Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurban etinde dolandırıcılık

furkane
28-09-2015, 00:07
Arkadaşlar ***** kurban bayramıydı, öncelikle kestiğiniz kurbanları allah kabul etsin..

Bizde her sene oldugu gibi bu senede kurbana niyetlendik. Amcamlar, babam ve aile dostlarımız ile birlikte yazlıgımız olan tekirdağ mürefte köyünden x kasaptan 2 adet büyük baş hayvan için anlaştık.. Daha öncede bu kasaptan sürekli alışveriş yapıyorduk günlük et için..ilk defa kurban alışverişimiz olacaktı. Şu şekilde anlaştık;

Kurbanı bu kasabın ahırında kesicez, kesim ekipi olucak, daha sonra kesilen et dükkana getirilip işlenecek.

Buraya kadar herşey güzel. Bayramın ikinci günü sabahtan kurban hissedarları geldi. Cuma öncesi birinci kurbanı kestik askıya aldık ve cumaya gittik. Aramızdan bi abi de etlerin başında durdu biz camideyken. Kesim yerindeki bi kişi bizim kurbanın cigerini kesip kendi kovasına atmış. Gelince abi söyledi..

Amcam adama dedi "ciğer nasıl böyle", Verdiği cevap; "bu hayvanın cinsi böyle"

Neyse olay cıkarmadan ikinci kurban da kesildi. Kasaba indirdik etleri, akşam saat 8de gelin dedi ve yazlıga geçtik. Neyse akşam yemekte tabi günün olayları anlatılıyor, makara filan.. "Kasaba teslim ettik rahatız et kalmayacaktı" filan derken, biz etleri güvenli bi yere verdik derken asıl olay burda başlıyor..

Saat 8 birinci kurbanın işi biter, amcamlar alırlar istanbula koyulurlar. Evde paketleri açmaya bi başlıyorlar yaklaşık 100 kilo kıyma çekilmiş kıyma ama fazlasıyla beyaz. Bu hayvanın yağlı olmasına imkan yok çünkü kavurmalık aldık. Kesildikten sonra et gayet yağsız ve oldukça kaliteliydi aynı zamanda görsel olarak baktığımzda fazla bi yağ yoktu. Zaten köfteci dükkanı değiliz 100 kilo kıyma biz yap demedik. Fakat calmanın yolu bizim eti kendine saklayıp toplama etleri basmış kıymaya.. Bununla da yetinmemiş bu bahsettiğim kurban 850-875 canlı ağırlığı var %50-55 oranında et almamız gerek ama oda yok... Kalanlar paso kemik dayamış, et namına birşey yok..

Bunları öğrenince yıkıldık ya rezil olduğumuza mı üzülelim, kurbanda kurban etine el uzatıldığına mı? Akrabaları buraya davet ettiğimize mi bilemiyoruz.. Herkesin sinirleri bozuldu. Gittik dükkana "böyle bişi yok bea" diyor, "siz bana iftira atıyorsunuz", iftira atan kişilerde her sene kurban kesen çoçukluğunda babası çiftçilik ile uğraşmış kısaca hayvandan anlıyan şuan esnaf ve hali vakti yerinde.. Böyle birşey için iftira atıcak konumda değil kimse.

Biz inanamadık.. Bu yaşta böyle bir tecrübe yaşadım bana ders oldu. Demek ki etin başında atmaca gibi beklemek gerekirmiş. Sizler de kendinize bir pay çıkarın ve bizim düştüğümüz bu anlamsız duruma düşmeyin... Bu adamın kesim yeri kaçak, hayvanlarda öyle büyük ihtimal.. 2 kurban için karşılığında fiş yada fatura almadık. Dükkana gelene et alana fiş kesmiyor vs vs.. Bu yollar ile bu adama verebildiğim kadar zarar vermek istiyorum. Evet allah katında bu işin cezası büyük olucaktır fakat bi işletme ile ilgili elimde koz ne var ise kullanmak istiyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

ruudvan
28-09-2015, 00:20
hiç bişey anlamadım.

Caesar
28-09-2015, 00:28
okuyacam diye kör oldum size satır başı noktalama virgül falan öğretmiyorlar mı ?

yarıda kestim okumayı bende anlamadım bişey.

