Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 focus 1.6 tdci vs megane coupe dci görüş ve yorum lütfen
arkadaşlar herkeze hayırlı cumalar
2008 model focusum var 1.6 tdci gayet güzel bir motoru var kendine göre güçlü ve yeterli km 163k donanım olarak ghia modeli gerçekten dolu bir araba zaten hemen hemen hepinizin bildiği bir araçtır aracımdan da gayet menunum aslında ama gençlik işte kanım kaynıyor 2010 2011 megane coupeler hoşuma gidiyor 40 bin tl civarına dizel temizi bulunabiliyor ortalama 100k kmde donanım olarak da iyi gibi ama pek bilgim yok açıkçası araç hakkında
kısacası focustan megane a geçmek doğru bir hamle olur mu yakıt sürüş konfor güvenlik bakım servis ikinci el yani her yönden karşılaştırmalarınızı merak ediyorum
birde megane soft bir yazılık egzoz v.b. gibi işlemlere nasıl karşılık verir
AliDogukan
02-10-2015, 15:04
1.5 dci 100 kilometrede ortalama 1 litre daha az yakar.
Megane'ın Focus kadar yol tutacağını düşünmüyorum.
Focus'unuzun donanım seviyesi nedir bilmiyorum ancak Focus'taki orijinal Sony ses sistemi benim çok hoşuma gidiyordu.
İkisinin de egsoz yazılım gibi uygulamalara denk tepkiler vereceğini düşünüyorum.Focus bir tık daha iyi yürür sanki.Tabi ki bu sizin uygulamalarınıza ve yazılımınızın agresifliğine,kaba tabirle ne kadar açtırdığınıza bağlı.
İkinci elde Megane Coupe olmasından dolayı Focus birazcık daha hızlı gider diye düşünüyorum.
Aracınız temizse eğer durduk yere macera aramayın.Şu zamanda temiz araba bulmak çok zor.Megane'ı ve sahibini tanıyorsanız,eminseniz olabilir.Ancak Focusu satıp temiz Megane aramaya koyulmak,bence çok iş.
İçinizdeki değişiklik isteğini bir parça bütçe ile aracınıza detailing yaptırıp güzel bir boya parlaklığına ulaştığınızda bir nebze dindirirsiniz.Aracınızı sevmeye bakın :)
İbrahim33
02-10-2015, 18:49
megane couplar 40 lira oldu mu yaw ? geçen sene bu zamanlar niyetlenmiştim bi tane 2011 deri koltuklu boyasız falan 36 liraydı.
Megane coupe ler oldukça güzel araba. Efsane az yakar , yazılımla az çok yürürü vardır. İç coupe araca göre geniş. Bagaj biraz ufak. Full donanımlı bulunursa epey memnun eder. Yakın bir arkadaşımda vardı , arada binerdim yol tutuş olarakta focustan aşağı kalır yanı yok bence. Arkadaşın arabası stocktu o konuda deneyimim yok ama forumdan Soner abi vardı megane hb 140 hp sorunsuz yürüyordu. Onun gibi örneklerde var. Şekil şemal desen yine o biçim. Bence mantıklı.
