Orijinalini görmek için tıklayınız : E60 5.30d
atakanakdeniz
24-09-2015, 22:47
C30 u sattiktan sonra bir suredir e60 5.30d ye kafayi taktim isin diger tarafi f20 mi mi alsam e60 mi alsam karar veremedim f20 daha mantikli ancak gonul e60 istiyor. 5.30d alirken neye dikkat etmemiz lazim aldiktan sonra nelere dikkat etmemiz lazim vs cok fazla bilgi edinemedim ayrica varsa tanidiginda esinde dostunda olup satmak isteyen gorusebiliriz. Kisacasi detayli bilgi edinmek istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.
Erdem K.
25-09-2015, 08:06
e60 5.30d tukaka atakancim, sen f20 ile devam et :p
saka bir yana, 5.30d alirsaniz rahat durmamanizdan korkuyorum, sti'dan once ben de niyetlenmistim... temiz ve dusuk km'li kistirirsan ve vergisini dert etmeyeceksen bence guzel tercih olur...
atakanakdeniz
25-09-2015, 09:28
saka bir yana, 5.30d alirsaniz rahat durmamanizdan korkuyorum, sti'dan once ben de niyetlenmistim... temiz ve dusuk km'li kistirirsan ve vergisini dert etmeyeceksen bence guzel tercih olur...
Abi f20 guzel araba ama bir e60 degil bence ya :)
aykutsafakyaman
25-09-2015, 15:01
Abi bunu ciddi yazmiyosun dimi :D "RAHAT DURMAMANIZDAN KORKUYORUM".Bu zaten açık bişey durmayacaklar. Şaka bi yana hayirlisi olsun brom :)
atakanakdeniz
25-09-2015, 15:13
Abi bunu ciddi yazmiyosun dimi :D "RAHAT DURMAMANIZDAN KORKUYORUM".Bu zaten açık bişey durmayacaklar. Şaka bi yana hayirlisi olsun brom :)
Erdem abiye sti bize satarmisin abi dedik bizi kürekle kovaliyodu sizin gibi insana araba satmam diye :)
Ataqan sen alınca bana 1 haftaligina emanet et kanka şu 530d yi. Istanbul sokaklarında 6 yıldız yapar tank ve jet cikartirim.
Mustafa kazanç' ta güzel 530d manuel sw vardı. Bi iletisime geç.
Yazılımlı 530d çok iyi gidiyormuş duyduğuma göre
atakanakdeniz
25-09-2015, 17:51
Ufukcum sw ve manuel olmasi pek kriterlerime uymuyor kriterlerime uysa efsane arac aslinda.
@barisy valla hic bi bilgim yok yazilim egzozla ne oluyor ne gidiyor
Sen şaseyi bul gerisini hallederiz
atakanakdeniz
25-09-2015, 18:47
Sen şaseyi bul gerisini hallederiz
Birak miko ya diger araba beklediginden iyi cikti diye ayak yapiyon di mi hewal :)
Kardesim biz bu isin ithalatini , ihracatini yeri geliyor imalatini yapiyoruz @aykutsafakyaman w/other Batumi-Georgia
5.30d kullanıcısı varmı aramızda ?
mert_can 41
25-09-2015, 19:57
Konuya ucusundan kıyısından birazcık dahil olsam en fazla ne kadar verilmeli 5.30d ye 90 nada var 60 da maksimum 68 falan çıkartabilirim hayır gelirmi ondan yoksa servisle olan ilişkimi pekiştirirmi :D
atakanakdeniz
25-09-2015, 20:01
Konuya ucusundan kıyısından birazcık dahil olsam en fazla ne kadar verilmeli 5.30d ye 90 nada var 60 da maksimum 68 falan çıkartabilirim hayır gelirmi ondan yoksa servisle olan ilişkimi pekiştirirmi :D
Ayni durumdayiz hocam :)
mert_can 41
25-09-2015, 20:04
Ayni durumdayiz hocam :)
Takipteyim ozaman hiç bakmamıştım param yetmez diye :)
Takipteyim ozaman hiç bakmamıştım param yetmez diye :)
Bende takibe gireyim o zaman :) 1.2 tsidan sonra uçurur herhalde
Bu arabaların motor ömrü nedir şanzumanı problem çıkartır mı?Çıkartırsa mesela tahminen ne kadara çözeriz?Daha önce 8p a3 te 6 ileri klasik tork konvertörü kırmıştım ben ondan beri otomatik arabaya yaklaşamıyorum.
