemezken... Babası oğlum ben sana yıllardır gösterdiğim sabrı sen bana sadece 4 kere güvercine bakarak ne olduğunu sorduğumda gösteremedin bide bana sağır muamelesi yaptın umarım sende evladın olunca beni anlarsın demiş...

vay be . . .

Eren G.
31-10-2008, 21:54
Saçma yani 1.5 yasında bir cocuk sorabilir normaldir.Ama koskoca adam evlenmis cocuguna 2 kere bile sorsa sacmadır ki izafiyet teorisini anlatmıyosun basit bir guvercini acıklıyosun.

Serencebey
31-10-2008, 22:07
Saçma yani 1.5 yasında bir cocuk sorabilir normaldir.Ama koskoca adam evlenmis cocuguna 2 kere bile sorsa sacmadır ki izafiyet teorisini anlatmıyosun basit bir guvercini acıklıyosun.

Izafıyet teorısıne gerek yokkı. Insanlar bebek olarak dogarlar gelısırler ve daha sonra tekrar bebeklıklerııne donerler. Bu terımı unuttum kusura bakma.

Kaldıkı burda oglunun babaya gosteremedıgı sabırdan cok saygısı one cıkıyor. sanırım anlatmak ıstedıgım sekılde bakarsan anlarsın...

ardacar
31-10-2008, 22:15

kusura bakma bugünlerde fazlasıyla yanlış kullandığımız ve yazdığımız için düzeltmek gereksinimi hissettim. BAĞZEN olarak yazdığın şey aslında BAZEN olarak yazılır.
Haber bültenlerindede İstanbul yerine Istanbul denilmesine ısrarla devam edilmesine gösterdiğim tepki gibi bunada gösteriyorum, kusura bakma tekrar.

(yersiz olduğunu düşünenler olacaktır ancak forumda sabit bir şekilde türkçemizi doğru kullanalım diye bir bölümde var, ona güvenerek bu yorumu yaptım.)

hilalseyhan
31-10-2008, 22:19

Peki eğer baba alzaymır hastası ise?

Benim dedem 1 soruyu 50 defa sorardı.Abartısız.Bilerek yaptığından mı? Tabikide değil.
Unutulmamalıdır ki ilerde siz de öyle olabilirsiniz.

crazydog
31-10-2008, 22:29
cok guzel bı paylasım ellerıne saglık

Mehmet Gazihan
31-10-2008, 22:40
Allah babalarımıza Uzun ömürler nasib etsin. Başınızdan eksik etmesin..

Hakkın rahmetine kavuşan babalarımızın mekanı cennet olur İnşallah..

Low-Rider
31-10-2008, 22:51
güzel hikaye..

ctesi günü canımdan çok sevdiğim dedemi kaybettim , eşyaları arasından onunda buna benzer bir defteri çıktı..

tek tek satır satır çocuklarını torunlarını yazmış:(

DaRkNeSs-
31-10-2008, 22:59
güzel hikaye..

ctesi günü canımdan çok sevdiğim dedemi kaybettim , eşyaları arasından onunda buna benzer bir defteri çıktı..

tek tek satır satır çocuklarını torunlarını yazmış:(

başın sağolsun :(

se®k@n
01-11-2008, 02:14
Cok güzelmiş,tesekkurler..

emr_233
01-11-2008, 03:56

..........+233

VTEC®
01-11-2008, 08:08

konuya çok farklı bir açıdan bakmışsın ancak yanlış bir yaklaşım. Bir babanın evladına gösterdiği sabrı evladın babaya gösterememesi, babanın evlada sitemini anlatmak istiyor. Orad en önemlisi babanın evladına verdiği derstir.

Eren G.
01-11-2008, 12:46
VTEC®,<AYCA>,Serencebey Hikaye hos fakat bosluk var ne cocugun nede babanın yası hastalıgı v.s ile ilgili hic birsey yok o yuzden standart ozellikli 2 insanı dusundugumuzde olay bu sekilde ama deseydi baba alzheimer yada 70 80 yasında v.s o zaman anlamlı bir hikaye olurdu neyse umarım demek istediklerimi anlatabilmisimdir.

cenk
01-11-2008, 14:42
vay bee güzelmiş

VTEC®
01-11-2008, 15:05
VTEC®,<AYCA>,Serencebey Hikaye hos fakat bosluk var ne cocugun nede babanın yası hastalıgı v.s ile ilgili hic birsey yok o yuzden standart ozellikli 2 insanı dusundugumuzde olay bu sekilde ama deseydi baba alzheimer yada 70 80 yasında v.s o zaman anlamlı bir hikaye olurdu neyse umarım demek istediklerimi anlatabilmisimdir.

bu bir hikayedir. ne bir roman,nede yarışmaya sokulacak bir kompozisyon...

o nedenle illa bir konusunun olması boşluğunun(senin tabirinle bence yok ama) olması problem değil. bunu kedi köpeklede, kuşla ağaçlada yada daha extreme örnek çeşitli tanrılar üzerinede konumlanıp aynı sonuca varılabilirdi. Hikayenin tek konusu SABIR...

