Orijinalini görmek için tıklayınız : 4X4 1.6 TDI Skoda hakkında ( göbekleri yanlayarak döner mi? )
Beyler ortaya karışık bi araç olmuş. hem 4 çeker hem 1.6 motor hem geniş. Merak ettiğim şu bu arabaya yanlar mı :)
4 çeker sistemi buna izin verir mi? Biraz sağlam yüklesek turbo , enjektör felan 4 teker patiyle launch yapar mı :)
cevaplar için şimiden teşekkürler
TEKNİK ÖZELLİKLER
1.6 litre dizel – 4x4
110 hp @ 3200-4200 d/d
250nm @ 1500-3000 d/d
Karma yakıt tüketimi 7.0 litre
0-100 km/s : 11.5 saniye
Maksimum hız: 191 km/s
5. NESİL haldex sistemi varmış. tek tekere kadar gücü dağıtabiliyormuş...
i-vtec07
07-10-2015, 11:30
haldex falan pek teknik bilgim yok .
4*4 amarok la viraj çıkışında düşük hızlarda yanlayarak çıkıyodum. tam biraz açıyı arttırınca sanki ön tekerler güç gitmeye başlıyodu .
ama 4 çeker duster hiç bi şekilde yanlamıyodu . avm otoparkında bile denedim. :D
Mehmetmert
07-10-2015, 11:34
Turbo buyultunce zaten alt devirler gidicek zevksiz olur,heleki duman muman giricek isin icine aile arabasi duman atmamali bence.Cocugunuza baktikca dunyayi zehirlemek gereksiz bence :) Bunu dpfyi iptal etmis ve sonuna kadar bundan pismanlik duyan biriyim...
Neyse karda,toprakta falan yanlar ama ben kuru asfaltta yanlayacagini dusunmuyorum.Leon xperience de var 4x4 oda audi allroad tarzi birsey :)
Akıllı 4 çeker var ise kolay kolay yanlamaz. Elektronik olarak sürekli farklı tekerleklere farklı güçler gidecek.
Belli oranda kilitlenebilir ya da sürekli 4 çeker olsaydı, karda ve kaygan yolda çıtırdan bişeler olabilirdi heralde :)
Yer ıslak parlak asfaltta 10 derece filan arkası gelir
Boşuna uğraşmayın hatta bi anda tutar kaldırıma çıkarsınız
skoda octavia combi
çıtır yazılımlı 4 çeker pati çeker mi :)
skoda octavia combi
çıtır yazılımlı 4 çeker pati çeker mi :)
Yanlamaz da, yazilimla 4 ceker patide cekmez.
ghibli06
07-10-2015, 12:15
yanlar mı pati çeker mi? bu sorular ciddi mi?
merttepe
07-10-2015, 12:17
al sana pati
http://www.2yuz.com/u/119476/pht/633505.jpg
1-2 kere yanlar sonra servis yolu görünür sanırım.
umut işte 1500 kilo 110 hp lik aracın Yapmasada insan bekliyor işte :hehe: :hehe:
buarada vw grubun yeni numarası sw'lere 4x4 yerleştirmek galiba :D
ghibli06
07-10-2015, 12:25
umut işte 1500 kilo 110 hp lik aracın Yapmasada insan bekliyor işte :hehe: :hehe:
buarada vw grubun yeni numarası sw'lere 4x4 yerleştirmek galiba :D
durum bunu andırmaya başladı :)
https://pbs.twimg.com/media/BOuO_hUCUAAH9Oy.jpg
durum bunu andırmaya başladı :)
https://pbs.twimg.com/media/BOuO_hUCUAAH9Oy.jpg
Hahahaha :D durum bu kadar içler acısı demekki :) umut fakirin ekmeği ışte :)
Yanlamaz hacım, boşa düşen tekere fren yaparak ilerletmeye çalışıyor. viscous lsd bile değil yani, ayrıca güç gerekmediği her durumda ön çeker olduğunu unutmamak lazım :)
yeni hilux yanlıyor ama bak 4x2 de :D
Sti_Ozan
07-10-2015, 13:59
Abi 4x4 isuzu dmax yanliyamiyodu ama bilmiyorum,300-400 hp subi anca yanliyoki,skodanin motor ne yapar bilmem,ama olmaz be :D
immortalboss
07-10-2015, 16:26
https://www.youtube.com/watch?v=TNCurtsjm6k
Araç kaymaktan çok savruluyor gib.:hihih:
Strich Acht
07-10-2015, 16:41
Çekirge'den uludağ istikametine devam edersen yanlar :D
initial-D
07-10-2015, 16:49
Yanlamak varsa 4 çeker niye?
sıra ona geldi de o yüzden :) 4çeker bişeler bakıyorum bütçeyi çok yormadan :)
mertkaya
07-10-2015, 20:14
Subaru Legacy?
kelalper
07-10-2015, 20:19
al bi a6 2.7t quattro yanlar mı yanlar. 4 çeker de eşşek gibi de büyük.
Yanlamaz hacım, boşa düşen tekere fren yaparak ilerletmeye çalışıyor. viscous lsd bile değil yani, ayrıca güç gerekmediği her durumda ön çeker olduğunu unutmamak lazım :)
yeni hilux yanlıyor ama bak 4x2 de :D
Eskiside yanlıyodu vallahı :D
Mehmetmert
07-10-2015, 23:20
Kışın yanlar ya Golf TDI'lar yanlıyorsa Zevkli olur.
