PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda civic EG kasa alinirken nelere dikkat edilmeli ? Motor yuklu

Mertozesme
16-09-2015, 11:39
Motoru yuklenmis bir eg kasa alirken nelere dikkat edilmeli ?

Ustundeki motor D16a9dur 180 hp

Yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler

tnc
16-09-2015, 12:12
arkadaşım bikere 180 hp hikaye. demin linkini paylaştığın siyah araç heralde o araba 100 hp çıksın öp başına koy. 8 bin liraya alacağın eg kasanın ne motoruna nede kasasına bakılır. yürüsün yeter. d16a9 motor fabrikasyon 130 hp dir. yağ pompası sıkıntı çıkarabilir, onunda sıfırını alıp takarsan kafan rahat olur.

Octane
16-09-2015, 12:41
Sahibindendeki siyah eg 8 liralık olan çöp. Toplamaya o paraya alınabilir mi, alınabilir.

Mertozesme
16-09-2015, 14:43
Motoru saglamsa kaborta ve boyada sikinti yasamam diye dusunuyordum. Bugun gitmeyi planliyordum kafam karisti

volume81
16-09-2015, 15:15
8 liraya EG alıyosan bence saç bakımına bir o kadar para ayırman gerekli :D

omrasm01
16-09-2015, 15:20
8 liraya stock d16a9 alamazsıın ��

Time-R
16-09-2015, 15:20
8 liraya EG alıyosan bence saç bakımına bir o kadar para ayırman gerekli :D

Cok mantikli ve yerinde olmus. :D

Yarbay
16-09-2015, 15:25
Motoru saglamsa kaborta ve boyada sikinti yasamam diye dusunuyordum. Bugun gitmeyi planliyordum kafam karisti

almak istediğin EG kasada kullanılan Motorun kodunu öğren mesela Sİ da farklı ex de farklı sendeki hangisi öğren sonra o motorun fabrikadan ilk çıkışta ne değerde motor kompresyonuna sahip olduğunu öğren.

akabinde motor ustası bul ve motor kompresyon testi uygulat.

böylelikle contalarda,segmanlarda,valflerde kaçak varmı anlaşılır.

eg kasaların İngilizce rust cancer quater panel dersen bu araçların arka teker üstü ve davlumbaz bölgesinde ne denli pas tutabildiğini görürsün.

bu bölgeye muhakkak baktır, pas olma olasılığı aşırı yüksek özelliklede bizimki gibi boya olmasın diye takıntı eden ve tamir görmeyen ülkelerde.

onun haricinde 180hp diye satıcının iddia etmesi bile o arkadaşın ne denli bilgi sahibi yada samimi olduğunu gösterir bu araçların ülkemize gelen en güçlüsü 130hp üretiyordu oda 20 sene önceki sağlığıyla :) bunun üzerine ciddi bir aşırı besleme uygulamadığı süreçte o rakamın yanına bile yaklaşamaz.

yine bu araçlarda 3üncü sekromeç sıkıntısı vardır o sebeble teste çıkacak olursan 1-2 devirli ve seri kullan ve seri bir şekilde 3e at eğer araç çartt çurtt ederse şanzıman ilgi istiyor demektir= masraf.

sensörler arasında tps ve map sensörü problem çıkartabilir, aracı durmuş bir pozisyonda 3-4dk beklet ve yine duruyorken deviri 2500-900-2500-900 indir çıkar eğer hemen ardına 1300-1500 yada daha yüksek rpmlerde tıkalı kalıyor orada 5-10 sn duraksıyor öyle 900e iniyorsa sen gaz basmadığın halde yada yine gazdan çektiğin halde devir dalgalanıyor bir 900 bir 1300 yapıyorsa sensör ister oda yine alacağın kaliteli sensöre göre masraf demektir.

lastik fren zaten her usta bilir, lastikteki yıla,aya bak ona göre tüv müyane masrafın çıkar eğer lastiklerin ayı kurtarmıyorsa değişmen gerekir= masraf.

bunlara dikkat et birde ustaya göster öyle daha iyi bir fikrin olur, ama şunu sana belirteyim eg kasa civic benim hayatımda gördüğüm en sağlam araçlardan biriydi ciddi bir işkenceye habire yarışlara maruz bıraktığım halde asla pes etmeyen nadir araçlardandı, 326,000kmde halen kanada gibi ülkenin emisyon testini geçebilmiş, -40lara dayanabilmiş, yarışlara dayanabilmiş, 5000km yerine 20000km ilgisizliğe dayanabilmiş cidden sağlam bir japon makinası..

