Orijinalini görmek için tıklayınız : VW ve AUDİ'ye 18milyar dolar ceza kapıda
Mehmetmert
27-09-2015, 15:39
Gecmisimden acayip utaniyorum ya :( :D
http://i.hizliresim.com/b2OkLj.jpg (https://hizliresim.com/b2OkLj)
Bir arkadaşım keşke bende 3 ay bekleyip golf alsaydım dava açardım diyor. Vosvosçular bir garip.
Neyse çok uzatmayalım konuyu 5 sene sonra Mazdalar Hondalarda çift kavramalara geçerse tekrar konuşuruz belki:) görüşlerimiz çok farklı tartışıp inatlaşmanın manası yok.
Aynen güzel kardeşim. Vw 2.0 benzinli motora standart 14 sıkıştırma koyup, tiguan boyunda jipi 5 küsür litre yaktırıp buna 6 yul garanti verince uzun uzun tartışırız.
Aynen güzel kardeşim. Vw 2.0 benzinli motora standart 14 sıkıştırma koyup, tiguan boyunda jipi 5 küsür litre yaktırıp buna 6 yul garanti verince uzun uzun tartışırız.
14 skistirma koyunca nolacak soylermisin? Ne gelicesek neyi basarmis olacak? 2.0 benzinli motor tsi veya tfsi suan en basarili motorlardan biri.
Tiguan 5 litre yakmiyorda hangi suv 5 litre yakiyormus reelde soylermisin? Yazmiyacaktim ama sirf konusmak icin birseyler igneliyorsun. Yakit verimliligi konusunda tsi motordan (benzinli konusalim dizeller muallakta *****) daha az yakan kac japon motoru varmis bir ogrenelim bizde?
6 yillik garanti 3 yil 100 bin kmlik garantinin uzatilmisi olup belirli bazi parcalar disinda cogu seyi kapsamadigini 150 bin km oldugunuda soylesene...
Vw disinda bmw de 2 yil sinirsiz km garanti veriyor istersen uzat 5 yil 200.000km,ye bitti mi garantin? Iyi niyetten sadece %30 iscilikle dsg kavramasini degistiren insanlada tanistirabilirim seni. (2010 golf 1.4 dsg)
Ayrica Senin dedigin o atmosferik devri gecti istesende istemesende o cok sevdigin japonlar seve seve gececek kucuk hacim asiri beslemeye bir sure sonra o sacma cvt de islerini gormeyecek ZF 9 ilerininde maliyeti yuksek kalinca bir sekilde cift kavramaya gececekler hic merak etme:)
Vag grubunun tartışma konusu bile saçma.
Adamlar tüm dünyayı zehirlemis
merttepe
27-09-2015, 19:16
14 skistirma koyunca nolacak soylermisin? Ne gelicesek neyi basarmis olacak? 2.0 benzinli motor tsi veya tfsi suan en basarili motorlardan biri.
Tiguan 5 litre yakmiyorda hangi suv 5 litre yakiyormus reelde soylermisin? Yazmiyacaktim ama sirf konusmak icin birseyler igneliyorsun. Yakit verimliligi konusunda tsi motordan (benzinli konusalim dizeller muallakta *****) daha az yakan kac japon motoru varmis bir ogrenelim bizde?
6 yillik garanti 3 yil 100 bin kmlik garantinin uzatilmisi olup belirli bazi parcalar disinda cogu seyi kapsamadigini 150 bin km oldugunuda soylesene...
Vw disinda bmw de 2 yil sinirsiz km garanti veriyor istersen uzat 5 yil 200.000km,ye bitti mi garantin? Iyi niyetten sadece %30 iscilikle dsg kavramasini degistiren insanlada tanistirabilirim seni. (2010 golf 1.4 dsg)
Ayrica Senin dedigin o atmosferik devri gecti istesende istemesende o cok sevdigin japonlar seve seve gececek kucuk hacim asiri beslemeye bir sure sonra o sacma cvt de islerini gormeyecek ZF 9 ilerininde maliyeti yuksek kalinca bir sekilde cift kavramaya gececekler hic merak etme:)
mazda wankelden edindiği tecrübeyi diğer motorlarda da uyguladı. sürtünmeyi ciddi düşürdüler. Mazda hala dünyaya inat farklı gidiyor. Herkez sıkıştırma düşürüp turbolarken onlar tam tersine gitti ve başardı şu an.
CVT konusunda sıkıntıya düşülmeyecek tahmin ettiğiniz gibi. Toroid cvtler ile yola devam. hatta çok daha iyi ve sorunsuz cvtler gelecek.
Hatta bu cvt şanzımanları renault, land rover vs gibi firmalarda kullanacak.
6 yıllık garanti her şeyi kapsıyor, küçük hacime geçiş nedeni ise emisyon ve ekonomiydi zaten, neyse tamam güzel kardeşim, sen haklısın, vw tüm yaptıklarına rağmen her japondan üstün. Daha fazla konu kirletmek istemiyorum. Konu vw'in insanları ve kamuoyunu dolandırması. Mazdanın ya da vw'in gelecek planları değil.
Kusura bakmayinda Amerika pazari derken ?
Bahsi gecen pazar salak sacma rekabetten ibarettir kocaman devasa arabalarin ve motorlarin havada ucustugu kesinlikle hic bir otombil kulturu barindirmayan bi pazar elbette ki lux egzotik araclar var ama halk arasinda otomobil kulturu yerlerde
Avrupali markalarin zorlanmasi cok normal daha zevke amaca verime yonelik araclar uretmek o pazarda direkt bisey ifade etmiyor
Abi meşhur EuronCap testleri vardı her araç 5 yıldız alırdı bayilerinin heryerine yazdırırdı beğenmediğiniz abd pazarında birileri çıktı (IIHS) tank gibi sandığımız mercedesleri bmwleri rezil etti.Sahip oldukları imkanlardan dolayı otomobil kültürünün bi hayli gelişmiş olduğunu düşünüyorum.Bende tam tersi avrupa ve bizde otomobil kültürünün olmadığını düşünüyorum ledli fara tok kapanan kapıya kanıp bi sürü para döküyoruz.
Abi meşhur EuronCap testleri vardı her araç 5 yıldız alırdı bayilerinin heryerine yazdırırdı beğenmediğiniz abd pazarında birileri çıktı (IIHS) tank gibi sandığımız mercedesleri bmwleri rezil etti.Sahip oldukları imkanlardan dolayı otomobil kültürünün bi hayli gelişmiş olduğunu düşünüyorum.Bende tam tersi avrupa ve bizde otomobil kültürünün olmadığını düşünüyorum ledli fara tok kapanan kapıya kanıp bi sürü para döküyoruz.
Otomobil kulturu firmalarin yaptigi urettigi araclar ile alakasi yoktur
Ulkedeki halkin arac secimi ile olusan bi kavramdir
Turkiyede ki otomobil kulturu bu sartlar altinda bence cok bile gelismis durumda nerdeyse dunyanin en pahali yakitina ,en yuksek vergilerine ,en yuksek satis fiyatina vb sartlara sahip olmamiza ragmen fena sayilmaz
Mesela dunyanin acik ara en iyi otomobil kulturune sahip ulkesi Ingiltere dir Almanya da cok iyi gibi olsada alman araclarinin egemenligi hakimdir ingiltere de ise zevkine keyfine isine ne yariyorsa o vardir fiat in abarth lari vw in r lari gti lari m ler amg ler rs ler akliniza hangi marka geliyorsa halk arasinda kullanilir egzotik araclar ise zaten ucuk onlari konu disi birakmak gerekli cunku amerika da da muazzam araclar cok rahat mevcut lakin sorun genel olarak halkin secimi
Amerikalilarin sahip oldugu imkanlara oranla arabalari da berbattir bu arada ..elle tutulur pekte marka modeli yoktur ulkeye giren ithal arac secimleride salak sacma oldugu icin daha once yazdigimi yineleyim kultur konusunda koca bi sifirlardir
HondatugraL
28-09-2015, 00:52
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t1.0-9/11218453_10153539676961893_4433186066864692738_n.j pg?oh=d513278e6af9b234f26bab7b7fd0f3e2&oe=56A78A76&__gda__=1448950773_b5e8c303d866434fff58186d2aa1b5b 5
abd nin kendine özgü bi araba kültürü gene var. avrupa kadar sofistike değil ama kendilerine has bi geçmişleri var
son dönemler hariç abd ye ithal edilen arabalar özürlü arabalar resmen ama o konuda haklısınız adamların focusunu bile çöpe atsan çöp kutusu isyan eder, 2.8 standart motorlu m3 ler filan fiyaskolarla dolu :) yeni nesil iyi ama
Mehmetmert
28-09-2015, 01:05
Su ana kadarki okudugum en mantikli yazi
http://www.otopark.com/2015/09/27/volkswagen-skandali-buyuyor/#login-form
ABD nin emisyon kurallari zaten cins otesi....., mustahak bile hile yapmalari, california sanki cok s.m bi yer ona ozel araba urettiyriyo ya pustlar... bu kadar kendine buyruk bi ulke daha yok.
denizhandinc
28-09-2015, 06:35
Kusura bakmayinda Amerika pazari derken ?
Bahsi gecen pazar salak sacma rekabetten ibarettir kocaman devasa arabalarin ve motorlarin havada ucustugu kesinlikle hic bir otombil kulturu barindirmayan bi pazar elbette ki lux egzotik araclar var ama halk arasinda otomobil kulturu yerlerde
Avrupali markalarin zorlanmasi cok normal daha zevke amaca verime yonelik araclar uretmek o pazarda direkt bisey ifade etmiyor
70 model dodge charger görünce dönüp tekrar tekrar bakıyosan ve american muscle diye bir kavram varsa bu kadar net konusmamak gerekir bence.
Neyse çok uzatmayalım konuyu 5 sene sonra Mazdalar Hondalarda çift kavramalara geçerse tekrar konuşuruz belki:) görüşlerimiz çok farklı tartışıp inatlaşmanın manası yok.
Honda'nın çift kavramalı şanzımanı zaten piyasaya çıktı. Hatta tork konvertörü bile var. Şu anda Amerika pazarındaki Acura'larda kullanılıyor. Tork konvertörünün olmasının sebebi tahminimce kuru kavramaları DSG'lerde kalkışta olan ses/sarsıntıyı önlemek için olmalı.
http://articles.sae.org/13432/
Bu da Honda'nın çift kavramalı şanzımanını kullanan Acura ILX'in hızlanma videosu.
s24k50SyUEQ
i-vtec07
28-09-2015, 07:06
zaten turbo benzinli motoru ve çift kavramayı vw buldu gibi bi yanılgı var herkezde .hayır sadece ülkemizde vw yaygınlaştırdı. honda bilmem kaç yılında turbo benzinli motorda üretti zaten . 1.3 turbo olması lazım yanılmıyosam.
hatta çift kavramada aynı şekilde adamlar motosiklette kullanıyolar :D
merttepe
28-09-2015, 07:53
Adamlar yeni africa twine de koydular o çift kavramayı, otomatik çift kavramalı enduro. efsane olacak.
Nightfish
28-09-2015, 10:13
Eklemeden edemedim bunu :)
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aepm8oj_460s.jpg
merttepe
28-09-2015, 10:18
ahahhaahahahahahha buna çok güldüm :D
ghibli06
28-09-2015, 10:54
Su ana kadarki okudugum en mantikli yazi
http://www.otopark.com/2015/09/27/volkswagen-skandali-buyuyor/#login-form
benim fikirlerimi doğrulamışlar: Amerikan piyasasında son yıllardaki büyük skandallar;
1992-2000 arasında, fabrika çıkışı Firestone marka lastikleri patlayarak devrilen Ford’lar nedeniyle 103 kişi öldü ve 400’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 6.5 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 1 milyar dolar ceza kesti.
2000-2014 arasında, kontak anahtarı patlayan GM’ler nedeniyle 124 kişi öldü ve 600’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 30 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 900 milyon dolar ceza kesti.
2009-2011 arasında, gaz pedalı paspasa takılı kalan Toyota’lar nedeniyle 89 kişi öldü ve 300’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 7.5 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 1.2 milyar dolar ceza kesti.
2009-2015 arasında, Takata marka hava yastıkları hatalı patlayan Honda’lar nedeniyle 8 kişi öldü ve 130’dan fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 7 milyon araç geri çağırıldı. Takata Şubat’tan beri her gün 14,000 $ ceza ödüyor.
.......................
VW çok büyük bir sahtekarlık yapmıştır, hatta bu gün bazı haberler iflas konusunu dillendirmeye başladı... insanları direk öldüren yukarıdaki skandallarda bile bu kadar büyük maddi cezalardan bahsedilmedi, satışını yasaklarsın, kesersin makul bir ceza, en azından markayı öldürmezsin, başından beri fikrim budur, ayrıca bu NOx normlarına uymayan eski arabalar hala kullanılmaya devam ediyor USA'de, kazanılmış hak iptal edilemez mantığıyla yollarda cirit atıyorlar, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
ayrıca ben bu yazılım oyununu tek firmanın yaptığını düşünmüyorum, daha önce de bazı Alman üreticileri emisyon değerlerini yakalayabilmek için çeşitli zihni sinir fikirlerini üretim hattına soktuğunu biliyoruz, bence olay Amerika'da dizel araç satılmasına olumlu bakmayan lobilerin gazıyla bu duruma geldi, şimdi VW 'adam mı öldürdük?' dese yeridir, adam öldürse hatta 100 sürücü öldürse 1milyar USD verir yırtardı, adı da 'namuslu' üreticiye çıkardı hatasını düzeltti diye...
ghibli06
28-09-2015, 11:22
bu da güzel yazı...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30173438.asp
benim fikirlerimi doğrulamışlar: Amerikan piyasasında son yıllardaki büyük skandallar;
1992-2000 arasında, fabrika çıkışı Firestone marka lastikleri patlayarak devrilen Ford’lar nedeniyle 103 kişi öldü ve 400’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 6.5 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 1 milyar dolar ceza kesti.
2000-2014 arasında, kontak anahtarı patlayan GM’ler nedeniyle 124 kişi öldü ve 600’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 30 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 900 milyon dolar ceza kesti.
2009-2011 arasında, gaz pedalı paspasa takılı kalan Toyota’lar nedeniyle 89 kişi öldü ve 300’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 7.5 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 1.2 milyar dolar ceza kesti.
2009-2015 arasında, Takata marka hava yastıkları hatalı patlayan Honda’lar nedeniyle 8 kişi öldü ve 130’dan fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 7 milyon araç geri çağırıldı. Takata Şubat’tan beri her gün 14,000 $ ceza ödüyor.
.......................
