PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk defa dolandırıldım. Hukukçu arkadaşlardan bilgi lazım.



Orcun_Simsek
03-10-2015, 18:39
Evet arkadaşlar ilk defa dolandırıldım. Hemde sürekli ticaret ile uğraşan sürekli internet üzerinden birşeyler alıp satan biri olarak. Olay dün gerçekleşti. Köpek sahiplenmek istediğimi bilen yakın bir arkadaşım bana facebook'da gördüğü bir sahiplendirme mesajını gönderdi. Bende ilandaki cinsin tam ev ve yaşam şartlarıma uygun olması sebebiyle hemen telefon numarasını aradım. Karşıma gayet düzgün konuşan bir bayan çıktı. Kendisine durumu anlattım ve bana her hayvan sahiplendirecek olan kişinin sorduğu soruları sordu. Ben hepsini yanıtladıktan sonra uygun olduğunu söyleyerek isterseniz gelip alabilirsiniz isterseniz pet kargo ile gönderebiliriz dedi. Normalde bu tarz konularda temkinliyimdir fakat hem işin içinde hayvan olduğu için böyle birşey yapılabileceği aklıma gelmedi hemde gelip alabilirsiniz dediği için doğru olduğunu düşündüm. Bayan arkadaş bana bir telefon numarası verdi burası ile iletişime geçerseniz onlar gerekli yardımı yapacaklardır dedi.
Verdiği telefon numarasını aradığımda telefon xxxxx veteriner diye açıldı. Yine gayet düzgün konuşan bir beyfendi ile durumu görüştük. Oda bana bayanın söylediği gibi gelip alabilirsiniz dedi. Bende otobüs biletinin fiyatını , hayvanın otobüste eziyet çekeceğini söyleyerek pet kargo ile göndermelerini söyledim. Bana hayvan taşımanında insan taşımak gibi olduğunu ve hayvanların sigortalandığını söyleyerek ücreti malesef nakit almak zorundayız vs. cümleler kurdu. Bende güvenerek banka hesabına parayı yatırdım. Sonra tekrar arayıp gerekli kargo bilgileri vs verdim ve telefonu kapattık.
Buraya kadar herşey normal asıl olay burdan sonra başlıyor.
Facebookda yaptığı paylaşımın altından yorumların silindiğini görünce şüphelendim ve internette araştırmaya başladım. O da ne banka hesabına parayı yatırdığım kişinin onlarca dolandırıcılık konusuna ulaştım :) Hemde sitelerden birinde yazan yöntemi tam olarak benim başıma gelen şey. Yinede dedim bekleyim acaba ne olacak. Bugun tekrar aradım yine aynı xxxxx veteriner diye telefon açıldı. Bu kez bir bayan. Bana bir köpek gönderilecekti deyince hemen bakıyorum dedi ve yanındaki birine sordu xxxx xxxx kişisine bugun çıkış oldumu diye tamda benim duyabileceğim şekilde. Sonra bana dönerek çıkış olmadığını yavruların sahibinin kliniklerinde sigorta yaptırdığını ve parayı yatırmadığını söyledi. Hesaplarına bir giriş olması gerektiğini ve 500 TL yatırmam gerektiğini bu paranın hemen tekrar bana transfer edileceğini söyledi. Hiçbirşeyden haberim yokmuş gibi dinledikten sonra artık dayanamadım ve internette aynı yöntemi gördüğümü hatta kullanılan cümlelerin bile aynı olduğunu söyledim. xxx bey bu telefondaki kişi bize hakaret ediyor dedi ve telefonu suratıma kapattı.
Tekrar aradığımda açmadı bende mesaj attım lütfen telefonu açın diye. Telefonu bu kez bir beyfendi açtı buyrun bilmem ne. Dedim böyle böyle. Suç duyurusunda bulunacam deyince pazartesiyi bekleme şimdi git en yakın emniyete şikayetini bildir gibisinden konuştu.
Daha sonra elimde tüm telefon konuşmalarının kayıtları olduğunu facebook paylaşımının resmi olduğunu banka dekontu olduğunu vs söyleyince banka hesabının ait olduğu kişiye küfürler etmeye başlayıp o bizide dolandırdı paraları aldı kaçtı vs. konuşmaya başladı. 4-5 gün önce ortadan kaybolduğunu paralarını aldığını söyledi. Bende o hesabın şimdi aradığım telefon numarasından dün bana verildiğini söylediğimde kardeşim anlamıyomusun adam 4-5 gün önce kaçtı gitti bizide dolandırdı bilmem ne zırvalamaya başladı. Sonrada istediğin yere şikayet et vs konuştu karşılıklı olarak iyi günler dileyerek(gerçek anlamda) telefonu kapattık :D