Orcun_Simsek
28-09-2015, 00:31
Sanıyorum o kasap kaçak kesim yaptığı için ve sizde ondan alım yaptığınız için size karşı yaptığı yanlışa yapabileceğiniz birşey yok. Devlet demez mi bre kardeşim biz heryerde kurban satış ve kesim yerleri kuruyoruz. Senin ne işin var kasabın ahırında diye.
Galiba işyerinin fiş/fatura kullanmadan satış yaptığını , vergi kaçırdığını ihbar edersiniz. Onunda çok büyük bir cezası olacağını sanmıyorum. Birşekilde kılıfına uyduruyorlar. Günde 2-3 müşteriye fiş kesiyor ve gelen denetçiye günlük satışım bu kadar diyebiliyor.

fthdrn
28-09-2015, 00:32
Özet: kasapla kurban için anlaşılmış. Malın başında durmamışlar, kasaba güvenip eve gitmişler. Paketi açtıklarında suprizzz. Kasap artık eti dayamış bunlara. Sonuç: kötü esnaf kan ağlatır. Ana fikir: bu devirde kimseye güvenmeyin. +repleri alayım.

KOSEREN
28-09-2015, 00:41
....larına koyayım onların çok ayıp ediyorlar

fthdrn
28-09-2015, 00:53
Konu sahibi yanlis anlamasin. Olaya esprili yaklastım diye.

SerkanYazgan.
28-09-2015, 00:55
Kasaplığı az çok bilen biri olarak babam dahi kasaplık yapsa güvenmem. Çünkü hilesiz bir kasap yoktur. Hazır kıyma almayın, aldırmayın. Dışarda ucuza yediğiniz kıymalı ürünlerin içinde kıymadan başka herşeyin olduğunu unutmayın. İçinde büyüdüm ben, lokantacı bile bana ucuza kıyma ver sıkıntı olmasında nolursa olsun diyebiliyor.

Kartal3urak
28-09-2015, 01:00
Seneler Önce Bi Kıyma Makinası Alıp Pick-up bi Aracın Arkasında Sokak Aralarını Gezip Kurbanda Yolumuzu Bulalım Demiştik 2 Arkadaş..

Hem Kıymadan Kilo Başına Para Alcaktık, Hemde Makinanın İçinde Kalan Kıyma Bize Kalcaktı, Onuda Kasaba Satcaktık :D Haram Diye Vazcaymıştım :D

Sizin Kasap Size Hem Danadan, Hem Etten, Hem Kemikten İyice Bi Sevaplamış :D Geçmiş Olsun

omerce
28-09-2015, 07:42
Geçmiş olsun. Bu devirde kimseye güvenmemek bir yana, size ait her işin başında durmanız çok çok önemli.

Mr.K
28-09-2015, 07:46
iyide bu dolandırıcılık değil yani illaki öyle ok ama yahu akrabamın kasabı olsa ben gene güvenmem.

etinin,malının,rısk'ının başında durmadıktan sonra.emzik yere düşmüş sonra pis emziği bizim ağzımıza sokmuş adam eve gelince farkettik demek pekte mantıklı değil.

ayrıca o adam madem kaçak madem fiş fatura kesmiyo madem xxx yyy zzz durumu var gitmicektin,kestirmicektin,beklicektin vsvs diye gider durum.
LADES

kelalper
28-09-2015, 07:59
adamın dolandırıcı olduğunu bile bile iş yapıp beni de dolandırdı diye ağlamak neye yarar. Zaten işini düzgün yapıo olsa fiş fatura kullanır kaçak kesim yapmaz. Kendiniz kaşınmışsınız.
Helal kesim diye sucuk vs üzerine damga vururlar ama içerisine ne kadar artık et tavuk fazlası varsa basarlar.

barisy
28-09-2015, 08:06
Bu ülke böyle değildi ya. Korkunç derecede fırsatçılık, üçkağıt , dolandırıcılık türedi. Her şeye yansımış vaziyette. Sıkışık trafikte bile otobüs durağına dalıp 2 araba geçmeyi kendine kar zanneden beyinsizlerle aynı havayı soluyoruz.

Evrenoz
28-09-2015, 08:11
Zor oldu ama okudum.. Geçmiş olsun..
Dolandırılma ile ilgili yapabileceğin resmi bir şey görünmüyor. Bundan sonrası için fiş kesmediğine dair ihbarda bulunabilirsin.

Ayrıca, noktalama işaretleri ve paragraf kullanırsan herkes rahatlıkla ne anlatmaya çalıştığını anlar. Bu seferlik ben düzeltiyorum, bundan sonra sen dikkat edersen sevinirim.