Eren G.
01-11-2008, 18:23
bu bir hikayedir. ne bir roman,nede yarışmaya sokulacak bir kompozisyon...

o nedenle illa bir konusunun olması boşluğunun(senin tabirinle bence yok ama) olması problem değil. bunu kedi köpeklede, kuşla ağaçlada yada daha extreme örnek çeşitli tanrılar üzerinede konumlanıp aynı sonuca varılabilirdi. Hikayenin tek konusu SABIR...

Uzatmanın anlamı yok senin dedigin gibi olsun buyumesin ;)

VTEC®
01-11-2008, 18:57
Uzatmanın anlamı yok senin dedigin gibi olsun buyumesin ;)

Büyüyüp büyümeme durumundan yana sıkıntım yok çok şükürde;). bir konu açtım yorum yaptın. hayatımızda sürekli karşımıza çıkan basit ama anlamlı hikayelerden biriydi ama sana söz bu hikayedeki senin tabirinle olan boşlukları doldurup konuda geçenlerin doğum tarihleri, hastaneden onaylı raporları, evlerindeki oda sayısı vs.. birlikte romanlaştırıp tekrardan ekleyeceğim ;):):heyoo:

DaRkNeSs-
01-11-2008, 20:11
Büyüyüp büyümeme durumundan yana sıkıntım yok çok şükürde;). bir konu açtım yorum yaptın. hayatımızda sürekli karşımıza çıkan basit ama anlamlı hikayelerden biriydi ama sana söz bu hikayedeki senin tabirinle olan boşlukları doldurup konuda geçenlerin doğum tarihleri, hastaneden onaylı raporları, evlerindeki oda sayısı vs.. birlikte romanlaştırıp tekrardan ekleyeceğim ;):):heyoo:

:hahaha::hahaha::hahaha:

sSPAM sanırım babanla aran pek iyi değil
bende babama karşı sabırsızım o da bilgisayar yada elektronikle ilgili bişeyi her gün sorabiliyor anlatmama rağmen...bende artık sbır gösteremiyorum
ama bu yazıyı okuduğumda içim sızladı gidip babama sarılmak geldi içimden..işte olmasaydım sarılırdım da..
yanlış yapıyorum sonra o olmadığı zaman çok üzülcem farkındayım... allah ailelerimize karşı bize evliya sabrı versin ki kalplerini kırmayalım...

VTEC®
01-11-2008, 22:04
:hahaha::hahaha::hahaha:

sSPAM sanırım babanla aran pek iyi değil
bende babama karşı sabırsızım o da bilgisayar yada elektronikle ilgili bişeyi her gün sorabiliyor anlatmama rağmen...bende artık sbır gösteremiyorum
ama bu yazıyı okuduğumda içim sızladı gidip babama sarılmak geldi içimden..işte olmasaydım sarılırdım da..
yanlış yapıyorum sonra o olmadığı zaman çok üzülcem farkındayım... allah ailelerimize karşı bize evliya sabrı versin ki kalplerini kırmayalım...

OHHHH BEE!!! abi budur olay. çıkarılması gereken ders bu. yemişim alzheimer mış yaşıymış başıymış :D:D:D

Eriador
02-11-2008, 13:58
kusura bakma bugünlerde fazlasıyla yanlış kullandığımız ve yazdığımız için düzeltmek gereksinimi hissettim. BAĞZEN olarak yazdığın şey aslında BAZEN olarak yazılır.
Haber bültenlerindede İstanbul yerine Istanbul denilmesine ısrarla devam edilmesine gösterdiğim tepki gibi bunada gösteriyorum, kusura bakma tekrar.

(yersiz olduğunu düşünenler olacaktır ancak forumda sabit bir şekilde türkçemizi doğru kullanalım diye bir bölümde var, ona güvenerek bu yorumu yaptım.)

yok yanlış anlamam sorun değil.Uyarınız içinde tşk ederim bundan sonra düzgün yazarım :)

ibrahim
02-11-2008, 14:04

sana katılıorum kardeşim babasızlık çok zor bişi özellikle babasızlığın nedemek olduğunu bayram günleri daha çok anlıyorum

VTEC®
03-11-2008, 08:33
sana katılıorum kardeşim babasızlık çok zor bişi özellikle babasızlığın nedemek olduğunu bayram günleri daha çok anlıyorum

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun sizin babalarınızın. Benim durumum çok daha can sıkıcı var olduğunu biliyorum ve yanımda değil. uzağımdada değil ama görüşmüyorum.:(

SONE-R
03-11-2008, 18:11
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun sizin babalarınızın.

tşk ederim sağol varol...