Şimdi mesele 160 lira meselesi değil aslında. 160 lira beni fakir etmez. Allah'ından bulsun der geçerdim fakat en çok zoruma giden hayvanlar aracılığıyla böyle birşey yapılması. Gidip parasını verip petshop'dan köpek alabilecek durumdayız şükürler olsun. Fakat ben her zaman hayvan ticaretine karşıyım. Bunun yerine ücretsiz olarak sokağa bırakılma tehlikesi olan bir köpeği sahiplenmek istiyorum. Araya hayvanların karıştırılması hem çok zoruma gitti hemde çok sinirlendirdi beni ve sonuna kadar uğraşmaya karar verdim.

Şimdi sormak istediğim elimdeki belgeler ile ne yapabilirim. Nasıl bir yol izlemeliyim. Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacam ve elimdeki belgeleri teslim edecem. Bunun dışında neler yapabilirim.

Baştan sona tüm telefon konuşmalarının kaydı ,
Banka ödeme dekontu ,
internette haklarında yazılan dolandırıcılık yazıları ,
facebookta sahiplendirme adı altında açtıkları ilan
mevcut. Ayrıca hayvan sahiplendirmenin dışında yaptıkları telefon satış dolandırıcılığının kanıtlarıda var. internette onlarca mağdur var.

Birde bunlar sanıyorum 4-5 kişilik bir ekip çünkü 2 farklı ses tonuna sahip baya 2 farklı ses tonuna sahip erkek ile konuştum. Yada ben çok dikkat etmedim bana öyle geldi bilmiyorum. Ama en az 2 kişiler. Uzun zamandır dolandırıcılık yapıyorlar. Bu bir organize suç sıfatına girer mi ?

mehmet6r
03-10-2015, 18:54
Geçmiş olsun. Allah sonumuzu hayretsin. Gerçekten şu ülkede hukuk sistemi radikal reformlar istiyor.

Gökhan Kavuştu
03-10-2015, 19:15
Geçmiş olsun. Benzer bir durumu biz de yaşadık, merakla takipteyim.

omR35
03-10-2015, 19:30
geçmiş olsun.bu olay artık sektör haline geldi malesef.insan kime güveneceğini şaşırıyor.ben de bir kez kazık yedim hayatımda o da forumun da tanıdığı cantürk amortisör murat beyden, hala unutmam.normalde haksızlığa tahammül edemem kesinlikle ama nasıl olduysa Allah'a havale edip geçtim kendilerini.umarım siz bir sonuca varırsınız.

RafetAraç
03-10-2015, 19:32
Hey masallah gercekten cok saglam dolandiricilar yetisiyor guzelim turkiyemizde. Boyle kurgulari kafalarini calistirip bi sinema sektorunde falan kullansalar oscar rekoru kurardik valla

RafetAraç
03-10-2015, 19:34
Sizede cok cok gecmis olsun hocam insallah bu ornegi cogu kisi gorurde ayni yola girerek onlarda kandirilmaz.

Mpower
03-10-2015, 20:37
İnsanlar artık part time olarak dolandırıcıkla uğraşıyorlar bunu anladım ben...

onursumer
03-10-2015, 20:46
internetten bu şekilde dolandırılmış kişiler ile irtibata geçip , hep beraber yol izlerseniz bence kişiler ceza alabilirler

yucelebeci
03-10-2015, 22:07
Bu yöntem çok fazla kullanılıyor biraz araştırsaydınız çok rahatlıkla bulabilirsiniz, geçmiş olsun

Caesar
03-10-2015, 22:08
http://1.bp.blogspot.com/-4qCE_uJLjiQ/U-ZB-4nt3UI/AAAAAAAASeU/tjI_2yYgYUs/s1600/kirmizi_kurdele_fiyonklu.jpg

İlkse problem yok bişey yapamazsın boşuna uğraşırsın. Zamanın gider. hesapta başkası üstüneymiş. Salağın teki üstüne hesap açmışlardır.

