Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Far buğu yapıyor volkswagen

zx6r
03-10-2015, 22:01
Arkadaşlar 2014 model volkswagen beetle aracım var , bugun dikkat ettim iki farında ledlerin yandığı yerler buğu tutmuş bu neyden olabilir araçta kaza bela en ufak bi darbe, far sökülmesi vs hiç birşey olmadı
Ve ilk defa bugun oldu daha önce başına gelen arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum

HkN
03-10-2015, 22:21
http://www.geceucusu.com/topic/2677-farlar-neden-bugulanir/

http://nasilkolay.com/far-neden-bugulanir

Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Far buğusu diye arattırdığınızda her markadan kullanıcının dert yandığı bir konu.

onursumer
03-10-2015, 22:24
benim bluegt de buğu değil ama , on farlarda ozellikle bixenon mercek ustu parlak olan yerlerde oluşan lekeler problem anlam veremedim bi servise gostericem bakalım ne dicekler

B.Koçer
03-10-2015, 22:30
giulietta varken merceğin paralel yerlerinde cam kısmında sureklı

sankı agac dalına golge gelmiste o vuruyormus gibi duruyordu sonuc 2 kere farlar degıstı sonra degısenlerde aynı oldu :D

zx6r
03-10-2015, 22:46
Aracın garantisi var pazartesi bende servise götüreyim bakalım ne diyecekler

ouzs
03-10-2015, 22:56
Doğuş oto vw çalışanıyım. Vw den bu şekilde bir bildiri yazısı tüm servislerde mevcut. Farlar ve sisler buğulanma yapabilir diye. Garantiden değiştirirler ama nem ya da yağmur güneş sonrası tekrar olmaya başlar. Bence hiç elletme. Söküp takılması bile zahmetli. Ses gelmeye başlıyor bu sefer. Bu tarzdaki ufak problemler için söktürmeyin derim. çünkü fabrika gibi montaj yapılamıyor bazen. İçinde bariz damlalar oluşuyorsa ozaman söktür tabiki. Ama buğu her zaman olacak az da olsa. Neredeyse bütün vw gruplarının farlarında olur.

Birde ekleyim. Far ların arka kısmında Ufak bir kapak var bazı modellerde. Hava alması için o kapak hala takılıysa ondan da biraz yapabilir. Beettle larda var mı bilmiyorum bi bak.

individual
03-10-2015, 23:02
Doğuş oto vw çalışanıyım. Vw den bu şekilde bir bildiri yazısı tüm servislerde mevcut. Farlar ve sisler buğulanma yapabilir diye. Garantiden değiştirirler ama nem ya da yağmur güneş sonrası tekrar olmaya başlar. Bence hiç elletme. Söküp takılması bile zahmetli. Ses gelmeye başlıyor bu sefer. Bu tarzdaki ufak problemler için söktürmeyin derim. çünkü fabrika gibi montaj yapılamıyor bazen. İçinde bariz damlalar oluşuyorsa ozaman söktür tabiki. Ama buğu her zaman olacak az da olsa. Neredeyse bütün vw gruplarının farlarında olur.

Birde ekleyim. Far ların arka kısmında Ufak bir kapak var bazı modellerde. Hava alması için o kapak hala takılıysa ondan da biraz yapabilir. Beettle larda var mı bilmiyorum bi bak.

Arkadaşa katılıyorum.

Leonlardada bugu sorunu var farları açınca biraz zaman geçince bugu giidyor.

