Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 318is m44 diferansiyel seçimi
arkadaşlar merhaba . aracım 97 model e36 318ti compact.m44b19 motor manuel .
diferansiyelimde boşluk var ve vurma yapıyor ama biraz fazla.yani vites atarken yada ayagımı gazdan çekerken yada gaza bastıgımda arkadan vuruntu yapıyor kalkışlarda ani kalkarsamda aynı şekil..
bir iki servise gösterdim acaba şaftta bosluk varmı dedim ama diferansiyeli yada şaftı tutup elle çevirince baya boşluk oluyo dönüyor. kendi ustamda diferansiyeli değiştirmek gerektiğini söyledi.
bunun olur yolu varmı? tamir vs gibi . ustam tamir ettircegine çıkma al astarı masrafı geçer dedi.bende öyle düşündüm . ve parçacımda bir diferansiyel buldum ama bi türlü gidip alamadım oda satmış.
aracımın şase nosundan çıkan diferansiyel 3.38 borusanda sorgulatttım. bu arada diferansiyele 6650tl + kdv fiyat çektiler :))) şimdi
benim asıl sorum şu
arkadaşımda 3 çeşit dif var 4.10 3.64 bide kaynaklı 3.64 . benim üstündeki dif ne bilmiyorum ama çok aşırı kısa 5.vites 3000devirde 105 le felan yol alıyor. ben bu arkadaşımdaki diferansiyeli alsam benim aracımın üstündeki diften kilit söküp aldığıma aktarabilirmiyim ? kendi kilidiimi aktarsam hangi oranı takmalıyım 4 10 mu 3 64 mü ? bana herhangi bir sıkıntı yaratırmı.yakıt çekiş vs nasıl olur aracın.? bide bu arkadaşımın diferansiyeller e30dan çıkma uyuyormu aracıma ?
bilenlerin yardımına ihtiyacım var özellikle eray abi görürsen yorumunu esirgemezsen sevinirim difransiyel konusunda sen baya bilgilisin başka tavsiye oran varsa değerlendirebilirim. :)
bir sorumda şu :D bugün aracıma açık hava filtresi takıyım dedim ama filtre kazanında bir sensör var neyin nesidir iptal etsem sıkıntı yaratırmı araç lpgli ?
slm 338 e kısa dıyorsun orjınalı 338 dir ,4.10 yada 3.64 dAha da kısa olur uzatmak için rakkamın küçülmesi
gerekır 323-315 fakat aracın m44 oldugu ıcın bence gerek yok kendı dıfınde kılıt varmıs boşluk ayarı yapılıyor basıt bir işlem ıllede oranı değişcem diyorsan kendı aracındakı kılıt aldıgın dıflere dırek olur fakat yıne boşluk ayarını yapman gerekır.
pardon ama suda var senın aracdakı defransıyel 168 lık yanı kucuk kafa kucuk kafada uzun oran bulman zor olucakdır
slm 338 e kısa dıyorsun orjınalı 338 dir ,4.10 yada 3.64 dAha da kısa olur uzatmak için rakkamın buyumesı gerekır 323-315 fakat aracın m44 oldugu ıcın bence gerek yok kendı dıfınde kılıt varmıs boşluk ayarı yapılıyor basıt bir işlem ıllede oranı değişcem diyorsan kendı aracındakı kılıt aldıgın dıflere dırek olur fakat yıne boşluk ayarını yapman gerekır.
pardon ama suda var senın aracdakı defransıyel 168 lık yanı kucuk kafa kucuk kafada uzun oran bulman zor olucakdır
boşluk ayarı nasıl yapılır kim yapar tavsiyeniz varsa harika olur benim için. uzunluk kısalık pek önemli değil aslında ama 100le giderken 2000 2200 devirde gitse daha az yakar diye düşünmüştüm bu aslında çokta önemli değil 4.10 is için ideal diye okudum forumlarda benim araçta neolur bilmiyorum compact olduğu için. bu boşluk ayarını kim yapar varmı referans verebileceğiniz bir dükkan usta felan istanbul içinde heryere giderim sıkıntı yok aynı gün yapıldıktan sonra...