serkan_2120
02-10-2015, 21:54
2010 trend x 90hp dizel Focus'um var. Yaklaşık bir hafta kadar bir arkadaşımın megane cupunu kullandım, edc şanzımanlı olan. 1.5 veya 1.6 mıydı bilmiyorum açıkçası, dizel olduğunu biliyorum. Ben daha önce 1 yıldan fazla 1.5 dci megane 2 kullandım, ortalama 4.5 lt yakıyordum. Urla'da yaşıyorum, trafik sorunu pek yok burda, yollar rahat baya. Ortalama değer gibi düşünebilirsin. Şu an focusta ortalama 5 lt gösteriyor. Megane ise 7 lt civarı yakıyordu, hatta bu yüzden beni çok şaşırtmıştı. EDC farkı olabilir bir şey diyemiyorum. Yol tutuş olarak, Focus bir tık üstte. Malzeme kalitesi olarak klasik reno, yeterli derecede kaliteli. Focustan sonra baya basık, oturuş pozisyonu olarak alçak gelmişti bana. Yine Focus'tan sonra performans olarak, gerek ara hızlanmalarda gerekse son süratte çok çok iyiydi megane. Yukarıda arkadaşın da söylediği gibi, ses sistemi olarak gerçekten kötüydü, orjinal sistemi kullanacaksan Focusu ararsın. Bizim kullandığımız cam tavanlı modeldi, cam tavansız olan gerçekten tabut gibi gelir herhalde. Çok basıktı araç, bu benim uzun zamandır coupe araba kullanmadığımdan dolayı da böyle gelmiş olabilir bana bilmiyorum :D Focus daha kemikli bir araç, klasik Ford yani. Megane daha hissiz, daha yumuşak. Kullanış olarak daha rahat. Görüş açısı olarak berbat Megane, özellikle gece geri gelmek eziyet, kamyoncular gibi kafamı camdan çıkartıyordum. Görüşü zayıf.
Sonuç olarak, Megane cup güzel araç, aklında kalacağına altında kalsın derim ben.
Şimdi genel olarak cevap vereyim aracım kazasız boyasız temiz bir araba uzun süre arayıp aldım donanım olarak o zamanın sunroof hariç full 110bg olanı gerek kasa gerek motor olarak çok şükür temiz ve sorunsuz boya koruması detailingi yapıldı tabiki yakıt olarakda 6 ile 7 litre arası yaz kış sürüş durumuna göre değişmekte
Benimki biraz Coupe araç Sevdası sanırım meganın dış görünüşü bikere 1-0 önde 1.5 dci 105lik motorda focusun motorundan altta kalıcak bir motor değil bence merak ettiğim bir diğer nokta arka koltuk kullanılabilirliği Nasıl tabi bunu diğer coupelere göre değerlendirmek lazım asla 4 kapı araç gibi olamaz kronik sorunları var mıdır focusun 90lığı gibi tutulmayan motor seçeneği var mı yine dediğim gibi her türlü yorumu bekliyorum
Bence olur neden olmasın
Geçen sene 45k ya bir arkadaşım aldı tek kötü yanı konsolu bence. Görüntü olarak dışarıdan focusa göre çok farklı bir araç.
Yakıtıda üzmez güzelde binilir. Arkasıda coupe için iyi geldi bana çok rahatsızlık çekmedim ben. Ama ses sistemine bir takviye istiyor
Peki 2012 de euro5 motora geçmiş 110 bg olmuş ama benim bütçem 105liklere 2010 2011 modellere yeter bu iki motor arasında belirgin farklar var mı
Ses sistemi sorun değil şuanki aracımda da amfi bas v.b ufak eklemeler var onları alıp meganeye taşıyabilirim sıkıntı olmaz
İki araçta güzel fakat focus ilk göz ağrım olduğu için herhalde tereddütteyim tabi bu henüz Fikir arabamı satmış değilim ama niyetine girdiğim Zaman çabuk elden çıkarabilirim diye düşünüyorum ama şu Euro 5 motor olayı kafamı karıştırdı
BerkinAKCAY
12-10-2015, 00:07
Dizel focusta kullandım meganede. Megane 1.5 dci olmasina ragmen focustan kesinlikle daha fazla yakıyor. Litre hesabı ile 1.5 litre kadar fazla yaktigina eminim. Megane coupe kullanan birkac arkadaşım var hard yazilimli araci yüklü 37 kurus yakiyor ankara şehirici.Focus meganedan daha üstün bir araç bence ama dış görünüm olarak genç isi olacağı icin kesinlikle Megan derdim. Eksileri ise ic trimlerin plastik olması bastırınca gelen sesler insanı uyuz ediyo. Cam tavanlı navili bi megane 45-50 arası rahat alinir gönül rahatlığıyla binilir :)
bence doğryu olur. Eski her zaman eskidir. Güncel Megane eski Focus u aratmaz bence.