Dediğiniz gibi fabrika gibi olmuyor sök takdan sonra arabanın önü biraz garip bakıyor fabrika gibi servisler toplayamıyor arada klipsler kırılıyor illaki.

uniquel
04-10-2015, 00:02
kuzenimin 2013 golf aracında da sis farında bugulanma olmuştu ve servis yukarıda arkadasın soyledigi dogrultuda acıklama yapıp sis farını degistirmisti.
Tamam, garantiden degisiyorlar fakat boyle bi sorunun cozumu garanti olmamalı.
Neden parcayı revize etmiyor vw.. aynı ürünü sorunu giderip yeni referans nuamrasıyla üretmeye baslıyabilir bence.

i-vtec07
04-10-2015, 00:39
vw lerde çok oluyo bu durum . aracı güneş gören bi yere çekin muhtemelen büyük ölçüde geçicektir . o fara yakından tazikli su tutturmayın . geçici bi çözüm tabi

ErkanCanS
04-10-2015, 02:08
3 hafta önce aldığım sıfır leonumda bu sorunla karşılaştım. Yarın servisi arayacaktım değiştirmemek daha hayırlı galiba.

Gar
04-10-2015, 07:46
Yanlış anlamayın amacım o iyi bu iyi demek değil ama vag grubu sahipleri nasıl böyle sineye çekebiliyosunuz durumu?

Bana garip geldi 0 arabada böyle bişey. Tamam üretim hatası olabilir de fakat yorumlardan sanki kronikmiş gibi geldi

Kadyr
04-10-2015, 08:10
2005 2010 passatım oldu buğu sorunu yaşamadım. hatta 2005 olanın farlarını açtırıp temizlettim yine sorun yaşamadım. şans işimidir nedir bu

marikan
04-10-2015, 08:51
Yanlış anlamayın amacım o iyi bu iyi demek değil ama vag grubu sahipleri nasıl böyle sineye çekebiliyosunuz durumu?

Bana garip geldi 0 arabada böyle bişey. Tamam üretim hatası olabilir de fakat yorumlardan sanki kronikmiş gibi geldi

+1
Bir kaç yıllık araçta kabul edilebilir bir hata değil bence.

Ufuk
04-10-2015, 08:58
Bende bi vag grubu sahibi olarak sanırım buhar yapsa farlarım her türlü cakalligi yapar gider yenisini taktırırım. Her seferinde is emri alır 3.den sonra tüketici mahkemesi

B.Koçer
04-10-2015, 09:33
Bende bi vag grubu sahibi olarak sanırım buhar yapsa farlarım her türlü cakalligi yapar gider yenisini taktırırım. Her seferinde is emri alır 3.den sonra tüketici mahkemesi

Serviste kollarını açmış ufuk beyin arabasının farı değiştirelim diyordu

Garantin bitti garantin öperler yivrim :D

enes28
04-10-2015, 09:39
Çoğunlukla Jetta mk5, Passat B5, Golf 5'lerde rastlıyorum far kararmasına. Yaptırdıktan belli bir zaman sonra yeniden oluyormuş.
Buğu gibi leke olayı ampul ısıtmasından olabilir diye düşünüyorum. Focus 2,5 varken park lambasından dolayı iki farda da leke oluşmuştu serviste değiştirdik.

Ufuk
04-10-2015, 10:05
Serviste kollarını açmış ufuk beyin arabasının farı değiştirelim diyordu

Garantin bitti garantin öperler yivrim :D

Zengin esnaf arkadaşlarımız var onlar bize 1 takım ayarlarlar. Atasoy optik.

Mehmetmert
04-10-2015, 11:16
Bende hic olmadi ama benim farlarim halojen
Gozlemledigim kadariyla bixenonlu araclarda oluyor hep
Daha dogrusu araba bayiiden cikiyor,sifir arabada bile bugu olabiliyor
Kullanma kilavuzunda zaten yaziyor,sicak soguk hava etkileri ile bugulanma olabilir normaldir diye
Cok fazla abarti bugu olmadigi surece far degistirmiyorlar,gerci sizin ikili iliskinize kalmis orasida ayri tabi

bilalMW
04-10-2015, 11:21
Buğu normaldir. Garantiye girmez. Bunu ben değil üretici diyor.