CRX
16-09-2015, 15:25
arabanın tek güzel yeri jantlarıymış :D siyahtan bahsediyorum

picasso
16-09-2015, 15:45
almak istediğin EG kasada kullanılan Motorun kodunu öğren mesela Sİ da farklı ex de farklı sendeki hangisi öğren sonra o motorun fabrikadan ilk çıkışta ne değerde motor kompresyonuna sahip olduğunu öğren.

akabinde motor ustası bul ve motor kompresyon testi uygulat.

böylelikle contalarda,segmanlarda,valflerde kaçak varmı anlaşılır.

eg kasaların İngilizce rust cancer quater panel dersen bu araçların arka teker üstü ve davlumbaz bölgesinde ne denli pas tutabildiğini görürsün.

bu bölgeye muhakkak baktır, pas olma olasılığı aşırı yüksek özelliklede bizimki gibi boya olmasın diye takıntı eden ve tamir görmeyen ülkelerde.

onun haricinde 180hp diye satıcının iddia etmesi bile o arkadaşın ne denli bilgi sahibi yada samimi olduğunu gösterir bu araçların ülkemize gelen en güçlüsü 130hp üretiyordu oda 20 sene önceki sağlığıyla :) bunun üzerine ciddi bir aşırı besleme uygulamadığı süreçte o rakamın yanına bile yaklaşamaz.

yine bu araçlarda 3üncü sekromeç sıkıntısı vardır o sebeble teste çıkacak olursan 1-2 devirli ve seri kullan ve seri bir şekilde 3e at eğer araç çartt çurtt ederse şanzıman ilgi istiyor demektir= masraf.

sensörler arasında tps ve map sensörü problem çıkartabilir, aracı durmuş bir pozisyonda 3-4dk beklet ve yine duruyorken deviri 2500-900-2500-900 indir çıkar eğer hemen ardına 1300-1500 yada daha yüksek rpmlerde tıkalı kalıyor orada 5-10 sn duraksıyor öyle 900e iniyorsa sen gaz basmadığın halde yada yine gazdan çektiğin halde devir dalgalanıyor bir 900 bir 1300 yapıyorsa sensör ister oda yine alacağın kaliteli sensöre göre masraf demektir.

lastik fren zaten her usta bilir, lastikteki yıla,aya bak ona göre tüv müyane masrafın çıkar eğer lastiklerin ayı kurtarmıyorsa değişmen gerekir= masraf.

bunlara dikkat et birde ustaya göster öyle daha iyi bir fikrin olur, ama şunu sana belirteyim eg kasa civic benim hayatımda gördüğüm en sağlam araçlardan biriydi ciddi bir işkenceye habire yarışlara maruz bıraktığım halde asla pes etmeyen nadir araçlardandı, 326,000kmde halen kanada gibi ülkenin emisyon testini geçebilmiş, -40lara dayanabilmiş, yarışlara dayanabilmiş, 5000km yerine 20000km ilgisizliğe dayanabilmiş cidden sağlam bir japon makinası..

yanlıs anlamayın ama 8 liraya sattılan eg ye kalkıp kompresör testi pas çürük var mı testi sensör testi yaptırmaya kalkarsanız deynekle kovalarlar.

Emre-Dylan
16-09-2015, 15:49
15bin'e temiz si bulamıyoruz 8binlik araçtan sittin sene hayır gelmez varsa cebinde 8 lira daha alır çekersin sanayiye 1 1.5 ay sonra çıkarsın rollere

Yarbay
16-09-2015, 16:17
yanlıs anlamayın ama 8 liraya sattılan eg ye kalkıp kompresör testi pas çürük var mı testi sensör testi yaptırmaya kalkarsanız deynekle kovalarlar.

