PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Folyo vs Plastidip

Berkerr
11-09-2015, 09:00
Babamın GL her çiftliğe gidişinde yada dağa bayıra çıkışında bir yerleri sıkıntı çıkartıyor diye karavana çevrilmiş eski askeri ambulanslardan bir tane aldık. Araba çok güzel ama rengi kırmızı turuncu arası :D mat siyah veya yeşil düşünüyoruz. Folyolu araba uzun süre kullandım sıkıntılarını biliyorum ama plastidip konusunda hiç fikrim yok. İkisini de kullanan varmı?

S.Yavuz
27-12-2015, 01:24
Kendim araç kaplama ustasıyım hocam :) şöyle söyliyeyim;

Folyo : folyo var folyocuk var. sen gidip jinyuan marka vb. çin malı kaplatırsan pek sağlıklı olmaz. kaliteli,profesyonel kaplama ürünleri kullanırsan pek sıkıntı yaşıyacağını sanmam. bi söz var tabiri câizse, "atına göre nal" diye aynı o hesap yani. biraz pahalı maaliyet olur ama güzel olur. ve bildiğim kadarıyla arazi şartlarına uygun folyolarda var ( daha sağlam ve çizilme vb. şeyler için daha dayanıklı)

Plasti Dip : çok fazla kullanmadım ve uygulamadım ama sadece gördüğüm kadarıyla pek fazla da cılız bi ürün değildir yani mukavvameti yüksektir. kullanılabilir kısacası.

Sorucak olursan ise ben olsam kalite istiyorsam folyo kullanırdım (kamuflaj desenli vs.)

+soner
27-12-2015, 09:48
Konuya profosyonelim diyecek kadar hakim değilim ama ben olsam plastidip kaplardım. Çizildiğinde lokal olarak tekrar kendiniz boyarsınız.

Met
27-12-2015, 10:01
Boya.......

S.Yavuz
10-01-2016, 23:04
Lokal tamir yönünden plasti dip iyidir hocam ama folyo daha mukavvametli kanısındayım :)

jointofjah
05-03-2016, 19:37
Pratiklik açısından plastidip diyorum

S.Yavuz
08-03-2016, 00:14
Tozsuz ortamı yakalamak, 6 kat sabırla akma,portakallaşma yaptırmadan uygulamak vs. vs. diye giden olayları düşünürsek ben hala folyo kanısındayım :D hatta çok kaliteli birşey düşünmüyorsak sıradan bi reklamcıda dijital baskıyla kamuflaj desenli birşeylerde işinizi görür. muadil avery dennison marka folyolar oldukca da kalındır dayanıklı olur :)