PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinyalden araba yanar mı? (yardım lütfen)

bayramoglu
16-09-2015, 21:50
öncelikle küçük büyük herkese Selamun Aleyküm. aracım 2005 model accent admire dizel. aralık ayında aldığım aracıma şubat ayında amerikan park modülü taktırdım. mayıs ayında düğün nedeniyle uzun bir konvoya katıldım ( dörtlülerin yandığını belirtmek isterim) düğün akşamı otoparkta sağ sinyalimin hızlı yanıp söndüğünü ve ama aralıklarla yaptığını, sol arka stop lambamın da patladığını farkettim. ertesi gün sinyalin patladığını söyleyen ustama ön ve arka sinyalleri bir de patlayan stop lambamı değiştirttim.

daha sonra problemin düzelmediğini anlayınca yeniden ustama gittim ve bana modülün arızalı olduğunu söyledi ardından yeniden aldığım park modülüyle mevcut modülü değştirdim.

bir kez sağ farın patladığı gerekçesiyle farı, 2 kez de ön fardaki koyu turuncu olan park lambasını değiştirdim.

sorunun yine yaşandığını anlayınca tekrar gittim bu kez bana arabanın orasıyla burasıyla oynarsan böyle olur kime taktırdıysan ona göster bulamıyosan kaldır çöpe at ben bundan anlamam! diye çıkışan ustaya küfredip dükkandan hızla uzaklaştım. (hakikaten de işlemi yapan kişi işi bıraktığı için bulamıyorum)

herneyse çamurluk sinyalinden olabilir diyerek çamurluk sinyalini de değiştirdim. fakat sorun hala aynı.

şimdi sorun şöyle:

1- sorunu farlar açıkken yapıyor, kapalıyken yapmıyor.
2- sinyal açıkken normal yanıyor frene basınca sapıtıyor,
3-geri vites lambası yandığında yine aynı sorun yaşanıyor,
4- farlar uzun süre yanar ve gövde ısınırsa aynı sorunu yapıyor.

bu sorunu giderebilmek için ciddi anlamda tecrübelerinize ihtiyacım var olur da şasi alırsa yanmasından da korkuyorum. madem modülde değil bağlantıda sorun var ozaman böyle bir sorunun 3 ay boyunca neden yaşanmadığını da merak ediyorum. kafamda deli sorularla kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

painkller
16-09-2015, 22:06
sorun bana akım çektiği an yaptığı için ilk aklıma gelen akü, topraklama ve dinamo gibi geliyor. Ama pek bir bilgim yok. Bence modül sökülerek denenmeli bu durum.

MCN21
16-09-2015, 22:10
sonradan baglanan kablolar bir yede kısa devre yapmış olabilir. Taktığınız turuncu fark ampulleri yada sinyal lambarı orjinallerden fazla güç çektiği için daha çok ısınıyorlardır.

Bolkar1st
17-09-2015, 08:10
Taktığınız ampullerin butun kablolarını kontrol edin ve sonradan bağladığınız ne varsa kablolari kontrol edin bir yerde mutlaka sase var ama hic bir noktayı atlamayın. Ise ilk olarak Modülü dökmekten baslayin

PiscocuK
17-09-2015, 08:28
Aynı 4 madde bende de var.farlar açıkken siyan vermeye utanıyorum :(

O yüzden ısrarla adam gibi bir elektrikçi arıyorum.Bulucam ama azimliyim

hkkcn
17-09-2015, 09:17
modulun bağlantısını kontrol et kardeş bir arkadasın arabasındada yapmıştı farlardan - yada + almış olabilirler yani köprülü bağlamıl olabilirler . yakın olsaydın hallederdik :)

omerce
17-09-2015, 09:41
Benzer sorun bende de olmuştu. Sol sinyalde sorun yok ancak sağ sinyal sapıtıyordu. Elektrikçi bulman ve kabloları kontrol ettirmen gerek

ozan gülle
17-09-2015, 16:45
206 da amerikan park modulu yuzunden arabadan duman cikmaya basladi allahtan otoparktaydim tam cikis yapiyordum yolda olsam farketmem az az geliyordu hemen inip kutup basini cikardim bekleyip taktim sorun yoktu aradik elektrikciyi geldi amerikan parktan dedi orda soktum attim bi dahada kullanmam asla

