Orijinalini görmek için tıklayınız : Custom coilover yapan yer tavsiyesi?
tavsiye edeceğiniz biryer varmıdır düzgün iş yapan ?
huseyinturk
01-10-2015, 08:19
Başaran amortisör / Ümraniye. Aratırsanız konusuda var forumda.
emre.ates
01-10-2015, 08:21
Başaran amortisör / Ümraniye. Aratırsanız konusuda var forumda.
başaran +1
poseidon
01-10-2015, 09:21
başaran +1
Belki 20 yıldan fazla aynı yerde amortisör işi yapıyor.
Uğramanı tavsiye ederim.
aracınıza uygun markalı var ise onu alın takın.
RafetAraç
01-10-2015, 10:30
aracınıza uygun markalı var ise onu alın takın.
En mantlisi budur ki zaten ne kadar fiyat farki oluyor ki 1000 lira farkedecek hali yok o adamlarda en azindan tek amortisoru coile cevirmek icin 200 lira aliyolarsdir
el yapımı yaptıracaksanız yuksek hızlara çıkmamanızı öneririm yapan firmaların argesi olmadıgından rısk temsıl edıyor
Anlıyorum herkes heves ediyo kimisi güzel görünsün diye arabasını basıyo kimisi sürüş karakterine göre deneme yanılma yöntemiyle arabasını alçaltıyo , ama bana bu el yapımı coil over ve press bakla kesme işleri cahilce geliyo , hayatınız bu kadar mı ucuz arkadaşlar bir çok firma dünya R&D kasıyor arge kasıyor size bilmemkim usta yapar tektir candır vs diyosunuz can taşıyosunuz arkadaşlar yapmayın bu press ve el yapımı coil over yaptırıp üstüne dip basıyorsunuz , peki alt yürüyende neler olup bittiği hakkında bir bilginiz var mı ? çok bastığınızda akslar düzensiz çalışıyor ve aksları koparabiliyorsunuz bunun için çok basık arabaların end link arm alması vs gerekiyor diycem ama neyse arkadaşlar karar sizin ama adam akıllı coil almiyim ucuzu olsun derseniz de hayatınızı baya ucuzlaştırmış oluyorsunuz , eğer imkan yoksa en azından bilindik bir markanın yayını alın ki o bile sağlıksız orjinal amortisor üzerine yay tansyonu ile oynamış oluyorsunuz ama el yapılı ahmet usta mehmet usta yapımından daha iyidir
huseyinturk
01-10-2015, 12:03
El yapımı coili yunaninsanta yorgo yapsa marka diye alırsınız, memlekette bişey yapılınca tü kaka. Alıcağınız marka coilde hata çıkmaz garantisi varmı? Kullandığın lastiğin gümlemez garantisi varmı? Başaranın sayfalarca konusu var, kullanan onlarca insan var. Bu adamlar bu işi düzgün yapıyor olamazmı?
Piyasada ucuz yaylar var mesela fk ıvır zıvır markalar adı altında satılan aslında bursadamı ne biri tarafından dökümü yapılan, alıpta pişman olan görmedim ben. Kendi ismi yerine çakma zihniyetiyle üretim yapıyolar orası ayrı,Şikayeti olan varmı konfor konusunda var, ama eibach vogland alıp konforundan şikayet edende var. 6 sene 110liraya yay alıp kullandım 307mde bir tek sorun yaşamadım, şimdide başaran coil kullanıyorum cliomda 6-7 ay oldu bir sıkıntım yok. Adam kendi adıyla mis gibi üretim yapıyor, herkes memnun biz ezber cümlelerle tü kaka diyelim. Sonra niyee bu ülkede şu üretilmiyo bu olmuyo...
Alacağım marka coilde sorun çıkarsa garantiden değiştirirsin ama el yapımı olanda kullancı hatası yaparsın...
Lastik gümler arabaya meteor düşer dünyaya uzaylılar saldırır garantisi varmı ?
Kim yaptırdığı veya para verdiği şeye kötü oldu rezalet demez ama ustayla bi ters düştüğü anda hemen "dolandırıcı" diye konusu açılır
Üretim yapıyor diyorsunuzda onların yaptığı üretim değil üzerinde kaynak vs yaparak modifiye etmekdir
TDK'ya göre üretim; isim Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme
ulasoztas1
01-10-2015, 13:17
Maddi imkanınız varsa tabikide marka almanız her açıdan daha mantıklı ve profesyonel olacaktır. Ama Aracıma uygun yok ya da coilovera o kadar para vermem derseniz ismi geçen firma en çok tanınan firmadır. Seçim sizin...