Day Walker
28-09-2015, 08:18
Öncelikle geçmiş olsun dostum.

Bizde Tekirdağ da kestik kurbanımızı. Ama biz erkek yurdunda kestik ve herşey çok iyiydi. Çay ve yemek servisi bile vardı ve istediğin gibi hayvanını ve et kesimini görebiliyordun. Sana tavsiyem bundan sonra insanların genelde tercih ettikleri yerleri kullanman.

furkane
28-09-2015, 08:19
okuyacam diye kör oldum size satır başı noktalama virgül falan öğretmiyorlar mı ?

yarıda kestim okumayı bende anlamadım bişey.

Öğretmiyorlar, ama okumayı bilen de okumuş, anlamış yorumda yapabilmiş...şimdi sizin sordugunuz soruyu size soruyorum ; size okumayı öğretmediler mı?
Belki düşünemediniz açıklıyım, telefondan yazdım geriye dönük kontrol etmedim bu yüzden imla hatasıda olur, devrik cümlede, herşey olabilir yada türkçeyi bilmiyorda olabilirim. Tüm bu nedenler bana yok öğretiyorlar mı, öğretmiyorlar mı gibi basit bir üslup ile yaklaşmanızı neden değil....

furkane
28-09-2015, 08:22
Zor oldu ama okudum.. Geçmiş olsun..
Dolandırılma ile ilgili yapabileceğin resmi bir şey görünmüyor. Bundan sonrası için fiş kesmediğine dair ihbarda bulunabilirsin.

Ayrıca, noktalama işaretleri ve paragraf kullanırsan herkes rahatlıkla ne anlatmaya çalıştığını anlar. Bu seferlik ben düzeltiyorum, bundan sonra sen dikkat edersen sevinirim.

Anlayışlı bir yönetici olduğunuz için teşekkür ediyorum

free-hifi
28-09-2015, 08:23
Canlı 470 kg olan danadan 220 kg et çıkardık bizede geçirdiler bir şekilde hayvana ekmek su mu bastılar bilmiyorum 7 kişi girdiğimiz için büyük hayvan aldığımız için kesme biçme ile uğraşmayalım dedim ama bir daha olmaz bir iki ay sonra bir dana alırım diğer sene kurbana kadar bakarım 3-4 kişilik yeter hile yaptıysa Allah ından bulsun inşallah.

furkane
28-09-2015, 08:27
Öncelikle geçmiş olsun dostum.

Bizde Tekirdağ da kestik kurbanımızı. Ama biz erkek yurdunda kestik ve herşey çok iyiydi. Çay ve yemek servisi bile vardı ve istediğin gibi hayvanını ve et kesimini görebiliyordun. Sana tavsiyem bundan sonra insanların genelde tercih ettikleri yerleri kullanman.

Bayramın birinci günü 20, ikinci günüde 10 kesim vardı o bölge için oldukça iyi bi rakam fakat hırsız hırsızlığı kafaya koymasın bi şekilde hedefe ulaşıyor.

10.lincoln
28-09-2015, 08:30
bizi de dolandırdı şerefsizler.
1150 lira verip büyükbaşa girdik.

et-kemik toplam karışık 25 kilo et düştü kişi başına...

wolrath
28-09-2015, 08:34
ben de okudum. anladigim ;

kasap etleri swaplamis

streetracer_nos
28-09-2015, 08:46
Bu devirde kimseye güven olmaz...Bi yerinden de çıkar .

AyrtonSenna
28-09-2015, 08:52
Valla öncelikle geçmiş olsun ülkemizde o kadar kanı bozuk insan varki biride size denk gelmiş bu ülkede yaşamamız şansa yani:D

Yigit-Y
28-09-2015, 09:00
Kesim yeri dışında yapılan her kesim yasa dışı dırr.

Hiçbir hak talep edemez ve ispatlayamazsiniz.

Kurbanda bir dk başından ayrilmaz diyen rahmetli dedem vardi.demekki laf boşa değilmiş.

Geçmiş olsun allaha havale edin.

Bunun günahı ile cehennemi onlar garantiledi bence

Sizede büyük bir tecrübe oldu.

Geçmiş olsun

BurakOzdemir
28-09-2015, 09:13
kurban kesiyoruz.

direk ALLAH'a bağlısın devlete değil duanı et yapcak bişey yok.

ahmet3425
28-09-2015, 15:27
Bende diyorum herkez yaziya sikayetci, ben gayet guzel okudum. Meger evren duzenlemis :D

Gecmis olsun kardeş yapilacak fazla birsey yok en fazla agiz burun girisiceniz kasaba.

