Orijinalini görmek için tıklayınız : 5664'e Güvenmeyin !
Abilerim Kardeşlerim merhabalar ;
Sizlere yaşadiğim mağduriyetimi ve değerli düşüncelerinizi almak için yaziyorum , uzatmadan
Geçtiğimiz haziran 600 lük motorumu satip yerine cc büyütmek amaçli kendime 2.el bir motor beğenip almaya karar veriyorum. Neyse Bismillah diyip bir motorda karar kılıyoruz. 5664'den ve sigortaci arkadaşimdanda sorgulatmak kaydiyla çıkan 2 tane hasar kaydi görüyorum bunlarin biri 2014 4. ay biri de 2013 10. ay tarihli hasarlar ve sadece çarpma olarak geçen hasar kayitlari hem şase hemde plakadan sorgulattiğimda yine ayni şeyi görüyoruz. Satıcı arkadaşlada konuştugumda diğer 2013 tarihli hasarin kendisinde olmadiğini fakat 2014 hasarinin kendisinde olduğunu ve 2 bin tlye yakin sigortadan aldiğini sözlü beyanda bulunuyor.Bu arada motorda herhangi bir hasarda gözükmüyor bahsettiği gibi 2binTL lik bir hasar belli ama başka bir şeyi yok gözüküyor. Benim için bi sorun teşkil etmediğini düşündüğüm için gerekli işlemleri halledip noter uzerinden satişini yapiyorum. Gel gelelim agustos sonuna doğru artik bir araca ihtiyacim olduğu için motoru satiliğa koyuyorum. Vel hasil kelam biriyle hayirli olsun dedikten sonra her zaman ki gibi alici arkadaş benden motor plaka ve ruhsat bilgilerini istiyor. Bende gayet tabi veriyorum kendisine bu konuyla alakalida gerekli anlatimi yapiyorum zaten. FAKAT alici arkadaş bana 5664 sorgualamasinda 2bin tlilik bir hasar ve motorda AGIR HASAR kaydi çiktiğini söylüyor bana bunu söylediği an ilk başta inanmiyorum ve üzerine bende sorgulama yapiyorum ve bir anda gördüğüm şeye bende inanamiyorum.Hani insan der ya başimdan aşaği kaynar sular döküldü diye.. Karşı tarafa karşi yaşadiğim mahçubiyete mi yanayim yoksa kendi magduriyetime mi ! Neyse ilani da kaldiriyorum motoruda kaldiriyorum bi kenara.
Yasal işlemler için 5664 ile mailleşiyoruz itiraz belgesi dolduruyorum vs onlarda beni direk sorumlu sigorta şirketine yönlendiriyolar. Çünkü 5664 sadece araci olan herhangi bir yasal sorumluluk kabul etmeyen araci bir kuruluş oldugunu belirtiyorlar. (SORGULAMA 5TL !) Sigorta şirketiylede mailleşmeler sonucu böyle bir kayidin olduğunu ve bunun için yansidiğini söylüyolar mağduriyetimi anlatmaya çalişiyorum ama tabi nafile.. Sigortaci arkadaşlarimla görüşüyorum onlarda yasal işlemlere başvurmam gerektiğini söylüyolar.. Avukat olan kuzenimle görüşüyorum kendisi bu işlerinde içerisinde olduğu için butun exper raporlarini vs çikartiyor. 2014 tarihli 2 bin tllik raporda resimler ve anlatildiği gibi olduğunu gözüküyor fakat 2013 tarihli Ağir hasar kaydinda exper raporu bomboş , işçilik parça vs hiç bi tutar yazmiyor. Sonra biraz daha kurcalayip 10bin tlilik bir rakam buluyorum ama sadece bu kadar. Biraz detayli incelediğimde 2013te perte çıktığında sahibi olan bayan şahis 2014te ne hikmetse geliyor benim satin aldiğim şahisa arkadan çarpmak suretiyle tekrar beliriyor... TEŞKILATLAR YANİ. Tamam diyorum herşey ortada vs.. güzel , E HADI !