El yapımı coili yunaninsanta yorgo yapsa marka diye alırsınız, memlekette bişey yapılınca tü kaka. Alıcağınız marka coilde hata çıkmaz garantisi varmı? Kullandığın lastiğin gümlemez garantisi varmı? Başaranın sayfalarca konusu var, kullanan onlarca insan var. Bu adamlar bu işi düzgün yapıyor olamazmı?
Piyasada ucuz yaylar var mesela fk ıvır zıvır markalar adı altında satılan aslında bursadamı ne biri tarafından dökümü yapılan, alıpta pişman olan görmedim ben. Kendi ismi yerine çakma zihniyetiyle üretim yapıyolar orası ayrı,Şikayeti olan varmı konfor konusunda var, ama eibach vogland alıp konforundan şikayet edende var. 6 sene 110liraya yay alıp kullandım 307mde bir tek sorun yaşamadım, şimdide başaran coil kullanıyorum cliomda 6-7 ay oldu bir sıkıntım yok. Adam kendi adıyla mis gibi üretim yapıyor, herkes memnun biz ezber cümlelerle tü kaka diyelim. Sonra niyee bu ülkede şu üretilmiyo bu olmuyo...
yav he kalıp cümleler , şunu unutma iyi mala 1 kere para verirsin frene de lastiğe de coilovera da 1 yerde işe yarar arabanın parasını çıkartır anlatabiliyor muyum ?
Hüseyin garantisi var mı diye sormuşsun ya KW ömür boyu garantili mesela. Alt firması ST 5 yıl garantili.
Sanayideki x ustanın 5 gün sonra yerinde olacağı meçhul.
custom coil arabadan arabaya bile değişiyor riski. Arkadaşla aynı zaman aynı yerden yaptırdık benim aracım fiorino arkadaşın arabası corolla. Ben 2 defa sol aks değiştirdim ve halada sağ sol körükler patlak vaziyette. Arkadaşta şükür ki bi sorun yok ama benim fazlasıyla dilim yandı
AliGizda
01-10-2015, 14:16
Bende Başaran' da coilover yaptırdım ve arka yaylarıma press yaptırdım ve çok çokta memnun kaldım. Ve basık haliyle 200 km süratlere de çıktım ve herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. He ne kadar yere yaklaşırsa araba risk o kadar artıyo esneme payını azaltıyosun çünkü. Arabanın kimliği değişti diyebilirim ben. Yol tutuşu çok bariz bir şekilde arttı. Benim aracım i20 ve yayları en dandik markanın 600 TL fiyat çektiler hiç daha bakmadım ve direk orada coilover yaptırdım. Dediğim gibi uzun yolada gittim, top speed denemeside yaptım gazladım da ve şükür Allah' a bi sıkıntı yaşamadım. Eğer marka olanı alabiliyosanız marka alın tabii ki ama ben Ümraniye Başaran' dan gayet memnunum.
golgeoyunu03
01-10-2015, 14:38
Hüseyin garantisi var mı diye sormuşsun ya KW ömür boyu garantili mesela. Alt firması ST 5 yıl garantili.
Sanayideki x ustanın 5 gün sonra yerinde olacağı meçhul.
Türkiyede de st nin 5 yıl garantisi geçerli mi?
Sene olmuş 2015 millet marsta su bulup kaynağını araştırmaya başlıyor, bizde aylarca mühendislerin üstünde çalışıp arge için o kadar para harcanan ürüne onun garantisi var mı diye sorgulayıp ilkokulu bile bitirip bitirmediği belli olmayan adamların bir kaç saatte yaptığı şeye gözü kapalı güvenip hala patlamadı diye kendimizi şanslı sayıcağımıza övünüyoruz bir de :D
metin_1989
01-10-2015, 14:53
En mantlisi budur ki zaten ne kadar fiyat farki oluyor ki 1000 lira farkedecek hali yok o adamlarda en azindan tek amortisoru coile cevirmek icin 200 lira aliyolarsdir
nerdeeee hocam keske 200 tl isteseler 200e sadece pres yapıyorlar :( 200e coile cevıreck varsa gıdeyım ?