VW çok büyük bir sahtekarlık yapmıştır, hatta bu gün bazı haberler iflas konusunu dillendirmeye başladı... insanları direk öldüren yukarıdaki skandallarda bile bu kadar büyük maddi cezalardan bahsedilmedi, satışını yasaklarsın, kesersin makul bir ceza, en azından markayı öldürmezsin, başından beri fikrim budur, ayrıca bu NOx normlarına uymayan eski arabalar hala kullanılmaya devam ediyor USA'de, kazanılmış hak iptal edilemez mantığıyla yollarda cirit atıyorlar, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
ayrıca ben bu yazılım oyununu tek firmanın yaptığını düşünmüyorum, daha önce de bazı Alman üreticileri emisyon değerlerini yakalayabilmek için çeşitli zihni sinir fikirlerini üretim hattına soktuğunu biliyoruz, bence olay Amerika'da dizel araç satılmasına olumlu bakmayan lobilerin gazıyla bu duruma geldi, şimdi VW 'adam mı öldürdük?' dese yeridir, adam öldürse hatta 100 sürücü öldürse 1milyar USD verir yırtardı, adı da 'namuslu' üreticiye çıkardı hatasını düzeltti diye...
hocam yanlış anlama amacım muhalefet olmak değil ama saydığın gösterdiğin çoğu örnek insan hatası, seçim hatası, üretim hatası, kul hatası ve birçok kul yapımı olan üründe olabilecek hatalar.
yalnız vw örneğinde saflık,samimiyet yokki olay tamamen art niyet ve sahtekarlık.
size görüşünüze saygı duyarım ama benim şahsi görüşüm artık Almanlar fazlasıyla o ALMAN MALI olayını şımarıklık boyutunda kullanıyorlar lafı uzatmadan diyeceğim bu,bence gayetde yerinde bir ceza ve inşallah uygulanır diyorum.
binbir firma biliyorum Almanların taşeronu olan organize sanayilerde türkiyede üretilen hemde %100 ve ardına o Almanların etkiket basıp Made in Germany dediği.
aynen bizim üretiğimiz iş makinaları kovaları gibi, dizayan tasarım tamamen türk mühendisliği, işçilik türk, kaynak teli türk, sac Ereğli türk ve İsveç çeliği ve bu mala adamlar sahip çıkıp made in Germany demeye kalktılar tamda 3 ayrı firma geldi bizlere gelin taşeronumuz olun diye , fiyat konusunda anlaşamadık.
kimbilir şu an kimden alıp MADE IN GERMANY yada German engineering diyerek piyasayı aldatıyorlardır.
Vw dışında bence bir kaç marka daha katılır.
Hepsinde bir katakulli olduğunu düşünüyorum ben
ghibli06
28-09-2015, 12:14
hocam yanlış anlama amacım muhalefet olmak değil ama saydığın gösterdiğin çoğu örnek insan hatası, seçim hatası, üretim hatası, kul hatası ve birçok kul yapımı olan üründe olabilecek hatalar.
yalnız vw örneğinde saflık,samimiyet yokki olay tamamen art niyet ve sahtekarlık.
size görüşünüze saygı duyarım ama benim şahsi görüşüm artık Almanlar fazlasıyla o ALMAN MALI olayını şımarıklık boyutunda kullanıyorlar lafı uzatmadan diyeceğim bu,bence gayetde yerinde bir ceza ve inşallah uygulanır diyorum.
binbir firma biliyorum Almanların taşeronu olan organize sanayilerde türkiyede üretilen hemde %100 ve ardına o Almanların etkiket basıp Made in Germany dediği.
aynen bizim üretiğimiz iş makinaları kovaları gibi, dizayan tasarım tamamen türk mühendisliği, işçilik türk, kaynak teli türk, sac Ereğli türk ve İsveç çeliği ve bu mala adamlar sahip çıkıp made in Germany demeye kalktılar tamda 3 ayrı firma geldi bizlere gelin taşeronumuz olun diye , fiyat konusunda anlaşamadık.
kimbilir şu an kimden alıp MADE IN GERMANY yada German engineering diyerek piyasayı aldatıyorlardır.
hocam benim Amerikalılara kızdığım nokta şu, Firestone olayında ya da GM olayında 100 lerce kişi öldü, hatta bunlar sadece kabul edilen kısım, insan ölümüne bile kesilen cezalar ortada iken, bir markayı tamamen bitirmeye çalışmak bana doğru gelmiyor...
hocam benim Amerikalılara kızdığım nokta şu, Firestone olayında ya da GM olayında 100 lerce kişi öldü, hatta bunlar sadece kabul edilen kısım, insan ölümüne bile kesilen cezalar ortada iken, bir markayı tamamen bitirmeye çalışmak bana doğru gelmiyor...
Katılıyorum.
Yaklaşık 4 senedir Almanya+Türk Menşei'li bir firmada yöneticilik yapıyorum. Almanlar kendileri dışında pazarlarında bulunan yabancı üreticiyi yoketmek adına çok fazla birbirlerini kollarlar. Bunu Schmitz ve Krone firmalarında rahatlıkla görebilirsiniz. Kan davalı iki firma, iş milliyetçiliğe geldiğinde can dostu olup stratejik hareket ediyorlar.
Şimdi benim anlamadığım iki nokta. Bu kandırmaca ortaya çıktı. Ciddi anlamda da büyük bir suç.
Ancak bahsedilen konu özelinde herhangi bir can kaybı vs olmadığından ötürü, 18 Milyar Dolarlık bu cezanın adil olmadığı taraftarıyım.
Bunun arkasında da politik düşünceler olduğunu düşünüyorum. Alman hükumeti, VW'nin batmasına göz yummayacaktır. maelum nüfusun %25'inin ekmek yediği bir markadan bahsediyoruz.. Dolayısıyla VW çok büyük bir zarar edecek ve batmayacaktır.
Ama sonrasında, bu davanın arkasında olduğunu düşündüğüm; Amerika, Japonya ve Hindistan'ın üzerine çok fazla baskı olacağı kanısındayım. Yani bu iş VW ile bitmeyecektir.
Kendi tezim. VW bu cezayı bir şekilde ödeyecek.
Gruba ait markalardan bir iki tanesini elden çıkaracak (Skoda ve Bugatti makul bence, belki MAN'de olabilir) Ama Alman hükumeti VW'yi bir şekilde kurtaracaktır. Tıpkı 2008'de 30.000 adet stok ile ekonomik Krize yakalanan Schmitz'i kurtardıkları gibi. (Bu firma şuanda Semi Treyler sektörünün dünya lideri)
Bu arada BMW'de durum ne olacak ? Merakla bekliyorum :) Mercedes zaten bu tarz bir sorun yok.
Almanya'nin haritadaki yerini bilmeyip de dsg dizel jetta alir 3-5 kar ederizciler suan live cam'den Berlini frankfurtu izliyor , RTL'de haber cevirmeye calisiyor hey gidi hey :D
ghibli06
28-09-2015, 12:35
Bu arada BMW'de durum ne olacak ? Merakla bekliyorum :) Mercedes zaten bu tarz bir sorun yok.
aynı partide test edilen X5 temiz çıkmış, X3 ile alakalı ise değişik bilgiler var, BMW geçen hafta kendileri ile alakalı sıkıntı olmadığını açıkladı, ya yaptıkları üçkağıdın tespit edilemeyeceğini düşünüyor ya da gerçekten temiz... Amerika zaten getirdiği bu NOx normları ile, Amerika'da dizel satmayın demeye çalışıyordu, özellikle Almanlar ise ne gerekirse yaparız, pazara gireriz modundaydılar...
aynı partide test edilen X5 temiz çıkmış, X3 ile alakalı ise değişik bilgiler var, BMW geçen hafta kendileri ile alakalı sıkıntı olmadığını açıkladı, ya yaptıkları üçkağıdın tespit edilemeyeceğini düşünüyor ya da gerçekten temiz... Amerika zaten getirdiği bu NOx normları ile, Amerika'da dizel satmayın demeye çalışıyordu, özellikle Almanlar ise ne gerekirse yaparız, pazara gireriz modundaydılar...
Peki bağımsız kuruluş diye tabir edilen TÜV'ün VW'ye ait olduğunu biliyor muyuz ? :)
Güzel tezgah değil mi abi :D
aslında herkes mantıklı konusuyor ama durum bir degişik
tamam ortada yanlıs üretim o bu var ama kimse bilerek airbagi bozuk nebilim lastigin hamuru sıkınıtılı üretmez kimbilir hangi aşamada sorun vardıda sucsuz günahsız kişiler öldü veya yaralandı. ama gel gelelim bunu bilerek yapıp desifre oluncada pardon gardaş hata bizde demeleri, heleki her capkınlıktan yakalanan türk erkegi vari ilk seferde inkara gitmişler biz onu düzelttik artık yok öyle diyerek ama oda yemedi sonra napalım R ye takalım kafasına sıksaymısta olurmus.
bmw de yada x markada cıkarmı edermi, yada adı herneyse esansı üre olan(adblue bluetech vs.) kullanımı baştan asagı karıstırır piyasayı
Day Walker
28-09-2015, 12:41
Tr de de bekliyoruz böyle yaptırımlar....
Yerse tabii :mad:
sizi anlıyorum ama bakış açımız farklı, saygı duyuyorum size ama ben yargıç olsam ekmeği peşinde 7/24 direksiyon başında olduğu için yorulan uyuyan ve birini ezen birinden çok 7 duble içip çocuk oyuna parkına dalıp ölümlü olmasa bile kazaya sebeb veren adama daha ağır ceza verirdim.
zaten birçok anayasada'da bu bu şekilde, birinde insan hatası,koşullar birinde bilinçli adını sen koy benim için sahtekarlık,terbiyesizlik.
zaten bmw usa'de öyle ahım sahım dizelde yok. muhtemelen şu nox dalgasına uymak için baya kısıklar. 3 ve ya x3 deki 28d etiketiyle satılanlar 2.000cc 180 hp.onun dısındada 5-x3 ve x5'de 35d etiketiyle satılan 3000cc dizellerde 255hp. avrupaya bakarsak 30d'ler bile 258hpdir - 35d ler 313hp, 20d 190 hp,
ghibli06
28-09-2015, 12:57
sizi anlıyorum ama bakış açımız farklı, saygı duyuyorum size ama ben yargıç olsam ekmeği peşinde 7/24 direksiyon başında olduğu için yorulan uyuyan ve birini ezen birinden çok 7 duble içip çocuk oyuna parkına dalıp ölümlü olmasa bile kazaya sebeb veren adama daha ağır ceza verirdim.
zaten birçok anayasada'da bu bu şekilde, birinde insan hatası,koşullar birinde bilinçli adını sen koy benim için sahtekarlık,terbiyesizlik.
'Dünyanın ve ABD'nin en büyük araç motoru üreticilerinden General Motors, üretim sürecinde yaptıkları bir hata yüzünden 56 kişinin hayatını kaybettiğini kabul etti. Hatalı araçları yaklaşık 10 yıl boyunca geri çağırmayan General Motors, mağdurlara yüklü tazminatlar ödemeye hazırlanıyor.
Şirket, hazırda bekleyen dosyaları incelemeye devam ettiklerini ve 56 sayısının yükselebileceğini açıkladı.'
10 sene bu hatayı kabullenmemek etik midir peki?
'Dünyanın ve ABD'nin en büyük araç motoru üreticilerinden General Motors, üretim sürecinde yaptıkları bir hata yüzünden 56 kişinin hayatını kaybettiğini kabul etti. Hatalı araçları yaklaşık 10 yıl boyunca geri çağırmayan General Motors, mağdurlara yüklü tazminatlar ödemeye hazırlanıyor.
Şirket, hazırda bekleyen dosyaları incelemeye devam ettiklerini ve 56 sayısının yükselebileceğini açıkladı.'
10 sene bu hatayı kabullenmemek etik midir peki?
size olan yorumum sizin verdiğiniz birkaç yorum yukarıda örnekler baz alınarak olan yorumumdu, GM eğer kusurlu bir mal üretiler ise ve bunu bilinçli yaptılar ise benim için VW den farkı yokki, özetle elbetdeki etik değildir.
fakat işin içinde bu hata bilinçli bir şekilde art niyetli şekildemi yapıldı yoksa atıyorum gider kısmak yada teslimat tutturmak gibi basit çıkarlar gözeterek seçilen bir tedarikçinin ürünümü hatalı çıktı bunu iyice öğrenmek lazım.
bugün GM de kullanılan parçaların birçoğu dışarıdan tedariktir diye düşünüyorum bunlardan biri arızalı çıkınca etiket/fatura GM'e kesiliyordur değilmi?
peki VW deki durum bunun gibi bir durumu, iyice tartmak lazım, açıkçası bence değil..
yani öyle vay efendim lastik indi, yada tedarikçimizin şusu kusurlu yada paspasa pedal takılı kalıyormuş bunu iyi tasarlayamadık değil. bu durum çok daha art niyet taşıyor ve GM de olsa VW de olsa varsa bilinçli art niyetli yanlışları bence cezalandırılmalılar.
JayVTEC!
28-09-2015, 13:37
An itibari ile 1.4 milyon audi 1.6 , 2.0 tdi motorlarindada ayni sıkıntı oluşmuş audiyedr sorusturma acilmis
merttepe
28-09-2015, 13:41
An itibari ile 1.4 milyon audi 1.6 , 2.0 tdi motorlarindada ayni sıkıntı oluşmuş audiyedr sorusturma acilmis
http://www.cbc.ca/strombo/content/images/mj-popcorn.gif
vectra-tuner
28-09-2015, 13:43
Adamlar Fabrikasyon Çipli araba veriyor, Bu millet nankör valla...
Arabayı bilemem de VW nin deger kaybı % 37.7 olmus toplamda skandaldan sonra.
80 lerde 6x passat variant imiz vardi.
suanki tr de ki reno/fiat neyse o sekilde deger goruyordu.
40 yillik vosvosa 2000li yillarin basindan itibaren bi haller oldu. showrooma girerken sag ayaka dikkat eder olduk.tamam cita yukseldi araclar ust segmente kafa tutar oldu ama ben en cok o itici tabunun/yaklasimin yikilmasini diliyorum.sonucta bu marka halk icin kurulmamis mi?
1.6 tdi'da sorun varsa ne audisi ne seati bilmemnesi kalır grubun nerdeyse her modelinde bir 1.6 var :eek:
Kara tren gecikir belki de hic gelmez
Emisyon sıkıntılı 2.0TDI-1.6TDI VW grup araçlarınız alınır. Piyasa değerinin %37.7 altına tabiki.
Day Walker
28-09-2015, 14:08
1.6 tdi'da sorun varsa ne audisi ne seati bilmemnesi kalır grubun nerdeyse her modelinde bir 1.6 var :eek:
adamlar universal motor yapmışlar bulaşık makinesi gibi her tezgahın altına giriyor :D
HondatugraL
28-09-2015, 14:09
Allah' ın sopası harbiden yokmuş, uğraş dur vw beter ol 6 ay sıra bekleyen okadar insanın ahını aldın..
orhan_guney
28-09-2015, 14:11
“Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)'nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen'in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız.
Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.
Bununla birlikte, VW AG' den yapılan açıklama uyarınca; söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz.”