Mesut-RR
25-09-2015, 20:36
O fiyatlara sağlıklısı alınıyorsa ben de bakayım.Bir konuda 5.20d e60 -177'lik- alıp 20 küsür bin masraf yapıldığını okumuştum,60 - 70 bine alıp 90 binlik olmak da var.
Bu arada yazilim ile gayet iyi gidiyor , yazilim egsozlusuyla bende panamera varken denedik . 100e kadar kafa burun sonrasinda 5.30d aciyor 1 boy kadar , hatta benim hiz 264 iken 5.30un arka tamponu benim on tampondaydi limitor iptaliyle tabi
Bu arada yazilim ile gayet iyi gidiyor , yazilim egsozlusuyla bende panamera varken denedik . 100e kadar kafa burun sonrasinda 5.30d aciyor 1 boy kadar , hatta benim hiz 264 iken 5.30un arka tamponu benim on tampondaydi limitor iptaliyle tabi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ilk-gunki-gibi-temiz-226873526/detay
Şu ilan mesela, kozmetik eksikleri var ama m tamponlar takılıp farlar stoplar temizlenip binilir mi?Sorun çıkarmaya meyilli modeller mi?
Dolulugu yeterli dedigi gibiyse bakimlisi sikinti cikarmaz baktirmak lazim , m tampon lci farlar ile gayet de guzel olur . Ben baya E60 takipcisiyim hatta ilgilenecek vaktim olsa bende dedigin gibi yapardim durusu konforu gidisi hala guncel bir cok arabadan basarili
Ks typer ile deneyen 530d vardı. Gazihan hazırlamıştı. O konudan gidişine bakılabilir. Manuel tercih edilmeli.
Forumun ateşli gençleri kolları sıvadı
hep beraber e60 ları darlama vakti :D
Octavia RS
25-09-2015, 21:06
E60 5.30d yazılımla gayet keyifli ve tatminkar olur,tanıdığımda 2004 model vardı hafif dumanlı,fena yürümüyordu.
Al sende ringe konvoy yapalim esnaaaaaaf
Bilumum önden çeker 1.6 atmosferik 1.2-1.4 turbo önden çekişten woman's car arabadan sonra ilk arkadan itiş tecrübesi 530d :D
mert_can 41
25-09-2015, 21:19
Vallah konuyu açan arkadaş piyasayı yükselticek istemeden hahaha allah mikaile kuvvet versin 2 taneydi bulcağı araba 6 ya çıktı hahahaha :D
Vallah konuyu açan arkadaş piyasayı yükselticek istemeden hahaha allah mikaile kuvvet versin 2 taneydi bulcağı araba 6 ya çıktı hahahaha :D
Dayi siz şase bulun ben arabalari bastan toplicam atakan sever oyle isleri :D
Ataqan ciddi ciddi bişey diyicem. F20 dediğin sıfır olacaksa 100 lira civarı. 95 liraya çok güzel bi 330d var sahibindende e90 kasa. Eğer F20 ye bütçe varsa e90a para yeter diyorum. Bi bak ona. Neyse fazla ciddi yazdım ha. Dur şuraya 3 5 geyik yapayımda seviye düşsün.
Şuan 60-70 arası 2003-2005 model 530d bakanlar,İstanbul dan marşa basıp sıkıntısız Kars a gidebilmek ya da tem e çıkıp dakikalarca tapagaz yürüyebilmek için 10-15 lira arası ekstra bakıma yatırmak için ayırmalı.Aksi takdirde her marşa bastıklarında acaba bugün idrive da hangi arızayı görürüm diye tahmin yürütürler :) İstisnalar var muhakkak.
atakanakdeniz
25-09-2015, 21:40
Duzgun araba illa denk gelir ya acelemiz yok gecen bi araba begendik bayram sonu bakariz diyoduk bayramdan 2 gun once sans eseri noterde gozumun onunde satildi cokta guzeldi arac. Hasar kaydina cok takilmam duzgun olduktan sonra.