TT_BOY
28-09-2015, 16:12
ALLAH' a havale et , seneye dikkatli ol. Şimdilik yapacak bir şey yok gibi görünüyor ..

ercan26esk
28-09-2015, 16:56
babanızın oğluna güvenmeyin nokta.

Draniela
28-09-2015, 17:05
Başından sonuna kadar okudum. Yaparlar hiç umurları olmaz. Bu devir böyle devir cidden ne iş olursa olsun başında kazık gibi dikilmek lazım.

Keşke dükkana girer girmez adama tekme tokat gireydiniz belki o zaman anlardı.

Konunun takibindeyim, bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

B.Koçer
28-09-2015, 17:09
Başından sonuna kadar okudum. Yaparlar hiç umurları olmaz. Bu devir böyle devir cidden ne iş olursa olsun başında kazık gibi dikilmek lazım.

Keşke dükkana girer girmez adama tekme tokat gireydiniz belki o zaman anlardı.

Konunun takibindeyim, bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Kasap dükkanına

tekme ?
tokat ?

dalak , böbrek , tarak , kürek ? :D

Draniela
28-09-2015, 17:12
Kasap dükkanına

tekme ?
tokat ?

dalak , böbrek , tarak , kürek ? :D

Adamın eli boşsa tabi :D :D

Şaka bir yana gerçekten bizim insanımızın çoğu ile konuşarak anlaşılmıyor.

kelalper
28-09-2015, 17:13
ben aslında üzerinde bile durmazdım. Neden mi? Çok basit. Kurbanı niye kesiyorsun aç fakir insanları nasiplendirip sevap kazanmak için. Sonuçta zaten kendine kesiosan, o kurbanı kesmenin hiç bir sevabı ve anlamı yok. Sen sonuçta islam olgusu içerisinde sevabını işlemişsin o şerefsiz ise fakirin hakkını gasp etmiş. Bırak eğer ceza varsa cezasını o çeksin.

Draniela
28-09-2015, 17:15
ben aslında üzerinde bile durmazdım. Neden mi? Çok basit. Kurbanı niye kesiyorsun aç fakir insanları nasiplendirip sevap kazanmak için. Sonuçta zaten kendine kesiosan, o kurbanı kesmenin hiç bir sevabı ve anlamı yok. Sen sonuçta islam olgusu içerisinde sevabını işlemişsin o şerefsiz ise fakirin hakkını gasp etmiş. Bırak eğer ceza varsa cezasını o çeksin.

Peki ya o eti dağıtmaksa amaç ?

Kaliteli eti normal zamanda böyle bir kesim yaptırıp yiyemeyecek kişilere vermiş oluyor.

fthdrn
28-09-2015, 17:21
Kurban etinin yarısından çoğunu kendi dolabına koyup, kalanını fakire (eş dost komşu) verenleri de anlamıyorum. Allah kabul etsin de çoğunluk dini vecibelerini yerine getirmek için kesmiyor zaten. Aa Ali bu sene de kesmiş görüyon mu... Sağa sola reklam amaçlı hep.

kelalper
28-09-2015, 17:40
Peki ya o eti dağıtmaksa amaç ?

Kaliteli eti normal zamanda böyle bir kesim yaptırıp yiyemeyecek kişilere vermiş oluyor.

Tamamda bunun üstünde bu kadar durmanın bir şeyi yok. O zaten sevabını işlemiş ötekide günahı boynuna asmış. Bundan sonra yapacağı aksiyon bişey katmıyacak. Haa pisliğin biri temizlenecek o ayrı.

fsunnetci
29-09-2015, 16:23
Kurbanı ya kendin kesiceksin yada yurtdışına asya afrika bölgelerine yardım edeceksin,yoksa bu tür kurnaz tilkilerin gazabına uğrarsınız :D
Kurban bayramı fakirlere yardım bayramıdır aslında et mangalı festivali gibi görmemek lzm.millet nofrost buzdolaplarını ağzına kadar doldurup kemikli yağlı kısımları başkalarına verince ibadet ettiğini sanıyor :rolleyes:
Allah kabul etsin kestiğimiz ve kestirdiğimiz kurbanlarımızı.

poseidon
29-09-2015, 16:45
Kurban için çok profesyonel ve islami emir ve geleneklere uygun hijyenik kesim yapan organizasyonlar ve vakıflar var artık.
Kesme yüzme parçalama torbalama yanında çayınızı kahvenizi içip yemeğinizi yiyorsunuz hatta hisselerin eşit dağılımı için
kesim sonrası kurban sahiplerinin eti bölüşeceği kantarlar da koyuyorlar. vs..vs..