4.10 daha kısadır m42 lerde 410 cıkar 391 ıle degısırız ,hafta sonu gelırsen ben yaparım yada sok kargola yapıp yollıyım ist pendık
abi olabilir gelirim halledebilirsen pendik değil karsa bile gelirim :D numaranı verirmisin
noelbaba
05-10-2015, 18:31
bu bahsettigin sorun aks boslugu olmasin ? Bendeki sesi birebir tarif ettin kendi ustam dahil olmak uzere bostanci sanayide guvenilir bir kac usta daha aks boslugundan gelir bu ses diyor.
noelbaba
05-10-2015, 18:36
hatta seside tarif etmek gerekirse bildigin iki metalin bir birine carpmasi sonucu cikan sesle birebir ozellikle 1 ve 2. viteslerde yapiyor ses yada yuksek viteste devir dusukken yapiyor
Aksın diff tarafındaki kafası oynama yapıyor , Ayhan abinin dediği gibi diferansiyel boşluğu alınacak
evet ses benzer bir ses iki metal vurunca cıkan ses gibi. :) ustam cıkıp kullandı kanalda altına girip baktıda diffden dedi. ayhan abiylede görüştük yarın başka bir ustaya baktırıp aksmı diffmi emin olduktan sonra ayhan abinn yanına gidicem hafta sonu . ama bostancı oto sanayide bu girişten 2.sol olması lazım ordan gidince sol taraflarda bi çıkmaz sokakta şaft tamiri yapan bir dükkan vardı ordakilerde baktı difransiyelden yapar değişmesi lazım dedi ama anlamdım gitti yarın yolda bi video çekip buraya atmayı deniyim en iyisi :)
bostancıdakı saftcı bakdıysa dıf dır :) vıdeo ıle anlasılmaz bosuna ugrasma cunku aksdakı boslukla safttakı yada dıfdekı boslukda aynı sesı verıcekdır ;)
bostancıdakı saftcı bakdıysa dıf dır :) vıdeo ıle anlasılmaz bosuna ugrasma cunku aksdakı boslukla safttakı yada dıfdekı boslukda aynı sesı verıcekdır ;)
tamam abi ben yarın 5ten sonra sanayiye geçince ustam kontrol eder olmadı seninle görüştürürüm orda arayıp
Aynı metal vuruntu sesi benim aracımda da var...
noelbaba
05-10-2015, 20:34
Ben o ses yuzunden arabayi parcalayacak hale gelmistim bir ara zamanla sesi fazla cikarmadan kullanmaya basladim ama altta bir sorun oldugunu bilmek bile mide bulandiriyor. Gecenlerde biri arabaya bakmak icin geldi ve tanidigi bir bmw servisine goturduk o adamda aksta bosluk var dedi 400 liraya halledilir dedi. Aks kafalari degisecekmis falan filan. Bende senden haber bekliyim ozaman cunku sorunlar ayni belliki. Hem dif hem aksta olabilir ozaman yak arabayi zaten ben ondan korkuyorum : ) Sadece dif olsa oda kotu difi acmasi tamiri vs baya masrafli zaten dif tamiri tavsiye edilmiyor direk degistirin diyorlar
direk değiştir diyenler defransıyel acıp toplamayı yada ayarının nasıl yapıldığını biliyorlarmiki direk değiştirin diyorlar ? oldu ozaman motor yag yakmaya basladı dıye dırek degıselım sandık motorla :D
ben yıllardır defransıyel dagıtıp topluyorum e90 ve e60 bmw lere kılıt uygulaması yapıyorum yurtdışına bile yaptıgım defransiyeller mevcut e60 serisi için.
yeterki defransiyelin içi kaynak olmasın yagsız kalmasın gerısı basit işlem ;)
noelbaba
06-10-2015, 06:44
direk değiştir diyenler defransıyel acıp toplamayı yada ayarının nasıl yapıldığını biliyorlarmiki direk değiştirin diyorlar ? oldu ozaman motor yag yakmaya basladı dıye dırek degıselım sandık motorla :D
ben yıllardır defransıyel dagıtıp topluyorum e90 ve e60 bmw lere kılıt uygulaması yapıyorum yurtdışına bile yaptıgım defransiyeller mevcut e60 serisi için.
yeterki defransiyelin içi kaynak olmasın yagsız kalmasın gerısı basit işlem ;)
valla eyer sesin sebebi difse bende gelirim yerinize maliyeti ne olur bilmem ama bu sesten cidden kurtulmam lazim. Bu dif boslugunu almak uzun bir islemmi
difin sökülüp temizlenip kecelerde asınma varsa degışip topluyoruz ortalama 3-4 saat suruyor , öncelikle difden olduğuna emin ol göster biyere ona göre bana difi yolla yada aracı hafta sonu getir ;)
ayhan abi merhaba tekrardan daha yeni sanayiden geldim ustam baktı sorun diff den miş. sağ arka aksın kafasındada hafiften bi boşluk var gittiğim usta senin izah ettiğin şeyi söyledi boşluk ayarı yapılcak felan dedi keçeler felan dedi aynı şekil.burda bizim sanayidede varmış yapan.dediğini yaaptı ustada akslarda sıkıntı çıkmadı sadece sağ arkada hafif var ama şaftla dif'in bağlandığı yerden ayna mahrutimiymiş nymiş orda yarım tur boşluk var elle çevirince bakalım usta yaparım dedi başı kalabalıktı fazla detaya giremedim olmazsa bizim burda yaptırcam garanti verirse yani yaptığında ses vurma olmuycagına dair sanırım burda yaptırıcam ama laga luga yaparsa basıp gelcem yanına abi ...