Ufukcum 0 f20 isine girmem 70 liralara kadar biseyler bakiyom 3.35 cd olmadikca 3 kasaya girmem onada param yetmez. Ayrica lutfen mesajlarimi begenmeneyi birak
Şuan 60-70 arası 2003-2005 model 530d bakanlar,İstanbul dan marşa basıp sıkıntısız Kars a gidebilmek ya da tem e çıkıp dakikalarca tapagaz yürüyebilmek için 10-15 lira arası ekstra bakıma yatırmak için ayırmalı.Aksi takdirde her marşa bastıklarında acaba bugün idrive da hangi arızayı görürüm diye tahmin yürütürler :) İstisnalar var muhakkak.
İşte ondan tırsıyorum..Takriben 1 sene önce kız gibi 50-55.000 km civarı 2007 a3 varken ben gayet mutlu keyifli arabayı yıkamışken hatta aynı gün ilan vermek için fotoğraflarını çektim falan kontağı bile kapatmadım o derece siz düşünün, eve geldim ulan parkedicem taktım r ye araba boşta misali gaza basıyorum tepki yok falan sonrası çekici sanayi aydoğmuş şanzuman falan filan.En son o haliyle pert niyetine satıldı araba.Şanzumanla ne d-r yapmışlığım var ne başka birşey.Sadece olaydan 2-3 gün öncesinde Konyalılar bilir Akyokuşta A3le offroadlık bi deneyim yaşamıştım nerdeyse (polis sebebiyle) altını inceden vurmuştum ama alakası varmıdır bilmiyorum.Sözde bayandan temiz diye almışken 3 ay sonra oldu bu durum sonrada otomatik arabadan, 2.el arabadan baya soğudum.
Geri vites tası kırılmıştır,2 lira civarına hallederdin
mert_can 41
25-09-2015, 21:47
E90 na 90 binler cidden verilmez o paraya 3.16 da olsa f30 lar varki e90 nlar çok nazlı lar alanın bir 5 bin kenara koyması lazım 2 tane aldık biri bize biri tanıdığa ikimizde bir 10 bin bayıldık cartına curtuna ben 308 cc veya cupra bakınıyorum artık acelemde yok e60 ı beklerim yeterki temiz olsun
Geri vites tası kırılmıştır,2 lira civarına hallederdin
Hocam aşağı yukarı bizede o civarlarda maliyetler söylediler şanzumanı açalım 2.5-3 ten kapı açılır taş çatlasın 6-7ye en kötü halledilir gibi,sonrasında şanzuman revizyonlu falan filan gözümüz korktu o haliyle sattık.Araba 1-2.viteste yürüyor sonra 3 e atacakken boşa atmış gibi devirleniyor gitmiyordu.Triptronic e çekiyorum 2den sonra bi sallıyorum 3 e araba yine boşta :D Etraftan millet bakıyor araba redline da bağırıyor gitmiyor şekil yapıyorum sanıyor falan rezillik, üstelik bu r ye atmama olayı oldu bekledim 2-3 saat tekrar indim falan arabaya bu sefer düzgün falan r de geri geri gidiyorum deniyorum falan derken arabanın motor maşallah motor kulağı eğecek kadar nerdeyse zıpladı bi falan yine boşa düştü baya ilginç mevzular vardı şanzumanda anlamlandıramamıştım ben :D
Neyse konuyu p.. etmeyeyim mevzu e60 530d
aykutsafakyaman
25-09-2015, 21:49
Dayi siz şase bulun ben arabalari bastan toplicam atakan sever oyle isleri :D
Bana da e92 m3 ayarlicak kismetse :D
Konuyu takipteyiz, güncelleyelim, tecrübe eden çıkar belki...
atakanakdeniz
26-09-2015, 22:33
Bi guncel cekelim
mert_can 41
27-09-2015, 00:47
Bende bir güncel çekim birde sorum var 5.30i ler nasıldır peki yakıtı falan lpg uyumu sıkıntı çıkartırmı ?
Bende bir güncel çekim birde sorum var 5.30i ler nasıldır peki yakıtı falan lpg uyumu sıkıntı çıkartırmı ?
