Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güncel Otoyol Geçiş Sistemleri hakkında

halilcan9455
12-09-2015, 16:39
DGS Sınavı ile Sakarya üniversitesini kazanmam sebebi ile pazartesi günü Samsun'dan Sakarya'ya gideceğim.
2-3 seneden fazlası var kendi arabam ile gitmedim o taraflara o yüzden izlemem gereken yolu bilmiyorum .
KGS-OGS-HGS gibi hiçbir sistem kullanmadım daha önce;

Sıkıntı çıkarmayacak şekilde benim için en uygun, en sorunsuz yöntem hangisidir ? hangisi en kolay yöntemdir? Bilgilerinize ihtiyacım var.

iyi günler

Ers
12-09-2015, 16:48
Kgs kalktı , en kolay ulaşabieceğin hgs sanırım

::ZaFeR::
12-09-2015, 17:06
İlk çıktığından beri HGS kullanıyorum.Herhangi bi sıkıntı yaşamadım okunmasında.Şu an bende kredi kartı gibi olanı var.Geçeceğim zaman koyuyorum arabanın önüne geçiyorum :)

mrtysn
12-09-2015, 17:07
Hala en temiz yontem OGS. HGS okudu okumadi muhabbeti yuzunden millet haybeye ceza yiyo, ceza yemesen de ugrasiyosun bosu bosuna. Bende Hgs torpidoda duruyo yapistirmadim bile. OGS tedavulden kalkana kadar devam.

Kadyr
12-09-2015, 17:11
2-3 senedir hgs kullanıyorum zaten direkt alınabilir olan hgs. okuyup okumama takibini siz yapacaksınız. okumadığı zaman otomatik sistem düşümü yapıyor ama bazen yapmayadabiliyor. mail atıyorsunuz düzeliyor. cezayi duruma düşen arkaşlarım vardı onlar aldığından beri bakmamış hiç nerden geçmişim napmışım diye ihlalleride görmedikleri için ceza gelmişti.

GuneyOnur
12-09-2015, 19:34
Hem para verip hemde takip yapmak saçma oluyor.OGS al kardeşim kafan rahat olsun oturmuş sistem her zaman iyidir belki ilk sefer cihaz parası 50-100 cebinden fazla çıkar ama kafan rahat olur.

Kadyr
12-09-2015, 19:51
bende ogs de vardı ondada aynı şeyler olabiliyordu sistemden otomatik düşüm gerçekleşiyordu. benim hgs dede bi kere mail attım okadar gerisi hep otomatik düştü.
takip etmek zor birşey değil herşeyi otomatik cihazlardan beklememek gerek
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf

mert_can 41
12-09-2015, 19:57
her hafta izmit-istanbul yapıyorum hgs ile en ufak sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar iyi yere yapıştırılınca sorun olmuyo :) hayırlı yolculuklar bu arada :)

halilcan9455
13-09-2015, 09:25
Cevaplar için teşekkür ederim .
Ben bu yolu gidip gelirken toplamda 2 kere kullanacağım .Cihaz filan almadan KGS gibi gişelerde halledebileceğim bir yöntem yok mu ?
Birde gişelerden geçtikten sonra 7 gün içinde gidip hgs-ogs açtırıp geriye dönük işlem yaptırabiliyormuşuz gibi birşeyler söylediler bu durumu açıklayabilecek var mı ?

Kadyr
13-09-2015, 10:27
Gislerde hgs satisi varsa alabilirsin oda her gisede yok.
Gectikten sonra 7 gun icinde hgs alirsan otomatik duser

ckrc
13-09-2015, 14:03
bankaya git, hgs veriyorlar hemen

XSi
13-09-2015, 15:23
2-3 senedir hgs kullanıyorum zaten direkt alınabilir olan hgs. okuyup okumama takibini siz yapacaksınız. okumadığı zaman otomatik sistem düşümü yapıyor ama bazen yapmayadabiliyor. mail atıyorsunuz düzeliyor. cezayi duruma düşen arkaşlarım vardı onlar aldığından beri bakmamış hiç nerden geçmişim napmışım diye ihlalleride görmedikleri için ceza gelmişti.

Girerken okumazsa Çotanak en uzak giseden giriş yazıyor.

Geçtiğimiz 2-3 hafta boyunca babamin arabayi kullandim hgs vardi, 4 kere girişte okumadı, 1.4 yerine 7.25 TL düştü hgs.

Kendi araclarimda senelerdir ogs kullaniyorum 90 km ile gecerim hep hiç okumama sorunu yasamadim.

Ogs çok daha başarılı okuma konusunda.
Ben

powERS
13-09-2015, 21:07
ogs bence en güzeli. arabamda hgs vardı hiç memnun değildim. 3 4 tane geçiş ihlalim var bakiyeyle alakasız. ve ptt den yada shell den filan yüklüyorsun e pttavm de yükleme var gözüküyor ama daha hiç başaramadım 2 3 kere denememe rağmen hatta bitane cezamda onlar yüzünden sanırım.

bankadan ogs al hem kredi bittimi bitmedimi olayı yok. hemde daha rahat okuyor.

fkocak
13-09-2015, 21:26
ilerde lazım olur hgs al geç gitsin