Orijinalini görmek için tıklayınız : araba soğukken beyaz duman sorunu
CorleoneTR
06-10-2015, 19:09
merhaba
171 binde corsa c dizel aracım var. aracı uzun süreden sonra ( 7-8 saat sonra örneğin ) ilk çalıştırmamda birkaç dakika beyaz duman geliyor. beklersem 5-10 dakika çalıştırıp gidersem 1-2 dakikaya kalmadan kayboluyor. 4bin km önce yağ ve hava filtresi değiştirdim. turboda 1700-2500 arası bir ıslık sesi duyuluyor gaza basarkende çekerkende. sorun nereden kaynaklı olabilir acaba? su ve yağ eksiltme çekişinde herhangi bir değişiklik yok. duman attığı sırada rolantide dengesizlik oluyor. enjektörlere baktırdım sorun çıkmadı. ayrıca bu esnada biraz mazot kokusu geliyor
1.3 mü araç ? benim ve bir çok 1.3 cdti d sport kullanan arkadaşlarımda bu tarz bir duman mevcut.Yağ yakma ve eksitme yok,çekiş kaybı yok,enjektörlerde problem yok 1.3 cdti soğuk çalıştırmada 5 sn garip tepkiler veriyor ve ısındığı zaman çok stabil çalışıyor.Sıcak havalardada bu dumanı hiç yapmıyor 5 sn olan garip tepkileride.
Beyaz dumansa büyük ihtimalle turbon yağ kaçırdığı içindir.
CorleoneTR
06-10-2015, 22:26
evet 1.3 araç ilk çalıştırmada birkaç dakika duman var ama sonra gün içinde hiç bir sorun olmuyor. turbodan olup olmadığını nasıl kesin anlayabilirim? sıcak havalardada bu durum mevcut
CorleoneTR
09-10-2015, 22:32
fikri olan yokmu arkadaşlar? ankarada bilinen bir ustaya götürdüm. enjektörlerden olma olasılığı yüksek özellikle mazot kokusu varsa dedi. tekrar başka bir yere baktırmamı önerdi.
evet 1.3 araç ilk çalıştırmada birkaç dakika duman var ama sonra gün içinde hiç bir sorun olmuyor. turbodan olup olmadığını nasıl kesin anlayabilirim? sıcak havalardada bu durum mevcut
Yağ eksiltmem yok diyorsunuz,çekişinde bir problem yok diyorsunuz eğer ki turbodan olsa idi çekiş ve yağ eksikliği yaşardınız.
fikri olan yokmu arkadaşlar? ankarada bilinen bir ustaya götürdüm. enjektörlerden olma olasılığı yüksek özellikle mazot kokusu varsa dedi. tekrar başka bir yere baktırmamı önerdi.
enjektörlerinizi kontrol ettirin eğer onlardada problem yok ise emme manifoldunuzu temizledin kurum,yağ vs toplanıyor çünkü bundan dolayı bir problem olma olasılığı yüksek.
kat. duruyormu araçta yoksa sökük mü gerçi önceden içini boşaltmışta olabilirler baktınız mı. ben kat.ın içini boşalttırdığımdan beri duman yok ama ilk çalışmada aşırı koku var
CorleoneTR
09-10-2015, 22:47
katı ben iptal ettirdim öncedende duman vardı şimdide var. içini boşalttırdım.
CasabLanca
10-10-2015, 00:28
%99 enjektörlerin işeme yapıyor. turbodan olsa giderken duman atar. soğuk motorda duman atma durumuna göre aracı uzun bir süre rölantide çalıştırdıktan sonrada gaza hafifce 500-600 devir oynatacak kadar gaza bastığında aynı dumanı görürsün
CorleoneTR
10-10-2015, 01:11
%99 enjektörlerin işeme yapıyor. turbodan olsa giderken duman atar. soğuk motorda duman atma durumuna göre aracı uzun bir süre rölantide çalıştırdıktan sonrada gaza hafifce 500-600 devir oynatacak kadar gaza bastığında aynı dumanı görürsün
Hocam ankarada önerebileceğiniz bir yer varmı enjektör bakımı için
Sabah biraz bekleyip gaz verip deneyeceğim
CasabLanca
10-10-2015, 01:20
Öz Bosch dizel pompa var şaşmazda, ben orayla çalışıyorum Yıldırım usta var sağolsun ilgilidir
2551 (eski 1) Cd. 2527 (eski 5.) Sk. No: 1
0312 278 19 48
mikelazi
10-10-2015, 07:49
kızdırma bujilerinide konturol ettirin derim.
CorleoneTR
10-10-2015, 09:02
Onları da kontrol ettirdim ama arkasına kablo deydirerek akım varmı yokmu diye bakıldı sağlıklı bir yöntem midir?
CorleoneTR
10-10-2015, 10:59
arkadaşlar flood oluyor kusura kalmayın ama olayın video görüntüsünü ekliyorum fikir verme açısından. beyaz duman çıktığı anlarda rolantide de dalgalanma oluyor
https://www.youtube.com/watch?v=p99Jp7WvKvQ&
CorleoneTR
13-10-2015, 18:38
Arkadaşlar rolanti ile ilgili dalgalanmalar duman olabilirmi rolanti o esnada 750-950 civarı gidip geliyor araba tekliyor gibi oluyor o teklemelerde duman daha belirginleşiyor
portakal
14-10-2015, 09:25
Ayni sorun getz aracimda da mevcut
1.7 dti
Getz
Ve corsa d 1.3 lerde ayni sorunlar var ama çözümünü garip bi şekilde bilen yok