Kuzenimle ufak bi sohbetten benim harciyacağim Bilirkişi rapor masraflari dava için dosya masraflari ve davanin suresinden dolayi ortaya çikacak değer kaybini hesapladiğimizda benim elime hiç bir şey geçmiyeceğini ve tam tersine zararda olucağimi anliyorum. Sonra bu (kusura bakmayin artik ağzimi bozucam) bu a**kodumun sisteminin hep puştlardan yana oldğunu ve bende sadece içmiş olduğum buz gibi bir bardak suyla kaldiğimin farkina variyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ben bu işin içinden çıkamadim , başina daha önce gelen ve akil vermek isteyen olursa yorumlarini bekliyorum..
Rabbim kimseyide böyle :Deli::Deli::ofk: evlatlarının eline düşürmesin..
Saygilar..
hakotech
29-09-2015, 03:50
Valla benım aracım da 2014 model ama 2010 senesinden hasar kaydı cıkıyo..ben bunların yapacağı işe sokayım kısaca :)
Geçmiş olsun. Malesef benzer durum bizimde başımıza geldi, ankara yetkili honda servisi bilerek anlasmali sekilde pert araç sattılar bize. Yillar sonra anladik Allah'a havale ettik. Kimsenin yanina kar kalmaz fitil fitil cikar burunlarindan. Dediginiz gibi ugrassaniz ettiginiz masrafa degmez. Allah bu sekilde haram pesinde kosanlarin belasini versin.
Ayrica bu tramer sacmalik devletin bunu daha pratik,işlevsel bi platforma tasimasi lazim.
Ağır hasarın olduğu rapor dosyası nasıl boş oluyor? Sigorta neye güvenip ödeme yapmış? Hangi sigorta şirketi acaba merak ettim.
Ayrıca bu sisteminde .mk yani. Normal vatandaş bu hukuk sistemi yüzünden hakkını arayamıyor. Sineye çekip susuyor.
PiscocuK
29-09-2015, 06:01
Cok gecmis olsun
mehmet6r
29-09-2015, 06:09
Geçmiş olsun abi, denilecek tek şey Allah beterlerinden saklasın. Ama gerçekten şu bozuk sistem artık hukuk mudur ne zımbırtıysa şu ülkede hep mağdur edeni daha çok savunuyor.
BU ülkede insanların sorunlarını kendi bildikleri yöntem olan kavgayla çözmelerinin en büyük sebebi bu hukuk sistemidir.Her zaman haksız olandan yana
denizhandinc
29-09-2015, 07:38
sistem düzgün olsa ne olacak adamın hasarı sanayide elden yaptırıp yaptırmadıgını nerden bileceksin. Bu islerde en temizi klasik usuldur yanında ustanla gider bakarsın arabaya
geçmiş olsun.bencede en güzeli eksper sonra tekrar eski usul ustanın bakması
Day Walker
29-09-2015, 07:58
Şu final oto nun olayı gibi olmasın.
Motor satılana kadar hasar dosyası açık bırakılıp satış yapılınca dosyayı kapatmış olabilirlermi?
Avukatın bi kontrol edebilir bence.
GuneyOnur
29-09-2015, 07:59
sistem düzgün olsa ne olacak adamın hasarı sanayide elden yaptırıp yaptırmadıgını nerden bileceksin. Bu islerde en temizi klasik usuldur yanında ustanla gider bakarsın arabaya
Aynen en temizi bu şekilde.
Geçmiş olsun her türlü boşluğu kullanıyo bu şerefsizler.
dragon07
29-09-2015, 08:05
dava süreci zaten çok uzun ve meşakkatli en az zararla kapatmaktan başka bir çaren yok
takasta biraz daha şanslı olabilirsin ..
Arkadaşa geçmiş olsun, yasal boşluk olur ve hukuksal olarak yaptırımda bulunmazsan bu ve buna benzer konular daha çok açılır.
Hepimizin başına gelebilir bunun istisnası yok. Bu işin çözümü basit aslında yasal olarak öyle ağır ceza vereceksin ki kimse yapmaya tenezzül etmeyecek.
Öncelikle Ağır hasarlı olan aracı sattırmayacaksın devlet olarak. Sadece parça olarak kullandıracaksın.
Sigorta şirketi usulsüzlük mü yaptı, öyle sağlam bir ceza vereceksin ki bir daha aklından bile geçirmeyecek.