Marka değeri düşüşü %37 olmuş bunun fiyatlara ve ikinci ele yansıması lazım.
Day Walker
28-09-2015, 14:13
“Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)'nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen'in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız.
Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.
Bununla birlikte, VW AG' den yapılan açıklama uyarınca; söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz.”
Orhan adam burda diyoki onlar yaptı bize ne ! Onlar hangi arabaları çağıracaklarını tespit edecekler ben hizmet vercem onlara fatura edecem !
Ayrıca son cümle türklere söylenmiş anlayana ölüm yok kalım yok fazla dırdır etmeyin!
Taklaya gelse de düşlerimiz , Sampiyonluga oynar guluslerimiz . Dogus Otomotiv :D sovmeyin 150 liraya passat icin 1 ay beklettiler zamaninda hirsimi aliyorum
SULTANOGLU
28-09-2015, 14:17
https://www.youtube.com/watch?v=1aWK6DlQ650
https://www.youtube.com/watch?v=KUMzYzYquQ4
https://www.youtube.com/watch?v=CpaMDE5qrsA
Muricaaaaaaa !!!!!!! Nox değerlerini son derece ciddiye alan vatandaşlar kendi kamyonetleriyle amerikan hükümetini protesto ederek VW ye destek oldular.
orhan_guney
28-09-2015, 14:18
bize gelen yazılı resmi açıklama bu paylaşmak istedim sizlerle, herkes farklı birşey söyluyor, kimisi iflasdan bile bahsediyor düşünün yani :)
Orhan adam burda diyoki onlar yaptı bize ne ! Onlar hangi arabaları çağıracaklarını tespit edecekler ben hizmet vercem onlara fatura edecem !
Ayrıca son cümle türklere söylenmiş anlayana ölüm yok kalım yok fazla dırdır etmeyin!
Day Walker
28-09-2015, 14:25
bize gelen yazılı resmi açıklama bu paylaşmak istedim sizlerle, herkes farklı birşey söyluyor, kimisi iflasdan bile bahsediyor düşünün yani :)
gazetede okudum bende. ama dünya genelinde sıkıntılı durumları.
Özellikle Fransız tarafı çifte telli oynuyo uzak doğu ise çekirdek paketini almış olayları izliyo :D
haha aynen son cümlenin anlamı çok net olmuş : D:D
Biri final otoya ulaşsın sahibinden üzerinden çalışmalara başlasınlar TDI larınızı değerinde alıyoruz diye :D
ghibli06
28-09-2015, 14:29
evet bugün bazı haber ajansları iflastan bahsetmeye başladı, %37 değer kaybı + bu skandalın mali yönü nasıl etkiler sizce markayı?
Volkswagen artık araba üretimini bırakıp Türkiye'de 2.el Honda işine giricekmiş amcadan deden ciğerli pıstırılmış kastırılmış taypar sikibin vitiay
HondatugraL
28-09-2015, 14:31
Jettası olan arkadaşa sorayım dedim msj yazmamla yarılmam bir oldu :D
http://i.hizliresim.com/Eq79QD.jpg (http://hizliresim.com/Eq79QD)
Day Walker
28-09-2015, 14:32
Ayrıca Ar-Ge başkanlarını görevden almışlar.
Yönetim değişimi olur para cezası ödenir ve bunlar yapmışlar derler sonra aynen devam ama en çok satan marka olmak artık onlar için bi 10 yıl daha hayal olur.
Tabii bu olay sadece burda değil pistlerde de VW vuracaktır. Rallilerde çok iyi sonuçlar alıyorlar onlar içinde araştırma yapılması gündeme gelebilir.
bence bu olayın tamamı içeriden olan bir olay.
koskoca Ferdinand Porsche yani VW VW yapan adamın torunu Piech Ferdinand ile ciddi şekilde ters düşmüş Nisan ayında Piech istifasını vermişti ve şu an tamda ters düştüğü adamlar birer birer kovuluyor :)
bu kadar tesadüf olamaz diye düşünüyorum.
Aranızda Steven Jobs adına yapılan Jobs filmini izleyeniniz oldumu bilmiyorum ama hikaye biraz onu anımsattı :)
gazetede okudum bende. ama dünya genelinde sıkıntılı durumları.
Özellikle Fransız tarafı çifte telli oynuyo uzak doğu ise çekirdek paketini almış olayları izliyo :D
zamanında i30'un direksiyon derinlik yükseklik ayarı düğmesine aval aval bakan acıp kapayan bu nasıl böyle sessiz biz bile yapamadık deyip, arkasından yaptıkta pahalıydı koyamadık diye carsaf carsaf söyleyende aynı ceo. 3 kuruştan kaça kaça vw'nin kıcına kazıgı yerlestirdi galiba ;)
:hehe: :hehe:
https://www.youtube.com/watch?t=2&v=E04b9NzTx50
https://www.youtube.com/watch?t=2&v=E04b9NzTx50
Day Walker
28-09-2015, 14:47
Ayrıca yeni Egea tofaş fabrikasında band dan çıktı yakında satışta olacak bakalım olaylar nasıl gelişecek.
Şuanda TR de en çok satan marka VW ama dünya genelinde dinamikler değişecek gibi duruyor.
Bi kaç aydır elektrikli otomobilleri takip ediyordum. VW hisseleri %37 düşerken yakında tesla ve fisker amerikada ciddi şekilde pazarlarını arttıracaklardır.
Ve bu markalar daha da cazip hale gelecekler.
Bizde ise değişen bişey olmayacak ve bizim milletimiz yine 6 altı ay sıra bekleyip golf alacaktır...
SULTANOGLU
28-09-2015, 14:49
Abi tesla diyorsun adam öttürmüş gidiyor :) Hollanda hayatımda görmediğim kadar tesla gördüm taksi olanı bile onlarcaydı. :D
Vw turkiye pazari icinde hile yapabilir
Kapi kapanacagi zaman bi sensor devreye girer hoparlorden tokkapisesi.waw calinir ahaha
Day Walker
28-09-2015, 14:52
Abi tesla diyorsun adam öttürmüş gidiyor :) Hollanda hayatımda görmediğim kadar tesla gördüm taksi olanı bile onlarcaydı. :D
o kafayla tesla mı lotus mu nası ayırdın çok merak ettim bak şimdi :hehe:
SULTANOGLU
28-09-2015, 14:56
o kafayla tesla mı lotus mu nası ayırdın çok merak ettim bak şimdi :hehe:
hahahahahaa bana valla hepsi tesla gibi gözüktü yemyeşil dünya :hehe: :hehe:
aha 2. XoR yamuk Eiffel'de varmıydı
:hehe: :hehe: :hehe:
Day Walker
28-09-2015, 14:58
ahaahhah olm boş gelmedin dimi :D
SULTANOGLU
28-09-2015, 15:00
aha 2. XoR yamuk Eiffel'de varmıydı
:hehe: :hehe: :hehe:
Abi yemin ediyorum tavuk kılığına girmiş bir adam ve kendini kelepçelediği şirine kılığına girmiş cüce bir kadın vardı. bu noktadan sonra harbiden gerçeklermiydi dedim :D
ahaahhah olm boş gelmedin dimi :D
kanka bom boş geldim nox değerlerimide orada bıraktım :D
Ayrıca yeni Egea tofaş fabrikasında band dan çıktı yakında satışta olacak bakalım olaylar nasıl gelişecek.
Şuanda TR de en çok satan marka VW ama dünya genelinde dinamikler değişecek gibi duruyor.
Bi kaç aydır elektrikli otomobilleri takip ediyordum. VW hisseleri %37 düşerken yakında tesla ve fisker amerikada ciddi şekilde pazarlarını arttıracaklardır.
Ve bu markalar daha da cazip hale gelecekler.
Bizde ise değişen bişey olmayacak ve bizim milletimiz yine 6 altı ay sıra bekleyip golf alacaktır...
Tesla 750 tl'den bakım yapsın araçlarına, 75'e araç satsın sıfır insanlar da alsın :) Milletin suçu yokkki
Mehmetmert
28-09-2015, 15:05
-Ben 1.6 TDI'larda yaptıklarını zannetmiyorum,2.0 TDI ile 1.6 TDI tamamen farklı ecuları kullanıyorlar.
-Yazılım zaten Bosch'dan 2007 yılında test yazılımı olarak gelmiş kesin Türkün birinin aklına geldi bunu yapmak :)
-Bu arada TDI'a kirli kirli diyorsunuzda mesele kirlilik değil,rakipleri 4x birim nox salıyorsa vwde 4x nox salıyor.Ama bizim akıllı çıkıp diyorki ben daha teknolojiğim 4x değilde 2x salıyorum.Mevzu bundan ibaret.Hatta birebir nox değerlerini bulabilen yazarsa çok daha güzel olur
Day Walker
28-09-2015, 15:08
Tesla 750 tl'den bakım yapsın araçlarına, 75'e araç satsın sıfır insanlar da alsın :) Milletin suçu yokkki
burda olmaz o iş tutmaz.
biz daha cep telefonunu şarj etmeye yer bulamıyoruz teslayı nerde şarj etcez.
drd elektrikli araç yaptı 50 tane satmış hepside kiralamada çalışan müdürlerin altında tanıdıkların altında testte. her yıl 50 mio tl zarar yazıyo dükkan.
1.4 scirocco alıcam yakıtı yorarmı diye düşünüyorum, daha ne olsun :) Çok lüks bizde otomobil binmek maalesef
İyide, VW zaten komple şirket değil mi ? Audi alt grup diye biliyorum
Day Walker
28-09-2015, 15:49
http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1133568-skandaldan-2-1-milyon-audi-etkilendi
ghibli06
28-09-2015, 15:55
BMW hisselerinde bir düşüş uzun zamandır var, bu olaya bağlı değil:
http://tr.investing.com/equities/bay-mot-werke
asıl düşüş tabii ki volkwagen de...
http://tr.investing.com/equities/volkswagen-vz
Müller kaybedilen güveni tekrar kazanacağız şeklinde bir açıklama yapmış.
Audi a1-3-4-6 q3-5 modellerinde bulunan motorlar etkilenmiş hatta motor kodlarıda söylendi unuttum hangileri.
ayrıca 2. elde herhangi bir düşüş yok an itibarı ile.
ayrıca vwden ayın 7 sine kadar olayın çözümü hakkında yol haritası istendiği (buna sorunun ne zaman ne şekilde çözüleceği gibi detaylar dahil) söyleniyor.
ayrıca vwden ayın 7 sine kadar olayın çözümü hakkında yol haritası istendiği (buna sorunun ne zaman ne şekilde çözüleceği gibi detaylar dahil) söyleniyor.
Almanya'dasınız sanırım.
Orada algı nasıl ? Halk yorumu falan var mı ?
vectra-tuner
28-09-2015, 16:20
Hani insanların güvenini kaybetmektense paramı kaybetmeyi tercih ederim diyordu bu Almanlar!!! Bu iş daha çok su kaldıracak ; Avrupa Yasalarına ve onu kabul etmiş bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde genel kural şu şekilde işliyor.
1) İdari Para cezası
2) İlgili ürünün toplanması ve güvenli hale getirilmesi veya bu mümkün değilse ürünün imhası
3) Haksız rekabet
Hadi para cezasını geçtim , O kadar arabayı ki kaç senedir milyon milyon satıyorlar toplayıp nasıl uygun hale getirilecek merak ediyorum? Hadi getirdiniz diyelim 150 hp arabayı 120 hp mi yapıcaksınız? Yaptınız diyelim , O malı sizden 150 Hp diye alan adama ne vericeksiniz?
Birde bence diğer markalara da sıçrayacak bu iş...
Ab nin çökmesini çok istiyorum inşallah başlangıcı olur...
http://onedio.com/haber/volkswagen-in-eski-ceo-su-martin-winterkorn-a-sorusturma-594968
Almanya'da savcılar, emisyon skandalıyla sarsılan Volkswagen'de yönetim kurulu başkanlığından geçen hafta istifa eden Martin Winterkorn hakkında soruşturma açtı.
Braunschweig kenti savcılığı, "emisyon değerleri ile oynanan araçların satışındaki yolsuzlukları" araştıracağını bildirdi.
Savcılık sözcüsü Julia Meyer, soruşturmayı bir düzine kadar şikayet üzerine açtıklarını, bu şikayetlerden birinin de Volkswagen'in kendisinden geldiğini söyledi.
Braunschweig kenti, Volkswagen'in Wolfsburg'daki merkezine yakın bir konumda.
CEO Martin Winterkorn geçen Çarşamba günü dokuz yıl boyunca yönettiği şirketten ayrılırken, motor emisyon testlerindeki hileden haberi olmadığını söylemişti.
Hile, ABD'de Çevre Koruma Müdürlüğü'nün (EPA) hazırladığı raporla ortaya çıktı.
Raporun ardından Volkswagen, 11 milyon araçta motor emisyon oranını düşük gösteren bir yazılım bulunduğunu itiraf etti.
Şirket daha sonra bunlar arasında Avrupa'da satılan araçların da olduğunu kabul etti.
Türkiyedende sağlam bi tazminat davası açılsada PKK ya sattıkları Füzeler gibi bi tarafında patlasa...
İşte bi şehir efsanesi daha pkk ya sattıkları füzeler ile vw nin imtihanı
The professor
28-09-2015, 16:46
-Bu arada TDI'a kirli kirli diyorsunuzda mesele kirlilik değil,rakipleri 4x birim nox salıyorsa vwde 4x nox salıyor.Ama bizim akıllı çıkıp diyorki ben daha teknolojiğim 4x değilde 2x salıyorum.Mevzu bundan ibaret.Hatta birebir nox değerlerini bulabilen yazarsa çok daha güzel olur
Tam tersi. Örneğin limit 4x. Rakipleri tam 4x ile limiti tutturmuş. Ama VW normalde ABD'de piyasaya dahi sürülemeyecek 20x yakan aracını 1x yakıyor en temizi ben de diye kaktırıyor.
Türkiyedende sağlam bi tazminat davası açılsada PKK ya sattıkları Füzeler gibi bi tarafında patlasa...
yok ya Tony Stark yapıyor onu, karıştırdınız :)
Ferit baba ne diyor bu işe acaba :D
Mehmet Gazihan
28-09-2015, 16:59
İşletim Donanımı(pompa,enjektör,sensörler,kontrol ünitesi,v.s.) ve Yazılımı BOSCH marka. Bosch da Software i ETAS a yazdırıyor.
Bu tezgahın mimarı Bosch.. Ama hiçbiyerde adı geçmiyor.. ( güven kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim diyen amca da Robert Bosch )
BOSCH bu yazılımın prototip olduğunu, testler ve denemeler için kullanılabileceğini fakat Yolda kullanılmasının yasalara aykırı olduğunu VAG Group a bildirmiş. Fakat ürettiği milyonlarca kontrol ünitesinin içine de bu yazılımı gömmüş ((:
Bosch bütün almanlara fransızlara italyanlara korelilere ve japonlara da Sistem üretiyor. Ve incelediğimiz kadarıyla biçoğunun NOx salınımı azaltıcı EGR sisteminin çalışma haritalarında aynı düzenek var. Hatta BMW nin ki çok daha karmaşık..