Octane
04-10-2015, 11:33
Aklımı yitirecem böyle saçma sorunlar nasıl normal diyebiliyorsunuz yaa :D İçini açmadığım hiç bir farım da stobum da buğu yapmadı. Hem de kaç model kaç farklı marka aracımda :D Bana göre hatta farın buğu yapması demek aracın farının kırılıp tamir edildiği, fakat tam olarak kapatılamadığının bir göstergesi yıllardır. Böyle bir şeyin neresi normal? Nasıl kronik deyip çıkabilir işin içinden bir firma? Bu firmanın kullanıcıları nasıl tamam o zaman diyebilir ya? Bir değil iki değil vag grubun sorunları, hayır o değil bundan 10 sene sonra ikinci el de araç alamayacaz, herkes deli gibi vw alıp skoda seat alıp durdukça :D

ikuybu
04-10-2015, 11:42
2011 model polo aracımın sağ farı buğu yapmıştı,2013 yılında garantiden değiştirmiştim.Değiştikten sonra bir daha yapmadı hala kullanıyorum.

Yigit-Y
04-10-2015, 12:12
Ne kadar dandik farlar :)

Bu kusuru gidermekle bile ugrasmamislar

onursumer
04-10-2015, 13:37
giulietta varken merceğin paralel yerlerinde cam kısmında sureklı

sankı agac dalına golge gelmiste o vuruyormus gibi duruyordu sonuc 2 kere farlar degıstı sonra degısenlerde aynı oldu :D

benimkide benzer bir durum bildiğin lekeler var farın içinde ozellikle krom olan yerlerde mercek ustu çevresi , çok rahatsız edici duruyor

başka araçlarıda inceliyicem km yüksek eğer onlardada varsa boşuna sokturup değiştirmem

HkN
04-10-2015, 21:08

Sanırım benim postu okumadınız.

Şu aramaya bakarsanız her markada bu şikayetler var.

https://www.google.com.tr/#q=far+bu%C4%9Fulanmas%C4%B1

ouzs
04-10-2015, 23:03
İş farın dandikliğinbe girecekse eğer vw servisleri o farların dandik değil kullanıcıların yanlış kullandıklarınıda gösterebiliyor. Servis yine gayet ılımlı bir şekilde müşterilerine anlatıyor bak böyle yaparsan böyle olur buğu yapar ama korkma geçici buğudur diye. Aracın motorunu yıkatan servise geliyo aracımın farı buğulandı diye. Ya da derin suya girmiş bi iki gün önce yağmur yağmış. Ön tamponun içi komple çamur olmuş. suya girmişssiniz ondan olmuş ben yinede temizlettirdim diyorum, yoo ne suyu hiç girmedim diyorlar. Biraz kullanmaylada alakası var bu durumların. Tamam bazıları fazla nemli yerde kalınca yıkamadan sonra olabiliyor ama geçmeyen bir buğu değil. Far ımı kesinlikle değiştiririm diyen arkadaşlarda haklılar ama sonra aracımdan ses geliyor diye servise geri gittiklerinde bu sefer servis sesi bulmak için arabayla 70 km yol yapıyor benzin gidiyor parça parça sök tak yaparak sesin geldiği yeri bulmaya çalışıyorlar fabrikasyon parçaları söküyorlar. Bence yapıalcak iş değil.. Geçiyorsa elletmeyin. Biraz umursamazlık gerekir bazı durumlar. Tavsiye sadece:)

Gar
04-10-2015, 23:37
Sanırım benim postu okumadınız.

Şu aramaya bakarsanız her markada bu şikayetler var.

https://www.google.com.tr/#q=far+bu%C4%9Fulanmas%C4%B1

Okudum ama bizimde başımıza gelen bir durumdan ötürü yazdım

13 senelik arabamızda da 0 arabalarımızda da olmadı. İlk defa geçen sene volvo v40 da oldu servise gittim direk durumu anlattım servis görevlisi yoğuşmalı far gibi bişeyler söyledi xenon daha sıcak çalışır dedi bende öyle olmadığını bildiğimiz su almış olduğunu söyledim. Birbirimizle zıtlaştık en sonunda garantiden işlem gördü bir daha böyle bir sıkıntı olmadı

Bence böyle bir durum varsa ve kaza, far açılma gibi durumlar olmadıysa bu sorun normal değil.