Ama normala asfaltta çok zor :)
https://www.youtube.com/watch?v=HZGIVi2pq1M
Benim xdrive da dtc ye basili tutarsam rwd den pek farkli tepki vermiyor cok ciddi yanlayabiliyor zaten normaldede arkadan itis odakli
Bu bahsi gecen aracta onden odakli olmasi lazim bide agirlik ve guc azligi dezavantajiyla yanlamaya musait olsa bile ne kadar olabilir zor gibi
Patinaj ? Awd de cok sacma gucler lazim o is icin imkansiz ask gibi..
Merakı gidereyim:)
Kuruda hiç bir şekilde yanlamıyor.Hatta araba kıçını bile kaldıramıyor bırakın yanlamayı.1.6 tdı da stock halde pek bir olayı yok.Haldex zaten bana göre saçma bir sistem.Keyif vermiyor.
Zamanında bizde golf 4motion 1.9tdi pd150 varken yazılımla izmirin mükemmel kaymak asfaltında e30 gibiydik :D Şu an x3 xdrive 2.0d var oda keyif veriyo ama asfaltı yakalarsa sıkıntı büyük...
mert_can 41
08-10-2015, 07:49
Vallah ince adı bilinmeyen bir lastiğe bakar zaten nedemişler yanlamayan araba yoktur iyi lastik vardır :D :D bende 1.4 otomatik civic vardı 50 ile giderken bile hafif virajda bırakıyodu kendini hatta bir kere karşı kaldırımdan alkış bile tutmuşlardı artık nasıl kopup yola oturttuysam :D
Grand Vitara 2 litre 140 HP, sürekli 4 çeker var. Emsal alınabilir bence.
Şanzımana low'a alıp (1de 20 km/h falan yapıyor low'da), orta diferansiyeli kilitleyip, virajda asılıyorum. İçerde sağa sola arabayı salladığımda, ağırlık değişimi frekansını tutarsa, asfalt kaygan kaymak ve benim lastikler son 2 yıldır değişmediyse; iç lastik patinaja düşüyor; 2-3 metre yanlıyorum.
Söylemeyi unuttum günlerden de Cuma olması lazım.
Şanzımana low'a alıp (1de 20 km/h falan yapıyor low'da), orta diferansiyeli kilitleyip, virajda asılıyorum. İçerde sağa sola arabayı salladığımda, ağırlık değişimi frekansını tutarsa, asfalt kaygan kaymak ve benim lastikler son 2 yıldır değişmediyse; iç lastik patinaja düşüyor; 2-3 metre yanlıyorum.
:D:D:hehe:
3 kuruşa 5 köfte yok anlaşılan legacy 2.0 TDI benimde hoşuma giden bi araba. şöyle gaza oturunca hafiften sallasa arabayı yeter benim için :)
mertkaya
08-10-2015, 17:13
Özetle inanmak lazım diyebilir miyiz abi? :D
poseidon
09-10-2015, 06:50
Yanlamak manlamak. İlginç jargonlar.
Bazen diyorum ki şu tokyo drift keşke çıkmasaydı gül gibi DIRAK'ımız vardı.
Selamlar,
aynı aracı kullanıyorum, octavia 1.6 tdi 4motion (4x4), araçta haldex 5 var ve yol tutuşu artırmak ve yağmur ve karda gitmek için optimize edilmiş.
yanlamak kısmına gelince hep aracın arkadan koparmak geliyor ya aklıma pek güvenli değil sanki hele memleketim yollarında sıkıntı.
kendi adıma arda ağırlık transferi denememe rağmen aracın arkasını koparamadım tabi bunun içinde uğraştım diyemem :-)
hahahaha aklima su geldi
https://stratejikoperasyon.files.wordpress.com/2014/06/image001196.jpg
https://stratejikoperasyon.files.wordpress.com/2014/06/image001196.jpg[/QUOTE]
Kesinlikle bazı şeyler için zorlamamak lazım, en azından pistte değilse.
Bildiğim kadarıyla esp kapanmıyor bu araçta. İstersen ön tekerden bağlantıyı kopar rwd yap esp kapanmadıktan sonra yine yanlamaz
yanlamak yada kalkışta patinaj 4 çeker aracın ruhuna ters, zorlamayın yazıktır.
eğer patinaj çekiyorsa yada yanlıyorsa ya yerler çok kaygandır yada lastiklerin geçen yüzyıldan kalmadır he birde 4 çeker sistemin bozuktur.
ama karda yanlamak çok zevkli oluyo, onda bir sorun yok
yanlamak yada kalkışta patinaj 4 çeker aracın ruhuna ters, zorlamayın yazıktır.
eğer patinaj çekiyorsa yada yanlıyorsa ya yerler çok kaygandır yada lastiklerin geçen yüzyıldan kalmadır he birde 4 çeker sistemin bozuktur.
ama karda yanlamak çok zevkli oluyo, onda bir sorun yok
Kesinlikle
Esc Spor modu olsada araç oldukça kontrollü ben esc ışığının yandığını görmedim daha :-)
tofaşçılar bile güler buna
Mehmetmert
24-10-2015, 17:06
Bildiğim kadarıyla esp kapanmıyor bu araçta. İstersen ön tekerden bağlantıyı kopar rwd yap esp kapanmadıktan sonra yine yanlamaz
Herturlu kapanir tek bir tiklamaya bakar vagcomla :)
Vagcom
var ancak halen xds dahil bir kaç donanıma uşamıyor
Mehmetmert
24-10-2015, 18:49
Vagcom
var ancak halen xds dahil bir kaç donanıma uşamıyor
Ben yaklasik 1 yildir golf7yi bu sekilde kullaniyorum
http://i.hizliresim.com/9EQM13.png (http://hizliresim.com/9EQM13)
Polo gti'da kapanıyor mu acaba ya bu şekilde. 2013 model, ben hiç duymadım vag com dan kapatılabildiğini.