Perde arkasında ciddi bi hesaplaşma var. Daha çok su götürür gibi geliyor bana..
Almanya'dasınız sanırım.
Orada algı nasıl ? Halk yorumu falan var mı ?
halk yorumu hakkında bir yazıya denk gelmedim,genelde işin ehlinden çıkan haberlere yer veriliyor.
bunu Öğrenmek için vw forumlarına bakılmalı.
yakın çevremde konuştuklarım da işin üç kağıt olduğu şeklinde hemfikir.
Ab nin patlamasını isteyen arkadaşım,
keşke patlasa çünkü Ab almanyaya bize yani çalışıp vergi ödeyenlerin sırtına kambur sadece..
vectra-tuner
28-09-2015, 17:07
Ab , teröre en büyük desteği veren ülkeler.. Almanya'da aynı ... Geçmişi unutmadık 1990'lı yıllarda Pkk ya operasyon yapıldığında hemen koşup geliyorlardı Diyarbakır'a insan hakları cart curt diye... Ab zaten yaşlanıyor eskisi gibi de değil Şimdi Koreli Japon üreticeler çok büyük bir avantaj sağlayacak her geçen gün dahada güç kaybedecek ... Zamanında Hacı Ömer Sabancı suikastinde de Almanya parmağı olduğu ciddi ciddi dillendiriliyordu nedeni ise Toyota'yı Türk pazarına sokması...
Arkadaşlar kesin bilgi winterkorn cia mossad ajanı çıktı, olaylar tamamen ameriga israil almanya üçgeninde dönüyor. Çiprastan istediğni alamayan cia winterkornu devreye soktu. EU 1 haftaya batıyor. :D
omrasm01
28-09-2015, 18:31
Ahaha iyi güldüm :)
https://www.youtube.com/watch?v=nXndQuvOacU
omrasm01
28-09-2015, 18:32
[QUOTE=omrasm01;7938799]Ahaha iyi güldüm :)
Doğuş otomotivden açıklama gelmiş ;
http://www.otopark.com/2015/09/28/dogus-otomotivden-aciklama-geldi/
VW nin bu düşüşü bir 10 sene toparlanamaz ben söyleyim. Tüm arge yöneticileri işten atılmış şuanda. Olayı kovarak toplamaya çalışacaklar tüm suçu arge nin üstüne atmayı planlıyorlar ama yemezler.
kalipson
28-09-2015, 19:28
Mezar spec soru geliyor... " Halk otomobili'ne yakışmayan fiyatlarda düşüş olur mu?? " :)
Low-Rider
28-09-2015, 20:46
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/12074903_10156138549280338_3108283502000748352_n.j pg?oh=5d33d9711148bc854145c721309152e2&oe=56A1A1CA&__gda__=1453273735_93d5ee3611a53fa3b9e30bf4fce572a 2
vectra-tuner
28-09-2015, 20:56
Mezar spec soru geliyor... " Halk otomobili'ne yakışmayan fiyatlarda düşüş olur mu?? " :)
Dünya geneli düşünürseniz hatasını affettirmek için Olucaktır ama Türkiyede zam bile yapabilir.. Bu kadim millet üç kağıtçıyı hırsızı pek sever
omrasm01
28-09-2015, 21:13
Dünya geneli düşünürseniz hatasını affettirmek için Olucaktır ama Türkiyede zam bile yapabilir.. Bu kadim millet üç kağıtçıyı hırsızı pek sever
Doğuş bu yapar mı yapar serefsizler
Mutlu Değerli
28-09-2015, 21:36
Güvenlik Paket iES'lere bile zam gelmiş :D :D :D :D
Mehmetmert
28-09-2015, 21:45
Tam tersi. Örneğin limit 4x. Rakipleri tam 4x ile limiti tutturmuş. Ama VW normalde ABD'de piyasaya dahi sürülemeyecek 20x yakan aracını 1x yakıyor en temizi ben de diye kaktırıyor.
Teknik olarak elinizde bu oranlari saglayan dokuman varmi?
Dci motor 4x ?
Tdci-hdi 4x ?
Tdi nin epa testinde cikan degerleri? Varsa paylasirsaniz sevinirim %40 ekleriz vwe :) Ama cidden teknik bir bilgi varmi ben ulasamadim.
bymurat___61
28-09-2015, 22:33
Vw turkiye pazari icinde hile yapabilir
Kapi kapanacagi zaman bi sensor devreye girer hoparlorden tokkapisesi.waw calinir ahaha
cok ıyıyıdı :)
Güvenlik Paket iES'lere bile zam gelmiş :D :D :D :D
39 liraya sattım. Tertemizzzz yılannnnn
Tr de zaten downpipe cektiriyok Biz ya :D
MIT 'den mühendis olmuşsun ama arabacı olamamışsın kardeş...
http://i1369.photobucket.com/albums/ag225/SunGear/12071516_10153252887359426_1830579084_n_zpssuygldm y.jpg
Nightfish
29-09-2015, 06:48
MIT 'den mühendis olmuşsun ama arabacı olamamışsın kardeş...
Bi önceki sayfada VW terör örgütüne silah gönderiyor diyen vardı. Birisi MIT'i yanlış anlayıp destan yazabilir bu mesajın altına :D
Bi önceki sayfada VW terör örgütüne silah gönderiyor diyen vardı. Birisi MIT'i yanlış anlayıp destan yazabilir bu mesajın altına :D
ahah çok ince olmuş bu :hehe:
Day Walker
29-09-2015, 07:22
Doğuşun hisselerinde de ciddi düşüş vardı sadece 1 günde.
Bence Doğuş kurmayları bir araya gelip ülke genelinde yapılacak bir garanti operasyonunun maliyeti ve zamanı ile ilgili şimdiden görüşmelere başlamışlardır.
Ancak biriside yazmış 140 hp lik arabayı 100 hp yapıp verirlerse ne olcak. Adama bu arabayı 140 hp diye satmadılar mı? Şimdi en büyük sorun bu bence.
Tüketici hakları ihlal edilmiş oluyo ama onunda çok basit yöntemleri var. Mesela garanti süreni uzatırız bakımların bizden vs. gibi şeylerle insanları avlayabilirler.
Bunu kabul edenleri de adli durumda emsal gösterip zaten çalışmayan adalet sisteminin içinde rahatça istediklerini yapabilirler.
Yada gerçekten kafayı çalıştırıp bak bu kadar cezanız var başınıza şunlar gelicek diyip adamları burda bir fabrika kurmaya ikna etmeleri çok zor olmasa gerek.
omrasm01
29-09-2015, 07:34
Ne olacak simdi durum ne öngörüyorsunuz ??????
denizhandinc
29-09-2015, 07:40
hisseleri düser, prestij kaybederler sen yine son kullanıcı olarak highline golf almak icin 100 bin öder 5 ay beklersin :)
Day Walker
29-09-2015, 07:40
TR Dışında ciddi yaptırımlarla karşılaşacaklar hatta birisi Amerikanın Tesla Motorsu ciddi olarak desteklediğini yazmış. Çok fazla varsayım var.
Ama bildiğim çok net bişey var. 1 kasım seçimlerinde Ak parti gelirse TR de hiç bi cacık olmaz bunlara. Şayenk kankası zaten.
Dolayısı ile fiyatlarla ilgili çok bişey beklemeye gerek yok.
omrasm01
29-09-2015, 07:46
hisseleri düser, prestij kaybederler sen yine son kullanıcı olarak highline golf almak icin 100 bin öder 5 ay beklersin :)
TR Dışında ciddi yaptırımlarla karşılaşacaklar hatta birisi Amerikanın Tesla Motorsu ciddi olarak desteklediğini yazmış. Çok fazla varsayım var.
Ama bildiğim çok net bişey var. 1 kasım seçimlerinde Ak parti gelirse TR de hiç bi cacık olmaz bunlara. Şayenk kankası zaten.
Dolayısı ile fiyatlarla ilgili çok bişey beklemeye gerek yok.
O zaman ne diyoruz bir *** olmaz bu gidişle bu memleketten .
Day Walker
29-09-2015, 08:02
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30184631.asp
Hollanda da satışlar durmuş durumda. Giderek çember daralıyor.
Birileri bildiğin fişi prizden çıkarmış gibi heryerden press geliyo VW.
O kadar çalışan işçi ne olacak en büyük problemlerden biri.
Adamlar önce fabrika kuruyor sonra çevresine şehir inşa ediliyor. Bizde ki gibi şehrin yanına fabrika yapmıyorlar.
Day Walker
29-09-2015, 08:11
Emisyon mu o da ne...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30181712.asp
Rusya'da ki bir emlak firmasi ne hikmetse Alman bir danismanlik firmasi araciligiyla vw hisselerinden farkli isimlere surekli giris payi aliyor .
Day Walker
29-09-2015, 08:16
Rusya'da ki bir emlak firmasi ne hikmetse Alman bir danismanlik firmasi araciligiyla vw hisselerinden farkli isimlere surekli giris payi aliyor .
ileriye yatırım amaçlı mı acaba ?
ileriye yatırım amaçlı mı acaba ?
abi zaten firma 3 haftada 100 milyar gibi bir değer kaybetti.
Yatırım için çok mantıklı zaten.
10K dolar koyduğun taktirde ve eski gücüne dönmesi durumunda takriben 22k dolar yapıyorsun parayı. (Yanlış hesaplamadıysam :) )
Day Walker
29-09-2015, 08:23
abi zaten firma 3 haftada 100 milyar gibi bir değer kaybetti.
Yatırım için çok mantıklı zaten.
10K dolar koyduğun taktirde ve eski gücüne dönmesi durumunda takriben 22k dolar yapıyorsun parayı. (Yanlış hesaplamadıysam :) )
evi barkı böbreği satıp basalım o zaman :D burda doğuşa bassan yeter gibi duruyo :)
Türkiye için durum daha vahim.
Çünkü araçlara uygunluk veren Tüvtürk'ün %33'ü Doğuş Grubuna ait...
Türkiye'de yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.
Ülkemizin şuanda yapması gereken, pusuda kalıp Vw şirketlerinden satışı yapılacak markalara(Audi, Skoda, Seat vb.) talip olmak olmalıdır.
Böylelikle Volvo'da kaçırılan fırsat telafi edilmiş olabilir.
Piyasaya gelince;
Hali hazırda birçok kişi Golf almaktan vazgeçti,
Ön sipariş için verilen kapora'da geri alınabildiğinden vazgeçmeler başladı.
Bir süre sonra fiktif alanlarda biriken Vw grubu araçlarına şahit olacağız.
Bunların satışı için indirim kampanyaları düzenlenecek.
İkinci elde ise, özellikle ilan başlıklarında, "hilesiz motor" vb. gibi açıklamalara şahit olacağız :)
SULTANOGLU
29-09-2015, 08:45
Emisyon mu o da ne...
Benminyanlis okuyorum almanyada 7 yas uzeri araclar trafikten cekiliyor mu demis ? Anlatim bozuklugumu var yoksa bu arkadasimiz hic almanya gormemis mi ? Hatta almanya gormesi onemli degil hic mi internetede bakmamis ?
Türkiye için durum daha vahim.
Çünkü araçlara uygunluk veren Tüvtürk'ün %33'ü Doğuş Grubuna ait...
Türkiye'de yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.
Ülkemizin şuanda yapması gereken, pusuda kalıp Vw şirketlerinden satışı yapılacak markalara(Audi, Skoda, Seat vb.) talip olmak olmalıdır.
Böylelikle Volvo'da kaçırılan fırsat telafi edilmiş olabilir.
Piyasaya gelince;
Hali hazırda birçok kişi Golf almaktan vazgeçti,
Ön sipariş için verilen kapora'da geri alınabildiğinden vazgeçmeler başladı.
Bir süre sonra fiktif alanlarda biriken Vw grubu araçlarına şahit olacağız.
Bunların satışı için indirim kampanyaları düzenlenecek.
İkinci elde ise, özellikle ilan başlıklarında, "hilesiz motor" vb. gibi açıklamalara şahit olacağız :)
Önerilerin, yapılmasını istediğin hareketlerin hepsi çok mantıklı ve geçerli şeyler. Ama şunu unutuyorsunuz. Bu ülke "dışarıdan saman alıyor."
Ne acı değil mi ?
Mehmetmert
29-09-2015, 08:53
Benminyanlis okuyorum almanyada 7 yas uzeri araclar trafikten cekiliyor mu demis ? Anlatim bozuklugumu var yoksa bu arkadasimiz hic almanya gormemis mi ? Hatta almanya gormesi onemli degil hic mi internetede bakmamis ?
Orda soyle bir eksiklik var,7 yas ve ustu dizel demesi lazimdi.7 seneki onceki motor emisyon degerlerini yakalayamaz,dolayisiyla almanyadaki yesil 4 numarali etiketi alamaz aracina.3numara sari olani alabilir sadece.4 yesil yapmak istiyorsa dpf taktirmasi lazim aracina taktirmadigi taktirde sehir icine girmesi yasaktir.Trafikten cekme yok ama sehir icine giremez bunu demek istemis sanirim olmayan akliyla.Benzinlilerde sorun yok 15 yasindaki bile 4 numara yesil etiketr sahip :)
Day Walker
29-09-2015, 08:55
vergilendirme falan farklı olabilir belki emisyon olayından dolayı.
O degilde uzun vadede vw hissesi cok mantikli o zaman , giris payi kendimizce 1 milyon belirlesek ortalama 3 yilda da eski haline doner desek 2.2 guzel rakam yil bazinda 400bin net kazanc demek
Mehmetmert
29-09-2015, 08:59
Bu arada biraz arastirdim;
-Epa 2(ABD) Normu km basina max 50mg NOX
-AB EURO6 Normu km basina max. 80mg NOX salinimi istiyormus,bunlarin ustunun satisi yokmus.Dynoda tdi motorlarlar epa2 normunu bile karsiliyormus AMA Gercek yol testinde tam 560mg'a yakin NOX Saliyormus
-AB EURO6 Normu km basina max. 80mg NOX salinimi istiyormus,bunlarin ustunun satisi yokmus.Dynoda tdi motorlarlar epa2 normunu bile karsiliyormus AMA Gercek yol testinde tam 560mg'a yakin NOX Saliyormus
Ya bu inanılır gibi bir rakam değil gerçekten..
Neye güvenip hangi cesaretle yapar bu kadar büyük bir şirket böyle bir şeyi..
denizhandinc
29-09-2015, 09:09
Hollanda da satışlar durmuş durumda. Giderek çember daralıyor.
Birileri bildiğin fişi prizden çıkarmış gibi heryerden press geliyo VW.
O kadar çalışan işçi ne olacak en büyük problemlerden biri.