Orcun_Simsek
04-10-2015, 01:01
Geçmiş olsun. Allah sonumuzu hayretsin. Gerçekten şu ülkede hukuk sistemi radikal reformlar istiyor.
Malesef hocam. Teşekkürler. Bütün dolandırıcılar , hırsızlar , katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallaya sallaya geziyor sokaklarda.

Geçmiş olsun. Benzer bir durumu biz de yaşadık, merakla takipteyim.
Sizede geçmiş olsun hocam. Pazartesi günü yeni gelişmeleri burdan yazarım.

geçmiş olsun.bu olay artık sektör haline geldi malesef.insan kime güveneceğini şaşırıyor.ben de bir kez kazık yedim hayatımda o da forumun da tanıdığı cantürk amortisör murat beyden, hala unutmam.normalde haksızlığa tahammül edemem kesinlikle ama nasıl olduysa Allah'a havale edip geçtim kendilerini.umarım siz bir sonuca varırsınız.
Geçmiş olsun hocam. Malesef Allah'a havale etmekle olmuyor. Başka insanların canı yanıyor. Bunlar böyle yaptıkça bizlerin dürüst insanlara karşı olan güvenide azalıyor. Yada başka insanların bize karşı olan güvenleri.

Hey masallah gercekten cok saglam dolandiricilar yetisiyor guzelim turkiyemizde. Boyle kurgulari kafalarini calistirip bi sinema sektorunde falan kullansalar oscar rekoru kurardik valla
Valla herşeyi beklerdim de hayvanların bu işe karıştırılmasını beklemezdim. Zamanında onlarca köpeğe bakmış yuva olmuş yada yuva bulmuş biri olarak aklımın ucundan bile geçiremedim.

Sizede cok cok gecmis olsun hocam insallah bu ornegi cogu kisi gorurde ayni yola girerek onlarda kandirilmaz.
Sağolun hocam. inşallah. elimden geldiğinde bu kişiyi deşifre etmeye çalışacam. ama herşeyden önce suç duyurusunda bulanacam ki aleyhime kullanabileceği birşey olmasın elinde.

İnsanlar artık part time olarak dolandırıcıkla uğraşıyorlar bunu anladım ben...
part time değil full time kadrolu dolandırıcılık yapıyorlar.

internetten bu şekilde dolandırılmış kişiler ile irtibata geçip , hep beraber yol izlerseniz bence kişiler ceza alabilirler
Biraz araştırdım fakat çoğu bir konunun yada blog paylaşımının altına sadece nick yazarak yorum bırakmış. Ulaşmak pek mümkün gözükmüyor. Gemisini kurtaran kaptan misali tek başıma mücadele edecem.

Bu yöntem çok fazla kullanılıyor biraz araştırsaydınız çok rahatlıkla bulabilirsiniz, geçmiş olsun
Hocam bi anda arkadaşım ilan linkini atınca çok sevindim heycanlandım. Bide yukarda dediğim gibi hayvanların bu işte kullanılacağına ihtimal vermediğim için araştırmak aklıma gelmedi.

http://1.bp.blogspot.com/-4qCE_uJLjiQ/U-ZB-4nt3UI/AAAAAAAASeU/tjI_2yYgYUs/s1600/kirmizi_kurdele_fiyonklu.jpg

İlkse problem yok bişey yapamazsın boşuna uğraşırsın. Zamanın gider. hesapta başkası üstüneymiş. Salağın teki üstüne hesap açmışlardır.

Yok üstad hesap kendi üstüne. Dolandırıcılık yapan kişinin üstüne hesap. bu zamana kadar yaptığı tüm dolandırıcılık işlemlerini de o hesap ve kendi ismi ile yapmış. Fakat anlamıyorum nasıl oluyorda bu insancık hala elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Kimse mi şikayet etmemiş kimse mi dava açmamış. Ama yok zamanımda gitse boşa da uğraşmış olsam uğraşacam. Elimden geleni yapacam. Gerekirse hayvan hakları savunucularını da devreye sokacam bi şekilde bu işin hesabını soracam. Dolandırılmış olmam çok sıkıntı değil hemen her insanın başına gelebiliyor. İnsanların yüzbinlerce lirası gidiyor. Ama çok pis kafaya taktım. Anasından emdiği sütü burnundan getirecem.