:) orasıda doğru valla.

ama şuda bir gerçekki bu testler ilkel adamlarca çok uygunada yapılabiliyor ve kim kalkıpta 2014 model mercedese yaparki bu testi bu testin amacı ve alanı zaten bitik arabalar içindirki?

kompresyon testi olsun,pas olsun bunlar çok ilkel ve uyguna yapılabilecek testler :)

dirk
16-09-2015, 16:20
8 liraya bulduğun si

1 Çalıntımı diye bak ?
2 Araç çalışıoyor mu diye bak ?

Mertozesme
16-09-2015, 17:09
15bin'e temiz si bulamıyoruz 8binlik araçtan sittin sene hayır gelmez varsa cebinde 8 lira daha alır çekersin sanayiye 1 1.5 ay sonra çıkarsın rollere

Hocam benim icin onemli olan motor kasadan boyadan kabortadan pek bi fayda beklemiyorum zaten sonucta 8 binlik araba dediginiz gibi ama aklim cok karisti bilmiyorum beklemeye devam etcem sanirim 14binlira gibi bi butcem var ama motoru bos binmek istemiyorum GTI dan sonra tatmin etmeyecektir derdim bu yani

canozgur106
16-09-2015, 17:42
Hocam benim icin onemli olan motor kasadan boyadan kabortadan pek bi fayda beklemiyorum zaten sonucta 8 binlik araba dediginiz gibi ama aklim cok karisti bilmiyorum beklemeye devam etcem sanirim 14binlira gibi bi butcem var ama motoru bos binmek istemiyorum GTI dan sonra tatmin etmeyecektir derdim bu yani

8se havada kap 6 lirayla eli ayağı toplanır onun..

omrasm01
16-09-2015, 17:43
Aracın ilanını verir misiniz merak ettim şimdi :D

Emre-Dylan
16-09-2015, 18:12
8se havada kap 6 lirayla eli ayağı toplanır onun..

Abi o aracın kaportaya 4 gider zaten arkadaş hızlı olsun diyor motor içine girerse işin içinden çıkması zor olur gibi geliyor bana yapılırda 8 9 gözden çıkmak farz

canozgur106
16-09-2015, 18:37
Şu ilanı bi verinde kesin rakam belli olsun:)

Emre-Dylan
16-09-2015, 18:39
Şu ilanı bi verinde kesin rakam belli olsun:)

Buyur abi http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-186-hb-honda-civic-fiyat-dustu-8750-231552569/detay

canozgur106
16-09-2015, 18:44
Bu araç bence geri kalan bütçeyle zaman ve sabırla fazlaca güzel olur karamsar olma:)Yinede yakından incele gör hatta ustan vs varsa götür duruma orda tam karar verin ama inanılmaz bitik yorgun değil bu araç..Ama kalan bütçen bu aracı bana göre ayağa kaldırır zamanın varsa tabii..

omrasm01
16-09-2015, 18:45
Buyur abi http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-186-hb-honda-civic-fiyat-dustu-8750-231552569/detay

Adanadan gitmemişmiydi bu araç ? . Motoru da bitik boş verin :D

Emre-Dylan
16-09-2015, 18:50
Bu araç bence geri kalan bütçeyle zaman ve sabırla fazlaca güzel olur karamsar olma:)Yinede yakından incele gör hatta ustan vs varsa götür duruma orda tam karar verin ama inanılmaz bitik yorgun değil bu araç..Ama kalan bütçen bu aracı bana göre ayağa kaldırır zamanın varsa tabii..