Adamlar önce fabrika kuruyor sonra çevresine şehir inşa ediliyor. Bizde ki gibi şehrin yanına fabrika yapmıyorlar.
yalnız isin ilginci sanki herkes vw nin ayagı takılsada bi tekmede biz atsak diye hazır bekliyomus gibi
omrasm01
29-09-2015, 09:11
yalnız isin ilginci sanki herkes vw nin ayagı takılsada bi tekmede biz atsak diye hazır bekliyomus gibi
Biz vw değil asıl doğuş oto ya çok kızgınız eğer bizden bahsediyorsan
denizhandinc
29-09-2015, 09:13
Biz vw değil asıl doğuş oto ya çok kızgınız eğer bizden bahsediyorsan
yo sizden degil avrupa ülkelerinin tutumundan. onlardada dogus vs. var sanırım :)
Day Walker
29-09-2015, 09:17
Geçen yıl bi otomotiv duayeni bir yerde yazmıştı.
50 yıl sonra dünyada sadece 2 marka kalcak demişti. Ve bu makalar var olan tüm markaları satın alacaklar diye yazmıştı.
1. Volkswagen
2. Hyundai
Gerçekten sonra yıllara baktığımızda bu 2 marka diğer markaları alıp kendi portföyünü ve teknolojisini ileri taşımaya başarmış durumdalar.
Yani yukardaki tez yavaş yavaş oluyor gibi bir durum var ancak bu tabii o zaman da yapılan yorumlardan gördüğüm kadarı ile bazılarını rahatsız etmişti.
Belki de böyle bir durumun olması engelleniyor. Daha öncede yazmıştım. Amerika Tesla Motora ciddi destek veriyormuş. Her durumda da VW bu kadar büyümesi engellenecek. Yine halk markası olması sağlanacak gibi duruyor.
omrasm01
29-09-2015, 09:20
Geçen yıl bi otomotiv duayeni bir yerde yazmıştı.
50 yıl sonra dünyada sadece 2 marka kalcak demişti. Ve bu makalar var olan tüm markaları satın alacaklar diye yazmıştı.
1. Volkswagen
2. Hyundai
Gerçekten sonra yıllara baktığımızda bu 2 marka diğer markaları alıp kendi portföyünü ve teknolojisini ileri taşımaya başarmış durumdalar.
Yani yukardaki tez yavaş yavaş oluyor gibi bir durum var ancak bu tabii o zaman da yapılan yorumlardan gördüğüm kadarı ile bazılarını rahatsız etmişti.
Belki de böyle bir durumun olması engelleniyor. Daha öncede yazmıştım. Amerika Tesla Motora ciddi destek veriyormuş. Her durumda da VW bu kadar büyümesi engellenecek. Yine halk markası olması sağlanacak gibi duruyor.
Japon harici araba almam artık bu gidişle ... Honda ya laf yapanlar yana yakıla honda ararlar artık :)
dragon07
29-09-2015, 09:30
siz VW nin düştügü durumla alay geçebiliyorsunuz beyler ama VW nin hiç bir suçu yok asıl sorumlu olan yahudilerdir Vw yi batırıp değer kaybetmesini istiyorlar bunu biliyormuydunuz? hayır çünkü ben yeni uydurdum
Day Walker
29-09-2015, 09:31
Japon harici araba almam artık bu gidişle ... Honda ya laf yapanlar yana yakıla honda ararlar artık :)
Benim bunlara kızmamın nedeni.
Garanti politikaları çok kötü. 2 yıl 100K km. 2. el arabalara bakıyosun jetta memurdan km olmuş 100k km ama araç 2 yaşında bakkala bile arabayla gitmiş memur. Yıl olarak çok kısa. Ben yılda 15k yapıyorum 30k ya gelmeden arabam garanti dışı kalacak. Hee arabayı satarken uzatma olayı falan diyolar ama oda sigorta poliçesi satıyorlar sana. İşin mok yanı bakımı aksatırsan uzatılmış garantin bile olsa bi işe yaramıyo.
Fiyat politikası bana göre 2. sırada geliyo çünkü ister alırsın ister almazsın ama metalik boya için fark almayı ilk onlarda gördüm. Bide araba için beklemeyi. Sanki ferrari satıyo pe..venk 6 ay bekliyosun.
Japon markaları çok geride kaldılar falan filan deniyor ancak baktığınızda çoğu japon markasının üst yönetimi farklı kimliklerden oluşmakta. Japonlar tamamen dizelden kurtulup elektrik olayına geçmenin peşindeler ki amerikada Toyotanın bu konudaki üstünlüğü tartışılmaz bile.
Dizel bizim ülkemizde avantajlı çünkü vergiler ve fiyatlar canımıza okuyor. Benzin 1,25kr olsun v8 binmezsem :D
Day Walker
29-09-2015, 09:34
siz VW nin düştügü durumla alay geçebiliyorsunuz beyler ama VW nin hiç bir suçu yok asıl sorumlu olan yahudilerdir Vw yi batırıp değer kaybetmesini istiyorlar bunu biliyormuydunuz? hayır çünkü ben yeni uydurdum
Yahudi değilde Renocuların parmağı büyük burda. Yani Fransızların çünkü filo dahil satışlarını kaybettiler. Onlarda devlet markası o yüzden kriz olmadan krizi ortadan kaldırmanın yolunu buldular.
omrasm01
29-09-2015, 09:39
Benim bunlara kızmamın nedeni.
Garanti politikaları çok kötü. 2 yıl 100K km. 2. el arabalara bakıyosun jetta memurdan km olmuş 100k km ama araç 2 yaşında bakkala bile arabayla gitmiş memur. Yıl olarak çok kısa. Ben yılda 15k yapıyorum 30k ya gelmeden arabam garanti dışı kalacak. Hee arabayı satarken uzatma olayı falan diyolar ama oda sigorta poliçesi satıyorlar sana. İşin mok yanı bakımı aksatırsan uzatılmış garantin bile olsa bi işe yaramıyo.
Fiyat politikası bana göre 2. sırada geliyo çünkü ister alırsın ister almazsın ama metalik boya için fark almayı ilk onlarda gördüm. Bide araba için beklemeyi. Sanki ferrari satıyo pe..venk 6 ay bekliyosun.
Japon markaları çok geride kaldılar falan filan deniyor ancak baktığınızda çoğu japon markasının üst yönetimi farklı kimliklerden oluşmakta. Japonlar tamamen dizelden kurtulup elektrik olayına geçmenin peşindeler ki amerikada Toyotanın bu konudaki üstünlüğü tartışılmaz bile.
Dizel bizim ülkemizde avantajlı çünkü vergiler ve fiyatlar canımıza okuyor. Benzin 1,25kr olsun v8 binmezsem :D
Emsalleri sıcıp batırırken yeni Crv almak en mantıklısı gidipte bir crv alayım :)
bunlar hep vwnin boğazları alıp füzeleriyle sıcak denizlere açılma isteğinin sonucu,
ayağını kaydırıyorlar..
erhanarici18
29-09-2015, 09:50
türkiyedeki durumda hiç bi değişiklik olmaz bence 6 ay beklemeye devam
devlet bu duruma ne gibi yaptırım uyguluyoki halkın durumunda değişiklik olsun
türkiyede kaç kişi biliyo emisyonun ne olduğunu ne işe yaradığını yada kimin umrunda emisyon değeri
Day Walker
29-09-2015, 09:51
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/30185566.asp
Hadi bakalım buyur burdan yak.
Porche içinde hiç iyi olmaz bu dava.
Biri nazilere kızmış fena halde hıncını VAG grubundan çıkarıyor gibime geliyor.
omrasm01
29-09-2015, 09:53
türkiyedeki durumda hiç bi değişiklik olmaz bence 6 ay beklemeye devam
devlet bu duruma ne gibi yaptırım uyguluyoki halkın durumunda değişiklik olsun
türkiyede kaç kişi biliyo emisyonun ne olduğunu ne işe yaradığını yada kimin umrunda emisyon değeri
Açıkcası benim içinde cok önemli değil emisyon ki tdi alıp 180 Hp lerde gazlamayı hala düşünüyorum ama vw fiyatlarından dolayı özellikle bom boş cacık polonun fiyatlarından dolayı uzak duruyorum . Dediğiniz gibi bizim milletimizde marka takıntısı çok bu honda, vw, vs vs firmalar olabilir ama ciddi anlamda karsılastırdığımda f/p EĞRİSİNİ bir *** olmaz bu vw ve doğuştan diyorum
Bizim hükümetler de çok düşünür ya emisyonu, çevreyi falan...
O yüzden TRde cacık olmaz, arabalar falan da ucuzlamaz hayal kurmayın.
FaruKsvs
29-09-2015, 10:10
Haberlerde yazıyor. Üretimde çalışan teknik personel uyarmış yanlış yapıyoruz demiş ama bir yandan da 11 milyon araca bunu monte etmiş, Bosch uyarmış bu test yazılımını piyasaya süreceğin araçlarda kesinlikle kullanma demiş, bu yazılımdan 11 milyon tane satıp parasını almış. VW'de bu kadar şatafatlı ve bu kadar çok kişinin işin içinde olduğu bir olayın gizli kalacağına inanacak kadar SAF olduğu için o 11 milyon aracı dünyanın 4 bir yanına satmış.
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
İMDB Puanı: 8,4
Day Walker
29-09-2015, 10:11
http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1133715-volkswagenin-audiyi-satacagi-konusuluyor
audi satılabilirmis kanka :D
Bizim hükümetler de çok düşünür ya emisyonu, çevreyi falan...
O yüzden TRde cacık olmaz, arabalar falan da ucuzlamaz hayal kurmayın.
Audiyi mi alsak ? Seatı mı ? Hangisinin 2. eli iyi ??
En son noter fiyatını söylesene ??
Laa daha yeni audi sahibi olduk
Audi yi mercedes yada renault alsada parcalari trde yapilsa ucuzlasa:)
Day Walker
29-09-2015, 10:27
Audi için Honda diyorlar :)
Bakalım görücez yakında neler olacak.
Bu değerleri ben de okudum ama durum böyleyse 560/50'den yaklaşık 11 hadi olsun 12 kat manipülasyon var öyle 40 kat felan değil.. Eğer bu değerler doğru ise manipülasoyn haberi yaparken bile manipülasyon yapıyorlar değerlerde.. :)
Bu değerleri ben de okudum ama durum böyleyse 560/50'den yaklaşık 11 hadi olsun 12 kat manipülasyon var öyle 40 kat felan değil.. Eğer bu değerler doğru ise manipülasoyn haberi yaparken bile manipülasyon yapıyorlar değerlerde.. :)
50 üzerinden %37.7 düş geri alayım :D
onursumer
29-09-2015, 10:41
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/30185566.asp
Hadi bakalım buyur burdan yak.
Porche içinde hiç iyi olmaz bu dava.
Biri nazilere kızmış fena halde hıncını VAG grubundan çıkarıyor gibime geliyor.
Bu kuru siki hicbise olmaz :)
Day Walker
29-09-2015, 10:45
Bu kuru siki hicbise olmaz :)
Öyle deme Onur reklamın kötüsü bu işte.
Bak yine bizle kıyaslıyosunuz bu işi. Biz ülke olarak sallamıyoruz bu durumu. Ama Amerikada öyle değil. İş çok ciddi ki kaldı ki Paul sevmeyen yoktur orda.
İşte eğer mahkemede araç arka şasesinde problem vardı ve kaza yaptı diye kanıtlanırsa o zaman porche yalan olur.
63owen63
29-09-2015, 10:45
Yeni nesillerde bizi ugraştırmasınlar , direk oem krom downpipe bekliyoruz :)
İşte bi şehir efsanesi daha pkk ya sattıkları füzeler ile vw nin imtihanı
yok ya Tony Stark yapıyor onu, karıştırdınız :)
Eğerki almanlar Her fırsatta Türkiye alehine alttan iş çeviriyorsa ki ajanlarından tut silahlarına kadar her türlü hainliği el altından yürütürken, Fırsatını bulmuşken Gayette haklı ve resmi bi kanaldan Almanyaya tazminat davası açılarak bi nebzede olsa canlarını yakmak gerekir diye düşünüyorum.
VW in bi alakası olmayabilir, yokturda Ama geniş çerçeveden bakmak lazım. Para=siyaset
kalipson
29-09-2015, 11:12
O değil de; artık Doğuş grubundan bi bayiye gittiğimizde "seve seve(!)" yüzümüze bakacaklar ya en çok ona seviniyorum. O aşırı öz güvenden, o "alırsan al, almazsan kapı şu tarafta" havalarından geriye ne kalacak hep beraber göreceğiz.
Renault ve Hyundai tarafında üst düzey yöneticiler bence TR için şuanda troll yetiştirmeli fırsat bu fırsat, alttan alttan indirirler valla :D
O değil de; artık Doğuş grubundan bi bayiye gittiğimizde "seve seve(!)" yüzümüze bakacaklar ya en çok ona seviniyorum. O aşırı öz güvenden, o "alırsan al, almazsan kapı şu tarafta" havalarından geriye ne kalacak hep beraber göreceğiz.
kelimeleri resmen ağızımdan aldın kardeş..ağızına sağlık.
Day Walker
29-09-2015, 11:24
Renault ve Hyundai tarafında üst düzey yöneticiler bence TR için şuanda troll yetiştirmeli fırsat bu fırsat, alttan alttan indirirler valla :D
Arka tarafta kulisler lobiler oluştu tabiki.
Yakında reklamlarda bile çevre ve emisyon vurgusu ana tema haline gelecek.
Hatta izlediğimiz herhangi bir yayında subliminal mesaj olarak karşımıza bile çıkabilir.
Bunlar bence planlı olarak yapılan uygulamalar.
beni işe alsınlar 1 senede doğuş senetle vadeli golf satar ahaha :D
Arka tarafta kulisler lobiler oluştu tabiki.
Yakında reklamlarda bile çevre ve emisyon vurgusu ana tema haline gelecek.
Hatta izlediğimiz herhangi bir yayında subliminal mesaj olarak karşımıza bile çıkabilir.
Bunlar bence planlı olarak yapılan uygulamalar.
peugeot 308 reklamı bayadır yoktu bu olay patlak verdi reklam tekrar çıktı emisyonada vurgu yapıyor:)
onursumer
29-09-2015, 11:46
Öyle deme Onur reklamın kötüsü bu işte.
Bak yine bizle kıyaslıyosunuz bu işi. Biz ülke olarak sallamıyoruz bu durumu. Ama Amerikada öyle değil. İş çok ciddi ki kaldı ki Paul sevmeyen yoktur orda.
İşte eğer mahkemede araç arka şasesinde problem vardı ve kaza yaptı diye kanıtlanırsa o zaman porche yalan olur.
