Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo dan yağ kaçırma (ss li)
Gecen gun aracı temizlerken farkettim turbonun çıkış kısmıdan yağ sızıntısı farkettim. Ufak da bi yag eksiltme olmuş tamamladım hemen fakat aracın çekişinde bir fark bir ses vs yok. Yazılım oldugu icin duman atma durumunu gözlemleyemiyorum. Hemen giriş kısmını sokup turbo dağılmış mı diye kontrol edim dedim fakat gayet sağlam görünüyor. Acaba turbonun egzoz palinde olabilir mi sıkıntı. Söküp görmem münkün değil maalesef orayı. Sadece sızıntıyı çekebildim.
Arac 1.7dti bu arada.
http://i.hizliresim.com/RBbQVn.jpg
http://i.hizliresim.com/gy4XAN.jpg
http://i.hizliresim.com/LEYQEa.jpg
karter havalandırma turbo emişine bağlı ise oradan gelen yağ olabilir.
eğer oradan değil ise turbo yağ dönüşünde tıkanma veya kısıtlama var ise gene yağ kaçağına sebep olabilir.
Turbo standart mı?
karter havalandırma turbo emişine bağlı ise oradan gelen yağ olabilir.
eğer oradan değil ise turbo yağ dönüşünde tıkanma veya kısıtlama var ise gene yağ kaçağına sebep olabilir.
Turbo standart mı?
Hocam karter havalandırma dediğiniz külbütör çıkışı ise, onu söktük krom cai yaparken. Külbütör havalandırma direkt dışarıya açılıyor.
Turbo standart hocam. Wastegate iptal sadece.
Araç kaç binde ve ne kadar zamandır wastegate iptal ? Wastegate iptal olunca turbo Allah ne verdiyse dönüyor bu durumda turboların ömrü bayağı kısa oluyor.Gözle kontrolden ziyade elle yatak boşluğu kontrolu yapın çok çok az bir boşluk varsa normaldir fakat fazlaysa turbo sıkıntılı.Bir de kompresör tarafının hava çıkışına bakın orada yağlanma daha mı fazla ?
Araç kaç binde ve ne kadar zamandır wastegate iptal ? Wastegate iptal olunca turbo Allah ne verdiyse dönüyor bu durumda turboların ömrü bayağı kısa oluyor.Gözle kontrolden ziyade elle yatak boşluğu kontrolu yapın çok çok az bir boşluk varsa normaldir fakat fazlaysa turbo sıkıntılı.Bir de kompresör tarafının hava çıkışına bakın orada yağlanma daha mı fazla ?
Araç 147 binde wg ve yazılım yapalı 10 bin km oldu... Yatak boşluğunu kontrol etmiştim elle nerdeyse hiç sallanma boşluk vs yok. Yağlanma sadece intercooler çıkışında var. Ya çok sıkıştırdım da aşırı basınç geçtiğinden yağ attı diyecem ki aracı öyle zorlamam, ya da egzoz palinde sıkıntı var sanırım... :/
Sadık Özyer
09-10-2015, 01:38
Levent benim araçtada oil catch direk dışarıya verilirken her taraf yağ oluyordu o havayı emmek gerekiyor , ne yazıkki.
yoshimura
09-10-2015, 08:45
Yağ buharı fiks olur. sanki kelepçe tam sıkılmadığından hortum dibinden üfleme yapmış gibi.
Levent benim araçtada oil catch direk dışarıya verilirken her taraf yağ oluyordu o havayı emmek gerekiyor , ne yazıkki.
Kanki o olay bende de vardı ama o ayrı bi dünya. Külbütör filtresi olduğu için kaputa atıyordu yağı, boru çektim yere verdim sıkıntı yok. Ama asıl yağlanma turbo hortumunda.
Yağ buharı fiks olur. sanki kelepçe tam sıkılmadığından hortum dibinden üfleme yapmış gibi.
Ufak bi kaybım var basınçta da sanırım, hortum gibi duruyor. Araç muayeneye girecek komple bi elden geçiricem bakalım neymiş ne değilmiş. Umarım kelepçedir sadece :)