Türkiyede de st nin 5 yıl garantisi geçerli mi?
TR dist aracılığı ile alındığı vakit neden geçerli olmasın.
golgeoyunu03
01-10-2015, 15:20
TR dist aracılığı ile alındığı vakit neden geçerli olmasın.
Coiloverın yaklaşık km ömrünü biliyormusunuz?
Bende kutudan çıkan belgeler yok umarım bir sıkıntı olmaz :)
RafetAraç
01-10-2015, 15:50
nerdeeee hocam keske 200 tl isteseler 200e sadece pres yapıyorlar :( 200e coile cevıreck varsa gıdeyım ?
Eeee tanesine 500 isteseler zaten 4 tane custom coil 2bin lira yapiyor :) ver 500-1000 lira daha orjinal coilover al ne gerek var riske hocam oyle degilmi :)
yusuf yılmaz
01-10-2015, 15:55
en çok ölümler terorde filan değil trafikte
bymurat___61
01-10-2015, 16:11
Yıllardır bu custom coil işlerini takıp ederım.
Eger aracınıza uygun bır coil markası varsa 3* katı parasıda olsa alınması taraftarıyım. Kesınlıkle neden lerıme geleyım ? Bunu 3-4 yıllık custom coil tecrubemle yazıyorum.
Bİrkere her arac basılmaz . Bunu ınsanların once kafalarına koymaları lazım. MEsela kendımden orenek vereyım 96-01 civige sahııbm 3 4 yıl once cok bılınen bır vatndasa yaptırdım. Adamın yaptıgı sey civic için mılleri 4 5 cm kısaltıp. dırek dişlileri kaynatmaktan başka hıiç bir sey yapmadı. Ama aracın orjınal yay yapısıda
bu yapıya cok yakın oldugu ıcın acıkcası pek te sorun yasamadım. Ama olumunude basmadım hiç bir zaman. Amrtisorler acılıp işlem felan yapılmıyor, hep yapıyoruz edıyoruz ayakları sadece :)
Boyle bır seyi zaten saga sola yaptırmak mantıksız. Ben nıye yaptırdım dıye sorucak olursanız ciden bır ıkı hesap kıtap yapılacak sanıyordum. En azından arabanın agırgılıgı felan parametre alıncak sandım. Ama oyle hesap kıtap hak getire oyle bır sey yok.
Aynısını bız arkadamının mazdasına yaptık. Gayette mukemmel oldu. YAnı bu iş için 500-600 lira gibi bır para verılmezz. Vermedık. VE vermeyızde. Vermeyecegızde.
Usutune para koyup marka coıl almak en guzelı. Alamıyacaksanızda yaptırmanıznzı tavsıye etmem.
KEyıflı forumlar.
x ustanın yaptığı ile belirli seviyedeki bir markanın yaptığı ürünler arasındaki en büyük fark proses ve kalite kontroldür.
Her ürünün önceden belirlenmiş ve minimum değişkenliğin olduğu üretim şartlarında üretildiğini ve finish ürünün ise belirli standartları karşıladığını bilirsiniz.
Yani özetle, x ustanın akşam karısı vermemiştir canı sıkkındır yapacağı işi eksik yapar ve o şekilde takar ama x marka üretim tesisindeki operatörün karısı akşam vermediğinde canı sıkkındır o kafa ile üreteceği ürün red alır ve tüketiciye gönderilmez.
Basınca camber pozitife mi döner, stock yay'ın esneme payı 5 cm mi, 7 cm'mi, nereye kadar basarsın; bunlara bakmazsan sormazsan; her coil güzeldir.
Bump stopa 1 cm kalana kadar basıp, aracının yol tutuşundan memnun olan adam var.
Arkadasımın leonuna x yerden ta technix marka coil seti aldık sıfır olarak
3-4 ay zaman zarfında arka amortisörler bozuldu ve garanti dışı olduğu söylendi
garanti işleri böyle olabiliyor bagzııııı firmalarda :)
başaran'a coil yaptıralı 4-5 ay oldu sorunsuz kullanıyorum memnunum eğer tercihiniz custom coilse başaranı tavsiye ederim