Yetkili servis onarılacak aracı perte mi çıkardı ya da basit bir kazayı x3 tutarla mı onardı, belgesini iptal edeceksin.
Ayrıca sigorta primlerinin yüksek olmasının sebebi de bu ve bunu gibi insanlar ve servisler.
Yakın zamanda x yetkili serviste 2013 fiestanın arka tamponda bulunan reflektör ve üst kısmı boyandı. Reflektör değişti.
Kaskodan yapıldı. Rakama bir baktık 2.750 TL yazık günah dedim. Dışarı da en fazla 500 TL ye hallolacak masraf için kaskodan alınan paraya bak.
canozgur106
29-09-2015, 08:15
Takas seçeneğini kullan bu durumda..Çok geçmiş olsun
Ilk sahibi oldugumuz araci satarken basimiza geldi bizimde. Daha sorgulama yapmadan biz olan kazayi soyledik.4-5 sene once oldu dedik.adam sorgulama yapti bizim söylediğimiz haricinde 1 sene once olmus bir hasar daha cikti. Oyle bisey olmadigina emindik. Zaten 1 yil icinde boyanan parca kendini belli eder.alacak kiside işten anladigi icin cok sorun yasamadik aldi araci.
Herkesin basina gelebilir zor bi durum.
free-hifi
29-09-2015, 09:18
Valla benım aracım da 2014 model ama 2010 senesinden hasar kaydı cıkıyo..ben bunların yapacağı işe sokayım kısaca :)
Plakan 0 mı eski plaka mı
mannerboy
29-09-2015, 09:23
1 temmuzda bir yasa çıktı artık çarpma diye bi kayıt gözükmücek bende mart ayında bi araç almıştım haziranda sattım ben ve benden alan arkadaş aracı hasar kaydı yok rakamsal olarak sadece çarpma yazıyor diye aldık çünkü hasarsızı çok az kalan bi araçtı benden alan arkadaş aracı aldıktan sonra temmuz 15 gibi plakasını takınca arabada 2 adet olarak gözüken çarpma rakamlara dönüşmüş değişen parçalarında ismi doğruydu sadece 1 tane extradan yükleme yapmışlardı itirazdan sonra bazı değişiklikler düzeltildi fakat tek kaza olan rakam 5664 de artık gözüküyor büyütülcek rakam değil ama işte ikimizde çarpma yazmasına aldanmıştık.yani sizde çıkan kayıt büyük ihtimalle doğru bi kayıt çünkü bazı kayıtlar şasede kalıyor bunuda sadece sigorta şirketleri görebiliyor
Eski plakadır. Eşime 2013 aralıkta sıfır aldığımız corsaya parça parça 5000TL'ye yakın hasar çıkıyordu. Hasar tarihleri 2010 2012 ve 2013 6.ay! Clio 4 araç sattım 260 TL ön tampon boyandığından hasar çıkıyordu. Bir tanesi hasar kaydı var diye almadı arabayı. Şaka gibi. 5664'e çokta güvenmemek gerek gerçekten.
sana motor satana bana ibraz etmedi siye dava acarsan tum masraflariyla beraber odetirsin.faiziyle beraber parani da alirsin. ayipli mala giriyor.zaman gecirmeden ihtarname cek kabul etmiyorsa.
Teşkilat haline gelmiş resmen. Motor da kazayı, kusuru vs saklayabilirsin de rapor olup boş olması çok saçma olmuş.
Sen baktığında ağır kusur gözükmüyor, başkası baktığında ağır kusur gözükmesi resmen işgüzarlık.
Ağır kusur olması için, kaynak falan olması gerekir ne tür bir ağır kusur olduğu ile bilgin yok sanırım ? Geçmiş olsun tekrar..