Bugün kısa süre 2004 e60 530d kullanıp satan biriyle konuştum 3 ay falan binmiş o 246.000 de almış 249.000 de satmış bana 30i al lpg ile aynı yakıtı yakarsın giderleride aynı tarzından konuştu Doğruluğu nedir bilmiyorum
Ama benim 30i dende 30d dende gözüm korktu öğrenci haliyle masraf meselesi yüzünden 1.2 fındık motora devam gibi
Klasik m54 makine.Ustası da,parçasıda,çıkması da boldur.Dizel makinaya göre aynı km olarak ele alırsak daha masrafsız sayılır.Lpg ye uyumludur.Şuan ki lpg fiyatı ile ş.içi 30-35 kuruş yakarsın.
mert_can 41
27-09-2015, 01:03
Bugün kısa süre 2004 e60 530d kullanıp satan biriyle konuştum 3 ay falan binmiş o 246.000 de almış 249.000 de satmış bana 30i al lpg ile aynı yakıtı yakarsın giderleride aynı tarzından konuştu Doğruluğu nedir bilmiyorum
Ama benim 30i dende 30d dende gözüm korktu öğrenci haliyle masraf meselesi yüzünden 1.2 fındık motora devam gibi
Güzel haber arabayı kışın kıbrısta kullancam yazın türkiyeye getircem allah nasip ederse o yüzden yakıtı dert etmiyorum zaten yakıtı göze aldım varsın yaksın konforlu birde gidişi iyi olsun yeter sadece başıma dert çıkarmasın e90 az yakıyodu ama serviste tanımadığım adam kalmamıştı artık hepsiyle küs olmak istiyorum :D
Klasik m54 makine.Ustası da,parçasıda,çıkması da boldur.Dizel makinaya göre aynı km olarak ele alırsak daha masrafsız sayılır.Lpg ye uyumludur.Şuan ki lpg fiyatı ile ş.içi 30-35 kuruş yakarsın.
oh oh oh nasıl mutlu oldum varya anlatamam dizellere baktım ama hem km ler uçuyo hemde artık turşu olanları kalmış gibi o yüzden benzine kaydımdı ki lpg de bu kadar yakması çok mutlu eder :)
CasabLanca
27-09-2015, 02:07
kondisyonu yerinde, hakkı verilmiş E60 görüntüsü fişek gibidir :) 200.000 kilometre civarına kadar orjinalinde olanlar sorunsuz sıkıntısız diyebiliriz. mekanik olarak bir dert tasa vermez ilk olarak pompa enjektör ve turbo koyverebiliriz. kullanıma bağlı olarak da elektronik sıkıntı çıkarırsa çıkarır ama o da kolay kolay olmaz.
hastasına ilaç E60 iyidir
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11987060_727077067425712_5402433492868560363_n.jpg ?oh=bb4eaee8bc50aa64952c9ded2b3063f8&oe=56A4183C
Nedense Karpuzlu e60 artık epey göz tirmaliyor. Frankfurt falan çok daha güzel, tabi seçim yinede.
atakanakdeniz
27-09-2015, 08:54
Nedense Karpuzlu e60 artık epey göz tirmaliyor. Frankfurt falan çok daha güzel, tabi seçim yinede.
Ben bbs fi ile cok merak ediyorum
Ben bbs fi ile cok merak ediyorum
Kanka ben gördüm bizdekiler 18 falan olduğu için ufak duruyor ama 20inc bronz fi bence ateş eder. Ben OEM için dedim Frankfurt diye.
Tek seferde London-Monaco-Paris goren koca yurekli e60 #AGA006'yi unutmayanlar fav :D
aykutsafakyaman
27-09-2015, 10:20
Tek seferde London-Monaco-Paris goren koca yurekli e60 #AGA006'yi unutmayanlar fav :D
Masallah o arac stage 4 yazilimliydi dimi :)
Masallah o arac stage 4 yazilimliydi dimi :)
Aynen, polis gordu mu stage 3,5 oluyodu :D
aykutsafakyaman
27-09-2015, 10:42
Aynen, polis gordu mu stage 3,5 oluyodu :D
Ulan mikail ona bile care bulmuş :)
Bence komple m5 body yapıp vossen cv3 gun metal yada vossen cv3 siyah kenarda gri çizgi ile nokta olur elin alamanı ne çizmiş be f10 dan güzel bence hala fazlasıyla güncel kasası
http://i.hizliresim.com/j2Ejlg.jpg
Bizde manuel e60 530i vardi klasik m54 makine korkulucak birsey yok ustasi parcasi bol klasik hastalik 1-2 sensor ve akismetre harici pek sorunu yok yakittan hic korkma hacmine gore ciddi az yakan bi araba normal kullanimda istanbul ici 10 litre ile geziyorduk kisacasi 1.6 atmosferik bir araba kadar yakiyor sakin kullanimda uzun yolda kasarak 6.5 litrelere kadar indirmisligimiz var tekrar hatirlatiyim bizdeki manueldi.. kucuk bi detay daha veriyim ustundeki oem 17 ler cok agir hafif bi jant takinca arabanin kaderi degismisti gider olarak
atakanakdeniz
27-09-2015, 11:11
Bulup alabilsek yapilcak cok sey var :)
Kronik ya da nazik olduğu noktalar;yağ seviye sensörü 3-4 yağ değişiminden sonra bozulur,yağ tam olsa bile eksik uyarısı verir.Ucuz bi sensördür.Yağ kütüğü contası,külbütör kapak contası,karter contası araç özellikle lpg li ise yağ sızıntısı yapar.Conta takımı değiştirilir.Vanos tıkırtı yapar,performansı baya etkiler,conta ve o-ring takımı değişince sıfır kıvamına gelir.Akışmetre arızası meşhurdur.Disa valfi 150-200K km arası gidicidir.İnsan gibi kullanılırsa 200K dan önce alt takım ve yürüyene anahtar vurulmaz.Sadece direksiyon mafsalında bir tıkırtı olur.Tornacının halledeceği bir iş.Sök-tak-torna 600 ü geçmez vs vs.