Orda yirticaklari cok nokta var ya , cikar yakinda ortaya zaten
mhuratboz
29-09-2015, 11:58
Hollandada Dizel Araç Satışlarını Durdurmuş
Dogus sayesinde Vw'den nefret eder haldeyim hatta konuda da 2 3 kere giydirdim , ama sirf bu yuzden fiyat dususu beklemek cok sacma bence ; sokaga cikip hic biriyle konustunuz mu su site harici kac kisinin olaydan haberi var ? Ya da birakin onu kac dizel arac sahibi bindigi aracin emisyon degerini dogaya zararini biliyor? Daha da basite indirgeyelim emisyon ne demek 10 arac sahibinden 8i bilmez :D 100 milyar dolar zarar edip dunyada yasaklasalar da vw gelip turkiyeye fabrika acip sadece trendline dsg dizel jetta satsa yine borcunu oder :D cunku bizimkiler parasiyla rezil olmayi sever
Emisyon mu o da ne...
Ya şimdi bunlar da 'biz bu işten anlıyoruz, dur autocarda top gearda okuduğum şeylerle bişeyler yazayım da ben de bu işleri biliyor görüneyim' derdinde. Türkiyedeki otomobil yazarları...
Oturduğu yerden burasıyla dışarıyı kıyaslamak kolay geliyor. Yok bizde şöyle eski araçlar var fakat dışarıda yok. Kardeşim, adamların alım gücü ile seninki bir değil ki? Adamlardaki fiyatlar senden aşağıda, yedek parça ucuz, yakıt bile nispeten ucuz, maaşları senin 3 katın. E şimdi normal kullanıcı 5 yılda bir gidip sıfır araç alıyor tabi. Burada öyle yapabilecek adam %4-5tir bütün nüfusun. Benim gibi kasten eski araç alıp biriktirip duran kaç manyak var? Herkes ister yeni araçlara alıp binmeyi. Ama adam alıyor 3 lira çocuk okulda ev kira ya da mortgage'li mutfak masrafı karıya fondöten bebeye giysi nooldu bizim sıfır araç?
Bir de bunların bayramlarda falan bir araca 8i çocuk 11 kişi binince kaza olup hepsi ölünce dram şeklinde, bir tane genç bebe kaza yapınca trafik canavarı kaza yaptı, yolda makas atarak ilerliyordu şeklinde haber yapanları var. Peee...
http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1133715-volkswagenin-audiyi-satacagi-konusuluyor
audi satılabilirmis kanka :D
Ben de satarım kanka o zaman :D
Yıldızdan devam :p
FaruKsvs
29-09-2015, 12:34
SERPİL YILMAZ: ALMANYA, VW'NİN İFLASINA İZİN VERİR Mİ?
Alman otomobil devi VW üst yönetimi, araçlara emisyon ölçümünü yanıltmak için “defeat device” denilen hileli yazılım yüklediklerini itiraf etti. Bu bana kalırsa sanayi devriminden beri bacalarının çıkardığı en kirli gaz! Almanya’nın TSE’si olarak kabul gören, 140 yıllık uluslararası sertifikalandırma kurumu TÜV Süd’ün Türkiye’deki iş ortağı ve BDT Bilgi ve Denetim Teknoloji Akademisi şirketinin sahibi Cihan Önder, VW’nin emisyon hilesine sohbetimizde vurgu yapıyor: “Hissedarların, bu olayın ortakları oldukları diğer Alman şirketlerine zarar vermesini engellemek adına VW’nin iflasını isteyecekleri konuşuluyor.”
http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1133856-haberturk-yazarlari-volkswagen-skandalini-yazdi
dragon07
29-09-2015, 12:42
sokaktaki adam bilmez bu mevzuları onuda geçtim Tr deki satış danısmanları hiç bilmez Tr den bişiy çıkmaz boş yere umutlara kapılmayın :)
yahu bazı yorumlara gerçekten gülüyorum,
yok vwye dava açacaklarmış yok ürünlerini almayıp Alman ekonomisine darbe vuracaklarmış mış mış mış.
almayın arkadaş adamların umurunda sanki!!
hani bir ara İsrail ürünlerini boykot ediyordu millet? İsrail ekonomisi yerlerde sanki, boykot edelim diyenler bile hala severek alıyor.
Türkiye ekonomisi dışa bağımlı olduğu sürece seve seve herkes gidip alacak,almayacakta ne yapacak?
gitsin herkes Reno Citroen alsın sanki Fransızlar sütten çıkmış ak kaşık!!
sanki onlar pkkya az yardım etmedi!!
konuşmadan önce mantıklı olmak lazım, yerli üretimin var mı ki yabancıları boykot edip ekonomisine darbe vuracaksınız?
+ yuttuğun ilaç bile Alman malı, 3-5 golf almadın diye Alman ekonomisi batmaz Boşa uğraşmayın.
omrasm01
29-09-2015, 12:56
+ yuttuğun ilaç bile Alman malı, 3-5 golf almadın diye Alman ekonomisi batmaz Boşa uğraşmayın.
Kendi adıma konusuyorum hiç bir boykotla adamları sarsamayız bu aşikar ama ben Vw tarafından daha doğrusu Doğuş Oto tarafından titretilmek istemiyorum ve almıyorum ve ailemin çoğu araç kullanıcısı bu durumda
acep bize yanlış yapmayan varmıki :(
sanırsam tek elle tutulur bize tokat atmamış araba üreticisi olan ülkeler Japonlar ile Koreliler olur tabi yanlışımda olabilir.
aslında birçok Ortadoğu ülkesinde aynen Amerika gibi İnfinityler, Lexuslar, üst model Mazdalar ,Hyundai ,Kialar çok tutulurken neden bizimkiler kalkıpta bunca yıldır Almanlara bukadar merak sarmış anlamadım gitti.
şahsen aranızda Lexus'a binen oldumu bilmiyorum ama gerek tasarım,gerek kalite bir üst segment Almandan geri kalır yanı yokki gayet başarılı araçlar eminim burda piyasası olsaydı tutsaydıda bizim vergilerimize özel motorlarlada getirtilirdide.
yazık biz halen yüzümüze güle güle mediniyet ordaymış gibi potre çizip masa altından bize kelek yapanlarla ticaret yapıyoruz.
Geçmiş bir veriyi paylaşayım istedim
Volkswagen Grubu, PSA Peugeot Citroen ve Renault, 2013 yılının ilk yarısında yine Avrupa Birliği'ndeki en güçlü 3 otomobil üreticisi olmayı başardı. Avrupa'nın en çok satılan otomobil markaları ise Volkswagen, Ford ve Opel/Vauxhall oldu. Dacia, Seat, Honda, Mercedes Benz ve Kia ise otomotiv sektöründeki sıkıntıdan kurtularak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını arttıran markalar oldu. Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde geçtiğimiz yılın ilk dönemine göre satışlar %6.7 artarak 6,436,743'e ulaştı. Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda ve Volkswagen gibi markaları bünyesinde bulundurmanın avantajını yaşayan Volkswagen Grubu, toplamda Avrupa'da satılan her dört otomobilden birinin satışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında Volkswagen Grubu'nun lüks markaları Bentley, Bugatti ve Lamborghini 1,503 otomobil satışı gerçekleştirirken, şirketin Ağustos 2012'de Porsche'yi de bu gruba dahil etmesiyle 4 markanın 2013 yılı 6 aylık satış rakamları %1582 artış göstererek 25,291 otomobile yükseldi
Bu adamlar batar mı sizce
Hocam sayfaları karıştırdımda kim Almanya'yı batırmaya çalışıyor bulamadım o sebeble sözünüz kime bilemedim ama şu bir gerçek bir yeri gelip ilk adımı atmadan bir yere varamayızki.
kim Almanları batırmak gibi bir yorum yapmışsa sadece gülerim, hani onlara bir şey olmayacağı çok açık ama burada lafımız bize kelek yapanlarla ticaret yapmamızda daha mantıklı olmamız gerektiği.
bugün gidin Almanya'yaki siz orda yaşıyorsunuz hayatınızda gördüğünüz en milliyetçi yapıyı görürsünüz, ben firmamızda dış ticaret biriminede yardım ediyorum ve zamanında bir alman senden 7e almaktansa komşumdan 14e alırım ama Almandan alır bu ekonomiğe destek veririm bilirimki oda bana destek verecek dedi.
bu kötümü? kesinlikle hayır aksine gerçektende öyle olmalı ama bizim ürünlerimiz,kabiliyetmiz kısıtlı olduğundan dışarı üretimi ürünlere muhtaç kalıyoruz fakat bu demek değilki git sana ülkene kazık atanla çalış onca farklı ve kaliteli seçenek varken?
omrasm01
29-09-2015, 13:07
acep bize yanlış yapmayan varmıki :(
sanırsam tek elle tutulur bize tokat atmamış araba üreticisi olan ülkeler Japonlar ile Koreliler olur tabi yanlışımda olabilir.
aslında birçok Ortadoğu ülkesinde aynen Amerika gibi İnfinityler, Lexuslar, üst model Mazdalar ,Hyundai ,Kialar çok tutulurken neden bizimkiler kalkıpta bunca yıldır Almanlara bukadar merak sarmış anlamadım gitti.
şahsen aranızda Lexus'a binen oldumu bilmiyorum ama gerek tasarım,gerek kalite bir üst segment Almandan geri kalır yanı yokki gayet başarılı araçlar eminim burda piyasası olsaydı tutsaydıda bizim vergilerimize özel motorlarlada getirtilirdide.
yazık biz halen yüzümüze güle güle mediniyet ordaymış gibi potre çizip masa altından bize kelek yapanlarla ticaret yapıyoruz.
Japonun değerini daha iyi anlıyorum abicim bu günlerde seviyorum kerataları ne yalan söyleyim . Ki haklısın dünyada Japon ve Kore daha önde bildiğim kadarıyla
Amerika
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201508/the-world-s-most-sea-12_800x0w.jpg
Avrupa
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201508/the-world-s-most-sea-15_800x0w.jpg
G.Amerika
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201508/the-world-s-most-sea-14_800x0w.jpg
Asya
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201508/the-world-s-most-sea-16_800x0w.jpg
Afrika
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201508/the-world-s-most-sea-18_800x0w.jpg
Bunlar en çok aranan araçlar mantıken satışta buna orantılıdır diye düşünüyorum
Kendi adıma konusuyorum hiç bir boykotla adamları sarsamayız bu aşikar ama ben Vw tarafından daha doğrusu Doğuş Oto tarafından titretilmek istemiyorum ve almıyorum ve ailemin çoğu araç kullanıcısı bu durumda
güzel kardeşim orada bir problem yok, kişisel tercihlerinden ötürü almazsın o çok normal fakat boykot edeyim ekonomiye darbe vurayım deyince komik oluyor.
bu mantıkla kimsenin malını almamak lazım, bize tokat atmayan mı var?
araplarda arkamızdan az hainlik yapmadı, o zaman boykot edip kimse Yakıt almasın vs vs uzar gider konu.
yaşı olanlar hatırlar biz zamanında bakkaldan tekel2000 Marlboro alamıyorduk çünkü hep tezgah altıydı, varsa bile bakkallar yok diyordu.
bakkala kızıp marlboroya sövmüyorduk.
burda da satış sorumlusunun kendini bilmez tavırları yüzünden neden vw batsın deniyor onu anlamış Değilim.
ghibli06
29-09-2015, 13:20
Porsche varken bir gün Ankara Doğuş'a gittim... girdim içeri anahtarlık bakacağım porsche hediyeliklerden alacağım vs... pardon dedim 'Porsche anahtarlıkları nerede?' satıştaki çocuk hiç kalkmadı bile 'onları biz dağıtmıyoruz canım yaaa!' dedi :D ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi, adamlar daha alışveriş yapacak müşterisiyle, fuarda plastik anahtarlık bekleyen adamı bile ayırt edemiyorlar, daha ne diyeyim?
omrasm01
29-09-2015, 13:24
Porsche varken bir gün Ankara Doğuş'a gittim... girdim içeri anahtarlık bakacağım porsche hediyeliklerden alacağım vs... pardon dedim 'Porsche anahtarlıkları nerede?' satıştaki çocuk hiç kalkmadı bile 'onları biz dağıtmıyoruz canım yaaa!' dedi :D ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi, adamlar daha alışveriş yapacak müşterisiyle, fuarda plastik anahtarlık bekleyen adamı bile ayırt edemiyorlar, daha ne diyeyim?
Dövseydin abi ben bazen zor tutuyorum kendimi dayımın arabasını götürürken gevşek gevşek konusuyorlar
vectra-tuner
29-09-2015, 13:27
Biz üretemediğimiz için Almanlar batsın istiyoz,, Sittin sene birşey yapamıyacaz gibi.... Alman'dan önce Abd düşman ama malesef gücümüz yetmiyor Adamların tek şirketi bizdeki tüm borsanın değerinden fazla hımına..... Ab zaten hikaye Almanya ayrılsa biterler.
Hocam sayfaları karıştırdımda kim Almanya'yı batırmaya çalışıyor bulamadım o sebeble sözünüz kime bilemedim ama şu bir gerçek bir yeri gelip ilk adımı atmadan bir yere varamayızki.
kim Almanları batırmak gibi bir yorum yapmışsa sadece gülerim, hani onlara bir şey olmayacağı çok açık ama burada lafımız bize kelek yapanlarla ticaret yapmamızda daha mantıklı olmamız gerektiği.
bugün gidin Almanya'yaki siz orda yaşıyorsunuz hayatınızda gördüğünüz en milliyetçi yapıyı görürsünüz, ben firmamızda dış ticaret biriminede yardım ediyorum ve zamanında bir alman senden 7e almaktansa komşumdan 14e alırım ama Almandan alır bu ekonomiğe destek veririm bilirimki oda bana destek verecek dedi.
bu kötümü? kesinlikle hayır aksine gerçektende öyle olmalı ama bizim ürünlerimiz,kabiliyetmiz kısıtlı olduğundan dışarı üretimi ürünlere muhtaç kalıyoruz fakat bu demek değilki git sana ülkene kazık atanla çalış onca farklı ve kaliteli seçenek varken?
bu konuda Almanlar PKK'ya füze veriyor diye vwyi topa tutan bile oldu, Alman ekonomisini batıranlar çıktı, önce ki sayfalarda mevcut.
milliyetçi olmayan toplum var mı Dünya'da,diğer yandan beş parmağın beşi bir değil, evet aşırı milliyetçilerde var ılımlı olanlarda.
Hadi bende kendi çapımda milliyetçilik yapayım fakat var mı benim yerli malım burada kullanabileceğim?
Burada Italyanlar mesela kendi Ülkelerinin araçlarını kullanıyorlar, olsa ben kullanmaz mıyım ?
bu konuda Almanlar PKK'ya füze veriyor diye vwyi topa tutan bile oldu, Alman ekonomisini batıranlar çıktı, önce ki sayfalarda mevcut.
milliyetçi olmayan toplum var mı Dünya'da,diğer yandan beş parmağın beşi bir değil, evet aşırı milliyetçilerde var ılımlı olanlarda.