Grimlord
12-10-2015, 00:24
Dizel focusta kullandım meganede. Megane 1.5 dci olmasina ragmen focustan kesinlikle daha fazla yakıyor. Litre hesabı ile 1.5 litre kadar fazla yaktigina eminim. Megane coupe kullanan birkac arkadaşım var hard yazilimli araci yüklü 37 kurus yakiyor ankara şehirici.Focus meganedan daha üstün bir araç bence ama dış görünüm olarak genç isi olacağı icin kesinlikle Megan derdim. Eksileri ise ic trimlerin plastik olması bastırınca gelen sesler insanı uyuz ediyo. Cam tavanlı navili bi megane 45-50 arası rahat alinir gönül rahatlığıyla binilir :)
şehiriçi 37 kuruş? hemde yazılımla? arkadaş sürekli tapagaz gidiyor heralde :)
megane coupe gayet iyi bir seçim olabilir,yalnız satarken tek kapı olması dezavantaj..
Erdem K.
12-10-2015, 12:33
bence yaşınıza daha uygun bir araç olur megy coupe :) dış görünüş olarak da focusa göre daha sportif olduğunu düşünüyorum, cam tavanlısı olursa sahip olmayı isterdim ...
şehiriçi 37 kuruş? hemde yazılımla? arkadaş sürekli tapagaz gidiyor heralde :)
megane coupe gayet iyi bir seçim olabilir,yalnız satarken tek kapı olması dezavantaj..
Yazılımla dipgaz da o değerleri yakalayabilir. Bizdeki kangoo da da öyle yakıyoru. ama gazlanmadığında çok az yakıyor yazılımlı halinde. Benim tercihimde megane olurdu sanırım. hem performansı gayet yeterli hem sürüş olarak daha yumuşak olduğu için hissiyatlı bir araba. Tasarım olarakta bi iki ufak tefek dokunuşlar gayet güzel görünüyor.
Nightfish
12-10-2015, 12:44
Ankarada 160 hplik TSI motor VW aracım 37 kuruş yakmıyor, sizin arkadaş acil bi servise soksun arabayı.
Bencede megane coupe daha tercih edilesi bir araç :) görünüş olarakta çok şık ve sanırım focustan daha az yakıyor. Tabi temizlik durumu önemli coupe olucak diye daha kötü durumdaki araca binilmez.
BerkinAKCAY
14-10-2015, 18:32
Ankarada 160 hplik TSI motor VW aracım 37 kuruş yakmıyor, sizin arkadaş acil bi servise soksun arabayı.
Araç yüklü yazılım her ne kadar yakıtı düşürüyor denilsede yazilimli arac herzaman cok yakiyor. Kullanim degisiyor. Sert kullaniyor araci o yüzden 37 kurus yakiyo. TSI in 37 kurus yakmasi gayet mukemmel bencr 2013 122 lik dsg passat eniştem de 40 kuruş yakiyodu. Gayet sakin kullanıyorsanız 37 kurus yakabilir hersey gaza dokunusta bitiyor bence
shadow34
15-10-2015, 13:36
megane coupe doğru tercih olabilir. Çok yakışıklı araba.
ufuk_acar
26-10-2015, 15:15
Kımse yanlıs anlamasın benım gorusum mk2 den reno ya bınınce attan ınıp esege bınmıs gıbı olursun. Yazık etme.
Ben honda cıvıc fk2 den sonra focus2 5k reno megane coupe ye de baktım kullandım gıttım satısı ne olursa olsun dedım volvo c30 aldım.
2senedır cok memnunum. Sunrof ve kısmen dolu bır c30 alırsan bı daha kolay kolay arac begenemez olursun.
Focus un sony ses sıstemı vs dıyorsun ya:) volvonun ses sıstemını dınle bı hele :) sony focus da neymıs dersın:)