Eski plakadır. Eşime 2013 aralıkta sıfır aldığımız corsaya parça parça 5000TL'ye yakın hasar çıkıyordu. Hasar tarihleri 2010 2012 ve 2013 6.ay! Clio 4 araç sattım 260 TL ön tampon boyandığından hasar çıkıyordu. Bir tanesi hasar kaydı var diye almadı arabayı. Şaka gibi. 5664'e çokta güvenmemek gerek gerçekten.
hacı o 5000 lira incir ağacının faturasıdır :D
YavuzNaz
29-09-2015, 09:48
Geçmiş olsun, ben bu usulsüzlükleri gördükten sonra hiç bir şekilde bu tramer kayıtlarına güvenmiyorum, alacağım araç düzgün alınabilir durumdaysa isterse 20 bin kayıt olsun bir şey ifade etmiyor benim için, kaydı olmayıp helva gibi olmuş araca binmektense tercih ediyorum.
sana motor satana bana ibraz etmedi siye dava acarsan tum masraflariyla beraber odetirsin.faiziyle beraber parani da alirsin. ayipli mala giriyor.zaman gecirmeden ihtarname cek kabul etmiyorsa.
acaba bunu sigortacı mı gösteriyor ? Ağır kusurlu olup olmadığı olayını ?
Tanıdığı biri var ise , satana kadar ağır kusuru kaldırsın sattıktan sonra işlesin falan mı demiş acaba. Bilmediğimden fikir yürütüyorum..
Cidden ayıplı mal bu umarım çıkar yol bulur konu sahibi arkadaş.
Geçmiş olsun. İnsan mal alırken artık 3 kere düşünüyor bunlar gibiler yüzünden.
Benimde şase numarasında hasar görünmüyor plakada 18.000tl hasar çıkıyordu en son daha fazla kaza yapmadıysa adam.Aklı ve imkanı olan gider bu ülkeden :)
ersandeniz
29-09-2015, 10:50
Tramer ayipli mala girmez, km dusurme, olan boya degisenini soylememe olabilir..
geçmiş olsun üstadım.
ya hadi yasal boşluk var anlarımda, bizim insanımız ağır karaktersiz , ş.refsiz ne adi bi toplum olduk arkadaş.
Allahtan kul hakkı, yetim hakkı nedir biliyoruz... bunları bilerek şuan bu durumdayız, ya bunları bilmeseydik ? vay benim memleketim...
Tramer ayipli mala girmez, km dusurme, olan boya degisenini soylememe olabilir..
arkadasim bu sekilde davayla ugrastim. 1.5 sene surdu ve hakum ortada expertiz olmasina ragmen alici haberim yoktu dedigi icin hasar raporlu araci geri verdi.
hakotech
29-09-2015, 12:03
Yenı bı plaka aldım,eskı plakayı degıstırdım..2010 senesıne aıt hasar cıkıyo..
sıfır aldığım bmw aracımı sene başında sterlin 3.40 a kadar düştüğü vakit 108 binden satışa çıkarmıştım, arabaya müşteri de çıkmıştı adam aracında hasar kaydı var deyince uyandım bi baktım ki cidden hasar kaydı var,
uzun yazışmalar sonucu güneş sigortanın plaka hatası ile sehven aracıma hasar kaydı işlediği bilgisine ulaştım,
aracım o dönem satılmadı basireti bağlandı ***** hatasız diye sattığım araç sorgulatıldığında kazalı görünüyordu.
Daha sonra hatalı kaydı düzelttirdim ve bir kaç ay sonra sterlin 4.30 a fırladığı bir zamanda 4 bin TL de daha da az bir bedele satıldı.
Sonuç olarak hatalı kayıt nedeniyle 25 bin TL den fazla zarar ettim..
5664'den hasarsız görünen aracın sigortacım vasıtasıyla hasar dosyasına ulaştım, bu sisteme güvenerek araç filan alınmaz. Geçmiş olsun.
bymurat___61
29-09-2015, 15:54
Bu siisteme guvenılmez tabıkıde . Ama araac bakmaya gıtmeden once hem saseden hem plakan sorgularsınız sıze on bır bılgı verır. Sonrasında klasık usul arac bakarsınız baktırırısınız , lifte alır altına bakarsınız felan fılan :)
Kayıtsız ne arabalar dolaşıyor pıyasada.
Geçmiş olsun!
Uğraşmak gerek ama 1-2 eksiğine elinden çıkarabilliyorsan ziktiret ruh sağlığını bozma! giden para olsun.
Çünkü bu ülkede ilk mesajında olduğu gibi kanunlar hep çalan şerefsizlerden yana!