Toplanırda tanıdık şart abi eniştem kaportacı mesela ben alsam kaporta sorununu çözerim ama başka yerdende patlak verecektir bu araç 8 üstüne 8 koymak şart sağlıklı yürümesi için oda stok olur aksesuarada girersen 2k daha koy 10k ya kız gibi çıkar bu araç

canozgur106
16-09-2015, 19:17
Toplanırda tanıdık şart abi eniştem kaportacı mesela ben alsam kaporta sorununu çözerim ama başka yerdende patlak verecektir bu araç 8 üstüne 8 koymak şart sağlıklı yürümesi için oda stok olur aksesuarada girersen 2k daha koy 10k ya kız gibi çıkar bu araç

Denerim dersen şimdiden hayırlısı olsun Project Cars bölümüne yeni bi araç eklemiş olursun:)

Emre-Dylan
16-09-2015, 19:19
Denerim dersen şimdiden hayırlısı olsun Project Cars bölümüne yeni bi araç eklemiş olursun:)

Sedanı makbuldur bana abi bulursam sedanını alacağım bulamaz isem lantis 1.8 :)

canozgur106
16-09-2015, 19:25
Sedanı makbuldur bana abi bulursam sedanını alacağım bulamaz isem lantis 1.8 :)

İnşAllah denk gelir kardeşim kalbine göre bi EG..

Mertozesme
16-09-2015, 22:21
Adanadan gitmemişmiydi bu araç ? . Motoru da bitik boş verin :D

Hocam ben corumdayim arac balikesirde eger gercekten bilgin varsa vaz gecicem bu isten ya :) stock temiz 16si alip kendim doldurmaya calisicam sanirim mantiklisi bu

Mertozesme
16-09-2015, 22:25

Abi 3 bin tl kaborta boya gitse sanirim 2 binede motorda bi sikinti varsa cozerim diye dusunuyorum ama varsayimlarla is yapmak ne kadar mantikli bilmiyorum. Bazi arkadaslar hic bulasma diyor bazilari ayaga kaldirirsan tek olur diyolar bilemiyorum. Cocuk motora kefilim diyo ama 186 hp nasil olctunuz dedigimde ona gore malzeme taktik dedi bende kafadan planlamayla kac hp tahmin edilebilecegini sanmiyorum dedim. Birde d16a9 motorlarda 186 hp yapmak cok zor diyorlar hatta imkansizmis. Kafam cok karisik ama icimden bi cilginlik yapasim geliyor ��

mert_can 41
16-09-2015, 22:34
Abi 3 bin tl kaborta boya gitse sanirim 2 binede motorda bi sikinti varsa cozerim diye dusunuyorum ama varsayimlarla is yapmak ne kadar mantikli bilmiyorum. Bazi arkadaslar hic bulasma diyor bazilari ayaga kaldirirsan tek olur diyolar bilemiyorum. Cocuk motora kefilim diyo ama 186 hp nasil olctunuz dedigimde ona gore malzeme taktik dedi bende kafadan planlamayla kac hp tahmin edilebilecegini sanmiyorum dedim. Birde d16a9 motorlarda 186 hp yapmak cok zor diyorlar hatta imkansizmis. Kafam cok karisik ama icimden bi cilginlik yapasim geliyor ��
Zor olmakla birlikte yağ pompası kronik arzalı okadar güçler alınırken yağ pompasınada bir güzellik yapıldıysa düşünülebilir ama o güçle standart pompayla binildiyse yatak sarmış olması muhtemel veya eli kulağındadır 2 bin lira motor için çok iyimser bir rakam bence içinin durumundanda bahsedilmiş iç dış motor toplarken standart bir eg alıp swap yapmak dah mantıklıya gelir

omrasm01
16-09-2015, 22:34
Hocam ben corumdayim arac balikesirde eger gercekten bilgin varsa vaz gecicem bu isten ya :) stock temiz 16si alip kendim doldurmaya calisicam sanirim mantiklisi bu

Valla kardeşim yalancı durumuna düşmeyim ama adana'da aynı görüntüde ki aracı gördüm ön portlar bile aynı . Hatta sahibinden de ilanı vardı kaportanın 2-3 binlik masrafı var motor bakım istiyor diye yalan olmasın ama emin değilim

!KO
17-09-2015, 00:47
cacık olmaz o arabadna coluk cocugun elınde o araba 8e satan adam kaça almıstır o arabayı sence ?
nerden bılıyosun dersen 1 hafta once fılan ben dusundum herseyını kendımız toplıcaktık gene astarı yuzunu gectı yasayacagın streste cabası elinde ne var si :D

Mertozesme
17-09-2015, 00:58
Peki hocam ozaman bu dusuncemden vazgectim yardimci oldugunuz icin hepinize tesekkur ederim.