Ne olursa olsun siz kurbanın başında durmamanın cezasını bu şekilde ödemişsiniz.
Suçun büyük bölümü kasapta ise -tabi Allah bilir- ama sizde de kusur yok değil...

Allah kabul etsin diyelim.
Kasabı da Allah'a havale etmekten başka çareniz yok.

Yigit-Y
29-09-2015, 16:49
Kurban için çok profesyonel ve islami emir ve geleneklere uygun hijyenik kesim yapan organizasyonlar ve vakıflar var artık.
Kesme yüzme parçalama torbalama yanında çayınızı kahvenizi içip yemeğinizi yiyorsunuz hatta hisselerin eşit dağılımı için
kesim sonrası kurban sahiplerinin eti bölüşeceği kantarlar da koyuyorlar. vs..vs..

Ne olursa olsun siz kurbanın başında durmamanın cezasını bu şekilde ödemişsiniz.
Suçun büyük bölümü kasapta ise -tabi Allah bilir- ama sizde de kusur yok değil...

Allah kabul etsin diyelim.
Kasabı da Allah'a havale etmekten başka çareniz yok.

Sultanbeylide bir kuran kursunda yaptık bu sene on numara beş yıldız dı.

Tek sıkıntı sıra beklemekti:)

63owen63
29-09-2015, 16:58
Kurban kesimi öncesi,esnası ve sonrasıyla bir çok noktada planlama gerektiren süreç. Aileniz de ilgilenecek insanlar varsa bu süreci yorucu ama keyifle geçirebilirsiniz.

Eskiden aileyi iki üçe bölüp ayrı gayrı keserdik, herkesin ilk günü iptal olurdu komple, 2.güne bile iş sarktıgı olurdu.
Son 15 yıldır hep beraber organize oluyoruz.Çok rahat oluyor, hem kesimi, hem parçalanması hem taşınması.
Bu bayram mesela ;
2 büyükbaş 12 koç kestik kabul ise, 5 amca + 2 enişte,yaklaşık 25 kuzen iş bölümü yaptık, kesim işimiz 3 saatte, eti kemikten ayırma ve dağıtma işimiz 4 saat sürdü totalde..

Allah kabul etmiştir inşallah diyelim,canınızı sıkmayın.

KÖROĞLU
29-09-2015, 17:08
Ben şurayı anlamadım, adam size nasıl kıyma vermiş o kadar sürede ?

Böyle bir imkan yok mantık olarak. Kaldı ki siz zaten böyle bir istekte bulunmamışsınız arabaya koyarken hiç mi açıp bakmak gelmedi aklınız ?

Bir de kasap yıllardır tanıdık denmiş yok artık diyorum. Kurban rabb için yapılan ibadetlerde bir araç sadece.

Niyetiniz önemli, inşallah kabul olmuştur. O kasabı da Allah ıslah etsin yanına kalmaz eminim. Vallahi ayıp daha neler duyacağız acaba.

ersandeniz
29-09-2015, 17:23
Beterin beteri var.. Adam hak yemekle kalmamis insanlarin sagligini da tehlikeye atmis http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=30189095

İbrahim33
29-09-2015, 19:16
geçmiş olsun , cehennem ateşi o kasap arkadaşı çağırıyor.

ZX-636R
29-09-2015, 23:30
büyük başın, büyük derdi var derler.
biz de ortaklaşa 3 sene büyük baş kestikten sonra artık koç kesiyoruz. ohh mis gibi hem yorucu olmuyor, hem dağıtması kolay, bitti mi kasaptan et alıyorum içim rahat.

Allah herkesin kurbanını kabul etsin, size de geçmiş olsun

kelalper
30-09-2015, 10:13
Beterin beteri var.. Adam hak yemekle kalmamis insanlarin sagligini da tehlikeye atmis http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=30189095

kurbana nazar değdi diyeni kürekle döverler normalde bu arkadaşta olur öyle diip kabul etmiş. İlk önce nazara sonra da tıbba inanıo. La kesmeden önce al bi veteriner getir muayene ettir sonra naapıosan yap.