Teşkilat haline gelmiş resmen. Motor da kazayı, kusuru vs saklayabilirsin de rapor olup boş olması çok saçma olmuş.
Sen baktığında ağır kusur gözükmüyor, başkası baktığında ağır kusur gözükmesi resmen işgüzarlık.
Ağır kusur olması için, kaynak falan olması gerekir ne tür bir ağır kusur olduğu ile bilgin yok sanırım ? Geçmiş olsun tekrar..
Ağir kusur derken? Ayipli mal anlaminda mi ağir kusur diye soruyorsunuz?
Bendede tam tersi 5664 den aracım ağır hasarlı gözüküyor ama hasar dosyası mevcut değil. Bunu düzeltmenin yolunu arıyorum bende. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Değil 5664'e, ticarette babana güvenmeyeceksin. Satıcı 2bin TL lik hasar var dese ben o adama inanmam. Dün gördüğüm adama nasıl inanayım.
Evet, tramer mükemmel çalışmıyor ama bu tarz olayların sık yaşandığı "güzel ülkemiz"de bir mal alıp satarken çok daha dikkatli olmak gerekiyor düşüncesindeyim.
Bu arada eksper ofisinde çalışıyorum, tramer aslında bir çok usulsüzlüğün önüne geçiyor. Belki ileride fark edilir.
Değil 5664'e, ticarette babana güvenmeyeceksin. Satıcı 2bin TL lik hasar var dese ben o adama inanmam. Dün gördüğüm adama nasıl inanayım.
Evet, tramer mükemmel çalışmıyor ama bu tarz olayların sık yaşandığı "güzel ülkemiz"de bir mal alıp satarken çok daha dikkatli olmak gerekiyor düşüncesindeyim.
Bu arada eksper ofisinde çalışıyorum, tramer aslında bir çok usulsüzlüğün önüne geçiyor. Belki ileride fark edilir.
Tabiki bir çok üsülsüzlüğün önüne geçiliyor. Ama ne hikmetse başimizi yakan tramer oluyor :) Güven meselesi değil olay işte ortada olan birde mal vardir. Göz vardir nizam vardir..
geçmiş olsun eski sahibi size sigortadan para aldığını belirtmiş zaten demekki hasar kaydı olmuş anlamında.yoksa sigorta tamir ettirir di.bile bile lades olmuş sanki biraz ama . sigorta parasını ödese motoru satın alırdı çok ilginç..
Arkadasım cok gecmıs olsun buna benzer bı olayda benım basıma geldı nerdeyse 0 dan berı bende olan aracıma gecen yazın bı sutas kamyonetı surttu ve bı parca servıste degısım oldu buraya kadar hersey normal ama 5664 e sorgulama yaptıgımda aracımda bıde extradan baska bı kaza daha yazılmıs bu tramerde sıgorta kayıtlarında yok ama 5664 te var muhtemelen ....zekalılar 27/05/15 yazmıslar sonra duzeltmeyıp tekrar eklemısler 27/07/15 dıye sımdı ugrasıyorum onunla bu yuzden artık 5664 e guvenmem guvenmeyın
Turboğuz54
29-09-2015, 21:33
2012 şubatta 106 gti aldım plakadan hasar cıkmıyordu mesaj attığımızda arac zaten bilinen bir arac kaza yı gec macun sökülen takılan yoktu sadece tavan haric boyalı idi 2014 ocak ayında duran araca sürttüler bizde mecbur sigortadan yaptırdık hasar kaydı atınca 2014 de carpma olarak cıkması lazımken satarken 2010 2011 2013 2014 olmak üzere 4 tane hasar kaydı cıkmıştı cok sacma boktan bi iş yani
Ve işin kötü yani hiç bir çözüm yok.. biz sadece izlemekle yetiniyoruz ...
ALPhan japan
30-09-2015, 21:30
saçmalıyo bazen :D
Kahraman castle
06-10-2015, 10:10
mesj kutun dolu.mesaj atamıyorum
Kahraman castle
06-10-2015, 10:22
mesj kutun dolu.mesaj atamıyorum
Kahraman castle
06-10-2015, 10:24
msj.kutu dolu olduğu için msj atamıyorum.
hasarlı araçta hasar yok diye de bilgi çıktı 5664'den :)