Peki 1.6si stock bulup motora ne kadar harcarsam 106 gti - vti lara kafa tutabilirim? Benim herzaman istedigim bilinmedik bir arabayla rollde ates etmekti :) yada baska ne tur araba olabilir butcem en fazla 17 bin tl felan 106 istemiyorum zaten bindim ona

Sti_Ozan
17-09-2015, 01:01
Motor sifir yapilmis ama 8 e veriyo,gerekli mesaji ilanda belirtmis kendiside (motor sifir yapildi),si lari severim ama bu araba 8 e bir 8 daha ister bence

Sti_Ozan
17-09-2015, 01:03
Peki hocam ozaman bu dusuncemden vazgectim yardimci oldugunuz icin hepinize tesekkur ederim.

Peki 1.6si stock bulup motora ne kadar harcarsam 106 gti - vti lara kafa tutabilirim? Benim herzaman istedigim bilinmedik bir arabayla rollde ates etmekti :) yada baska ne tur araba olabilir butcem en fazla 17 bin tl felan 106 istemiyorum zaten bindim ona

2.0 bravo hgt bence baya giderli bi araba bulunabilirlik kismini tam bilmiyorum,ama si lar zaten yeterince var ayriyetten araba turbo degil yani gti,vti la oyle kafa goz gitmek biraz zor gibi duruyo ama bence mini bi turbolamayla biyerlere gelebilir,tabiki benden cok daha bilgili insanlar bu konuda yorum yazacaktir. simdiden hayirli olsun

mert_can 41
17-09-2015, 01:29

clio rsi de bakılabilir az biraz uğraşılsa güzel işler çıkarabilir :) veya ef civic yada crx alınıp 10 milyara falan b16 swap yapılabilir zamanında araştırdığımda b16 motor koymanın maliyetinin 10 bin civarında olduğunu duymuştum bayağı eğlenceli olabilir o şekilde :)

!KO
17-09-2015, 01:33
biraz daha bul clio rs al

Mertozesme
17-09-2015, 01:36
2.0 bravo hgt bence baya giderli bi araba bulunabilirlik kismini tam bilmiyorum,ama si lar zaten yeterince var ayriyetten araba turbo degil yani gti,vti la oyle kafa goz gitmek biraz zor gibi duruyo ama bence mini bi turbolamayla biyerlere gelebilir,tabiki benden cok daha bilgili insanlar bu konuda yorum yazacaktir. simdiden hayirli olsun

Hocam tesekkur ederimde alanda kalir bu araba ya yoksa giderli araba aynen

Mertozesme
17-09-2015, 01:45
clio rsi de bakılabilir az biraz uğraşılsa güzel işler çıkarabilir :) veya ef civic yada crx alınıp 10 milyara falan b16 swap yapılabilir zamanında araştırdığımda b16 motor koymanın maliyetinin 10 bin civarında olduğunu duymuştum bayağı eğlenceli olabilir o şekilde :)

Abi eg kasa gibisi yok ya valla cok icimde kalicak :)

Bu rsi ler yakit konusundanasil bilginiz varmi

Orcun_Simsek
17-09-2015, 01:51
Hocam tesekkur ederimde alanda kalir bu araba ya yoksa giderli araba aynen

