PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 multijet MAF sensörü

aliberkaytuna
08-09-2015, 14:07
MAF sensörü iptalinin araca olumlu olumsuz etkileri ne olur ? Ve arıza ışığı yandığından beri 2.000 rpmden sonra farklı bi ses gelmeye başladı bu MAF ile alakalı mıdır ?

CorleoneTR
08-09-2015, 21:40
iptal ile beraber yakıt hava oranı ayarlanamaz zengin karışım olur. fazla yakar.ama daha iyi gider haliyle. sesle çok alakası olacağını sanmam. ses kaynağı başka yerlerden olabilir. örneği turbo?

Sert@ç
08-09-2015, 22:31
Maf sensörünü neden iptal etmeyi düşünüyorsunuz ?
Anlatsanız biraz neden

aliberkaytuna
09-09-2015, 14:57
Maf sensörünü neden iptal etmeyi düşünüyorsunuz ?
Anlatsanız biraz neden

bozulduğu için 300 küsür lira masraf yapmak istemediğimden

aliberkaytuna
09-09-2015, 14:58
iptal ile beraber yakıt hava oranı ayarlanamaz zengin karışım olur. fazla yakar.ama daha iyi gider haliyle. sesle çok alakası olacağını sanmam. ses kaynağı başka yerlerden olabilir. örneği turbo?

çokta belirgin bi ses değil aslında inşallah turbo değildir

utkunoa
09-09-2015, 15:01
maf sensörünü iptal etmek büyük saçmalık

By CrAzY
09-09-2015, 15:24
Maf sensörü dediğiniz hava akış metresi sensörü olmalı neden iptal ediceksiniz ben sebeb bulamıyorum.

Sensörüyle birlikte Akışmetreyi Orginal bosch 120 tl civarında değiştirmiştim gecen sene.1.3 Mjet albea.

Yarbay
09-09-2015, 16:23

selam,

hocam eğer istersen numarasını bulmaya çalışır yardımcı olurum , ben uzun süre önce değil şurda 2 ay evveldi sanırım tanıdığıma aldığım puntoda değiştirmiştim tabi o araç 2008di o fark edermi bilmem ama toplam 130tl vermiştim hadi dolar Euro uçtu olsun 150tl.

bizim araçta arıza ışığı yoktu gram sıkıntı yoktu ekranda ama turbo 1.3 multijete göre bile geç devreye giriyordu adeta 2500rpmde fln ve akışmetredir denildi test aracı çağrıldı test amaçlı takas edildi 20dkda ve görüldükü hakketden arıza o.

eğer sizdede arıza mevcut ise dönör bir araç bulup hemencecik test edin maf sensörünü sökmek takmak 5dk çok kolay.

açıkçası sensörsüz çalıştırmak bence sadece dengesiz çalışmaya sebeb olacaktır ama çokta bilmiyorum atıyor olabilirim :)

emp:)
09-09-2015, 16:30
1 litreye yakın tüketimi arttıracak, gereksiz duman atmaya sebep olacaktır. Yenisini takmanız yararınıza olur.

CorleoneTR
09-09-2015, 18:11
fişini çekerek deneyebilirsiniz.arıza lambası yakar takınca geri söner büyük bir ihtimal sadece kayıtta tutulur

Sert@ç
09-09-2015, 19:12

Bence siz arabayı satıp toplu taşıma kullanın

Bu mantıkla lastik,fren,debriyaj,benzin hatta silecek suyu bitse "masraf yapmak" istemeyeceksiniz...

aliberkaytuna
10-09-2015, 16:38
Maf sensörü dediğiniz hava akış metresi sensörü olmalı neden iptal ediceksiniz ben sebeb bulamıyorum.

Sensörüyle birlikte Akışmetreyi Orginal bosch 120 tl civarında değiştirmiştim gecen sene.1.3 Mjet albea.

300 küsür lira bi masrafı var fuzuli geldi bana miktar

aliberkaytuna
10-09-2015, 16:39
selam,

hocam eğer istersen numarasını bulmaya çalışır yardımcı olurum , ben uzun süre önce değil şurda 2 ay evveldi sanırım tanıdığıma aldığım puntoda değiştirmiştim tabi o araç 2008di o fark edermi bilmem ama toplam 130tl vermiştim hadi dolar Euro uçtu olsun 150tl.

bizim araçta arıza ışığı yoktu gram sıkıntı yoktu ekranda ama turbo 1.3 multijete göre bile geç devreye giriyordu adeta 2500rpmde fln ve akışmetredir denildi test aracı çağrıldı test amaçlı takas edildi 20dkda ve görüldükü hakketden arıza o.

eğer sizdede arıza mevcut ise dönör bir araç bulup hemencecik test edin maf sensörünü sökmek takmak 5dk çok kolay.

açıkçası sensörsüz çalıştırmak bence sadece dengesiz çalışmaya sebeb olacaktır ama çokta bilmiyorum atıyor olabilirim :)

1.3 doblodan cıkma buldum servis garantiye sokmaz ise deneyeceğim

aliberkaytuna
10-09-2015, 16:42
Bence siz arabayı satıp toplu taşıma kullanın

Bu mantıkla lastik,fren,debriyaj,benzin hatta silecek suyu bitse "masraf yapmak" istemeyeceksiniz...

tamam bisiklet alıcam karar verdim toplu tasımada pahalı

By CrAzY
11-09-2015, 00:36
Bakin ben nerden baksaniz 5 6 yildir mjet ile ugrasiyorum soylenilen rakam cok fahis isterseniz temin edip gondereym orda kendiniz bile degistirebilirsiniz 130tl yi gecmez.

aliberkaytuna
11-09-2015, 12:01
Bakin ben nerden baksaniz 5 6 yildir mjet ile ugrasiyorum soylenilen rakam cok fahis isterseniz temin edip gondereym orda kendiniz bile degistirebilirsiniz 130tl yi gecmez.

servise gidicem garantiye girmez ise size özelden ulaşırım bana söylenen ile sizin dediğiniz fiyat arasında yarı yarıya fark var olması sizden alır montajını yaparım :)

Lee-on!
14-09-2015, 05:32
Eger sensor yazilim ile kandirilmis ise sokebilirsin bozuksa. Bi değişiklik olmayacaktir. Fakat stock ise hava yakit oranini ayarlayamadigi icin fazla yakabilir duman atabilir. Kaliteli yan sanayileri 120 lira civarinda.

aliberkaytuna
18-09-2015, 09:12
Eger sensor yazilim ile kandirilmis ise sokebilirsin bozuksa. Bi değişiklik olmayacaktir. Fakat stock ise hava yakit oranini ayarlayamadigi icin fazla yakabilir duman atabilir. Kaliteli yan sanayileri 120 lira civarinda.

Yarın servise gidecek araba ordan çıkacak sonucu yazarım buraya. Yazılımdan olduğunu sanmıyorum ya genelde böyle şeyler beni buluyor bozulması gereken parçalar sağlam sağlam kalması gerekenler bozuk :D