Hadi bende kendi çapımda milliyetçilik yapayım fakat var mı benim yerli malım burada kullanabileceğim?
Burada Italyanlar mesela kendi Ülkelerinin araçlarını kullanıyorlar, olsa ben kullanmaz mıyım ?
hocam aynı şeyi söylüyoruzki zaten :)
bende katılıyorum sana, maalesef ülkemiz üretimi,tasarımı,kabiliyeti kısıtlı burda hemfikiriz.
fakat gel görki:
1) aslında üretimimiz hiçte yok değilki Hidromek manyak bir iş makinası ama fiyatı iyi olmasına rağmen,servisi kral olmasına rağmen, ikinci eli iyi olmasına rağmen sağlam olmasına rağmen vede tamamen Türk üretimi olmasına rağmen Cat iş makinası dolu.
neden ben gidip allahın Amerikalısını güçlendireyim? sizce bu boyutda güçlü bir firmanın devletle alakası yokmudur? Cat, VW bunların muhakkak devletle öyle yada böyle alakası vardır artık aile firması değiller haliyle.
yani diyeceğim aslında yok diyoruz ama kötü olanıda olan, iyi olanıda olan birçok ürün var türkiyede .
2) hayır alacağım eşyanın türkiye üretimi yoksada ben neden gidip benim ülkeme ters adımlar atmış bir ırk ile çalışayım, gider Japon arabası alırım, kore arabası alırım, golf yerine ful Ceed çokmu uzak yada zor? yada Mercedes C serisi Lexus IS serisinden çokmu başarılı, benim şahsi fikrim lexus istisnasız her anlamda daha bile başarılı.
vectra-tuner
29-09-2015, 13:53
Türkiye'ye ben olsam Japon Kore arabalarını alırım... Almanları s...ederim --- Türkiye'nin uzak doğu ile işbirliği yapması şart , Güney Koreyi örnek almalı yoksa sonumuz iyi olmayacak.
Zaten , Ab yavaş yavaş çöküyor artık rekabet var hele bi Çinliler arabaları bi geliştirsin iyice o zaman görürüm Almanya yı araba satabiliyormu... 3 te 1 Parasına satarlar valla.
emrekuzdere
29-09-2015, 13:58
419. Mesaja baktım ve dünyada fransızlar haricinde bizden başka kimsenim Renault'a ilgi göstermediğini anladım Kendi sömürgeleri Cezayir dahil.
omrasm01
29-09-2015, 13:59
419. Mesaja baktım ve dünyada fransızlar haricinde bizden başka kimsenim Renault'a ilgi göstermediğini anladım �� Kendi sömürgeleri Cezayir dahil.
Ne kadar doğru ne kadar uanlış topspeed den alıntı yaptım
419. Mesaja baktım ve dünyada fransızlar haricinde bizden başka kimsenim Renault'a ilgi göstermediğini anladım Kendi sömürgeleri Cezayir dahil.
kendi gözlemlediğim İngilterede biraz var, fransada elbetdeki var, Bulgaristan, romanyada abartılı olmasada var ama neredeyse bunun haricinde yok gibi bir şey (buna güney amerikayı dahil etmeden oralara pek gitmiyorum)
Almanya,,Norveç,Filandiya,Danimarka,İsveç buralarda resmen yok oğlu yok o boyutdaki gördüğünde şok oluyorsun polonya,İsviçre,litvanya,Lüksemburg,belçika bunlardada tek tük hani piyasada kaç tane mazda görüyorsan o sayıda diyim tabi yok değil ama varda denemez..
zaten Fluence miş, Clio Symbolmuş bunların bildiğim kadarıyla satışı bile yok çoğu normu dahil geçemiyor.
Verildi mi bilmiyorum ama, Greenpeace'ciler boş durmamış..
Bu OLAY gereğinden çok abartılıyorsa, medyada sürekli haber çıkıyorsa Almanlara, Abye ve sürekli büyüyen vag grubuna darbe vurmak içindir.
Başka açıklaması yok gibi geliyor bana...
yahu bazı yorumlara gerçekten gülüyorum,
yok vwye dava açacaklarmış yok ürünlerini almayıp Alman ekonomisine darbe vuracaklarmış mış mış mış.
almayın arkadaş adamların umurunda sanki!!
hani bir ara İsrail ürünlerini boykot ediyordu millet? İsrail ekonomisi yerlerde sanki, boykot edelim diyenler bile hala severek alıyor.
Türkiye ekonomisi dışa bağımlı olduğu sürece seve seve herkes gidip alacak,almayacakta ne yapacak?
gitsin herkes Reno Citroen alsın sanki Fransızlar sütten çıkmış ak kaşık!!
sanki onlar pkkya az yardım etmedi!!
konuşmadan önce mantıklı olmak lazım, yerli üretimin var mı ki yabancıları boykot edip ekonomisine darbe vuracaksınız?
Ustat kimseye vw almayın. Almanlar batsın sürünsün diyen yok keske olsa ayrı mesele :) ama ortada bi oyun varsa bırakında bı seferde ihale almanlara kalsın . Bu ne alman aşkıdır arkadaş :) benim sahsı görüşüdür katılak size kalmış ama denk getirdinmi affetmeyeceksin. Devlet ölçeğinde bu işler boyle yürüyor. Rolleri değişsek şimdiden ambargoyu koymuştu almanlar . Misal rusyanın sebze meyve ithalatında arada bir bize yaptıgı gibi
emrekuzdere
29-09-2015, 15:25
Kesinlikle katılıyorum. +1
bymurat___61
29-09-2015, 15:32
419. Mesaja baktım ve dünyada fransızlar haricinde bizden başka kimsenim Renault'a ilgi göstermediğini anladım �� Kendi sömürgeleri Cezayir dahil.
Cok saçma ama adamalar yıllar oncesınden gelıp yatırım yaptılar buralara onun meyvelerı yenılıyor hala daha. Aslında bnm gozlemledıgım renault bır nevı alışkanlık.
Parcası bulunuyor, bozulusa herkes dılındne anlıyor......vb durumlar.
11 milyon aracı geri çağıracaklarmış...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30189477.asp
Bu araçları geri çağıracak yazılım değiştirecek ee sonra ? Benim 100 beygir diye aldığım 80 olacak. Bu sefer bireysel davalar açılacak.
Katalizör değişimiyle çözülüyordu sanki? Öyle birşeyler yazılmıştı?
vectra-tuner
29-09-2015, 16:00
Kat değişimi ile çözülse böyle üçkağıtçılık yapmazlar zaten... Yazılım + Donanım değişikliği gerekiyor... Başka bir sorun ise şu diyelim ben bir Vw dizel aldım 2 senedir kullanıyorum zaten dumanlamaya başlamış durumda nasıl emisyon o değerlere gelicek? Kişisel tazminat davaları da gelir bunu fırsata çevirmeye çalışan kişiler şu anda planlama yapıyorlardır bile ki bizim de Devletimiz inşallah bunu onlara karşı koz olarak kullanır.
vectra-tuner
29-09-2015, 16:01
Diğer otomobil üreticileri de Vw'ye haksız rekabetten dolayı dava açabilir , Kamuoyunu yanıltarak Vw nin haksız rekabet ile kendilerine zarar verdiğini öne sürerek maddi maveni tazminat talep edebilir bence...
Surada dogusa vw ye sallayip sovup kampanya olur bizde aliriz ikince el duser kelepire kurtarizcilar dolmus komiksiniz vallahi insallah cnm yaa:)
Acaba diğer markalarda yok mu bu durum? Beklemek lazım sanki biraz durum netleşsin diye..
vectra-tuner
29-09-2015, 16:04
Bu işer böyledir , birisinin mutsuzluğu diğerinin mutluluğu olabiliyor... Doğuşu hiç sevmiyorum ama adamlar silah zoruyla mal satmıyorki? Almayın anasını satim
Biz de, alım - satımda milliyetçilik mi? Güldürmeyin.
Biz ki, arabayı satarken Japon Montaj diye belirtip, bu tip araçları Türkiye'de imal edilmiş akranlarından daha el üstünde tutuyor, daha fazla fiyat istiyoruz :)
İşin detayı ayrı da şu doğuş çalışanlarının harbiden kıçı iner artık, araba alıcaz adamlar muhatap olmuyor bayi de.
2.el piyasası düştüyse eğer alıyorum 1 tane :)))
forumun yarısı akbaba specmiş :hehe:
Haberturkte vw 11 milyon araci geri cagirip duzeltecegini acikladi yaziyor.telden giriyorum link ekleyemedim
50 üzerinden %37.7 düş geri alayım :D
Piyasa degeri 85k gardasss onun uzerindem 37.7lik bir yuxdr duseyim:)
Haberturkte vw 11 milyon araci geri cagirip duzeltecegini acikladi yaziyor.telden giriyorum link ekleyemedim
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30189477.asp
Ustat kimseye vw almayın. Almanlar batsın sürünsün diyen yok keske olsa ayrı mesele :) ama ortada bi oyun varsa bırakında bı seferde ihale almanlara kalsın . Bu ne alman aşkıdır arkadaş :) benim sahsı görüşüdür katılak size kalmış ama denk getirdinmi affetmeyeceksin. Devlet ölçeğinde bu işler boyle yürüyor. Rolleri değişsek şimdiden ambargoyu koymuştu almanlar . Misal rusyanın sebze meyve ithalatında arada bir bize yaptıgı gibi
Ihale şimdilik vw'de zaten,üçkağıt yaptıklarında hemfikiriz kendileri de aksini iddia etmiyor zaten.
merak etmeyin burda kimse Türkiye'de ki gibi kendini kolay sıyıramaz,bedelini ödeyecekler.
Eski Ceonun peşini bırakacaklar mı sanıyorsunuz?adam hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı açılacak.
buldun mu geçireceksin doğru,sattırmasın devlet yaptırım uygulasın tutan mı var?
gerçi kendini dolandıran eski bakanlara işadamlarına geçirsin önce geçirebiliyorsa.
bizim dışarıda düşman aramamıza gerek yok,en büyük kötülüğü kendi insanımız yapıyor heeee birde çalışmayan adalet sistemimiz.
Diğer otomobil üreticileri de Vw'ye haksız rekabetten dolayı dava açabilir , Kamuoyunu yanıltarak Vw nin haksız rekabet ile kendilerine zarar verdiğini öne sürerek maddi maveni tazminat talep edebilir bence...
diğer firmaların vwye dava açabilmeleri için önce kendilerinin temiz olması gerekiyor, diğerlerininde yapmadığı ne *****?
hepsi Bosch kullanıyor diye biliyorum, ve nasıl 140 ps çıkarıyor diye şaşıranlar neden BMW'nin aynı hacimden 190 ps çıkardığına şaşırmıyor.
adamlar söyledi bütün üreticileri tekrar test edeceğiz diye,
yapsınlar eğer testler temiz çıkarsa açsınlar davalarını..
vectra-tuner
29-09-2015, 17:24
Emisyonu geçtim, Bugün araçların her tarafını didik didik etseler standarta uymayan tonla şey çıkar eminim... Ama işte bu direk Hile, Almanların dürüst olduğuna dair intibayı yıkmış durumda. Sizi anlıyorum Almanya'dan ekmeğinizi çıkartıyorsunuz ama yinede bu pis Cünüp herifleri savunmayın boşverin.
İki gündür yazıp yazıp siliyorum da bunu atmadan edemicem :D
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12038546_1094484793895903_6889126797414237923_n.jp g?oh=939a7a27af09dd51e072bc878d7419bd&oe=56A7F00B
Tayfun.O
29-09-2015, 17:50
İki gündür yazıp yazıp siliyorum da bunu atmadan edemicem :D
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12038546_1094484793895903_6889126797414237923_n.jp g?oh=939a7a27af09dd51e072bc878d7419bd&oe=56A7F00B
Çok güzel ama ingilicce anlamıyozanlamıyor. :)
http://m.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1134042-cevre-bakanligi-volkswagen-ile-ilgili-sureci-izlemeye-aldi
Türkiye ye bahhhh sennnnn hahahahahah
Tuvturk ortağı doğuş
Adam kendi sattığı mala boh mu atacak şimdi hahahaha
yilmazcatalbas
29-09-2015, 18:17
http://http://www.ensonhaber.com/volkswagene-bir-darbe-de-hollandadan-2015-09-29.html
Böyle bir şey gördüm ne kadar doğrudur bilemem ama aslında duyarsızlığımızın ne kadar farkında olduklarının kanıtı da denilebilir
omrasm01
29-09-2015, 18:19
http://http://www.ensonhaber.com/volkswagene-bir-darbe-de-hollandadan-2015-09-29.html
Böyle bir şey gördüm ne kadar doğrudur bilemem ama aslında duyarsızlığımızın ne kadar farkında olduklarının kanıtı da denilebilir
Link açılmıyor
yilmazcatalbas
29-09-2015, 18:24
http://www.ensonhaber.com/volkswagene-bir-darbe-de-hollandadan-2015-09-29.html
Nightfish
29-09-2015, 18:38
Ne kadar saçma bi siteymiş bu. Kesin Merkel demiştir TR'ye yollayın diye.
HondatugraL
29-09-2015, 18:44
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/12038621_1011045478948304_4774452350289184157_o.jp g
onursumer
29-09-2015, 18:51
indirim yaparlarsa ben golf gti dan alırım bi dal :D
Shadow_Dancer
29-09-2015, 18:58
Benim aklıma takılan bi durum var, bilindigi üzere yazılımla tdi makinalardan hayvani güçler çıkıyordu, acaba bu durumun emisyonu sallamamalarıyla bi alakası olabilir mi ?
beyler küfür etmeden pls!!
Mutlu Değerli
29-09-2015, 21:15
Hhahasudhasudhaushduashduash allah belanı versin Görkem :D :D :D :D
O degilde 105hp S-tronic A3ten rollde tokat yemiştim. Şimdi bunlara bi kaç işlem yapılırsa beygirleri torkları yerin dibine girer. Delicem ulan hepinizi :P husdhuashdua
Araya iliştireyim: Emisyon hatası vermeyen, çevreyi kirletmeyen, kimseye zararı olmayan 90hp Civic'im satılıktır. http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/208209-honda-civic-1-4is.html
:D :D
JayVTEC!
30-09-2015, 01:34
Arkadaslar ben Volkswagen / Braunschweig fabrikasinda calisiyorum (ilk kurulan fabrikasidir) suan calisma yerlerinde bantlarda girislerde kisacasi heryerde özür kagitlari asili durumu en yakin surede toplicaz seklinde ve suan ana fabrika dahil buyuk bi sessizlik halinde isler gayet tempolu sekilde yuruyor hatta isci alimida devam ediyor..