Kusura bakmayın konuya dahil olmak istedim sözüm sadece sizin için değil genel olarak bir yorum yapmak istiyorum. Öncelikle elinde kalır , son sahibi olursun , içinde tavuk beslersin gibi yorumlara hiç bir zaman kulak asmayın. Çünkü her malın bir alıcısı vardır. Şu anda Allaha emanet yürüyen 131ler piyasada gayet çabuk el değiştirebiliyor. Aracı alırsınız 6 ay , 1 yıl , 2 yıl neyse binersiniz. Satmak istediğinizde aracınızın durumuna göre bir piyasa araştırması yapar ona göre fiyat verirsiniz. Eğer fiyat abartı değilse ve aracınızda söylediklerinizin dışında ekstra sıkıntılar yoksa çokta güzel satarsınız. Genelde o son sahibi olan arkadaşlar 10 liraya aldığı arabaya hiç bir ekstra masraf etmeden bir süre eşşeğe biner gibi binip sonrada 13e 14e satmaya çalışan kişiler. Siz 10 liraya aldığınız aracın düzenli bakımlarını yaptırıp , arabaya bakıp satma zamanı geldiğinde de piyasaya göre fiyat belirlerseniz asla elde kalmaz. 1-2 aşağıya bile satsanız bindiğinize , ayağınızı yerden kestiğine sayarsınız. Örneğin bu konuda bahsedilen eg civic. Bu aracı 8liraya alsanız ufaktan elini yüzünü toplasanız (4-5bin masraf) 12-13 liraya rahat satabilirsiniz. Ha ben hiç bişey yapmayım aldığım gibi biniyim derseniz o zamanda 8e aldığınız aracı 12-13e değil yine 8e satacaksınız. Şöyle düşünün bir aracı siz alıyorsanız bir başkasıda alır. Tabi aracına göre bu satış süreci değişebilir. kimi aracı 1 günde satarsınız kimi aracı 1 ayda. Bundan 3-4 yıl önce patronum 206'sı için pazar günü ilan verdi ***** siteye. Pazar gecesi ilan onaylandı. Pazartesi öğleden önce biri geldi aracı alıp gitti. Hemde piyasadaki emsallerinden 1-2 bin lira yukarısına.

mert_can 41
17-09-2015, 02:12
Abi eg kasa gibisi yok ya valla cok icimde kalicak :)

Bu rsi ler yakit konusundanasil bilginiz varmi

yakıt konusunda ne yazıkki bilgim yok pek giderli araçta yakıt hesaplamayı yanlış bulduğumdan hiç bakmadım illah içimde kalır diyosan 1.5 te olsa eg kasa al ucuza kapatırsın biraz daha nefeslenip kalan parayla b16 motor koyar önüne gelene saplarsın :)

Mertozesme
17-09-2015, 02:22
yakıt konusunda ne yazıkki bilgim yok pek giderli araçta yakıt hesaplamayı yanlış bulduğumdan hiç bakmadım illah içimde kalır diyosan 1.5 te olsa eg kasa al ucuza kapatırsın biraz daha nefeslenip kalan parayla b16 motor koyar önüne gelene saplarsın :)

Rsi lerde canliymis olabilir aslinda ama bu 172 ,182, 200 muhabbetlerini tam anlayamadim

1998- 2001 mk1 bide 2001 2003 mk1 kasalari varmis ama ayirt edemiyorum ve fark ne anlamadim :D

mert_can 41
17-09-2015, 02:33
Rsi lerde canliymis olabilir aslinda ama bu 172 ,182, 200 muhabbetlerini tam anlayamadim

1998- 2001 mk1 bide 2001 2003 mk1 kasalari varmis ama ayirt edemiyorum ve fark ne anlamadim :D

http://tr.autodata24.com/i/renault/clio/clio-i-bc575357/large/aa670a10b3145ac4ccfd850801a647dc.jpg

clio rsi bu dur 107 hp falan standart motor bulunur 9-11 arası alınabilir

http://images.pistonheads.com/nimg/25789/Clio2BuyingGuide_16-L.jpg

sizin dediğiniz budur bu clio rs olarak geçer sadece 172 hp motor vardır üzerinde 2002 ye kadar dı sanırım kasası

http://img.photobucket.com/albums/v349/paulf61/Clio%20Pics/100_0323b.jpg

buda onun bir üst modeli bunda da 182 hp lik motor vardır :)

Mertozesme
17-09-2015, 02:59
http://tr.autodata24.com/i/renault/clio/clio-i-bc575357/large/aa670a10b3145ac4ccfd850801a647dc.jpg

clio rsi bu dur 107 hp falan standart motor bulunur 9-11 arası alınabilir

http://images.pistonheads.com/nimg/25789/Clio2BuyingGuide_16-L.jpg

sizin dediğiniz budur bu clio rs olarak geçer sadece 172 hp motor vardır üzerinde 2002 ye kadar dı sanırım kasası

http://img.photobucket.com/albums/v349/paulf61/Clio%20Pics/100_0323b.jpg

buda onun bir üst modeli bunda da 182 hp lik motor vardır :)

