PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa & Astra & Civic & Integra Sizce hangisi?

SpeedOfSound
12-09-2015, 19:14
Selamlar,

ilk aracım olan Opel corsa 1.4 8V swing'i motor hasarlı olarak aldım . Madem komble motor yapılacak neden oynama yapmayım diye düşündüm ve o zamanki ustama danıştım sonuçta ilk defa böyle bişeye kalkışıyorum.Kısaca motor hacmini büyüttük,ufak tefek oynamalar yaptık ve ilk 3-4 ay sıkıntısız bir şekilde bindim, ta ki ustanın motor yapılırken hesaba katmadığı üst tarafda(8V) sıkıntılar çıkana kadar.Bunun üstüne 3 kere daha motor yaptırdım ve en sonunda tekrar aynı şeyler başıma gelince aracımı motor arızalı satmak zorunda kaldım.Son olarak aracımı bir arkadaşın ustasına sattım, aracı kendisi yaptı ve şuan çok şükür sıkıntısız bir şekilde biniyor.

Şuan tekrar araba araştırmaya başladım ve ilk olarak Opel Corsa 93-94 1.6GSI'lara baktım ardından 93-94 2.0 Astra GSI lara derken Honda 1.6si'ler ve son olarak da şuan baya kafama yatan Honda 1.8 Integra.
Çok sıklıkla olmasada 0-100'de aracı biraz yorarım.Yakıtı çok önemli değil olduğu kadar binerim sadece karşılığını versin yeter düşüncesindeyim. Hatchback 3 kapı tercihim ama burada istisna olarak Integra var kasasına acayip tav oluyorum. :cool: Fiyat olarak 10-18.000TL arası bakıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum:) Şimdiden teşekkürler tüm yorumlar için.

bymurat___61
12-09-2015, 19:34
O yıllardakı butun arabalar bır yana ıntegra bır yana :) b18 motora sahıp ıntegra motor ıle ılgılı sıkınıtın yasından ve km den sebep olabılır.
integranın karaoser parcaları cıdden sıkıntı artık.

İş keyıf kısmına gelırse su zamana kadar konstugum gordugum takıp ettıgım herkes ıntegrasından keyıf alıyor.

SpeedOfSound
12-09-2015, 20:18
O yıllardakı butun arabalar bır yana ıntegra bır yana :) b18 motora sahıp ıntegra motor ıle ılgılı sıkınıtın yasından ve km den sebep olabılır.
integranın karaoser parcaları cıdden sıkıntı artık.

İş keyıf kısmına gelırse su zamana kadar konstugum gordugum takıp ettıgım herkes ıntegrasından keyıf alıyor.

O yıllarda böyle donanımlı bir aracın türkiye'de bulunması bile okuduğum bir yazıya göre savaş dönemine denk gelmesi ve ihracatında sıkıntı çıkıp türkiyede kalması, doğruluk payı nedir bilmiyorum ama böyle düşününce insanın içinden bunu değerlendirmek geliyor :) motor için zaten bu modellerde hangi aracı alırsam gazlamadan önce üst tarafı söktürüp duruma göre binmeyi düşünüyorum tabi şartlar ne gösterir bilinmez:)

mertypeR
12-09-2015, 21:00
integra tav olunmucak gibi değil zaten çok özgün bir tasarımı var sesi falan da güzeldir tatmin eder ama ben yüklücem zaman zaman drag roll da yapıcam derseniz corsa gsi daha mantıklı bununla ilgili efs corsa var gayet güzel yürüyen ben olsam sahibiyle bir iletişime geçerdim şimdiden kolay gelsin hayırlısı olsun :)

SpeedOfSound
12-09-2015, 21:26
integra tav olunmucak gibi değil zaten çok özgün bir tasarımı var sesi falan da güzeldir tatmin eder ama ben yüklücem zaman zaman drag roll da yapıcam derseniz corsa gsi daha mantıklı bununla ilgili efs corsa var gayet güzel yürüyen ben olsam sahibiyle bir iletişime geçerdim şimdiden kolay gelsin hayırlısı olsun :)

Standart güç değerlerine baktıgımda başlangıç için 138hp tatmin edici duruyor.Aracın nasıl yürüdüğünü görmek nasip olmadı , internet üzerinden de pek bulamadım açıkcası. Corsa zamanından biliyorum efs'yi maşallah güzel yürüyordu araç.Forumların altını üstüne getirmiştim , neler yapabilirim diye en son c20xe ' de karar kılmıştım nasip olmadı :) Sağolun görüşleriniz için.

FaikYILMAZSOY
14-09-2015, 03:30
Roll kosturmayacaksaniz corsa gsi bulunur bnce temiz ve keyifli olur. Roll meraki ve daha fazlasini isterseniz bnce c20xe. İntegralarin hem temizi zor hem parça trim aksam konusunda sikintili

hkkcn
18-10-2015, 20:02
Integra kullanan biri olarak integra diyorum port polishli ve filtreli bir b18in emmeden gelen sesi beni asiri cezbetmisti . yururude gayet iyiydi. Fiyatinin karsligini verir.fakat aile arabasi olmuyo bence abimin integrasi basikti alti yere cok yakin baya oturuyodu kasislerde eziyet cektiriyordu :D

JDM VTİ
18-10-2015, 20:15
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/74569-honda-integra-hakkinda-bilmeniz-gerekenler.html
zamanında böyle bir konu açmıştım

Ultraleggera
18-10-2015, 23:52
bulabilirsen 94 Astra GSİ sana bu şıktaki bütün araçları unutturur emin ol ;) hem donanım hem performan, görsellik göreceli bi kavramdır bana göre şıktaki araçların hepsini bozar :)