Merak edenler icinde alman halki hic bi sekilde umursamiyor bu tur haberleri catir catir binmeye ve almaya devam ediyorlar kimse "iflas" gozuyle bakmiyor hersey normal ilerliyor
2007 senesinde kriz oldu ve iscilerin bi kismini tazminatiyla cikarip 2010 yilindada cikardigi iscileri fazlasiyla aldi.. yani 3senede buyuk bi toparlanildi
Kisacasi fazla surmiyecek eski koye yeni adette gelmicek ufak capli kriz olur ancak bi kac seneye atlatilir suan hic bir problem yok fabrikalarda..
mert_can 41
30-09-2015, 02:12
Hhahasudhasudhaushduashduash allah belanı versin Görkem :D :D :D :D
AMİNNN :D
http://i.hizliresim.com/jjPXMW.png (https://hizliresim.com/jjPXMW)
Arkadaslar ben Volkswagen / Braunschweig fabrikasinda calisiyorum (ilk kurulan fabrikasidir) suan calisma yerlerinde bantlarda girislerde kisacasi heryerde özür kagitlari asili durumu en yakin surede toplicaz seklinde ve suan ana fabrika dahil buyuk bi sessizlik halinde isler gayet tempolu sekilde yuruyor hatta isci alimida devam ediyor..
Merak edenler icinde alman halki hic bi sekilde umursamiyor bu tur haberleri catir catir binmeye ve almaya devam ediyorlar kimse "iflas" gozuyle bakmiyor hersey normal ilerliyor
2007 senesinde kriz oldu ve iscilerin bi kismini tazminatiyla cikarip 2010 yilindada cikardigi iscileri fazlasiyla aldi.. yani 3senede buyuk bi toparlanildi
Kisacasi fazla surmiyecek eski koye yeni adette gelmicek ufak capli kriz olur ancak bi kac seneye atlatilir suan hic bir problem yok fabrikalarda..
Hisse alınır diyosunuz yani.
JayVTEC!
30-09-2015, 07:16
Oyle bisey demedim.
yilmazcatalbas
30-09-2015, 07:36
Kısa vadede beklenti yoksa uzun vadede aynen bende öyle düşünüyorum
Day Walker
30-09-2015, 07:41
Uzun vadede belki hisse alınabilir ancak VW araçları geri çağırmaya başlayınca yine düşüşe geçecektir. Dip + Dip noktasını bulmanız lazım.
Ayrıca VW hisseleri burda varmı? (Borsada anlamam bilmediğim için soruyorum)
Bunun yanında Audi'nin satılması söz konusu Audi hisseleri top yapabilir. Ama genel olarak VW şirketi olduğu için VW düşüş olabilir. İyi düşünülmesi gereken bir durum.
TR de açık olarak beklenti Doğuşun fiyat politikasının kırılması ve araçların ucuzlaması yönünde. Yani biz Türk halkı s.kmişim çevreyi diyip yine araçların ucuzlamasını bekliyoruz ki hemen gidip alabilelim.
Paul Walker'in kizi Porsche'ye dava acacakmis ya da acamis... Aracin guvenliginde , dizayninda guvenlik sorunu var diye...
Day Walker
30-09-2015, 08:05
Paul Walker'in kizi Porsche'ye dava acacakmis ya da acamis... Aracin guvenliginde , dizayninda guvenlik sorunu var diye...
Aracın arka şasesinin hatalı olduğu ile ilgili mahkemeye başvuracaklar.
Çünkü Paul kazadan sonra yaşıyormuş ve aracın alev alması ile yanarak ölüm raporu var. Kızı babam kazada yaşıyordu ancak aracın arka şasesi hatalı olduğu için babam sıkıştı ve öldü diye şikayetçi olacakmış. Ben öyle okudum. Buda Amerikada baya bi ses getirir.
onurgoyunc
30-09-2015, 08:13
Winterkorn hakkında bugün karar verilmesi bekleniyormuş. Cezanın bir kısmını kendi cebinden ödemesi olasılık
vectra-tuner
30-09-2015, 08:41
Bu Amerika'da yaşanmaz, Kadının bacağına kahve dökülür restoranda gider tazminat davası açar yok çok sıcaktı kahve diye... Allah'tan Türkiye'de yaşıyoruz kanun yok kural yok kafam rahat. Amerika'da yaşasaymışız düşünemiyorum şimdi bizim Türkleri
Day Walker
30-09-2015, 08:46
https://onedio.com/haber/20-milyon-dolar-odullu-karbon-salinimi-sorusu-595893
Adamlar karbon salınımını azaltmak için yarışma yapıyolar ve 1. lik ödülü 20mio Dolars :D
Düşünsene VW ne yaparlar orda :hehe:
Aklıma şey geldi rihannanın dövüldüğü beyonce un aldatıldığı dünyada seni harcarlar hatçeeee :hehe:
https://onedio.com/haber/20-milyon-dolar-odullu-karbon-salinimi-sorusu-595893
Adamlar karbon salınımını azaltmak için yarışma yapıyolar ve 1. lik ödülü 20mio Dolars :D
Düşünsene VW ne yaparlar orda :hehe:
Aklıma şey geldi rihannanın dövüldüğü beyonce un aldatıldığı dünyada seni harcarlar hatçeeee :hehe:
Sabah Nihat Sırdarda söyledi bunu 4.5 yıl kim bekleyecek aga bas üreyi devam :hehe:
Day Walker
30-09-2015, 08:54
Sabah Nihat Sırdarda söyledi bunu 4.5 yıl kim bekleyecek aga bas üreyi devam :hehe:
ahaahahah o ürede para ama mazot gibi sürekli bitiyo melet :D
ahaahahah o ürede para ama mazot gibi sürekli bitiyo melet :D
ibretlik bilen bilir :p :hehe:
1-
http://www.otoaksesuartoptancisi.com/modules/catalog/products/pr_01_889_max.jpg?rev=1389257160
2-
http://img01.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/64793_20111217204615.jpg
vay amk ne kadar zengin varmış la forumda herkes vw hissesi kovalıyor :)
Day Walker
30-09-2015, 09:01
x5 i sattın olm sende alsan yaaa :hehe:
ghibli06
30-09-2015, 09:03
hisseler artmazsa Türk'ün gazabını o zaman görürler, doğayı kirlettiğini sallamayan yurdum insanı, kandırıldık diye insan hakları mahkemesine bile gider... hatta piyasada sahte VW hisse senetleri falan el değiştirir...
http://m.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1134042-cevre-bakanligi-volkswagen-ile-ilgili-sureci-izlemeye-aldi
Türkiye ye bahhhh sennnnn hahahahahah
Reuters'a konuşan Çevre Bakanlığı yetkilisi şunları söyledi:
"Volkswagen (VW) olayı yeni bir süreçtir. Egzoz ölçümleri bizde genelde araç muayene istasyonlarında yapılıyor.
Sonrasını okuyamadım gülmekten. Gerçekten Çevre Bakanlığı her konuda büyük önem verdiği için çevreye bu konuda da sağolsunlar gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Ne kadar ilgili bir bakanlık aman yarabbim.
yilmazcatalbas
30-09-2015, 09:42
Ne kadar saçma bi siteymiş bu. Kesin Merkel demiştir TR'ye yollayın diye.
"Böyle bir şey gördüm ne kadar doğrudur bilemem" bu ne anlama geliyor güzel kardeşim? Bunu yazarak paylaşıldıysa demek ki paylaşan sitenin/haberin güvenilirliğinden emin değildir değil mi? Sitenin saçmalığını da bana değil sitenin şikayet butonuyla o siteye bildir güzel kardeşim.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30194076.asp
krizin faturası 50 milyar euro yu bulacak deniyor.. altından kalkması çok zor bir miktar..
Nightfish
30-09-2015, 09:43
"Böyle bir şey gördüm ne kadar doğrudur bilemem" bu ne anlama geliyor güzel kardeşim? Bunu yazarak paylaşıldıysa demek ki paylaşan sitenin/haberin güvenilirliğinden emin değildir değil mi? Sitenin saçmalığını da bana değil sitenin şikayet butonuyla o siteye bildir güzel kardeşim.
Burada alınganlık yapacak ne var ki ? Siteye laf ediyorum ben, senin paylaşmanla ya da yorumunla bir alakası yok ki.
Bu Amerika'da yaşanmaz, Kadının bacağına kahve dökülür restoranda gider tazminat davası açar yok çok sıcaktı kahve diye... Allah'tan Türkiye'de yaşıyoruz kanun yok kural yok kafam rahat. Amerika'da yaşasaymışız düşünemiyorum şimdi bizim Türkleri
abi Kahraman maraşlı bir mafya babası var Kanada'da , gerçi vardı adam öldürüldüde neyse bu arkadaş milyonlarca dolarlık hayvani bir kumarhane açtı niagra şelalesine ve yıllardır kanadada parçalanması için dava mahkemesi sürmekte.
nedeni ne biliyormusun? vay efendim şelalenin önünde bir siper olmuş arkasına normalde düşen nem su artık casino yüzünden düşemiyorda tabiat anayı etkiliyormuşmuş.
cidden ama cidden yaşanmaz hocam, kanadada kendi evinin kat sayısını,duruş açısını ve rengini bile seçemiyorsun arazi mülk olsa bile herşeye devlet karar veriyor.
evinin öünündeki bahçenin çimi 6 inche yani 15cmi aştımı cezası bile var görselliği bozmaktan ötürü. :)
emrekuzdere
30-09-2015, 12:16
abi Kahraman maraşlı bir mafya babası var Kanada'da , gerçi vardı adam öldürüldüde neyse bu arkadaş milyonlarca dolarlık hayvani bir kumarhane açtı niagra şelalesine ve yıllardır kanadada parçalanması için dava mahkemesi sürmekte.
nedeni ne biliyormusun? vay efendim şelalenin önünde bir siper olmuş arkasına normalde düşen nem su artık casino yüzünden düşemiyorda tabiat anayı etkiliyormuşmuş.
cidden ama cidden yaşanmaz hocam, kanadada kendi evinin kat sayısını,duruş açısını ve rengini bile seçemiyorsun arazi mülk olsa bile herşeye devlet karar veriyor.
evinin öünündeki bahçenin çimi 6 inche yani 15cmi aştımı cezası bile var görselliği bozmaktan ötürü. :)
Geçtiğimiz şubat veya mart ayı olması lazım. İzmir serbest bölge(izbaş)'a gitmiştim. Orada müdür ile görüşürken Fransa'da balkona hangi çiçeği dikeceğini belediyenin karar verdiğini söylemişti. İngiltere'de de kafanıza göre evleri boyayamadığınızı biliyorum. Gelen müşterilerimiz evlerin fotoğrafını çekiyor hep :D Türkiyem canım benim :D :D
turbo&quattro
30-09-2015, 12:20
Geçtiğimiz şubat veya mart ayı olması lazım. İzmir serbest bölge(izbaş)'a gitmiştim. Orada müdür ile görüşürken Fransa'da balkona hangi çiçeği dikeceğini belediyenin karar verdiğini söylemişti. İngiltere'de de kafanıza göre evleri boyayamadığınızı biliyorum. Gelen müşterilerimiz evlerin fotoğrafını çekiyor hep :D Türkiyem canım benim :D :D
Gecen hafta Bodrumdaydim. O beyaz olmasi gereken evler rengarenkti. Kanun kural yokki memlekette.
Konu ile alakali Tr de hickimsenin cevre kirleniyormus vs takacagini dusunmuyorum. Memleketimin cahil insanlari yine verir 100k tl beyaz golf tdi icin 6 ay bekler.
Gecen hafta Bodrumdaydim. O beyaz olmasi gereken evler rengarenkti. Kanun kural yokki memlekette.
Konu ile alakali Tr de hickimsenin cevre kirleniyormus vs takacagini dusunmuyorum. Memleketimin cahil insanlari yine verir 100k tl beyaz golf tdi icin 6 ay bekler.
abi senin ordaki arkadaslarında falan belki ilgilenen eden vardır millet farkındamı nebilim tepkiler falan nasıl :D
turbo&quattro
30-09-2015, 12:51
abi senin ordaki arkadaslarında falan belki ilgilenen eden vardır millet farkındamı nebilim tepkiler falan nasıl :D
Tr deyim ben yarin donuyorum Abd ye su an orada neler oluyor pek haberim yok. Bizim bmw facebook grubunda konusu bile gecmedi ama :)
anıl turan
30-09-2015, 13:22
Reuters'a konuşan Çevre Bakanlığı yetkilisi şunları söyledi:
"Volkswagen (VW) olayı yeni bir süreçtir. Egzoz ölçümleri bizde genelde araç muayene istasyonlarında yapılıyor.
Sonrasını okuyamadım gülmekten. Gerçekten Çevre Bakanlığı her konuda büyük önem verdiği için çevreye bu konuda da sağolsunlar gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Ne kadar ilgili bir bakanlık aman yarabbim.
dun soner yalcinin konuyla ilgili yazisini okumustum...
tuvturk ile dogus grubunun iliskisini bilmeyen yoktur sanirim...
http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/soner-yalcin/ferit-sahenkten-akpli-kuzuya-945617/
türk insanının medeniyetle imtihanı
Turist olarak gidince vay şu düzene bak herşey ip gibi
Sonra TR ye gelince bi ev mor bi ev mavi bi ev sarı bi ev 5 katlı bi ev 15 katlı
Gözünü seveyim TR nin !!!
Ne öyle herşey düzenli bakımlı falan aman aman..
giriş katında oturunca, ben asansör kullanmıyorum elektrik/bakım parasına katılmam kafasına sahibiz normal bence
63owen63
30-09-2015, 14:01
VW ' in büyüme hızı ve kapital miktarı ciddi manada feci bir boyuta ulaşmıştı, kaldı ki artık savaşlar ekonomik, vw'in görcegi zarar Almanya'yı da etkileyecektir, bence otomotiv ötesinde hamlelerde barındıran bir süreç bu. Ama bakalım neler olacak.
vectra-tuner
30-09-2015, 14:09
Bu iş Bosch'u da etkilemesi gerekiyor,, 11 Milyon araca bu Ecu ları üreten bosch değilmi? Sonuçta suç ortağı....
alperkirman
30-09-2015, 14:22
okuduğum haberlerde mercedes ve bmw markalarınada sıçrama ihtimali olduğu söyleniyor ki mercedes içinde büyük iddalar var yakıt tüketimini olandan az göstermek ve emisyon değerlerinin yazılımsal oynamalarla değiştirilmesi gibi
bu olaylar bana biraz almanya nın önünü almak avrupayı zayıflatmak için yapılıyo gibi geliyo
alperkirman
30-09-2015, 14:23
Bu iş Bosch'u da etkilemesi gerekiyor,, 11 Milyon araca bu Ecu ları üreten bosch değilmi? Sonuçta suç ortağı....
bosch yazılımın test amaçlı üretildiğini vw ya bildirildiğini seri üretimde kullanılmaması gerektiğini söylemiş ama ne olur bosch u da bu döngüye dahil ederlermi bence ederler
vectra-tuner
30-09-2015, 14:38
Yahu , 11 milyon tane test amaçlı Ecu ? Pek mantıklı gelmiyor bana....