Oznsrl
17-09-2015, 17:12
Öncelikle bütün sistemi orjinale çevir sorun var mı yok mu bak ki muhtemelen sorun ortadan kalkıcaktır. Sonra 50 tl ye satılan kapa açlı kaliteli modüller var onlardan tak kafan rahat olsun. 2 seneyi geçti benim taktıgım hala kullanıorum problemsiz

kadireren
17-09-2015, 18:59
Araç çok elektronik ve zorlayacak bi araç değil modülü söküp çiftli duy ile amerikan park yapın derim garanti olur sorun çıkartmaz

bayramoglu
18-09-2015, 01:12
Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim tavsiyelerinize uyup yarin modulu sokturecegim ve bir sure bu sekilde binecegim eger sorun tekrarlamazsa ozaman yeni kaliteli bi module gecis yapacagim buyuk ihtimalle yoksa gorunusu cok eksik gelir alismisim parkli haline ama uzman eli degmesini istiyorum acaba autoking'e gotursem modul isiyle ugrasirmi ki

Mivec_4G63
18-09-2015, 08:46
İstanbul içinde bu tarz sorunlar yaşayan varsa bir usta tavsiye edebilirim. Fiyatları da gayet makul.

63owen63
18-09-2015, 08:55
Sinyalden aracınız yanabilir, benim aynaları bagladıgım modul, kapı içinde ısınmış, erimiş, kapı döşemesinden duman çıkınca farkettim hemen söktüm. Bilginiz olsun

mrtysn
18-09-2015, 10:17
Amerikandan cok guzel araba yanar, arkadasimin Polosu yandi.

Er34
19-09-2015, 16:20
Şu park ampullerini far içine sarkıtıp bağlama olayı da araba yaktı. Aklınızda olsun.

bayramoglu
20-09-2015, 00:56
Tekrardan selamun aleykum oncelikle yardim ve destekleriniz icin cok tesekkurler. bugun itibariyle sorunu cozmus bulunmaktayim izin gunumun tamamina malolsa da suan icim rahat yatiyorum masallah diyeyek baslayayim sozlerime.

Oncelikle soktugumde erime noktasina gelecek kadar isinmis oldugunu farkettigim park modulunu sokmekle basladik ise tamamen sistemi sokup bastan kurduk. Ayarlanabilir park modulu ile degistirmeye karar verip ise koyulduk. Yeni bir usta tanidim allah razi olsun kendi maliymis gibi ilgilendi. Parklari bagladik camurluk sinyallerini bagladik yine sorum duzelmedi. Bu kez camurluk sinyallerini iptal ettik. Yine cakar yapmaya basladi. Bu kez ayardan direnci kistik sorun duzeldi. Kisik ayarda cok tatli bi yanma siddeti var ve isinma sorunu zerre kadar yok bir saat kadar kullandim parklar acik sekilde. Cakma otme hepsi kesildi. Sanirim bizim arabalar yuksek direncte park modulunu kaldirmiyor.

bayramoglu
20-09-2015, 00:58
Ha bu arada o farlardaki koyu turuncu park lambalarini da tamamen iptal ettim soktugumde ustten yari bele kadar is kapladiklarini farkettim.

bymurat___61
20-09-2015, 02:03
Su salak aptalca olan park modullerınden araba cayır cayır yanar..

Sizin soruununuz on tesisatın duzgun topraklanaması bence.

Frid
20-09-2015, 02:21
Amerikan park ve xenon fardan yanan gördüm hiç aklı selim işler değil.

İstanbullular için bostancı sanayide jdmworks ekibininde çalıştığı bir elektrikçi vardı, adını unuttum ama işinin ehli düzgün bir insan tavsiye ederim. Yer olarak da ikiler hondanın karşı sokağı çıkmacılara yakın olan sokak başında.