Aynen aport diye geciyo sanirim :) sanirim biraz bilgi almaliyim rs ler hakkinda ama guzel bi macera olabilir :)

sahnnn
17-09-2015, 09:14
Temiz bi esay var bende dusunursen oyleucuk rakamlarda istemiyorum görüşelim

ALPE-R
17-09-2015, 09:28
sahibinden ölü

Emre-Dylan
17-09-2015, 10:20

İlacın 220 turbo tom cat saplarsın roll kovalayacaksan bu fiyata daha hızlısı yok diyebilirim

Sti_Ozan
17-09-2015, 13:21
İlacın 220 turbo tom cat saplarsın roll kovalayacaksan bu fiyata daha hızlısı yok diyebilirim

Gecen gun forumdan biri,bende vardi iste conta yakti yolda kaldim trafige yakalanirsan hararet yapar aldinmi direk intercol buyutmek lazim falan dedi ondan yazmadim ama,dediginiz gibi 200 bg 2.0 motor turbo araba bide coupe,ucak gibi bisey,tavsiyeye +1

Emre-Dylan
17-09-2015, 14:02
Gecen gun forumdan biri,bende vardi iste conta yakti yolda kaldim trafige yakalanirsan hararet yapar aldinmi direk intercol buyutmek lazim falan dedi ondan yazmadim ama,dediginiz gibi 200 bg 2.0 motor turbo araba bide coupe,ucak gibi bisey,tavsiyeye +1

intercooler büyütünce bitiyor başka sorunu yok roverların kronik sorunu zaten hararet oda soğutmadan dolayı ingiltere hava şartlarına göre yapıldığı için bu sorunda normal bizim buralarda. Zaten kış geliyor yaza doğru taktırır olur biter :)

TigeR
17-09-2015, 14:11
Bence alınır şaseler filan düzgünse 8bine en azından bu şekilde başka araç bulamasın görsellik olarak.

Yarbay
17-09-2015, 14:13
intercooler büyütünce bitiyor başka sorunu yok roverların kronik sorunu zaten hararet oda soğutmadan dolayı ingiltere hava şartlarına göre yapıldığı için bu sorunda normal bizim buralarda. Zaten kış geliyor yaza doğru taktırır olur biter :)

220 turbo gerçektende fiyatına göre mucize performans sunan bir araç, çıktığı yıllardada öyleydi sonrasındada şimdide, güzel tercih.

fakat aracın motorunun muhakkak bilen bir uzman tarafından kontrol edilmesi lazım, sizinde bahsetiğiniz gibi hararet sıkıntısı mevcut, bu hareret ile kaç km boyunca araç yol aldı asla bilemeyiz, son 10dk ise başka son 10 yıldır ise bambaşka kondisyondadır araç ve asla test/kontrol etmeden bilinmez.

o sebeble bir uzmanın bakması şart.

bu araçta silindir contası kaçağı, turbo yağ kaçağı, eksantrik contalarında kaçaklar en belirgin sıkıntılar arasında yer alır, yine aşırı zorlanan araçlarda segman kaçakları olabilir.

bunları bir uzmanın kontrol etmesi bilen adam için oldukça kolay ve sizi ciddi maaliyetden kurtarabilir.

geçen bir arkadaş Rover maliyetli değil demişti muhalefet olmak istemedim ama söz ettiği araçtaki motor Honda D serisi motordu ki bu cidden hem sağlam hem masrafısz hem masraf çıkardığında uygun bir motor.

fakat 220 turbodaki motor arıza verdimi bildiğim kadarıyla farklı tasarımsal noktalardan dolayı tamiride zor , parçasıda pahalı ve zor bulunuyor.

ozan gülle
17-09-2015, 16:25
Civic satilmis :)kim aldi acaba

Mertozesme
18-09-2015, 01:50

abi sanırım rs 2.0 172 alıcam bi kaç gün daha düşünme aşamasındayım alınca 1-2 yıl binerim allahın izniyle al sat ugrasmak istemiyorum pek bana yakıtı çok uçuk yakmasın bastımmı gitsin yeterli. gtı vtec düşmanı olmak istiyorum çünki çorumda bolca var ve hiç rs yok. parçasıda ucuzmuş hem :)