Gimifayf
27-09-2015, 13:46
2014 4x4 134,5 hp deri koltuk haric full madenci kasa Destur'la takaslamalik e60 530d aranmaktadir. Iyi forumlar.
mert_can 41
27-09-2015, 13:55
Bizde manuel e60 530i vardi klasik m54 makine korkulucak birsey yok ustasi parcasi bol klasik hastalik 1-2 sensor ve akismetre harici pek sorunu yok yakittan hic korkma hacmine gore ciddi az yakan bi araba normal kullanimda istanbul ici 10 litre ile geziyorduk kisacasi 1.6 atmosferik bir araba kadar yakiyor sakin kullanimda uzun yolda kasarak 6.5 litrelere kadar indirmisligimiz var tekrar hatirlatiyim bizdeki manueldi.. kucuk bi detay daha veriyim ustundeki oem 17 ler cok agir hafif bi jant takinca arabanin kaderi degismisti gider olarak
Teşekkür ederim 5.30i de karar kıldım allah nasip ederse alıcam :)
SerkanYazgan.
27-09-2015, 15:02
Mertcan 530i daha mantıklı, lpgyle keyfini sürersin. 530d lerin hepsi yüksek km ve altından ne çıkacağı belirsiz.
mert_can 41
27-09-2015, 15:09
Mertcan 530i daha mantıklı, lpgyle keyfini sürersin. 530d lerin hepsi yüksek km ve altından ne çıkacağı belirsiz.
aynen dizellerin hepsinin ahı gitmiş vahı kalmış benzinliler de temizlerini rahatlıkla buluyorum ve genelde az km oluyolar kafama iyice yattı allahın izniyle şu beklediğim satış gerçekleşsede alsam biran önce peugeot 308 cc de bakıyorum ama 10lt ortalamadan aşağı inen yok ona okadar benzin vericeğime e60a veririm ekmeğimede bakarım abi ya :hahaha:
SerkanYazgan.
27-09-2015, 15:33
e60 genelde ekmek yemek isteyenlerin alıp sattığı bir kasa, 5-6 yerine göre 10 bin kazananları biliyorum. Sabret elbette sahibinden birtane düşürürsün. O kadar çıkabilsem düşünmeden bende araştırmaya başlarım, özelliklede gri-füme arası bir rengi var ki çok fena:)
e60 genelde ekmek yemek isteyenlerin alıp sattığı bir kasa, 5-6 yerine göre 10 bin kazananları biliyorum. Sabret elbette sahibinden birtane düşürürsün. O kadar çıkabilsem düşünmeden bende araştırmaya başlarım, özelliklede gri-füme arası bir rengi var ki çok fena:)
Bizim aracı alırken ekmek yemek gibi bir düşüncemiz yok fakat tabiki 10 lira ekmek yiyecek olan adamdan da almak istemeyiz her malın bir hakkı var
beklemedeyiz inşallah çakala düşmemiş bir bmw buluruz yakın zamanda jantları tamponları pek önemli değil :)
aykutsafakyaman
28-09-2015, 13:02
2014 4x4 134,5 hp deri koltuk haric full madenci kasa Destur'la takaslamalik e60 530d aranmaktadir. Iyi forumlar.
2011 Full Symbol var uste 10 bin daha versem takas sizin icin uygun mudur ?