Mehmetmert
04-10-2015, 23:37
http://i.hizliresim.com/jjYnjL.png (http://hizliresim.com/jjYnjL)

Kullanma kılavuzu
120. sayfa
http://binekarac.vw.com.tr/VWSShPortal/pdf/3C2.pdf

Farları siz açsanızda açmasanızda hepsinin havalandırma kanalı vardır bu kanallar su girmeyecek ama hava alıcak şekilde tasarlanmıştır.Farın içinde çok aşırı derecede su yüzmediği sürece bazen buğu yapması normaldir.Bakın biraz buğu normaldir ve belli bir süre sonra geçer.Ama arabayı yıkadıktan sonra su içinde kalıyorsa çatlak yada bir yerden içine direkt su giriyordur.

Bir yerin sıcaklık farkından buğu yapmaması için içerisinde hava olmaması gerekiyor,bu yüzden her modelde aynı sorun olabiliyor.Önemli olan;
-Sizin aracınızın farlarına su girdiğinden dolayımı buğulanıyor
-Yoksa klasik kimyasal yoğunlaşmamı oluyor bunu tespit etmelisiniz öncelikle

Mehmetmert
04-10-2015, 23:38
Ekleme:Farları açmadan kastım / Camını ayırma,kırık farı tamir etme / kesme,biçme,yapıştırma

CenKeR
04-10-2015, 23:59
polo gti aracımda ledlerin orda komple yapıyordu özellikle kışın servise gittik bakıldı edildi hava tahliye kanalları tıkalı dendi ama sonra yinw ufak ufak yaptı vw de kronik :)

zx6r
05-10-2015, 09:56
Arkadaşlar sorunu çözdüm , farın buğu yaptığı gün , arkadaşlar arasında roll yapıyorduk , o gün haddinden fazla sellektör attık keyfi amaçlı , zenon olduğu için çok ısındı o yüzden tuttu muhtemelen aynı gece bi arkdaşımda daha olmuş , o günden sonra bidaha tutmadı , gözlemliyorum bakalım

Octane
05-10-2015, 10:04
Arkadaşlar sorunu çözdüm , farın buğu yaptığı gün , arkadaşlar arasında roll yapıyorduk , o gün haddinden fazla sellektör attık keyfi amaçlı , zenon olduğu için çok ısındı o yüzden tuttu muhtemelen aynı gece bi arkdaşımda daha olmuş , o günden sonra bidaha tutmadı , gözlemliyorum bakalım

Xenon'u olan araç sahipleri karanlık yollarda kısa farla gidiyor o zaman? Kapkaranlık tali yollarda saatlerce uzunla da gidilse böyle bir şey olmaması lazım. E o zaman Allah korusun yarın bir gün araç hararet yapınca da vw çıkıp 'siz aracı

Octane
05-10-2015, 10:05
^zorlamışsınız o yüzden hararet artmış' demesin. Gidin farınızı değişin. Böyle saçma olay olamaz. Edit geri gelsin ayrıca.

cnzdmr
05-10-2015, 10:09
benimde rocco da arka sağ stop buğu yapmış ama artık damla damla görünüyor farın içinde.

her geçen gün artıyor buğu ve damla miktarı bende götüreceğim servise en kısa zamanda...

marikan
05-10-2015, 10:28
Kılavuz işin kurnazlığı gibi geliyor bana. Geçen günde başka bir forumda VW kullanma kılavuzunda 1000km'de 1lt yağ eksiltebilir yazdığı söylendi.

B.Koçer
05-10-2015, 10:32
klavuza göre araba kullanıcaksak
arabaya değil klavuza binelim