Mertozesme
18-09-2015, 01:51
Civic satilmis :)kim aldi acaba

hiç bilmiyorum satıldığı iyi oldu gözüme çarpıp duruyordu :)

Emre-Dylan
18-09-2015, 02:05
220 turbo gerçektende fiyatına göre mucize performans sunan bir araç, çıktığı yıllardada öyleydi sonrasındada şimdide, güzel tercih.

fakat aracın motorunun muhakkak bilen bir uzman tarafından kontrol edilmesi lazım, sizinde bahsetiğiniz gibi hararet sıkıntısı mevcut, bu hareret ile kaç km boyunca araç yol aldı asla bilemeyiz, son 10dk ise başka son 10 yıldır ise bambaşka kondisyondadır araç ve asla test/kontrol etmeden bilinmez.

o sebeble bir uzmanın bakması şart.

bu araçta silindir contası kaçağı, turbo yağ kaçağı, eksantrik contalarında kaçaklar en belirgin sıkıntılar arasında yer alır, yine aşırı zorlanan araçlarda segman kaçakları olabilir.

bunları bir uzmanın kontrol etmesi bilen adam için oldukça kolay ve sizi ciddi maaliyetden kurtarabilir.

geçen bir arkadaş Rover maliyetli değil demişti muhalefet olmak istemedim ama söz ettiği araçtaki motor Honda D serisi motordu ki bu cidden hem sağlam hem masrafısz hem masraf çıkardığında uygun bir motor.

fakat 220 turbodaki motor arıza verdimi bildiğim kadarıyla farklı tasarımsal noktalardan dolayı tamiride zor , parçasıda pahalı ve zor bulunuyor.

Abi geçmişini bilmek lazım 220 turbo alırken tanıdıklara yönelmeli zaten büyük şehirlerde pek çok ustası mevcut roverın yeri zaten Ankara'dır bilmeyen yok. 6.5 gibi bir saniyede 100km ye ulaşıyor stock rx8 bile 6.6 snde ulaştığını biliyorum o derece tehlikeli saplamaya müsait bi araç 220 T ama 300 350hpleri bu araçta bulmak zor ve zahmetli diye biliyorum alıp bi kaç ufak dokunuşla şaka aracı yapacaksın en temizleri 17 18e bulunur. Tek kötü yanı tutulmaması tutulsa zaten vti'lardan 5 6k daha ucuz olurdu 23 24 civarlarında giderdi yani. :)

Mertozesme
18-09-2015, 02:30
Bana HB Lazım ama rover dediğin gibi tam şaka aracı abi :)

Agah
18-09-2015, 12:27
d16a9 ve 180 hp :D :D :D :D :D :D

Yarbay
18-09-2015, 12:42
d16a9 ve 180 hp :D :D :D :D :D :D

agah be, avatarındaki aracın fotosunu yollayabilirmisin kolaydaysa? ek4 vti jantlı eg resimlerinin çoğu başarısız ve az sayıda sendeki duruşu çok hoş resimmi varsa atarsan memnun olurum.

Tayfun.O
18-09-2015, 22:23
si alıcaksan 15+1 bütce olması lazım 13-14 lüklere bile ben korkarak bakıyorum :D
ben de de si hastalığı var önümüzde ki yaz alıp n/a yüklenicem d16 ya :)

Agah
18-09-2015, 23:46
agah be, avatarındaki aracın fotosunu yollayabilirmisin kolaydaysa? ek4 vti jantlı eg resimlerinin çoğu başarısız ve az sayıda sendeki duruşu çok hoş resimmi varsa atarsan memnun olurum.

teşekkür ederim. ek4 jntlı birtek bu fotoğrfını bulabildim :)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/q84/s720x720/14585_286166921539270_769688198_n.jpg?oh=3206890f1 4b0da6150a7f5bb1b1a91d7&oe=565F3B4C