bu arada maliyet soranlara ben bugün sanayide araştırdım usta diffi söküp takmaya 150 tl differansiyelcide bakımını keçesini değiştirip yağını suyunu koyup boşluk ayarı yapmaya 200-250 tl arası tutar dedi. kaba taslak 400 tl diyebiliriz merak edenler için masraf bu şekilde bugün aldığm rakam tabi üç aşşa beş yukarı pazarlık edilir buna...
noelbaba
06-10-2015, 18:59
fiyat tahmin ettigim gibi .. Benim kafami karistiran bana herkes aks derken sana dif demisler . bu bosluk dedikleri aksin dif ile birlestigi yerde olusan bir boslukmu ?
hayır aks boşluğunu diffden çıkan taraftaki kafayı tutup lastiği yada kolları çevirmeyi deneyerek anladı usta . diffdeki boşluğu şaft ile diffin birleştiği yerden anladı
noelbaba
07-10-2015, 15:44
anladim peki nedir son durum ne islem yapildi ses kesildimi ?
Cumartesi sokturucem yazarim buraya sonucu
Akışmetre gibi kronik bir sorun diyebilir miyiz buna da..?:)
noelbaba
08-10-2015, 14:57
Akışmetre gibi kronik bir sorun diyebilir miyiz buna da..?:)
e36larda dif otmesinden sikayetci cok insan gordum bu bosluk sorunlarida ayni sekilde. Benim sanzimanda ilk 3 vitesin gecislerinde sakirdamaya basladi sanirim yillarin getirdigi yorgunlugun ihalesi bana kalacak . : )
m44 lerde akışmetre sorunu nerdeyse olmaz ;) m42 lerde olur
bugün yaptırdım sabahtan söküp ikitelliye oto sakarya difransiyelciye gittik yılmaz usta halletti sağolsun.gidip kapağı açınca vaziyet fenaydı :D diffi dağıtmışız dişliler kırılmış ve travers kapağındaki pim yanlamaktan yuvanın yanına vurmaktan bir yuva büyüklüğünde bir delik daha açmış . :) allahtan ayna mahrutiye kadar girmeden sökmüşüz yoksa diff çöp olucaktı.sağolsun ustanın elinde iç parçaları mevcuttu 1 saatte halletti teslim etti gidip taktık ve vuruntu sıfır :D sorunu çözdük . maliyete gelince 150 usta sökme takma işçilik diff'ci 350 tl aldı.45 tl castrol 140 numara yağ . totalde 545 tl. normalde 250ye yapıcaktı difi ama dişli ve ıstavroz kapağı sorunlu olunca 100tl fark aldı normalde kapak fiyatı dişlilerle 250tlde güzel fiyata yaptı sağolsunn... vuruntu sıfır
noelbaba
11-10-2015, 15:44
hayirli olsun yinede fiyat normal aslinda. Benim akslar kaca patlayacak acaba
sağol abi.mekan olsa aslında hiç işçilik vermeye bile gerek yok arka takımı söküp almak çok basitmiş bunu anladım :) akslar çok daha basit bence .
noelbaba
12-10-2015, 20:55
sağol abi.mekan olsa aslında hiç işçilik vermeye bile gerek yok arka takımı söküp almak çok basitmiş bunu anladım :) akslar çok daha basit bence .
valla ben daha kapi dosemesini sokemiyorum var gerisini sen dusun : ) bakalim yarinda ben servise gidecegim aks kafalari degisecekmis bosluklari alinacakmis 400 lirayada yaparlarmis umarim ses sadece akslardandir da dife bulasmadan sesi hallederim. Dif ile akslarin bozulunca ayni sesi yapmasi kotu hangisi olduguna karar vermek icin illa sokmek gerekiyor.
Yok abi gerekmiyormus iste :D bende oyle saniyordum ayhan abi aydinlatti beni sagolsun :d sen nerde oturuyorsun
noelbaba
13-10-2015, 15:03
Yok abi gerekmiyormus iste :D bende oyle saniyordum ayhan abi aydinlatti beni sagolsun :d sen nerde oturuyorsun
benimde ustam inatla aks diyor ses kesilir diyor ama difte bir sorun varsa bilemem diyor acip bakmadan birsey diyemem hos akslarda bosluk oldugu kesin kendim sahit oldum.. Ben atasehirde oturuyorum